Sparris

 

Om din hund har fått i sig något vasst, t ex ett fågelben, som man befarar att det kan sticka sönder tarmen. Då kan man ge hunden sparris! Sparris fibrerna lindar sig kring det vassa föremålet och kan då gå igenom tarmen utan att skada för att till sist komma ut den naturliga vägen.

Mina hundar får dessvärre ofta i sig vassa ben. Bl a händer det några gånger per år att mina hundar frossar i sig delar av djurlik på promenaderna, dels så får jag vassa ben och annat vasst på gården om och om igen.

Varje gång jag misstänker att mina hundar kan ha fått i sig något vasst så får de sparris. Jag har ännu inte fått en enda tarm sönderskuren, peppar, peppar ta i trä.

Om det beror på tur, sannorlikhet eller sparris vet jag inte. Jag misstänker att det är sparrisen som ska ha äran av detta.

 

230113 Försöket att mörda hundar i Malmö fortsätter, nu på andra året. Någon eller några slänger ner godbitar till hundar utomhus, problemet är bara att de är preparerade med diverse farligheter. T ex spik, glas och gift. Jag var med om ungefär samma sak i MASSOR av år, om och om igen. I perioder. Inte en enda hund blev akut sjuk. Ett par gånger blev en hund sjuk, men repade sig. Sedan var det en gång när mer än halva gänger blev jättedåliga, då var jag tvungen att få veterinärhjälp. Då var det gift. Alla klarade sig fast det var ett par som var och tittade in genom pärleporten innan de vände och kom tillbaka. Det var oerhört traumatiskt. Jag var vaken nästan dygnet runt i flera veckor, som av pur utmattning nån kvart i taget lite nu och då alla tider på dygnet. Totalt sett var det ca 100-200 gånger genom åren, eller mer, om man räknar per gång, vid varje tillfälle riskerade alla mina hundar att drabbas. Varje gång riskerade alltså ett gäng hundar att drabbas. Vanligast var glas och "farliga ben", oftast fågel. Men även andra saker, t ex nålar och gift. Jag tror att mina hundar klarade sig ganska bra p g a att jag ständigt hade sparris hemma, trots att jag inte äter sparris. Varje gång det var farligheter inslängda på vår inhägnade tomt, så fick hundarna dela på en eller två burkar sparris. Mängd beroende på hur många hundar jag hade vid tillfället. Fibrerna i sparrisen lindar sig lätt runt spetsiga saker. Jag tvingades till sist flytta för att inte få mina hundar skadade mera. Numera förekommer inte något sådant längre. Fler nyheter. Mer om sabotage.

 

Uppdaterad 2023-01-14

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström