Contactinfo     /     Kontaktuppgifter

 

 

 

 

You're welcome to make an request to:

 

       

Välkommen med förfrågan:

 

Annika Hagström
Frisbo 50
824 78 Bjuråker
Hälsingland
Sverige - Sweden
Mobil +46 (0)762 79 41 25

Annika Hagström
Frisbo 50
824 78 Bjuråker
Hälsingland
Mobil 0762 79 41 25

 

 

Ring på dagtid, klockan 10-18 är det lättast att få tag i mig. Ringer folk på nätterna till mig, får de finna sig i att få en stämpel kopplat till sitt telefonnummer för hänsynslöshet.

SNÄLLA, RING PÅ DAGTID! Mellan 10-18 är det lättast att få tag i mig och undvika att irritera mig. Mina nära vänner vet att de kan ringa fram till 20. Jag undviker helst att prata med valpköpare när jag är för trött.

Hemliga människor svarar vi inte.

INGEN MEJL FRÅN NOVEMBER 2018 Jag har nu extremt sällan möjlighet att åka till bibliotek eller vän och låna dator.

Sedan mitten av februari 2016 jag jag inte möjlighet att kolla mejlen eller surfa på Internet. Datorn min är så gammal och extremt trög och den blir sämre varje dag, så jag håller på att bli tokig. Jag får helt enkelt ge upp om att svara på mejl. Att öppna ETT mejl kan ta upp till en halv dag... Min dator orkar inte med så komplicerade saker. Den kommer att haverera vilken dag som helst. Som tur är har jag fått tag i ett FTP program numera som är mycket förnämt när man som jag har dålig internet uppkoppling. Den fungerar fint även med en slö dator. Alltså kommer jag uppdatera hemsidan regelbundet så länge det går. Detta kommer bli bra igen när jag får råd att köpa en ny dator.

Ni som väljer att mejla mig kom ihåg att det mesta hamnar i min skräppost (jag skriver gång på gång "inte skräppost" ändå fortsätter det mesta att komma dit), där det mesta hinner försvinna mellan mina besök på mejlen. Idag t ex så han jag läsa och svara 2 mejl, sedan låste sig hela internet och jag kunde inte göra något mer (trots att jag numera har ny dator). De flesta mejlen hann jag inte få tag i, vilket gör att de försvinner till nästa gång jag kopplar upp mig. Ni som meljar mig ska alltså inte räkna med att jag får era mejl. Är ni intresserad av kontakt, RING!

 

Jag hinner sällan fram till telefonen på de få signaler som släpps fram idag. Jag är ofta ute och har telefonen oftast liggande inne, så det blir som förr i tiden, man får ringa mig när jag är inne. Ibland innebär det att prova om och om igen...

 

Comviq mast kom upp den 10:e april 2014 (före det, ingen mobilmottagning hemma), den är så nära så man ser den från vårt hus. Inga speciella problem med Comviq mottagningen alltså.

 

Telia har ingen mottagning där jag bor, så Telia telefonen fungerade bara när jag var borta, om det fanns Telia mottagning dit jag åkte. Därför har jag slutat använda den telefonen sedan hösten 2015. Jag tar inte ens med den ut längre. Min önskan är att den ska löpa ut och försvinna, så jag slipper två telefoner. För mig räcker det mer än väl att hålla ordning på en telefon. Jag har försökt prata med Telia men de vill inte stänga den, så jag tvingas dras med den mot min vilja. Något som skapat mig åtskilliga problem genom åren, en del väldigt stora problem bl a med sjukvård, bilmekaniker m m.

 

Internet fungerar lite si och så här hos oss, så som det kan vara på vissa ställen på landet. Är det t ex blåsigt och regnigt eller snöigt, så är det sällan jag kommer ut på nätet. Även andra dagar kan det vara bättre och sämre dagar. På kvällarna är det alltid svårt att komma ut på nätet. Tidigt på morgonen är det alltid lättast att lyckas med att komma ut på nätet, på tidig morgon har jag sällan tid att sitta vid datorn.

 

INGEN INTERNET FRÅN NOVEMBER 2018

 

 

GPS

Hälften av alla hittar rätt hit. Hälften hamnar någon helt annanstans, ibland mycket långt bort...

Ibland är det de billigaste GPS´n som hittar rätt och de dyraste som hittar fel. Här på skogarna är GPS inte pålitligt.

Se därför alltid vägbeskrivningen också för att vara på säker sida.

 

 

Vägbeskrivning. Besök kan ske efter överrenskommelse.

 

Från norr och nordväst:

Från norr via Sundsvall till Hassela (ca 7 mil).

Från nordväst via Matfors till Hassela (ca 6 mil).

Från Hassela söder ut på väg 305 mot Delsbo. Efter 12 km mot söder kommer man i en lång nedförbacke. I änden på den backen ser man gul skylt med svarta bokstäver. Åt vänster visar skylten Lennsjö 6. Åk vänster till Lännsjö och rakt igenom, nu är man på grusväg. 6 km efter Lännsjö (d v s 12 kg från väg 305 med asfalt) kommer vägen till ett stopp, en T korsning. Till höger är det en liten bro över en älv, man ska köra in till höger och över lilla bron. Andra huset på höger sida efter bron bor vi i.

Från Hassela till oss ca 2,4 mil.

 

Från syd och sydväst:

Från söder/Delsbo till oss ca 3 mil.

Från Delsbo kör väg 305 mot Hassela. Efter ca 9 km kommer ni fram till en T korsning i Bjuråker. Där svänger man höger på väg 305 mot Hassela. DÅ BEFINNER NU ET PÅ DEN VÄGEN SOM VI BOR PÅ!!! Sväng alltså INTE av den vägen. Efter ca 1 ½ mil efter Bjuråker kommer man in i Strömbacka, vår närmaste by söderut. När man åkt igenom Strömbacka så fortsätter huvudleden till höger, MEN INTE NI! I korsningen som huvudleden svänger i finns en gul skylt med svart text där det står att läsa Frisbo 5, skylten är placerad så att den är bäst läsbar för de som kommer från Bergsjö hållet (se skiss nedan). I den korsningen ska man alltså åka rakt fram mot Frisbo, eftersom det är i Frisbo som vi bor. Efter ca 100 meter rakt fram kommer man fram till grusväg. Man åker alltså rakt fram och rakt igenom hela Frisbo. På slutenden av byn kommer man till en återvändsgrändsskylt (=T-skylt) och efter den en liten bro över en liten bäck. Kör rakt in i återvändsgränden, över lilla bron, andra huset på höger sida efter bron bor vi i.

 

Vårt hus sett från södersidan/parkeringen våren 2017.

 

På vänster sida av grinden vid vägen finns ringklocka, det är det blå snöret (dra hårt!) som syns på bilden nedan och till vänster om den finns en ringklocka att trycka på. Ring på den när ni kommer. Eller ring, så kommer jag ut och möter upp.

 

Grinden från vägen, sensommaren 2018.

 

Enkel skiss över norra delen av Strömbacka, 5 km söder om oss.

 

Besök kan ske efter överrenskommelse.

 

 

OBS!

Vi finns INTE på Facebook eller andra "sociala" medier. Vi lever i den fysiska världen istället.

Att kalla ett medium för social som består av en massa ensamma människor som skvallrar med varandra om mer eller mindre sanna saker är ju bakvänt. Höjden av osocialt beteende får man leta efter, i mitt tycke. Att vara social innebär att prata med, titta på, känna lukten av varandra och ta i varandra. Detta gör att människan känner sig bekräftad och behövd. En blick och en mening och en kram behövs det antagligen minst 100 inlägg på Facebook för att tro sig ha uppnått samma sociala bekräftelse. Samtidigt uppnår man inte samma sociala bekräftelse, utan det blir alltid ofullständigt.

Facebook och liknande är dessutom stora tidstjuvar och ger lite tid över till riktiga träffar med riktiga människor, det är därför otroligt stressande både fysiskt och psykiskt.

VÅGA VÄGRA FACEBOOK!

NO FACEBOOK etc.

INGEN E-POST FRÅN NOVEMBER 2018

Internetuppkopplingen är dålig, ser sällan mejlen. Ring istället. Jag har jättedålig internet uppkoppling, och när jag kommer ut på nätet måste jag uppdatera hemsidan, gå på internet banken o s v. När jag har tid att sitta lite är när det är dåligt väder, då fungerar inte internetet över huvud taget. Jag har därför inte mycket tid till att läsa och skriva mejl. De mejl som dimper ner när jag inte kommer ut på internet kan ofta hamna i skräpposten och bli raderade innan jag ens hunnit se dem. Jag förlorar på det sätter många mejl som jag aldrig får chansen att se och än mindre att läsa.

RING! Mitt internet är inte pålitligt.

NO E-MAIL.

 

 

 

               

 

Linephone/homephone closed may 2, 2013 in all our willage.

Fasta telefonen i hemmet stängdes 2 maj 2013, då Telia klippte ledningen till hela byn. Efter det och fram till vi fick en mast för Comviq (10 april 2014) så var det ett ständigt kaos här vad gällde telefonkontakt av alla slag.

 

 

Bidrag tas tacksamt emot.

 

 

Uppdaterad 2018-11-07