Ögonpreparat

 

Denna sida har tillkommit på begäran av de som vet min erfarenhet av pälsar och all annan normal omsorgsvård p g a min bakgrund som kynolog (= hundtrimmare). De vill helt enkelt veta min åsikt om olika produkter.

 

Jag ber om ursäkt i förväg för alla er som tycker jag inte har samma åsikt som er om ett preparat, eller flera...

 

Ögonvatten. Espree. Lika bra som vilket sterilt vatten som helst, alltså ett bra betyg, med en särskilt bra pip att droppa med.

 

Ögonen går det bra att skölja med sterilt vatten.

Man kan sätta på vattenfri vasselin under ögonen på hunden om hunden tenderar att bli missfärgad där. Det gör att ögonsekretet halkar ovanpå vasselinet och fastnar då inte i päls och hud. Det gör att missfärgningen i pälsen under ögonen med tiden bleks av och till sist försvinner.

Innan vasselinet (eller annat medel) sätts på ska allt det blöta tas bort, så det är absolut torrt innan. Torka under ögonen görs lämpligast genom att man tar vanliga kaffefilter av papper, klipper i små bitar, håller/lägger försiktigt under ögat och låter pappret suga upp fukten. Byt lapp om och om igen tills pappret är torrt. Då finns det inget mer blött kvar under ögonen.

Gnid inte pappret under ögonen, då stimuleras tårflödet, så hunden blir ännu blötare. Lägg enbart lapparna en i taget försiktigt under ögonen.

Vasselinet behöver sättas på ca varannan dag under en längre tid.

 

Ögonvatten. Meku. Lika bra som vilket sterilt vatten som helst, alltså ett bra betyg, med en särskilt bra pip att droppa med. Ögonvatten. Lyocan. Lika bra som vilket sterilt vatten som helst, alltså ett bra betyg, med en särskilt bra pip att droppa med. Vasselin är bra till det mesta. Bio-Grooms Under Eye Stain Cover Cream fungerar bra. Den sitter framför allt längre än vasselin, så därför är den att föredra framför vasselin, om man får tag i den. Ett par gånger i veckan under en längre tid räcker det att appliccera detta för att det ska fungera bra. Detta bakterie- och svampdecifiserande preparat fungerade inte på en hund med hudproblem, men däremot är det bra på vissa hundar för behandling av öronsvamp och tar bort (bleker) rött under ögonen på hundar. Var MYCKET försiktig så medlet inte hamnar i ögonen. Applicera på en tops och stryk försiktigt på medlet på gott avstånd från ögonen.

 

KOM IHÅG! Vissa av dessa preparat kan vara HELT FANTASISKT till din hund, trots att den inte passar mig eller mina hundar och hundraser.

 

Mer om schampo.

Mer om ögonpreparat.

Mer om öronpreparat.

Mer om balsam/inpackningar/torrschampo.

Mer om spraybalsam.

Mer om andra preparat.

Mer om ögonskötsel.

 

Uppdaterad 2019-06-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström