Bevara mänskligheten

 

En sak som jag tror vi människor gör fullständigt klart för oss är att vi människor utrotar oss själva om vi fortsätter som nu. Jorden kommer överleva, om än i stympad form, för att med tiden fulla ut luckorna med nytt, där vi har förstört.

Det är alltså mänskligheten som står på randen. Vill vi bevara människan måste vi ta hand om vår jord och vårt universum.

Då jorden är akut under hot, så MÅSTE åtgärder tas till OMEDELBART!

Sent ska syndaren vakna, men bättre sent än aldrig.

 

 

210905 Visst finns det duktiga och rent fantastiska människor i vår värld.

Bl a en som kom på att använda apelsinskal att göra tyg av.

Sedan en annan som gör tyger av ananasbast.

En annan som gör djurfoder av nötskal.

Dessa exempel är människor gör dessa avfall till nytta, dessutom med helt miljövänliga metoder.

Man kan bara glädjas av att det finns smarta och underbara människor som gör så fantastiska saker.

 

211026 Solcell eller batteri i fläktar för att kyla hundar? För mig är valet självklart. Om man har något val.

Fördelen med solcell i dessa sammanhang är många:

Tyvärr har jag bara sett en sådan, och den såldes för att hålla bilar svala till människor. Jag köpte två.

Andra såg vad jag hade. Jag rekomenderade dem var de skulle få tag i dem. Sedan efter bara en sommar så slutades de att sälja.

Sedan har vi inte fått tag på några fler.

 

211027 Förr sa man att vi lånar världen av kommande generationer. Under senare årtionden har jag hört från flera håll att världens alla resurser är till för dem.

Kan det sistnämnda vara en orsak att alla varningar som gjorts i massor av år har ignonerats?

 

211111 Angående att bekämpa klimatförstöring. Använd sunt förnuft. Då klimatförstöringen redan har så stor negativ effekt överallt i världen, så har ingen del av världen råd med något annat än en sänkning av belastningen på vår jord som vi människor utsätter den för, inte begränsad höjning. En begränsad höjning kan aldrig vara nog.

 

211114 Naturen är väldigt förlåtande. Den försöker ofta hjälpa oss på traven och försöker desperat rätta till de fel vi människor gör.

Exempel: Under kanske 50 år sket de flesta uppfödare i att deras hundras oftast hade få tänder. Sedan blev rasen "populär" (som kan vara lika med fördärvad men ändå kan leda till framåtskridande) och då fanns det efter en tid många individer av denna ras och då ansåg man sig att det fanns utrymme för att endast avla på hundar med fulltaligt antal tänder.

Trots idoga försök av människan att utrota dem under 50 år så dök de upp om och om igen.

Med människans hjälp att rätta till problemen tog det några generationer så blev fulltaliga tandrader det vanligaste igen hos den rasen.

Ett annat exempel: Människan gör sitt bästa att asfaltera, lägga betong och sätta gatulysen överallt, fullständigt förödande för naturen och därmed för djuren och växterna, och därmed för oss människor.

Lämnar människan staden så slukast den oftast tillbaka av naturen som bit för bit bryter ned vad människan har förstört.

Undantag är t ex vid extrem kyla eller vid extrem torka. Det säger mig att dessa miljöer är extremt sårbara.

En jämförelse: Om en hundras avlas till ett dåligt psyke (avlar på extrem skärpa eller extrem nervositet och rädsla) tar det oftast mycket länge att bli av med det igen. Människan ska akta sig för vad den exprementerar med.

Det som finns på jorden är INTE till för människan att göra vad den vill med. Människan har tillåtelse att bo på jorden tills den försöker döda vår jord. Då blir det människan som utplånas istället.

 

211115 Kan man tycka att "endast" 1,5 grad uppvärmning är en seger? Jorden är i uppror och vi pratar om att fortsätta att förstöra.

Tänk om jag som uppfödare sa att mina hundar har hjärtfel, halva mitt avelsmaterial dör vid 5 års ålder. Jag ska om 20 år rätta till det till att endast halva gänget dör vid 4 års ålder!

Har jag då gjort ett framsteg?

 

211116 Jag bara undrar, hur kan man tycka att djur är friska för att de inte äter antibiotika? Låter för mig som ett stort baklängestänk.

Just nu använder kycklinguppfödare detta som argument för att deras djur är friska.

När de samtidigt visar bilder på kycklingar som är ihopträngda som sardiner i en inomhushall, så står det hela klart för mig att om jag hade haft kycklingar som sett ut på som de på filmen de visade på TV denna morgon, så skulle jag ta reda på varför mina kycklingar var sjuka!

 

211117 Varför ska reklam ha rätt att utnyttja enorma mängder energi hela tiden?

Har vår värld råd med det?

Vi tror bara att vi lever i överflöd. Det gör vi inte.

 

211202 Att ha jättestora hus, mycket mer än vad man egentligen behöver, kräver mera av allt.

Ta t ex uppvärmning. Det är lätt att relatera till, då det är mycket diskusioner om det i media numera. Ett stort hus kräver mer uppvärmning. Mer uppvärmning är en person eller familj behöver. Alltså lever man i onödan över sina tillgångar. Eller över jordens tillgångar.

Det finns massor av andra exempel. Större hus kräver mer vatten. Mer rengöringsmedel. Mer material till att reparara hus, tapeter, färg, brädor o s v.

Jag levde för några år sedan i ett mycket stort hus, jag SKÄMDES! Folk förstod mig inte...

Nu lever jag i ett hus som är tillräckligt för mig och mina 4-fota och mina bevingade familjemedlemmar. Jag trivs SÅÅÅÅÅÅÅ mycket bättre, trots att jag mellan varven för förklara att jag FÖREDRAR detta och detta är vad jag vill ha. Något jag inte skulle behöva förklara och försvara, om folk förstod att jag hjälper vår värld och därmed mänskligheten i det lilla.

 

211210 Varför fösöker människan hela tiden ta till kortsiktiga lösningar? Är vi så kortsynta? Dagens omedelbara respons, är det något som står i motsats till långsiktighet?

 

211211 Norge har 36 glasiärer. Alla har minskat de senaste 20 åren. Ett av de värre exemplen: Steindalsbreens iskant (Lyngenhalvön i norra Norge) har gått tillbaka med 45 meter bara i år. De senaste 20 åren har samma glasiär minskat med 416 meter. Detta är naturligtvis fruktansvärt! Vi kommer snart inte ha färskvatten.

 

211214 Värmerekord i fjol i Sibirien enl. WMO. Arktisrekordet är en av flera extrema väderobservationer.

 

211215 Jag har många gånger ansetts som udda, fast idag är det färre som ifrågasätter vad jag gjorde förr. Men fortfarande är det många som ifrågasätter andra saker jag lever efter, som kanske en dag kommer betraktas som bra, vad vet jag. Jag kan bara dömma efter historien...

 

211228 Att förbjuda plast där produkten består av mer än 15 % plast, är igen ett stort tillkortakommande, som jag ser det.

 

220207 Visst kan man förstå att mycket vill ha mer. Det är ju så mänskligheten fungerar. Människan är dock intelligent nog att förstå att mindre är mer. Slösa inte med onödiga ting. Så är det detta med våld. Mer straff. Vill man ha en tuff hund att mjukna ger man den oändligt med vänlighet. Det botar aggressiva hundar. Vi kanske borde göra lika med människor? Man vet också att sätta hårt mot hårt trappar upp våldet, likaså hos hundar som hos människor. Varför tror då människor att bedriva våld är en väg till fred? Höjer vi nivån mer på den aggressiva vägen tar vi död på oss själva. Vi måste börja bedriva mänskligt beteende och mänskliga handlingar. Människan är faktiskt klokare än vad vi idag verkar vara. Var rädd om mänskligheten.

 

220211 Att vägra se sanningen, att vägra lyssna på expertis, är ett sätt att vägra se verkligheten. Gör man det är man ute på en slipprig väg, man kommer halka! Livet är inte en saga, en storry som är ihopdiktad. Livet är verkligt.

 

220227 Krig. Bråk. Så klart är de rädda och aningslösa i behov av att ta till krig. Man kan också starta krig för att övertäcka egna tillkortakommanden.

 

 

220406 Ström

Folk vill ha ström, men folk vill inte ha vindsnurror och solpaneler. Kanske ska de kommuner som godkänner vind och sol utveckling ha del i strömmen? Pengar talar alltid. Det är ju inte så stor skillnad från hur det är nu. Där alternativ ström produceras idag, i norr, är elen billigare. Varför gör alla det så svårt?

 

 

220407 Snåla och spara

Jag tänker mycket på alla dessa råd som kommer nu. Hållbarhet. Konsumtion. Detaljer: Inte slänga mat. Jag minns inte att jag slängt mat, däremot MASSOR av förpackningar år efter år, vilket irriterat mig. Tar man bort en massa förpackningar så tjänar säljaren pengar och transport på det i de allra flesta fall. Varför tänker inte säljarna på det? Återvinning. Jag minns inte att jag någonsin slängt något åtevinningsbart. Allt har återvunnits på ett eller annat sätt. Egna kassar. Använda lågenergi. Jag t ex har all utebelysning med solcellsladdning. Minska uppvärmningskostader i bostaden (vilket jag är en hejare på). Det är bara några få exempel. Jag hör mer och mer vad mycket pengar man sparar om man följer sådana här riktlinjer. Jag har alltid varit en baddare på att leva snålt, utan att vara snål.

 

 

220408 Många små steg

Idag står regeringen och säger att det är ingen idé att göra små saker, då det i det stora inte har något värde. Alltså kan jag göra allt jag kan för att göra livet lätt. Slänga skräp hur som helst. Kasta mat hur som helst. Sluta panta. O s v. Detta har ju inget värde, enligt dagens regering. Fint! Alla som använder solseller, sätter upp vindsnurror o s v, det är bara symboliskt och har ingen betydelse, enligt dagens regering. Alltså vi "små" enskilda varelser är betydelselösa.

 

Uppdaterad 2022-04-11

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström