Jag vill upplysa om att hemsidan kan gå i graven snart, då jag inte fått tag i något nytt hemsidesprogram som fungerar offline. Datorn där jag använder nuvarande program är på väg att bryta ihop. Jag har haft datorn i väldigt många år och bit för bit slutar vissa grejer fungera i datorn. Dataprogrammet som jag använt sedan 1999 fungerar inte i min nyare dator.

 

No e-mail/no internet. Phone number + 46 762 79 41 25.

Ingen e-post/inget internet. Ring dagtid 10-18 Tel: 0762 79 41 25.

 

 

220603 fredag

Grått, 12º C klockan 6,30.

Hemsidan uppdaterad med 1,040 objekt.

 

220602 torsdag

Grått, 19º C.

Bilder: Pia´s Senor RapperPia´s Senorita Hipp Hopphundar.

 

220601 onsdag

Grått, 16º C. På kvällen (kl. 19,30) är det 20 grader varmt.

Tågpriser. I Tyskland har de infört ett experiment på 3 månader där man för 9 EURO får åka hur man vill med tåg, buss m m över hela Tyskland under en månad. Snacka om möjligheten att alla ska kunna lära känna sitt land, ha kontakt med människor rent fysiskt. Snacka om hjälp till att hjälpa till att skydda naturen och därmed vår framtid. Heja Tyskland! I Sverige har det däremot varit ungefär samma konstnader att åka tåg som bil. Så har det varit i ca 20-30 år. Har man sedan konstnader för att ta sig till tågstationen (om man bor på landet som t ex vi gör) och sedan att ta sig till platsen man ska till vid framkonsten blir det enormt mycket dyrare. Sedan om man är två personer som ska åka, eller att man ska ha en eller flera hundar med sig, så blir det så dyrt så man kan åka fram och tillbaka flera gånger till samma pris som tågbiljettens pris. Sedan har vi tiden. Att först åka till stationen, sedan tågresan, om vi förutsätter att tåget går i tid. Sedan att åka till slutresans mål. Vid det laget har mer tid oftast förflutit i mycket större utsträckning än om man åker själv med bil. Säg att man åker för att hämta några stora grejer, eller handa mycket. Ja, då blir det många lyft ut och in med grejerna innan man når slutmålet. När man sedan frågar ledande personer om varför man ska ta tåget, säger de för att tåget är bekvämt!!! En stilla vädjan: Försök att känna att ni räddar världen när ni betalar dyr bensin!

 

220531 tisdag

Sol, åska och regn börjar på eftermiddagen, 17º C.

På tal om åska. Mina hundar är inte oroliga när det blixtrar och smäller. De har väldigt fina psyken, allihop. Jag är så glad i mina fina hundar.

Det finns de som manipulerar hunden. På vissa raser, framför allt vita, så är det utställningsmänniskor som tar sina hundar till veterinärer som inte registrerar ingrepp i Sverige, och opererar bort saker, som exempel ibland navelbrock, "felaktiga" sporrar och tårkanalerna, tårkanalerna är det som jag här konsentrerar mig på denna gång. Sedan får de droppa hunden i ögonen hela livet. Trots det blir det oregelbunden vätska i ögonen, hunden har smärta från och till. Hundens hornhinnor tar skada mer och mer med tiden. De som en gång blivit sämre tenderar att fortsätta att bli sämre med åren. Jag anser naturligtvis att detta är djurplågeri. Det står också i kontrast med svensk lag. Mer om ögon.

 

220530 måndag. Vecka 22.

Sol, 20º C.

Om man inte kan hålla sin egen hund helt stilla utan hunden kan dra runt med en, så har man inte kontroll över hunden. Att inte ha kontroll över hunden medför ibland fysiska och alltid psykiska lidanden för hunden. Det är faktiskt olagligt att inte ha kontroll över sin hund. Skaffar man en stark hund och inte har muskler att hålla i hunden MÅSTE man ha utrustning som gör det möjligt att hålla hunden och ha kontroll över hunden när man håller den. Vill man inte det, kan man inte ha hunden på ett lagligt sätt. Tänk själv! Om hunden får syn på något när man går efter trottoaren så kan hunden dra ut en i gatan, hunden och/eller en själv kan bli ihjälkörd, eller kanske handikappad för livet. Dyra bilar kan bli fördärvade, det är något som hundägaren ska ersätta. Beror det på att man inte klarar att hålla sin hund, så gäller i regel inte försäkringar. Människor i bilar kan bli fördärvade. Också då är hundägaren skyldig och därmed också ersättningsskyldig. Man kan tappa hunden helt och den kan fortsätta att gå bärserkagång. Den kanske fick syn på en söt liten hund. Den kanske lägger en tass på hunden och bryter dess rygg! Det kanske är en vansinnigt värdefull hund, hundägaren till den skadande hunden är skyldig. Hunden kanske fortsätter o s v. Fatta idén, INGEN hundägare ska ha en hund den inte kan HÅLLA FAST! Sedan har vi det psykiska. Att inte ha kontroll över hunden är hunden väl medveten om. Alltså kan den, och kommer den, att göra som den vill, när den vill. Detta gör att ledaren/människan ses som svag, inte att lita på. Då känner sig hunden inte trygg. Det gör att hunden tar saker i egna tassar. De besluten brukar inte vara så kompartibla med vårt samhälle. Mer om koppelträning. Mer om ansvar.

 

220529 söndag

Sol, 18º C.

This page started May 29, 1997. Vi firar 25 år på internet. Det startade med en presentation med mina hundar med deras härstamning med hjälp av Kristina, som la hela grunden till hemsidan och lärde upp mig. Sedan kom mer info. Sedan privat info. Och nu senast en massa privata funderingar kring livet. Här är vi nu och snart är det slut p g a dataproblem. Tack Kristina!

 

220528 lördag

Grått, 16º C.

Jag har nu försökt lägga ut annons igen på hanvalpen Pia´s Senor Rapper. Men jag lyckas inte. Visst är tekniken underbar, eller? Valparna är nu ½ år. Jag har fått ut en annons, och i den hade annonsen kommit ut med rätt telefonnummer de första 1 ½ dygnen, sedan ändrades telefonnumret till ett annat. Efter det fanns alltså inte rätt telefonnummer med i annonsen längre. Jag har förstått att många skrivit på annonssidan till mig och skickat e-post till mig, men vad hjälper det när jag inte är på internet? Något som jag noga skrev i annonsen också, fast att läsa tycks inte vara de flesta hundspekulanters färdighet numera. Mer om mina ovilja mot internet.

 

220527 fredag

Regn, mulet, sol, varvat under dagen, 12º C.

Flera av mina kameror, inklusive min telefonkamera, kan jag inte använda, med mindre än att jag lägger upp bilder på internet. Jag vill INTE ha varenda bild jag tar på internet. Jag vill alltså INTE lägga upp bilderna på internet. Alltså kan jag inte använda kamerorna... Tekniken tar överhand. Jag vill inte vara med om det och ändå tvingas jag hela tiden, om jag inte väljer bort att leva utanför samhället. Mer om mina protester mot internet. Mer om fotografering av hundar.

 

220526 torsdag

Moln, 16º C.

Kristi himmelsfärdsdag. Detta är den dag när Jesus for upp till himlen.

 

220525 onsdag

Grått, 15º C.

Så har det kommit varningar om kaniner som släpps ut. Varningar kommer ifrån Djurskyddet Sverige. Det ser alltså ut som om kaninerna har tagit platsen från sommar katterna i samhället. Skaffar på våren, släppa ut den i det vilda på hösten. Fler nyheter. Mer om ansvar.

 

220524 tisdag

Sol, 20º C.

Namn är lustiga och väldigt personliga. T ex är ju Ängla ett vanligt namn. När jag tänker på Ängla, tänker jag på änglar. Inte konstigt och inte heller långsökt. Jag är nog inte ensam om det. Däremot tror jag att jag är mer ensam om att tänka på döda när jag föreställer mig en ängel. En ängel är ju inte levande av kött och blod, som t ex människor. Jag skulle aldrig våga att döpa någon till Ängla, det skulle för mig kännas som om jag vill att den dör. Namnförslag.

 

220523 måndag. Vecka 21.

Sol, 18º C.

Varför kan inte bara EU bestämma att alla EU länder som kan stoppa import från ryssland bör göra det omedelbart. Alla EU länder borde kunna vara överrens som det, eller? Mer om mina åsikter om krig.

 

220522 söndag

Moln, 16º C.

Jag säger igen, är det konstigt att smuggelhundar ökar? Knappast. Då har folk inte fattat ett smack. Det finns en enorm mängd med uppfödare som slutat eller dragit ner på hunduppfödningen. Den vanligaste orsaken till att uppfödare drar ner på verksamheten eller avslutar den helt av alla de jag pratat med de senaste 10 åren tycks vara jordbruksverket. Deras oavbrutna ändrande av regel som inte ens de själva kan på stående fot och som djurägare är SKYLDIGA att kunna och rätta sig efter, även när de nya reglerna införs i skymundan och inte kommer till allmänhetens kännedom, om man inte lusläser var eviga regel och bestämmelse på daglig basis, vilket är mer än en heltidssyselsättning och inte ger utrymme för att sköta djur samtidigt är ett stort problem. Anledningen är två: Dels kan INGEN sköta allt perfekt. Dels använder deras inspektörer detta för att göra sig av med sådana de inte gillar, oavsett varför. En annan avgörande sak är att de blir trackaserade av inspektörerna. Dessa företeelser är det i slutänden alltså standsanställda som ligger bakom. Sen försöker de se till att det inte kommer hundar insmugglade. Det är bara önska dem lycka till. Men deras regler har vi ju redan fått hit så många nya sjukdomar som plågar våra svenska hundar numera, så det kan väl komma lite mer, eller? Mer om inspektioner/inspektörer o d.

 

220521 lördag

Grått, 19º C.

Pia´s Senorita Samba De Inca, Pia´s Senor Rapper, Pia´s Senorita Hipp Hopp, Pia´s Senorita Tango blir 6 månader idag. Jag är väldigt glad i mina små solstrålar som sätter fart på både folk och fä.

 

220520 fredag

Grått efter en regnig natt, 16º C.

Jag behöver inga väderraporter. Det räcker att titta på de vilda fåglarna här hos oss. Ca 2 dygn innan det blir sämre väder börjar de äta upp sig på min bekostnad. Lätta kalorier, om än tråkigare än naturens stora och varierande utbud. När de plötsligt slutar komma till våra matstationer så vet man att nu kommer fint väder inom 1-3 dygn. Ändå så är det få fåglar när det är som mest på sommaren, om man jämför med på vintern. Då kommer fler sorters fåglar och många fler. Jag menar dock att vi människor har tagit ifrån fåglar (med många flera djurslag) så mycket mat. Vi har utrotat matsorter och vi har minskat de återstående matens habitat. Alltså är det inte alls fel att hjälpa till så det kan ge tillbaka lite av allt vi stulit från naturen. Mer om "våra" vilda fåglar.

 

220519 torsdag

Sol, 18º C klockan 9,30.

I Gävle har sedan massor av år kaniner förvildats. De har överlevt OCH förökat sig. Så snabbt som bara kaniner kan. Det är alltså kanininvation i en viss del av Gävle (jag kommer inte ihåg vad området heter). Detta är alltså ett mycket välkänt faktum. De bekämpas, men det går inget bra. Nu har jag förstått att det sedan i höstas finns flera ställen runtom i Sverige som håller på att bygga upp "vild"kaniner kring bosättningar. Det är känt att kaninerna i Gävle startade med rymlingar eller utsläppningar av tamkaniner. Det är nog så i de andra fallen också. Det är inte bara hundägare som har ansvar för sitt djur, alla djurägare har det! Mer om ansvar.

 

220518 onsdag

Sol, 12º C klockan 8,30.

Det finns många gånger som jag rent hatar kameror. Jag har förlorat allt intresse av att fota. De senaste 5-6 kamerorna jag köpt har INTE EN ENDA gett bra bilder. INTE NÅGON! Alla är köpta på olika ställen. Alla är av olika märken. Det enda gemensamma är att ingen har kostat mer än 1,200:-. Jag skulle så gärna vilka ha en bra kamera. Den jag använder nu är ca 10-12 år gammal, eller äldre... Den har ingen blixt. Trots det är den den bästa kameran jag har. Mer om fotografering av hundar.

 

220517 tisdag

Sol, 17º C.

Vem är det som försöker förgifta SVT? Nu har jag hört folk som har torr och irriterad hals flera gånger om dagen, i flera dagar. Vissa klarar inte ens att prata, t ex mitt under nyhetsuppläsning! Något verkar plötsligt vara helt fel. Jag blir orolig.

 

220516 måndag. Vecka 20.

Sol, 15º C.

Varför sägs NATO vara en krigsorganisation av somliga personer och organisationer om och om igen. Hoppas de att NATO ska vara en krigsorganisation? Eller hoppas de att alla ska se på NATO genom falska glasögon? Mer om mina åsikter om krig.

 

220515 söndag

Sol, 17º C.

Det är märkligt att ryssarna kallar oss aggressiva. Det är ju endast de som gått in i andra länders territorium och bedriver ohyggligheter. Ingen går in till dem. Hur kan någon vettig människa tro på sådan smörja? Mer om mina åsikter om krig.

 

220514 lördag

Sol, 16º C.

Det märks att man blir äldre när man minns förgångna tider med nostalgi. Jag minns när allt bröd var oskivat och varje familjemedlem skar olika tjocka skivor. För att inte tala om skar snett. Det är en tid som nära på är bortglömd i det stora. Som sagt, nostalgi.

 

220513 fredag

Sol, 17º C.

Hot mot Sverige från ryssarna. Inte fientlig, säger ryssarna. Intressant! Det är något liknande av vad de sa om sina relationer till Ukraina också. Ryssar är tydligen duktiga på att hota. Men ibland går de längre, det har de bevisat. Hur man ryssarna tro att vi ska stå ensamma i världen när det gäller vårt skydd när vi ser att ryssarna ger sig på dem som står ensamma. Ibland undrar man vad folk använder hjärnan till. Mer om mina åsikter om krig.

 

220512 torsdag

Sol, 14º C.

Att folk inte fattar att vi kommer inte överleva om vi inte omedelbart tar tag i vår jord på ALLA sätt som tänkas kan, NU! Mer om mänsklighetens bevarande.

 

220511 onsdag

Grått, 13º C.

Om man fotar en hund där benen inte syns så ser det ut som en hund har kortare ben än vad den har. Om man klipper en bild så det är mindre "luft" ovan och under hunden och mer framför och bakom, så ser hunden ut att vara längre än den är, och tvärs om. Mer om fotografering av hundar.

 

220510 tisdag

Grått, lätt regn på kvällen, 17º C.

Varför upprepar folk lögner om och om igen. En lögn blir ju inte mer sann för det. Att säga att Sverige har varit alliansfri över 200 år, är inte rätt. Vi har haft massor av allianser, en den ena och en den andra. Om och om igen. Att upprepa gång på gång att detta har hållit oss utanför kriget, vilket skitsnack! Vi har haft tur tillsammans med vårt geografiska läge. Hur länge ska Sverige chansa på tur? Neutral? Alliansfritt? Mer om mina åsikter om krig.

 

220509 måndag. Vecka 19.

Sol, 18º C.

Vårt lilla blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue fyller idag hela 5 år. Min lilla bäbis är en stor pojke nu. Tänk vad tiden går fort.

 

220508 söndag

Sol, 18º C.

En överpäls har strån som är blankare och tyngre strån, underull har pälsar som är mer matta i färgen och lättare strån som har lättare att trassla sig och flyga runt. Hundar utan underull har mer luft på huden, mindre tilltäppt hud. Därmed har de mindre risk för tovor. Hunden har också mindre skydd för kyla. Får den hunden slippa kläder har de stor chans till friskare hud. Hunden med mycket underull är varmare. De skyddas också lättare från liggsår. Vissa raser med lite underull och stor tyngd i kroppen/hög vikt, har lättare att få liggsår. Då får hundar förhårdnader, kan påminna om en sårskorpapå huden, men det är inte en sårskorpa, det är en förtjocknad av huden, som skyddar hunden från att vara ömm i huden när den t ex lägger sig. Hundar med kraftig underull som man är dåraktig att sätta kläder på är mer skyddad från negativa verkningar av kläderna, då underullen skyddar dem. Mer om pälsar.

 

220507 lördag

Grått, 15º C.

Ska Sverige bekosta krig? Ser ni inte själva att flera otroligt stora projekt som planerats har tidigarelagts med flera år p g a rysskrisen. Det ger många arbeten och därmed ökad styrka till Sverige. Dessutom är det flera projekt som stärker hållbarheten i världen. Jag kan inte fatta att regeringen fortsätter att gömma sig bakom teknikaliteer. Det är bara de slutar att köpa ALLT av ryssarna. Fattar de inte att det är dyrare att förlänga kriget en extra dag i onödan? Kan inte folk leverera ryssfria produkter, men då är det bara att inte köpa dem. Enkelt. De är ynkryggar, fegisar som inte gör det bästa för Sverige och inte det bästa för världen. Mer om krig.

 

220506 fredag

Grått och kraftig morgondimma, 18º C.

Putins högt uppsatta chef för Gazprom Andrej Krukovskij endast 37 år gammal har dött. Det är fler och fler som dör av de nära Putin. Man kan undra om de som dött har haft något emot kriget eller endast förlorat Putins pengar. Eller är det något annat? Mer om mina åsikter om krig.

 

220505 torsdag

Moln, 17º C.

Idag blev det 1,255 uppdateringar på hemsidan.

 

220504 onsdag

Sol, 15º C.

Här växer och frodas det, trots att det bara är i begynnelsen ännu. Våra planteringar.

 

220503 tisdag

Sol, 10º C.

Bilder: Pia´s Senorita Samba De Inca och fler bilder på Pia´s Senorita Samba De Inca, chihuahuor, Pia´s Senorita Tango och fler bilder på Pia´s Senorita Tango, hundar, Pia´s Senor Rapper och fler bilder på Pia´s Senor RapperPia´s Yuki Emiko-FujinPia´s Senorita Hipp Hopp och fler bilder på Pia´s Senorita Hipp Hopp, Pia´s Yuki Hisako-UmeRicco Vigal Poseidon In Blue.

 

220502 måndag. Vecka 18.

Sol, 15º C.

Ryssarna tycks ha fega landsmän. De baktalar döda svenskar som inte kan försvara sig. Mer om mina åsikter om krig.

 

220501 söndag

Sol, 14º C.

Första maj protesterar man eller framför sina åsikter. Här är en åsikt ifrån mig. Med tanke på alla Putins näsmaste oligarker som dött under suspekta omständigheter runt om i världen de senaste månaderna så är det uppenbart att det är farligt att vara en nära man till Putin. Döda: Leonid Shulman, Alexander Tyulyakov, Mikhail Watford, Vasilij Melnikov, Melnikovs fru Galina, Melnikovs två unga söner (4 och 10 år gamla), Vladislav Avajev, Avajevs hustru, Avajevs dotter, Sergej Protosenja, Protosenjas fru, Protosenjas barn. Slutsats, det är farligt att vara "vän" med Putin. Det är också naturligt att de som överlever att vara nära Putin inte vågar säga något. De vet ju hur det kan bli då... Att leda med fruktan istället för kärlek, är förkastligt och ALDRIG hållbart i längden. Putin är p g a sitt agerande och p g a sin ålder snart en före-detting, av en orsak eller annan. Vi är många som ser fram emot den dagen. Mer om mina åsikter om krig.

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2022-06-03

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström