Politik

 

Politik är ju allt i ett demokratiskt samhälle. Allt! Alltså är detta en sida som speglar det som politiker pratar om just nu, som de konsentrerar sig på för stunden.

 

Sverige och dess politik har inte intresserat mig. De flesta står bara och ljuger, mer eller mindre. Jag tycker inte att den ena varit mycket bättre än den andra. Jag har aldrig satt mig in i detaljer, mer än några få.

 

Visst kan man förstå att mycket vill ha mer. Det är ju så mänskligheten fungerar. Människan är dock intelligent nog att förstå att mindre är mer.

Slösa inte med onödiga ting.

Så är det detta med våld. Mer straff. Vill man ha en tuff hund att mjukna ger man den oändligt med vänlighet och mjukhet. Det botar aggressiva hundar. Vi kanske borde göra lika med människor?

Man vet också att sätta hårt mot hårt trappar upp våldet, likaså hos hundar som hos människor. Varför tror då människor att bedriva våld är en väg till fred?

Höjer vi nivån mer på den aggressiva vägen tar vi död på oss själva. Vi måste börja bedriva mänskligt beteende och mänskliga handlingar. Människan är faktiskt klokare än vad vi idag verkar vara. Var rädd om mänskligheten.

Att vägra se sanningen, att vägra lyssna på expertis, är ett sätt att vägra se verkligheten. Gör man det är man ute på en slipprig väg, man kommer halka! Livet är inte en saga, en storry som är ihopdiktad. Livet är verkligt.

 

 

Politik: Som jag ser det är allt detta med skjutningar, mordförsök, bränder, mobbing, mental ohälsa, bristande vård o s v samma grund. Vi har ingen familj längre. Detta kräver så omfattande åtgärder så hela samhället behöver ändras. Ingen är inne på det. Alltså finns ingen lösning för stunden, utan endast en massa åtgärder som inte är mer än "plåster på en sprutande ven". Man måste komma ut roten på det onda innan man kan ändra utvecklingen. Alltså finns det ingen chans att politikerna kan göra något åt detta nu då det bara pratas om att kasta in pengar lite här och där och skärpta straff, som inte på något vis ger oss tryggheten av familjen tillbaka. Sedan har vi den andra katastrofen i vårt samhälle. Att vi håller på att mörda oss själva genom att mörda miljön. Där finns det möjlighet att nå politisk framgång nu om alla väljare ger bestämda besked.

 

Jag har svårt att förstå varför det är ok att båda förorena städer med ljus och att ha ljus under sådana tider på dygnet när inte många människor finns ute. Man kan tjäna många poäng på att släcka ner något. Förtjänster ligger på både människor, djur och miljö. Dessutom sparar man i plånboken.

 

 

230123 En bra ledare

En bra ledare har två arbetsuppgifter.

1/ Se till att alla är sams

2/ och delegera till rätt person.

 

 

220809 En sak som jag har svårt att förstå är alla dessa pengar som läggs på reklam för att få oss människor i Sverige att rösta på ett speciellt parti. Lägg pengarna på att låta mänskligheten överleva istället. Att någon går på reklamen om att vi ska använda allmänhetens pengar att ge folk med bensin och diselbilar pengar för att fortsätta döda mänskligheten ännu fortare istället för att lägga pengarna på att rädda mänskligheten är för mig en gåta.

 

220816 Det är ett märkligt system i Sverige mellan varven. Vissa patienter vägras vård då vården är för dyr. Samtidigt ska våra skattepengar bekosta en som vill provosera. Då är det gigantiska pengar vi pratar om, och då är inte allt annar inräknat som rättegångskostnader, prykiskt och fysiskt lidande m m. Varför ska inte provokatörer betala de kostnader som de ådrar vårt samhälle? Det finns många människor som anser sig intelligenta, ska inte en enda av dessa betalda människor räkna ut hur det ska kunna ske? Ner för folk som är ute för att bete sig illa på andras bekostnad. Mer om att bevara freden.

 

220822 Lathet driver samhället numera. Lathet tycks vara många ungdommars religion. Lathet förkortar våra liv. Lathet gör att folk engagerar andra för det du kan göra själv, laga mat, städa, snickra, sköta trädgården, inreda m m. Jag har t ex hört barn/ungdommar som säger: Jag är ingen slav åt dig. Vad får jag betalt. Du bestämmer inte över mig. Jag tänker inte göra något medan du ligger och äter praliner. Av alla undersökningar som gjorts av experter runtom i världen sedan massor av årtionden tillbaka så förkortar stillasittande våra liv. Är det latheten som gör att vi förväntar oss att andra ska göra jobbet åt oss medan vi själv bara gnäller och klagar? Bevara mänskligheten!

 

220824 Hur dumma är folk? Fattar de inte att allt valfläsk kan alla partier backa ifrån då ingen kommer få dominant ställning. Då kan de bara skylla på samarbetspartierna för att det inte blev som de väntade. Billig el. Billig bensin. Fler poliser. Bättre sjukvård. Valfläsk. Inte en tanke på att mänskligheten ska överleva.

 

220831 Nyheter idag: Politiker fortsätter att lägga energi på hur de ska bräcka varandra med att straffa folk, trots att det bevislingen inte har lett till några framgångar i andra länder. Så beslutar de att senarelägga all vindkraft i Sverige. Det som skapar ett sämre Sverige påskyndas, det som kan hjälpa till att rädda människans överlevnad sätts på paus. Hur är hjärnan funtad på somliga, det undrar jag. Samtidigt så har första fallet av fågelinfluensa bekräftats på en tumlare som strandat i Västra Götaland i Juni 2022, enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt)! Det blir bara fler och mer djur och natur som vi skadar och utrotar. Utan friska djur och frisk natur får till sist människan inte mat och vatten. Är det ingen som förstår allvaret i att vi måste prioritera att få mänskligheten av överleva?

 

220912 Att förenkla hur jorden förfaller för att den blir våldförd av människan till att enbart gälla el, har inte förstått världsläget.

Och ni som enbart bryr er om den egna ekonomin kan nu se er i månen efter billigare el de närmaste 7 åren eller mer när kärnkraften eventuellt kan ge lite mer vinst om någon vill starta kärnkraft, något som inte politiker kan göra.

Allt detta samtidigt som elbolag stoppar alternativ el i månader, för att de inte har tid eller material nog, trots att elbolagen har ENORMA vinster just nu.

Vi får sätta vårat hopp till världsläget och till EU för att kanske slippa gå ifrån hus och hem p g a höga elräkningar. Allt p g a det nya styret som nu kommer i Sverige.

 

220914 Jag skulle önska krig mot onödiga förpackningar.

Det mesta jag handlar har onödiga förpackningar. Dessa förpackningar gör att det blir mer skräp. Sedan tar onödiga förpackningar extra utrummet t ex under frakt. Alltså blir det mer frakt p g a onödiga förpackningar.

Onödig frakt är en enormt stor miljöbov.

Dels kostar det att tillverka onödiga förpackningar.

Sedan detta med färger m m. Varför inte hålla sig till svart och ljust. Lätt att läsa. Det behövs inte mer. Då spar man pengar och minskar miljöförstöring där med.

Ett litet företag borde spara mycket pengar på att dra in alla onödiga förpackningar och dess "dekorationer" m m.

Ett stort bolag borde spara GIGANTISKA pengar på att spara in på onödiga förpackningar.

Varför fortsätter onödiga förpackningar år efter år? Vad tjänar det för syfte?

Exempel: Medicin. Jag äter/intar 10 mediciner varje dag. Samtliga är förpackade i fler förpackningar än vad som är nödvändigt+de flesta i MYCKET större förpackningar än vad som behövs.

I en större burk som ofta dessutom är stoppad i en onödig kartong, där är de absolut flesta burkar inte ens fyllda till 1/4-del, inte ovanligt med bara ett bottenskyla. Ta bort kartongen, gör en påse till medicinen, då får man lätt plats med 10-15 förpackningar på samma utrymme som 1 förpackning idag. Man spar en hel del förpackning, en avsevärd del frakt. Så stora bolag som de som säljer medicin skulle vinsten vara ENORM VARJE DAG!

Så finns det dessa blisterförpackningar, några som jag gärna svär över, varje vecka som jag ska ladda docetten. Jag har permanent skadade naglar sedan ett 40-tal år, p g a blisterförpackningar. Varje gång jag måste trycka ut en tablett så gör det ont. Jag har provat många varianter för att skydda mig något. Det enda som tycks fungera litegrann är trimkondomer och fingertut för post. Det senare gör att jag tappar tabletterna hela tiden.

Många om dessa tabletter får jag i burk när de byter till somliga märken, och i blister för somliga märken.

Alla tabletter som jag stoppar i mig är alltså inte sådana som MÅSTE vara i blister. Blister är alltså ONÖDIGT MYCKET förpackning. ONÖDIGT stora som ger mer fraktkostnader.

Normalt är en kartong som blisterförpackningarna ligger i ca 20-30 gånger större förpackningar än att bara packetera tabletterna i en påse. Igen en stor besparing om företagen började använda hjärnan.

 

220915 Vart är Sverige på väg?

Enl. nyheter i vissa andra länder, mot ett rasistiskt land om aldrig kommer bli som förr.

Intressant är att EU röstar om Ungern är ett demokratiskt land numera. Två svenskar tyckte så. Det var två SD´are. Det säger en hel del om vart vägen bär nu. SD´are som vill att staten ska bestämma EMOT folkets vilja. Låter väl finfint, eller?

SD som vill knuffa journalister. Hur långt är sedan steget mot att vilja styra media, som t ex Putin försöker göra?

Att jobba för att styra folket efter eget huvud utan allmänhetens godkännande går inte. Men om svenskarna röstar fram ett parti som vill styra folk, är det då ok för dessa att köra över mänskligheten?

 

220916 Alternativ väg som t ex Nyans i all ära. Låter väl bra.

Så ljuger Nyans om att de kan ändra regler i Sverige, regler som finns nu. Regler som vilar på grundläggande lagar. Lagar som inte går att ändras på i en handvändning. I Sverige har vi inte det systemet att en politiker kan köra över alla instanser.

Att ge väljare besked om att de ska göra så är bedrägeri.

Att sedan Nyans neka journalister, vad har de då att dölja? Att inte ge full insyn till allmänheten vad gäller t ex pågående polisutredningar är en sak. Att inte lämna ut människors privata information är en sak. Att neka allmänheten insyn i ett politiskt parti är högst suspekt.

Om de vore ett parti med rent mjöl i påsen så skulle de vara glad åt att få framföra sina åsikter så allmänheten som har chans att rösta på dem får reda på vad partiet står för.

Det behövs inte mycket insikt för att genomskåda dem. Synd bara om de som kanske inte kan så bra svenska och inte känner till vårt system och våra grundlagar så bra, de blir nog lätt förförda av alla dessa fina ord och låter sig därmed luras.

 

220916 På tre ställen i Örebro län har man hittat stora halter bly i svamp och bär. Det ena stället är nära där vi bor.

Detta beror på gamla företag som tillåtits att lämnat efter sig bly i marken.

Undrar hur många som t ex plockar bär och svamp där? Hur många äter bär och svamp som växt i dessa områden? Då bär och svamp innehåller bly så gör antaligen annan växtlighet det också, som växer på den marken.

Även djur äter ju svamp och bär på dessa marker, för att inte tala om sly, gräs m m.

Dessa djur kanske skjuts och äts upp, t ex älg, björn, rådjur m m.

Eftersom det är länge sedan företagen försvann så undrar jag hur många som genom åren fått i sig bly?

Enligt mig är det de som en gång förorenat marken som borde stå för att rusta upp marken igen, så gott det går. Fler nyheter.

 

220917 Psykisk sjukdom tros öka och bli kraftigare. Är det konstigt? Det finns ju ingen psykvård att prata om i Sverige.

Förr var det tvångsvård. Sedan släpptes det hux flux utan att ersättas med något bättre, eller i alla fall med någonting. Vissa har numera en jojo-väg till polisen istället. Ett sätt att flytta kostnader till polisen.

Nu äntligen håller det i alla fall på att bollas över till sjukvården igen.

Är det konstigt att världen går dit den går?

Sedan är det fler och fler barn som växer upp utan grundtrygghet. Alltså utan ett levande hem. Föräldrarna borta för jämnan. Ingen som älskar dem där. Ingen som kan vägleda dem. Det blir plötsligt utbildningens ansvar, samtidgt som skolan inte har rätt att fostra barn, utan enbart ska utbilda dem.

Frivilliga krafter med varierande resurser, men ofta en stor vilja och energi, tar omhand om de som har det riktigt svårt. De har i regel heller inte tid med de som är på väg att gå in på fel spår.

Med det sjuka system som finns idag bör man i alla fall införa psykologi i grundutbildningen, för att ge barn en möjlighet att förstå mänskligheten.

Mer om familjen.

 

220918 Hederlighet tycks inte räcka någonstans här i Sverige.

De partier som tar mutor enbart för det egna partiets vinning går framåt. De som vägrar ta mutor är förhållandevis små partier i Sverige.

De partierna som är störst i Sverige, var villiga att ta mutor. Varför väljer folk på det viset?

Jag drar slutsatsen att folk vill bli bedragna och förda bakom ljuset. Att folk vill ha fram personer på ledande ställningar som är villiga att ta mutor.

När toppskitet har en svängdörr till moral, så vet vi att deras närmaste i regel har det. När höga personer på nyckelpossitioner är ohederliga så kan man därför bara tänka sig resten.

Om det varit någon undanskymd politiker som betett sig ohederligt är det inte lika talande, men när de i toppskikten tar stora mutor och medvetet och utstuderat kringgår regler och bestämmelser, och sedan röstar folk på dessa partier. Det är för mig fullständigt obegripligt.

Mitt måtto: Fram för hederliga människor och hederliga partier!!!

 

220923 Semester, vad är det? Enligt ekonomiexpert på Ekonomibyrån är det för "brutalt" att avstå en riktig semester! Vintern är bara tre månader i Sverige, enligt samma expert! Vi överdriver om vi duschar borta o d för att spara pengar på uppvärmning (behöver jag säga, samma expert). Man ska välja bort rött kött, restaurangbesök, grönsaker m m. En världsfrånvänd ekonom, i mina öron. En som inte har koll på hela Sverige, antagligen bara har koll på sin egen "klass", de som de har närmast. Jag säger bara, SKAFFA DIG INSIKT i de flesta svenskars vardag utanför din egen krets, vilket är större delen av mänskligheten i Sverige.

 

220927 Jag fattar inte att det är lagligt av svenska myndigheter att stoppa folk från att ha solceller på sina egna fastigheter bara för att de "har för mycket" redan innan. Vill myndigheterna inte att folk ska producera el? Är det för att de vill fortsätta att tjata om kärnkraft som vissa myndigheter tycks älska?

 

221004  Antal dödskjutningar i Sverige 2017:36. 2018:43. 2019: 45. 2020: 47. 2021: 45. 2022 hittills: 2022. Man gör stor sak av att det blir "rekord" i år. Man vill påskina att det har att göra med de senaste årens politik. Sådan här utveckling är minst en generations problem som visar sig. M a o, det tar minst en generation att åtgärda problemet, om man fattar vad man ska göra. Däri ligger ett stort problem som jag ser det. De som jobbar nära problemen ser helheten och förstår det komplexa. De som bestämmer slänger ur sig en massa floskler som inte kommer att åtgärda några problem alls. Som jag ser det är vi flera generationer ifrån att åtgärda problemet, då de som bestämmer fortfarande inte ens fattar vad som behövs årgärdas och prioriters. Fler nyheter.

 

221005 För mig är det ofattbart att vissa som redan har solceller och vill ha fler blir stoppade av regler. Vilket aktivt bakåtsträvande! Så ska Sverige påstå sig vara så "duktiga" på miljövård. Vi dödar skog. Vi dödar habitat. Vi stoppat att ge tillbaka våtmarker. Vi förgiftar vatten. Vi stoppar vindkraft. Vad håller vi på med? Varför har vi gett oss den på att utrota oss själva?

 

221006 Somliga partier vill dra ner på bistånd för att somliga missbrukar systemet, alltså några uppmärksammade fall som man åtgärdat. Med det argumentet bör man dra ner på bostadsbidrag och bostadstillägg, då det är bevisat att det blir massor av fel på det systemet också ibland. Man bör dra ner på barnbidrag, där finns också ibland fel. Man bör dra ner på förtidspensioner, där finns fel. Man bör dra ner på läxläsning, där finns del. Man bör dra ner på folkbokföring, där finns fel o s v. Alla system finns det korrupta människor som vill se om de kan utnyttja. De jobbar hårt på att hitta luckor. Ärligt folk går efter och täpper till luckor allt eftersom. Ibland lyckas de ärliga t o m täppa till problem innan de uppstår. Varför har vi så många kontroller av allt? Jo, för att det alltid finns ett fåtal som försöker missbruka systemet.

 

221018 Om man går in i en kennel och ser ett gäng fina hundar fast en hund utmärker sig genom att bete sig illa. Vilken hund är det man minns och pratar om efteråt? Om man går in på ett torg och ser ett gäng människor och en av människorna beter sig illa. Vilket är det man minns och pratar om efteråt? Vi människor kan välja att se helheten, istället för de få individer som beter sig illa. Vi bör hjälpa de enstaka individer som beter sig illa. Vi bör prisa de som beter sig bra. Det samma gäller t ex invandrare, människor som bor i områden som har dåligt rykte m m.

 

221020  Att man väljer att ha en politiker i framträdande ställning i Sverige idag som förnekar klimatproblem är helt sjukt! Eller folk som företräder ett parti som hånar Anne Frank. Titta hur Trump skapade egna "sanningar", kolla också hur Putin lever i sin egen värld långt från verkligheten. Ska vi titta bakåt så skedde det samma med Hitler. Är det sådan ledning och sådant parti vi vill ha i Sverige 2022?

 

221022 Liberalerna (L) är utestängda från EU´s liberaler oktober 2022. Allt p g a deras lierande med SD.

Kul att det finns någon som inser det sjuka i SD. Härligt att man förstår vad som är rätt och riktigt och vad som är onormalt. Att det finns någon som sätter ner foten där vissa går snett här i livet.

Om bara fler skulle sluta köpa lätta lösningar och glorifiera skitsnack och odemokrati.

Exempel: SD har utestängt sina samarbetspartner i "deras egen" kommun.

Exempel: Det har klargjorts för några dagar sedan att man behöver inte prata om utestängning av L då det "aldrig skulle ske".

Exempel: Det ska kringskäras på demokratin genom SD´s förslag trots att inte ens polisen vill så, polisen ser att det kommer motverka deras möjlighet att göra livet bättre.

Exempel: SD driver igenom en massa straff och beskärningar för människor och tar sig inte ann att bygga upp det possitiva som motverkar framtida problem, SD vill bara straffa, inte hjälpa. O s v.

Att ställa sig bakom SD är som att ställa sin röst till förfogande till SD, det ser vi redan. Fortsätt i den riktningen så tar det inte lång tid att göra så Sverige inte längre är en demokrati.

 

221025 Krig är otroligt kostsamt för miljön, så mycket vet man. Jag skulle vilja veta vad t ex en missil, en bomb, en lokal sammandrabbning m m kostar för miljön. Det verkar som om ingen vågar prata om det.

Men att blunda för sanningen utplånar inte problemen, det gör dem bara större. Så länge vi har en dåre i världen som väljer att massbomba dag efter dag måste resten av världen jobba ännu hårdare för att världen inte ska gå under.

Då får vi en regering som backar vad gäller miljöarbetet. Inte bara står still, utan går bakåt i utvecklingen.

Varför vill vi människor utplåna människan från vår jord?

Mer om min tanke om krig.

Mer om min tanke om miljön.

 

221026 SD börjar gnälla på och uppmana till bojkott av tidningar etc. Lika som Trump gjorde. Lika som Putin gör. Detta verkar lovande, eller? SD bekänner färg mer och mer för var vecka som går.

Samtidigt finns det de som förstår problematiken och faran. T ex Nobelstiftelsen. Jag lyfter på hatten för dem. De gör mitt hjärta glad.

 

221027 Precis före valet i Sverige blev det extremt stor fixering på negativiteter i Sverige idag. Koncentration på att Sverige var så dåligt på massor av olika sett.

Den inriktningen är gott och väl så länge det finns ett ljus i tunneln. När man inte ser utgången framför sig hägra som en bättre framtid så är det SKIT SAMMA med allt. Varför ska vi anstränga oss för en bättre framtid när den inte finns?

Att ha en så negativ inriktning på allt är farligt. Det tar ifrån folket hoppet och därmed kämparviljan.

Kan det vara så att svenska folket är mer intelligent än vi ibland tror? Ser folket igenom skitsnacket om att Sverige blir bättre om man straffar brottslingar hårdare? Ser svenska folket igenom skitsnacket om att satsa om bra miljö genom att satsa på kärnkraft som tidigast om 15-20 år kan ge utdelning tillsammans med restprodukter som är livsfarliga istället för energivarianter som ger omedelbar utdelning?

Men om så är fallet, hur kommer det sig då att så många röstar fram denna inriktning av Sverige?

By the way, varför leder inte det ledande partiet i Sverige? Det systemet är det något sjukt med.

 

221029 Jaha, så ska reparationsmomsen höjas. Klart att miljövänlig lång hållbarhet ska nedprioriteras med denna regering... Mer om att spara på världen så den håller en generation till och helst ännu längre...

 

221104  Ett land som inte tillåter att man lär barn om sanningen, utan tillåter att barnen får lära sig om sagor istället för sanning, kan man undra att det vore konstigt om de inte tror på konstiga och världsfrånvarande människor, som t ex ryssarnas Putin och amerikansernas Trump.

När man tänker på dessa två har de mycket gemensamt.

De vill att folk ska tro på sagor. De vill inte att folk ska veta sanningen. De vill stoppa alla som säger sanningen.

Barn i Ryssland får till exempel inte lära sig om olika sexualiteter och olika kön. Vissa delstater i Amerika får barnen inte lära sig om evolutionen utan ska tro på sagor som människor har skrivit i en bok. OBS! En bok som inte Gud skrivit, utan människor.

Under både Putins och Trumps styre så vill de få oss att tro att det är normalt att världen är i uppror nu p g a människan. Tvärs emot alla experter som lär oss det.

Fakta MÅSTE få bli det viktigaste!

 

221107  Lekebergs kommun i Örebro län ska pausa införande av lampor p g a att det sänder "fel" signaler just nu när det är eldiskussioner i världen. Det borde vara olagligt att vara så kortsynt!

Det är nu de ska förstå att de ska satsa på solceller istället. Lampor som drivs gratis när de väl är uppsatta. Dessutom slipper man dra fram el till platsen, så det är alltså billigare att sätta upp också!

De vill istället fortsätta problemet, men då när det inte är så många negativa diskutioner offentligt längre. Man mister lätt förtroendet för politiker.

Mer om hur man kan rädda mänskligheten från utrotning.

 

221108  Nya regeringen jobbar hårt för att få folk att köra mer bil och förstöra vår värld ännu fortare. Inte nog med att de minskar reducering till minimum och därmed gynnar bensinföretagen. Nu tar de järnvägens pengar och lägger på vägar också! Denna regering kastar ner människorna i HELVETET! Så nermonterar nya regeringen elbils bidrag med två dagars varsel! De har bestämt sig för att ta död på människorna.

 

221109 Vilken fin present till pensionärerna som regeringen kom med. De som är friska nog att arbeta trots pension och därmed har mer pengar än den som enbart har pension, de får extra pengar...

Fattigpensionärerna fick en höjning tidigare som inte täcker inflationen som var då, och som ännu mindre täcker det som är nu. De ska fortsätta att leva under existensminimun. Inte en krona till fattigpensionärerna.

Ge mer till de som har mer, och se till att inte ge något till de som har svårast.

En "bra" sak för regeringen är ju att regeringen tar död på de fattigaste i förtid. De fattigaste har inte råd att köpa mat som de mår bäst av. De har inte råd med fotvård, sjukbesök, gymnastikklasser.

Nackdelen för regeringen är ju att dessa personer kommer ligga sjukvården till last i onödan under längre tid p g a vanskötsel.

Kom bara ihåg att dessa personer och deras anhöriga, vänner och släktingar, kommer rösta! Fin politik vår regering för.

 

221109 Ny rapport ifrån den ledande vetenskapstidskriften Sience:

Sverige gör sitt bästa för att hitta kryphål för att döda Sveriges biologiska mångfald, fortsätta med kalhyggen m m. Andra länder varnas för att Sverige inte är trovärdig i sin miljöpolitik.

Stor sorg.

När man ser att ledare lägger resurser på att slippa följa regler, regler som man själva varit med om att rösta fram. Är det då konstigt att folket inser att det är så man ska bete sig?

Att hitta kryphål tycks ju vara den vanligaste varienten för de som inte har lust att följa regler. Man kan tro det endast gäller kriminella. Men sorgligt nog inkluderar det alltså myndighetspersoner.

Mer om att försöka rädda mänskligheten.

 

221110 Minska energiförbrukning i all ära, men man kanske borde lägga om energiförbrukningen till hållbar el nu. Det är något som håller på lång sikt, och sparar pengar.

 

221110 Jag undrar om Jimmie Åkesson är läskunnig? Han säger sig inte ha sett några vetenskapliga bevis för att vi befinner oss i en klimatkris. Eller kan han inte Svenska? Om så inte är fallet, finns informationen på nära nog alls språk som finns runt om vår jord, om och om igen, och har funnits i längre tid än Jimmie Åkesson har levt!

Ska politiker utbildas bättre? Det är inte konstigt att de satt in en miljöminister som är yngst av alla och som är osäkrare än osäker, och bara för partiets talan, inte miljöns. Henne kan de manipulera hur de vill.

Man kan också läsa och lyssna på olika saker och vända och vrida det till sin egen tolkning, som t o m kan vara tvärs om mot fakta.

Varje välutbildad bör t ex känna till hur tobaksindustrin förnekade cigaretters skadlighet i årtionden genom att ljuga, vända och vrida på fakta och skaffa sig egna "experter" som höll med dem p g a egna agendor, inte ovanligt pengar. Detta återkommer om och om igen i olika sammanhang.

Som jag förstått det att i den omfattning globalt som det pågår idag verkar ha startat i USA. De lär av varandra. Inte ovanligt är det ungefär samma människor de tar hjälp av i olika ämnen, oavsett människans expertis.

Att ljuga sig fram verkar vara populärt, antagligen för att många människor tycker det är bekvämare att inte se sanningen. Tror man att man kan slippa problem genom att ljuga så har man rätt! På kort sikt. Men sanningen kommer alltid ifatt, förr eller senare.

 

221116  Nya klimat- och miljö- ministern tycks vara duktig att lära sig haranger utantill. Men kan hon tänka snabbt och ge svar på tal som inte följer de inlärda harangerna?

En journalist frågar igår om och om igen, samma fråga, men ministern bara fortsätter på sin harrang som inte var något svar på frågan.

Sedan har de slagit ihop två viktiga departement till ett.

Regeringen har verkligen valt en ung, oprövad och lydig nickedocka som inte alls är för miljön utan endast försvarar att inte ta hand om klimat och miljö. Som en duktig papegoja.

 

221119  Sjukbäddar ska ökas, har regeringen bestämt.

Jag har noga koll på nyheter om sjukvård p g a att jag kommer ifrån en mänsklig sjukvård till en riktig bedrövelse när jag flyttade ifrån Gävleborgs län till Örebro län.

Jag hör gång på gång att det är PERSONAL som saknas AKUT. För många slutar. För några utbildar sig. Inte sjukbäddar.

Det kan eventuellt behövas mer sjukbäddar OM en ny pandemi kommer, men inte så många till som man kan tro. Anledningen att jag drar den slutsatsen är att det var på ytterst få ställen som det saknades sjukbäddar under pandimin, när den var som värst. Undantaget var några ytterstå få sjukhus nära storstäder. Däremot fanns det sjukavdelningar som var avstängda, p g a brist på personal.

Ska jag dra egna erfarenheter så ser jag att permanent personal är en av de största problemen med min sjukvård sedan jag flyttade till Örebro län. Jag anser att regeringen inte förstår problemen i Sverige. De gör endast sådant som låter bra. Man kan tro att de väljer ämnen att satsa på lite här och där för att tillfredsställa de som klagar genom att kasta pil.

Å andra sidan, där sjukvården var bra, i Gävleborg, kanske det är ett minne blott snart, då SD valts in där efter ett 50-tal år med S styre.

 

221120  Sverige är en av de största bidragsgivarna till folk i nöd runt om i världen.

Jag förstår att fattiga länder hellre vill få sina pengar av en "skuldfond", att det känns som hyckleri att ta emot "bidrag" när det är västvärlden/rika världen som är skyldig till miljöförstöringen till nära nog allt.

Däremot att ha ett miljömöte som handlar om detta istället för att förbättre och skynda på framgången inom miljövård är förkastligt.

Att inte trampa på folks stolthet istället för att rädda mänskligheten ifrån utrotning är vad årets möte handlade om, istället för att förbättre och skynda på arbetet om att rädda miljön och därmed mänskligheten.

 

221121  Ekonomi för gamla och sjuka människor.

Har man otur att bli sjuk tidigt så får man lägsta pensionen, i regel under existensminimum.

Då finns det ju bostadstillägg för pensionärer. Bor man med kallhyra så får man uppvärmningskostnad enligt en schablon som pensionsmyndigheten har bestämt. Bor man i ett litet hus så får man mindre uppvärmningskostnad än vad den fasta avgiften för elen kostar.

Alltså så kan man inte använda ström. Man får bo i samma temperatur som utomhus. Husets vattenledningar fryser sönder, för att inte tala om pensionärerna!

Sedan har vi medicin. Man ska betala upp till högkostnadsskydd för medicin, och kanske ett gäng mediciner som inte täcks av högkostnadsskyddet men som man ändå måste ha varje dag, enligt läkarna och ibland också enligt provsvar som visat sig via provtagningar.

Högkostnadsskydd för sjukbesök.

Högkostnadsskydd för sjukresor.

Sedan har vi specialkost. Har man väldigt lite man kan äta, så blir det problem. Speciellt med dagens matpriser.

Så har vi extra kostnader på glasögon.

Extra kostnader på tänder.

Extra kostnader på kläder.

Men det är ju bra att politikerna ger bidrag för kärnkraft. Och ger bidrag för billig bensin för fattiga OCH rika. Så att de ger pengar för el till de fattiga OCH rika.

Att se till att alla svenskar har existensminimum, på riktigt, utan att hitta på ljugande siffror, det skulle kosta en spottstyver än vad var och en av dessa andra pengar går till nämnda ovan.

Något som vore bra för politiker att tänka ger, ger man mer pengar till de fattigaste så kommer de pengarna hamna i rullning på en gång igen då det finns så många hål att täcka, vilket är gynnsamt för landets ekonomi.

Dessutom kan de fattigaste slippa snåla på nödvändigheter, vilket gör att de har råd att ta hand om sig själva bättre, vilket i sin tur avlastar kostnader för landet i form av för tidig och extra omfattande sjukvård och åldringsvård.

 

221124 En femtedel av inkomsten är boendekostnader för svenskar, påstår SCB (gäller år 2021). I mitt fall över halva, faktiskt över 70 % på vintern (dyraste månaden). Ca 45 % på sommaren (billigaste månaden). Jag kunde bara önska en femtedel...

Dessa siffror speglar mer att rika har mer, mycket mer, och de fattiga är få. Att politiker inte förstå att fattiga faktiskt finns, det är inte konstigt.

Då det är så många "rika" och så få fattiga, så är det ju ännu lättare att förstå hur billigt det skulle vara att öka de fattigaste inkomster. Att höja de rikas löner märker de rika knappt, om man inte öser på enorma mängder. Det är billigare att se till de fattigaste.

Så länge det finns folk som lever under existensminimum är inte ett samhälle humant. Det ger heller inte det bästa samhället och ekonomin för de rika. De rika får betala mer i skatt för att väga upp de extrakostnader som kommer från de fattiga som inte har råd med livets nödtorft, de som lever under existensminimum.

 

221126 De med sämst resurser är de som är kraftigaste representerade bland kriminella. Att dra åt allt till de som "inte bidrar till samhället" kommer alltså då accelerera kriminalliteten, fler fattigare = fler kriminella. Sedan straffar man dessa människor med värre och värre straff. Vem tror att det fungerar?

Man MÅSTE satsa på att ge de med sämst resurser ett bra liv, ett hoppfullt liv, så kommer allt i slutänden bli så mycket billigare och tryggare för samhället. Man MÅSTE våga att tänka annorlunda.

Speciellt måste man satsa på de fattigaste barnfamiljerna. De barn som växer upp i missär blir lättare frestade att de kan tjäna "snabba" pengar "lätt". Satsa på barnen och för att göra det måste man satsa på familjen.

 

221202 Dagens regering lovade ekonomiska lättnader för elabonenter. Och vad blev det av det?

I februari ska det BÖRJAS betala ut pengar till privatpersoner.

Samtidigt så höjs elskatten med 9 % vid nyår.

Staten plockar in 49 öre för varje kwh som förbrukas i Sverige från och med nyår. Alltså är det en höjning för statens inkomster. Då finns det minsann ingen fördröjning!

 

221202 Man ska satsa på kärnkraftverk, säger nya regeringen.

Det har varit stopp på Ringhals4 en stor del av detta år och skulle enbart vara ett kort stopp för normalt underhåll.

Om och om igen ges datum för när Ringhals4 ska starta igen. Förra gången meddelades det att de skulle starta 230131. Det är bara ett datum i mängden av uppskjutningar. Nu är datumet framflyttat till 230223, för denna gång.

Oskarshamn3 har dessutom aviserat ett stopp ifrån 9 december och i 9 dagar framåt (om det stoppet nu fungerar som utlovat).

Man kan alltså säga att satsa på kärnkraft ger oss dåligt med ström och detta bidrar till att strömmen blir extra dyr också. Det är tydligen vad dagens regering vill att vi ska ha.

Sedan ska vi inte prata om alla extramt allvarliga risker som kommer med kärnkraften.

Vad är det som är så bra med kärnkraft?

 

221203 Psykisk ohälsa är en indikator om att samhället inte fungerar.

Polisen har under detta års första 10 månader gjort 21,000 utryckningar p g a självmordslarm. Det är ca 80 om dagen. Det är en ökning med 7 % om man jämför 10 månaders siffror mot HELA 2021.

Utryckning i Sverige p g a psykisk ohälsa har ökat med 53 % de senaste 5 åren.

Självmord är det slutgiltiga steget i psykisk ohälsa.

Psykisk ohälsa torde också vara en stor bidragande orsak till brottslighet, något som borde vara självklart för alla och envar att förstå.

Att polisen ens ska behöva ta i ett enda självmordslarm är sjukt! Samhället är sjukt! Vi måste bli bättre på att få samhället friskt.

Är det så svårt att fatta att vi måste vara vänliga mot varandra (det gäller i högsta grad myndighetsutövare av alla sorter i samhället) och få slut på denna sjuka orättvisa som de styrande politikerna bidrar med hela tiden.

Är det konstigt att förstå att när någon i nöd vänder sig till myndigheter och blir behandlad som skit, samma människa pratar sedan med kriminella, som är snabba att vara vänlig och hjälpsamma mot samma person (till att börja med) så är det betraktat ur offrets ögon som en bra lösning att vända sig till de som är hjälpsamma och vänliga.

Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra närmaste, men kom ihåg, somliga har inga närmaste. Där behövs vänner, grannar och ett skyddsnät som fungerar.

Mer om psykisk ohälsa. Mer om familjer. Fler nyheter.

 

221205 Alla har vi våra idéer och seder. Beroende på vilken uppväxt man har så är det svårtare att förstå vissa andra sätt att vara.

Själv tycker jag det är svårt att förstå att vissa kvinnor ska riskera att bli dödad för att de inte klär sig så deras obehärskade karlar klarar av det utan att attackera dem.

Att få höra en efter en annan hög politiker säga att män inte klarar att se något hårstrå på en kvinna för att männen då riskerar att mista självbehärskningen och attackera kvinnan, och att det då är kvinnans fel!

Uttalanden som dessa visar mig hur svårt världen har att få kvinnor att värderas lika som männen.

Dessa män borde förstå att människan dog ut om det endast fanns män i världen. Inga kvinnor = inga barn. De kanske ska behandla sina kvinnor mänskligt så deras kvinnor vill ha barn med dem.

Det är inte bara svenska politiker som är totalt världsfrånvända.

Men till sist så ställer sig de förtryckta upp och då med besked.

Jag vill bara ge en stor eloge till alla MÄN som stått på sina kvinnors sida!

Och en eloge till de politiker som till sist öppnat ögonen och gör det som är bäst för dem själva.

 

221208 Nog för att England har målat in sig i ett hörn när de gick ur EU (Putin vann), men att vara så trängd så man planerar att öppnar en kolgruva för första gången på 30 år är helt idiotiskt!

Snacka om att göra dåligt värre!

Vill England arbeta hårt för att utrota sitt eget folk?

Det är som om man inte kan tro att det är sant.

Fler nyheter.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221209 När vi människor i rikare länder fortsätter att överanvända jordens resurser så får vi fler klimatflyktingar som kommer till oss.

Vill vi ha mindre flyktingar som kommer hit, så måste vi se till att ta vårt ansvar för det vi ställt till med så de kan och vill bo kvar hemma, som säkert den största majoriteten vill.

De fattiga länderna har ju faktiskt inte drivit fram detta klimat, denna uppvärmning av jorden. Det är vi som drivit fram det, det är vi som måste justera våra liv till att fungera på jorden.

Tänk på att när vi klagar på flyktingar, så bör vi sparka oss själva, inte offren som tvingas överge sina hus, hem, familjer, språk m m.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221209 Kärnkraft är idiotiskt! Först tar vi upp ämnen ur jorden, som ska vara i jorden. Detta under vidriga förhållanden! Sedan är det omfattande hanteringar, med risk i varje moment. Glöm inte att alla fantastiska experter som garanterar att inga olyckor inträffar redan är på skam flera gånger om. Vad är det som säger att det inte händer igen? Allra helst nu tål det att tänka på när vi blir hotade med kärnkraftkrig OCH bomber smäller i och omkring flera kärnkraftverk, speciellt Europas största kärnkraftverk och vi vet ju vilken som bombar där månad efter månad... Sedan ska avfallet tas omhand, under riskabla former. Ta t ex Tjernobyl, har mycket har det inte kostat, och kostar, att hålla den tillsluten så gott det går. Tänk bara att flytta massor av människor och stänga av och låta ett jättesamhälle förfalla. Det är pengar, det med. Ta Frankrike som satsar på kärnkraften till 70 %. Just nu är 19 av Frankrikes 56 kärnkraftverk avstängda. De varsar om att stänga strömmen för franska folket i perioder i vinter. Varje kärnkraftverk har kostat ENORMT mycket mer än kalkylerat för, varje gång! Vi pratar inte om några få % över kalkylerat pris. Vid varje stopp i kärnkraftverk så anges hur länge det ska vara stopp, men det är väldigt vanligt att det drar ut på tiden, ibland väldigt mycket. Dessa glädjekalkyler om och om igen som bara ljuger. Sverige har 6 kärnkraftverk. 2 av dem är stängda just nu. Just nu är det risk för dåligt med el p g a att flera kärnkraftverk i Sverige är stängda för tillfället. Då tvingas vi ta till gas och olja, det är det redan förberätt för. Släng istället upp sol- och vindkraftverk. De som inte vill ha dem kan ni stänga strömmen ifrån!

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221213 Svenska myndigheter ÄR SKIT! De HATAR djur! Vi borde INTE få vara med i EU och Ukraina borde istället få vara med. Varför? Jo, ukrainare har redan visat att hela familjen får följa när familjen ska söka skydd vid bomblarm. Även t ex katter, hundar, fåglar i bur. Men vi i Sverige INTE får ta med oss husdjur, de ska ÖVERGES om man måste söka skydd! Fast jag tror det är ett bra sätt för myndigheter att inte behöva ha så många skyddsrum. De som älskar sina djur kommer inte söka skydd, de kommer inte överge sin familj. Alltså de som överlever är de själviska skitstövlarna. Det låter lovande för landets framtid, eller? Myndigheter skyller på allergi o d samtidigt som de visar skyddsrum som är hur stora som helst.

 

221218 Snusare löper 28 % högre risk att dö jämfört med de som inte brukar tobak. Även f d snusare har förhöjd risk, om än mindre än en aktiv snusare. Detta går i alla samhällsklasser.

Det jag inte fattar är att 72 % inte dör. Jag visste inte att människan kan leva för evigt.

Oavsett livslängd anser jag att Sverige enbart är ute efter att få väljare, istället för att göra det bästa. D v s förbjuda snus, utan svenska politiker ser istället till att få snus som undantag i EU. Ska vi sträva efter att svenska folket lever kortare och är mer sjukliga? Dessa kostar dessutom skattebetalare massor av pengar via sjukvården.

Den enda "fördelen" är hur många väljare som ett parti får med sig genom att se till att svenskar är sjukligare p g a snusning än andra länder som inte har snusning.

Detta spiller faktiskt ut i närområdet också. Vi förstör även t ex norrmän och finnar som åker till Sverige och köper snus.

Sedan när Sverige riskerade att få höja priset kraftigt på snus blev det rena rabaldern. Sverige kan då inte satsa på rätt grejer. Lägga krutet på att hålla folk sjuka tycker jag inte är rätt sätt.

Mer om att rädda mänskligheten.

 

221220 Så plockar politiker i en kommun i södra Sverige ut 50,000:- MER I MÅNADEN!

De borde OMEDELBART avsättas. Snacka om oansvariga.

De SKADAR sin kommun på flera sett. Inte minst genom att se till att folk ser ner på politiker och att folk inte vågar tro på det demokratiska systemet.

Är de kompisar med Putin eller?

 

221220 Max 200 meter till postlåda ska det bli. Man tackar!

Idag har jag och mina grannar 1 km till våra postlådor.

Sedan får vi se vilka undantag som gör att detta inte kommer följas i framtiden.

 

221225 Vi älskar och ser upp till USA och vill bli som dem.

Jo, jag tackar...

En tredjedel av alla dödsfall i USA just nu (år 2022) är överdoser av narkotika.

 

221228 Om ledarna inte sköter sig så gör inte de underlydande det heller.

Föredömmet i en familj, företag, organisation, politiskt parti m m ska vara ledaren.

De ska vara korrekta, hålla sig till fakta, vara hederliga, hålla sig till sanningen. Kort och gott, hålla sig på mattan.

När t ex ett politiskt parti tar mutor så är det ok att vara ohederlig.

När polisleningen är oetisk är det ok för de underlydande att också vara oetiska.

När det tas till lögner bland ledarna i vissa jbv delar, så gör underlydnaderna som t ex inspektörer så också.

O s v.

 

221229 Är det svårt att förstå det förakt vissa känner mot politiker? Jag har förståelse för förakt.

Trelleborgs kommunalråd Ann-Kajson Carlqvist (M) skulle höja sitt arvode med 75 %. Efter kritik "nöjer" hon sig med 25 % nästa år.

Det blev före jul bestämt att hennes arvode 2024 skulle vara uppe i 125,000:- PER MÅNAD.

Vi är ganska många som inte ens har den summan PER ÅR!

Detta samtidigt som många med mig inte har pengar till att enbart betala el, hyra och kostnader i samband med sjukdom som mediciner m m. Alltså inte ens pengar till mat...

 

221230 Sanninen kommer alltid fram. Förr eller senare.

Trump har frångått en 40-årig praxis. Han vägrade visa sin deklaration. Nu blev han tvingad efter att han försökt hindra detta i massor av år nu.

Vad visade det sig då? Jo, det som sagts hela tiden och som Trump inte velat kännas vid, han har nästan inte betalat skatt f o m 2016 t o m 2022 för ett företag i hans omfattning. Fin president.

Jag hoppas bara att ytterligare Trump beundrare inser sanninen om Trump nu, så folk kan skilja lögnare ifrån de som håller sig till sanningen.

Jag undrar hur lång tid det går innan framför allt SD väljare i Sverige kommer se sanningen, om någonsin? Hur mycket har de lovat för ett par månader sedan som inte blev sanning? Fast det samma kan ju sägas om SD´s kompisar i regeringen som numera misshandlar Sverige och vår jord.

 

230102 Elproduktion i Sverige under år 2022. Elproduktionen gick upp med 0,9 % jämfört med 2021 enl. statistik från Energiföretagen. Elförbrukningen minskade också med 4 % under samma period. Nettoexporten ökade med 31 % tull 33,5 TWh. Vatten och kärnkraft stod för 120 TWh av totalt 170 TWh. Vindkraft stod för 33 TWh från 27 året innan. Och Sol för 2 TWh från 1,5 TWh året innan. Men då vet vi också att det står ett gäng och väntar på att få leverera till nätet men blir stoppade. Släpps all vind och solkraft fram som står och stampar nu så kommer det att smälla till högre ganska fort. En del av dessa 4 % minskning under samma period är bl a sådana som har skaffat anläggningar och därför har egen el, så även om de inte får leverera ännu så minskar de belastningen genom sina investeringar.

Fler nyheter.

Mer om att spara vår jord.

 

230103 Om en kennel, en person, en politiker, ett land är STRÅLANDE så räcker inte det. Man kan inte leva på det resten av livet. Man måste fortsätta att hålla sig up-to-date och fortsätta att göra det bästa, hela tiden! Att INTE göra avkall på nödvändigheter. Ta T ex Ryssland, de kan inte fortsätta att anses vara fantastiska för att de hade första människan i rymden (år 1951) på en tid när de flesta människor som idag lever på jorden inte ens var födda. Det var då. Nu är nu. Det är lika med att ta åt sig äran för vad andra har gjort, år efter år. Förr eller senare kommer sanningen fram. Alltså går det inte heller att leva på tjuvad ära. När det gäller kennlar så är det en sak om om man BEVISAR att man har så bra hundar som man påstår sig eller om man inte bevisar det. Där är ett problem. Vissa slutar att hålla hög standard när de slutar bevisa kvaliten. Vissa har hög kvalitet hela tiden, utan att bevisa det. För att se om en kennel är bra eller inte, måste man titta på kenneln. Jag vidhåller fortfarande samma sak som jag sagt i alla år, är hundarna friska och glada, pigga och snälla, och kennelinnehavaren låter en få se alla hundarna och det finns gamla hundar i stamtavlorna och i kenneln, så finns det nog inte så mycket att oroa sig för. Är man ute efter en utställningsstjärna så man man ALDRIG garantera det vid försäljning av valp. ALDRIG! Oavsett om det ska bli en avels eller utställnings hund förutom sällskapshund, så gäller fortfarande samma sak i botten. INGEN HUND är vacker om den är sjuk i kropp eller själ.

Mer om bra och dåliga kennlar.

 

230103 Nu ska man förbjudas att be var man vill! Vad arroganta människor är. Politiker som talar om att bara vissa människor som tillhör en viss tro får be på en viss plats. Tror politiker de kan mäta sig med Gud? Vilken människa är så idiotiska så de lyssnar på sådana människor som tror de är Gud?

Fler nyheter.

 

230104 Miljöskador för 370 miljarder kronor av Putin-kriget. Det är nog århundrandets underdrift! Att bara nämna det som är förstört i Ukraina är helt fel. Putin-kriget spiller ut över hela världen. Ett enda exempel: Ta bara allt som nu runtom i världen läggs på vapen, där stora delar av de pengarna och arbetet skulle lagts miljövård. Det är pengar stulna av människans överlevnad i världen.

Mer om att få mänskligheten att överleva.

Mer nyheter.

 

230104 Nu ska man förbjudas att be var man vill! Vad arroganta människor är. Politiker som talar om att bara vissa människor som tillhör en viss tro får be på en viss plats. Tror politiker de kan mäta sig med Gud? Vilken människa är så idiotiska så de lyssnar på sådana människor som tror de är Gud?

Fler nyheter.

 

230104 Om man t ex bestämmer för att göra ett långväga projekt, ett större projekt. T ex inhägna Sverige. Så sätter man en person på det. Hen har piskan i ryggen hela tiden att bli klar fort. Efter några år är hen så sjuk, stressad och har så ont att hen blir sjukskriven. Skattebetalarna för betala för resten av livet för hen. Så anställer man en ny för att fortsätta med samma projet. Så händer samma sak med variation. Förståndet eller kroppen eller båda tar slut. O s v. Om man däremot sätter ett gäng människor, ett lag, på samma arbete. Man PRESSAR DEM INTE att blir klar fort. Så kan dessa människor jobba klart och hålla under en hel livstid. Ta t ex många "kändisar" som berätter hur de har gått in i väggen och kännt sig stressade. Som blivit tvingade att slå av rejält på takten. Det är ju oftast så att "kändisar" får mer uppmärksamhet och är mer i offentlighetens ljus, så man kan lätt ta dem som exempel. De flesta "kändisar" har råd med all möjlig hjälp. Det skyddar inte dem heller. VI STÄLLER FÖR HÖGA KRAV PÅ MÄNNISKOR! Därmed förbrukar vi människor. Att om och om igen dra ner personal, och öka krav är förödande. Se t ex Posten just nu. Det är endast ett av alla exempel. Sjukvården. Fängelser. Polis. Egentligen skulle ingen behöva gå arbetslös om vi inte ÖVERUTNYTTJADE människor. Övertid borde vara FÖRBJUDET! Anställ flera istället för att ta död på människorna!!!

 

230107 Vi ser upp till USA och vill gärna gå deras väg. Vi straffar mer och hårdare och yngre, som USA började med långt före Sverige. Se då var de hamnar. Idag bör en 1:a klassare, 6 år gammal, ett skarpt vapen i klassrummet, och sköt sin lärare! Är det verkligen åt det hållet som Sverige vill utvecklas?

Fler nyheter.

Mer om familjepolitik.

 

230107 En gång var Sverige på rätt väg. Som första land i världen förbjöds barnaga i Sverige 1979. Vad gör vi idag? Straffar barn hårdare och hårdare för vart år som går, och varför? Jo, för att samhället, d v s de vuxna, kommit till korta.

 

230108 Putin lovar och lovar. Kallades förr för "Lovar runt, håller tunnt". Sen skyller han på andra. Denna gång hade han lovat eld upphör över deras nyårsfirande, vilket de inte höll, och sedan skyller på andra. Putin säger att han försvarar sig. Så sjukt! Han kan gå hem och försvara sig. Inte försöka stjäla andra människors marker med människor och allt, och attackera markägaren.

Barn testar gränser. När människan är barn bör den lära sig att lova och inte hålla är inte ok. Att skylla på andra är dessutom grymt. Sagor, som t ex prinsessan och grodan, är sedeslärande på det viset. Sagan lär barn att det inte är ok att lova sådant som man inte sedan håller. Det är alltså ett barnstadie som vuxna människor inte borde hålla sig med.

När man lyssnar på Putin och Trump, så är både dessa män sådana som lovar runt och håller tunt och sedan skyller på andra. Det är som om de tror att bara för att de sagt något så är det detta som gäller, oavsett hur sanningen är.

Folk som väljer att lyssna på denna typ av människor är väl av samma skrot och korn, antar jag. Ouppfostrade människor som inte lärt sig skilja på rätt och fel, ditt och mitt. Folk som hittar på sin egen verklighet utifrån egen fantasi.

Fler nyheter.

Mer om krig.

 

230108 Fin regering vi har, nu satsar de på mer arbetslösa i Sverige genom nerdragna utbildningar.

Fler nyheter.

 

230108 Så är Putin på väg att fixa två kärnkraftolyckor idag igen och skyller sedan på Ukraina, som vanligt.

Mer om krig.

 

230111 NFC-rapport ändrad. Tre erfarna revisorer har gjort en rapport. Rapporten har därefter ändrats av någon annan än författarna efter påtyckningar. Författarna protesterade till ingen nytta. Efter detta publicerades face-rapporten i alla fall, fast utan hänvisning till det utsprungliga och dess författare.

Så får man folk att misstro "överheten", då som regeringen m m är beroende av att människan litar på.

 

230111 Granskning av partiskandalerna nedlagda. 5 riskpartier ville snika sig till pengar. De låter nu partierna smita undan med svansen mellan benen efter detta. Inte ens en dask på fingrarna.

Om Sverige försöker se sanningen istället för att hitta kryphål skulle Sverige kunna bli ett bra land som står för sanning och humanitet.

Rättskaffens personer bör leda Sverige, inte fifflare som bara letar kryphål. Endast V, MP och C ville INTE snika sig till pengar på omoraliska grunder.

Något som politiker bör förstå är att KVINNOR GLÖMMER INTE! Media slutar rapportera med kvinnor minns. Även kvinnor är väljare. Detta är något som politiker bör tänka på.

Varje gång som man gör undersökningar av vad kvinnor väljer och vad män väljer, liksom vad äldre respektive yngre väljer, så ser man tydliga skiljelinjer. Speciellt i betraktade av kön. Det finns en orsak till detta.

Varje gång det gäller val av skadliga och farliga saker, varje gång det gäller att behöva ta risker, så är kvinnor mer emot detta, medan män i regel är mycket mer för att ta risker.

Ålder är intressant, då de har mer erfarenhet. Samtidigt får de som är äldre, som jag, inte glömma att också ta med i beräkningen ny teknik. När det gäller ny teknik gällande kärnkraft så har ju de stora problemen inte löst. Finns fortfarande ingen lösning för att få kärnkraft 100 % säker. Problemet är att vid olycka med kärnkraft så kan det bli enormt omfattande katastrofer.

 

230112 Senaste granskningen visar att 19 av 21 ungdomshem kritiseras för ALLVARLIGA brister. Det har dessutom blivit VÄRRE med åren!

Enligt Unicef Sverige bör personalen utbildas i bl a att vårda barnen och behandla dem med respekt!

Alltså inte ens normal vård och hygglighet möter dessa människor som redan är trasiga, av andra vuxna människor.

Att barn som redan farit illa i sitt unga liv ska lida ännu mer i myndigheters vård är horribelt!

Som vanligt är det dessutom flickorna som har det sämst visar denna undersökning dessutom.

Att detta får fortsätta år efter år borde vara högst straffbart!

Mer om familjer.

Mer om flicka/pojke.

 

230112 Oljebolaget Exxon mobil har legat på rapporter i ca 50 år (sedan 1970-talet) på att det som de trodde då globala uppvärmningen skulle ligga på ca 0,2º C per 10 år. Alltså skulle graderna varit 1º C förhöjt mot för 50 år sedan enligt deras beräkningar. Alltså lite underskattat. Exxon finansierade forskare som detaljerat slagit fast beräkningar för uppvärmningen samtidigt som företaget spridit desinformation. VD´n 1999 sa att framtida klimatet baseras på oprövade modeller och spekulationer. Så förnekar bolaget att de visste. Det är samma förfaringssett som pågick inom tobaksindustrin ungefär lika länge. Dessa bolag har alltså kunnat tjäna på att fortsätta förgifta världen i ca 50 år vardera, var och en på sitt sätt. Allt för pengar. Undrar hur mycket som döljs just nu som kommer dyka upp i framtiden? Att samhällen ser mellan fingrarna på detta gör att samma sak kommer hända om och om igen, år efter år. De försöker fördärva vår jord.

 

230115 Det är enorma kostnader för att reparera för all förstörelse som sker varje dag i Sverige. Varför är det gratis att skada människor och materia? De som stjäl av skattebetalarna borde stå för kostnaderna! Varför ska allmänheten betala för brottslingar mer än vi redan gör?

Mer om att inte döda vårt samhälle.

 

230117 Man undrar vad nuvarande regering vill lagföra att dölja sanningen? Först ska folk inte få protestera mot en sjukligt dålig ledare i Turkiet. Att sedan folk inte ska få veta vad våra skattepengarar går och hur mycket och varför, är alltså nu också vår nuvarande regerings inriktning. Yttrandena ska dessutom göras på ½ dag. Helt REGELVIDRIGT!

DENNA REGERING ÄR FARLIG FÖR DEMOKRATIN!

Fast å andra sidan var ju detta att vänta, man behöver bara se på vilka som bestämmer i gruppen kring regeringen.

Demokrati kommer inte gälla snart, om denna regering får fortsätta.

 

230117 Regeringen pratade om utbetalning av det ynka elstödet i februari. Nu blir det i slutet av februari och i mars. De bara ändrar sig och skjuter fram hela tiden. Fullständigt opålitliga.

 

230120 Jag blir road när jag iaktar kroppsspråk.

I USA är det meningen att politiker ska vara "gamla gubbar" som ska studsa som om de var tonåringar för att inge fortroende inför väljare i Amerika, verkar det som. T o m människor som inte ens har det temperamentet och aldrig haft dessa rörelsemänster normalt. Då kan det bli som rena Charlie Chaplin över det hela. Förnedrande.

I Turkiet går höga politiker som om de var djupt drogade och är på väg att ramla framåt och ramla ihop i nästa steg. De tittar på sina fötter och inte dit de ska, som i politiken. Skulle jag se någon med det kroppsspråket skulle jag ringa 112.

Sedan har vi morfologi, titta på Turkiets ledare som har en sluttande panna, i pannan sitter långtidstänket. Behöver man säga mer?

Det är mycket intressant att se de olika politiska varianterna runt om i världen och hur det speglar varje lands politik.

Det är inte konstigt att det blir krig när politiker inte ens kan tänka på längre sikt.

 

230123 Fin regering som behåller kriminella i ledningen, eller?

Att först stjäla och döda utrotningshotade djur, sedan ljuga om det för polisen.

Sedan berätta den kriminella detta för statsministern och statsministern anger inte den kriminella.

Samtidigt påstår statsministern att den ska stäva brott å det grövsta med massiva och snabba straff!

Är det statsministern som anger var som är kriminellt nu? Kan statsministern välja vilka lagar som ska följas för sina ministrar?

 

230123 Det pratas lite nu och då om att legalisera fler olika droger. Jag har svårt att förstå detta.

Först jobbar Sverige enormt inför ingåendet i EU för att behålla Systembolaget. Sedan ska vi legalisera andra droger!

Ska man i så fall inte börja med att ta bort systembolaget?

När svenskarna har lärt sig att hantera detta, vilket kan ta en generation eller mer, så kanske man sedan kan börja prata om att eventuellt legalisering andra droger.

 

230124 Nya regeringen är världelös när det gäller att INTE DÖDA människan!

Deras senaste grepp är att senarelägga möjligheten till havsbaserad vindkraft å det grövsta.

Då Sveriges geologiska institut (SGU) inte får pengar till mer personal för att kunna utföra det utökade mandatet för tillståndsprövning av vindkraft till havs så kommer det ta tid, eftersom tillgänglig personal som fortfarande ska utöva sina gamla arbetsuppgifter inte räcker till för mer arbete.

Alltså kommer eventuella tillstånd för avsbaserad vindkraft att senareläggas.

Mer om att bevara människan.

 

230124 Elbolag vilseleder.

12 av 29 undersökta elbolags redogivning av rörliga priser anger olika priser på olika ställen.

Elbolag använder upp till 16 olika begrepp för att redovisa kostnaderna.

Enligt svenska regler SKA priserna vara tydligt och enkelt att förstå.

Vissa anger många olika och förvirrande begrepp så det blir nära nog omöjligt att veta priset.

 

230124 Nu är det konstaterat, det har pågott folkmord i Amazonas för att kunna skövla och plundra regnskogarna. Det fantastiska är att nu finns det politiska ambitioner att göra något åt problemet.

Mer om att bevara människan.

 

230125 Det påstås att en högre SD-aktiv ligger bakom koranbränningen. Fast detta förnekas.

En god troende vet att det endast är den som är fri från all typ av skuld som ska "kasta första stenen". Blir Muslimer bättre Muslimer när de tränas i att INTE bry sig om idioter som t ex bränner Koranen? De får träning i att inte kasta första stenen, hur ont det är gör. Med tanke på allt fördömmande av ett öppet samhälle från vissa länder så är väl alla de i dessa länder rena helgon, eller? En sak är i alla fall säker, de vänder inte andra kinden till. De kastar första stenen. O s v. Med det sagt anser jag att den som ansöker om att "demonstrera" borde betala mer än några hundralappar, de bör betala SAMTLIGA kostnader. Om konstnaderna skenar iväg p g a höjden av provokation, så ökar samhällets kostnader, jag anser att det är provokatörerna som ska betala detta. I förhand. Om skyddet inte räcker och det medför mer konstnad ska provokatören betala det också. Jag tycker det är tragiskt att vissa människor vill skämma ut sig och vårat land m m. Men att driva upp det hela till onödiga proportioner uppmuntrar ju bara till att sådana människor vill fortsätta. Jag tror på att vända ryggen till, som man gör med ett litet barn som beter sig illa för att söka uppmärksamhet. Eller en hund, för den delen.

Dagens politiker framhäver riktigt högljutt om att de har skadats ordentligt av bl a Koran-brännare. Att uppmärksamma detta på den nivån puttar ner hela händelsen i sandlådan. Det är dumheter att uppmärksamma detta. Man kan bara förklara fakta, om man inte vill att andra ska få makten i dessa situationer. Man måste förklara gång på gång att politiker INTE kan förhindra detta. Att det INTE ligger i politikernas makt.

Mer om mina åsikter om lag och ordning.

Mer om mina åsikter om religion.

 

Uppdaterad 2023-01-25

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström