No facebook etc.

Vi är INTE aktiva på Facebook eller andra "sociala" medier.

Bad internet.

Internetuppkopplingen är dålig, ser sällan mejlen. Ring istället (dagtid 10-18).

 

181013 lördag

Grått, 16º C.

9 månader blir idag syskonen Pia´s Chica Alejandra och Pia´s Nino Ramon. Två helt fantastiska hundar, både exteriört och mentalt är de mer än man kan önska. Jag hoppas att deras tre bröder också är lika älskade. En av dem har jag mycket god kontakt med och de är en HELT UNDERBAR familj som ÄLSKAR sin hund över allt annat! Enligt dem borde deras hund bli nästa stadsminister då han är så intelligent! Han badar, åker motorcykel, listar ut alla spel och lekar i ett huj "utan att tänka" o s v.

Så som politiken är, på sandlådestadie utan tanke på Sveriges framtid, så kan nog lika väl en hund vara stadsminister, så det ligger nog en poäng i det.

Bilder på Pia´s Chica CarmencitaPia´s Yuki Hisako-Ume, Pia´s Nino Ramon, podengos, Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Yo-Chi Kiichi, Ricco Vigal Leonsio Choco, Pia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Niño Sancho, Pia´s Eri Kamika-Yuka, Pia´s Chica Caramba, hundar, och fler bilder på hundar, chihuahuas, och flera chihuahuasPia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Chica Shunaxi, Yuki-kullen, Pia´s Chica Rosalita, och flera bilder på Pia´s Chica Rosalita, Pia´s Diana M A Svensson, Ricco Vigal Poseidon In Blue, Pia´s Shang-Shaw Yuppie, Norton´s Leonardo, Pia´s Akira Sa-Chi, Pia´s Chicka Rosita, Pia´s Nino Oscar, Pia´s Chica Alejandra.

 

181012 fredag

Sol och dimma på morgonen, 9º C klockan 8.

Jag rekomenderar INGEN i Sverige att ge sig in i hunduppfödning på mer en mycket liten hobbynivå. Alla experter med stor, samlad kunskap kommer gå förlorad och ersättas av pappersvändare, som TROR att de vet allt... Framtiden ser inte ljus ut för hunduppfödning. Anledning: Myndigheters agerande. Mer om myndigheters agerande.

 

181011 torsdag

Grått på morgonen, sedan sol, 13º C klockan 8,30.

Hundförsäljning ställer många frågor. Ska vi sälja till lägenhetsboende eller villa? Sälja till sällskap eller kennel? Sälja till hem där hunden blir ensam hund eller inte? Mer om hundförsäljning.

Jag var väldigt glad att till sist få tag på distanspinne till cykel i Sverige. Så till min besvikelse så visade det sig att det inte var en sådan glädje. Jag skruvade fast denna på cykeln, redan dagen efter hade den börjat rosta! Så ska det bara inte vara med cykeltillbehör! Mer om mindre bra utrustning till hund.

 

181010 onsdag

Sol, 14º C.

Ibland går hundar till ett ställe där man inte ser dem och gör saker man inte vill att de gör. Jag brukade ställa upp speglar, det var ett enormt arbete att få det rätt. Nu finns det speglar att köpa som man kan använda, utan att ha så stora problem att ställa in dem, då de är konkava, själva ytan på spegeln är rundad så man ser större yta än om spegelytan vore plan. De säljs bl a av biltema, då är de avsedda att sätta upp så man ska se bra när man kör ut från utfarter med dålig sikt. Mer om spegel att spionera på era hundar med och andra tips och idéer.

 

181009 tisdag

Grått, 4º C klockan 9 .

Vårt lilla blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir idag hela 17 månader gammal. Han har blivit extra lekfull under sista månaden, vilket glädjer mig något enormt. Han har en så vacker blå färg som jag är otroligt förtjust i, dessutom är pälsen enormt fin i kvalitet, tjock, hälsosam/sund och blank som en spegel. Finns inte tillstymmelse till tunn päls någonstans på hela honom. Jag är väldigt glad i Poseidon.

 

181008 måndag

Grått, 6º C klockan 7,30 .

Lilla Pia´s Niño Alonzo blir idag 11 månader gammal. Än så länge håller han ihop som han ska. Vi hoppas så mycket att han ska fortsätta med det så vi kan ha kvar vår lilla utsökta älskling.

 

181007 söndag

Sol, 9º C.

Idag blir vår chokladkaramell Rikko Vigao Leonsio Choco 19 månader gammal. Han är en lycka att titta på. Så vacker.

Så har vi nyheter från utställningringen 2018.

 

181006 lördag

Sol, 13º C.

Syskonen Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba blir idag hela 22 månader.

Idag åker loppistältet bort, men till våren planerar vi att sätta upp det igen. Då kommer det bli mer, även kartongen från vinden. Köksgeråd, böcker men också från snickarboa, verktyg, lysrörsarmaturer m m.

 

181005 fredag

Sol, 12º C.

Matning av hundar som är tunna, tar ett tag. Man måste ha tålamod. Här finns några exempel på viktuppgång på hundar som jag matat upp till bra hull.

 

181004 torsdag

Sol, 5º C.

Ibland är det lättare sagt än gjort att hitta bra hem till hundar. Exempel: Jag lever fattigt och jag är kroniskt sjuk. Ändå gör jag allt för mina hundar. Jag har sett många som har dubbelt så stor inkomst än jag, och ibland mer, och ibland MYCKET mer, och ändå inte kostar på sin/sina hundar ens hälften av vad jag kostar på mina hundar (jag pratar om kronor per hund). Otroligt många jag känner umgås och gör mindre tillsammans med sina hundar än vad jag gör. Vad jag vill säga med detta är att fattiga med automatik inte är dåliga hundägare, och att folk med sjukdom inte med automatik är olämpliga hundägare. När det gäller kronisk sjukdom kan det, konstigt nog, ha en fördel för hundar, trots att jag tror att det inte finns EN ENDA som inte skulle föredragit att vara frisk. Det är att är man sjukpensionär så är man tillgänglig för hundar HELA TIDEN, om man så VILL och VÄLJER att tillbrina sin tid med sin hund/sina hundar. Sedan finns det de som bara ger upp om de inte klarar av en hund till 100 %. T ex om den kissar inne första dagen i nya hemmet, så lämnar de igen den eller säljer den vidare. Vissa gör vad som helst för att få sina hundar bra. Vissa behåller sina hundar hur illa de än sköter sig, utan att göra något av problemet så hunden går i livslångt lidande. Själv ger jag mig inte förrän mina hundar är friska och sunda i kropp OCH själ. Alltså gäller det fortfarande att hitta dom hundägarna eller blivande hundägarna som inte bara vill äga en hund, utan som vill vara tillsammans med sin hund, och vill göra allt för att deras hund ska må bra, när man hittar bra hem till sina hundar. Mer om försäljning.

 

181003 onsdag

Sol, 5º C klockan 9.

När man skriver färger på en hund så skriver man den färgen det är mest av först, nästmest som andra färg o s v. Om man t ex har ett mönster (t ex brindle) eller tilläggsgen (t ex maskfärg) så kommer mönstret efter färgen och tillägsgenen sist. Mer om färger.

 

181002 tisdag

Grått, 8º C. Igen efter en frostnatt, nu börjar frosten krypa in i alla växtligheter.

I 2 ½ dygn har mina hundar visat ett stressbeteende som inte är vanligt för dem. De har om och om igen RUSAT ut och haft lätt till att skälla. Det är på ingen vis likt mina hundar. Jag har försökt se vad det är frågan om, men inte sett någonting. Hundarna har varje gång sett något bakom vår gård, mot skogen till, alltså bort ifrån vägen. Normalt när de larmar är det när hundar går utanför våran grind eller folk går in på vår gård. Nu larmar de mot skogen, alltså i motsatt riktning, med en skarpt ljudnivå, inte den vanliga larmnivån. Denna kväll fick jag reda på att det har gått en varg omkring i byn de senaste 2 ½ dagarna. En granne har bl a mist en kalkon. Lyssna på och försök förstå din hund.

 

181001 måndag

Grått, - 2º C klockan 5. Natten som var hade vi frost. Det är som hösten börjar haka in i vädret nu.

Världsbarndagen är det idag. Det får mig att tänka på alla kunniga hundmänniskor som inte delar med sig av sin kunskap, till barn men också vuxna som är villiga att lära sig. Om man bryr sig om våra hundars framtid, så delar man med sig av sin kunskap, för hundarnas skull! Mer om att dela med sig av sin kunskap.

 

180930 söndag

Sol, 13º C.

Tungan kan hänga ut på vissa hundar. Det kan bero på en rad olika saker. Det som är värst är när tungan är lam. Sedan kan det bero på att tänder och bett inte håller tungan kvar i munnen. T ex en hund som blir gammal och tappar tänder har inte tänder som håller kvar tungan i munnen. Det kan också bero på att tungan är extremt lång i förhållande till näsans längd. Det är speciellt vanligt på hundar med kort nos. Inte ovanligt beror hängande tunga på en kombination av kort nos, lång tunga och tappade tänder. Ibland på två och ibland tre av dessa orsaker. Mer om bett och tänder.

 

180929 lördag

Sol, 8º C.

Med all kunskap som finns tillbuds idag är det konstigt att vi strävar efter ett lätt till kraftigt överhull på våra hundar. Man skulle tro att vi är 100 år efter all vetenskaplig data om skador redan vid lätt överhull. Det riktigt tragiska är att de som verkligen borde veta bättre, veterinärer, domare m m, inte bryr sig eller tar inte våra hundars lidande på allvar. Mer om mat.

 

180928 fredag

Sol, 10º C.

Pia´s Yuki Emiko-Fujin och Pia´s Yuki Hisako-Ume blir idag 9 månader gamla.

Idag har jag tagit ett gäng bilder på hundpromenaden. Man kan se att senast inköpta kameran med 7 M-Pix ger gryniga bilder, samtliga gryniga bilder är tagna med nyaste och dyraste kameran. Alla bilder som är klara är tagna med den väldigt gamla och billiga kameran som ger 3,5 M-Pix. Jämför alla bilder med detta datum, så kan vem som helst se skillnaden. Det är så tråkigt när man tror att man köper något bra, så får man skit. Av dyrkamerans bilder fick jag slänga hälften av bilderna. Gammelkameran slängde jag två bilder p g a sudd, och en bild p g a att ingen hund fanns på bilden... Med den kameran tog jag totalt 44 bilder.

 

180927 torsdag

Sol, 7º C klockan 8.

 

180926 onsdag

Lätt regn på morgonen, sedan sol, 13º C.

Hundar har sina favoritgodis. Jag använder t ex Frolic som "vardagsgodis". En av mina hundar vill inte ha det, de andra tycker det är enormt gott. För närvarande 24 hundar. Jag ger Orlando pinnar till hundarna som "supergodis". Det vill ALLA ha. Jag har ännu inte haft någon som inte tycker om dem. Jag har använt dem i minst 10 år. Vi pratar om 100-tals hundar. Sedan köper jag lite levergodis. Många av mina hundar gillar det. Ibland köper jag kattorrfoder som godis åt hundarna, det är många av hundarna som gillar det. Levergodis och kattorrfoder är det ca 90 % som tycker om dem. Andra extra "supergodis" använder jag också till Orlandos eller andra märken av kycklingfile, Orlandos eller andra köttburgare, buffelkött, Purina adventuros nuggets, torkad lever, torkad lunga o s v. Jag provar det mesta. Dessa andra "supergodis" gillar i stort sett alla, ungefär som Frolic, ytterst få ogillar dessa. Alternativa Frolic sorter (sorter som ser ut som Frolic men är av andra märken) hamnar på samma nivå som t ex levergodis. Mina hundar blir galna av iver när de får nygjorda hemmagjorta t ex levergodis. Problemet är att när det gått några dagar är mina hundar inte så jätteförtjusta i det längre. Jag vet inte vad jag gör för fel. Mer om hundgodis.

 

180925 tisdag

Lätt molnigt, 11º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

 

180924 måndag

Sol och blåsigt, 11º C.

Hundar i somliga länder som haft vattennippel i årtionden, där har hundägarna aldrig hört om hundar som inte dricker ut nippel. Jag har pratat med flera av mina utländska vänner, de är helt oförstående till detta beteende. Mer om vatten.

 

180923 söndag

Sol, 14º C.

Ett nytt reklaminslag som någon reklammakare har hittat på: - "Vad är grunden till en riktigt grön macka?" Jag svarar: Mögel!

 

180922 lördag

Grått efter en väldigt blåsig natt, 14º C.

Olika rengöringsmetoder.

 

180921 fredag

Grått, 12º C.

Idag är det "Internationella fredsdagen". Prova att ta en dag där du inte säger ett enda ont eller gör en enda dålig handling på hela dagen. LYCKA TILL!

 

180920 torsdag

Sol, blåsigt, 15º C klockan 7.

Blingbling är inget fel att ha till hundarna, så länge det inte skadar hundarna. Lampor, reflexer o d är bra att titta över nu när det är höst. Att ha ID bricka eller liknande på sin hund till komplement till chipmärkningen är ett mycket viktigt tillbehör för hundar.

 

180919 onsdag

Sol, 20º C.

Våra nya hundsängar är vidriga att hålla rena. Nu har jag fått prova ett tiotal gånger att skura dessa hundsängar, så jag får dem så rena det går, utan att tillbrina timmtals flera gånger i veckan med att skura denna enda hundsäng. Nu får jag dem rena på 10 minuters arbete med många mellanrum. Först dränker jag dem i vatten blandad med såpa. Sedan får det stå och verka en kvart. Sedan sköljer jag det hela med vatten och hjälper till och skurar på de ställen som är hårdast smutsade. Sedan Ångskurar jag det hela. Sedan dränker jag sängen i ren bikarbonat. Låter det verka i en kvart. Sedan skrubbar jag, sköljer och sedan ångar. Sedan är sängarna så gott som rena, så rena de går att få. Jag ska som nästa steg försöka sy någon form av överdrag, som blir lättare att byta och kasta i tvättmaskin. Då kan jag också välja ett tyg som inte SUGER åt sig smuts, som det vore en smutsmagnet. Tyget på dessa sängar är rent ut sagt VIDRIGT! Totalt olämpligt för hundar. Mer om denna hundsäng. Mer om städning.

 

180918 tisdag

Grått, 13º C.

Några hundböcker.

 

180917 måndag

Grått efter en blöt natt, 12º C klockan 8.

Lilla söta Pia´s Chica Rosalita blir idag hela 22 månader gammal, när man ser henne kan man tro hon inte ens är halva den åldern, räknad till både storlek och beteende. Hon är som en blixt som far fram överallt.

 

180916 söndag

Grått, 1º C klockan 6. Kallaste morgonen denna höst här hos oss. Nu börjar hösten, känns det som. Klockan 11 är det 13º C.

Förr parade man oftast hundar på tikens 8-12 dygn av löpet. Idag verkar det vanligaste vara mellan 12-16 dygnet, eller senare. Är det hormonstörningar som ändrat detta? Jag hittade en gammal bok och mina gamla avelsanteckningar när jag städade på vinden, och la märke till detta. Jag har inte ens märkt att dygnen flyttats. Hade jag inte hittat anteckningarna och gått tillbaka till min "avels-bibel" som jag följde när jag började med uppfödning, så hade jag nog inte tänkt på detta. Parningar.

 

180915 lördag

Sol, 11º C klockan 8.

Nyheter idag: Kraftig ökning av inavel på våra svenska hundraser, speciellt på de raser med många individer, påstår Stockholms universitet. Det är mycket tragiskt, om det är så.

 

180914 fredag

Grått, 14º C.

Om man vill lära sig om att ha ett "trim" så finns det mycket grundläggande som gäller. Saker man bara inte får överse. Detaljer som underlättare något enormt. Sedan finns det "fin-liret". Det som tillkommer på slutet, när allt annat sitter på plats. Att lära sig att klippa och trimma utställningsfrisyrer perfekt. Detta lär man sig lämpligast hos rasspecialister. De bästa i Sverige idag torde vara uppfödare av rasen som är aktiva utställare. Många av dem delar inte med sig av sin kunskap. Några få gör det. Ibland får man tillgång till kunskapen först om man köper en hund av den uppfödaren. Då frisyrer går i mode, så är utställningsfrisyrer en färskvara, som kräver att man är aktiv iaktagare på utställningar. Trots det ska man inte gå ifrån rasstandarden. Rasstandarden ska ALLTID ligga i botten på frisören. Rastypen ska lysa igenom alla frisyrer i världen. En hund som trimmas eller klipps måste dessutom ha tillräckligt med päls att bedöma inför utställningen. Man kan t ex inte klippa en pudel som en korthårig tax (kort överallt) och få en korrekt bedömning på en utställning på pälsen. En sådan hund ska ha KEP, då pälsen inte går att bedöma. Mer om att ha triminstitut/trimsalong.

Bilder på japaneserhundar, Pia´s Yuki Hisako-Ume, podengos, Pia´s Yo-Chi Kiichi, Ricco Vigal Leonsio Choco, Pia´s Toyomi Saku-Ra, Pia´s Nino Ramon, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, chihuahuas.

Hemsidan är uppdaterad med 217 sidor idag.

 

180913 torsdag

Sol, 12º C klockan 9.

Syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra blir idag 8 månader.

Lite nya tips om rengöring.

 

180912 onsdag

Sol, 13º C klockan 9,30.

Fler loppis prylar allt efter jag hinner samla ihop dem, fota dem och lägga ut dem på hemsidan. Det kommer också att komma verktyg, böcker, köksgrejer m m allt efter jag kommer till de kartongerna. Igår satte jag upp ett utställningstält vid vägen där grejerna finns.

 

180911 tisdag

Grått, 15º C.

Jag har funderat mycket på senare tid över allt snusk, allt skräp vi människor sprider omkring oss, i det lilla. Varför vill vi ha fult och skitigt kring oss? Vill vi ha så hemma också? Vad är vi för snuskhummrar egentligen? När jag besiktade bilen gick jag med mina hundar på en liten grässlänt. Jag fick hålla bort hundarna gång på gång, då gräsmattan var jämt fördelad med skräp, som jag inte ville hundarna skulle lukta på. Inte på något vis ovanligt, utan tvärs om, högst vanligt. Hur kan vi människor vara så här äckliga? I t ex Japan finns inte en enda soptunna kring gator och torg, ändå tar var och en hem sitt skräp och slänger det hemma, det finns inte ett skräp där. Är vi svenskar så dåliga människor att vi inte är kapabla att göra det som t ex japanerna gör?

 

180910 måndag

Sol som övergick till regn på eftermiddagen, 15º C klockan 8,30.

Vår underbara, goa, keliga och genomsöta Pia´s Yu-Chi Aika blir idag hela 3 år idag.

 

180909 söndag

Sol, 14º C klockan 8 .

Vårat lilla ryska blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir hela 16 månader idag.

Loppis.

 

180908 lördag

Grått och blåsigt, 16º C.

Idag blir Pia´s Niño Alonzo 10 månader. Nu börjar vårt lilla gulligryn närma sig det magiska 1 år.

Valphage i tyg är en bra tillfällig begränsning av yta under kortare tid, t ex för en valpkull hos veterinären, eller för en hund på utställning o s v.

 

180907 fredag

Grått, 13º C klockan 8,30.

Idag blir vår vackra chokladkaramell från ryssland, Rikko Vigao Leonsio Choco, hela 18 månader gammal. Tänk vad tiden flyger iväg. Det känns som han är min lilla bäbis fortfarande.

 

180906 torsdag

Grått, 14º C klockan 8,30.

21 månader blir idag de två små systrarna Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba som bor kvar hos oss.

 

180905 onsdag

Grått, 17º C.

Så var det sabotage igen idag.

 

180904 tisdag

Sol, 22º C.

Vi har uppdaterat hemsidan idag. 249 nya filer har tillkommit.

Lite om klövjning.

 

180903 måndag

Sol, 5º C klockan 6 .

 

180902 söndag

Sol, 18º C.

Jakthundar springer omkring utan kontroll i byn idag, igen. Mina hundar får vara instängda, då jag är livrädd att återigen få en av mina hundar dödad av vilt omkringspringade jakthundar utan kontroll.

Idag skickar vi ett jättegrattis till Madeleine och hennes lilla älskling Pia´s Yuki Kiku-Yuzu som blev Bir-valp.

 

180901 lördag

Sol, 22º C.

Att vänja valpar vid ljud med start redan i valplådan är otroligt viktigt för att ge valpen största chansen att växa upp och bli en valp som är orädd för olika ljud. Detta ger tryggare valpar/hundar t ex på nyårsnatten. Hunden slipper vara olycklig och stressad återkommande år efter år livet ut. Ljud.

 

180831 fredag

Grått, 13º C.

Bilder på Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Diana M A Svenssonhundar, Pia´s Chica Rosalita, Pia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Shang-Shaw Yuppie, Pia´s Chicka Rosita.

 

180830 torsdag

Lätt regn från och till, 19º C.

Glycosamin kan skada hunden. Just glycosamin är extra farligt att överdosera. Extra fodertillskott.

 

180829 onsdag

Grått, 15º C klockan 6,30.

Idag fick våra yngsta japanese valpar åka rutchkana. Det tyckte de var kul! Jag tror jag ska köpa en rutchkana till mina hundar, det var kul! Sen hade vi valpträff idag, sån fart på hundarna. Alltid så kul att träffa våra gamla "bäbisar".

 

180828 tisdag

Grått, 8º C klockan 6,30.

Idag blir våra små lurvbollar Pia´s Yuki Emiko-Fujin och Pia´s Yuki Hisako-Ume 8 månader gamla.

 

180827 måndag

Sol, 17º C.

Om hundar äta sin egen avföring eller andra hundars avföring kallas det koprofagi. Det går att göra något åt.

 

180826 söndag

Grå morgon, sen sol, 21º C.

Medmänsklighet och att nå resultat. Vill vi få bättre djurhållning i Sverige eller inte? Om man tittar på proffs, så kan man se att många startar ut lite hårdare i början av sin karriär. Sedan blir de mindre dömande och mjukare och mer empatiska för vart år, allt för att nå resultat. Exempel på en världserkänd expert: Dr. Phil. Han jobbar oerhört icke-dömande, utan enbart utbildande, för att hjälpa år efter år, och uppnår enorma resultat, direkt och indirekt, han lägger in allt han har för att hjälpa och utbilda. Ett exempel till på en världserkänd expert: Hundprataren. Han jobbar oerhört icke-dömande, utan enbart utbildande, för att hjälpa år efter år, och uppnår enorma resultat, direkt och indirekt. Han lägger ner allt sitt kunnande och all sin erfarenhet för att hjälpa varenda hund, utan att ge upp om en enda. Vad handlar denna proffsighet om? Jo, att ha största möjlighet att hjälpa. För att utbilda korrekt använder dessa människor fakta. När det gäller våra djurinspektörer så vägrar de tala om nya regler, de vägrar upplysa. De har MASSOR av bestämmelser och regler på en hemsida, som i det närmaste är omöjlig att hitta igen nya regler i, eller leta upp enstaka gamla regler i. Varför? Vad är det de vill dölja? Hjälper de djur på detta vis? Knappast. Det är omöjligt att hjälpa och samtidigt undanhålla fakta. Om man sedan attackerar individer så stänger man dem från lyssnande, vilket omöjliggör hjälpande ännu mera. Lär av proffs. Hjälp istället för att riva söder familjer och slita bort djur på många gånger falska grunder. Många djur lider något oerhört helt i onödan för att ett gäng oftast unga flickor med lite livserfarenhet är satta till att se efter lagar och bestämmelser, som de inte ens kan själva utan måste läsa på i månader innan de kan utvärdera en djurägare... Mer om detta och andra stora och allvarliga problem som idag finns inom djurskydd i Sverige. Mer om djurskydd och att hjälpa eller stjälpa djurägare.

 

180825 lördag

Grått efter en natt med regn och åska, 15º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

Jag använder TropiClean Fresh breath Clean Teeth Gel eller TropiClean Fresh breath Instant Fresh Foam vid borstning av tänderna på mina hundar. Tandborstar.

 

180824 fredag

Regn på morgonen, resten av dagen grått, grått, grått, 18º C.

Jag köpte hundsängar för ett tag sedan via internet. Jag är inte nöjd med dem. Första gången jag använde sådan typ av säng var jag extremt glad åt dem. Nu har de kommit med billigare varianter av denna hundsäng. När jag köpte den billigare varianten kunde jag inte bli mer besviken. Jag kommer inte köpa dem igen. Först höll jag aldrig på att få dem. Sedan när jag väl fick hämta dem själv så kunde jag inte få ihop dem själv utan fick begära hjälp för att få ihop dem. När jag sedan hade fått hjälp att få ihop dem så skulle jag börja använda dem. Då visade det sig redan de första minuterna att tyget i kanterna drog åt sig minsta lilla fläck, bara en hund satte upp sin tass på den. Något jag aldrig sett tidigare med något tyg, genom alla år, med hundar jag haft. Jag skyndade mig att lägga på en kudde, vilket inte var meningen att det skulle vara så. Kudden täcker dock inte hela sängytan, men större delen. Efter en veckas användning fick jag ägna en timme med ånga för att få den ren. Det var rena helvetet att få bort fläckarna. Jag har aldrig varit med om dess like. Den stora sängen täckte jag med en bia-bedd som var lika stor som sängen, som tur är, så den har klarat sig bättre. Tassarna är dåliga, då de halkar kring på golvet. Det första jag fick göra var att sätta dit nya gummitassar, som tur hade jag tasskydd hemma och kunde sätta dit dem omedelbart. Efter endast några timmar började någon valp bita på tyget i kanten, så där jag fick fostra, om och om igen, i flera dagar, då jag har flera valpar som snabbt tog efter varandra, till sist hade jag lärt upp dem, till nästa gång jag får valpar i huset. Då började valparna gå lös på sömmen mellan tyget och nätet, så blev det samma visa där, mer fostran, till nästa gång... Nästa gång kommer utan att tveka en sekund betala mer än det dubbla för att få originalsängen igen. Mer om hundartiklar jag inte varit nöjd med.

 

180823 torsdag

Moln, 16º C.

Flera leksaker. Ibland hittar man leksaker som egentligen inte är för hundar men som trots det fungerar bra för hundar också.

 

180822 onsdag

Sol, 14º C klockan 8,45 .

Att tillverka eller laga koppel m m. Ibland kan man få fram unika koppel och halsband som kan vara mycket bra att ha vid enskilda tillfällen genom att laga och ta tillvara koppel och halsband som gått sönder. Ibland kan man använda delar av trasiga koppel och halsband för att tillverka egna, unika koppel och halsband. Laga band.

 

180821 tisdag

Sol, 18º C.

Jag fick hem en valphage häromdagen, den är väl värd sitt pris, då den är hemskt billig. Det är en typisk slit-och-släng hage. Den är inte speciellt stabil, men den duger. Jag visste vad jag gav mig in i när jag köpte denna, då jag har köpt den en gång tidigare också. Då, liksom nu, så det första man får göra är att nypa ihop alla öglor, så grindarna håller ihop. De flesta öglor är halvöppna när man får dem. Sedan har jag roat mig med att dekorera grindarna, för mitt eget nöjes skull. Sedan är den klar att användas, när den behövs. Hagar.

 

180820 måndag

Grått, 14º C klockan 8.

Fler olika sorters tandborstar. Anledningen till att jag skriver så ofta om tänder är för att det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har sett många djur genom åren som har plågats svårt av otillfredsställande tandvård. Katter, hundar, marsvin o s v. Många gånger djur som har fått svårt att äta och gått ner kraftigt i vikt p g a otillfredsställande munvård. Man färgas starkt av egna upplevelser, när jag har sjukdom m m som gett mig extremt dåliga tänder så vet jag hur det är att plågas av tandproblem, det är ett HELVETE! Vi ska inte utsätta våra hundar och andra djur för det.

Idag är hemsidan uppdaterad med 219 filer.

 

180819 söndag

Sol, 22º C.

En bra hake är viktig för säkerhet.

 

180818 lördag

Grått, blåsigt från och till, 20º C.

Bilder på Pia´s Nino Ramon, hundar, Ricco Vigal Poseidon In Blue, podengos, Pia´s Chica Caramba, Pia´s Yu-Chi Aika, chihuahuas, Pia´s Diana M A SvenssonPia´s Nino Alonzo, japaneserPia´s Niño Sancho, Pia´s Chica Alejandra.

 

180817 fredag

Sol, 18º C klockan 6.

21 månader blir idag vår lilla söta och kvicka Pia´s Chica Rosalita.

 

180816 torsdag

Grått, 22º C.

Om man låter en hund bita i kopplet på promenaderna så tillåter man hunden att försöka hetsa sig. Man ger på så vis över ledarskapet till hunden. När man gör det så förlorar man själv i aktning i hundens ögon. Mer om koppel.

 

180815 onsdag

Sol, 20º C.

Det finns många olika halsband till hund att välja mellan, att välja rätt är av mycket stor betydelse när det gäller att ha kontroll över hunden på promenader. Sele ger INTE den kontrollen. Hunden blir som ett rö för vinden och den blir osäker. En extremt självsäker hund tar över ledarskapet när den saknar ledning så som ett sele för hunden att känna sig. Selar är till för drag, spår o s v då hunden SKA ta över ledarskap, inte till promenader. Halsband.

 

180814 tisdag

Sol, 18º C.

Jag beställde varor från Zooplus 29:e juli, Jag blev lovad varorna 1:a augusti. Jag skrev e-post och efterlyste paketet för nån vecka sedan, jag fick svar 9:e augusti att de hade tappat bort paketet. Igår fick jag ringa och efterlysa paketet igen då inget hände. Då fick jag besked att det paket som skulle levereras till mitt hem för flera veckor sedan och skulle ha meddelats via SMS, nu ligger i Västansjö, 16 km söder om mig, utan minsta meddelande till mig. Jag fick idag åka 3,2 mil för att få hem mina varor som jag redan betalat och skulle fått till dörren för länge sedan. Det visade sig då att paketet anlände till Västansjö redan 9:e augusti. Äras den som äras bör: Schenker är den som de anlitat för leveransen. Det är tyvärr inte första gången de gör så här. Enligt hon som lämnade ut paketet så händer det med Schenker hela tiden, många är förargade på Schenker i och kring Västansjö.

 

180813 måndag

Sol, 19º C.

Syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra blir 7 månader idag. De är för närvarande husets yngsta barn och redan så vuxna och duktiga. Jag kan inte vara annat än stålt över alla mina barn. Var-enda-en.

 

180812 söndag

Regn på morgonen, grått på dagen, sol på eftermiddagen, 20º C.

Det finns så många roliga leksaker till hundar numera att köpa. T ex fick jag tag på en grön variant för många år sedan av samma som modell jag hittade häromdagen i blåaktig färg. Den gröna, liksom den blåa, är det plassel i hela "slipsen". Den gröna blev fort hundarnas favorit här hemma. Sedan letade jag med ljus och lykta, högt och lågt, i flera år efter leksaker med prassen i, och till sist så fanns det! Idag är plötsligt marknaden översvämmad av prassel-leksaker för hund.

 

 

180811 lördag

Sol och blåst, 20º C.

När man cyklar med hund är det en stor hjälp med en distanspinne så hunden inte kommer ända inpå cykeln hela tiden och riskerar att springa in i cykeln. Cykla med hund.

 

180810 fredag

Regn, 19º C.

Idag dissar jag en hundleksak. Trots att jag köpte dem för dyra pengar på Arken, trots att jag satt och kollade den hela tiden när några få hundar lekte med den, och ingen hund tog i hårt, ingen gnagde, så for stoppningen och flera små bitar av tyget bort på bara några minuter i bakhuvudet på leksaken. Mycket dåligt sytt och av mycket dåligt tyg. Dåliga hundgrejer.

 

180809 torsdag

Sol, 17º C klockan 5,30.

Igår kväll var det rejäl åska. Bland det värsta jag sett och hört i mitt liv. Blixtarna lös upp huset så jag vaknade av ljuset i ögonen. Trots det var det bara 2 hundar som var lite oroliga, sen när jag gick upp så blev de helt lugna. Ingen reaktion alls på en enda hund efter det! Mina hundar är fantastiska!

Våran lilla blåbärskille Ricco Vigal Poseidon In Blue blir idag hela 15 månader.

 

180808 onsdag

Sol, 16º C klockan 8.

Idag blir våran lilla, söta Pia´s Niño Alonzo 9 månader gammal, en liten spjuver med glimten i ögat.

Idag är också en viktig dag för mig då min älskade Gerry föddes detta datum för många år sedan.

 

180807 tisdag

Sol från klarblå himmel, 21º C.

Idag blir våran lilla ryska chokladkaramell Rikko Vigao Leonsio Choco 17 månader.

 

180806 måndag

Grått, 20º C.

Systrarna Pia´s Chica Caramba och Pia´s Chica Cataleya blir idag hela 20 månader gamla.

 

180805 söndag

Sol, moln och regn, 16º C.

Jag ser olika människor som är ute och går med sina hundar, jag ser detta flera gånger i veckan i olika städer och samhällen. Det är vanligare att människan ägnar sig åt en mobil än åt sin hund. Hunden lever här och nu, de har massor att lära oss, men vi försitter chansen när vi endast är en oengagerad person i andra änden på "snöret" som ägnar oss åt allt annat än hunden. Vart är utvecklingen på väg?

 

180804 lördag

Regn på morgonen, mulet på dagen, sol på kvällen, 19º C.

Rullkoppel, för och nackdelar.

Förvaring av koppel m m mellan användning.

Idag gratulerar vi Madeleine och den lilla vackra Pia´s Yuki Kiku-Yuzu som blivit BIR-valp på sin utställningspremiär som skedde i Svenstavik på SKK´s utställning.

 

180803 fredag

Sol, 26º C.

Jämför gårdagens kraftiga tandstensskrapor med dagens veka skrapor.

 

180802 torsdag

Sol, 21º C klockan 8,30.

Idag var vi och badade igen. Jag har fått fler hundar än någonsin genom tiderna som är villiga att gå i vattnet/i sjön av fri vilja, kan det bero på att de får simma i poolen både vinter som sommar här hemma? Simning.

 

180801 onsdag

Grått, lite åska och ett kort regn på eftermiddagen., 29º C.

Idag blev vi strömlösa igen. Denna gång var det dock bara en liten stund. Ca ½ timme.

 

180731 tisdag

Regn på morgonen, sedan sol, 22º C klockan 8.

Idag har vi varit och badat. Även om det är en badplats som tillåter hund så ska man vara mycket försiktig. Idag mötte vi ett par barn som var rädda för hundar, liksom deras föräldrar. Så även om det inte behövs kan man låta hundarna vara kopplade så man inte oroar sådana som är rädda för hundar, av respekt för deras handikapp. Vi hundägare tjänar inget på att folk är stressade av våra hundar, det ger endast hunden dåligt rykte, även om hunden inte gör något. Visa hänsyn!

 

180730 måndag

Grått, bland tittar solen fram på eftermiddagen och kvällen, 26º C.

Idag träffade jag ett trevligt par som hälsade på våra hundar och var så himla trevliga och beundrade hundarna och pratade hund länge. Helt underbart med vänliga människor.

 

180729 söndag

Grått efter en regnig natt. Åska på långt avstånd och någon regnskur ett par gånger under dagen. 23º C.

Troligen p g a vädret, strömavbrott, två gånger. Sammanlagt över 7 timmar.

 

180728 lördag

Sol, 22º C klockan 8.

Syskonen Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Emiko-Fujin blir idag 7 månader gamla.

 

180727 fredag

Sol, 25º C

Vilken person en annan person är upplärd av säger en hel del om människans värderingar. Om man väljer att bli upplärd av en ärlig, rättskaffens person, så är man troligen en som har samma värderingar. Väljer man att bli upplärd av en bedragare som ljuger och fuskar så är man troligen en sådan person själv. Söker du en mentor, välj ingen som har problem med sina egna hundar, de har redan "bevisat" att de inte är tillräckligt kompetenta. Mer om mentorskap.

 

180726 torsdag

Sol, 29º C.

Igår fick vi ett par hundar vaccinerade och ett intyg på att Ricco Vigal Poseidon In Blue har friska knän. Poseidon är därmed klar att kunna para tikar, när vi har något att använda honom på som ska paras någon gång i framtiden. Mycket glädjande.

 

180725 onsdag

Sol, 34º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

Nu har datorn uppdaterat sig igen mot min vilja. Nu kan jag inte använda bildprogrammet. Det innebär att jag inte kan skära och vrida bilder. Det innebär i sin tur att jag är hänvisad att göra det direkt i hemsidan. Det innebär att jag inte ens kan använda nya kameran. Jag kan därmed inte ta inomhus bilder något mer till hemsidan! Jag måste få ordning på nya datorn innan jag planerar nästa kull, annars kan jag inte fota valparna! Jag HATAR när jag får datorn förstörd, om och om igen...

 

180724 tisdag

Sol, 27º C.

Vaccinsorter ligger mig varmt om hjärtat. I Sverige har i stort sätt Nobivac ensamrätt på DHPPI (det vanliga vaccinet som vi ger till alla hundar i Sverige idag) och har haft i årtionden, i över 50 år. Detta trots att det är relativt välkänt att det är ett vaccin som oftare än andra märken ger biverkningar. Jag har importerat MASSOR av hundar från MÅNGA olika länder. Jag har mycket sällan sett hundar som har fått Nobivacc (DHPPI). Däremot en helt ENORM massa andra sorters märken. Bl a: Eurican, Vanguard, Parvigen Virbac, Bahrapa och Versican och massor av andra märken. När jag frågar de olika uppfödarna så har många inte ens hört talas om Nobivac för DHPPI. De som har hört talas om det säger ofta att de inte ger det för att det ger så mycket biverkningar. Jag undrar vad det kommer sig att vi gör så här i Sverige? Har Nobivac köpt in sig på svenska marknaden på något vis? Att hitta veterinären som ger alternativa vaccinsorter i Sverige är EXTREMT svårt. Jag har efter att ha letat hos ett 50-tal veterinärer (från år 2016) hittat en veterinärklinik som var villig att också ta hem en annan sort och en klinik som också hade en annan sort hemma. När jag har hört om fel i vaccin, vid utbrott av sjukdom, så har det varit enstaka partiner, som uteslutande bestått av ett märke. Att alltså sprida sorter motverkar även detta, vilket är en stor vinst för den enstaka vaccinerade hunden och för hundar i stort, och därmed naturligtvis för hundägarna. Mer om vacciner.

 

180723 måndag

Sol, 17º C klockan 7.

Vi har nu gjort en mycket stor omläggning på hemsidan. Detta gör att många gamla filer som krånglat på senare år ska vara bättre, förhoppningsvis bra, nu. Jag tvilar inte en sekund på att enstaka filer är felsorterade, men det bör vara en stor förbättning nu från när jag var mitt uppe i omläggningen. Springer ni över filer som inte fungerar, länkar, bilder, ring så fixar jag det till nästa uppdatering! Stort TACK för ert tålamod.

Idag har vi uppdaterat 16,294 filer på hemsidan.

Bilder: Pia´s Chica Rosalita, japaneserPia´s Chicka Rosita, Pia´s Yo-Chi KiichiPia´s Nino Alonzo, mina vänners djur, Norton´s Leonardo, Pia´s Eri Kamika-Yuka, Tjärbäckens Nomie, hundar, Pia´s Chica Caramba, Pia´s Diana M A Svensson, Pia´s Nino Ramon, Pia´s Toyomi Saku-Ra, Pia´s Chica Shunaxi, Pia´s Shang-Shaw Yuppie, Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Yuki Hisako-Ume, Pia´s Chica AlejandraPia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Niño Sancho, podengos, Pia´s Chica Consuela, Pia´s Yuki Kiku-Yuzu, Ricco Vigal Leonsio ChocoPia´s Ei-Kin Kiri, Pia´s Nino Carlos, fler bilder på Pia´s Yo-Chi Kiichi, Pia´s Chica NanitaPia´s Yu-Chi Aika, Pia´s Chica Carmencita, Pia´s Akira Sa-Chi, Ricco Vigal Poseidon In Blue, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, chihuahuas, flera bilder på hundar, Pia´s Nino Oscar, fler bilder på Pia´s Diana M A SvenssonCaranovas Kenzo, CH Gaspar Annahkeri, fler bilder på Pia´s Nino Ramon, flera bilder på Pia´s Akira Sa-Chi, fler bilder på Pia´s Niño Sancho, Pia´s Ei-Kin Hisao, fler bilder på Ricco Vigal Poseidon In Blue, fler bilder på mina vänners djur, mer bilder på Pia´s Chica Cataleya, fler bilder på Pia´s Ei-Kin Kiri, ännu flera bilder på hundar, fler bilder på Pia´s Niño Sancho, ännu fler bilder på mina vänners djur, och ännu flera bilder på hundar. Stort TACK till er som skickat bilder på "våra" små fyrfota barn!

 

180722 söndag

Lätt regn, mitt på dagen blir det uppehåll, 25º C.

Det finns olika sorters skrapor till hundars pälsar numera som man ska dra bort ull med ur hundpälsen. Läs mer om dem. Kardor.

Saxar är viktiga när man vårdar hundar.

Ibland tar jag bort en tand på en hund, ifall tanden sitter i princip endast på en "tråd". Tandvårdsutrustning.

Leksaker med prassel, tutor och pip.

 

180721 lördag

Regn, på eftermiddagen uppehåll, 21º C.

Rost på utrustning smittar. Det är viktigt hur man sköter utrustningen mellan användningarna.

Olika hakar.

Kammar är mer olika än man kan tro. Fluffborstar och mina älskade naturhårsborstar finns i en uppsjö av variation.

Klovård är viktig, men vad för utrustning finns det? Mer om klotänger etc.

 

180720 fredag

Sol, 22º C klockan 7,30.

Hundar (och andra djur) kan hänga sig i koppel. Djur som är kopplade ska man inte lämna ensamma lång stund. Detta är inget nytt utan har man kännt till mycket länge. Jag hittade en gammal nyhet i en tidning som inte var kul att läsa. Mera om nyheten.

Utrustning till hundar ska skötas om.

 

180719 torsdag

Sol, 22º C klockan 8.

Om man tränar hundar som ägarna har problem med så tror somliga att man måste veta bakgrunden, som om hunden vore en människa. Men nu är inte hunden en människa. Att veta bakgrunden till hundens historia är oftast inte det viktigaste. Hundar fungerar inte så. De fungerar för stunden. Om du korrigerar hundens beteende så korrigerar du efter hundens signaler och läser hunden oavbrutet och ser minsta lilla avvikelse. Att inte veta hundens historia kräver en mycket duktig människa som verkligen kan läsa hundar och agera därefter i varje situation. Jag brukar kalla det att man kan "tänka som en hund". Om man inte är så rutinerad så kan man på gott och ont få hundens historia före, så har man lättare, eller svårare, att hjälpa hunden. Problemet är när vi människor kör in på fel spår p g a historian vi får, då kan den blockera oss till att se det rätta. Ett av problemet med historian bakom hundars beteende är att den berättas av människor som har misslyckats med den hunden, nästan uteslutande har de misslyckats för att de INTE FÖRSTÅR sin hund. Så det blir som en blind som leder en döv. Därför är det oerhört krävande för den som lyssnar på historien bakom hunden, så som den berättas, att förstå människopsykologi och gallra i allt vad hundägaren säger, så det endast blir det viktiga kvar. Den som är personligt involverad, d v s djurägaren, har så många egna tolkningar och det färgar dess syn på sin hund ibland så till den milda grad att de inte helt ser vad hunden gör då den TROR att den gör något annat så som den tolkar det hela. Vanliga beskrivningar är t ex: Hunden var så glad/ledsen/trött eller vad de säger, så är det färgat av vad ägaren vill eller tror eller ibland feltolkar. Sådana missförstånd mellan hund-ägare kan t o m ligga till grund för hela problemet. Jag får lite nu och då höra om folk som vill ta bort ett beteende från en hund som de uppfattar som negativt fast hunden menar ingenting med beteendet. När ägaren får klart för sig att hunden menar inget negativt så vill vissa ändå ta bort beteendet, för sin skull, och vissa accepterar hunden för att den är hund. Båda varianterna är i regel fullt möjliga. Mer om att träna så kallade problemhundar.

Vill ni veta hur man förstör en hund? Man gör den osäker på människan! Alla hundar som tvingas flytta ibland dagligen, ibland varje vecka, ibland varje månad, varje år, startar med att misstro människan! Det är så man skapar grogrund för djupt psykiskt störda hundar. Hundar är HELT I HÄNDERNA på människan, och människan är den enda de ska kunna lita på, kan de inte lita på människan, så blir hundar nervvrak! Mer om så kallade problemhundar.

 

180718 onsdag

Sol, 21º C klockan 7,30.

Valpar kissar ibland på sig i ren lycka. Oftast när den hälsar på människor. Mycket sällan också när de hälsar på andra hundar, men sällan upprepade gånger mot andra hundar. Detta brukar gå över med tiden OM MAN INTE skäller på dem! Detta beteende har INGET ALLS med rumsrenhet att göra. Om man oroar sig för mattor etc kan man se till att människor får hälsa får hälsa på hunden utomhus till beteendet gett med sig. Glada och pigga vuxna hundar som kissar på sig när de hälsar på folk kan bero på att hunden har svårt att hålla urin, d v s en sjukdomsbild bakom. Men det finns också hundar som är så kort hållna så de hela tiden MÅSTE visa en ENORM underlägsenhet, trots att hunden ifråga är vuxen. Då måste ägaren luckra upp sitt tryck på en så känslig hund som tydligt fått för stränga ramar. Man ska inte ta till mer än vad som behövs och det avgörs av varje individs mottaglighet, sammarbetsvilja och lyhördhet mot sin ägare, också vad vi hundägare brukar kalla känslighet. Mer om hundens beteende.

 

180717 tisdag

Sol, 29º C.

Idag blir vår lilla spjuver Pia´s Chica Rosalita 20 månader gammal.

Bajspåsehållare.

 

180716 måndag

Sol, 24º C klockan 8.

UV skydd för hundar är inget annat än bullshit. Hunden har päls. Det är hundens UV skydd. Något mer behövs inte! Däremot behöver hunden svalka och vatten vid värme, för att de inte kan TA AV SIG PÄLSEN. Mer om UV-skydd och folk som vill tjäna pengar på sådan humbug. Om UV-skydd för hundar och andra myter.

Burar kan vara bra att ha på t ex utställningar och i bilar. Se till att ha en säker bur.

 

180715 söndag

Sol, 24º C klockan 9.

Man kan ta bort begynnande rost på hundsaker och därmed ge dem ett mycket längre liv. Tips.

 

180714 lördag

Sol, 29º C.

En bra sax är bra att ha vid vård av hundar.

Vi har nytta av att förstå hundens sinnen.

 

180713 fredag

Sol, 27º C.

Våra yngsta blir idag hela 6 månader gamla. Se mer om syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra.

Lite mer om halsband till hundar. Jag själv ander så gott som uteslutande retrieverband till vardags idag till samtliga hundar.

Lite mer om Merle, på rasen Chihuahua har det bestämts att färgen inte ska vara godkänd, för rasens sundhets skull. Trots det går det att avla och registrera Merle Chihuahua.

 

180712 torsdag

Sol, 27º C.

Jag har upprepade gånger genom året sett och ibland behandlat ett flertal hundar som blivit slitna från sina hem av myndigheten och sedan placerade ut hos "hutt och mutt". Jag har ännu inte sett en enda hund som varit frisk, glad och lycklig. Alla har haft störningar. Inte alls ovanligt både fysiskt och psykiskt. Men det är ju inte alls konstigt. Först slits de upp, ofta under hemska omständigheter, från sina hem. Sedan placeras de hos en den ena och en den andra. Idag ofta unga flickor med mycket hjärta och lite erfarenhet. Sedan ska ofta dessa unga, oerfarna människorna placera om hundarna. Jag har hört de mest hemska hundhandlarmetoder som använts för att prångla ut hundarna så fort som möjligt till första bästa. De som i sin tur vill ha dem är ofta folk som vill ha en hund att tycka synd om eller en billig hund, eller både ock. Inget av det lägger grunden för ett bra hundägande. Sedan när hundarna väl är i sina nya hem så "skyller" nya ägarna på tidigare hemmet för alla hundens tillkortakommanden. Något jag hört till leda är t ex: Hunden var SÅÅÅÅÅ mager när den kom, det är därför den är undernärd nu. Då kan det vara många år senare. Hundar som är toviga skyller nya ägaren på att de vill inte "göra illa" sin hund då den haft det så svårt, så de kan inte borsta den! Nya ägaren tar alla tillfällen i akt att många år efter omhändertagandet fortfarande skylla på tidigare ägare, och därmed fortsätta med vanvård, och tror sedan konstigt nog att de därmed framställer sig själva som räddande änglar som tar hand om en sådan hund. I själva verket är det rena djurplågeriet. Så länge staten inte har kunniga, erfarna människor som tar hand om och sedan ombesörjer för mycket noga utvalda hem till dessa hundar med specialbehov, så kan de inte ta hundar och tro hundarna ska få det bättre. Mer om omhändertagna hundar.

Det finns många olika sorters tandstensskrapor. Mina 3 favoriter, med flera, finns att se på bild bland tandinstrument m m.

 

180711 onsdag

Sol, 25º C klockan 10,30.

Förr tyckte jag inte man behövde gallra så hårt bland valpspekulanter, och ännu värre, på spekulanter till omplaceringar. Jag har lärt mig den hårda vägen att idag får man vara mycket mer misstänksam mot människor. Det är som om det finns fler människor som medvetet ljuger för att få sig en hund. Folk försöker dölja vem de är men vill ändå att vi uppfödare ska ha förtroende för att de ska ge hunden ett bra hem. Förr verkade de flesta vara vanligt, hyggligt folk som ville ha hund för att de älskade hundar. Idag verkar det största flertalet vara folk som vill ha hund av helt andra anledningar. Kanske för att de TROR att de älskar hund. Kanske för att ha en assosear. För att ha något de tror att en hund är. För att de är nyförälskade i en bild för stunden. För att de letar den felfria hunden (men sedan hittar fel på varenda hund). För att ha något att tycka synd om. För att ha något att klä i kläder. För att ha något att springa till veterinären med. För nyhetens behag. Utan tvekan måste man som säljare och omplacerare av djur vara väldigt lyhörd och läsa mellan raderna. Valpköpare.

Ibland är det frestande att sätta in extra fodertillskott. Man vill då gärna tro att man gör något bra bättre. I själva verket kan man ge hunden svåra både brister och överskott som kan få extremt allvarliga följder.

Lite mer om klor.

 

180710 tisdag

Sol, 24º C.

Kontakt och ögonkontakt med hund. Att ha kontakt är en sak, man får i regel fort och lätt kontakt med hundar normalt. Men inte alla får man en bra ögonkontakt med. För hundar är det inte naturligt att ha ögonkontakt. Det är vi människor som vill ha bekräftelse med ögonen. Hunden är inte sådan. Det är därför man inte ser vilda hunddjur ta ögonkontakt med varandra, annat än när de utmanar varandra och ska slåss! En hund som man inte fodrat denna ögonkontakt med faller det sin därför aldrig naturligt för att ta denna för människan så önskvärda ögonkontakt. Trots det är det otroligt lätt att lära hundar nya saker. Så också att titta människor i ögonen, trots att det inte ligger för hundar att göra så. Mer om att skapa kontakt och ögonkontakt.

Idag skriver vi om en "ny" produkt TropiClean Fresh breath Instant Fresh Foam som jag köpte för ett par dagar sedan. Det visade sig ha samma verkan som TropiClean Fresh breath Clean Teeth Gel. Den enda skillnaden var att det ena är gele, det andra skum. Mer om tänder.

 

180709 måndag

Grått på morgonen, sedan sol, 23º C klockan 10,30.

Vårat ryska lilla söta blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir hela 14 månader idag.

Jag jämför resekit för hund.

 

180708 söndag

Sol efter en blåsig natt, 22º C.

Vi firar Pia´s Niño Alonzo 8 månaders dag idag.

Bivax är ibland ett bra alternativ till t ex hundens tassar.

 

180707 lördag

Sol, blåsigt från och till på förmiddagen, 21º C.

Så blir vår stiliga ryska choklad-pojke Rikko Vigao Leonsio Choco 16 månader gammal idag.

Olika hakar till koppel o d.

Idag får vi tacka värdparet för en mycket trevlig plats att få vara på. Jag tackar också för förtroende för att jag fick hålla lektion och praktik i hur man tränar nybörjarhundar och nybörjarägare att visa en hund på utställning. Vi tackar också för förtroendet för att få döma bästa ekipage! Det var OTROLIGT duktiga hundar och förare. Hundarna gick så fint med er allihopa! Ni förstod fort, visade klara förbättringar där det behövdes, var uppmärksamma och så duktiga med både egna och andras hundar, från den minsta till den största. Jag var tvungen att välja vinnare, men fick till sist välja ut två ekipage som vinnare, vilket var svårt, då de var OTROLIGT duktiga allihop. Men det handlade om att visa hund duktigt och då kunde jag lätt framhålla två ekipage som utan tvekan hade gjort största framsteg den dagen. De två gick från att hunden gick med dem när vi startade, till att ägaren förde sin hund på mindre än 2 timmar! Efter endast nån timme så visade de samma förbättringar som vissa ekipage visar efter en hel kurs! Det tyder på intresse och aktivt engagemang. Tänk om ALLA hundägare var så duktiga och engagerade som ni ALLA. Då skulle det vara lätt att ha hundar för alla! En stor applåd till er allihopa!

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2018-10-13