Sabotage 2018

 

2 december 2018 har vi flyttat från Hälsingland, för att slippa alla trackaserier.

 

Jag skriver inte varje gång, ibland finns inte tid, ibland glömmer jag bort, men man ser i alla fall mönstret, hur det fortsätter år efter år.

 

181028

Idag var det en hund som spydde igen, denna gång upprepade gånger. När jag gången efter det gick ut fick jag se vad en hund bar runt på. Jag ber till Gudarna av tacksamhet att ingen hund slukat plasten.

 

181027

Idag är det grumligt, brunt vatten i kranen igen. Det spelar ingen roll hur mycket man spolar. Lika var det förra helgen. Då var vattnet klart igen på måndagen. Vi får se hur lång tid det tar denna gång. Jag undrar om någon slänger ner jord eller något i brunnen som lägger sig senare?

 

181025 dag
En stor jakthund springer vind för våg i byn i flera timmar. Mina hundar får vara instängda och får endast komma ut när jag står med dem ute.

Just nu är det mycket jakt på gång, så jag är inte förvånad över att problemen ökar just nu...

 

181025 morgon
Idag har jag hundar som spyr och skiter diarée, en skiter blod! Varför? Jo, denna gång var det fågelmat inslängd på vår gård, troligtvis skedde detta i natt, och hundarna har fått tag i detta.

Hur djuren plågas skiter dessa människor i. Finns det värre djurplågare än de som medvetet gör illa djur?

Vi hade tur, hade mina hundar varit mer glupska så hade de kunnat vräkt i sig plastnätet. I så fall hade hundarna kunnat dö, eftersom plast i magen inte syns i normal röntgen. Alltså hade en veterinär inte hittat var felet fanns, och därmed inte kunnat skära upp hela hunden för att hitta ett eventuellt fel.

Hundarna utsätts alltså dessutom för dödsfara.

 

180915
Nu var det vatten i postlådan igen. Detta är extra märkligt nu när postlådan är flyttad till under ett extra tak. Nu har alltså min postlåda dubbla tag. Allt för att skydda posten så mycket det går. Det räckte alltså inte. Alltså var någon tvungen att gå dit och vattna min post, igen.

Det är knepigt att det alltid under älgjakts tider blir flera sabotagen mot oss. Just nu håller jägarna möten och kollar jakttorn o s v och allmänt förbereder sig inför jakten.

 

180912
Idag kom en hund med en bit halvtorkad fiskbit i munnen, när jag hade besök
av 5 personer. Alltså har någon kastat in fisk på gården, eller tagit med sig och
gett hunden. Ska man titta på det hela historiskt så är det förstnämnda det troliga.

 

180905
När jag kom hem denna dag låg de en bit porslin på vår parkering framför huset,
ca 1 ½ meter innanför grindarna till vägen. Bildäcken hade kunnat bli uppskurna.
Vad värre är, hundarna hade kunnat fått tassarna sönderskurna.

 

180817
När jag kom hem denna dag så låg de en bit spegelglas, ca 15 cm, på vår parkering 
framför huset, ca 1 meter innanför grindarna till vägen. Bildäcken hade kunnat bli
uppskurna. Vad värre är, hundarna hade kunnat fått tassarna sönderskurna.

 

180620

Ett brev påstås ha skickats 13/6 från Gävle. Det kom fram idag 20/6. Man får i alla fall vara tacksam att det kom fram, det är ju ovanligt numera när det är ett kuvert som ser "intressanta" ut.

 

180503

Posten har inte blivit intagen på ett tag och därför var det en större bunt post i lådan. Översta lagret med post var blött, men det under var varken blött eller mögligt. Skulle det komma in vatten i brevlådan naturligt borde det kommit vatten in i lådan lite nu och då. Undre lagret borde i så fall också vara blött eller i alla fall blivit mögligt vid det här laget. Lådan är svart och som en masung eftersom den står i full sol i söderläge och är av plåt. Att posten blivit blöt på det här viset när det är blött på ytan och torrt under har hänt en gång tidigare också, förra sommaren tror jag det var...

 

180402

Det regnar tätt med sabotage just nu, fast det är normalt att det går i vågor. Normalt brukar det vara ett stort uppsving på sabotage kring ca 1 vecka innan jakten startar på älg. Att det är kring påsk vid denna våg av sabotage förvånar mig inte. Jag har mina teorier om det.

Denna gång var det ca 3 meter in på våran gård en bit tegel med vassa kanter inkastad uppepå snön, mitt i en stig som är i snön. Platsen var ca 3 meter från ytterdörren. Alltså mitt emellan ytterdörren och yttre grinden till parkeringen.

Tegelstensbiten var väldigt vass, i båda ändar. När jag skulle få upp den ur sin grop så skar jag mig på vänster pekfinger. Den var alltså väldigt vass. Något som inte syns så bra på bilderna tyvärr.

Dessutom måste den ha varit varm (i förhållande till snön) när den kastades där, eftersom den hade sjunkit in en bit i snön på stigen, den är hårt trampad så ytan i stigen där teglet låg är som polerad is. När jag fann biten på morgonen var det - 4,3 grader. Alltså är det inte solen som värmt upp stenen. 

Tegelbiten fanns inte där vid 2-tiden i natt då jag rastade hundarna.

 

180401

OBS! Inget aprilskämt!!!

Natten mellan 31 mars och 1 april kl: 1,21 sköts det igen intill mitt hus, denna gång en enda smäll. Inte en enda hund reagerade. Jag har extremt bra hundar!

Jag placerar detta under försök att sabotera för mig och mina hundar.

Men trots det får man tacka för träningen!

Jag har haft några få hundar som visade sig skottberörda på nyår (2017-18), när de sköt smällare här.

Nu är de skottberörda tränade då de sett att alla vuxna och äldre och de flesta unga hundar inte bryr sig, inklucive matte. De som var skottberörda har därmed förstått att detta är totalt ofarligt.

Utan dessa skjutningar hade träningen tagit mycket längre tid.

Icke desto mindre så är det olagligt att skjuta om nätterna. Detta dessutom mitt i ett område med flertal villor som är bebodda.

En jägare som gör så här kan mista vapen och aldrig mer få jaga. De kan t o m få ytterligare straff...

 

180323

Jag tappar mycket och ofta (p g a reumatiska händer), t ex plåtskålar på klinkergolv. Sedan har jag grannar som ofta smäller smällare över mitt hus på nyår, påsk o s v. Sedan har jag en granne som tjuvjagar t ex på nätterna (vilket är olagligt).

Exempel: Natten mellan torsdagen och fredagen den 22-23/3 2018. I natt fick jag mina hundar skottestade. Först ett skott kl. 2,07 och sedan ett till 2,08. Inte en enda hund brydde sig, trots det chockartade smällen alderles bredvid vårt hus mitt i natten som de blev väckta av. Jag måste säga att jag är stolt över mina hundars fasta psyke.

De som sköt kan mycket väl ha skjutit delvis för att göra livet svårt för mig och mina hundar. Om så var fallet, så misslyckades det denna gång, då jag gärna tar emot den hjälpen för att se vad mina hundar går för. Det hjälper mig i att välja bort hundar från avelsarbetet. Hundar som är skotträdda är mer ljudkänsliga, så väljer jag bort sådana från aveln så får jag endast kvar ytterst stabila hundar i avel, vilket alltid varit en del av min strävan i mitt avelsarbete.

 

180312
Hemsidans räknare har nollställts idag. Detta utan att jag gjort ett enda dugg. Räknaren nollades vid nummer 799 691, alltså inte vid 999 999 som skulle varit det normala.

Det är långt ifrån första gången detta har hänt, även om det var ett tag sedan sist.

Detta och andra konstiga saker som händer i och kring min hemsida, facebook konto o s v kommer med jämna mellanrum. Det finns många som är duktig på datorer, till skillnad från mig. Det är många som har för mycket tid över till att hitta på utfyllnad i sitt liv, i brist på bättre, till skillnad från mig.

I detta fall har jag lärt mig att leva med detta, och har listat ut hur jag ska hantera det hela. Se första sidan, mycket långt ner.

 

180228

Idag var jag borta några timmar. När jag kom hem var det en porslinsskärva slängd på snön ca 1 ½ meter in på framsidan av gården,
innanför grinden mot vägen. Den vita sidan var uppåt så den var svår att se. Hundarna luktade där, så därför tittade jag vad de luktade
på. Annars hade jag nog inte hittat skärvan. Jag tror den kommer från en krossad kaffekopp p g a storlek och rundning. Troligen
handmålad.

 

180105

Gannen kastar snö på mitt staket, så hundarna kan snart vara ute på vägen.

Jag sa till grannarna den 31 december, då jag är rädd att få ut
hundarna på vägen och riskera att de blir överkörda eller stulna.

Jag stöttar upp nätet senare samma dag, 31 december.

Jag ser grannen fortsätta att ösa snö mot mitt staket på vänster sida igen 4 januari, då det hade snöat kraftigt.

Den 4:e ser jag honom kasta snö mot staketet på andra sidan, höger sida grinden också.

Stora mängder snö kom ner denna dag och dagen före, så det fanns mycket snö att kasta upp.

Han fortsätter att ösa snö på mitt staket igen dagen efter, 5:e januari.

Då hade det kommit ner ytterligare snö.

Vid detta laget är snöhögen som får mitt staket att luta inåt oroväckande, värre än den 31:a.

Dessutom börjar staketet på höger sida säcka ihop och luta inåt också.

Höjden på snöhögen på vänster sida är nu det dubbla mot 31:a, ca 2 ½ meter totalt.

Snön är ca 2 meter högt upplagt mot vårt staket på höger sida.

Jag fick lov att kalla hit hjälp, som åkte 8 mil, enkel resa, för att hjälpa oss...

Insidan vänster sida före skottning.
Insidan vänster sida efter skottning. Utsidan vänster sida efter skottning.
Insidan höger sida efter skottning. Utsidan höger sida efter skottning.

 

Uppdaterad 2019-06-06

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström