Produkter

 

Olika produkter jag provat och mina åsikter om dem.

 

Godis.

Jag fick tag på hundgodis med insekter i. Naturligtvis var jag tvungen att prova. Hundarna är lite misstänksamma, men de flesta äter dem till sist. Hade de inte konkurens, tror jag att mer än ett par skulle vilja ta dem. Men så kan det vara när de får något nytt också, så vi får se. Jag har köpt tre påsar med insektsbaserat hundgodis, kanske är det så att första påsen innehåller en sort som är mindre smaklig, eller framför allt inte har lika bra lukt. Så köpte jag två till påsar, medan de fanns till salu. Nu har hundarna kommit igång, och ÄLSKAR dem! Även de små valparna tuggar i sig dem, trots att de är extremt hårda. Påsarna är inköpta på Lidl. Mer om olika produkter.

 

Solskydd.

Solskydd är viktigt i värmen. Hunden kan ju inte kasta av sig pälsen.

Solskydd med mycket bra egenskap.

Den stora t v 3*3 meter. Den lilla t h 2*2 meter.

 

Hundsäng.

Denna hundsäng är otroligt prisvärd.

Sängen är inköpt på Lidl.
Taket kan nog få hunden att känna sig lite mer ombonad, lite som en koja.
I övrigt gör nog taket inte speciellt mycket nytta men det är sött.
Trots att tyget ser likadant ut som på en säng jag inte var nöjd med tyget på, så är denna säng bra,
den har inte de nackdelar som den andra sängen som ser nästan likadan ut, utan tak (se och jämför dålig utrustning).
Så är den till nästan halva priset jämfört med den dåliga hundsängen trots att den är både bättre och har tak.

Läs mer om hundsängar.

 

Sax.

Denna sax är det otroligt bra skärpa i. Jag provade en av lång modell hos en vän sommaren -18, så köpte jag en egen, kortare modell, jag är supernöjd!

En nackdel är att man måste ha väldigt smala fingrar för att använda denna sax, både den mindre och den större varianten. Tar man bort
gummiringarna i mitten kanske man kan ha nästan medeltjocka fingrar och använda dessa saxar. Men sedan är det kört. Har man tjocka fingrar kan
man inte få in fingrarna i dem.

Smala fingrar = TOPPENSAX!

Tjocka fingrar = oanvändbar = sorgligt...

 

Foderklämma.

Har man mat i hundsäcken så är det bra ifall man kan sluta till säcken mellan användningarna. Anledningen är att då behåller fodret aromen längre och det kommer inte in damm och liknande i fodret. Sedan får eventuella foderkvalster, svamp, bakterier o d oftast lägre tillväxt i fodret, så det håller längre. Jag hittade en klämma som fungerar riktigt bra.

 

Krage.

Ibland måste man förhindra att hundar kommer åt att slicka
eller bita på sig. T ex efter operationer. En traditionell tratt är
det väl inget fel på, men den är stor och klumpig.

En uppblåsbar kudde kring halsen är så mycket bekvämare
för hundar.

 

Plutoduken.

Plutoduken jämfört med billiga liknande dukar.

Plutoduken och de billigare varianterna av liknande produkt är ganska likvärdiga första tiden.

Den billigare varianten är mjukare, vilken kan ses som en fördel.

Men med tiden, då håller den billiga varianten inte lika länge.

Efter ca 1 års intensiv användning brukar den billiga varianten ta slut, det är bara att kasta. Plutodukar som jag har, där har vissa av dem "levt" i upp till 10 år med oss och ser fortfarande fräsha ut, och har full användbarhet.

Har man enbart en eller två hunda som man använder duken till gör det nog ingen betydelse.

Men om man t ex har kennel med flera hundar eller trim och liknande så tjänar man massor på att hålla sig till originalmärket.

 

Såpa.

Grummesåpa jämfört med billig såpa.

Grumme såpa behöver man använda mindre än hälften av såpan i samma blandning som billigare alternativ. Därför är det mer miljövänligt att ha färre förpackningar.

Sedan ser jag ingen orsak att bära hem vatten, det har jag i kran hemma.

Det dyrare priset på Grumme såpa betalar sig och blir billigare i slutet;

1/ För mina armar = att bära hem 2/ För miljön 3/ För plånboken.

 

Tandborste.

När jag var hos veterinären senast (november 2017) hittade jag en tandborste som man sätter på fingret. Jag har ett par sådana sedan tidigare men de är av hårdplast och sitter inte så bra, utan lossnar och snurrar lätt på fingret. Denna är likadan fast med mjukplast och suger fast i fingret så den sitter still hur mycket jag än borstar. Den är så mycket bättre.

 

Halsband i läder.

Detta halsband är i läder och vackert rödfärgad. Dessvärre färgar detta halsband pälsen röd.

Vi tackar Anna för hjälpen!

 

Så har jag haft ynnesten att prova två nya hjälpmedel på hundfronten. Denna gången i ämnet "anti-drag".

Det ena ska vara en form av "sele" som gör illa hunden i armhålorna när den drar. Det gör så ont så hunden MÅSTE stoppa att dra för att inte plågas. Under armbågarna finns heller inga muskler för hunden att bygga upp som ger den bättre försvar när den har en ägare som gör den illa. Dessutom nyps det i lösskinnet. Man misshandlar alltså hunden.

En hund som redan lärt sig att dra försöker fortfarande, trots smärta, dra något, så folk som har svårt att hålla en stark hund kan få bekymmer, på dessa hundar kan man, trots hundens smärta, behöva "lära" genom att dra till, så det gör ännu ondare för hunden, för att få stopp på dragandet.

P g a att denna inte har någon fästpunkt bakom käkbenen så har man heller ingen kontroll över hunden, man kan inte styra hunden och kontrollera deras hjärna, som man kan göra när man påverkar huvudets ställning och riktning.

Behöver jag säga vad jag gillar denna sele? Jag kan ge en hint, jag gillar inte tortyr och tortyrtillbehör.

Den andra, som i och för sig funnits länge, men som jag inte testat förrän nu. Jag har däremot sett den hanteras av hundar som redan lärt sig att inte dra med detta hjälpmedel. Den ger jag tummen upp. Det är nosgrimman. Där behöver inte ägaren ha muskler ens för att lyckas.

När hunden går rakt fram och spänner kopplet dras huvudet åt sidan, när hunden inte kan titta rakt fram så varken kan den eller vill den dra mer framåt. Tvärs om, de vill backa.

Nackdelen som många i begynnelsen pratade om var att hundar kunde ta sig ur dem. En annan nackdel var och är att kortnosade hundar kan inte använda den.

Att de kan ta sig ur den är tydligen ett problem som rättats till, detta gör att man behöver inte längre ha dubbla koppel med nosgrimma, vilket naturligtvis är toppen, ett otroligt bra framsteg.

Man kan däremot inte styra framför allt hundens hjärna på samma vis med denna. Finkontrollen fungerar inte som den ska. Men som enkom hjälpmedel för att få en normalnosad hund eller långnosad hund att inte dra, kan jag inte hitta ett bättre hjälpmedel för de som inte vill eller inte kan använda stryp. Hjälpmedlet fodrar inte ens inlärning för hur det ska hanteras.

Vi tackar Bonzo för hjälpen!

 

Lampa för att lysa med i mörker för att upptäcka urin.
Drivs med 3 AAA batterier.

Fungerar bra, men jag får vänta till det är vinter så det blir
nog mörk för att kunna använda den. Jag får mörklägga helt
för att den ska fungera. Jag har haft den i ca 5 år och har inte
haft någon direkt nytta av den, det var mest som en "leksak"
några gånger första vintern, sen har den bara legat till ingen nytta.

 

Lampa för att lysa med i mörker för att upptäcka urin (den svarta på bilden nedan). Drivs med 3 AAA batterier.
Den svarta modellen än den silverfärgade ovan och nedan är en lite dyrare variant.
Den fungerar bra fast allt inte är bäcksvart. Denna har jag nytta av.

 

Kloslip, elektrisk, batteridriven (2  x  AA).

Detta är ett allt för billigt alternativ.
Bara jag satte i batterierna så trodde jag den skulle gå sönder!

Framsida Baksida

 

 

Två olika grindar inköpte 2014 hos Häromi. Båda är helt ok till mycket bra priser.

Fyrkantig är den till höger, men fyrkantig ytterram. Rundad är den till vänster med rundad över och underkant.

Den fyrkantiga är mycket stabil när man sätter fast den, hur hårt man än spänner. Lilla grinden är lagom stor för mina mindre hundar, men de stora kommer inte igenom den, inte ens den minsta av mina stora Podengos. Denna grind är tät ända ut i kanterna, uppifrån och ner. Lilla dörren har en stadig knopp. Man sätter upp den med en liten provisorisk distans under på vardera sidan vid uppsättningen, spänner, tar bort distanserna, klart. Den är flexibel i bredden, jag kan använda den i alla dörröppningar i hela huset, trots olika bredd. Utan tvekan denna jag kommer välja nästa gång.

Den runda är lite ostabil när man spänner den i dörröppningen. Man måste spänna nog hårt så den sitter, men nog löst så den inte börjar böja sig på mitten. Den lilla grinden kommer alla mina hundar igenom, även den allra största av mina Podengo Granden. Den är helt enkelt för hög. På höger och vänster sida blir det så stort hål så det behövs extra grindar där för att hundarna inte ska gå ut och in som de vill. Det finns extra sektion till bredden ifall öppningen är ännu bredare än i denna min dörröppning, men med den uppsatt i en bredare dörröppning blir grinden så vek i mitten, så den fungerar inte då, bara man kommer åt grinden så ramlar den ner eller om man drar åt för hårt så viker den sig på mitten. Knoppen som ska hålla den lilla grinden på plats är väldigt vinglig/glapp. I botten finns distansklossar till golvet vilket är mycket lyckat. Extremt mycket enklare att få grinden placerad på rätt höjd direkt när man ska sätta upp den. Inte en dålig grind egentligen, speciellt inte till det priset, men jag vill inte ha fler grindar av denna sort, det passar inte ihop med mina behov och mina hundars storlekar och är därmed inte komplett för oss, utan måste kompletteras och är ändå vek fast den är uppsatt korrekt. Mycket riktigt, efter några månaders användning så lossnade knoppen till lilla grinden.

Runt metallrör i ramen Fyrkantigt metallrör i ramen

 

Det som tidigare hette Skinningarydsalva
heter idag Fyra Ess hundsalva.

Den luktar tjära. Den är utmärkt till diverse.
Först och främst att smörja tassar med.
Ibland blir hundar bitna av knott på den kala buken
när de går i högt gräs t ex. Smörjer man med salvan så
brukar dessa små djur inte vilja ta sig på hunden.
Har hunden en sårskorpa kan salvan påskynda läkningen.
Har hunden smuts i öronen så kan salvan hjälpa
till att lösa upp smutsen och tvätta örat.
Salvan fungerar helt utmärkt mot hälsprickor på människor.

Gammal och beprövad.

Jag har med stor framgång använt detta
preparat sedan 1970-talet med största glädje!

 

Man kan ladda med "allt"  på en väldigt liten yta och ha allt med sig när man ska någonstans.
Bara ta väskan och gå. Underbar. Mer om borstar, kammar m m.

 

Bra produkter som är inköpta på apotek.
Mer om hundmediciner.

Mal tabletter

Delar tabletter

Tablettgivare

 

Snoddar för hästman är
super vid rullning av päls.
Starka och lagom långa,
dessutom prisvärda.
Mer om pälsar.

 

Oumbärlig. Mer
om städning.

 

Super! Mer om tandvård.

 

Vattennipper. Näst
intill oumbärlig idag
hos mig. Mer om vatten.

 

Super! Snabbare resultat. Mer om ögon.

 

Lite mer om dålig utrustning.

 

Uppdaterad 2022-05-31

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström