Sabotage november - december 2016

 

161231
Efter noga undersökning denna dag visade det sig att det är något klet i denna tryckknapp till ringklockan, precis som det var i låset till postlådan... Jag gissar att elektriska grejer inte tål starka kemikalier så det blir väl att köpa en ny. Mycket tråkigt då jag varit förtjust i denna och använt den mycket vid min hundträning.

Min misstanke är att den som roade sig med att kleta ner lås och ringklocka gjorde det samtidigt.

Jag hoppas den/de personen/personerna får ett gott nytt år, så gott som de förtjänar.

 

161229
En granne kom och tryckte på ringklockan (och sprang sedan iväg) varmed ringklockan startade i loop igen, om och om igen. Jag fick montera isär klockan inne så nu hör jag inte om någon ringer på klockan.

 

161228
Denna dag fick jag besökare som hann med att ringa på ringklockan vid vägen innan jag varsade att de var där. Då ringde klockan om och om igen i en loop och ville inte stoppa. Min gäst hjälpe mig och monterade ner tryckknappen, tog ut batteriet och satte i det igen och monterade ihop det samma. Då blev det tyst.

 

161224
På julafton så fick jag prova mig fram, till sist med lacknafta fick jag bort kletet i låset och kunde komma åt min post.

 

161222-23
Nya postlådan fick jag inte i nyckeln i. Det blev låsspray men denna gång gick det tricket inte. Jag tog då fram 5-56, men inte det heller hjälpte. Fortsatte dagen efter (23/12) när det var ljust på dagen, då ser jag att det är något klet i låset. Ska jag prova bensin eller liknande för att försöka lösa upp det? Eller helt enkelt ta yxa och slå sönder postlådan för att få ut min post? Nåja, det var väl för bra att tro jag skulle kunna få post som alla andra människor i detta land.

 

161102
Nya postlådan som jag anskaffat för att slippa få post stulen har nu någon överlistat. Efter första snönatten går det inte att få in nyckeln i låset. Jag har varit med om det flera gånger tidigare, på mina hänglås. Varje gång har det visat sig vara is i låset. Så också denna gång. Så hädanefter när jag ska hämta post får jag ta med nyckel OCH låsspray så jag kommer in i postlådan.

 

Uppdaterad 2016-12-31