Journalistik

 

 

Journalistik är VIKTIG!

 

Ibland blir texter roliga p g a fel i t ex grammatik eller liknande. Detta är egentligen inte alls skoj. Däremot gillar jag att skoja med ord.

 

Jag måste säga att de senaste ca 10 åren verkar journalister uttrycka sig mer och mer slarvigt. Ibland får man sig ett gott skratt också. Men egentligen är det väl inte så korrekt eller önskvärt.

 

 

Exempel:

 

230124 Varför ska inte en som jobbar på Skansen få ha egna intressen utöver jobbet? Att detta tas upp som en "nyhet" är idioti, anser jag. Jonas Wahlström har inte gjort något olagligt, så vitt jag förstår. Måste vi människor hacka på alla? Jag har full förståelse för att t ex en politiker som ska bestämma om el, inte bör vara del av ett elbolag. I detta fall handlar det ju inte om en person som bestämmer lagar och regler. Väldigt många som jobbar med djur har också djur. Får man då inte avla på dem? Och när man avlar får man ibland djur som ska avyttras. Jag fattar inte vad felet är. Om vi inte vill att utrotningshotade djur ska få fortsätta att födas upp på det tama beståndet, som nu är tillåtet, så måste man införa andra regler. Det är inte Jonas arbete. Fler nyheter. Mer om dålig journalistik.

 

230122 efter kl. 21 bil vägrade stanna för polis i Jordbro. Personer frihetsberövades (i samma artikel står det 2 på ett ställe och 4 på ett ställe). Försök till smitning. Beslagtagning av vapen. Se mer om våldet i Sverige under år 2023.

 

230103 Nyårsafton 2022-2023 dog ett djur som var dräktig. Om den dog av hjärtlag, stack av rädsla och blev överkörd, om den fick avlivas p g a hysteri eller vad det kan vara fråga om framgår inte. Om det var en katt, en hund, ett marsvin eller vad, framgår inte heller (om man inte har internet). Att para skotträdda djur borde aldrig förekomma. Speciellt inte med hondjur. Hondjur lämnar sitt arvsanlag MEN det präglar dessutom avkomman. Vi vet också att djur med klena nerver i andra hänseenden ofta också är skotträdda. Vilket som är hönan och ägget, därom tvistar de lärde. Det är alltså fullkomligt förkastligt att para skotträdda djur. Om jag skulle köpa ett djur och får höra att mamman eller pappan är skotträdd skulle jag inte köpa ett djur därifrån.

Fler nyheter.

Mer om avel.

 

221124 Idag skriver de på Text-TV att: - "många får nekas nytt studiestöd".

Min kommentar: Jag visste inte att får går på skola i Sverige. Undrar hur gamla lammen är när de börjar i skolan?

 

221211 Nyheter från europeiska miljörådet. Undersökning gjord av Eurostat visar att EU har förlorat 145 miljarder euro på klimatrelaterade extremväder mellan 2010-2020.

Om det betyder f o m 2010 eller t o m 2020 eller om det betyder f o m 2011 t o m 2019 förtäljer inte historien, då journalister idag inte verkar kunna uttrycka sig klart på ren svenska.

Vi kan alltså prata om ca 16,11 miljarder euro per år eller ca 13,18 miljarder euro per år. Skillnaden är alltså gigantisk. Icke desto mindre, totalt underskattad mot verkligheten.

Klimatförändringarna som redovisas är värmeböljor, översvämningar och stormar. Det verkar som om alla andra klimatförändringar inte räknas som t ex massmigration p g a väder m m.

Om redovisningen endast är EU´s kostnader inom EU länderna eller också redovisar allt stöd utanför EU framgår inte. Det får man gissa sig till. EU bekostar stora delar av miljörelaterade kostnader utanför EU. T ex när vi handskas med massmigration p g a klimatet. All hjälp och alla bidrag utanför EU o s v.

Länder med högst kostnader kopplade till klimatet anges som Grekland, Frankrike och Irland. Alltså misstänker jag att här endast avses EU-länder.

I år fram till någon gång under hösten har ca 15,000 personer dött till följd av höga temperaturer i Europa enligt WHO, fram till när framgår inte p g a dålig journalestik. Naturligtivs är det flera. Tänk på alla som dör på EU´s mark när de försöker ta sig till EU-länder.

De som vill och kan, kan säkert finna mer exakta data via internet.

Vi som inte har den möjligheten får stå med dålig data av undermåliga journalister.

Fler nyheter.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221211 Om 99 människor tror på solen och 1 på månen.

Ska då solanhängarna ha lika mycket spaltmeter material i journalistiken som månanhängarna? Ska proportionerna delas 50/50 eller 99/1.

Går man efter SD och journalistiken inför valet så ska inte proportionerna delas på något vis alls. Där gavs mest spaltmeter till de som gapade högst. De som betedde sig som "folk" (sivilicerade människor) de fick väldigt lite "spaltmeter".

 

220302 Idag blev Brickebacken skjuten (enl. lokalnyheterna). Min kommentar: Hoppas Brickebacken överlever...

För de som inte vet, Brickebacken är en "förort" till Örebro.

 

Uppdaterad 2023-01-24

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström