Kärnkraft

 

Vi gör saker baklänges. Först börjar vi använda ämnen och sedan tar vi reda på nackdelarna, och efter det tar vi reda på vad vi ska göra av avfallet efter det samma. FULLSTÄNDIGT FÖRKASTLIGT! Rent kriminellt, som jag ser det.

Vi har fortfarande inte klart för oss hur farligt det är med kärnkraft.

Hade vi människor haft möjlighet att greppa alla sidor av kärnkraft, av det vi vet, skulle vi blir mörkrädda av vad vi människor håller på med. Men tyvärr har inte vår hjärna möjligheten att ta in för mycket på en enda gång.

I regel är det människor som felar/felat när det blir problem.

Behöver jag säga Tjernobyl m m?

Det har förekommit naturkatastrofer, som har ställt till katastrofer. Detta trots att "de bästa experterna" lovat dyrt och heligt att de gjort kärnkraftverket stabilt så det ska klara alla upptänkliga naturkatastrofer som skulle kunna komma. Oh, hoppsan, det blev lite värre naturkatstrof än vad experterna räknat med.

Det har blivit fel i material, som "experterna" inte har sett eller förstått, förrän det varit för sent.

Mänskliga faktorn har ställt till stora problem och katastrofen har blivit ett faktum.

Sedan har vi bara just nu (våren 2022 och framåt) en galning som gått in och virvlat upp radioaktiv mark. Sedan bombar de i och kring Europas största kärnkraftverk, för att endast nämna ett av kärnkraftverken som galningen riktat in sig på. Samma galning som de senaste månaderna har hotat om och om igen med att bomba med "atombomber" och liknande.

 

 

221127 Hur gör man för att mördar världen?

Man plockar upp ämnen ur marken som ska vara i marken och brukar dem ovan mark med alla skador som kommer av det, som människan mer eller mindre blundar för.

Sedan tar man sakerna ovan jord och brukar den i övermått, förstör dem och därmed vår jord. Människan VILL HA allt. Ha, och ha och ha. Ta och ta och ta. Människan är bottenlös.

Människan är så arrogant att den tror att den vet bäst.

Människans existerande är bara en spott i havet relaterad till jordens livslängd.

Jorden vet bäst. Jobba MED jorden. Inte MOT jorden. På det viset finns det chans att evulotionen låter oss leva vidare.

 

221130 Vi människor är så baklänges.

Vi håller på med kärnkraft, trots att vi vet att det hela är dödligt, men vi har inte en perfekt möjlighet att ta hand om restprodukterna.

Vi sänder upp en massa skrot i himlen, men vi har inte räknat ut all skada detta kan ställa till eller hur vi ska få bort det hela när vi inte behöver det längre.

Vi tar upp gas ur jorden och släpper ut på jorden, utan att vi har en aning om vad det gör mot vår jord.

Vi tar upp olja ur marken, vi använder det till allt möjligt, bl a bensin och plast. Vi VET att många bitar av detta är väldigt farligt. Vi upptäcker hela tiden nya nackdelar med det hela. Vi vet ännu inte alla skador som detta ger.

O s v.

Ändå fortsätter vi år ut och år in.

Vi leker med elden.

Vi borde istället göra vårt bästa för att mänskligheten ska överleva.

 

221209 Kärnkraft är idiotiskt!

Först tar vi upp ämnen ur jorden, som ska vara i jorden. Detta sker under vidriga förhållanden!

Sedan är det omfattande hanteringar, med risk i varje moment.

Glöm inte att alla fantastiska experter som garanterar att inga olyckor inträffar redan är på skam flera gånger om.

Vad är det som säger att det inte händer igen?

Allra helst nu tål det att tänka på när vi blir hotade med kärnkraftkrig OCH bomber smäller i och omkring flera kärnkraftverk, speciellt Europas största kärnkraftverk och vi vet ju vilken som bombar där månad efter månad...

Sedan ska avfallet tas omhand, under riskabla former.

Ta t ex Tjernobyl, har mycket har det inte kostat, och kostar, att hålla den tillsluten så gott det går. Tänk bara att flytta massor av människor ifrån Tjernobyl med omnejd, och stänga av och låta ett jättesamhälle förfalla. Det är pengar, det med.

Bara under krigets första månader med start februari 2023 så skedde omfattande rörelser på marken kring Tjernobyl, och detta rev upp mycket förhöjda värden ur marken, allt utav ockupanternas krigare.

Liksom i Fukushima i Japan 2011. En jordbävning som orsakade en tsunami. Inte alls unikt i ett högrisk stråk för jordbävningar. 11 år senare har Japan glömt det hela och börjat planera ny kärnkraft igen. Vilka IDIOTER!

Liksom i USA o s v.

Sådana marker är alltså en risk för all framtid.

Ta Frankrike som satsar på kärnkraften till 70 %. Just nu är 19 av Frankrikes 56 kärnkraftverk avstängda. De varsar just nu om att stänga strömmen för franska folket i perioder i vinter.

Varje kärnkraftverk har kostat ENORMT mycket mer att bygga än kalkylerat för, varje gång! Vi pratar inte om några få % över kalkylerat pris.

Vid varje stopp i kärnkraftverk så anges hur länge det ska vara stopp, men det är väldigt vanligt att det drar ut på tiden, ibland väldigt mycket.

Dessa glädjekalkyler om och om igen som bara ljuger.

Sverige har 6 kärnkraftverk. 2 av dem är stängda just nu.

Just nu är det risk för dåligt med el p g a att flera kärnkraftverk i Sverige är stängda för tillfället.

Då tvingas vi ta till gas och olja, det är det redan förberätt för.

Släng istället upp sol- och vindkraftverk. De som inte vill ha dem kan ni stänga strömmen ifrån!

Mitt perspektiv på politik.

 

221217 Man märker vad "fantastiskt" det är med kärnkraft.

Frankrike har hur mycket kärnkraft som helst, ändå fortsätter de med mera. Klart de måste! Dessa kärnkraftverk står ju stilla stup i kvarten, om man ens får igång dem!

Reaktor Flamanville 3 har blivit försenad nästan ett decenium, och beräknas nu att skjutas upp starten igen, denna gång med ytterligare 6 månader.

Allt enl. statliga energijätten EDF.

Fler nyheter.

 

221217 Igår hade Putin stort möte med militärer under hela dagen igår. Är det någon som vågar slå vad om hur lång tid det tar innan de bombar ett kärnkraftverk eller liknande?

 

221223 För 5 år sedan var det 30 % av svenskarna som fortsätta använda kärnkraft och vid behov bytta nya reaktorer.

För 1 år sedan var den siffran 45 %.

Nu är det nästan 60 %.

Endast 10 % svenskar vill idag avveckla kärnkraften.

Så där ser man hur lättledda folket är.

Det är bara att politiker eller andra med stor exponering i media tjatar om vad fantasiskt bra det hela är utan att en enda gång nämna varför kärnkraften är så bra nu.

Det enda de anger är att folket vill använda en massa ström och vill använda mer ström. Att det påstås bli billigare med kärnkraft, vilket är bullshit.

Allt tvivelaktigt om kärnkraft kvarstår, inget har blivit bättre, säkrare, mer utvecklat.

 

230111 Regeringen ska satsa på mer kärnkraft... De vill tillåta många fler kärnkraftverk. De vill också tillåta kärnkraft på fler än de tre ställen i Sverige som kärnkraften nu finns på.

Förstår ingen att vi leker med elden?

T ex kan man med råga få tillräckligt med ström för hela Sverige ENBART med hjälp av vindkraft. Då är inte något annat alternativ inblandat.

Förstår ingen att vi ska satsa på teknik som inte leder till masskatastrof och sedan förbättra denna teknik så den blir bättre och bättre hela tiden? Vi har så många alternativ.

Varför ska vi satsa på farligheter?

 

230112 Kärnkraft ger INGEN el på MASSOR av år. Att hålla på och fjanta runt med att så småning om lusa ner hela Sverige med massor av kärnkraftverk kan ju vara bra för Putin. Då har han något att sikta på så han kan döda hela Sverige i framtiden, när dessa kärnkraftverk kanske till sist eventuellt sätts upp, vilket inte alls är säkert att en enda vill satsa på när det kommer så långt.

 

230117 IAEA (= FN´s internationella atomenergiorganissation) placerar sig permanent i alla Ukrainas 5 kärnkraftverk, det inkluderar Tjernobyl. I alla fall någon som börjar förstå allvaret. Det är på tiden. Hurra för IAEA som försöker göra något, så gott det är möjligt.

 

Uppdaterad 2023-01-17

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström