No e-mail. Phone number + 46 762 79 41 25.

Ingen e-post. Ring dagtid 10-18 Tel: 0762 79 41 25.

 

190117 torsdag

Grått, - 6º C.

Skotträdsla är en oerhört plågsam upplevelse för hunden och för alla hundägare och andra djur som känner empati med hunden. Det gäller alla hundar och hundraser, oavsett om det är brukshundar (= arbetande hundar) eller inte. Alla vi uppfödare MÅSTE ta vårt ansvar. Inte bara brukshundsuppfödare. Vi uppfödare som föder upp valpar efter skotträdda hundar är medskyldiga till plågan som vissa av valparna från sådana hundar utsätts för, för resten av deras liv. Om vi VERKLIGEN bryr oss om hundar så ska vi INTE avla på skotträdda hundar. Det är så enkelt som det. Vi ska naturligtvis komma ihåg att det också finns förvärvad skotträdsla, det kan inte uppfödaren inte läggas till skuld för. Icke desto mindre ska vi ha enbart de bästa hundar i avel, och skotträdda hundar, och hundar som är allmänt rädda, ska ALDRIG användas i avel. Mer om skotträdsla.

 

190116 onsdag

Grått på morgonen, snöar lätt på eftermiddagen, - 5º C.

Vackra Pia´s Niño Filiberto har idag fått sin ettårsspruta, hjärtat kontrollerat, besiktning allt igenom och patellaintyg på friska knän. Han fick högsta betyg av veterinären, både vad gällde fysisk och psykisk kondition.

 

190115 tisdag

Sol, - 4º C.

Hundar har inte världens bästa syn, men det innebär inte att de är blinda. De har, som sagt, en otrolig förmåga att uppfatta rörelse. Men de har också en stor ansiktsigenkänning. Både vad gäller människor men också andra djur. Mer om hundens syn.

 

190114 måndag

Sol, - 4º C.

Bilder: hundar, podengos.

Uppdaterat 314 filer på hemsidan idag.

 

190113 söndag

Lätt snöande från och till, - 3º C.

Husets yngsta små fyller hela 1 år idag. Två eminenta syskon, en hane, Pia´s Nino Ramon och en tik, Pia´s Chica Alejandra. Jag är mer än nöjd med båda två. De är väldigt typlika. Båda är av oerhört hög klass. Snygga så jag kan inte bli mer nöjd och helt underbara temperament som knappt går att få bättre. Båda har friska knän och vi ska till veterinären och få papper på det nästa vecka. Samtidigt ska de få sina ettårssprutor och Ramon ska också få papper på att han har korrekta testiklar. Vi har också fortfarande god kontakt med en av deras syskon, och han ska också iväg och få ettårsspruta och knäna kontrollerade. Han har också detta unikt bra temperamentet och är vacker och inte minst högt älskad av sin matte och husse, så en hund kan knappast ha det bättre än han. En stor glädje för gammelmatte.

 

190112 lördag

Sol, - 1º C.

Det är som om flera veterinärer och uppfödare sista året har hunnit få aningens mer kunskap om bl a giardia (med flera "nya" smittor) och behandlar hundar med de rätta verktygen som vi har till hands i Sverige idag än för bara 1 år sedan. Problemet är bara att vi har ett så infekterat Sverige idag av framför allt giardia så det skulle säkert ta minst 10 år att få Sverige hanterbart vad gäller våra "nya" parasiter, om varenda en hundägare startade med full behandling till alla hundar idag och upprepade underhållskurer tills markernas smittor är borta, eller nere på ett minimum av smitta, så det är lika hanterbart som i de länder som levt med dessa parasiter i 100-tals år. Vid det laget, p g a att det endast finns en receptfri medicin som botar giardia, trots att det finns många flera i andra länder som lever med denna parasit, skulle vi i Sverige säkert skapat en egen stamm med resistenta giardiaparasiter. Om man förstår vidden av detta, så förstår man vilket farligt läge vi befinner oss i, i Sverige idag. Åtskilligt med hundar går med kroniska magsmärtor. För att inte tala om alla smittor vi sprider runt. Jag hör folk från andra länder, länder som lever med denna parasit, som inte vågar köpa hundar från Sverige, då de fått sina kennlar nersmittade av giardia vid köp av hund i Sverige. De anser svenska uppfödare som rena hundhandlare när svenska uppfödare som ska anses som seriösa uppfödare säljer sjuka hundar. Skydda hunden från sjukdomar: Att vistas på hundtäta områden i Sverige idag är nära omöjligt utan att komma i kontakt med främst giardia. Hundpromenader, hundtävlingar, veterinärstationer m m är att betraktas som farliga. Håll hunden i bur, om möjligt, på sådana ställen, så mycket det går. Låt inte hunden träffa andra hundar eller andra miljöer förrän de är grundligt tvättade, liksom deras utrustning och dina egna framför allt händer och skor, men även andra kläder. Numera finns det blå plastskydd att köpa på affärer lite överallt, de kan man gott använda tills man kan byta om efter att ha vistas på farliga ställen eller varför inte använda dem på de farliga ställena? Mer om invärtes parasiter på hund.

 

190111 fredag

Sol, - 3º C.

Med tanke på det växande antalet sjuka hundar i Sverige numera och stora ökningen av vissa sjukdomar, så får vi inse att välfärdssjukdomarna vi människor lider av i så hög grad idag är på galloppframfart hos hundar, alltså förvärvade sjukdomar. Det är en styggelse att vi ska kalla oss djurvänner och sedan ställa till hälsoproblem för hunden. Det är också hög tid att börja prata om vad som är ärftligt eller inte av alla sjukdomar och vilka hälsoprogram som kommer i gungning p g a våran tids vanskötsel av hundar i Sverige. Sedan har vi de nya parasiterna, den ställer till skada hos hundarna i Sverige med omgivning som hundarna får lida av utan behandling. Hundar idag har det mindre bra än förr i många aspekter. Det är mycket förvånande med tanke på all spridning av hundkunskap t ex via media numera. Däremot är det inte förvånande då framför allt jbv har sämsta informationen om nya regler och bestämmelser, och nya sjukdomar och parasiter än de någonsin haft. De är helt ointresserad av att folk ska göra rätt, både djurägare och veterinärer, eller att djur ska få den bästa vård och behandling som går att få och kunskap om det samma. Vad är det vi kan göra som hundägare? Vi kan lära oss så mycket vi kan om t ex nya parasiter. Vi får lusläsa gällande lagar och bestämmelser hela tiden, om man har turen att ha ett fungerade internet, då det verkar vara enda vägen att få tag i de flesta av dessa regler. Sedan måste vi stoppa utvecklingen som gör att vi ger hundarna samma problem som vi människor har i stor utsträckning numera. Exempel på välfärdssjukdomar som ökar på våra hundar; hjärt- kärl- sjukdomar, andningsbesvär, diabetes, ledbesvär av alla möjliga sorter, besvär i nackar och andra skelettproblem, psykiskt lidande, päls- och hud- sjukdomar. Vad kan vi då göra åt detta? Vi ska inte utsätta hundar för stress. Vi ska se till att hunden är i mental balans. Vi ska se till att hunden får bästa mat i lagom mängd, mat som är bra för hundar, inte människor. Vi måste se till att inte dränka våra djur i parfymer av olika slag, inte förstöra hundens hud och päls genom kläder. Vi måste se till att hunden inte hålls övergödd och i bra kondition. Att den får vara ute mycket och röra på sig med variation (många olika typer av rörelser) dagligen. Vi ska umgås med vår hund. Vi ska INTE bära hundar. Se till att hunden är oskyldig, lycklig och frisk i kropp och själ. En lycklig hund kommer berika ditt liv mera än en olycklig hund. Mer om sjukdomar.

 

190110 torsdag

Grått, - 3º C.

Nyheter: 10-i-topp av hundar som blivit registrerade i SKK under 2018:

  1. Labrador retriever 2,667

  2. Tysk schäferhund 1,885

  3. Golden retriever 1,882

  4. Jämthund 1,576

  5. Cocker spaniel 982

  6. Shetland Sheepdog 963

  7. Chihuahua långhårig 956

  8. Staffordshire bullterrier 933

  9. Dansk-svensk gårdshund 859

  10. Bichon havanais 831

 

180109 onsdag

Sol, - 4º C.

Vårt älskade lilla blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir hela 20 månader gammal idag.

 

180108 tisdag

Snöar, 0º C.

Vi måste respektera varje hunds önskan och vilja. Alla är olika, så också hundar. Alla har sina behov. Ta t ex en polarhund jämte en nakenhund. Alla med sunt förnuft inser nog att polarhunden vill ha kallare och kanske även hårdare underlag, för att få det svalt nog. En polarhund som får för varmt kan t o m bli sjuk. Först kan t ex pälsen ta skada. Sedan hullet/underhudsfettet. Huden riskerar därmed att ta skada. Därmed kommer hela deras försvar mot kyla att slås ut. Medan nakenhunden som inte har inbyggd stoppning säkert vill ha, och behöver, mjukare underlag och kanske t o m varmare yttre temperatur. Allt för att de inte ska få skadat skinn och andra bekymmer. Sedan finns det individuella skillnader. Så får vi inte glömma att hundar som blir sjuka kan få andra behov än den normalt har. Detta är endast ett exempel, men många andra exempel går att belysa. Vi måste lyssna på vår hund! Sedan har vi lagar... Enligt lagen ska varje hund ha tillgång till mjuka liggunderlag. Det är tur att myndigheter inte säger att vi ska lära alla hundar att ligga på dessa underlag. Då hade många svenska hundar riskerat sin hälsa.

 

190107 måndag

Grått, 2º C.

Vår vackra chokladpralin Rikko Vigao Leonsio Choco blir hela 22 månader gammal idag.

 

190106 söndag

Moln, 2º C.

Numera är det olagligt att ha finkar en och en.

 

190105 lördag

Moln, 3º C.

Läs lite mer om draghundar.

 

190104 fredag

Grått, 2º C.

Vi säljer inte på avbetalning.

 

190103 torsdag

Snöar lätt från och till, - 1º C.

Somliga tror jag har många kullar och därför är någon form av hundhandlare, men så är det ju inte.

 

190102 onsdag

Grått och blåsigt, men inte som natten som var, då var det nog nära storm, - 4º C.

Idag har Pia´s Nino Carlos flyttat ifrån oss.

 

190101 tisdag

Grått, 1º C. Blåsigt på kvällen.

Bilder: Pia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Yuki Emiko-Fujin, Pia´s Diana M A Svenssonhundar.

Hemsidan är idag uppdaterad med 188 filer.

 

GOTT NYTT ÅR!

 

181231 måndag

Grått, - 1º C. + 2º C på kvällen (kl. 20,30). Det drippendroppar från taken vid kvällsrastningen.

Mitt ständiga nyårslöfte sedan många år tillbaka upprepar jag, då det är ett vinnande koncept; att fortsätta att utvecklas som människa och därmed fortsätta att bli en bättre människa, så gott det går.

Vid skotträdsla: Om du själv är stressad och rädd för smällare, ta så lite som möjligt i hunden när det smäller. Är du lugn och balanserad, ta i din hund och försök pigga upp den, om möjligt, lek med hunden! Mer om skotträdsla.

 

181230 söndag

Grått, några snöflingor singlar ner frampå förmiddagen, sedan grått igen, - 3º C.

Min vädjan till mänskligheten: Vi kanske ska försöka göra världen lite mer människovärdig i framtiden och inte sparka på djur, natur och t o m våra medmänniskor till höger och vänster utan göra världen lite bättre att leva på istället. Livet är hårt nog som det är utan att man ska behöva göra ont värre. Det gynnar oss alla, även dig, att vara snälla mot varandra. Läs om hur skitsnack kan förstöra.

 

181229 lördag

Grått, - 5º C.

Människor falskanmäler djurägare om och om igen, år ut och år in. Det är inget nytt fenomen. Sedan har vi ett nytt fenomen numera sedan jbv tog över från kommunerna med inspektioner av djur, numera har vi myndighetspersoner som ljuger om de faktiska förhållandena hos djurägare när det passar deras agenda. I normala fall blir de som far med falsk vittnesbörd fällda för mened. Mened är allvarligt brott och kan ge fängelse. Dessa lögnare hålls om ryggen av myndigheter och deras överornande. Det är de faktiska förhållandena vi lever under idag. Knappast något som gynnar svensk djurhållning, även om det finns vissa som tycks tro det. Mer om inspektioner.

 

181228 fredag

Sol, 1º C.

Idag blir systrarna Pia´s Yuki Hisako-Ume och Pia´s Yuki Emiko-Fujin 12 månader gamla.

Ska man anmäla eller ska man inte anmäla? Är man duktig när man anmäler? Var går gränsen mellan duktig medborgare och dumhet? För att inte tala om hur långt får egentligen elakhet gå? Har ni provat att prata, på riktigt, med den det berör först? Kanske det ni sett eller hört, eller tror er sett eller hört, kanske inte var det ni trodde. Eller kanske kan ni hjälpa. Fråga er själv sedan: Är det sådant här som våra skattepengar ska gå till? Anmäla eller inte?

 

181227 torsdag

Grått, 0º C.

Idag tar jag upp riktig vanskötsel av hundar. Tråkigt nog har jag sett många kennlar som inte lever upp till ens minimiregler som gäller för hållande av hund och djur. Jag tycker det verkar som om det har ökat med vanskötsel. Sedan vet jag att jbv jagar en hel hoper med välskötta hundar, enbart för att de har många hundar!? Jag tar här upp ett gäng exempel på dåligt skötta hundar eller kennlar som jag stött på enbart under detta år. Mer om dåligt skötta kennlar o d.

Ibland är det konstigt hur olika vi människor tänker. Även om jag är själv människa i hushållet så är jag knappast själv. Mina hundar är min familj. Vi är alltså hundarna och jag.

 

181226 onsdag

Grått, 2º C.

Igår vinkade vi adjö till Pia´s Nino Oscar.

 

181225 tisdag

Grått, 2º C.

Jag känner till uppfödare som gått ur SKK p g a deras regler. En del har slutat med uppfödning, men de flesta har börjat föda upp via Svenska hundklubben och några har börjat föda upp utan papper. Jag har förståelse för att detta kan hända. För mig känns det inte alls konstigt att SKK förlorar medlemmar, att de förlorar antal utställda hundar per år, att de förlorar antal registrerade hundar per år. Som jag ser det är det en naturlig utveckling då de inte är för, utan emot, en seriös hunduppfödning som bygger på friska och krya hundar utan prioriterar helt andra saker i sin klubb. Lite mer om blandrasuppfödning.

Så fick vi storbildsTV i julklapp, något vi aldrig haft tidigare. Diana attackerade TV´n när det kom ett viltsvin på Studio natur! Naturprogrammen har fått förnyat intresse av alla våra hundar.

Bidrag tas tacksamt emot.

GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN!

 

181224 måndag

Sol, - 10º C.

Glöm inte att ge samtliga hundar kärleksfull omsorg, d v s få vara hund och vara älskade för att de är hund och inget annat än hund!

GOD JUL!

 

181223 söndag

Grått, - 11º C klockan 7.

Pia´s hundar tackar Fille för alla julklappar! Leksaker med ljud. Bollar.

 

181222 lördag

Grått, - 4º C.

Ett mer eller mindre vanligt problem på hundar med kortare nosar är att bettet kan vara snett, ibland väldigt snett, och då tydligt, ibland mycket lite snett och mer otydligt. En hund som ständigt slickar sig på ena sidan munnen finns det anledning att tro att hunden inte är 100 % rak i bettet. Nu är det så att vissa hundar har tappat tänderna på ena sidan, och då är det något annat. När en hund slickar sig, om den slickar sig rakt över nosen, när den vill slicka där, så har i regel hunden ett bett som inte har antydan till att vara snett. Sätt en klick smör på hundens nos och testa! Mer om bett.

 

181221 fredag

Grått, - 4º C.

Det finns ca 3,500 arter av mygg i världen. Några få av dessa arter av mygg kan sprida vissa sjukdommar. Några av de sjukdomar som myggor kan bära på är: Denguefeber, zikavirus, malaria (ca 600,000 dödsfall per år i världen), gula febern, chikunguya, japansk encefalit. Malariamyggan har blivit resistent mot myggmedel. Moskitomyggan har lagt om dygnsrymt efter att många människor har börjat använda myggnät när de sover. De är istället aktiva på eftermiddagar och kvällar numera, istället för natten. Mer om mygg som smittbärare.

I natt vänder dygnsbalansen. I morgon går vi mot ljusare tider. Än finns det hopp...

 

181220 torsdag

Grått, det har kommit ner några snöflingor i natt, - 1º C.

En stor anledningen till det intensiva hackandet på storuppfödare är enkelt, mycket enkelt. Dagens inspektörer kommer ifrån djurrättsorganisationer som vill utrota alla tamdjur. Allt från minsta akvariefisk till fläsk- och nöt-produktion. Alla zoo ska bort, djurparker, alla hundar och katter ska kastreras och aldrig reproducera sig så de dör ut. Läs de amerkanska grundreglerna för de stora djurrättsorganisationerna, där står det att läsa för alla och envar. När de startar med att ge sig på de som föder upp många valpar så kapar de ner uppfödningen snabbt. Akta er alla småuppfödare, när de stora är borta ger de sig på er! När vi stillatigande låter detta ske, ska vi utrota MASSOR av djur som lever i symbios med oss. De har inte rätt till detta. Är det så vår framtid ska se ut? Är det så djurens framtid ska se ut, alltså att de utrotas!? Vi MÅSTE protestera, om våra älskade hundar ska få fortsätta att finnas. När de har fått stopp på reproduktionen kommer de ge sig på alla djurägare som inte är uppfödare! Mer om inspektörer.

 

181219 onsdag

Mulet, - 1º C.

Bilder: Pia´s Diana M A Svensson, Pia´s Chica Cataleja, Pia´s Yuji Emiko-Fujin, Pia´s Niño Sancho, Pia´s Akira Sa-Chi, Rikko Vigao Leonsio Choco, Pia´s Yu-Chi Aika, chihuahuor, Pia´s Filippa M A Svensson, Pia´s Chica Alejandra, hundar, Pia´s Niño RamonPia´s Yu.Chi Kiichi, Pia´s Chica Caramba, Pia´s Ha-Na-Yo Hideo/VincentPia´s Niño Filiberto.

Vi tackar alla som sänder kort på våra älsklingar.

Idag är 202 filer uppdatarade på hemsidan.

 

181218 tisdag

Mulet, - 1º C.

Har man inte stor plånbok ska man inte skaffa miniatyrhund. Miniatyrhund finns i flera varianter. Att ha miniatyrhund kommer till ett pris. Att ha en liten miniatyrhund är alltså något exklusivt som inte är till för alla hundägare, då återkommer jag dit jag startade. Har man inte stor plånbok ska man inte skaffa miniatyrhund. Mer om miniatyrhund.

 

181217 måndag

Grått, - 3º C.

Klumpfisk har på senare år blivit vanligare i Danska och Svenska vatten. Man tror att det beror på uppvärmningen. Nyheter.

Ny art av fästing kommer till Sverige, igen. Det är två nya sorters fästing som kommit till Sverige i år. Båda sorterna kan vara bärare på mycket farliga sjukdomar. Fästingar.

 

181216 söndag

Grått, - 2º C.

OBS! Angående vissa hunddagis så jobbar innehavaren heltid och har hundarna ensamma hemma! Mer om hunddagis.

 

181215 lördag

Grått, - 9º C.

Mina hundar är inte lämnade ensamma. Jag säljer heller inte varken valp eller vuxen hund till människor som ämnar ha hunden ligga ensam hemma på regelbunden basis. En hund är född till att leva med sin familj 24 timmar per dygn från de föds tills de dör. Det är vi människor som hittat på klockor och anger tider för hundar. Hundar lever inte på det viset. Varje stund utan sin familj är inte bra för hundar. Mer om att ha hundar ligga själva.

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2019-01-16