Spraybalsam och utredningsspray

 

Denna sida har tillkommit på begäran av de som vet min erfarenhet av pälsar och all annan normal omsorgsvård p g a min bakgrund som kynolog (= hundtrimmare). De vill helt enkelt veta min åsikt om olika produkter.

 

Jag ber om ursäkt i förväg för alla er som tycker jag inte har samma åsikt som er om ett preparat, eller flera...

 

Min favorit, lika bra som regnvatten (= ett bra betyg) men luktar godare. Samma men två olika "årgångar" på förpackningarna. Detta ska tillföra extra god lukt. Den kliar på mitt skinn. Den är dessutom kladdig och gör pälsen tung. En doft som jag känner igen från gamla tiders utställning, doften är behaglig. Fungerar lika bra som regnvatten. Helt ok. Gör pälsen tung, luktar dock behagligt, jag föredrar regnvatten. Detta har ingen sprayfunktion, det är för valpar. Med UV filter. Luktar inte speciellt gott. Jag kallar detta en typisk humbug produkt. Detta är som regnvatten. Jag tycker det luktar mycket illa. Stylingspray som luktar kraftigt som mustig herrparfym. Jag och hundarna nyser. Jag får irritation på huden (kliar) av detta preparat.

 

Regnvatten

Vanligt regnvatten fungerar till vardags helt underbart. Inget krångel. Samla ihop regnvatten från ett "giftfritt" område. Typ på landet långt från avgaser, industrier o d. Tappa upp det på glasflaskor. Klart. Håller i flera år. Innan användning lukta så vattnet inte blivit gammalt, fått mögel eller allmänt surnat. Det ska inte ha någon skarp lukt, då är det bara att använda, annars släng. Detta är superbra, men tillför ingen stark lukt som många vill ha idag, men så är det inte allergiframkallande heller, varken för hundar eller människor.

 

 

Brännässlor

Man kan också göra ett eget spraybalsam som också fungerar vid hudirritation, t ex hundar som man tvingats tova ut eller toviga hundar som man tvingats klippa. Fungerar också vid lätt mjällbildning. Fungerar också som allmän utredningsspray/borstningsspray.

Man tar brännässlor, trycker ner dem i en hink eller dyligt så den är full. Fyll på vatten, gärna regnvatten. Sätt på en tyngd över nässlorna så de ligger under vatten. Låt det stå svalt och mörkt i nån vecka. Tappa på glasflaskor, klart. Detta vatten håller sig i några år, lukta innan användning så det inte har startats en mögelprocess eller liknande i vattnet, då ska det slängas.

 

 

Sprayflaska

Båda dessa egenhändigt gjorda vatten går utmärkt att hälla upp på sprayflaska innan användning.

 

Refill spraybalsam, denna är ok. Ice on Ice. I mitt tycke inte bra. Pälsen blir tung. Kladdig. Jag föredrar regnvatten. Helt fantasiskt underbar doft. Bra som regnvatten, men doftar bättre, så extremt enormt god doft. Behaglig doft. Nästan lika bra som regnvatten.

 

 

KOM IHÅG! Vissa av dessa preparat kan vara HELT FANTASISKT till din hunds pälskvalitet, trots att den inte passar mig eller mina hundar och hundraser.

 

 

Mer om schampo.

Mer om ögonpreparat.

Mer om öronpreparat.

Mer om balsam/inpackningar/torrschampo.

Mer om spraybalsam.

Mer om andra preparat.

Mer om pälsar.

 

Uppdaterad 2019-06-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström