Sabotage

 

Sabotage lantbrukare

Lantbrukare förr hade det ganska lika som en modärn kennel. Nära djuren och väldigt personligt. Det finns många paraleller mellan folk som sköter djur.

40 % av alla svenska lantbrukare svarar på en undersökning gjord av Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm år 2020 att de utsatts för brott p g a att de är lantbrukare.

Det svarade drygt 3,800 lantbrukare inom nicherna får, gris, nötkreatur eller mink på undersökningen.

Vanligaste brotten var: hemfridsbrott, vandalism och stöld.

Det intressanta är dessutom att endast 30 % av de som utsatts för brott har anmält det till polisen.

Personligen har jag blivit utsatt för alla tre brotten, flera gånger om, och mera. Jag gissar att de som har många hundar är mer utsatta än lantbrukare utifrån egna och många kollegors upplevelser. Några få gånger har jag polisanmält det hela, men för det mesta inte, då det inte leder till någonting.

 

 

Sabotage mot kennlar eller hundägare

Jag ska nu ta upp ett allvarligt ämne. Sabotage mot kennlar. Än så länge ganska ovanligt i Sverige, men förekommer. Bästa sättet att slippa det är att ha hägn, grindar, kameror o s v, men framför allt, massor av människor i familjen! All stationär utrustning kan aldrig mäta sig med den oberäkneliga och fritt rörliga människan.

 

Värsta jag hört om i Sverige är en som miste två små hundar av förgiftning, de blev lämnade med en ohygglig sorg av att se sina hundar dö en plågsam död och en dyr veterinärräkning.

 

Eftersom det hos andra i Sverige sällan leder till mer än enstaka tillfällen som är under begränsad tid och inte fortsätter år efter år hos de jag har haft kontakt med, så kommer jag här att förklara vad jag är utsatt för sedan sen höst/vinter 1999 och fortsätter att utsättas för år efter år. Jag anses tydligen som lovligt villebråd, tillsammans med mina hundar som anses ska plågas av somliga. Jag har ingen tvekan om att det är ett begränsat antal människor som står bakom detta.

 

 

Pia´s kennel

Jag själv har fått hundar förgiftade upprepade gånger på vår tomt de senaste 15 åren (både på denna adress och förra adressen 2,4 mil från denna). Jag har fått staket saboterat regelbundet om och om igen genom åren de senaste 10-12 åren. Grindar öppnade, hundar "matade" med farliga ben på vår gård eller t o m mat utslängd utanför vår inhägnad för att locka ut hundarna. Gladbitar finns det alltid gott om. De tycks "växa upp" ut marken. Saker slängda på fönstren, eller knackningar i väggen, ibland nattetid så varken människor eller djur i vårt hus har fått nattsömn. När jag är hemifrån så är folk här och går runt på min gård och gör vad, vet jag inte.

För några år sedan, 2013 tror jag det var, så var jag på sjukhusapoteket i Hudiksvall för att få tag i min medicin. Jag var in och ut på några minuter. Ingen kö och endast ett recept som var föranmält att det skulle hämtas. När jag kommer ut är mina stora hundar utsläppta ur bilen! Sådan lycka att de inte sett, eller inte hann, släppa ut alla de små hundarna... Det var förfärligt. Som tur är så visste SOS vart jag skulle leta, så jag fick tag i dem efter endast några minuter med hjälp av ett par vänlig hundägare som kunde visa mig vidare åt rätt håll oh en vänlig människa som släppt in dem på sin inhägnade gård och stängt in sin egen hund i huset.

Allt farligt som dyker upp på min gård, som t ex färska farliga ben, är hela tiden hittade i utkanten av inhägnaden, aldrig i mitten av tomten, de som kastar in det kan väl inte slänga så långt...

Grannar försöker locka ut mina hundar på vägen, pratar gulligt med dem och ska ha kontakt med dem, speciellt valpar. Så fort de ser att jag ser och hör dem så tystnar de och springer iväg. Oftast ser de inte att jag ser dem.

Grannar slänger ut matrester och farliga ben på sin gård (några meter från våran tomtgräns), så mina hundar gärna vill dit och ta de livsfarliga godsakerna. När det är lagt nytt kött på grannens gård så står mina hundar och drar in lukterna, så jag ser direkt när det är dags igen. Det händer oftast 1-2 gånger i veckan och har så varit under alla år jag bott i detta hus i Frisbo.

Dessa mathögar kommer det ibland fram vilda djur till, de har bl a matat hit skabbräv med dessa matrester. Ibland så smäller de mitt i natten, då skjuter de. Vad de skjuter har jag inte sett, men jag kan misstänka. Får jag läsa mina hundar morgonen efter det har smällt på natten så råder det ingen som helst tvekan om att mina hundar VÄLDIGT MYCKET och gärna skulle vilja gå över till grannens...

 

 

Efter nätter när det smällt är det vanligt att det eldas och luktar eldad päls från samma granne. Samma granne sprider sedan runt i byn att jag eldar så det luktar illa!? Det verkar som de vänder på detta och ger mig skulden, antagligen för att få folk emot mig. Jag har även fått anmälan på mig för att det "luktar illa" när jag eldar! Den gången var det dessutom en som uppgav falskt namn när hen gjorde anmälan, ett högst olagligt förfarande, men vem bryr sig?

 

Den typ av människor som dömer mig utifrån vad andra säger är sådana som jag gärna håller ifrån mig, så i det fallet är ryktesspridningen till min hjälp, jag slipper lära känna sådana människor först som jag sedan inte vill ha kring mig.

 

Allt kommer i skov. Det kan vara lungt en eller ibland t o m 2 månader, sedan kommer en recka av händelser. Om och om igen.

Jag får hela tiden ta till motåtgärder. För att nämna några, jag startar morgonen med att gå ut och kolla att grinden är stängd ut mot vägen, och att staketet runt om ser helt ut. Sedan kan jag börja ta ut hundarna. Jag har under senaste året t o m hänglås mot vägen, när jag inte väntar någon som ska komma, som är inbjuden. Det är alltid låst sedan flera år tillbaka när jag inte är hemma, så folk inte får chansen att lägga in farliga saker på min gård. Jag har nu (2015) investerat i dyra grindar som är svårare att nypa sönder och göra hål i. När jag rastar hundar under perioder det är sämre (mer sabotage) så står jag med dem på tomten under hela rastningen för att skydda mina hundar.

Det gäller helt enkelt att ha ögonen med sig varje sekund.

Enligt polisen är det sådant jag får ta, lära mig att leva med, alternativt göra mig av med hundarna.

Sedan har jag varit med om att få mina hundar utsläppta på vägen av inspektörer, stressade av inspektörer, inspektörerna ljuger om de faktiska förhållandena, sprider runt lögner om min kennel, detta startade år 2014. Så även bland dessa kan man idag vänta sig djurplågare. P g a detta är det att försöka skada mina hundar när folk okynnesanmäler min kennel om och om igen en realitet. Hade inspektörerna varit djurvänner och ärliga hade problemet inte varit stort, "enbart" tagit massor av pengar ut skattebetalarnas plånbok varje år p g a enstaka elaka människor som okynnesanmäler.

 

Allt detta torde vara avskräckanade för alla som vill hålla på med hundar, men man måste välja det man vill hålla på med och sedan får man ta för- och nackdelar som kommer med det. Vissa fördelar är så övervägande att nackdelarna, trots att de är hemska, rent vidriga, får man leva med och motarbeta bäst man kan.

 

Jag som djurälskare tycker att det är väldigt sorgligt hur illa folk är beredda att behandla andras djur för att få ställa till förtret mot människor.

 

x

 

Ett exempel på tidigare sabotage 140216.

Upplysningsvis är det inte lagligt att slänga animaliska produkter kring sig hur som helst på backen utan tillstånd och rätt förvaring.

Denna typ av ben är inte lämplig för hund då benen kan splittras och sticka hål invertes i hunden, döden kan bli smärsam och utdragen, om man inte hinner till en veterinär som kan operera.

Man kan prova sparris till sina hundar. Ge sparris så fort som möjligt efter hunden förmodats fått i sig ben av detta slag. Fibrerna i sparrisen lindar sig gärna kring vassa föremål.

 

 

 

Jag har fått hundar skadade av myndighetsföreträdare. Jag kommer så småning om berätta om några av de hundar som blivit direkt skadade av jbv och SKK´s inspektörer, trots att jag gjort allt som stått i min makt för att skydda mina djur. Förstörda hundar.

 

Jag visar nedan på några troliga sabotage som hänt från nu (april 2015) och framåt. Jag fortsätter här nedan att dokumentera sabotage mot mig vartefter de kommer.

2 december 2018 har vi flyttat från Hälsingland, för att slippa alla trackaserier. Förhoppningsvis ska vi slippa vidare skadegörelse av mig, våran egendom och framför allt den 4-fota familjen av djur.

 

230113 Försöket att mörda hundar i Malmö fortsätter, nu på andra året. Någon eller några slänger ner godbitar till hundar utomhus, problemet är bara att de är preparerade med diverse farligheter. T ex spik, glas och gift. Jag var med om ungefär samma sak i MASSOR av år, om och om igen. I perioder. Inte en enda hund blev akut sjuk. Ett par gånger blev en hund sjuk, men repade sig. Sedan var det en gång när mer än halva gänger blev jättedåliga, då var jag tvungen att få veterinärhjälp. Då var det gift. Alla klarade sig fast det var ett par som var och tittade in genom pärleporten innan de vände och kom tillbaka. Det var oerhört traumatiskt. Jag var vaken nästan dygnet runt i flera veckor, som av pur utmattning nån kvart i taget lite nu och då alla tider på dygnet. Totalt sett var det ca 100-200 gånger genom åren, eller mer, om man räknar per gång, vid varje tillfälle riskerade alla mina hundar att drabbas. Varje gång riskerade alltså ett gäng hundar att drabbas. Vanligast var glas och "farliga ben", oftast fågel. Men även andra saker, t ex nålar och gift. Jag tror att mina hundar klarade sig ganska bra p g a att jag ständigt hade sparris hemma, trots att jag inte äter sparris. Varje gång det var farligheter inslängda på vår inhägnade tomt, så fick hundarna dela på en eller två burkar sparris. Mängd beroende på hur många hundar jag hade vid tillfället. Fibrerna i sparrisen lindar sig lätt runt spetsiga saker. Jag tvingades till sist flytta för att inte få mina hundar skadade mera. Numera förekommer inte något sådant längre. Fler nyheter. Mer om sparris.

 

Läs och lär...

 

2019

2018

2017

 

2016

Januari

Februari Mars April Maj Juni och Juli är borta p g a datahaveri Augusti Oktober November-december

 

2015

April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

 

Uppdaterad 2023-01-13

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström