Bevara mänskligheten

 

En sak som jag tror vi människor gör fullständigt klart för oss är att vi människor utrotar oss själva om vi fortsätter som nu. Jorden kommer överleva, om än i stympad form, för att med tiden fulla ut luckorna med nytt, där vi har förstört.

Det är alltså mänskligheten som står på randen. Vill vi bevara människan måste vi ta hand om vår jord och vårt universum.

Då jorden är akut under hot, så MÅSTE åtgärder tas till OMEDELBART!

Sent ska syndaren vakna, men bättre sent än aldrig.

 

 

Visst finns det duktiga och rent fantastiska människor i vår värld.

Bl a en som kom på att använda apelsinskal att göra tyg av.

Sedan en annan som gör tyger av ananasbast.

En annan som gör djurfoder av nötskal.

Dessa exempel är människor gör dessa avfall till nytta, dessutom med helt miljövänliga metoder.

Man kan bara glädjas av att det finns smarta och underbara människor som gör så fantastiska saker.

 

Solcell eller batteri i fläktar för att kyla hundar? För mig är valet självklart. Om man har något val.

Fördelen med solcell i dessa sammanhang är många:

Tyvärr har jag bara sett en sådan, och den såldes för att hålla bilar svala till människor. Jag köpte två.

Andra såg vad jag hade. Jag rekomenderade dem var de skulle få tag i dem. Sedan efter bara en sommar så slutades de att sälja.

Sedan har vi inte fått tag på några fler.

 

Förr sa man att vi lånar världen av kommande generationer. Under senare årtionden har jag hört från flera håll att världens alla resurser är till för dem.

Kan det sistnämnda vara en orsak att alla varningar som gjorts i massor av år har ignonerats?

 

Angående att bekämpa klimatförstöring. Använd sunt förnuft. Då klimatförstöringen redan har så stor negativ effekt överallt i världen, så har ingen del av världen råd med något annat än en sänkning av belastningen på vår jord som vi människor utsätter den för, inte begränsad höjning. En begränsad höjning kan aldrig vara nog.

 

Naturen är väldigt förlåtande. Den försöker ofta hjälpa oss på traven och försöker desperat rätta till de fel vi människor gör.

Exempel: Under kanske 50 år sket de flesta uppfödare i att deras hundras oftast hade få tänder. Sedan blev rasen "populär" (som kan vara lika med fördärvad men ändå kan leda till framåtskridande) och då fanns det efter en tid många individer av denna ras och då ansåg man sig att det fanns utrymme för att endast avla på hundar med fulltaligt antal tänder.

Trots idoga försök av människan att utrota dem under 50 år så dök de upp om och om igen.

Med människans hjälp att rätta till problemen tog det några generationer så blev fulltaliga tandrader det vanligaste igen hos den rasen.

Ett annat exempel: Människan gör sitt bästa att asfaltera, lägga betong och sätta gatulysen överallt, fullständigt förödande för naturen och därmed för djuren och växterna, och därmed för oss människor.

Lämnar människan staden så slukas den oftast tillbaka av naturen som bit för bit bryter ned vad människan har förstört.

Undantag är t ex vid extrem kyla eller vid extrem torka. Det säger mig att dessa miljöer är extremt sårbara.

En jämförelse: Om en hundras avlas till ett dåligt psyke (avlar på extrem skärpa eller extrem nervositet och rädsla) tar det oftast mycket länge att bli av med det igen. Människan ska akta sig för vad den exprementerar med.

Det som finns på jorden är INTE till för människan att göra vad den vill med. Människan har tillåtelse att bo på jorden tills den försöker döda vår jord. Då blir det människan som utplånas istället.

 

Kan man tycka att "endast" 1,5 grad uppvärmning är en seger? Jorden är i uppror och vi pratar om att fortsätta att förstöra.

Tänk om jag som uppfödare sa att mina hundar har hjärtfel, halva mitt avelsmaterial dör vid 5 års ålder. Jag ska om 20 år rätta till det till att endast halva gänget dör vid 4 års ålder!

Har jag då gjort ett framsteg?

 

Jag bara undrar, hur kan man tycka att djur är friska för att de inte äter antibiotika? Låter för mig som ett stort baklängestänk.

Just nu använder kycklinguppfödare detta som argument för att deras djur är friska.

När de samtidigt visar bilder på kycklingar som är ihopträngda som sardiner i en inomhushall, så står det hela klart för mig att om jag hade haft kycklingar som sett ut på som de på filmen de visade på TV denna morgon, så skulle jag ta reda på varför mina kycklingar var sjuka!

 

Varför ska reklam ha rätt att utnyttja enorma mängder energi hela tiden?

Har vår värld råd med det?

Vi tror bara att vi lever i överflöd. Det gör vi inte.

 

Att ha jättestora hus, mycket mer än vad man egentligen behöver, kräver mera av allt.

Ta t ex uppvärmning. Det är lätt att relatera till, då det är mycket diskusioner om det i media numera. Ett stort hus kräver mer uppvärmning. Mer uppvärmning är en person eller familj behöver. Alltså lever man i onödan över sina tillgångar. Eller över jordens tillgångar.

Det finns massor av andra exempel. Större hus kräver mer vatten. Mer rengöringsmedel. Mer material till att reparara hus, tapeter, färg, brädor o s v.

Jag levde för några år sedan i ett mycket stort hus, jag SKÄMDES! Folk förstod mig inte...

Nu lever jag i ett hus som är tillräckligt för mig och mina 4-fota och mina bevingade familjemedlemmar. Jag trivs SÅÅÅÅÅÅÅ mycket bättre, trots att jag mellan varven för förklara att jag FÖREDRAR detta och detta är vad jag vill ha. Något jag inte skulle behöva förklara och försvara, om folk förstod att jag hjälper vår värld och därmed mänskligheten i det lilla.

 

Varför försöker människan hela tiden ta till kortsiktiga lösningar? Är vi så kortsynta? Dagens omedelbara respons, är det något som står i motsats till långsiktighet?

 

Norge har 36 glasiärer. Alla har minskat de senaste 20 åren. Ett av de värre exemplen: Steindalsbreens iskant (Lyngenhalvön i norra Norge) har gått tillbaka med 45 meter bara under år 2021. De senaste 20 åren har samma glasiär minskat med 416 meter. Detta är naturligtvis fruktansvärt! Vi kommer snart inte ha färskvatten.

 

Värmerekord i fjol (2020) i Sibirien enl. WMO. Arktisrekordet är en av flera extrema väderobservationer.

 

Jag har många gånger ansetts som udda, fast idag är det färre som ifrågasätter vad jag gjorde förr. Men fortfarande är det många som ifrågasätter andra saker jag lever efter, som kanske en dag kommer betraktas som bra, vad vet jag. Jag kan bara dömma efter historien...

 

Att förbjuda plast där produkten består av mer än 15 % plast, är igen ett stort tillkortakommande, som jag ser det. Beslutet fattades 2021.

 

Visst kan man förstå att mycket vill ha mer. Det är ju så mänskligheten fungerar. Människan är dock intelligent nog att förstå att mindre är mer. Slösa inte med onödiga ting. Så är det detta med våld. Mer straff. Vill man ha en tuff hund att mjukna ger man den oändligt med vänlighet och mjukhet. Det botar aggressiva hundar. Vi kanske borde göra lika med människor? Man vet också att sätta hårt mot hårt trappar upp våldet, likaså hos hundar som hos människor. Varför tror då människor att bedriva våld är en väg till fred? Höjer vi nivån mer på den aggressiva vägen tar vi död på oss själva. Vi måste börja bedriva mänskligt beteende och mänskliga handlingar. Människan är faktiskt klokare än vad vi idag verkar vara. Var rädd om mänskligheten.

 

Att vägra se sanningen, att vägra lyssna på expertis, är ett sätt att vägra se verkligheten. Gör man det är man ute på en slipprig väg, man kommer halka! Livet är inte en saga, en storry som är ihopdiktad. Livet är verkligt.

 

Krig. Bråk. Så klart är de rädda och aningslösa i behov av att ta till krig. Man kan också starta krig för att övertäcka egna tillkortakommanden.

 

 

Ström

Folk vill ha ström, men folk vill inte ha vindsnurror och solpaneler. Kanske ska de kommuner som godkänner vind och sol utveckling ha del i strömmen? Pengar talar alltid. Det är ju inte så stor skillnad från hur det är nu. Där alternativ ström produceras idag, i norr, är elen billigare. Varför gör alla det så svårt?

 

 

Snåla och spara

Jag tänker mycket på alla dessa råd som kommer nu. Hållbarhet. Konsumtion. Detaljer: Inte slänga mat. Jag minns inte att jag slängt mat, däremot MASSOR av förpackningar år efter år, vilket irriterat mig. Tar man bort en massa förpackningar så tjänar säljaren pengar och transport på det i de allra flesta fall. Varför tänker inte säljarna på det? Återvinning. Jag minns inte att jag någonsin slängt något åtevinningsbart. Allt har återvunnits på ett eller annat sätt. Egna kassar. Använda lågenergi. Jag t ex har all utebelysning med solcellsladdning. Minska uppvärmningskostader i bostaden (vilket jag är en hejare på). Det är bara några få exempel. Jag hör mer och mer vad mycket pengar man sparar om man följer sådana här riktlinjer. Jag har alltid varit en baddare på att leva snålt, utan att känna att jag snålar.

 

 

Många små steg

Idag står regeringen och säger att det är ingen idé att göra små saker, då det i det stora inte har något värde. Alltså kan jag göra allt jag kan för att göra livet lätt. Slänga skräp hur som helst. Kasta mat hur som helst. Sluta panta. O s v. Detta har ju inget värde, enligt dagens regering. Fint! Alla som använder solceller, sätter upp vindsnurror o s v, det är bara symboliskt och har ingen betydelse, enligt dagens regering. Alltså vi "små" enskilda varelser är betydelselösa.

 

 

Skjut upp till morgondagen

Att folk inte fattar att vi kommer inte överleva om vi inte omedelbart tar tag i vår jord på ALLA sätt som tänkas kan, NU!

 

 

Bensinpriser m m

Tågpriser. I Tyskland har de infört ett experiment på 3 månader där man för 9 EURO får åka hur man vill med tåg, buss m m över hela Tyskland under en månad.

Snacka om möjligheten att alla ska kunna lära känna sitt land, ha kontakt med människor rent fysiskt. Snacka om hjälp till att hjälpa till att skydda naturen och därmed vår framtid. Heja Tyskland!

I Sverige har det däremot varit ungefär samma konstnader att åka tåg som bil. Så har det varit i ca 20-30 år. Har man sedan konstnader för att ta sig till tågstationen (om man bor på landet som t ex vi gör) och sedan att ta sig till platsen man ska till vid framkonsten blir det enormt mycket dyrare. Sedan om man är två personer som ska åka, eller att man ska ha en eller flera hundar med sig, så blir det så dyrt så man kan åka fram och tillbaka flera gånger till samma pris som tågbiljettens pris. Sedan har vi tiden. Att först åka till stationen, sedan tågresan, om vi förutsätter att tåget går i tid. Sedan att åka till slutresans mål. Vid det laget har mer tid oftast förflutit i mycket större utsträckning än om man åker själv med bil.

Säg att man åker för att hämta några stora grejer, eller handa mycket. Ja, då blir det många lyft ut och in med grejerna innan man når slutmålet.

När man sedan frågar ledande personer om varför man ska ta tåget, säger de för att tåget är bekvämt!!!

En stilla vädjan: Försök att känna att ni räddar världen när ni betalar dyr bensin!

 

 

Det man förr kallade aprilväder inträffar lite när som helst numera. Senaste 10 åren är det som om aprilvädret med alla väder på en dag, var både i mars och maj. Nu spiller det ut över juni också. Inget tu tal om att vädret är ur balans. En balans som jag är övertygad om att det är vi människor som rubbat, som vanligt. När ska mänskligheten lära sig att leve MED naturen istället för MOT naturen?

 

Förut ville jag inte skaffa några fler hundar från USA då man inte visste vad som skulle gälla i det landet p g a en mer än lovligt knäpp president. Sedan skjuter de ihjäl varandra, t o m barn. En sjukdom som sakta sprider sig över världen. Sedan anser man att alla ska ha rätt att bära vapen. Och om det skjuts i skolor anser man att lärare och annan skolpersonal ska utrustas med vapen! Det är sjukt. Sedan det senaste, kvinnor ska riskera att bli våldförda mot sin vilja p g a att de har en livmoder. Jag är glad att jag inte lever i USA. Varför försöker vi inte försöka ta hand om och vårda varandra istället för att våldföra oss på varandra. Har vi verkligen bestämt oss för att utrota oss själva?

 

Varför är världen på väg att gå åt helvete? Varför har ungdomar mindre och mindre respekt för liv och fred? Varför är folk så ovilliga att stå för sina misstag? Varför skyller alla bara på offren hela tiden? Bevara mänskligheten istället för att göra allt ni kan för att förgöra människan.

 

Naturen är perfekt ordnad, om vi människor inte hade blandat oss i. Allt sköter sig själv och helar också från tillfälliga naturliga avvikelser. Det är vi människor som förstör och förgör.

 

 

221123 Hundars (och andra husdjurs) framtid

Om vi utrotar oss själva, kommer naturligtvis vi inte kunna hållas med hundar eller andra djur heller. Detta är alltså en följd av att vi utrotar oss själva. Alltså påverkar det bl a hundar också.

Vad blir av hundarna?

Många människor och djur kommer dö en våldsam död. T ex drunkna, blåsa bort och slås ihjäl. Dödas av blixten. Frysa ihjäl. Då i värmeslag. Vissa av dessa kommer vara hundägare, kanske t o m hunduppfödare. Vissa av deras hundar (och andra djur) kan sticka.

Jag antar att vissa hundar dör en plågsam död. T ex nakenhundar i kalla klimat.

Vissa hundar skapar vildhundsflockar, t ex nakenhundar och andra raser i varma klimat och polarspetsar i kalla klimat.

Där skaffar de antagligen ett egen ny "normal" livsstil.

Igen blir det människan som skapar obalans i naturen, som vanligt. Men naturen kommer hitta en ny naturlig balans, och därifrån kommer vi människor inte finnas längre, alltså går världen vidare, utan jordens värsta rovdjur, människan.

Detta är alltså mina spekulationer.

 

 

Lite fakta

14,000 liter vatten smälter per sekund i Arktis.

Luftföroreningar förkortar liv över hela jorden, hela tiden.

10 miljoner ton plast beräknas hamna i havet varje år.

Det är plaster t o m i vattnet vi dricker och som vi badar i.

Man hittar plaster i blodet hos människor.

Man hittar gifter i plast som används till mat åt människor.

 

 

220706 Jag gör vad jag kan för att tänka mig för innan jag sätter mig i bilen. Dels för miljön, dels för min egen plånbok. Jag har lite drygt 1 mil till apoteket. Det tog 5 resor innan jag fick ut min medicin idag till sist. Jag började i slutet av förra veckan. Jag har alltså kört över 10 mil för att få min medicin från apoteket. Är det så dålig information vi vill ha i samhället med sådana katastrofala resultat? Detta är INTE bra för vår jord. Hur kan vi skydda den när inte ens ett apotek kan göra sitt jobb de har betalt för att göra? Förstör inte vår jord! Förstå att det ni gör får följder. Ibland oanade följder.

 

220726 Sedan jag flyttade tillbaka till Bergslagen och därmed lämnade norra Hälsingland så har stora förändringar skett vad gäller miljön i vårt närområde. Innan vi flyttade tillbaka så såg vi sällan vilda djur. Det var ett minimum. T o m av mygg! Sedan fick vi tillbaka vårt tidigare vilt-liv med fåglar, mygg, flugor, spindlar, älgar, rävar, grävlingar, ekorrar o s v. I Hälsingland såg vi kanske ett större vilt djur mer år eller varannat år, nu flera gånger i månaden. T ex så ser vi roadkill regelbundet. Bilen är full i fågelskit. När jag kör bilen så är det mycket döda insekter på bilen, speciellt om jag är ute och kör i gryning och skymning. Nu har jag bott i samma hus i snart 2 ½ år. Jag har under den tiden jobbat på att hjälpa viltlivet, så som jag brukar göra där jag bor. Denna sommar har utan tvekan viltlivet vad gäller insekter och fåglar ökat. Framför allt i flera arter fåglar och fler arter av insekter. Det är lite ironiskt att jag känner glädje över att det finns så många vilda djur här så vissa blir överkörda. Lika med att jag känner glädje när jag tvättar bilen ifrån fågelskit och döda insekter är ironiskt. Men så är det. Något måste vara extra sjukt i norra Hälsingland. Jag vet inte vad som skiljer men jag misstänker Tjernobil. Mer om att bevara vår mänsklighet genom att ge tillbaka lite till naturen som vi stulit från den.

 

220728 Att bo och leva miljövänligt är egentligen inte så krångligt, om man tänker till. Dessutom SPAR det pengar.

 

220729 Jag har svårt att förstå varför det är ok att båda förorena städer med ljus och att ha ljus under sådana tider på dygnet när inte många människor finns ute. Man kan tjäna många poäng på att släcka ner något. Förtjänster ligger på både människor, djur och miljö. Dessutom sparar man i plånboken.

 

220809 En sak som jag har svårt att förstå är alla dessa pengar som läggs på reklam för att få oss människor i Sverige att rösta på ett speciellt parti. Lägg pengarna på att låta mänskligheten överleva istället. Att någon går på reklamen om att vi ska använda allmänhetens pengar att ge folk med bensin och diselbilar pengar för att fortsätta döda mänskligheten ännu fortare istället för att lägga pengarna på att rädda mänskligheten är för mig en gåta.

 

220816 Det är ett märkligt system i Sverige mellan varven. Vissa patienter vägras vård då vården är för dyr. Samtidigt ska våra skattepengar bekosta en som vill provosera. Då är det gigantiska pengar vi pratar om, och då är inte allt annat inräknat som rättegångskostnader, prykiskt och fysiskt lidande m m. Varför ska inte provokatörer betala de kostnader som de ådrar vårt samhälle? Det finns många människor som anser sig intelligenta, ska inte en enda av dessa betalda människor räkna ut hur det ska kunna ske? Ner för folk som är ute för att bete sig illa på andras bekostnad. Mer om att bevara freden.

 

220822 Lathet driver samhället numera. Lathet tycks vara många ungdommars religion. Lathet förkortar våra liv. Lathet gör att folk engagerar andra för det du kan göra själv, laga mat, städa, snickra, sköta trädgården, inreda m m. Jag har t ex hört barn/ungdommar som säger: Jag är ingen slav åt dig. Vad får jag betalt. Du bestämmer inte över mig. Jag tänker inte göra något medan du ligger och äter praliner. Av alla undersökningar som gjorts av experter runtom i världen sedan massor av årtionden tillbaka så förkortar stillasittande våra liv. Är det latheten som gör att vi förväntar oss att andra ska göra jobbet åt oss medan vi själv bara gnäller och klagar? Bevara mänskligheten!

 

220831 Nyheter idag: Politiker fortsätter att lägga energi på hur de ska bräcka varandra med att straffa folk, trots att det bevislingen inte har lett till några framgångar i andra länder. Så beslutar de att senarelägga all vindkraft i Sverige. Det som skapar ett sämre Sverige påskyndas, det som kan hjälpa till att rädda människans överlevnad sätts på paus. Hur är hjärnan funtad på somliga, det undrar jag. Samtidigt så har första fallet av fågelinfluensa bekräftats på en tumlare som strandat i Västra Götaland i Juni 2022, enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt)! Det blir bara fler och mer djur och natur som vi skadar och utrotar. Utan friska djur och frisk natur får till sist människan inte mat och vatten. Är det ingen som förstår allvaret i att vi måste prioritera att få mänskligheten av överleva?

 

220906 Naturen är verkligen off. Nu blommar lupiner en andra gång i vårat närområde! Helt sjukt. Bevarar vi natur så lätta vår börda på jorden och därmed i slutänden räddar vi mänskligheten.

 

220911 Över 1,1 miljoner havssköldpaddor uppskattats ha dödats de senaste 30 åren. Alltså de är mördade av människor. Då räknas inte in all minskning av desamma p g a människans förstörelse av natur och klimat. Varför förstår vi människor inte att vi är på väg åt fel håll? Fler nyheter.

 

220912 Att förenkla hur jorden förfaller för att den blir våldförd av människan till att enbart gälla el, har inte förstått världsläget.

Och ni som enbart bryr er om den egna ekonomin kan nu se er i månen efter billigare el de närmaste 7 åren eller mer när kärnkraften eventuellt kan ge lite mer vinst om någon vill starta kärnkraft, något som inte politiker kan göra.

Allt detta samtidigt som elbolag stoppar alternativ el i månader, för att de inte har tid eller material nog, trots att elbolagen har ENORMA vinster just nu.

Vi får sätta vårat hopp till världsläget och till EU för att kanske slippa gå ifrån hus och hem p g a höga elräkningar. Allt p g a det nya styret som nu kommer i Sverige.

 

220914 Jag skulle önska krig mot onödiga förpackningar.

Det mesta jag handlar har onödiga förpackningar. Dessa förpackningar gör att det blir mer skräp. Sedan tar onödiga förpackningar extra utrummet t ex under frakt. Alltså blir det mer frakt p g a onödiga förpackningar.

Onödig frakt är en enormt stor miljöbov.

Dels kostar det att tillverka onödiga förpackningar.

Sedan detta med färger m m. Varför inte hålla sig till svart och ljust. Lätt att läsa. Det behövs inte mer. Då spar man pengar och minskar miljöförstöring där med.

Ett litet företag borde spara mycket pengar på att dra in alla onödiga förpackningar och dess "dekorationer" m m.

Ett stort bolag borde spara GIGANTISKA pengar på att spara in på onödiga förpackningar.

Varför fortsätter onödiga förpackningar år efter år? Vad tjänar det för syfte?

Exempel: Medicin. Jag äter/intar 10 mediciner varje dag. Samtliga är förpackade i fler förpackningar än vad som är nödvändigt+de flesta i MYCKET större förpackningar än vad som behövs.

I en större burk som ofta dessutom är stoppad i en onödig kartong, där är de absolut flesta burkar inte ens fyllda till 1/4-del, inte ovanligt med bara ett bottenskyla. Ta bort kartongen, gör en påse till medicinen, då får man lätt plats med 10-15 förpackningar på samma utrymme som 1 förpackning idag. Man spar en hel del förpackning, en avsevärd del frakt. Så stora bolag som de som säljer medicin skulle vinsten vara ENORM VARJE DAG!

Så finns det dessa blisterförpackningar, några som jag gärna svär över, varje vecka som jag ska ladda docetten. Jag har permanent skadade naglar sedan ett 40-tal år, p g a blisterförpackningar. Varje gång jag måste trycka ut en tablett så gör det ont. Jag har provat många varianter för att skydda mig något. Det enda som tycks fungera litegrann är trimkondomer och fingertut för post. Det senare gör att jag tappar tabletterna hela tiden.

Många om dessa tabletter får jag i burk när de byter till somliga märken, och i blister för somliga märken.

Alla tabletter som jag stoppar i mig är alltså inte sådana som MÅSTE vara i blister. Blister är alltså ONÖDIGT MYCKET förpackning. ONÖDIGT stora som ger mer fraktkostnader.

Normalt är en kartong som blisterförpackningarna ligger i ca 20-30 gånger större förpackningar än att bara packetera tabletterna i en påse. Igen en stor besparing om företagen började använda hjärnan.

 

220916 På tre ställen i Örebro län har man hittat stora halter bly (lokala nyheterna 220916) i svamp och bär. Det ena stället är nära där vi bor. Detta beror på gamla företag som tillåtits att lämnat efter sig bly i marken. Undrar hur många som t ex plockar bär och svamp där? Hur många äter bär och svamp som växt i dessa områden? Då bär och svamp innehåller bly så gör antaligen annan växtlighet det också, som växer på den marken. Även djur äter ju svamp och bär på dessa marker, för att inte tala om sly, gräs m m. Dessa djur kanske skjuts och äts upp, t ex älg, björn, rådjur m m. Eftersom det är länge sedan företagen försvann så undrar jag hur många som genom åren fått i sig bly? Enligt mig är det de som en gång förorenat marken som borde stå för att rusta upp marken igen, så gott det går. Fler nyheter.

 

220916 Jag ser fram emot april nästa år. Då blir det antagligen mindre reklam i postlådan. Posten ska inte dela ut oadresserad reklam något mer efter det. Då blir det enbart separat utdelad reklam och direkt adresserad reklam som kommer fram. Vi som bor lite off på landet, så som vi gör, ingår inte alltid i ett sådant speciellt utdelningsområde för alternativa utdelare av post, så vi kan ha tur och slippa ännu mer onödigt skräp i våra postlådor. Jag hoppas och tror att det därmed blir mindre tillverkning i vår av helt onödig reklam som bara förbrukar resurser.

 

220930 Plaster i havet drar till sig mer gifter till sin yta än t ex alger. I hoppkräftor finns det mikroplaster i större utsträckning än alger, som de borde innehålla. Hoppkräfterna äts av mindre fiskar som då får i sig plasterna och gifterna. Gifterna ökar i kvadrat i dessa mindre fiskar. De mindre fiskarna äts upp av något större fiskar med allt. Gifterna ökar i kvadrat i dessa fiskar, igen. Och så vidare. De större fiskarna äts av oss och gifterna i dessa fiskar ökar då alltså i kvadrat i våra kroppar. Dessutom vet man idag att vissa av människors organ och vissa människors blod innehåller mikroplaster! När ska människan förstå att vi håller på att utrota oss själva? Plaster.

 

221011 Varför har vi haven som en stor toalett? Varför tillåter vi att det regelbundet släpps ut farligheter i haven? Varför tror vi att haven inte mår dåligt att farliga kemikalier? Här om dagen hörde jag igen att vi TROR att det KANSKE blir negativa effekter efter att det skett gigantiska utsläpp metangas utanför Sverige och Danmark. Snacka om underdrift! Om man bara räknar på det totala utsläppet i luften, är det en sak. Om man sedan räknar in alla andra skador, infrastruktur, vattenlevande djur, vattenväxter m m så kommer detta visa sig mycket allvarligt, med tiden, ifall sanningen kommer fram.

 

221015 Jordbruksverket är duktiga på att skrämma bort folk ifrån jordbruk med djur. Djuren inom jordbruk minskar i Sverige och därmed minskar Sveriges förmåga att vara självförsörjande. Sverige blir mer och mer beroende av importerat kött. En mycket oroande utveckling. När jag pratar med bönder de senaste ca 10 åren så hör jag många som går ner i antal djur eller slutar med djur p g a jordbruksverkets krångel. På senare tid också p g a ekonomin. Problemet är också miljön. Miljön drabbas mycket hårt av alla dessa långväga transporter av allt (foder till djur, djur, slakt, kött, färdigställande, distrubution). Lokal konsumtion sparar miljön, men också våra plånböcker. Alltså allt som kan produceras lokalt bör göra så och konsumeras på samma plats också. Fler nyheter.

 

221025 Krig är otroligt kostsamt för miljön, så mycket vet man. Jag skulle vilja veta vad t ex en missil, en bomb, en lokal sammandrabbning m m kostar för miljön. Det verkar som om ingen vågar prata om det. Men att blunda för sanningen utplånar inte problemen, det gör dem bara större. Så länge var har en dåre som massbombar dag efter dag måste resten av världen jobba ännu hårdare för att världen inte ska gå under. Då får vi en regering som backar vad gäller miljöarbetet. Inte bara står still, utan går bakåt i utvecklingen. Varför vill vi människor utplåna människan från vår jord? Mer om min tanke om krig. Mer om min tanke om politik.

 

221028 P-fas stärker stafylokocker. P-fas ökar risk för infektioner. Mikrober stärks av P-fas. Höga halter av P-fas finns i fisk och skaldjur i bl a Vättern enligt undersökningar i år. P-fast finns i lägre halter bl a i luft och animalisk föda lite överallt i Sverige.

Hur liten förekomst av P-fas som behövs för att få negativa effekter är inte fastslaget, ännu...

Först börjar vi använda en massa nya produkter/ämnen. Sedan börjar vi undersöka effekterna av produkterna/ämnena. Vi använder alltså världen som en stor testplats. Som om människans och djurens och naturens inte betyder ett dugg. Det betyder alltså att jorden/världen är ointressant. Som om vi människor står över världens existens.

Folk har övertro till sig själva och tror nog att vi kan skapa andra planter till vårt hem, eftersom vi är så intelligenta.

Om vi vore så intelligenta så gjorde vi ALLT som stod i vår makt för att kunna fortsätta att leva på planeten som vi har.

Mer om P-fas.

 

221028 Vem äger skogen, djuren och naturen?

Vi människor tar oss rätten att göra egna lagar och bestämmelser.

Innan människan existerade hade djuren sina revir, sina marker.

Men för att återgå till människan: Innan människor trängde in i urfolks platser så levde urfolk med sina revir, sina marker.

Andra människor trängde in och ansåg urfolk som icke-människor, och stal deras mark och trängde bort urfolk, i bästa fall.

Det skedde om och om igen på massor av ställen på vår jord.

Alla dessa som har kört över urfolk har fått lov att backa, förr eller senare. Oftast långt senare, sorgligt nog. Då är redan mycket av markerna oftast mer eller mindre förstörda.

Jaha, vi människor har lärt. Men vad har vi lärt?

Innan ens urfolken fanns så fanns rävar, björnar, vargar m m.

Det intressanta är att t ex varg gallrar bytesdjur enligt naturens lagar, d v s de gallrar ur de veka. Människor som jagar bryter ofta ner djurstammarna, då de oftast tar de friskaste och finaste bytena.

Vem ger oss rätt att bestämma över skogen? Jo, människan! Naturlagarna ger oss INTE rätten.

Om vi lärde mer av djur och natur och lät djuren göra sitt, skulle vi ha det så mycket bättre.

Människans egoism och människans kortsiktiga intressen går idag före människans långsiktiga intressen. Vi skulle t o m kunna rädda oss själva så vi överlever!

 

221029  Jaha, så ska reparationsmomsen höjas. Klart att miljövänlig lång hållbarhet ska nedprioriteras med denna regering... Mer om mina åsikter om politik.

 

221107  Lekebergs kommun i Örebro län ska de pausa införande av lampor p g a att det sänder "fel" signaler just nu när det är eldiskussioner i världen. Det borde vara olagligt att vara så kortsynt! Det är nu då ska förstå att de ska satsa på solcell istället. Lampor som drivs gratis när de väl är uppsatta. Dessutom slipper man dra fram el till platsen, så det är alltså billigare att sätta upp också! De vill istället fortsätta problemet, men då när det inte är så många negativa diskutioner offentligt längre. Man mister lätt förtroendet för politiker.

 

221108  Nya regeringen jobbar hårt för att få folk att köra mer bil och förstöra vår värld ännu fortare. Inte nog med att de minskar reducering till minimum och därmed gynnar bensinföretagen. Nu tar de järnvägens pengar och lägger på vägar också! Denna regering kastar ner människorna i HELVETET! Så nermonterar nya regeringen elbils bidrag med två dagars varsel! De har bestämt sig för att ta död på människorna. Mer om politik.

 

221109 Ny rapport ifrån den ledande vetenskapstidskriften Sience: Sverige gör sitt bästa för att hitta kryphål för att döda Sveriges biologiska mångfald, fortsätta med kalhyggen m m. Andra länder varnas för att Sverige inte är trovärdig i sin miljöpolitik. Stor sorg. När man ser att ledare lägger resurser på att slippa följa regler, regler som man själva varit med om att rösta fram. Är det då konstigt att folket inser att det är så man ska bete sig? Att hitta kryphål tycks ju vara den vanligaste varienten för de som inte har lust att följa regler. Mer om mina åsikter om politik.

 

221112 Fler och fler får demens och liknande problem. Det beräknas att öka. År 2050 räknar man med att antalet med minnessjukdom nära nog fördubblats. Man skyller på att folk blir äldre. Det är säkert en bidragande orsak. Samtidigt har man under lång tid sett att demens och liknande har krypit ner i åldrarna och blivit så många fler. Man vet att demens m m kan skjutas upp eller undvikas genom aktiviteter, fysiska och psykiska. Idag förvaras åldringar på många ställen runt om i Sverige, inte ger dem ett bra liv. Det finns det inte personal och pengar till. Många gamlingar issoleras i sina egna hem, utan hjälp till aktivering. Att snåla med ett vettigt liv åt åldringar gör alltså att åldringsvården och sjukvården för högre belastning. Det blir alltså dyrare. Precis som att snåla på barnen, så de tycker det är intressantare att bli kriminell. Det kostar också samhället enorma pengar. Nåja, för att återgå till gamlingarna, så har vi detta med alla gifter som finns överallt i och kring människor. Många gånger med plast i första sätet. Det finns så många indikationer på att dessa ämnen framkallar eller påskyndar demens o d. Oftast att det både framkallar och tidigarelägger. Så är vi tillbaka till barnen, alla dessa bokstavsbarn tror man att dessa "plast"änmen bidrar till. Vill vi verkligen snåla i vårt samhälle bör vi nog ta hand om barn och gamlingar och SLUTA MED PLASTER! Mer om den så viktiga familjen.

 

221117 Många olika sorters bakformar i silikon läcker kemikalien cykliska siloxaner.

Råd och Rön testade 18 olika sorter. 8 fick rött ljus.

Flera av dessa finns upptagna på EU som problematiska eller potentiellt hormonstörande ämnen.

Några av dem innehåller ämnen som är olagliga till livsmedel i EU.

Tre formar fick grönt ljus.

Ska vi ta död på våra människor och djur?

Mer om plaster.

 

221118 Klimatmöte och Sverige. Klimatmötet avslutas idag.

Jag brukar känna att Sverige försöker pucha för klimatet i det lilla, även om det varit för lite mot vad som behövts.

Idag skäms jag över att vara svensk.

Sverige vill inte göra någonting OCH gör sitt bästa för att få andra att heller inte görs sitt bästa.

Jag börjar förlora hoppet om människans överlevnad mer och mer, år för år.

MEN vi måste inse att det är svenska folket som röstat fram detta. Är svenskar så här outbildade?

Jag har ett barn. Jag har tre barnbarn. De kommer att leva i en helt annan verklighet p g a klimat, oavsett vad vi gör idag.

Alla som dör i världen idag p g a klimatet kommer öka, och tro inget annat, det kommer gälla svenskar med i en nära framtid om vi fortsätter så här!

 

221122 Jag blir ledsen.

Svenska folkets miljöminister som står och skriker ut en massa vinklade siffror i TV, siffror som inte är i närheten av verkligheten. Hon ljuger helt enkelt. Medvetet eller omedvetet, vet jag inte. Är det omedvetet är hon helt outbildad, borderline total analfabet.

Vi lever i en farlig tid. Människor dör varje månad p g a miljöproblem.

Det kommer accelerera, även om vi når 1 ½ graders målet.

Ett mål den inte finns en chans att nå med dagens politik.

Att döda mänskligheten genom att få folk att tro på "vittvättade" siffror borde vara kriminellt!

Jag är djupt bekymrad.

Jag har haft förmånen att umgås med ett av mina barnbarn i 4 dygn i sträck nyligen. Då blöder mitt hjärta för mina barnbarns framtid.

 

221126 Jordskred på italienska ön Ischia har kostat minst 11 liv. Allt p g a den globala uppvärmningen, som vi kallar detta att jorden SKRIKER ut sin smärta, av hur vi människor behandlar den.

Fler nyheter.

 

221126 Sommaren 2022´s tre varmaste månader har varit de varmaste som någonsin uppmätts.

En följd av detta är att mer än 20,000 människor dog i Europa p g a värme under sommaren 2022.

Vi kan bara gissa hur många djur och växter som dog p g a värmen som vi människor skapat.

Människan är en VIDRIG varelse.

Mer om att bevara Miljökris. Nyheter.

 

221202 Vi människor har värmt upp jorden så Rödräven har trängt in på Fjällrävens marker. Fjällräven har inte en chans mot Rödräven som är större, starkare och mer aggressiv. Alltså vi människor igen som ligger bakom problemet.

Nu är det människan som gallrar bland Rödrävarna som går upp i Fjällrävens revir och människan som tilläggsmatar Fjällräven. Det har nu gett resultat i större skala, mot senaste 20-30 årens resultat. Fjällräven är på kommande.

Den var borta i norra Norden och så inleddes ett räddningsarbete. I år har det på riktigt börjat ge större resultat. Rekord i både Norge, Sverige och Finland. Sverige fick 88 nya Fjällrävsbäbisar som föddes i år. Finland fick sin första kull sedan starten av arbetet.

Det är hoppfulla nyheter som ger extra mycket glädje till alla de engagerade personerna som jobbat hårt i många år för att förbättra för rasen, för att helt enkelt få den att överleva.

Fler nyheter.

 

221203 Här kommer siffror. Jag gillar siffror då jag tycker siffror inte ljuger. Men man kan använda siffror för att förvanska sanningen. Mycket tragiskt.

I vilket fall, här kommer det:

November 2022 blev det 25,458 nyregistrerade personbilar i Sverige. En ökning med 22 % jämfört med november 2021.

Laddbara bilar var 64,8 % av samtliga nyregistrerade nov -22. Av dem var 42,6 % elbilar och 22,2 % laddhybrider.

Totalt under 220101-221101 har 135,095 laddbara bilar nyregistrerats i Sverige, det är 54,1 & av alla nyregistrerade bilar.

November 2022: 42,6 % elbilar, 22,2 % laddhybrider, 35,2 % övriga nyregistrerade personbilar.

Det går åt rätt håll. Mer än hälften är av en bättre sort än de flesta personbilar som oftast rör sig på våra vägar idag.

GRATTIS!

 

221203 Vi ska satsa på barnen.

Naturligtvis har folk blivit noggrannare med att vara hemma vid tecken på förkylning numera. Alltså blir det mycket mer sjukskrivningar. Framför allt i den osunda miljön som våra barn lever i.

Det har under MASSOR av år varit en visa, att när barnen börjar skolan efter loven så blir hela familjer sjuka, framför allt förkylda. Detta eftersom de lever i en osund miljö. För många individer på för trång yta.

På hundar har vi minimiytor för hundar, allt efter hundars storlek. På barn finns inte sådant. Vissa har dagis där det är 15 barn på ytor mindre än vad som är godkänt för en enda Schäfer (som jag envisas med att kalla rasen).

Detta finns det ingen som satsar på att rätta till så våra barn får en frisk uppväxt och en sund arbetsmiljö.

I Uppsala kommuns förskolor saknas just nu ca 100 vikarier. Vissa förskolor i Uppsala har haft uppemot 40 % personalfrånvaro. Vårdnadshavare uppmanas just nu att ha barnen hemma i möjligaste mån om läget förvärras!

Vi måste förstå att man måste satsa på en sund miljö för familjen.

 

221204 Det är tre olika virus som florerar just nu i stor skala i Sverige (enl. TV4 nyheterna 221203).

Anledningen är enkel, människan bor osunt trångt.

Låt HELA SVERIGE få leva, så löser det många sådana här problem som enbart ger folk sjukdom/ohälsa och ger barn en sämre uppväxt än om de fått vara friskare, och frånvaron av överdriven sjukdom skulle göra att sjuksystemet fick tid och plats med sjukdom som inte beror på trångboddhet.

Lev sund, låt hela Sverige leva!

 

221206 De senaste 5 åren har granbarkborren kostat oss 14 miljarder, det är 32 miljoner kubikmeter gran.

Detta är enbart i Sverige. Värst drabbade är Örebro och Södermanlands län.

Granbarkborren har brett ut sig p g a människans påverkan på vädret. Alltså är det vi som kostat oss själva 14 miljoner.

Tänk på det!

Innebär detta att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden eller att de inte existerar?

Mer om miljökris.

Fler nyheter.

 

221207 Att vi handlar mindre inför jul är något väldigt possitivt för miljön.

Julbudget 2020 6,800:-. Julbudget 2021 6,500:-. Julbudget 2022 ser ut att landa på 6,060:-. Det går alltså åt rätt håll!

Men jösses vad folk strör pengar omkring sig!

Min budget av julhandel sedan 2004 ligger på ca 0-100:-.

Något som skrämmer mig är ju vad de som handlar mest lägger ut på julen. När snittet ligger över 6,000:-. 6,000:- är mer än halva min månadsinkomst.

Att konsumera för att det är ett visst datum på året är ju helt förvrängt. Men jag förstår att handlare är nöjda.

Det är bättre för miljön att man återanvänder och tillverkar av befintliga material, om man vill göra lite extra festligt.

I vilket fall ser det ut som om svenska folket blivit ca 740:- mer förnuftiga inför jul. Det tackar och bockar vi för!

 

221208 Nog för att England har målat in sig i ett hörn när de gick ur EU (Putin vann), men att vara så trängd så man planerar att öppnar en kolgruva för första gången på 30 år är helt idiotiskt! Snacka om att göra dåligt värre!

Vill England arbeta hårt för att utrota sitt eget folk?

Det är som om man inte kan tro att det är sant.

Fler nyheter.

Mer politik.

 

221208 Costa Rica återskapar regnskog. De har jobbat med det i 40-50 år. Med stor framgång!

Därmed har de räddat mängder av djur och växter, mark och luft. Därmed ger man människor en chans till ett friskare, giftfriare liv.

Varför finns det så få länder som prioriterar att rädda människor istället för att slösa resurser på hot och bestraffning med tvivelsaktiga resultat.

Heja Costa Rica!

 

221209 Att arter dör, växter och djur, hela naturen påverkar varandra. Dessutom styr naturen vädret.

Att ensidigt bara prata om global uppvärmning är ok. Det är som en termometer över naturen/jorden.

Jorden har feber!

Då pratar vi om symtom. Men ska man komma tillrätta med problemet måste man ta itu med det som orsakar problemet.

Om det blir för lite björk så minskar djur och växter som lever av björk.

Om det blir för mycket av gräs- och busk-ätare som får inte träden någon chans, utan utrotas.

Allt påverkar varandra. Naturen fungerar som EN enhet.

Naturens helhet påverkar i slutänden uppvärmningen av jorden.

 

221209 När vi människor i rikare länder fortsätter att överanvända jordens resurser så får vi fler klimatflyktingar som kommer till oss.

Vill vi ha mindre flyktingar som kommer hit, så måste vi se till att ta vårt ansvar för det vi ställt till med så de kan och vill bo kvar hemma, som säkert den största majoriteten vill.

De fattiga länderna har ju faktiskt inte drivit fram detta klimat, denna uppvärmning av jorden. Det är vi som drivit fram det, det är vi som måste justera våra liv till att fungera på jorden.

Mitt perspektiv på politik.

 

221209 Sri Lanka har fått dålig luft p g a förorenad luft som förts med vindar och kraftiga skyfall som fört smutsen från Indien till Sri Lanka.

De har så ohälsosam luft nu att de stänger skolorna, befolkningen uppmanas att vistas inomhus 2 veckor framåt, samt bära munskydd om de måste gå ut. Minst två har mist livet i storbyar bara denna gång.

Fler nyheter.

 

221211 Nyheter från europeiska miljörådet. Undersökning gjord av Eurostat visar att EU har förlorat 145 miljarder euro på klimatrelaterade extremväder mellan 2010-2020.

Om det betyder f o m 2010 eller t o m 2020 eller om det betyder f o m 2011 t o m 2019 förtäljer inte historien, då journalister idag inte verkar kunna uttrycka sig klart på ren svenska.

Vi kan alltså prata om ca 16,11 miljarder euro per år eller ca 13,18 miljarder euro per år. Skillnaden är alltså gigantisk. Icke desto mindre, totalt underskattad mot verkligheten.

Klimatförändringarna som redovisas är värmeböljor, översvämningar och stormar. Det verkar som om alla andra klimatförändringar inte räknas som t ex massmigration p g a väder m m.

Om redovisningen endast är EU´s kostnader inom EU länderna eller också redovisar allt stöd utanför EU framgår inte. Det får man gissa sig till. EU bekostar stora delar av miljörelaterade kostnader utanför EU. T ex när vi handskas med massmigration p g a klimatet. All hjälp och alla bidrag utanför EU o s v.

Länder med högst kostnader kopplade till klimatet anges som Grekland, Frankrike och Irland. Alltså misstänker jag att här endast avses EU-länder.

I år fram till någon gång under hösten har ca 15,000 personer dött till följd av höga temperaturer i Europa enligt WHO, fram till när framgår inte p g a dålig journalestik. Naturligtivs är det flera. Tänk på alla som dör på EU´s mark när de försöker ta sig till EU-länder.

De som vill och kan, kan säkert finna mer exakta data via internet.

Vi som inte har den möjligheten får stå med dålig data av undermåliga journalister.

Fler nyheter.

Mer om journalistik.

 

221212 Regeringen vill stoppa omprövning av miljötillstånd för vattenkraft och alla andra prövningar som inte ens påbörjats, allt p g a elkrisen. De vill skjuta det hela 1 år i framtiden.

Regeringen verkar vara fast besluten att utplåna mänskligheten från vår jord.

Fast det är klart, de kommer inte hända medan de lever, så det kan de väl helt enkelt skita i.

Fler nyheter.

 

221213 Om man har fabriksmässig rovdrift på skogen som är det vanliga i Sverige idag. Och bestämmer sig för att gå över till senaste forskningens bästa skogsbruk, alltså det gamla skogsbruken som fanns innan människan påbörjade rovdriften. Då blir det glapp under övergången.

Det blir tillfälligt mindre möjlighet att nyttja skogen under en period.

Sedan blir det samma möjlighet till uttag som vid rovdrift.

Den stora vinsten är att man behöver/ska inte plantera, bearbeta o s v. Detta ger mindre arbete och mindre kostnader.

Dessutom är det mindre risk för sjukdom och ohyra på träd med modärna metoder. Det är också en förtjänst.

Dagens skogsbrukare i Sverige av stor omfattning kan tydligen inte tänka sig att jobba för en bättre framtid OCH en bättre ekonomi för deras företag. Iställer jobbar de som dårar med att få med sig de bestämmande på att fortsätta slakta natur och också djur i Sverige.

De är så giriga så de kan inte tänka sig att gå ner några få år i inkomst för naturen och djurens bästa, och därmed människans bästa + en bättre ekonomi i framtiden.

 

221214 Jag har letat byggvaru second hand sedan jag flyttade ner till Bergslagen igen.

Nu har Örebro öppnat "Sveriges första" bygg-loppis, påstår man på lokalnyheterna igår.

Äntligen kan jag handla sådant igen (alltså i vår, när de öppnar). Jag har längtat!

Jag fick tag i byggmaterial i second hand i både Hälsingland och i Piteå. Så när det sägs att Örebro är först så stämmer det inte alls.

Spara vår planet!

 

221214 Det ska införas en klimat-tull gällande koldioxidutsläpp, inom EU länderna. De länder som inte har lika hårda klimatregler får man betala strafftullar för produkter så som stål, cement, gödningsmedel och aluminium.

Är det ett nytt sätt att flytta siffror och verka duktig, eller något som gör skillnad?

Om det verkligen kan göra någon som helst nytta så borde det träda ikraft tidigare än som bestämt, oktober 2023.

Rädda mänskligheten.

Fler nyheter.

 

221215 Så säger jag grattis till Nya Zeeland!

De har bestämt sig för att skydda sina människor ifrån beroende OCH sjukdom.

De underlättar dessutom för sjukvården för framtiden vilket dessutom spar dem från stora lidanden och stora kostnader. Pengarna kan de lägga på sådant som landet och världen mår bra av istället.

De gör verkligen en insats för mänskligheten!

Min fundering: Till skillnad från Sverige som t o m gör allt de kan för att bevara mer nikotin, alltså snuset.

Fler nyheter.

 

221216 Nu släpps det ut 35 miljarder ton koldioxid per år i världen. En ökning från nästan 0 till dessa summor på ca 100 år.

Energiförbrukningen följer samma kurva.

Befolkningsmängden följer också samma kurva.

Idag är 80 % av vår energiförbrukningen fossil. All fossil måste bort till 2050. All icke fossil ska upp till 100 % till 2050. I så fall tillsammans med alla andra åtgärdet kan vi klara detta.

Men tyvärr så ser vi inte ut att vara på väg dit.

Ambitionerna  är också lågt satta, följs avtalen kommer vi heller inte uppnå detta.

Siffrorna är från Uppsala universitet.

Min uppmaning, var snäll att försöka rädda mänskligheten, försök inte utrota era egna avkommor.

Fler nyheter.

 

221216 Det är bevisat att odling utan konstgödsel ger lika stora skördar som med konstgödsel.

Varför fortsätter man att säga att konstgödel MÅSTE till och fortsätter att säga att konstgödsel ger större skördar?

Vid experiment har det visat att skillnaden inte finns. Däremot blir det ett eller ett par år med mindre avkastning under övergången. Lika som det blir vid dåliga år, oavsett om man använder konstgödsel eller inte.

Jag har svårt att förstå människans arrogans att vi hela tiden tror oss vara bättre än naturen som utformats under hur lång tid som helst. Mycket längre en vad människosläktet och dess nära släktingar ens funnits på vår jord.

 

221217 Alla stora problem i världen borde försvinna om vi inte överanvände jordens inre och inte trängde ihop massor av människor på små ytor.

Allt verkar komma tillbaka till en av dessa två problem, och ibland till båda.

Kunde man trycka på en knapp och åtgärda detta skulle det inte finnas stora problem kvar på vår jord, tror jag.

T ex flyktingar ofta p g a "väder och vind".

Bråk om land p g a trångboddhet och klimat.

Folk som är desperata p g a problem att få ihop till mat och hyra, sjukvård och uppvärmning/avkylning tenderar att göra "dumma" saker. T ex röstra fram gapiga idioter som aldrig någonsin borde ha röstats fram.

Vill vi bevara mänskligheten måste vi nog använda hela länderna och lära oss leva MED naturen, istället för EMOT den.

Kom ihåg!

Naturen kommer vinna! Den är båda äldre och klokare än vi.

 

221218 Snusare löper 28 % högre risk att dö jämfört med de som inte brukar tobak. Även f d snusare har förhöjd risk, om än mindre än en aktiv snusare. Detta går i alla samhällsklasser.

Det jag inte fattar är att 72 % inte dör. Jag visste inte att människan kan leva för evigt.

Oavsett livslängd anser jag att Sverige enbart är ute efter att få väljare, istället för att göra det bästa. D v s förbjuda snus, utan svenska politiker ser istället till att få snus som undantag i EU. Ska vi sträva efter att svenska folket lever kortare och är mer sjukliga? Dessa kostar dessutom skattebetalare massor av pengar via sjukvården.

Den enda "fördelen" är hur många väljare som ett parti får med sig genom att se till att svenskar är sjukligare p g a snusning än andra länder som inte har snusning.

Detta spiller faktiskt ut i närområdet också. Vi förstör även t ex norrmän och finnar som åker till Sverige och köper snus.

Sedan när Sverige riskerade att få höja priset kraftigt på snus blev det rena rabaldern. Sverige kan då inte satsa på rätt grejer. Lägga krutet på att hålla folk sjuka tycker jag inte är rätt sätt.

Mer om politik.

 

221220 Naturavtal "på gång". Eller blir utfört långt fram i framtiden. Bra så.

Men förr hade varit bättre. Vadann dessa fördröjningar?

Vid FN´s artskyddsmöte i Kanada COP15, förbinder sig länderna till att skydda 30 % av planeten senast 2030.

Idag är det 17 % skyddat. När det gäller vatten så är endast 10 % av världens marina områden skyddade idag. Det är riktigt illa.

Vissa länder är duktigare än andra, vissa har redan över 50 % skyddad yta.

Jag bara undrar, varför dessa fördröjningar? Vad väntar ni på?

 

221221 Svår och långvarig torka i och kring norra och östra Kenya dödar 100-tals sällsynta djur då både vatten och bete är slut. Elefanter, giraffer, grevyzebror. En hel generation kan ha slagits ut.

WWF kör ut vatten och hö till vilda djur, ändå dör det i massor.

Miljöpåverkan som i första hand länder som vårat drivit fram.

Alltså rika länder mördar vilda djur.

Fler nyheter.

 

221221 Fjällräven var tidiare nära utrotning.

Efter omfattande räddningsarbeten blev det i år 164 nya kullar.

Man räknar med att det finns ca 550 Fjällrävar i norra Norge, norra Sverige och norra Finland nu.

Fler nyheter.

 

221223 Fler och fler får cancer (enl. nyheterna 221221). Färre dör i cancer.

Klart att fler får cancer. Med alla farliga ämnen i vår värld överallt av hur många sorter som helst. Det är ju t o m farligt att andas och dricka vatten.

Att färre dör kan vi tacka alla medicinska framgångar för. Dessa framgångar börjar i regel genom djurförsök på djur, men när de väl blir godkända så kommer de oftast sist till djuren. Alltså djuren får inte ens dra nytta av sin medverkan av att hjälpa till att ta fram nya behandlingar.

Med andra ord bör framgångarna i att besegra cancer knappast spilla ut över djuren, ännu.

Alltså all vår förgiftning av jorden ger mer sjukdomar hos djur som vi inte alltid har verktyg att arbeta mot, så som vi gör på människor.

Mer gift = mer sjukvård.

Denna förgiftning av jorden kostar enormt för alla. Vissa kostar det livet.

Fler nyheter.

Mer om cancer.

 

221223 Växthusgaser ökar igen.

 

221224 Isbjörnarna i norra Canada har minskat kraftigt på senare år. Speciellt är det honor och ungar som minskar. Allt beror på jordens feber.

Fler nyheter.

 

221226 700,000 människor dör varje år i världen endast av AIDS. De flesta som dör i AIDS bor i Afrika.

Idag finns medicin mot AIDS, väldigt dyr medicin. I fattiga länder har oftast folk inte råd med dessa mediciner. Följden blir höga dödstal.

När vi håller djur så är det en lyx utöver vardagen. Att ha djur kräver att man har råd med djuren, även när de blir sjuka.

Det är större risk för smittspridning när djur (inklusive människan) bor tätt men också när djur umgås med andra djurgrupper, främmande djur. Smittspridningen ökar när vi träffar främmande djur och vid trångboddhet.

 

221228 Filippinerna har nu hittills minst 25 omkomna p g a extra kraftiga säsongsregn/monsunregn med följande översvämningar. 400,000 personer har drabbats på ett eller annat sätt. Drygt 80,000 personer har ännu inte kunnat återvända till sina hem.

Fler nyheter.

 

221229 Myggor i Asien bär på resistenta sjukdomar (rapporterat på nyhet december 2022). Detta är ett problem som oroar.

Fler nyheter.

Mer om resistens.

 

230102 Vargjakten startar idag på många ställen i Sverige. Sverige har bestämt sig för att utrota Vargen i Sverige. Halva stammen i Sverige vill de få bort. De pratar om mångfald m m. Det är bara tomma ord. De gör det som de som skriker högst (d v s de som är rädda) vill, så de får väljare. De fridfulla skriker inte så mycket. Det som folk inte förstår är att när det blir mindre Vargar i Sverige kommer Vargar ifrån omkringliggande länder att sprida ut sig till Sverige. Det ska alltså behövas skjutas enorma mängder i Sverige varje år och varje år kommer Sverige att få betala ENORMA skadestånd/straffavgifter till EU för att Sverige inte håller vad de lovat om biologisk mångfald. Och det med all rätt. Jorden måste lagas p g a att människorna förstört för jorden. Alla som försöker förstöra balansen i världen, just nu när jorden är i akut behov av hjälp, borde utbildas! De som gapar som idioter om Vargen borde också utbildas. Eller så kan de flytta. Tål de inte vår värld, så kanske de ska bo på månen, där finns ingen Varg som kan skrämma dem.

Fler nyheter.

 

230102 Elproduktion i Sverige under år 2022. Elproduktionen gick upp med 0,9 % jämfört med 2021 enl. statistik från Energiföretagen. Elförbrukningen minskade också med 4 % under samma period. Nettoexporten ökade med 31 % tull 33,5 TWh. Vatten och kärnkraft stod för 120 TWh av totalt 170 TWh. Vindkraft stod för 33 TWh från 27 året innan. Och Sol för 2 TWh från 1,5 TWh året innan. Men då vet vi också att det står ett gäng och väntar på att få leverera till nätet men blir stoppade. Släpps all vind och solkraft fram som står och stampar nu så kommer det att smälla till högre ganska fort. En del av dessa 4 % minskning under samma period är bl a sådana som har skaffat anläggningar och därför har egen el, så även om de inte får leverera ännu så minskar de belastningen genom sina investeringar. Mer om politik. Fler nyheter.

 

230103 I Sverige under 2022 nyregistrerades 288,003 bilar. 33 % av dem var rena elbilar. Under år 2021 var 19 % rena elbilar. Det är tur vi har så pass många duktiga rika människor (rika nog att köpa ny bil) i Sverige när regeringen gör sitt bästa för att döda Sverige.

Sedan har vi Norge. Ett land som Sverige borde titta på lite oftare istället för Danmark och USA som Svenska politiker tycks beundra så mycket.

I Norge såldes 138,265 nya elbilar under 2022. Det är 79,3 % av den totala försäljningen. Ca 20 % av alla norska bilar på norska vägar drivs av el.

Heja NORGE! Ni är bäst!

Fler nyheter.

 

230104 Miljöskador för 370 miljarder kronor av Putin-kriget. Det är nog århundrandets underdrift! Att bara nämna det som är förstört i Ukraina är helt fel. Putin-kriget spiller ut över hela världen. Ett enda exempel: Ta bara allt som nu runtom i världen läggs på vapen, där stora delar av de pengarna och arbetet skulle lagts miljövård. Det är pengar stulna av människans överlevnad i världen.

Mer om politik.

Mer nyheter.

 

230105 Elförbrukninen i E-ons nät för hushåll och mindre företag minskade med 18 % under december 2022 jämfört med december 2021. november 2022 var minskningen 15 % jämfört med november 2021. Även september och oktober var det nergång på elförbrukningen i Sverige. Räknar man inte större företag så var nergången 12 % i december och 9 % i november. M a o, små företag och hushåll sköter sig bättre än stora företag.

Fler nyheter.

 

230108 Vaccinmotståndare som stjäl ifrån sjukhusen och sprider falska uppgifter om vaccin i sjukhuset kuvert till privatpersoner är knappast övertygande. Har man inte mer tyngd att ge till sina åsikter än stulna kuvert med sjukhusuppgifter på, så är man inte trovärdig. Detta skedde under år 2022 i Västernorrland. Det är mycket konstigt varför vissa blir så hysteriska över att man försöker hålla människor friska, tycker jag. De som bor i länder med svåra sjukdomar och får erbjudande om vaccin brukar komma både ta sig miltals för att få vaccin och väntar i timmar, ibland dagar, i kö för att få sin vaccin. Fast å andra sidan vet de ju i regel vad som står på spel. Att vara vaccinmotståndare ser jag som bortskämda människor som inte har många problem i livet. Jag lyssnade ingående på en av de mest framstående motståndaren i Sverige och hörde henne berätta att det gick bra att vaccinera barnen, men sedan var det ett av hennes barn som reagerade på vaccinet. Om jag minns rätt var det det tredje barnet i barnaskaran. Den fick lätt feber som snabbt gick över. Hon sa om och om igen att hon blev så chockad och att hon inte fått någon information att vissa barn reagerar mot vaccinet på det viset. Sedan hade hon startat att läsa på om skräckpropagande ifrån USA och sedan blev hon vaccinmotståndare. Jag har också studerat några framstående vaccinmotståndare i USA. Jag får inte någon fakta som är kontrollbar som tillförlitlig i något fall. Detta säger en hel del om de som är emot vaccin, tycker jag. Det säger en hel del om vaccin också, tycker jag. Mitt råd: Vacciera er och era hundar!

Mer nyheter.

Mer om hundvaccin.

 

230111 I Ecuador har en flicka fått fågelinfluensa. Hon tros ha blivit smittad vid direktkontakt med fåglar. I höstas var det stora fågelinfluensautbrott bland fåglar.

Det är så här vi får det när vi tränger ihop människor och djur på liten yta. Vi får spridningar som bara ökar och blir fler.

 

230111 Nästan 40 % av ungskogen i norra Sverige är skadad av bl a svamp och betande vilt. 48 % av tallarna har skador på stammen.

 

230112 Covid-19-dödsfall ökar. Vecka 48-50 var medeltalet 180 dödsfall per vecka. Vecka 50 259 döda och vecka 51 396 döda. Varför är det så svårt för oss människor att förstå hur osunt vi bor och har det? Större delen av dessa dödsfall är på boenden och bland de som har hemhjälp. Hemhjälp som springer ut och in och sprider smittor. Detta sätt att konsentrera människor som om de vore äpplen i en korg är så enormt osunt. Att hela tiden träffa främlingar. När personal dessutom tröttnat och byts ut hela tiden, det är tillfälliga arbetare hela tiden. Ju värre det blir, ju fler trycks ihop på liten yta, för att få "ekonomi" i det hela. Att hela tiden ha folk sjuka är INTE bra ekonomi! Dessutom är faktiskt människor inte stenar som man kan stapla på hög.

 

230113 Oljebolaget Exxon mobil har legat på rapporter i ca 50 år (sedan 1970-talet) på att det som de trodde då globala uppvärmningen skulle ligga på ca 0,2º C per 10 år. Alltså skulle graderna varit 1º C förhöjt mot för 50 år sedan enligt deras beräkningar. Alltså lite underskattat. Exxon finansierade forskare som detaljerat slagit fast beräkningar för uppvärmningen samtidigt som företaget spridit desinformation. VD´n 1999 sa att framtida klimatet baseras på oprövade modeller och spekulationer. Så förnekar bolaget att de visste. Det är samma förfaringssett som pågick inom tobaksindustrin ungefär lika länge. Dessa bolag har alltså kunnat tjäna på att fortsätta förgifta världen i ca 50 år vardera, var och en på sitt sätt. Allt för pengar. Undrar hur mycket som döljs just nu som kommer dyka upp i framtiden? Att samhällen ser mellan fingrarna på detta gör att samma sak kommer hända om och om igen, år efter år. De försöker fördärva vår jord.

Mer om politik.

 

230114 Multiresistenta bakterier av typen ESBL-Carba ökade kraftigt i Sverige i fjol. 2022: 248 fall. 2021: 137 fall. Föregående "rekord"år i Sverige var 2019 med 201 fall. Att det varit ett dipp i ökningen beror antaligen på Covid-utbrottet då folk försökte hålla något lite mer distans. Att vi tränger ihop människor på detta vis är underlag för att vi ska mörda mänskligheten på sikt. Om vi nu ska bo så ihopträngt så är det självklart att vi allra minst ska hålla fysiskt avstånd till alla andra utom de närmaste. Stora ytor. Stora avstånd. Munskydd där avstånd är svårt att hålla. Handtvätt ständigt. Och trots detta, göra allt vi kan för att använda HELA SVERIGE! T ex arbeta på distans så mycket det går. Försök att vara rädd om varandra.

Mer om resistens.

 

230115 Stora protester i Lützerath, Tyskland. Förra året bestämde regeringen att utvidga en befintligt kolbrott och därmed offra samhället Lützerath. Sedan dess har demonstranter ockuperat samhället för att försöka rädda det och få regeringen att satsa på något smarare än att offra folks hus och hem och skita ner världen. Nu börjar det så smått att gå över i våld. Mycket tragiskt och bekymmersamt. Den lilla människan har ingen chans, när de tar i så de spricker tar överheten i ännu mer och sedan är drabbningarna och upptrappningarna i full gång. Hur ska detta stoppas utan att vår jord blir ännu mer förgiftad? Jag har största sympati för alla som vill stoppa mördandet av människan. Samtidigt är jag SKARPT emot all våld, oavsett vem som utför den.

 

230115 Det är enorma kostnader för att reparera för all förstörelse som sker varje dag i Sverige. Varför är det gratis att skada människor och materia? De som stjäl av skattebetalarna borde stå för kostnaderna! Varför ska allmänheten betala för brottslingar mer än vi redan gör?

Mer om politik.

 

230116 Färre unga i Stockholm begår våldsbrott men antalen våldsbrott står kvar på ungefär samma nivå som tidigare. En utveckling som pågått i 20 år. Familjer idag har inte en chans. Är det någon som förstår att dessa ungdomar försöker utrota människan?

Mer om familjen.

 

230117 Kinas befolkning minskarde 2022, det är för första gången på över 60 år. Kina har nu 1,41175 miljarder invånare. Det är med en minskning på 850,000 människor under år 2022.

De var hårt kritiserade när de såg framtiden med överbefolkning och insåg allvaret med detta, även om det var djupt tragiskt med alla dessa olika tvångsåtgärder som utfördes mot främst den kvinnliga befolkningen. Det förekom inte manlig sterilicering, fast allt de kunde tänka på mot kvinnor.

Idag vet vi, vilket man inte visste då, att utbildning fungerar som p-piller på människan. Ju högre utbildning = ju färre barn.

 

Nio nya ämnen är med på EU´s svarta lista från 230117. Tetrabrombisfenol A i flamskyddsmedel som används i bl a kretskort. Bisfenol S som används i vissa plaster men också i bl a kvitton. Bariumdibortetraoxid som finns i bl a färger och ytbeläggningsprodukter. Vilka fler ämnen det handlar om måste man ha internet för att få reda på, eller om de är hemliga, kanske. Dessa ämnen är dock nu konstaterat cancerframkallande, hormonstörande och påverkar reproduktionen. Nu döljs alltså inte längre skadorna som kan komma ifrån dessa ämnen, så som det gjorts tidigare. De som ska följa dessa nya regler/förbjudna ämnen är företag som tillverkar, importerar och/eller säljer varor med dessa ämnen i. Skydda mänskligheten OCH våra hundar och andra djur.

Farliga ämnen.

 

230120 Greta säger att folk tänker kortsiktigt och girigt.

Jag påstår att det är kortsiktigheten som är det stora problemet.

På sikt är det ju alltid mer ekonomiskt att göra rätt emot naturen, djuren och därmed mänskligheten.

Ta t ex skogsbruken, de stora i Sverige. De är inte bättre än tobaksbolagen för 60-70 år sedan, som kostat och kostar samhällen MILJONER varje dag i världen även nu. Rovdrift. Dessutom linjen de kör är INTE ekonomiskt hållbart.

Lägger de om till att skydda skogen och därmed göra den EKONOMISK HÅLLBAR på längre sikt så får de offra några få år under övergångsperioden. Där är orsaken till deras bakåtsträvande. De dödar sig själva för detta år och nästa.

Förr pratade man om att "äta upp sättpotatisen". Det är vad de stora skogsbolagen gör.

 

230120 Man har upptäckt gifter och mediciner i Uttrar i Sverige. Vissa av gifterna man har hittat har varit olagliga långt föra dessa undersökta Uttrar föddes och deras föräldrar föddes. Uttrar i all ära, men med tanke att man hittar ett semi-vattendjur med sådana innehåll, så kan man bara tänka sig vad andra djur och växter innehåller. Alltså sådant som vi får i oss i slutänden. Har ni någonsin läst biverkningar på mediciner? Den är lång som armen på många mediciner, och Uttrarna innehåller alltså flertalet mediciner OCH riskerar att ha biverkningar. Vissa mediciner är det rent dödligt att ta tillsammans med varandra. Hur ska Uttrarna (och därmed andra djur och dessutom växter) skydda sig? Vi i Sverige har t o m vissa reningsverk som tar bort större delen av gifter och mediciner. Hur ser det ut globalt? Inte är det bättre i många länder/områden, gissar jag.

Man borde fatta att vi ska skydda djur och natur, och därmed i slutänden inte döda mänskligheten.

Mer om gifter.

 

230124 En stad i norra Kina har nu den kallaste temeraturen någonsin (jag antar att det betyder sedan det började mätas).

 

230124 Nya regeringen är världelös när det gäller att INTE DÖDA människan!

Deras senaste grepp är att senarelägga möjligheten till havsbaserad vindkraft å det grövsta.

Då Sveriges geologiska institut (SGU) inte får pengar till mer personal för att kunna utföra det utökade mandatet för tillståndsprövning av vindkraft till havs så kommer det ta tid, eftersom tillgänglig personal som fortfarande ska utöva sina gamla arbetsuppgifter inte räcker till för mer arbete.

Alltså kommer eventuella tillstånd för avsbaserad vindkraft att senareläggas.

Mer om politik.

 

230124 Nu är det konstaterat, det har pågott folkmord i Amazonas för att kunna skövla och plundra regnskogarna. Det fantastiska är att nu finns det politiska ambitioner att göra något åt problemet.

Mer om politik.

 

Uppdaterad 2023-01-24

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström