Krig

 

Vi människor tycks väldigt korta i huvudet. När vi ser krig svarar vi med vapen. Om vi riktade dem åt rätt håll är en sak, men att bara skaffa flera och skryta. Som kukförlängare, för att tala klarspråk.

Vi anklagar vissa för att rassla med vapen. Så gör vi det samma själva.

Vi anklagar vissa för att hota och säger att vi inte låter oss påverkas, så är våra handlingar helt anpassade efter hoten ifråga.

 

 

Sanktioner

Vi avskär "de onda" nu. Som man gör med små barn som uppför sig illa. Det är ju logiskt och bra. Jag önskar bara att dessa onda människor hade fått en sådan fostran som barn så de slapp bli så onda som vuxna.

Vem vill ha med sådana onda människor att göra? Inte jag i alla fall.

Exempel: Jag blev utslängd ur mitt boende, jag vill inte umgås med de som fixade det. Varför skulle jag utsätta mig för att kanske en gång till bli stående utan bostad? Jag är ju ingen idiot.

 

 

Neutralitet

En gång i tiden var Sverige neutralt. Är Sverige neutralt idag? NEJ! Vi var en gång, men det skeppet är långt över passerat när vi sända vapen till Ukraina (vilket gör mig stolt och glad att vara svensk). Vi har passerat neutralitet. Vi har stuckit fram halsen ifrån skalet. Vi är ingen tyst Tiger längre. Den som lever i den villfarelsen, lever i fablernas värld. Livet är ingen saga. De som tog beslutet att sända vapen, måste väl ha förstått betydelsen av det valet. Om inte, får jag säga att de är mer än lovligt naiv. Så är det alla uttalanden. På den tiden när Sverige lotsades vara neutrala, så lät de Hitler passera i Sverige. De vågade inte säga ett ont ord om Hitler. Låter det som det vi gör nu? Igen, jag misströstar inte. Jag tycker att alla som tar ställning mot ondska gör något bra. Det kostar, jag vet, men det är värt det! Själv tycker jag världen skulle gå längre. Vi blundar nu för kärnvapenhot och övertagande och missskötsel av kärnkraftverk. Det lotsas vi inte om just nu. Vi bara upprepar att det verkar som det är tomma hot och det blir nog inget utsläpp. Snacka om att leva i gissningar, istället för att förstå allvaret. Alla pratar om hur man ska få ett slut på detta. Men ingen vågar ta steget.

220510 Varför upprepar folk lögner om och om igen. En lögn blir ju inte mer sann för det. Att säga att Sverige har varit alliansfri över 200 år, är inte rätt. Vi har haft massor av allianser, en den ena och en den andra. Om och om igen. Att upprepa gång på gång att detta har hållit oss utanför kriget, vilket skitsnack! Vi har haft tur tillsammans med vårt geografiska läge. Hur länge ska Sverige chansa på tur? Neutral? Alliansfritt?

 

 

Vad är rätt och vad är fel?

Att vi står och ser på, av rädsla, hur ett folk jämnas med marken, är FRUKTANSVÄRT! Att låta sig skrämmas till att inte hjälpa våra medmänniskor i nöd, och lotsas ge hjälp genom att skicka på dem lite smulor från vårt och sedan skingra dessa stackare runt om i världen, är hyckleri.

Om vissa vill ordna världskrig för att vi hjälper de som är i akut nöd, ska inte stoppa den ärliga från vad som är rätt och fel. Det är inte rätt att stå med händerna i sidan när andra blir mördade av onda människor, onda människor som skrämmer oss till att inte våga hjälpa.

 

 

Kriga

Så har vi detta med att inte hjälpa till militärt. Först och främst, vi gör det redan. Dessutom har vi rätt att ingripa enligt internationell krigslag, bl a om det är frågan om folkmord. Klart som korvspad att detta är folkmord! Ska vi sedan prata ekonomi. Det är billigare att inte jämna ett jätteland med fotknölarna och sprida befolkningen kring världen. Om i stort sett "hela världen" vänder sig mot ett land, även om det är aldrig så stort, och ett land som dessutom just nu är drenerat på krigsresurser, så kan vi prata om att avsluta ett krig fort. Vissa få människor är så inskränkta i hjärnan så man måste ta till hårda tag för att nå fram till en enskild människa. Jag är INTE för dödsstraff. Men om man riktar in sig på en enda människa i denna värld, en människa som är på väg att förgöra ett folk och förstöra stora delar av en hel kontinent, inklucive sitt eget folk, så tror jag att t o m jag skulle känna en viss tillfredsställelse. Något jag inte tidigare ens tänkt. Vi gömmer oss bakom att "vi hjälper till" och vill inte "göra saker värre". Sedan klagar vi över var vi ska få tag i resurserna till kaoset som nu pågår. Jag tror att det blir billigast och enklast att inte bara rassla med vapen, ta fram dem en gång för alla! I dessa tider får inte det gå till så här. Och att lotsas vara neutrala, det är ju enbart bullshit! Finns ingen neutralitet. Vi tar ställning och säger så, vi t o m skickar hjälp i form av allt, även vapen, till krigförande land. Är det att vara neutral? Knappast. Öppna ögonen och lev i verkligheten.

 

 

Sverige indragen i krig?

Det har gjorts en undersökning som ställer frågan: Är du rädd att Sverige ska dras in i krig? Folk svarar snällt på frågan, så som den kanske är menad. Inte som den är ställd.

Sverige ÄR indragen i krig.

Exempel: Bensinpriser. Fonder. Flyktigmottagning. Det är bara några saker som påverkar Sverige idag. Alltså är vi indragna i krig.

Sedan har vi valt att skicka hjälp av olika modeller, människor, mediciner, mat, kläder, vapen m m till kriget. Det gör att Sverige är indragna i krig.

Så har vi alla företag som lämnat saker och teknik för enorma värden i Ryssland. Företag som förlorar handlingspartner i både Ukraina och Ryssland.

För att inte tala om media. Alla kan nog vara överrens om att kriget påverkar stora delar av media, fast media har inte utökats, så andra händerlser trängs undan. Vi är alltså indragna i krig.

Tro för all del inte att jag har något emot detta. Jag beklagar mig inte över att vi är indragna i krig. Jag själv anser att vi gör för lite!

Att stå och se på när en enda människa blir misshandlad eller dödas och inte förhindra det, om man kan, borde vara brottsligt och är brottsligt.

 

 

Förstör

Tänk vilka idioter det finns här i världen. Vissa är beredda att förstöra sitt egen land och sitt egna folk för egna syften. Jag är en stor beundrare av mycket ryskt. Men en person i Ryssland önskar jag inte hade haft så mycket att säga till om. De närmast denna person är ju lika skyldiga, då de inte sätter stopp för detta.

 

 

Dela ut vapen

Sedan alla dessa som måste babbla om allt. Skicka massor av vapen, men TALA INTE OM DET för hela världen. Vilka idioter! Det ska naturligtvis ske i det tysta. Är vi så måna om att framstå som duktiga och snälla att vi måste basunera ut allt överallt, till alla och envar i hela världen?

Jag kom ihåg en gång att jag fick möjlighet att lämna in mina gamla glasögon till välgörenhet. Då kunde jag fylla i mina uppgifter och få rapporter om vad som hände glasögonen, vart och till vem de tilldelades i slutänden. Jag tycker att jag ABSOLUT INTE vill ha uppgifter. Då belastar jag systemet i onödan, som jag ser det. Jag tror knappast att specsavers tar glasögonen själva. De kom nog till någon behövande. Utan att belasta hjälparbetare med onödigt pappersarbete. Om man gör något för att få kredit för det, är det ju i slutänden inte välgörenhet, då är det ju bara egenändamål för att känna sig duktig och kunna visa det.

 

 

220405 Stoppa rysk olja m m eller inte?

Räddar man ett enda liv så är det värt det!

Vilket jävla skitsnack att man inte kan göra något innan EU gör något. Som om vi vore en skock får. Om man så gärna vill göra exakt lika som EU så kan man bestämma inom EU att var och en som kan gå före bör göra det. Är det så svårt? Inte nog med det, sedan när de börjar vackla, så börjar de med att föra fram att de ska gå före. Det är redan andra EU länder, med EU´s goda minne, som gått före. Allt bara vinklar hit och dit. Vill de att kriget ska fortsätta för att de ska ta hem poäng?

220412 Om man inte gör allt man kan för att minska dödande gör en människa till medskyldig. Att inte dra sitt strå till stacken och gömma sig bakom andra är fegt och rent vidrigt. Mina åsikter är starka. Har alltid så varit. Jag vet att det retar många. Men jag står för det. Exempel när folk klagar om dyra tomater och bensin så säger jag att om det räddar en människa och en bit miljö så ger jag gärna mitt bidrag. Jag gnäller inte en enda stund över det hela. Men Sverige bestämmer sig för att fortsätta ge pengar till stridande människor som attackerar å det grymmaste ett annat land... Jag skulle ALDRIG kunna rösta på något som hjälper till med dödande. Det finns INGA ursäkter!!!

220415 Det är ett sådant hycklande. Dessa politiker lotsas göra så mycket för Ukraina. Sedan ger de pengar varje dag till Ryssland. De är SVIN!

220507 Ska Sverige bekosta krig? Ser ni inte själva att flera otroligt stora projekt som planerats har tidigarelagts med flera år p g a rysskrisen. Det ger många arbeten och därmed ökad styrka till Sverige. Dessutom är det flera projekt som stärker hållbarheten i världen. Jag kan inte fatta att regeringen fortsätter att gömma sig bakom teknikaliteer. Det är bara de slutar att köpa ALLT av ryssarna. Fattar de inte att det är dyrare att förlänga kriget en extra dag i onödan? Kan inte folk leverera ryssfria produkter, men då är det bara att inte köpa dem. Enkelt. De är ynkryggar, fegisar som inte gör det bästa för Sverige och inte det bästa för världen.

220523 Varför kan inte bara EU bestämma att alla EU länder som kan stoppa import från ryssland bör göra det omedelbart. Alla EU länder borde kunna vara överrens som det, eller?

 

 

220413 Vilka har ansvar?

Vilket ansvar har de som lyder order när ordern uppenbart är sjuk? Vilket ansvar har de som står och ser på utan att göra något? Vilket ansvar har de som ser att detta är fel men ändå inte vågar öppna munnen och säga ifrån? Är man humman och har makt att stoppa detta men ändå inte gör det, kan det anses vara ok? Brott mot mänskligheten, är det inte att stå och se på utan att göra allt för att stoppa förödelsen? Skrivet från min vy, som liten människa, som är för fred. Det är därför jag skriver detta. Att tillåta någon att förstöra ett helt land med innehåll och allt, och säga att man är för fred, det är sjukt! Är man för fred sätter man OMEDELBART stopp för folk som INTE är för fred. Tänk om jag skulle ta ansvar för en hund som visar sig vara elak (något jag gjort massor av gånger genom åren), och sedan låta denna hund gå in i vårt hus och förstöra freden och se till att det blir krigsstämning i vårt hus. Är jag då för fred? Jag stämmer i bäcken. Från första sekund i vår familj får hunden lära sig var gränsen går. Vänligt och bestämt. Lika om jag har inbjudna gäster som beter sig illa, så får de gå. Väldigt enkelt. Jag har blivit utsatt för grymma brott, men det går inte att få rättvisa, eftersom systemet fungerar så. Sverige är ganska sjukt. Så systemet i Sverige har skadat mig och mina hundar, min familj, utan att jag kunnat göra något åt det. Bortsett ifrån det, så har jag alltid haft fred i familjen.

 

 

Flyktingar med sällskapsdjur

Denna morgon har jordbruksverket gått ut med att de ska sätta ukrainska sällskapsdjur som kommer hit med flyktigar (och som flyktingar) i karantän.

Ukrainare, har ni husdjur? Kom inte hit. Sveriges myndighet för sällskapsdjur är världsfrånvända och drar sig inte för att splittra era redan sargade och stympade familjer.

Jordbruksverket är inte för människor. Ännu mindre för djur.

Jordbruksverket har ingen kunskap om djurinnehav i t ex Ukraina, de bara sätter sig på höga hästar och anser sig själva som bäst.

Ju mer jag hör från mina vänner runt om i världen, ju mer ser jag hur bakvänt jordbruksverket tänker, och hur lite kunskap svenska myndigheter har om djur och djurhållning i andra länder.

För mig är det ingen tvekan, Sverige är bland de sämre länderna när det gäller att ha human djurhållning av sällskapsdjur. De ger inte ens djur ett bra liv. Vissa regler är helt i strid med vad som är bäst för hundar.

Det viktigaste för jordbruksverket verkar vara att görs sig själva som märkvärdiga.

Jordbruksverket i Örebro gick i går kväll ut med att människor med sällskapsdjur INTE skulle bli fråntagna sina sällskapsdjur, fast de kom ifrån Ukraina. Däremot skulle de få gratis undersökning och ev. behandling av jordbruksverket och restrektioner att deras djur inte ska träffa svenska djur första tiden. Hurra för Örebro!!!

 

 

Infrastruktur

Denna post"service"... Jag har nära på slutat att beställa över internet, då det bara är problem med att få produkterna. I förrgår (220328) skrev posten ett SMS till mig att de skulle komma igår mellan 9,30-17,30 med mitt paket. Kom de? Nej! Gick det att ringa på telefonnumret som var med i SMS´et? Nej! Idag hör jag inte av dem alls. Det går fortfarande inte att ringa till numret som de uppgett. Vad gör man? Om detta var första gången, skulle jag väl inte säga något, men tyvärr är det inte så. Förra gången fick jag åka runt i två dagar och leta paket, innan jag fick tag på det. Ett paket som skulle ha levererats till min dörr. Det var ett och ett halvt år sedan. Undrar hur lång tid det tar innan jag vågar beställa något nästa gång? Det känns som samhället och all samhällets service är på väg att gå åt helvete. Vi pratar om att infrastruktur ska fungera i kris som t ex coronaepedemier eller krig. Ska vi inte se till att den fungerar till vardags först?

 

 

220425 Nato eller inte?

Jag är så less på detta skådespel som politiker håller på med. Jag förstår att de vill framstå som seriösa, men vi vet ju alla att Sverige och Finland går med i NATO. Vad är det att hymla om? Skäms de? För vad i så fall?

220516 Varför sägs NATO vara en krigsorganisation av somliga personer och organisationer om och om igen. Hoppas de att NATO ska vara en krigsorganisation? Eller hoppas de att alla ska se på NATO genom falska glasögon?

 

 

220418 Putins hot

Upplopp i Sverige. Finns det ingen i Sverige som fattar att detta är Putins anhängare på datafronten som uppviglat till detta? Varför ser inte folk helheten? Putin har ju sagt det rakt ut. Det är ju så här han arbetar gång på gång. Han sitter och skrattar medan polisen står överrumplad. Putin har, som man vet, en massa olika "datasnubbar", hackers eller vad de kallas, som han betalar för att påverka val mot det resultatet han vill ha. För att få dem att plantera jävulskap för att göra livet surt för vissa som inte passar honom. Han tycker det här gör honom hemst överlägsen. Förra gången som Sverige uttalade offentligt att de sneglade mot Nato så sa Putin ifrån. Ett tag efter det så blev det stort drev mot sociala och det höll på att gå hårt till där med, trots att det var mammor och pappor som man tycker ska tänka till en gång till, fast det finns väl en orsak till varför de tagits ifrån sina barn... Nu blev det offtentligen igen att Sverige närmar sig Nato. Denna gång varnade Putin igen. Denna gång var det lite våldsammare människor han riktade sig mot. Det som märks tydligt är att det Putin gör är med viss fördröjning varje gång från varning till att komma igång. Detta kan man utnyttja, om man är smart. Jag skulle i vilket fall inte vilka vara polis idag. Och jag är tacksam att mitt enda barn inte är det...

220420 Det är väl korrekt att folk ska få tillstånd att säga sin åsikt. Men om det medför stora kostnader så är det väl rimligt att de som ska säga sin åsikt för betala för omkostnaderna. Det är ju inte rimligt att skattepengar ska betala för att extrema ska vaktas för att de ska demonstrera. Då hamnar vi i ett läga där de får bära sina egna kostnader. Då blir det endast rika som är slösaktiga som har möjlighet att demonstrera om känsliga ämnen. Är det rimligt? Inte mer än att skatter ska betala för att provocerande människor ska få yttra sig. Eller?

220422 När folk inte begriper något så borde de hålla käft! Polisens arbete är att SKYDDA samhället. De gjorde alltså ett PANGJOBB som kunde göra just det. Endast saker som går att ersätta med tiden gick sönder. Inga människor av allmänheten blev fysiskt allvarligt skadade, utan endast poliserna själva. Vilket är illa nog. Jag instämmer med min kompis som uttrycker att poliser borde ha bättre betalt. Sedan kan jag bara tillägga att de borde ha bättre utrustning, så mycket som gick sönder så undrar man hur bra deras utrustning är?

220424 Trump "tror man" kunde komma fram genom manipulation från ryssland. En nej-kampanj i medier om NATO "tror man" piskas på av ryssarna. Brexit "tror man" uppmanats efter påtryckningar från ryssland. När jag skriver "tror man" så vet man att så är fallet, MEN man vet inte i hur hög grad det bidragit. Vi vet att ryssland ser ett högt nöje i att slå splitt mellan hederliga människor och hederliga länder. Sammanfattning: När ska vi sluta låta ryssland påverka människans liv till det sämre?

220513 Hot mot Sverige från ryssarna. Inte fientlig, säger ryssarna. Intressant! Det är något liknande av vad de sa om sina relationer till Ukraina också. Ryssar är tydligen duktiga på att hota. Men ibland går de längre, det har de bevisat. Hur man ryssarna tro att vi ska stå ensamma i världen när det gäller vårt skydd när vi ser att ryssarna ger sig på dem som står ensamma. Ibland undrar man vad folk använder hjärnan till.

220515 Det är märkligt att ryssarna kallar oss aggressiva. Det är ju endast de som gått in i andra länders territorium och bedriver ohyggligheter. Ingen går in till dem. Hur kan någon vettig människa tro på sådan smörja?

 

 

220501 Leda med frutan eller kärlek?

Första maj protesterar man eller framför sina åsikter. Här är en åsikt ifrån mig. Med tanke på alla Putins näsmaste oligarker som dött under suspekta omständigheter runt om i världen de senaste månaderna så är det uppenbart att det är farligt att vara en nära man till Putin. Döda: Leonid Shulman, Alexander Tyulyakov, Mikhail Watford, Vasilij Melnikov, Melnikovs fru Galina, Melnikovs två unga söner (4 och 10 år gamla), Vladislav Avajev, Avajevs hustru, Avajevs dotter, Sergej Protosenja, Protosenjas fru, Protosenjas barn. Slutsats, det är farligt att vara "vän" med Putin. Det är också naturligt att de som överlever att vara nära Putin inte vågar säga något. De vet ju hur det kan bli då... Att leda med fruktan istället för kärlek, är förkastligt och ALDRIG hållbart i längden. Putin är p g a sitt agerande och p g a sin ålder snart en före-detting, av en orsak eller annan. Vi är många som ser fram emot den dagen.

220506 Putins högt uppsatta chef för Gazprom Andrej Krukovskij endast 37 år gammal har dött. Det är fler och fler som dör av de nära Putin. Man kan undra om de som dött har haft något emot kriget eller endast förlorat Putins pengar. Eller är det något annat?

 

 

220502 Skitsnack

Ryssarna tycks ha fega landsmän. De baktalar döda svenskar som inte kan försvara sig.

 

 

Jag är självdestruktiv

Jag har hellre världskrig och blir hellre dödad, än att inte direkt hjälpa de som blir ofärdigt behandlade.

Jag gör hellre det rätta, om och om igen, än att skydda mig själv. Detta har gett mig många problem genom åren, men jag bär de problemen med medvetande om att jag kunde valt att ljuga och bedra, krypa och fjäska, så hade jag klarat mig undan problem. Då jag ser detta som att ljuga, så finns inte det alternativet för mig i min värld.

 

 

SKK

SKK har tagit ställning. INGA ryska hundar får registreras i SKK efter 15 mars. BRA!

 

 

Baksidor

Effekter är bl a att vi har dyrare el och olja. Det är väl INGENTING jämfört med att få sitt land och folk jämnat med marken.

 

 

Putin slaktare

Jag kan förstå varför Biden kallar Putin slaktare. Men jag tycker Biden ska be slaktare om ursäkt...

 

Uppdaterad 2022-06-01

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström