Nyheter 2022

 

221229

10 kor och 25 får dog i brand inne i sin ladugård igår kväll. Ca 80 djur gick att rädda. Man vet inte varför branden uppstog.

 

221229

Myggor i Asien bär på resistenta sjukdomar. Detta är ett problem som oroar.

Mer om att bevara mänskligheten.

Mer om resistens.

 

221228

Filippinerna har nu hittills minst 25 omkomna p g a extra kraftiga säsongsregn/monsunregn med följande översvämningar. 400,000 personer har drabbats på ett eller annat sätt. Drygt 80,000 personer har ännu inte kunnat återvända till sina hem.

Mer om att bevara mänskligheten.

 

221224

Isbjörnarna i norra Canada har minskat kraftigt på senare år. Speciellt är det honor och ungar som minskar. Allt beror på jordens feber.

Mer om att bevara mänskligheten.

 

221223

Fler och fler får cancer (enl. nyheterna 221221). Färre dör i cancer.

Klart att fler får cancer. Med alla farliga ämnen i vår värld överallt av hur många sorter som helst. Det är ju t o m farligt att andas och dricka vatten.

Att färre dör kan vi tacka alla medicinska framgångar för. Dessa framgångar börjar i regel genom djurförsök på djur, men när de väl blir godkända så kommer de oftast sist till djuren. Alltså djuren får inte ens dra nytta av sin medverkan av att hjälpa till att ta fram nya behandlingar.

Med andra ord bör framgångarna i att besegra cancer knappast spilla ut över djuren, ännu.

Alltså all vår förgiftning av jorden ger mer sjukdomar hos djur som vi inte alltid har verktyg att arbeta mot, så som vi gör på människor.

Mer gift = mer sjukvård.

Denna förgiftning av jorden kostar enormt för alla. Vissa kostar det livet.

Mer om att bevara mänskligheten. Mer om cancer.

 

221221

Svår och långvarig torka i och kring norra och östra Kenya dödar 100-tals sällsynta djur då både vatten och bete är slut. Elefanter, giraffer, grevyzebror. En hel generation kan ha slagits ut.

WWF kör ut vatten och hö till vilda djur, ändå dör det i massor.

Miljöpåverkan som i första hand länder som vårat drivit fram. Alltså rika länder mördar vilda djur.

Mer om att skydda jorden.

 

221221

Fjällräven var tidiare nära utrotning.

Efter omfattande räddningsarbeten blev det i år 164 nya kullar.

Man räknar med att det finns ca 550 Fjällrävar i norra Norge, norra Sverige och norra Finland nu.

Mer om att skydda jorden.

 

221617

Frankrike har hur mycket kärnkraft som helst, ändå fortsätter de med mera. Klart de måste! Dessa kärnkraftverk står ju stilla stup i kvarten, om man ens får igång dem!

Reaktor Flamanville 3 har blivit försenad nästan ett decenium, och beräknas nu att skjutas upp starten igen, denna gång med ytterligare 6 månader.

Allt enl. statliga energijätten EDF.

Mer om kärnkraft.

 

221216

Nu släpps det ut 35 miljarder ton koldioxid per år i världen. En ökning från nästan 0 till dessa summor på ca 100 år.

Energiförbrukningen följer samma kurva.

Befolkningsmängden följer också samma kurva.

Idag är 80 % av vår energiförbrukningen fossil. All fossil måste bort till 2050. All icke fossil ska upp till 100 % till 2050. I så fall tillsammans med alla andra åtgärdet kan vi klara detta.

Men tyvärr så ser vi inte ut att vara på väg dit.

Ambitionerna  är också lågt satta, följs avtalen kommer vi heller inte uppnå detta.

Siffrorna är från Uppsala universitet.

Min uppmaning, var snäll att försöka rädda mänskligheten, försök inte utrota era egna avkommor.

 

221215

Så säger jag grattis till Nya Zeeland!

De har bestämt sig för att skydda sina människor ifrån beroende OCH sjukdom.

De underlättar dessutom för sjukvården för framtiden vilket dessutom spar dem från stora lidanden och stora kostnader. Pengarna kan de lägga på sådant som landet och världen mår bra av istället.

De gör verkligen en insats för mänskligheten!

Min fundering: Till skillnad från Sverige som t o m gör allt de kan för att bevara mer nikotin, alltså snuset.

Mer om att skydda mänskligheten.

 

221215

Så har en kvinna i Örebro blivit dömd för att annonsera ut hundar med vargmix.

Vargmix är olagligt i Sverige.

Så fick hon böter 10,000:- som straff.

Det är uppenbart lönsamt att sälja vargmix i Sverige.

 

221214

Det ska införas en klimat-tull gällande koldioxidutsläpp, inom EU länderna.

De länder som inte har lika hårda klimatregler får man betala strafftullar för produkter så som stål, cement, gödningsmedel och aluminium.

Är det ett nytt sätt att flytta siffror och verka duktig, eller något som gör skillnad?

Om det verkligen kan göra någon som helst nytta så borde det träda ikraft tidigare än som bestämt, oktober 2023.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221212

Regeringen vill stoppa omprövning av miljötillstånd för vattenkraft och alla andra prövningar som inte ens påbörjats, allt p g a elkrisen. De vill skjuta det hela 1 år i framtiden.

Regeringen verkar vara fast besluten att utplåna mänskligheten från vår jord.

Fast det är klart, de kommer inte hända medan de lever, så det kan de väl helt enkelt skita i.

Mer om att bevara mänskligheten.

 

221211

Nyheter från europeiska miljörådet. Undersökning gjord av Eurostat visar att EU har förlorat 145 miljarder euro på klimatrelaterade extremväder mellan 2010-2020.

Om det betyder f o m 2010 eller t o m 2020 eller om det betyder f o m 2011 t o m 2019 förtäljer inte historien, då journalister idag inte verkar kunna uttrycka sig klart på ren svenska.

Vi kan alltså prata om ca 16,11 miljarder euro per år eller ca 13,18 miljarder euro per år. Skillnaden är alltså gigantisk. Icke desto mindre, totalt underskattad mot verkligheten.

Klimatförändringarna som redovisas är värmeböljor, översvämningar och stormar. Det verkar som om alla andra klimatförändringar inte räknas som t ex massmigration p g a väder m m.

Om redovisningen endast är EU´s kostnader inom EU länderna eller också redovisar allt stöd utanför EU framgår inte. Det får man gissa sig till. EU bekostar stora delar av miljörelaterade kostnader utanför EU. T ex när vi handskas med massmigration p g a klimatet. All hjälp och alla bidrag utanför EU o s v.

Länder med högst kostnader kopplade till klimatet anges som Grekland, Frankrike och Irland. Alltså misstänker jag att här endast avses EU-länder.

I år fram till någon gång under hösten har ca 15,000 personer dött till följd av höga temperaturer i Europa enligt WHO, fram till när framgår inte p g a dålig journalestik. Naturligtivs är det flera. Tänk på alla som dör på EU´s mark när de försöker ta sig till EU-länder.

De som vill och kan, kan säkert finna mer exakta data via internet.

Vi som inte har den möjligheten får stå med dålig data av undermåliga journalister.

Mer om att rädda mänskligheten.

Mer om journalistik.

 

221210

Portugal funderar på eventuell dödshjälp igen. Jag hejar på Portugal!

 

221209

Sri Lanka har fått dålig luft p g a förorenad luft som förts med vindar och kraftiga skyfall som fört smutsen från Indien till Sri Lanka.

De har så ohälsosam luft nu att de stänger skolorna, befolkningen uppmanas att vistas inomhus 2 veckor framåt, samt bära munskydd om de måste gå ut.

Minst två har mist livet i storbyar.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221208

Nog för att England har målat in sig i ett hörn när de gick ur EU (Putin vann), men att vara så trängd så man planerar att öppnar en kolgruva för första gången på 30 år är helt idiotiskt!

Snacka om att göra dåligt värre!

Vill England arbeta hårt för att utrota sitt eget folk?

Det är som om man inte kan tro att det är sant.

Mer politik.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221206

De senaste 5 åren har granbarkborren kostat oss 14 miljarder, det är 32 miljoner kubikmeter gran.

Detta är enbart i Sverige. Värst drabbade är Örebro och Södermanlands län.

Granbarkborren har brett ut sig p g a människans påverkan på vädret. Alltså är det vi som kostat oss själva 14 miljoner.

Tänk på det!

Innebär detta att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden eller att de inte existerar?

Mer om miljökris.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221203

Psykisk ohälsa är en indikator om att samhället inte fungerar. Polisen har under detta års första 10 månader gjort 21,000 utryckningar p g a självmordslarm. Det är en ökning med 7 % om man jämför 10 månaders siffror mot HELA 2021. Utryckning i Sverige p g a psykisk ohälsa har ökat med 53 % de senaste 5 åren. Självmord är det slutgiltiga steget i psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa torde också vara en stor bidragande orsak till brottslighet, något som borde vara självklart för alla och envar att förstå. Att polisen ens ska behöva ta i ett enda självmordslarm är sjukt! Samhället är sjukt! Vi måste bli bättre på att få samhället friskt. Är det så svårt att fatta att vi måste vara vänliga mot varandra (det gäller i högsta grad myndighetsutövare av alla sorter i samhället) och få slut på denna sjuka orättvisa som de styrande politikerna bidrar med hela tiden. Är det konstigt att förstå att när någon i nöd vänder sig till myndigheter och blir behandlad som skit, samma människa pratar sedan med kriminella, som är snabba att vara vänlig och hjälpsamma mot samma person (till att börja med) så är det betraktat ur offrets ögon som en bra lösning att vända sig till de som är hjälpsamma och vänliga. Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra närmaste, men kom ihåg, somliga har inga närmaste. Där behövs vänner, grannar och ett skyddsnät som fungerar. Mer om politik. Mer om psykisk ohälsa. Mer om familjer.

 

221202

Vi människor har värmt upp jorden så Rödräven har trängt in på Fjällrävens marker. Fjällräven har inte en chans mot Rödräven som är större, starkare och mer aggressiv. Alltså vi människor igen som ligger bakom problemet.

Nu är det människan som gallrar bland Rödrävarna som går upp i Fjällrävens revir och människan som tilläggsmatar Fjällräven. Det har nu gett resultat i större skala, mot senaste 20-30 årens resultat. Fjällräven är på kommande.

Den var borta i norra Norden och så inleddes ett räddningsarbete. I år har det på riktigt börjat ge större resultat.

Rekord i både Norge, Sverige och Finland. Sverige fick 88 nya Fjällrävsbäbisar som föddes i år. Finland fick sin första kull sedan starten av arbetet. Det är hoppfulla nyheter som ger extra mycket glädje till alla de engagerade personerna som jobbat hårt i många år för att förbättra för rasen, för att helt enkelt få den att överleva.

Mer om att rädda vår jord och allt i den och därmed rädda mänskligheten undan utrotning.

 

221126

Jordskred på italienska ön Ischia har kostat minst 11 liv. Allt p g a den globala uppvärmningen, som vi kallar detta att jorden SKRIKER ut sin smärta, av hur vi människor behandlar den.

Mer om att rädda mänskligheten undan utrotning.

 

221126

Sommaren 2022´s tre varmaste månader har varit de varmaste som någonsin uppmätts.

En följd av detta är att mer än 20,000 människor dog i Europa p g a värme under sommaren 2022.

Vi kan bara gissa hur många djur och växter som dog p g a värmen som vi människor skapat.

Människan är en VIDRIG varelse.

Mer om att bevara mänskligheten. Miljökris.

 

221123

En rättegång om hundsmuggling är på gång i Halmstad tingsrätt just nu. Det ska vara den största, mest omfattande rättegången om hundsmuggling till Sverige.

Man tror sig ha kunnat bevisa ett 70-tal valpar tagits in olagligt i Sverige av tre kvinnor med litauiskt och bostniskt ursprung som står åtalade denna gång.

Själva försäljningen ska ha gjorts från en lägenhet i Halmstad.

Vissa pratar om skärpta regler. Klart att de hederliga drabbas då några få utnyttjar systemet för att göra olagligheter.

Mer om smuggling.

 

 

221123

Varmare, mer nederbörd, kortare snösäsong, ökad solinstrålning. Årsmedeltemperaturen 1861-1890 jämfört med 1991-2020 är skillnaden 1,9º C. Årsnederbörd var 1930 600 mm. Årsnederbörd 2000 och framåt är 700 mm/år. Detta är effekter av global uppvärmning p g a människans miljöpåverkan, enligt Erik Kjellström vid SMHI. Innebär det att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden? Miljökris.

 

 

221123

Barcelona och stora områden i nordöstra Spanien har torka senaste månaden, vilket påverkat vattenreservoarerna. Nästan 7 miljoner drabbas. Främst drabbas industri och konstbevattning. Biltvätt och fylla bassänger förbjuds, liksom att fylla fontäner och att städa gator med vatten. Innebär det att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden? Miljökris.

 

 

221119

Antibiotikan till djur i EU, Schweiz och Storbritanien tillsammans har minskat med 47 % från 2011 till 2021.

Antibiotikaresistens beräknas ta 30 000 människors liv i Europa per år.

Det är så välgörande att höra om possitiv utveckling.

Mer om resistens.

 

 

221118

Leptospiros härjar på Gotland i Sverige. Rekomendationer är vaccinering av Gotlands hundar just nu.

Naturligtvis är det här för att stanna, och breda ut sig mer och mer i Sverige med åren.

Vi kommer i framtiden att få lägga till ytterligare rutinvacciner på våra hundar.

Detta att främmande sjukdomar kommer att komma till Sverige är något som jag påtalat om och om igen genom åren.

Mer om leptospiros.

 

 

221117

TBE är på utbredning i Sverige. Detta p g a mildare väder.

Jag vet inte hur många gånger jag påtalat detta att fler och fler sjukdomar blir permanenta och ökar/brer ur sig p g a uppvärmningen av jorden.

Mer om TBE.

 

 

221114

Sirkku Sarenbo är expert på djurskydd och forskare vid Linnéuniversitetet och konstaterar att tillsynslagen för hund och katt blev tandlös när ansvaret flyttades från polisen till länstryrelserna år 2018.

 

 

221024

Jag har alltid betonat att en hund kan vara ett vapen i fel människors händer. En hund är ingen leksak som man exrimenterar med. Klarar man inte av en hund ska man inte ha den.

Det tragiska har hänt. En hundägare har blivit ihjälbiten av sin egen hund. Högst sorgligt.

Mer om ägaransvar.

 

 

221015

Jordbruksverket är duktiga på att skrämma bort folk ifrån jordbruk med djur.

Djuren inom jordbruk minskar i Sverige och därmed minskar Sveriges förmåga att vara självförsörjande.

Sverige blir mer och mer beroende av importerat kött. En mycket oroande utveckling.

Mer om att bevara mänskligheten.

 

 

221004

Antal dödskjutningar i Sverige 2017: 36. 2018: 43. 2019: 45. 2020: 47. 2021: 45. 2022 hittills: 48.

ÅR ANTAL DÖDSSKJUTNA
2017 36
2018 43
2019 45
2020 47
2021 45
Från 1 januari 2022 till 4 oktober 2022 48

Man gör stor sak av att det blir "rekord" i år. Man vill påskina att det har att göra med de senaste årens politik.

Sådan här utveckling är minst en generations problem som visar sig. M a o, det tar minst en generation att åtgärda problemet, om man fattar vad man ska göra.

Däri ligger ett stort problem som jag ser det. De som jobbar nära problemen ser mer av helheten och förstår mycket mer av det komplexa.

De som bestämmer slänger ur sig en massa floskler som inte kommer att åtgärda några problem alls.

Som jag ser det är vi flera generationer ifrån att åtgärda problemet, då de som bestämmer fortfarande inte ens fattar vad som behövs åtgärdas och prioriters.

Mer om politik.

 

 

220916

På tre ställen i Örebro län har man hittat stora halter bly i svamp och bär. Det ena stället är nära där vi bor.

Detta beror på gamla företag som tillåtits att lämnat efter sig bly i marken.

Undrar hur många som t ex plockar bär och svamp där? Hur många äter bär och svamp som växt i dessa områden? Då bär och svamp innehåller bly så gör antaligen annan växtlighet det också, som växer på den marken.

Bär, svamp m m säljs ibland till storföretag, de hamnar alltså i våra syltburkar, saft m m på hyllorna i våra affärer.

Även djur äter ju svamp och bär på dessa marker, för att inte tala om sly, gräs m m.

Dessa djur kanske skjuts och äts upp, t ex älg, björn, rådjur m m.

Eftersom det är länge sedan företagen försvann så undrar jag hur många som genom åren fått i sig bly?

Enligt mig är det de som en gång förorenat marken som borde stå för att rusta upp marken igen, så gott det går. Mer om mänsklighetens bevarande.

 

 

220911

Över 1,1 miljoner havssköldpaddor uppskattats ha dödats de senaste 30 åren. Alltså de är mördade av människor. Då räknas inte in all minskning av desamma p g a människans förstörelse av natur och klimat.

Varför förstår vi människor inte att vi är på väg åt fel håll?

Fler problem med att rädda världen.

 

 

220831

Politiker fortsätter att lägga energi på hur de ska bräcka varandra med att straffa folk, trots att det bevislingen inte har lett till några framgångar i andra länder. Så beslutar de att senarelägga all vindkraft i Sverige. Det som skapar ett sämre Sverige påskyndas, det som kan hjälpa till att rädda människans överlevnad sätts på paus. Hur är hjärnan funtad på somliga, det undrar jag. Samtidigt så har första fallet av fågelinfluensa bekräftats på en tumlare som strandat i Västra Götaland i Juni 2022, enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt)! Det blir bara fler och mer djur och natur som vi skadar och utrotar. Utan friska djur och frisk natur får till sist människan inte mat och vatten. Är det ingen som förstår allvaret i att vi måste prioritera att få mänskligheten att överleva?

 

 

220525

Så har det kommit varningar om kaniner som släpps ut. Varningar kommer ifrån Djurskyddet Sverige. Det ser alltså ut som om kaninerna har tagit platsen från sommarkatterna i samhället. Skaffar på våren, släppa ut den i det vilda på hösten. Mer om ansvar.

 

 

220317

Ukrainare, har ni husdjur? Kom inte hit. Sveriges myndighet för sällskapsdjur är världsfrånvända och drar sig inte för att splittra era redan sargade och stympade familjer. Mer om krig.

 

 

220302

Idag blev Brickebacken skjuten (enl. lokalnyheterna). Hoppas Brickebacken överlever...

För de som inte vet, Brickebacken är en "förort" till Örebro.

 

 

220214

Det har ju hittats sydafrikanska giftiga spindlar på flera skolor i Sandviken. Dessa hittades först i november 2021 och har provats att sanera flera gånger, men inte lyckats, utan de hittas nya gång efter annan. Dessa spindlar ska också ha funnits i en skola i Finland tidigare. Kanske någon varit i Finland och fått med sig en hona som producerat ungar och flyttats runt med hjälp av människor mellan skolorna? I vilket fall, så är det nog så att vi mer och mer får nya arter här, som egentligen hör hemma någon annan stans. Att utrota dessa spindlar blir nog svårt.

 

 

220203

Uttrar är tillbaka på Öland efter mer än 50 år. Kan det bero på att DDT och PCB äntligen börjar minska? Det är vad experterna tror. Jag undrar om vi människor verkligen förstår tid. Hur kort tid det tar innan olika gifter förgiftar och hur lång tid det tar innan giftet kommer ner på rimlig nivå igen. Mer om gifter.

 

 

220202

Straffen blir hårdare för djurplågare. BRA! De är ändå löjligt låga, som jag ser det. Grovt djurplågeri ger upp till max 2 år. Det utökas till 6 månader till 4 år. Om någon utsatt djur för grovt djurplågeri, kanske plågat och mördat mängder av djur, så får de sitta max 4 år (som i verkligheten blir mindre tid). Det är ju löjligt! Jag tvivlar på att man kan rehabilitera en djurplågare på 4 år, så att man törs släppa ut dem utan att de plågar fler djur. För trots allt är det ju så vi alla önskar att straffen ska fungera, eller?

 

 

220201

Tigerns år inleds idag enligt den kinesiska tidräkningen. Samtidigt passar WWF på att redovisar resultat av bevarandearbetet av vilda tigrar. 3,200 tigrar för 12 år sedan har blivit 3,900 tigrar i det vilda.

 

 

220125

Veterinärer har hög frekvens av självmord. Av flera av mina vänner och bekanta som jobbar som veterinärer eller på veterinärstationer så hör jag sedan många år tillbaka att pressen på dem är oerhört hög från myndigheter. Vissa väljer att inte jobba något mer inom yrket, p g a alla regler och bestämmelser som många gånger står i rak kontrast mot god djurskötsel och djurvård. Man kanske skulle titta på självmordsfrekvensen bland alla de djurägare som myndigheter har bestämt sig för att förfölja. Den själmordsstatestiken borde vara ännu högre...

 

 

220122

1 miljon människor har dött p g a antibiotikaresistent i världen under år 2021 (enl. artiken i The Lancet").

 

 

220113

Haven är varmare. Undrar om människor i allmänhet förstår hur allvarligt det är? Större delen av vår jord är vatten. Vattnet är dessutom djupt så det är inte bara att få dem svalare igen. Dessutom når haven runt om hela jorden, ingen del sparas. Bl a når haven till de kalla områdena, som syd- och nordpolen. Alltså bidrar det till mer smältning av isar som har kylt vattnet i miljoner år. När haven är värmda över det normala så är det katastrof.

 

 

220111

85 % över 45 år i USA och 50 % över 50 år i Sverige visar tecken på hjärt och/eller kärl sjukdomar. Till stora delar "välfärdssjukdom". Hur kommer hundars hälsa utvecklas? Kommer de att gå samma väg? Jag är rädd för det.

 

Uppdaterad 2023-01-05

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström