Krig

 

Vi människor tycks väldigt korta i huvudet. När vi ser krig svarar vi med vapen. Om vi riktade dem åt rätt håll är en sak, men att bara skaffa flera och skryta. Som kukförlängare, för att tala klarspråk.

Vi anklagar vissa för att rassla med vapen. Så gör vi det samma själva.

Vi anklagar vissa för att hota och säger att vi inte låter oss påverkas, så är våra handlingar helt anpassade efter hoten ifråga.

 

 

Sanktioner

Vi avskär "de onda" nu. Som man gör med små barn som uppför sig illa. Det är ju logiskt och bra. Jag önskar bara att dessa onda människor hade fått en sådan fostran som barn så de slapp bli så onda som vuxna.

Vem vill ha med sådana onda människor att göra? Inte jag i alla fall.

Exempel: Jag blev utslängd ur mitt boende, jag vill inte umgås med de som fixade det. Varför skulle jag utsätta mig för att kanske en gång till bli stående utan bostad? Jag är ju ingen idiot.

 

 

Neutralitet

En gång i tiden var Sverige neutralt. Är Sverige neutralt idag? NEJ! Vi var en gång, men det skeppet är långt över passerat när vi sända vapen till Ukraina (vilket gör mig stolt och glad att vara svensk). Vi har passerat neutralitet. Vi har stuckit fram halsen ifrån skalet. Vi är ingen tyst Tiger längre. Den som lever i den villfarelsen, lever i fablernas värld. Livet är ingen saga. De som tog beslutet att sända vapen, måste väl ha förstått betydelsen av det valet. Om inte, får jag säga att de är mer än lovligt naiv. Så är det alla uttalanden. På den tiden när Sverige lotsades vara neutrala, så lät de Hitler passera i Sverige. De vågade inte säga ett ont ord om Hitler. Låter det som det vi gör nu? Igen, jag misströstar inte. Jag tycker att alla som tar ställning mot ondska gör något bra. Det kostar, jag vet, men det är värt det! Själv tycker jag världen skulle gå längre. Vi blundar nu för kärnvapenhot och övertagande och missskötsel av kärnkraftverk. Det lotsas vi inte om just nu. Vi bara upprepar att det verkar som det är tomma hot och det blir nog inget utsläpp. Snacka om att leva i gissningar, istället för att förstå allvaret. Alla pratar om hur man ska få ett slut på detta. Men ingen vågar ta steget.

Varför upprepar folk lögner om och om igen. En lögn blir ju inte mer sann för det. Att säga att Sverige har varit alliansfri över 200 år, är inte rätt. Vi har haft massor av allianser, en den ena och en den andra. Om och om igen. Att upprepa gång på gång att detta har hållit oss utanför kriget, vilket skitsnack! Vi har haft tur tillsammans med vårt geografiska läge. Hur länge ska Sverige chansa på tur? Neutral? Alliansfritt?

 

 

Vad är rätt och vad är fel?

Att vi står och ser på, av rädsla, hur ett folk jämnas med marken, är FRUKTANSVÄRT! Att låta sig skrämmas till att inte hjälpa våra medmänniskor i nöd, och lotsas ge hjälp genom att skicka på dem lite smulor från vårt och sedan skingra dessa stackare runt om i världen, är hyckleri.

Om vissa vill ordna världskrig för att vi hjälper de som är i akut nöd, ska inte stoppa den ärliga från vad som är rätt och fel. Det är inte rätt att stå med händerna i sidan när andra blir mördade av onda människor, onda människor som skrämmer oss till att inte våga hjälpa.

 

 

Kriga

Så har vi detta med att inte hjälpa till militärt. Först och främst, vi gör det redan. Dessutom har vi rätt att ingripa enligt internationell krigslag, bl a om det är frågan om folkmord. Klart som korvspad att detta är folkmord! Ska vi sedan prata ekonomi. Det är billigare att inte jämna ett jätteland med fotknölarna och sprida befolkningen kring världen. Om i stort sett "hela världen" vänder sig mot ett land, även om det är aldrig så stort, och ett land som dessutom just nu är drenerat på krigsresurser, så kan vi prata om att avsluta ett krig fort. Vissa få människor är så inskränkta i hjärnan så man måste ta till hårda tag för att nå fram till en enskild människa. Jag är INTE för dödsstraff. Men om man riktar in sig på en enda människa i denna värld, en människa som är på väg att förgöra ett folk och förstöra stora delar av en hel kontinent, inklucive sitt eget folk, så tror jag att t o m jag skulle känna en viss tillfredsställelse. Något jag inte tidigare ens tänkt. Vi gömmer oss bakom att "vi hjälper till" och vill inte "göra saker värre". Sedan klagar vi över var vi ska få tag i resurserna till kaoset som nu pågår. Jag tror att det blir billigast och enklast att inte bara rassla med vapen, ta fram dem en gång för alla! I dessa tider får inte det gå till så här. Och att lotsas vara neutrala, det är ju enbart bullshit! Finns ingen neutralitet. Vi tar ställning och säger så, vi t o m skickar hjälp i form av allt, även vapen, till krigförande land. Är det att vara neutral? Knappast. Öppna ögonen och lev i verkligheten.

 

 

Sverige indragen i krig?

Det har gjorts en undersökning som ställer frågan: Är du rädd att Sverige ska dras in i krig? Folk svarar snällt på frågan, så som den kanske är menad. Inte som den är ställd.

Sverige ÄR indragen i krig.

Exempel: Bensinpriser. Fonder. Flyktigmottagning. Det är bara några saker som påverkar Sverige idag. Alltså är vi indragna i krig.

Sedan har vi valt att skicka hjälp av olika modeller, människor, mediciner, mat, kläder, vapen m m till kriget. Det gör att Sverige är indragna i krig.

Så har vi alla företag som lämnat saker och teknik för enorma värden i Ryssland. Företag som förlorar handlingspartner i både Ukraina och Ryssland.

För att inte tala om media. Alla kan nog vara överrens om att kriget påverkar stora delar av media, fast media har inte utökats, så andra händerlser trängs undan. Vi är alltså indragna i krig.

Tro för all del inte att jag har något emot detta. Jag beklagar mig inte över att vi är indragna i krig. Jag själv anser att vi gör för lite!

Att stå och se på när en enda människa blir misshandlad eller dödas och inte förhindra det, om man kan, borde vara brottsligt och är brottsligt.

 

 

Förstör

Tänk vilka idioter det finns här i världen. Vissa är beredda att förstöra sitt egen land och sitt egna folk för egna syften. Jag är en stor beundrare av mycket ryskt. Men en person i Ryssland önskar jag inte hade haft så mycket att säga till om. De närmast denna person är ju lika skyldiga, då de inte sätter stopp för detta.

 

 

Dela ut vapen

Sedan alla dessa som måste babbla om allt. Skicka massor av vapen, men TALA INTE OM DET för hela världen. Vilka idioter! Det ska naturligtvis ske i det tysta. Är vi så måna om att framstå som duktiga och snälla att vi måste basunera ut allt överallt, till alla och envar i hela världen?

Jag kom ihåg en gång att jag fick möjlighet att lämna in mina gamla glasögon till välgörenhet. Då kunde jag fylla i mina uppgifter och få rapporter om vad som hände glasögonen, vart och till vem de tilldelades i slutänden. Jag tycker att jag ABSOLUT INTE vill ha uppgifter. Då belastar jag systemet i onödan, som jag ser det. Jag tror knappast att specsavers tar glasögonen själva. De kom nog till någon behövande. Utan att belasta hjälparbetare med onödigt pappersarbete. Om man gör något för att få kredit för det, är det ju i slutänden inte välgörenhet, då är det ju bara egenändamål för att känna sig duktig och kunna visa det.

 

 

Stoppa rysk olja m m eller inte?

Räddar man ett enda liv så är det värt det!

Vilket jävla skitsnack att man inte kan göra något innan EU gör något. Som om vi vore en skock får. Om man så gärna vill göra exakt lika som EU så kan man bestämma inom EU att var och en som kan gå före bör göra det. Är det så svårt? Inte nog med det, sedan när de börjar vackla, så börjar de med att föra fram att de ska gå före. Det är redan andra EU länder, med EU´s goda minne, som gått före. Allt bara vinklar hit och dit. Vill de att kriget ska fortsätta för att de ska ta hem poäng?

Om man inte gör allt man kan för att minska dödande gör en människa till medskyldig. Att inte dra sitt strå till stacken och gömma sig bakom andra är fegt och rent vidrigt. Mina åsikter är starka. Har alltid så varit. Jag vet att det retar många. Men jag står för det. Exempel när folk klagar om dyra tomater och bensin så säger jag att om det räddar en människa och en bit miljö så ger jag gärna mitt bidrag. Jag gnäller inte en enda stund över det hela. Men Sverige bestämmer sig för att fortsätta ge pengar till stridande människor som attackerar å det grymmaste ett annat land... Jag skulle ALDRIG kunna rösta på något som hjälper till med dödande. Det finns INGA ursäkter!!!

Det är ett sådant hycklande. Dessa politiker lotsas göra så mycket för Ukraina. Sedan ger de pengar varje dag till Ryssland. De är SVIN!

Ska Sverige bekosta krig? Ser ni inte själva att flera otroligt stora projekt som planerats har tidigarelagts med flera år p g a rysskrisen. Det ger många arbeten och därmed ökad styrka till Sverige. Dessutom är det flera projekt som stärker hållbarheten i världen. Jag kan inte fatta att regeringen fortsätter att gömma sig bakom teknikaliteer. Det är bara de slutar att köpa ALLT av ryssarna. Fattar de inte att det är dyrare att förlänga kriget en extra dag i onödan? Kan inte folk leverera ryssfria produkter, men då är det bara att inte köpa dem. Enkelt. De är ynkryggar, fegisar som inte gör det bästa för Sverige och inte det bästa för världen.

Varför kan inte bara EU bestämma att alla EU länder som kan stoppa import från ryssland bör göra det omedelbart. Alla EU länder borde kunna vara överrens som det, eller?

Varför låter man inte bensin o d vara dyrt? Varför går regeringen in och subvenstionerar? Jo, av en väldigt enkel orsak. Det är så många människor som är arga på höjda bränslepriser så partier som är rädd om sina väljare gör allt för att fria till dem. Jag själv anser att naturligtvis måste avdrag för transport höjas när resor blir dyrare. Därom råder ingen tvekan. Men för övrigt, putta folk över kanten till att skaffa sig alternativa färdmöjligheter. Subventionera tåg, buss o s v istället för drivmedelspriser! Själv skulle jag aldrig vilja rösta på ett parti som förespråkar mindre priser på drivmedel. De människor som är arga på höjda drivmedelspriser borde tänka på att höjda drivmedelspriser kan bidra till att mänskligheten överlever och inte dör ur i en nära framtid.

 

 

Vilka har ansvar?

Vilket ansvar har de som lyder order när ordern uppenbart är sjuk? Vilket ansvar har de som står och ser på utan att göra något? Vilket ansvar har de som ser att detta är fel men ändå inte vågar öppna munnen och säga ifrån? Är man humman och har makt att stoppa detta men ändå inte gör det, kan det anses vara ok? Brott mot mänskligheten, är det inte att stå och se på utan att göra allt för att stoppa förödelsen? Skrivet från min vy, som liten människa, som är för fred. Det är därför jag skriver detta. Att tillåta någon att förstöra ett helt land med innehåll och allt, och säga att man är för fred, det är sjukt! Är man för fred sätter man OMEDELBART stopp för folk som INTE är för fred. Tänk om jag skulle ta ansvar för en hund som visar sig vara elak (något jag gjort massor av gånger genom åren), och sedan låta denna hund gå in i vårt hus och förstöra freden och se till att det blir krigsstämning i vårt hus. Är jag då för fred? Jag stämmer i bäcken. Från första sekund i vår familj får hunden lära sig var gränsen går. Vänligt och bestämt. Lika om jag har inbjudna gäster som beter sig illa, så får de gå. Väldigt enkelt. Jag har blivit utsatt för grymma brott, men det går inte att få rättvisa, eftersom systemet fungerar så. Sverige är ganska sjukt. Så systemet i Sverige har skadat mig och mina hundar, min familj, utan att jag kunnat göra något åt det. Bortsett ifrån det, så har jag alltid haft fred i familjen.

 

 

Flyktingar med sällskapsdjur

Denna morgon har jordbruksverket gått ut med att de ska sätta ukrainska sällskapsdjur som kommer hit med flyktigar (och som flyktingar) i karantän.

Ukrainare, har ni husdjur? Kom inte hit. Sveriges myndighet för sällskapsdjur är världsfrånvända och drar sig inte för att splittra era redan sargade och stympade familjer.

Jordbruksverket är inte för människor. Ännu mindre för djur.

Jordbruksverket har ingen kunskap om djurinnehav i t ex Ukraina, de bara sätter sig på höga hästar och anser sig själva som bäst.

Ju mer jag hör från mina vänner runt om i världen, ju mer ser jag hur bakvänt jordbruksverket tänker, och hur lite kunskap svenska myndigheter har om djur och djurhållning i andra länder.

För mig är det ingen tvekan, Sverige är bland de sämre länderna när det gäller att ha human djurhållning av sällskapsdjur. De ger inte ens djur ett bra liv. Vissa regler är helt i strid med vad som är bäst för hundar.

Det viktigaste för jordbruksverket verkar vara att görs sig själva som märkvärdiga.

Jordbruksverket i Örebro gick i går kväll ut med att människor med sällskapsdjur INTE skulle bli fråntagna sina sällskapsdjur, fast de kom ifrån Ukraina. Däremot skulle de få gratis undersökning och ev. behandling av jordbruksverket och restrektioner att deras djur inte ska träffa svenska djur första tiden. Hurra för Örebro!!!

 

 

Infrastruktur m m

Denna post"service"... Jag har nära på slutat att beställa över internet, då det bara är problem med att få produkterna. I förrgår (220328) skrev posten ett SMS till mig att de skulle komma igår mellan 9,30-17,30 med mitt paket. Kom de? Nej! Gick det att ringa på telefonnumret som var med i SMS´et? Nej! Idag hör jag inte av dem alls. Det går fortfarande inte att ringa till numret som de uppgett. Vad gör man? Om detta var första gången, skulle jag väl inte säga något, men tyvärr är det inte så. Förra gången fick jag åka runt i två dagar och leta paket, innan jag fick tag på det. Ett paket som skulle ha levererats till min dörr. Det var ett och ett halvt år sedan. Undrar hur lång tid det tar innan jag vågar beställa något nästa gång? Det känns som samhället och all samhällets service är på väg att gå åt helvete. Vi pratar om att infrastruktur ska fungera i kris som t ex coronaepedemier eller krig. Ska vi inte se till att den fungerar till vardags först?

220816 Det är ett märkligt system i Sverige mellan varven. Vissa patienter vägras vård då vården är för dyr. Samtidigt ska våra skattepengar bekosta en som vill provosera. Då är det gigantiska pengar vi pratar om, och då är inte allt annar inräknat som rättegångskostnader, prykiskt och fysiskt lidande m m. Varför ska inte provokatörer betala de kostnader som de ådrar vårt samhälle? Det finns många människor som anser sig intelligenta, ska inte en enda av dessa betalda människor räkna ut hur det ska kunna ske? Ner för folk som är ute för att bete sig illa på andras bekostnad.

Mer om att bevara mänskligheten.

 

 

Nato eller inte?

Jag är så less på detta skådespel som politiker håller på med. Jag förstår att de vill framstå som seriösa, men vi vet ju alla att Sverige och Finland går med i NATO. Vad är det att hymla om? Skäms de? För vad i så fall?

Varför sägs NATO vara en krigsorganisation av somliga personer och organisationer om och om igen. Hoppas de att NATO ska vara en krigsorganisation? Eller hoppas de att alla ska se på NATO genom falska glasögon?

Varför ska en anti-krig-sammanslutning som NATO ha kvar ett land i organisationen som går in på andra länders territorier och utför våld? Jo, för USA som startade NATO går in i andra länder och bedriver våldshandlingar som de försvarar med att det är i fredens syfte. De ondsinta gör inget annat än att leta kryphål för att kunna fortsätta att vara onda. Världen har alltså lärt sig, att man kan skylla på att det är i fredligt syfte. Man ska "rädda" urfolket på Krim. Man ska "rädda" de rysktalande i Ukraina. Man ska "rädda" ukrainare från "nassister". Man ska rädda "sitt" territorium på andras marker. Man måste nog vara ganska strikt om man vill ha fred. Att endast bedriva fred, utan någon form av våld eller tvång (vilket egentligen är samma sak).

Jag förstår mycket väl varför "vilden" i regeringen och "vilden" i Turkiet inte tål varandra. De är ju exakt likadana! Som barn i en sandlåda. Testar gränser hela tiden för att se hur många förmåner man kan tjata till sig. Sedan tror de att de är intelligenta och smarta.

 

 

Putins hot

Upplopp i Sverige. Finns det ingen i Sverige som fattar att detta är Putins anhängare på datafronten som uppviglat till detta? Varför ser inte folk helheten? Putin har ju sagt det rakt ut. Det är ju så här han arbetar gång på gång. Han sitter och skrattar medan polisen står överrumplad. Putin har, som man vet, en massa olika "datasnubbar", hackers eller vad de kallas, som han betalar för att påverka val mot det resultatet han vill ha. För att få dem att plantera jävulskap för att göra livet surt för vissa som inte passar honom. Han tycker det här gör honom hemst överlägsen. Förra gången som Sverige uttalade offentligt att de sneglade mot Nato så sa Putin ifrån. Ett tag efter det så blev det stort drev mot sociala och det höll på att gå hårt till där med, trots att det var mammor och pappor som man tycker ska tänka till en gång till, fast det finns väl en orsak till varför de tagits ifrån sina barn... Nu blev det offtentligen igen att Sverige närmar sig Nato. Denna gång varnade Putin igen. Denna gång var det lite våldsammare människor han riktade sig mot. Det som märks tydligt är att det Putin gör är med viss fördröjning varje gång från varning till att komma igång. Detta kan man utnyttja, om man är smart. Jag skulle i vilket fall inte vilka vara polis idag. Och jag är tacksam att mitt enda barn inte är det...

Det är väl korrekt att folk ska få tillstånd att säga sin åsikt. Men om det medför stora kostnader så är det väl rimligt att de som ska säga sin åsikt för betala för omkostnaderna. Det är ju inte rimligt att skattepengar ska betala för att extrema ska vaktas för att de ska demonstrera. Då hamnar vi i ett läga där de får bära sina egna kostnader. Då blir det endast rika som är slösaktiga som har möjlighet att demonstrera om känsliga ämnen. Är det rimligt? Inte mer än att skatter ska betala för att provocerande människor ska få yttra sig. Eller?

När folk inte begriper något så borde de hålla käft! Polisens arbete är att SKYDDA samhället. De gjorde alltså ett PANGJOBB som kunde göra just det. Endast saker som går att ersätta med tiden gick sönder. Inga människor av allmänheten blev fysiskt allvarligt skadade, utan endast poliserna själva. Vilket är illa nog. Jag instämmer med min kompis som uttrycker att poliser borde ha bättre betalt. Sedan kan jag bara tillägga att de borde ha bättre utrustning, så mycket som gick sönder så undrar man hur bra deras utrustning är?

Trump "tror man" kunde komma fram genom manipulation från ryssland. En nej-kampanj i medier om NATO "tror man" piskas på av ryssarna. Brexit "tror man" uppmanats efter påtryckningar från ryssland. När jag skriver "tror man" så vet man att så är fallet, MEN man vet inte i hur hög grad det bidragit. Vi vet att ryssland ser ett högt nöje i att slå splitt mellan hederliga människor och hederliga länder. Sammanfattning: När ska vi sluta låta ryssland påverka människans liv till det sämre?

Hot mot Sverige från ryssarna. Inte fientlig, säger ryssarna. Intressant! Det är något liknande av vad de sa om sina relationer till Ukraina också. Ryssar är tydligen duktiga på att hota. Men ibland går de längre, det har de bevisat. Hur man ryssarna tro att vi ska stå ensamma i världen när det gäller vårt skydd när vi ser att ryssarna ger sig på dem som står ensamma. Ibland undrar man vad folk använder hjärnan till.

Det är märkligt att ryssarna kallar oss aggressiva. Det är ju endast de som gått in i andra länders territorium och bedriver ohyggligheter. Ingen går in till dem. Hur kan någon vettig människa tro på sådan smörja?

 

 

Leda med fruktan eller kärlek?

Första maj protesterar man eller framför sina åsikter. Här är en åsikt ifrån mig. Med tanke på alla Putins näsmaste oligarker som dött under suspekta omständigheter runt om i världen de senaste månaderna så är det uppenbart att det är farligt att vara en nära man till Putin. Döda: Leonid Shulman, Alexander Tyulyakov, Mikhail Watford, Vasilij Melnikov, Melnikovs fru Galina, Melnikovs två unga söner (4 och 10 år gamla), Vladislav Avajev, Avajevs hustru, Avajevs dotter, Sergej Protosenja, Protosenjas fru, Protosenjas barn. Slutsats, det är farligt att vara "vän" med Putin. Det är också naturligt att de som överlever att vara nära Putin inte vågar säga något. De vet ju hur det kan bli då... Att leda med fruktan istället för kärlek, är förkastligt och ALDRIG hållbart i längden. Putin är p g a sitt agerande och p g a sin ålder snart en före-detting, av en orsak eller annan. Vi är många som ser fram emot den dagen.

Putins högt uppsatta chef för Gazprom Andrej Krukovskij endast 37 år gammal har dött. Det är fler och fler som dör av de nära Putin. Man kan undra om de som dött har haft något emot kriget eller endast förlorat Putins pengar. Eller är det något annat?

 

 

Skitsnack

Ryssarna tycks ha fega landsmän. De baktalar döda svenskar som inte kan försvara sig.

 

 

Jag är självdestruktiv

Jag har hellre världskrig och blir hellre dödad, än att inte direkt hjälpa de som blir ofärdigt behandlade.

Jag gör hellre det rätta, om och om igen, än att skydda mig själv. Detta har gett mig många problem genom åren, men jag bär de problemen med medvetande om att jag kunde valt att ljuga och bedra, krypa och fjäska, så hade jag klarat mig undan problem. Då jag ser detta som att ljuga, så finns inte det alternativet för mig i min värld.

 

 

SKK

SKK har tagit ställning. INGA ryska hundar får registreras i SKK efter 15 mars. BRA!

 

 

Baksidor

Effekter är bl a att vi har dyrare el och olja. Det är väl INGENTING jämfört med att få sitt land och folk jämnat med marken.

 

 

Absolut lydnad

En Gud som ständigt begär dyrkan av sina "följare" kan ju knappast vara en Gud. Eller? En Gud som BEHÖVER dyrkan är inte osjälvisk. Den Guden är behövande. Gud är god, alltså osjälvisk. Det finns åtskilliga sekter som har en ledare som ibland kallar sig Gud, ibland Jesus. Vissa av dessa KRÄVER dyrkan. Oftast betraktas dessa som sinnessjuka med ögonen i backspegeln. Detta sätt att även t ex "vänner" kräver absolut dyrkan av sina följare är lika knäppt. Det är inte ok. Varje människa är fri. Varje människa har rätt till sitt eget liv. Ledare som kräver dyrkan är inte en sekund bättre. Att inte låta människor ha en egen åsikt är sjukt. T ex alla dessa som vältrar sig över andra och försöker kväva dem. Alla beter sig som ett litet bortskämt barn som inte kan dela med sig. Vi kan lätt nämna en handfull som just i dagarna beter sig så, som vi alla har hört talas om...

 

 

Ryska parader

Ryssarna och deras parader. Alla går med huvudet vridet åt samma håll, som om det vore något fel på dem. Och nog är det något fel alltid. När alla tittar åt samma håll kan inte något se eller förstå helheten. Som ett dåligt skämt. En militär som bara tittar snett uppåt och åt höger ser inte ens marken de går på. Med sådan utbildning så är det konstigt att de kan kriga över huvud taget. Det ser så obota löjligt ut. Och helt korkat. Kan det vara därför som vissa ryssar lärt sig att inte se åt alla håll, enbart se en sak i livet, sin ledare på gott och ont.

 

 

Kroppsspråk

Jag är extremt road av att iakta personer kring Putin och allmänheten i Ryssland. Man behöver verkligen inte kunna mycket om kroppsspråk för att förstå vad som pågår i huvudet på ca 95 % av dem. Många som är på möten med Putin tittar bort när han pratar, speciellt de som sitter närmast honom. Vissa som frågas på gatan väntar länge innan de svarar. Vissa riktigt letar efter "rätt" svar. Ögonen facklar. Vissa håller om sig själva. Vissa är riktigt rädda. Vissa säger rakt ut att de inte kan svara på frågor om kriget. Skulle en anhängare till Putin säga så? Knappast.

Mycket intressant ansiktsuttryck och kroppsspråk på folk som tvingas rösta i södra och östra delar av Ukraina. Fattar man inte att vissa är rader med ryska militärer i militärkläder, alla mycket unga pojkar med totalt ointresserade ansikten och neutrala kroppsspråk som om de endast står där för sitt eget nöje och sedan gamla kvinnor som ser ut som om de ville sticka en kniv i okupanterna. Bittra, trötta men stridsvilliga. Mycket uppenbart.

 

 

Stjäla land (220922)

Nu gör Putin desperata utspel, han ska ljuga sig till områden av Ukraina. Sedan ska han skicka ut 300,000 "reservister" från militären. Nu får resten av världen bekänna färg. Tänker vi se till att freda världen eller? Uppepå allt annat gör han ett mycket konstigt drag. Han skickar protesterande, de som är som mest orädda och emot kriget, till Ukraina för att kriga mot Ukraina, hur vet han att dessa inte motarbetar ryssarna eller byter sida när de väl kommer dit? Putin ska lotsas vara intelligent. Är han?

 

 

Putin slaktare

Jag kan förstå varför Biden kallar Putin slaktare. Men jag tycker Biden ska be slaktare om ursäkt...

 

 

Kärnkraftolycka, leva på tur

Ryssarna är INTE träffsäkra när de skickar iväg sina projektiler. Det är uppenbart att deras utrustning är kvar någonstans på "stenåldern". Ryssarna träffar lite på ett ungefär gång  på gång, genom detta krig. Detta är uppenbart och har konstaterats om och om igen genom hela kriget.

Bl a ger sig ryssarna på det ena kärnkraftverket efter det andra.

Nu är det de tredje kärnkraftverket som ryssarna är på i Ukraina sedan kriget börjar.

Världen lever på tur. Turen att det hittills inte blivit något större kärnkraftsolycka.

Hur länge till tror ni att vi ska ha turen på vår sida?

 

 

Ett drygt halvår efter Ryssland startade krig mot Ukraina (220921)

Hitler skapade massgravar 1930-45. Putin skapar massgravar 2022. Hitler utnyttjade och/eller dödade folk av annat etniskt ursprung. Det samma gör Putin idag. Hitler tystade oliktänkande och framför allt oliktalande. Putin gör det samma idag. Hitler spred falsk propaganda. Putin gör det samma idag. Hitler jämnade hela samhällen med marken, bombade dem sönder och samman, till oigenkänlighet. Putin gör det samma idag i Ukraina. Hitler gav sig på svaga (bl a mördade förståndshandikappade), det samma gör Putin idag (mördar barn i skolor, sjuka på sjukhus, puttar ut fångar till krig m m). Hitler dödade de av hans närmaste som stog i hans väg, som sa ifrån. Folk kring Putin som tycker detta krig inte fungerar, dör på de mest konstiga och underligt fantasifattiga (uppenbara) vis. Problemet är att detta har hänt lite nu och då mellan dessa tidpunkter runt om i världen. I flera av dem har Sovjet/Ryssland varit inblandad. Då har det hänt något längre ifrån Sverige. Alltså har världen inte uppmärksammat det på samma vis som sker just nu med Ukraina. Det som sker nu i Ukraina upplever jag som något mer brutalt och något mer omfattande i antal drabbade och förstörda ytor, än vad som pågått efter Hitlers tid. På Hitlers tid blev alla möjliga länder indragna direkt i kriget. Nu står Ukraina utan att något land skickar dit soldater medan ukrainare utplånas liksom deras hus och hem och liv. Vill vi verkligen fortsätta "stödja" Ukraina på det vis vi gjort hittills så får vi nog ta i så vi spyr och går på knäna, om det ska ha någon verkan, vilket naturligtvis är det minsta vi kan göra när ni Ukraina står för allt annat. Skicka MASSOR av mer vapen. Ansätt Ryssland i allt! Att tycka att vi inte ska ta i så det drabbar oss är SKITSNACK! Ju fortare vi får slut på kriget, ju fortare kan vi återställa världen till ett nytt normalt. Så länge kriget pågår ÄR vi drabbade, vi kan INTE skydda oss.

 

 

230121 Wagnergruppen

Wagnergruppen har konstaterats gång på gång, år efter år, syssla med olagligheter, som t ex tortyr, våldtäkter, döda barn, förstöra skolor, sjukhus o s v. Gång på gång, i olika länder, allt för pengar dessutom. Nåja, det är ju egentligen inte problemet. Problemet är ju att de är konstaterat olagliga upprepade gånger sedan massor av år.

Nu har Serbien fått nog, eftersom Wagnergruppen rekryterar i Serbien, bl a genom en rekryteringsvideo på serbiska. Det är förbjudet för serbiska medborgare att delta i militära konflikter utomlands.

Dessutom har USA till sist valt att klassa Wagnergruppen som kriminell.

 

 

Efter kriget, förlåtelse, försoning

Vill man hjälpa brottsoffer så bör man lära dem att förlåta. Inte förrän folk verkligen lär sig att förlåta dem som skadat oss, inte förrän då får man hjälp på riktigt. Att hämnas skadar bara en själv. Alltså är det i slutänden ett sätt att skada brottsoffer ännu mera. Brottsoffer får bäst hjälp genom att man tillhandahåller en bra sjukvård. Inte som det är nu, att de som behöver hjälp blir nekad p g a brist på resurser. Något som jag sorgligt nog har hört exempel på åtskilliga gånger under senare år.

Detta gäller bl a de som blivit indragna i krig. De som drabbas av mental ohälsa p g a övergrepp. Det gäller naturligtvis inom familjen. När man lever i en sluten grupp, familj, arbetsplats eller liknande som oundvikligen gör att folk är nära varandra kommer man förr eller senare bete sig orätt mot sina närmaste, det måste man lära sig att förstå och förlåta. Alltså lär er förlåta i stort och smått, då mår ni bäst!

 

 

221001 Krig och miljön

Vi pratar väldigt lite om krig och miljöförstöring. Det senaste effekten av krig är saboterade gasrör i Östersjön som släpper ut enorma mängder metan över Sverige. Utsläppen av gasen tros av Naturvårdsverket vara liknande ett års totala klimatutsläpp i Sverige. Alla bomber är farliga för miljön, släpper ur farligheter i luften, förgiftar marken, släpper ut farligheter från marken till luften, mördar växter och djur etc. Alla återuppbyggnad ger ännu mer utsläpp. För att inte tala om utvecklingen till det bättre för miljön som inte fått utrymme att fortsätta som den borde under denna tid. Ju fortare kriget tar slut, ju fortare kan vi börja jobba på att få mänskligheten att överleva. Jag lärde mig tidigt att vissa människor måste man prata med på det enda språk de förstår.

221025 Krig är otroligt kostsamt för miljön, så mycket vet man. Jag skulle vilja veta vad t ex en missil, en bomb, en lokal sammandrabbning m m kostar för miljön. Det verkar som om ingen vågar prata om det. Men att blunda för sanningen utplånar inte problemen, det gör dem bara större. Så länge var har en dåre som massbombar dag efter dag måste resten av världen jobba ännu hårdare för att världen inte ska gå under. Då får vi en regering som backar vad gäller miljöarbetet. Inte bara står still, utan går bakåt i utvecklingen. Varför vill vi människor utplåna människan från vår jord? Mer om min tanke om politik. Mer om min tanke om miljön.

 

 

221027  Så håller Putin och hans anhang på att hota västländer med att sänka satteliter.

Klart de gör! De vill ABSOLUT inte ha fram fakta. Då blir det ju svårare för dem att ljuga.

Stackars ryssar som ständigt måste gå omkring och vara så rädda för sanningen. Det kan inte vara lätt.

 

221213  Putin är en riktig fegis. Han vågar inte låta sig utfrågas.

Han ställer in den årliga nyårs-presskonferensen, utan en enda förklaring.

 

221228  Det är farligt att vara under ögonen på Putin.

Ytterligare mystiska dödsfall hos hans underlydande.

En Pavel Antov, som har uttryckts sig vara emot kriget som Putin för, har fallit ner från ett fönster.

En Vladimir Bidenhov ska ha dött av en hjärtattack.

Putins "vänner" dör ofta i fallolyckor och förgiftningar. Förgiftningar som t ex kan misstas för hjärtattacker.

 

230102  Jag är emot våld. Samtidigt måste man förstå Ukraina. De har inget val. Man måste prata med var och en på det språk som de förstår. Om Putin inte förstår något annat än krig så är det så Ukraina måste svara, vare sig de vill eller inte. Om de inte försvarar sig upphör de att existera.

 

230108 Putin lovar och lovar. Kallades förr för "Lovar runt, håller tunnt". Sen skyller han på andra. Denna gång hade han lovat eld upphör över deras nyårsfirande, vilket de inte höll, och sedan skyller på andra. Putin säger att han försvarar sig. Så sjukt! Han kan gå hem och försvara sig. Inte försöka stjäla andra människors marker med människor och allt, och attackera markägaren.

Barn testar gränser. När människan är barn bör den lära sig att lova och inte hålla är inte ok. Att skylla på andra är dessutom grymt. Sagor, som t ex prinsessan och grodan, är sedeslärande på det viset. Sagan lär barn att det inte är ok att lova sådant som man inte sedan håller. Det är alltså ett barnstadie som vuxna människor inte borde hålla sig med.

När man lyssnar på Putin och Trump, så är både dessa män sådana som lovar runt och håller tunt och sedan skyller på andra. Det är som om de tror att bara för att de sagt något så är det detta som gäller, oavsett hur sanningen är.

Folk som väljer att lyssna på denna typ av människor är väl av samma skrot och korn, antar jag. Ouppfostrade människor som inte lärt sig skilja på rätt och fel, ditt och mitt. Folk som hittar på sin egen verklighet utifrån egen fantasi.

Sedan kommer det sjukaste av allt. Efter att Putin sagt att han INTE har krigat under helgen så hävdar han några timmar senare att han har dödat över 600 ukrainska soldater i en robotattack mot en militärbarack i Kramatorsk under lördagnatten mot söndagen, strax före midnatt. Då ett eldupphör skulle ha varat till midnatt. Anledningen till att han har gjort det hävdar ha att det är Ukrainas fel. Ja, det är ju bara att läsa ovan... Från Ukrainsk sida är det raporter ifrån nyhetsbyråns reportrar på plast samt andra vittnen som hävdar att det var några mindre skador men inga skadade eller dödade. Även borgmästaren i staden har påstått att ingen har dött. En byggnad däremot hade mindre skador.

En annan intressant iaktagelse är svenska reportrar som varit både i Ryssland och Ukraina och raporterat. I Ryssland för de inte gå var de vill, de får bara prata med utvalda personer, i regel en eller två. De får inte ens titta vart de vill. När samma reportrar taporterat ifrån Ukraina får de gå vart de vill, bara marken är röjd för minor som ryssarna slängt omkring sig, och de får prata med vem de vill och hur många de vill. Det är alltså flera svenska reportrar som gjort samma iaktagelse vid flera tillfällen i båda länderna. Det säger ju allt, tycker jag.

Mer om politik.

 

230108 Så är Putin på väg att fixa två kärnkraftolyckor idag igen och skyller sedan på Ukraina, som vanligt.

Mer om politik.

 

230114 Putin behöver tydligen mer vapen. Tur att han har ett av de länder i världen som har mest fångar. Nu utnyttjas fler fångar till straffarbete. De får hjälpa till att göra vapen!

 

230116 Wagneravhoppare flydde till Norge. STORT HURRA för de som förstår att något är fel och VÅGAR stå upp emot onskan!!! Grattis Norge! Vi behöver fler ärliga människor i världen som vågar stå upp emot onska. Dessutom en man som vågar, dubbelt HURRA!

 

230116 ryss-belarus startar flygövningar. Förra gången de "övade" tillsammans så invarderade ryssarna Ukraina. Vad ska de göra denna gång? Naturligtvis är detta en teckmantel för något de tänker utföra. Fortsättning följer.

 

230118 Ryssland skyller på USA, som att det är USA´s fel att ryssarna gick in i Ukraina. Hur kan det finnas en mentalt frisk människa som köper en sådan undanflykt? Snacka om fegisar som inte kan stå för vad de själva gör!

 

230120 Jag är glad att västvärlden ÄNTLIGEN har insett att de måste hjälpa Ukraina att ha en chans att vinna utan att utrota sitt eget folk på kuppen. Bättre sent än aldrig.

 

230120 Jag blir road när jag iaktar kroppsspråk.

I USA är det meningen att politiker ska vara "gamla gubbar" som ska studsa som om de var tonåringar för att inge fortroende inför väljare i Amerika, verkar det som. T o m människor som inte ens har det temperamentet och aldrig haft dessa rörelsemänster normalt. Då kan det bli som rena Charlie Chaplin över det hela. Förnedrande.

I Turkiet går höga politiker som om de var djupt drogade och är på väg att ramla framåt och ramla ihop i nästa steg. De tittar på sina fötter och inte dit de ska, som i politiken. Skulle jag se någon med det kroppsspråket skulle jag ringa 112.

Sedan har vi morfologi, titta på Turkiets ledare som har en sluttande panna, i pannan sitter långtidstänket. Behöver man säga mer?

Är det konstigt att det blir krig när politiker inte ens kan tänka på längre sikt?

Det är mycket intressant att se de olika politiska varianterna runt om i världen och hur det speglar varje lands politik.

 

230124 Om ändå andra länder kunde ha utökat sitt stöd i militär utrustning tidigare till Ukraina hade kriget kunnat vara över nu.

 

Uppdaterad 2023-01-24

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström