Familjepolitik / mitt synsätt

 

Idag väljer vi människor att delas upp i olika grupper utanför familjen mer än någonsin.

Förr var vi uppdelade i grupper inom familjen. Äldre, medelålders och unga umgicks dagligen. Därmed fick barn som växte upp insikt i sjukdomar och psykologi. De såg de arbetsföra komma hem med skador från jobb, träningsvärk m m. De såg de äldre med sina krämpor. Artros. Reumatism. Diabetes m m.

De fick lära sig att jämka med "den sura" familjemedlemmen, också med den yra, senila och/eller kanske överoptimistiska familjemedlemen. De fick alltså lära sig att alla är olika. Ingen människa är "normal". Att man får vara flexibel och anpassa sig.

De fick med andra ord en naturlig insikt i prykiatri till vardagsbehov och insikt i sjukdomsbilder och hur de kunde lindras till vardagsbehov.

Idag finns i regel inte den utbildningen i hemmet, p g a att de unga sällan träffar de vuxna, p g a att de arbetar så mycket och sedan ska handla, gå på gym m m. Och p g a att de unga ännu mer sällan träffar de äldre, då de ofta är instoppade på hem.

Därför behövs idag ämnen som fysiologi/sjukdomar stoppas in på schemat till ungdommar, och ännu mer psykologi och dess grundläggande rättssnören.

T ex att barn får lära sig att skrika är osäkerhet och att skrik skapar oharmoni i den egna och mottagarens psyken och kroppar.

Slåss är rädsla och skapar mer rädsla i både givare och tagare. O s v.

Vilken värld vill vi leva i? En god värld eller en ond?

Nästa generation är alltid de som har makten i sin hand, de kommer ha makten över din egen framtid med tiden.

 

Familjen är det viktigaste.
Photo: AH

 

Förr visste man hur många och många och långa moment som låg från ax till limpa, eftersom man såg det och ofta var inblandad i flera av dessa moment, om inte alla.

Nu har vi ett par generationer där de flesta människor inte har den insikten och förståelsen.

Är det då konstigt att folk slänger mat i tid och otid numera?

 

Människan lämnar efter sig vad den förtjänar.

En ond människa lever kvar i hågkomsten av sina onda gärningar. En god människa lever kvar i hågkomsten av dess goda gärningar.

En ond människa minns det onda av båda. En god människa minns det goda.

Världen är komplex med ack så simpel.

Vi är vad vi ger ut.

Det behövs båda goda sändare och mottagare.

För att förstå det onda och goda så gott det går behövs en lättare utbildning i psykologi. Varför finns inte det på skolscheman?

Jag är också övertygad om att ungdommar skulle ha lättare under sin svåra period när de ska hitta sin egen identitet under den svåra könsmognadsperioden och frigörelseprocessen om de får utbildning i vad som händer, och varför.

 

När myndigheter i tid och otid började splittra familjer lärde sig svenskarna att kärnfamilj betyder inget. Utifrån detta är det inte konstigt, tillsammans med allt annat, att hålla ihop en familj inte är något av värde enligt samhällets mening.

 

Är det så svårt att förstå att om vi vill ha tillbaka ett samhälle med starka familjer som sedan leder till en annan belans i tillvaron, så måste man återgå till att bejaka kärnfamiljen. Där t ex en familj kan leva på EN lön, så att en vuxen kan vara hemma hos barnen, när de är små.

Då pratar jag inte om när de är 2 månader, utan till i vilket fall barnen är 12-15 år.

Helst tills de flyttar hemifrån eller är gamla nog att försörja sig.

 

 

220403 Barn skjuter ihjäl varandra

Vi blir mer och mer lill-amerika. Fler och fler skjutna och skadade i vårat land också, detta svaras med fler och fler hårda straff, som i USA. Är det så vill vill bli? Följ dem du vill bli som. Inte som de som har stora problem. Är det så svårt att fatta att man tagit ifrån barnen tryggheten från hemmet, alltså får man inte trygga barn, alltså får man barn som inte förstår att vara varsam mot sin omgivning. Detta tar lång tid att reparera, ett par generationer kanske...

 

Uppdaterad 2022-04-11

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström