No facebook etc.

Vi är INTE aktiva på Facebook eller andra "sociala" medier.

Bad internet.

Internetuppkopplingen är dålig, ser sällan mejlen. Ring istället (dagtid 10-18).

 

180417 tisdag

Moln, 6º C klockan 9.

Idag lyckades jag till sist uppdatera hemsidan. Jag lyckades få upp 472 filer, sedan var det 11 filer om misslyckades.

Vår lilla karamell Pia´s Chica Rosalita är idag hela 17 månader idag. En glad och pigg, sprudlande liten tjej som alltid ska sova i sängen med "mamma".

Det var mycket snack förr i tiden om att man inte skulle ge torkad fisk till hundar för hundar skulle vara allergisk mot det och få hudproblem. Jag har vänner som givit hundar torkad fisk dagligen i flera årtionden. Hela kennlar, eller ibland hela draghundspack. Vissa ger lite om dagen, vissa ger sina hundar stora mängder torrfisk av den totala fodermängden. Vissa ger mer eller mindre olika tidpunkter på året. Ingen har haft allergiska besvär. När jag började med hund så fick de ofta torkad fisk, då de tyckte det var så gott. Sedan minskade det med tiden och upphörde, p g a att jag inte ville hundarna skulle bli allergiska, vilket ingen var när de fick torkad fisk heller. Efter att ha haft kontakt med folk som har lång och omfattande erfarenhet av att ge torrfisk regelbundet så började jag igen. En enda gång har jag haft en hund som har haft besvär som kan misstänkas vara "allergiska", han hade dessa under ca nästan 1/3-del av sina sista år. Under den perioden i min historia gav jag aldrig torkad fisk till mina hundar. Jag har haft flera hundar som har haft allergiliknande symtom som jag tagit hand om. De har alla varit väldigt stressade när de kom hit till oss. Efter ett tag här har symtomen försvunnit, vare sig de fått torkad fisk eller inte. Vid samtliga fall har jag och veterinären varit överens om att tidigare symtom varit stressrelaterade. Vartefter stressen försvunnit hos dessa hundar har de allergiliknande symtomen blivit av med dem. Ofta försvinner symtomen redan när man börjar få ner hunden i stressnivå, det brukar vara ett av stressymtomen som försvinner först. Hullet är det som brukar komma tillbaka på slutet av rehabiliteringen. Mellanmål.

Bilder: Pia´s Yuki Emiko-Fujin, hundar, Pia´s Niño Alejandro, Pia´s Yu-Chi Aika, Pia´s Shang-Shaw Yuppie

De hundmatskålar med två fäster i form av "pinnar" som man t ex kan hänga upp i galler kan ibland hoppa av fästet. Man kan då behöva klämma ihop dessa "pinnar" lite, så koppen sitter fast. Man får dock vara försiktig då jag några gånger fått svetsningen att släppa, innan jag lärde mig hur jag skulle göra för att det inte skulle hända. Matkoppar.

 

180416 måndag

Mulet. Regnar på eftermiddagen. 6º C.

Nu har det hänt massor på snön på jättekort tid. För en vecka sedan såg jag inte ut genom köksfönstret mot gården, det var snö högt över övesta kanten på fönstret. För några dagar sedan var snön halvvägs nere i det fönstret. Idag är snön i nederkant på det fönstret! Nu längtar jag efter att få se backen och börja städa gården efter vinter, men det är långt kvar, det är en meter snö på slätbacken fortfarande.

Bilder: Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi, podengos, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Nino Alonzo, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, japanesevalpar, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Toyomi Saku-Ra, Pia´s Niño Alejandro, Tjärbäckens Nomie, Pia´s Chica Carmencita, Pia´s Eri Kamiko-Yuka, Pia´s Shang-Shaw YuppiePia´s Niño Carlos.

Idag är tredje dagen i rad som jag desperat försöker komma ut på internet. Jag fick idag till sist upp två filer, sedan var det stopp igen.

 

180415 söndag

Grått, 11º C.

När man droppar i ögonen på hund så bör man droppa, inte lägga på ögat. Om applikatorn kommer åt ögat kan den dra upp infektion i applikatorn och vid nästa giva sprider man infektion istället för att bota. Försök hålla upp ögat över i ögonvitan och droppa utan att nudda ögat, i ögonvitan ser hunden inte droppen som kommer, eller om hunden har mycket löst skinn under ögat lägg ner det i påsen under ögat genom att droppa ner den, doppa inte applikatorn i ögat eller dess omkringliggande områden. Se sedan till att hunden blinkar. Om applikatorn nuddar ögonen, rengör densamma mycket noga direkt efteråt. Ögonskötsel.

 

180414 lördag

Sol, 11º C.

Idag blir syskonen Pia´s Niño Oscar och Pia´s Chica Shunaxi 18 månander gamla. De är så olika. Men ändå så lika mamman och hennes släkt! Båda är av högsta kvalitet, men ändå ack så olika.

Idag fick vi rapport från Filiberto, allt går "som på räls". Detta är ett "bevis" på hans eminenta pryke, på att han har en bra träning så här långt och sist, men inte minst, på att han har kommit till ett TOPPENHEM!

 

180413 fredag

Sol, 12º C.

Idag blir husets yngsta valpar 3 månader gamla, Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra och Pia´s Niño Alejandro. Pia´s Niño Bernando har redan flyttat.

Idag flyttar härliga Pia´s Niño Filiberto till sitt nya hem i Värmland. Vi önskar dem ett långt, roligt och hälsosamt liv tillsammans.

 

180412 torsdag

Sol, 1º C klockan 8,30. Ibland är dagarna så fulla av allehanda så jag glömmer att ta en dagtemperatur. 1º C klockan 21,50.

Som uppfödare har vi ett stort ansvar.

En del använder verkligen vår hemsida, för nytta och nöje! Det glädjer mig, det är därför jag gör den.

 

180411 onsdag

Sol, 8º C.

Brindel, eller brindle, är ett randigt mönster på en grundfärg i någon form av rött. Ränderna är normalt svarta, men sedan finns det t ex blåbrindle, där är ränderna blå, det finns chokladbrindle, där är ränderna chokladfärgade o s v. Ränderna är alltid mörkare än grundfärgen/nyansen. Grundfärgen är ändock alltid röd i någon färg. Det röda kan t ex vara blekt till ljusgul. På hund pratar vi om brindle eller inte brindle. Brindle kan vi dela upp i två olika "mönster". Ofullständigt och korrekt. Ofullständigt menas att det saknas ett och annat "sträck" i grundfärgen. Korrekt behöver väl ingen förklaring, där finns alla sträck där de ska vara. På katt finns också brindlestreck i en röd grundfärg. På katt delas det upp i "tabby", "tigré" och "spotted". Enkelt förklarat är tabby den med tjockast streck. Tigré är mittemellan tjocka streck. Spotted är brutna streck så katten får prickar istället för streck. Mer om färger.

Antal hundsängar ska vara MINST lika många som hundantalet, helt oavsett hundarnas och sängarnas storlek. Mer om knäppa regler.

 

180410 tisdag

Sol, 9º C.

I mitt tycke är ett barn ungefär samma jobb att sköta bra som 100 hundar. Detta är något som MASSOR av människor har hört mig säga i snart 30 år. Detta trots att jag har haft ett av de snällaste och enklaste barnen att fostra som gick att få. Hon var min ängel. Hon startade sitt liv genom att äta, skita, smila, sova. Hon var aldrig sjuk. Höll mig aldrig vaken om nätterna. Ett tryggt, rent och snällt barn. Trots det är arbetsinsatsen 1 på 100 i mitt tycke. Om det beror på att jag är ovanligt synkad med mina hundar eller vad, vet jag inte, men jag har vänner som numera har barn som förstår PRECIS vad jag menar och håller med. Jag själv tycker det är ett underverk med de som klarar av många barn. Jag skulle behövt haft en otroligt fantastisk pappa till mina barn om jag skulle klarat av en hel "kull" med små människobarn (misstänker jag). Det innebär INTE att jag tror att alla som har många barn missköter sina barn. Själv tror jag att de flesta som har många barn viger sitt liv till den livsstilen och därmed har alla chanser att bli duktigare föräldrar! Dessutom är det så att så fort man avviker från norm i Sverige så anses man suspekt, och har ögonen på sig, så man kan ge sig den på att gör man något som i andras ögon anses "konstigt" så ska det anmälas! Alltså det är ett enormt fokus på de som har många hundar eller många barn. Det när det finns MASSOR av vanskötta hundar som lever som ensam hund i familjen eller i en mindre grupp hundar. Men det finns de som har få hundar och missköter dem och gör ständiga överträdelser mot regler och bestämmelser år efter år som får hållas mer eller mindre öppet i årtioenden utan att något görs, trots att inspektörer känner till det hela. Mer om inspektioner.

 

180409 måndag

Grått efter ett lätt snöande på förnatten, 8º C.

Idag blir vår kära Ricco Vigal Poseidon In Blue 11 månader gammal. Idag ser han ut att bli bra, så hoppas vi han håller ihop en månad till, så han går igenom testerna och blir godkänd som avelshund.

 

180408 söndag

Sol på morgonen, sedan mulet, 7º C.

Idag blir vår vackra och goa Pia´s Niño Alonzo 5 månader gammal redan, det är ofattbart vart tiden tar vägen. Jag har hört många gånger från olika människor när jag var yngre att tiden går fortare för vart år som går. Jag är numera 55 år och jag känner verkligen av hur tiden springer iväg, mer och mer, år för år. Jag tänker fortfarande på när Alonzo och hans 3 bröder föddes, och det känns som om det var härom dagen.

Olika sorters schampon, balsam, inpackningar o d.

Aftonbladet har tagit upp en kort artikel om giardia, vilket är bra, men artikeln innehåller en del faktafel. Trots det är det på tiden att problem med Giardia uppmärksammas. Mer om nyheten. Mer om giardia.

 

180407 lördag

Grått, 6º C.

Idag blir husets yngsta 12 veckor gamla. Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra och Pia´s Niño Alejandro. Nu har hela sista kullen kommit upp över 1 kg´s sträcket. Mycket bra! När de väl kommer upp i den vikten så börjar de växa på sig fort och bli stadigare i kroppen och få bättre immunförsvar.

Sedan har vi vår vackra ryss, Rikko Vigao Leonsio Choco som blir hela 13 månader gammal idag.

 

180406 fredag

Grått, lite blåsigt från och till under dagen, 5º C.

Systrarna Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba blir redan 16 månader idag.

Chippningar kan misslyckas.

 

180405 torsdag

Grått, 2º C klockan 8.

Idag har den vackra Pia´s Niño Bernando flyttat till Umeå, vi önskar honom och hans nya familj allt gott och hoppas de får många, glada stunder tillsammans i massor av år.

 

180404 onsdag

Grått efter en natt och morgon med snöande som sakta övergick i ett lätt regn för att sedan upphöra, 3º C.

Pia´s Eri Kamiko-Yuka blir idag 5 år. Det är otroligt vad tiden springer iväg. Min lilla baby redan 5 år!

Idag är sista valpen Pia´s Niño Bernando tingad. Nu finns det ingen valp kvar till salu. Kommande planer på valpar blir tidigast till vintern, då blir det kanske på både på Chihuahua och Japanese chin.

Bilder: Pia´s Niño Filiberto.

Konstiga tiden vi lever i med våra veterinärer. Jag skulle få vänta 3 veckor på att få 3 hundar vaccinerade... Med sådana besked får man tro att det är veterinärbrist i Sverige idag!

Vi har fått nytt postnummer. 824 78 Bjuråker. Kontaktuppgifter.

47 filer uppdaterade idag...

 

180403 tisdag

Grått, 8º C.

Det kan hända att en hanhund svullnar i snoppen och inte kan gå tillbaka. Då behöver han hjälp. Det är mycket smärtsamt för hunden. Man kan prova is eller snö, allt efter tillgång. Kyl ner "läppstiftet" ordentligt en längre stund. Om det inte fungerar, uppsök veterinär! Mer om könsorgan.

Lill-Babs död... Häromdagen Jerry Williams död... Så stora svenska artister som fattas oss...

Idag har vi fått besiktning, vaccin och chipmärkning på utvalda valpar. Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume, Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi, Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Niño Bernando och Pia´s Niño Alejandro.

 

180402 måndag

Sol, - 5º C klockan 8,30.

Det är så kul när man hör av de hundar som flyttat. Pia´s Nino Don Juan har det bara bra. Han hade ätit lite dåligt första 2 dagarna, men sedan blev han hungrig och duktig att äta igen, så som han brukar vara. Han hade så gott hull så det gjorde inget att han åt lite klent första två dagarna. Det är inte helt ovanligt att aptiten svalnar något ett par dagar med någon valp här och där när de flyttar. Det beror oftast på att de har så mycket nytt att lära sig första dagarna på nya stället så de inte har tid att äta. Har de bara ett sunt hull och en bra vikt (alltså över 1 kg och inte mager) så är det inga problem. När hunden har gått på snålt med mat ett par dagar så sätter aptiten in igen. I övrigt hade allt gått helt friktionsfritt, de är så nöjda med Juan. Så nöjda att de vill ha en till chi pojke från oss!!!

Sabotage: Det regnar tätt med sabotage just nu, fast det är normalt att det går i vågor. Normalt brukar det vara ett stort uppsving på sabotage kring ca 1 vecka innan jakten startar på älg. Att det är kring påsk vid denna våg av sabotage förvånar mig inte. Jag har mina teorier om det. Denna gång var det ca 3 meter in på våran gård en bit tegel med vassa kanter inkastad uppepå snön, mitt i en stig som är i snön. Platsen var ca 3 meter från ytterdörren. Tegelbiten fanns inte där vid 2-tiden i natt då jag rastade hundarna.

Så har jag fått från jordbruksverket mer skrivelser med YTTERLIGARE UPPENBARA lögner som är ENORMT LÄTT att bevisa att de LJUGER!!! Hur mycket ska man få utstå av dessa vidriga djurplågare? Bl a påstår de att mina hundar inte blir utsläppta!? Jag har luckor, de går ut och in när de vill!!! Sedan påstår de att det var skitigt här vid senaste besöket 180124. Se bilder...

 

180401 söndag

Sol, 3º C klockan 11.

Natten mellan 31 mars och 1 april kl: 1,21 sköts det igen intill mitt hus, denna gång en enda smäll. Inte en enda hund reagerade. Jag har extremt bra hundar! Jag placerar detta under försök att sabotera för mig och mina hundar. Men trots det får man tacka för träningen! Jag har haft ett par som visade sig skottberörda på nyår, när de sköt. Nu är de tränade då de sett att alla vuxna och äldre och de flesta unga hundar inte bryr sig. De som brydde sig har därmed förstått att detta är totalt ofarligt. Utan dessa smällar har träningen tagit mycket längre tid.

 

180331 lördag

Sol, - 6º C klockan 9,30.

Vi har uppdaterat hemsidan denna morgon med totalt 461 filer. Var så god!

För er som är intresserad av våra valpar har det hänt en del. Det är två valpar kvar som söker hem från yngsta kullen. De andra är tingade eller utlämnade. Se till salu.

 

180330 långfredag

Sol, 3º C.

Bilder: Pia´s Niño SantosPia´s Yuki Kiku-Yuzu, hundar, Pia´s Niño Bernando, Pia´s Niño Alejandro, Pia´s Niño RamonPia´s Chicka Pepita, Pia´s Yuki Hisako-Ume, Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Yuki Emiko-FujinPia´s Nino Alonzo, Pia´s Chica Cataleya, Pia´s M A Diana Svensson, japaneser, Pia´s Yu-Chi Kiichi, Ricco Vigal Leonsio Choco, Pia´s Nino Manuel, Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi, Pia´s Chica Rosalita.

 

180329 skärtorsdag

Sol, - 15º C klockan 6,45. Klockan 20 är det - 3º C. Det var plusgrader mitt på dagen.

Idag vinkar vi adjö till den för dagen ombesiktade Pia´s Nino Manuel som ska resa hela vägen till Stockholm. Vi önskar dem all lycka på livets stig...

Det är konstiga tider nu för tiden. När jag går in på Elgiganten idag för att köpa dator och USB minne är USB minnet jag vill ha inlåst i glasmonter så det går inte att få tag i, utan personal. Datorn jag vill ha, som de annonserat ut, finns inte att hitta någonstans. Det finns t o m stor reklamaffich vid ingången till affären om den datorn! Jag var alltså tvungen att få tag i personal. Det sprang runt massa personal överallt, antingen var de upptagna eller så vände de bort blicken och stack så fort jag fick ögonkontakt med någon. Ser jag så farlig ut? Eften 20 minuter då jag kutat fram och tillbaka och jagat personal i den väldiga butiken med vidrigt hårda golv som gjorde mig illa så gav jag upp. Nåja, den dagen fick jag inte köpa vad jag ville ha, och de fick inte sälja åt mig. Knappast en vin-vin situation. Idag tycks företag bygga på förlust-förlust situationer. Hur klarar de att ha sina affärer öppna när de uppenbart inte vill sälja? Jag får prova en annan affär nästa gång jag åker och handlar eller så jävla jag med internet och tar från NetOnNet, som tidigare, det har ju fungerat bra, bara jag kommit ut på internet. Till Elgiganten affären i Hudiksvall vill jag inte gå tillbaka.

 

180328 onsdag

Sol på morgonen, sedan mulet, 5º C.

Pia´s Chicka Carmencita blir idag hela 21 månader, snart helt fullvuxen! En supervacker hund med ett helt ljuvligt temperament. Man kan bara bli lycklig över att få leva med denna änglalika varelse.

Idag blir vår härliga Pia´s Chicka Rosita 3 år gammal.

Snön är fortfarande 1-2 meter hög överallt på tomten och i närområdet.

Pia´s Niño Alejandro är idag tingad.

Idag får jag datorn förstörd igen... Datorn är i det närmaste slut av alla dessa tvångsuppdateringar.

 

180327 tisdag

Grått, - 4º C klockan 9,30. Någon timme senare droppade det från taket, d v s var plusgrader.

Idag blir våra yngsta japanese chins 3 månader gamla. De har bl a fått sina vikter uppdaterade. Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi.

Ibland fungerar dekoration som miljöträning. Att vänja valpar att ha t ex en pingla, ID-tub eller liknande på halsbandet som dinglar och kanske t o m låter är en bra miljöträning för valpar. Dekoration.

Denna årstid är det lätt att hundar halkar på is, eller blir full i snöbollar av mjuksnö, eller drar åt sig enormt mängd med smuts i och på tassarna och drar in i boendet och i sina sängar. På främst våra semilånghåriga och långhåriga hundar är det nu hög tid att ansa tassarna för att hunden ska få det lättare i halka, tösnö och smuts. Tassar.

Idag vinkar vi adjö till Pia´s Nino Don Juan.

 

180326 måndag

Sol, - 6º C klockan 9,30. Plusgrader på dagen.

En viktig del av mitt arbete med att skydda mina hundar från lidande numera består av att försöka förutse myndigheters försök att skada mina hundar och hur jag ska kunna skydda mina hundar mot detta djurplågeri. Detta var något som jag ALDRIG kunde ha trott när jag började med hundar på 1970-talet. Några exempel på åtgärdet jag MÅSTE ha för att inte få mina hundar förstörda av myndigheter: Lås mellan löptikar och hanhundar och andra hundar som absolut inte får komma samman. Ständig övervakning vid besök, det går inte att vända bort blicken en enda sekund. Massiv dokumentation och vittnen efter myndigheter besök för att bevisa hur de ljuger. Mental rehabilitering av hundar efter varje besök av myndigheter under senare år. Allt detta har pågått sedan komunen lämnade över inspektionen till länsstyrelsen. Deras metoder ändras aningens år efter år, de blir mer och mer slipade. De lär sig väl hur de ska göra för att komma undan med dessa övergrepp, så det blir svårt att bevisa hur illa ställt det är med sanningen i den yrkesgruppen. Dessutom känner jag till MASSOR av människor som har några hundar som har MASSOR av övertramp mot djurskyddslagen, utan att myndigheter bryr sig ett enda dugg. Djurskydd är inte prioriterat hos denna yrkesgrupp av inspektörer idag. Som sagt var: Tvärs om! De drar sig inte för att plåga hundar. Mer om inspektörer o d.

Sälj och köp inte på avbetalning! Nu har det hänt igen. En som fått löfte om en valp fick den inte! När de skulle göra upp om hämtning hade uppfödaren sålt hunden till någon annan!!! Avbetalning.

Pia´s Niño Manuel är tingad.

 

180325 söndag

Sol, 10º C.

Trevlig Vårfrudag till er alla!

Bidrag tas tacksamt emot.

Om kärlek alen botade allt skulle det förmodligen inte finnas många sjukdomar. Tyvärr är det inte så lätt. Kunskap måste också till... Mer om kunskap.

Så lyckades jag koppla upp mig på internet idag. SÅ stressande att försöka och försöka, men till sist lyckades jag. Då attackerade dessa ständiga uppdateringar oss omedelbart. P g a dessa vidriga uppdateringar tog det idag 2 timmar att försöka ta bort en hund (Santos) som är såld från KöpaHund.se. Jag fick ge upp i ogjort ärende...  Övriga ärenden hann jag inte ens börja försöka med, det var flera väldigt viktiga ärenden. Att sedan ens tänka på att uppdatera hemsidan föll mig inte ens in när jag såg hur det var. Jag HATAR varenda en som har tillverkat och upprätthåller dessa övergrepp på min dator.

Vi är utan tvekan på väg mot ett itudelat sammhälle, landsortsborna kan riskera att bli outbildade och oupplysta p g a att de lever på landet. Högst ojämnligt, trots att vi får betala exakt lika mycket som de som har full service. Dessutom blir vi utan MASSOR av erbjudanden. Som exempel; dessa ständiga uppdateringar som attakerar min dator gör att datorn är nu så dålig att jag måste skaffa ny. Att ens försöka titta efter en ny dator på nätet är omöjligt för mig p g a dessa uppdateringsattacker och p g a ett internet som sällan fungerar och när det fungerar så blir jag utslängt från internet efter en kort stund allt som oftast. Speciellt när jag ska titta på tunga sidor, som alla sidor i princip är idag eftersom "alla" har snabba bredband, eller var det nu heter nuför tiden.

 

180324 lördag

Sol, 3º C klockan 7.

Idag blir husets yngsta 10 veckor gamla. Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Niño Bernando och Pia´s Niño Alejandro. Nu är yngsta valpskötseln över för denna gång i detta hus. Det går så otroligt fort. Nu inleds fasen med full träning för alla valparna, även de minsta i denna kull.

Det finns mer och mer reklam som framhåller t ex förföljelse, lögner och stölder som ett alternativ att vara i vårt samhälle. Med tanke på att många barn kan reklam utantill är det en vidrig synvinkel att ge våra barn, men naturligtvis är det också helt felaktigt budskap för vuxna. Vart är vår värld på väg? Tankar på stöld och lögner borde inte föresväva vanligt hyggligt folk. Stöld och lögner får inte bli vardagligt beteende, då är vi illa ute med vårt samhälle.

 

180323 fredag

Grått, 1º C klockan 7,30.

I natt fick jag mina hundar skottestade. Först ett skott kl. 2,07 och sedan ett till 2,08. Inte en enda hund brydde sig, trots det chockartade smällen alderles bredvid vårt hus mitt i natten som de blev väckta av. Jag måste säga att jag är stolt över mina hundars fasta psyke. Skotträdsla. Försök till sabotage.

Idag har Pia´s Nino Santos flyttat till sitt nya eminenta hem i Sundsvall.

 

180322 torsdag

Sol, 6º C klockan 10.

Idag har vi fått papper på att Rikko Vigao Leonsio Choco har friska knän och korrekta testiklar, förutom att han också fått sin ettårs vaccin.

 

180321 onsdag

Sol, 1º C klockan 7,30.

Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi blir 12 veckor idag.

Det finns en folkgrupp som inte sysslar med tävling, ingen tävling av något slag. Människor delas heller inte upp i yrken. Det förekommer dessutom inte pengar. I denna grupp råder full harmoni, dessutom inga brott över huvud taget. Uppgifterna kommer från "Vetenskapens värld" 2018. Tyvärr var ytterligare information endast förunnat de som har tillgång till internet, utan de begränsningar som jag har. Jag hade så gärna fått veta mera...

 

180320 tisdag

Sol, 4º C.

Registreringen har blivit genomförd hos SKK på våra två yngsta kullar. Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Niño Bernando, Pia´s Niño Alejandro, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi. Som vanligt har de ändrat färger på vissa av hundarna. Se varje hunds sida.

Idag hade vi besök. Det är så härligt med riktigt hundfolk och hundarna blir så lyckliga!

 

180319 måndag

Snöar på morgonen, sedan sol från klarblå himmel, 5º C.

Jag hade turen när jag startade min utbilning till Kynolog i slutet av 1970-talet att få en riktigt gedigen utbildning som inte bara konsentrerade sig på hundens utseende utan också på dess hälsa. Jag fick bl a lära mig att ta hand om tänderna, klor, öron m m, alltid, på alla hundar, vid varje skötsel. Jag fick också lära mig riktiga medicinska "tjärbad" med Brünings liniment, för att bara nämna två exempel. För att återgå till tänder. Alla mina hundar har alltid underhållits i munnen (liksom mina kunders när jag hade trimmet). Vid minsta prick av tandsten har det avlägsnats. Ibland har jag tagit hand om hundar som har dåligt skötta tänder. Ibland med katastrofalt dåligt skötta tänder. Jag har sakta men säkert gjort iordning munnen på dessa hundar. Tänder.

 

180318 söndag

Sol, 6º C.

Pia´s Niño Filiberto är tingad.

Idag fick Hisashi besök. Han är en lycklig hund som hamnar hos en så engagerad matte i framtiden, detta var redan hennes andra besök av sin lilla grabb. Dessutom är det alltid kul när han hamnar hos en som förstår rasen och har lång erfarenhet av rasen, Japaneser är inte som andra hundar, långt därifrån! De är den ras som är minst hundlik av alla raser jag lärt känna. De är extremt speciella.

 

180317 lördag

Sol, - 6º C klockan 9,30.

Pepitas barn är idag 9 veckor gamla. Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Niño Bernando och Pia´s Niño Alejandro.

Pia´s Chica Rosalita är idag 16 månader gammal.

 

180316 fredag

Sol, - 14º C klockan 8,30. I natt var det - 20º C.

Sist jag kom ut på min mejl med min hemdator var i december. Försök inte mejla, det hamnar troligen i skräpposten och försvinner till sist.

 

180315 torsdag

Sol, - 1º C.

Idag blir Pia´s Shang-Shaw Yuppie 11 år gammal. En hund som jag bara kan beundra mer år för år. Helt sagoligt temperament på denna hund.

Shang-Shaw var den första hund någonsin som SKK registrerade fel av de jag fött upp. De ändrade namnet på honom. Sedan har SKK haft rena kaoset när det gäller registrering av mig och ibland mina vänners hundar år ut och år in. Så sent som senast födda kullen där de ändrat färger på våra valpar.

Att mata en hund så den blir överviktig är INTE att skämma bort en hund, det är att vansköta en hund. Feta hundar.

 

180314 onsdag

Sol, - 3º C klockan 9,30.

Våra två syskon Pia´s Niño Oscar och Pia´s Chica Shunaxi blir idag hela 21 månader gamla. Om tre månader är mina små bäbisar "fullvuxna". Tiden springer iväg.

Idag blir japanese barnen 11 veckor gamla. Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi.

Idag är Pia´s Nino Don Juan tingad.

 

180313 tisdag

Grått, 3º C.

Jag har haft hundar och ägt kläder för hundar i över 40 år. Jag har haft nytta av kläder till en hund vid ett enda tillfälle under alla dessa år. Kläder för hund.

 

180312 måndag

Snöar, 2º C.

Idag har jag skickat iväg registrerings ansökan på de två yngsta kullarna. Totalt 9 valpar. Chinvalparna: Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi. Chivalparna: Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Niño Bernando och Pia´s Niño Alejandro.

Försök till sabotage.

 

180311 söndag

Sol, - 12º C klockan 8.

Vår älskade Norton´s Leonardo blir idag 10 år.

Idag har jag satt ut annons på valparna på Blocket.

Som resultat av att jag kom ut på nätet så fick jag datorn ofrivilligt uppdaterad med en massa skräp som gör mig vansinnig! Dessa ständiga förändringar av min dator, som jag faktiskt är ägare till, gör att jag får svårare för varje gång att använda min dator. Medan uppdateringen pågår är min dator helt låst för mig i timmar, som om det inte skulle vara nog att jag får datorn förstörd! Detta driver mig till vanvett. Jag HATAR det!

 

180310 lördag

Sol, 1º C.

Våra yngsta blir idag hela 8 veckor gamla. Pia´s Niño Filiberto, Pia´s Niño Ramon, Pia´s Chica Alejandra, Pia´s Niño Bernando och Pia´s Niño Alejandro.

Bilder på chihuahuor, Pia´s Diana M A SvenssonPia´s Filippa M A SvenssonPia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi, hundar, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-UmePia´s Niño FilibertoPia´s Chica Rosalita, Pia´s Chica Caramba, Pia´s Niño Manuel, Pia´s Eri Kamiko-Yuka, Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Niño RamonPia´s Niño Bernando, japanesevalpar, Pia´s Niño AlejandroPia´s Niño Don Juan, Pia´s Niño SantosPia´s Chica Alejandra, Pia´s Chica Carmencita, Pia´s Chicka Pepita, fler hundbilder.

Vill man se hur mycket snö det var här kan man titta på bilderna på Filippa och Diana.

P g a att datorn började uppdatera min dator när jag lyckades koppla upp mig på internet för en gångs skull så raderades ALLA filer jag hade öppnade i datorn vid tillfället. Jag är så LESS på att äga en datorn som jag inte får bestämma över, utan får datorn saboterad om och om igen. Hur kan det vara lagligt att gå in i min egendom på detta vis? Jag återskapar sidorna så gott jag kan...

Jag lyckades idag till sist uppdatera hemsidan på kvällen. 8 filer misslyckades jag med att få upp. 256 filer lyckades jag få upp.

 

180309 fredag

Grått efter en snöig natt, - 3º C.

Idag blir vårt lilla söta "blåbär" Ricco Vigal Poseidon In Blue 10 månader gammal.

 

180308 torsdag

Grått, -3º C.

Idag blir Pia´s Niño Manuel, Pia´s Niño Santos, Pia´s Niño Don Juan och Pia´s Niño Alonzo 4 månader idag.

Sedan blir också japanese valparna Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Hiroyuki-Hisashi äldre, 10 veckor idag.

 

 

Uppdaterad 2018-04-17