No e-mail. Phone number + 46 762 79 41 25.

Ingen e-post. Ring dagtid 10-18 Tel: 0762 79 41 25.

 

190310 söndag

Grått, - 9º C klockan 4.

Bilder: Pia´s Eri Kamiko-Yuka, Pia´s Chica Shunaxi, Pia´s Diana M A SvenssonPia´s Yuki Hisako-Ume, Pia´s Nino Filiberto, fler bilder på Pia´s Nino FilibertoPia´s Yu-Chi Kiichi, Pia´s Chica Rosalita, SE JV-2014 SE V-2014 championkandidat Pia´s Filippa M A SvenssonPia´s Yuji Emiko-Fujin, Pia´s Nino Bernando, våra zebrafinkarPia´s Yu-Chi Aika, Pia´s Chica Caramba.

Vi tackar för härliga insända bilder från nya hussar och mattar på våra "gamla" 4-fota barn.

 

190309 lördag

Lätt snöande, + 1º C.

Denna dag som är idag blir vårat lilla blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue 22 månader gammal. Han är så go som få! Trycker sig intill min haka och vill inte gå därifrån. Så varm och mjuk.

 

190308 fredag

Regn på förmiddagen, snö på eftermiddagen, 2º C.

Idag är det internationella kvinnodagen. Jag önskar att alla människor skulle vara vänliga och snälla mot varandra, oavsett kön, ålder, sexuell läggning, födelseland eller vad man än kan hitta på och kalla "avvikande" och "annorlunda". Det som betraktaren ser som avvikande och annorlunda är ju enbart ett tecken på betraktarens tillkortakommanden, och det ska inte prackas på resten av mänskligheten.

 

190307 torsdag

Snöar, 2º C.

Idag har vår chokladpralin Rikko Vigal Leonsio Choco den stora äran att fylla hela 2 år, alltså fyller man VUXEN!!!

 

190306 onsdag

Moln, 1º C efter en kall natt.

Hundar som blir hämmade i att få röra sig naturligt och fritt under uppväxten kan få svårt med konditionen resten av livet. Hundar behöver röra på sig. De behöver motion.

Så har jag provat en för mig "ny" sax.

 

190405 tisdag

Lätt snöande från och till, - 2º C.

Anledningen till att det är så lite bilder numera på hundarna är för att kameran är så kass. Inomhus går det att få några enstaka bilder som är ok, speciellt på stillastående objekt. Bilder tagna utomhus blir nästan alltid mörka och blå, oftast suddiga också. Undantag är om jag har kameran ca 2 ½ dm från hunden och hunden är helt stilla. Jag kanske får en mörk och blå bild med lite skärpa i bilden på en bild av 10-20 bilder, resten är mer eller mindre suddiga. Det känns bara hopplöst. När jag sedan ska ta bilder på de små så är zoomen så knapp så småhundarna på bilderna blir sällan större än frimärken uppepå det. Tar jag bilder med bara 2 ½ dm avstånd på saker som är helt stilla så är det kanske 1 bild av 10 som det är skärpa i. Tar man bilder ännu närmare så blir det bara sudd. Mycket tråkigt med en sådan skitkamera. Den har varit dålig sedan dag ett när jag skaffade den.

 

190304 måndag

Snöar från och till, 3º C.

Lite om att ha ett utrymme med tak i hundgårdar, tomten eller där hunden kanske vistas utomhus återkommande.

 

190303 söndag

Snöar, 1º C.

Allt behöver inte vara på blodigt allvar. Ibland kan man bara se till att ha skoj med sin hund. Agility är alltid skoj.

 

190302 lördag

Grått, 2º C.

Här har det varit full fart under dagen. Hela huset har fullkomligt kokat av besökare. Snacka om att hundarna har fått leka av sig med en bunt barn och de är så nöjda och glada!

 

190301 fredag

Sol, 3º C.

Varje dag är en ny dag, gör det bästa av den!

Än är inte sista hoppet ute om mänskligheten. Jag glömde lite drygt 500:- och en för mig helt okänd man sprang ikapp mig och gav mig sedeln tillbaka!

 

190228 torsdag

Grått, 7º C.

Freestyle med hund tycker jag är otroligt roligt.

 

190227 onsdag

Moln, 9º C.

Systrarna Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Emiko-Fujin blir hela 14 månader gamla idag. Ett förtjusande syskonpar som får mitt hjärta att smälta som smör i solsken.

 

190226 tisdag

Grått, 9º C.

Åksjuka är inte kul. Vissa mediciner mot åksjuka kan göra hunden värre. Mer om åksjuka.

 

190225 måndag

Grått, 7º C.

Bidrag tas tacksamt emot.

 

190224 söndag

Grått, 7º C.

Vill du bli hunduppfödare? Välj avelsinriktning med omsorg, lägg ner MYCKET tid på att förstå vad du verkligen tycker är viktigt. Sedan gäller det att hålla sig till det generation efter generation! Mer om avelsurval.

 

190223 lördag

Grått, 3º C.

Idag har vi haft flera besökare och full fart i huset hela dagen, snacka om att hundarna tycker det är livat!

 

190222 fredag

Moln, 1º C.

Ljung är en bra hjälpmedel till terapi för att få hundar att koppla av. Mer om ljung och andra örter.

Ibland behöver man lite tips och idéer för att få i hundar medicin.

 

190221 torsdag

Grått, - 3º C.

Koprofagi = när hundar äter avföring. Trots att vissa djurslag MÅSTE få i sig sin egen avföring, så är det FARLIGT för hundar och de flesta andra djurslag.

 

190220 onsdag

Grått, 6º C.

Jag fick inte tag i mitt gamla medel mot röda missfärgningar i pälsen, så jag försökte hitta något annat som fungerade. Jag köpte ett dyrt medel mot svamp, fast jag tyckte inte det gjorde nytta, sedan tappade hundarna päls av det. Olika preparat.

 

190219 tisdag

Grått, 3º C.

Är det ok att ha sällskapsdjur? Är det ok att äta djur eller djurprodukter (t ex mjölk, ägg o s v)? Är det ok att hålla djur i fångenskap? Är det ok att använda djur för djurförsök? Är det rätt att hålla bruksdjur som arbetar åt oss? Är det rätt att utrota tamdjur? Är det rätt att utrota djur i naturen? Är det rätt att rädda utrotningshotade djur i naturen? Är det rätt att bära päls från vilda djur? Är det rätt att bära pälsar från djur människan fött upp i syfte att få fram fina pälsar till människor? Är det rätt att använda pälsar och läder från djur som vi i alla fall slaktar för mat, t ex får och kor? Är det rätt att bära fuskpälsar? Är det rätt att göra djurförsök (tester) på vilda djur för att få fram mediciner till männisor eller endast lära sig förstå vissa djur bättre för att kanske kunna rädda dem? Sällskapsdjur, ok eller inte?

 

190218 måndag

Grått, 3º C.

Vill man bara köpa in en trevlig valp kan man använda samma knep som man använde i alla tider förr när man valde valp från en uppfödare och ur en kull. Med de gamla knepen så får man en trevlig valp. Mer om köpa hund.

 

190217 söndag

Grått, 3º C.

Rumsrenhet är inte så komplicerat på valpar om man följer kroppens egen rytm. Grundläggande rumsrenhetsträning är: När hunden sovit en längre stund tar man ut den. När hunden lekt intensivt en stund, tar man ut den. När hunden ätit tar man ut den. Ser man till att hunden gör vad den ska vid varje utevistelse, så har man snart en rumsren valp. Hur kan det komma sig då att kroppen fungerar så? Enkelt. När valpens kropp sätter igång att göra en livligare aktivitet blir även dess inre "upplivat", aktiverat. D v s även blåsan och tarmen. Det är en rent fysisk reaktion som ingen hund kommer undan. Så om valpen sover och vaknar så blir det en acceleration i aktivitet i valpen. Om valpen är normalt aktiv och plötsligt blir extremt aktiv så blir även tarmen det. När valpar äter så trycker det på väldigt snabbt, det ska ut i andra änden. Har ni barn som ska pottränas fungerar samma metod för dem, då deras kroppar har samma funktion som en valp vad gäller tarmaktivitet och aktivitet i blåsan. Mer om rumsrenhet.

Uppdaterat hemsidan med 54 filer idag.

 

190216 lördag

Grått, 3º C.

Jag säger ofta att man måste behandla hundar som hundar och inte människor. Här är ytterligare exempel. En av skillnaderna mellan barn och hundar är att man ber ett barn göra saker och försöker få barnet att förstå varför den behöver göra vissa saker, man resonerar med barn eftersom de ska växa upp och klara sig själva en dag, barnet ska en gång stå på egna ben och det måste de utbildas för. Däremot hundar behandlar man mer som man behandlar senildementa människor. Man ställer dem inför faktum. Till ett barn förklarar man att de ska ta medicinen. Till dementa och hundar så ser man till att de får i sig medicinen. Man ställer dem inför faktum. Man bara ger dem vänligt, lugnt och bestämt. Inget krångligare än så. Det som händer med hundar (och dementa) om man börjar lirka med dem är att de ser oss som svaga och därför känner att de ska ta över. Att ta över gör de snabbast genom att vägra göra som vi vill få dem att göra. De kan alltså göra livet till ett helvete för sig själva! Får de inte medicinen, blir de inte friska! Vi människor måste ta ansvar för våra djur. Hundar som slipper tyngden av att försöka leda en familj får massor av utrymme till att bara vara lyckliga hundar. Det är själva handlingen som upprepas lugnt och tryggt som "pratar" till hunden, så den vet att den är trygg. Hundar förstår inte ord så som barn gör, så det går inte att förklara för hunden, annat än i handling. Handlingen visar hunden att allt är bra. Att den slipper vara boss utan kan släppa allt det och bara vara en lycklig hund. Om vi behänger hundens skuldror med vårat ansvar så blir hunden störd i psyket. Den blir stressad och olycklig. Mer om hundpsykologi.

 

190215 fredag

Grått, 6º C.

När man har med levande väsen att göra, t ex barn, gamlingar, sjuka, djur o s v, är det av största vikt att inte stressa. Kan vi inte prata med individen, t ex spädbarn, djur, svårt dementa o s v, så är det av extra stor vikt att vara lugn och tillfreds när man sköter om dessa. Är man stressad ska man INTE träna hundar eller på annat vis interagera med hundar. Det kan skada hunden och träningen väldigt mycket. Har man inte tid, så ska man inte klämma in något moment med hund. Är man för stressad förjämnan ska man inte ha hund. Sköter man djur åt andra, så är detta av ännu större vikt. Anledningen är att hunden inte redan har fortroende för dig. Mer om kroppsspråket i umgänge med hund.

 

190214 torsdag

Moln, 4º C.

Varje dag borde man vara vänlig mot sig själv, sina närmaste (av alla sorter, alltså även djur och natur), bekanta och allmänheten. Du tjänar på det, andra människor tjänar på det och därmed tjänar hela världen på det! Bidra till vänlighet genom att ge varandra vänlighet, inte konsumtion!

Idag är det: Alla hjärtans dag!

 

190213 onsdag

Grått på morgonen, sedan sol, 7º C.

Idag är det 13 månader sedan Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra föddes.

Så har jag fått datorn förstörd igen. JAG HATAR DESSA STÄNDIGA TVÅNGSUPPDATERINGAR SOM JAG ALDRIG BETT OM! Tog mig gott och väl minst 10 minuter att ens kunna starta min dator! Sedan var ett av de få program i datorn som jag använder förstörd, det går inte att öppna!

Tidigare samma dag har jag blivit av med kanaler på TV: 1+2+K+B/24. Då återstår två kanaler: 4+6. Allt p g a ständiga uppdateringar, som jag inte bett om! Sådant ska man sedan betala för!

 

190212 tisdag

Sol, - 1º C.

3,819 personer i Sverige sökte vård 2018 för att ha blivit angripna av hund, enl. statistik från Socialstyrelsen. Man tror dessutom att det är många flera. Sedan kommer det till hundar som biter andra hundar och andra djur. Detta är totalt OACCEPTABELT! Som oftast är det människor som gör fel så attacker och ibland t o m blodvite uppstår. Om vi människor kunde våra hundar bättre skulle dessa till största delen kunna elimineras. Ytterst få undantag finns och det är när fysisk sjukdom ligger bakom. Om då hundägaren kan sin hund ska den förstå att något är allvarligt fel med hunden och vidta försiktighetsåtgärder, alltså vara aktsam så ingen olycka händer. Det är INTE hundens fel att sådant händer. Det är människans. Mer om nyheter. Mer om arga hundar. Mer om människans ansvar.

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2019-03-10