HUNDAR I TRANSPORT

 

Jag har åkt runt med hundar i bil i många år, ständigt, allt sedan 1970-talet. Detta har varit alla årstider. Jag har åkt med ENORMA mängder hundar, troligen 1000-tals genom åren. Olika hundar. Stora hundar, små hundar. Hanhundar och löptikar, ibland samtidigt, ibland samtidigt med fåglar, katter o s v.

Det handlar om att alltid använda sunt förnuft och tänka på hundarna.

Jag har ofta och regelbundet bl a haft termometer i bil. Jag sitter ofta i bilen med hundarna en längre stund så jag känner samma temperaturer. Jag har haft massor av olika uppfinningar för att göra livet behagligt för mina hundar i bil. Än har jag inte misslyckas. Ett bevis för det är att alla mina hundar genom alla år ÄLSKAR att åka bil. Och framför allt:

Jag har ALDRIG EN ENDA GÅNG haft en överhettad hund eller kall hund i bil, ingen har skadat sig o s v. ALDRIG NÅGONSIN!

 

 

Tabeller om varma bilar

Värme i bilar. Hur farligt är det? Hundar kan dö!!!

Däremot så stämmer inte en massa tabeller som går att finna om hur varmt det blir i en bil.

Jag har jämfört, kollat alla mina bilar med termomter, i sol, men stängda fönster, i skugga, med öppna fönster o s v. Den värme som blir i bilar är BETYDLIGT lägre än alla tabletter jag har sett.

Exempel, här om dagen skulle jag åka och handla. Jag börjar med att titta på temperaturen inne i vårt hus, där vi alla lever, hundar och människor. Där var det 23,4° C. I bilen var det 43 grader. Hela bilen var då totalt stängd och stod uppställd i full sol. Jag visste vad det betyder, då jag är mycket van att kolla värme i bil. Jag satt i ventilationsgallren bak. Satte in vatten till alla hundarna. Bakluckan var öppen också, då var temperaturen 21° C i bilen. Alltså efter endast ca 15 minuter gick temperaturen ner så mycket. Vi åkte och handlade. Varje gång jag gick ifrån bilen kollade jag termometern. Och varje gång jag kom tillbaka till bilen, vid tre stopp vid olika affärer kollade jag termometerna när jag gick och när jag kom tillbaka, varje gång! Och sedan kollade jag temperaturen igen när vi kom tillbaka hem. Temperaturen i bilen var vid varje tillfälle mindre än vad den var inne i vårt hem.

Testa själva! Ställ bilen i solen. Håll alla fönster och dörrar stängda. Sätt termometern och läs av efter 30 minuter. Ta sedan till alla säkerhetsåtgärder. Kolla sedan temperaturen igen efter minst 30 minuter med hjälpmedel, det finns så många hjälpmedel!

Jämför sedan mot dessa skräcktabeller som är fullständigt tagna ur luften. Jag har haft ett 10-15-tal bilar som jag testat detta på. Jag är helt otroligt överraskad över att dessa skräcktabeller går runt, än idag. Det är som en vandrigsmyt! 

Jag är säker på att om ni testar er egen bil, så kommer ni se att tabellerna inte stämmer.

 

 

Hund i bil under resa

Hunden ska tilldelas en fast plats i bilen. T ex bakom galler i en combi. Man kan också ha hunden i sele eller fast halsband som man fäster i bälte. Man kan också ha hunden i en bur som man förankrar i bilen.

En lös hund kan bli väldigt farlig i en bil. Vid en kraftig inbromsning eller påkörning bakifrån kan hunden fara som en projektil kring passagerarna eller fara fram och bryta nacken mot fönsterrutan.

För hunden är det allra säkraste transporten en bur som inte är för stor för hunden och som är väl förankrad i bilen.

En väluppfostrad hund som inte med automatik kastar sig ur bilen så fort den har en chans är det säkraste, för hunden! En hund ska lära sig att bildörren, billuckan, dörren till bilburen är INTE en signal för hunden att hoppa ut som en pistolkula. Hunden ska lära sig att sitta kvar fint och stilla tills det är säkert att låta hunden få komma ut.

 

 

ATT HA HUND I BIL PÅ SOMMAREN

Detta skrivet för att klargöra för de okunniga och försöka uppnå kunskap hos de vilseledda.

I en stängd bil blir det snabbt varm under sommaren.  Man MÅSTE ta till åtgärder. Det är inte alla som vill lägga ner så mycket tid och intresse för hundar som jag gör, var då glada och ta emot kunskap och fakta från en som vet.

Personligen använder jag termometer för att ha så full kontroll jag bara kan. På det viset ser jag snabbt vad varje åtgärd för att sänka temperaturen i bilen gör för nytta, räknat i grader. Detta är yttest värdefullt. När jag skaffar en ny bil börjar det mer omfattande testandet igen, därför att det är olika hur olika bilar tar åt sig och håller värme!

Allmänt kan sägas varmare i sol än i skugga, men vem visste inte det? Man är väl inte dum i huvudet, eller?

Sedan något som många inte vet, bilen går fort upp i värme på morgonen, ännu värre på dagen och ytterligare fortare och högre på eftermiddagen för att sedan på kvällen blir lite bättre igen.

Ta sedan som exempel min förra bil (skrivet juni 2013) som var en normalstor combi, som många av oss hundvänner har. Om yttertemeraturen på morgonen var 15 grader så var det runt 20 i bilen, alltså en stängd, stillastående bil! Detta i skugga. Ett par timmar senare kunde det vara 5 grader varmare ute (= +20 grader), då var bilen invändigt ca 30 grader! OBSERVERA! DEN STÄNGDA BILEN!!! Ett par timmar senare, alltså mitt på dagen, en relativt överenskomlig dag, fortfarande 20 grader ute, i bilen var det då solen som låg på, det gjorde naturligtis gigantisk skillnad. Den STÄNGDA bilen var nu uppe i nästan 35 grader invändigt. Framåt 14-tiden, då det oftast är som varmast (där jag bor i Sverige), kunde det en sådan dag vara 22 grader ute, i bilen som då står i full sol, och fortfarande FULLT STÄNG är nu temperaturen 40 grader C.

MAN MÅSTE FÖSTÅ ALLVARET OCH ANSVARET!!! DETTA FÅR INTE HÄNDA EN FÖRSVARSLÖS HUND!!! ALDRIG, ALDRIG NÅGONSIN!

Trots detta händer det att hundar DÖR i bilar VARJE ÅR!!! Varför är vi människor så outbildade och anvarslösa?

Jag själv åker gärna och ofta med mina hundar, har aldrig någonsin varit med om värmeslag i bil, heller aldrig i närheten av, jag har åkt med 100-tals hundar genom årens lopp, NEJ! 1000-tals hundar! Vi har åkt mil efter mil. Ibland långväga, ofta i närområdet där vi bor. Oftare på sommaren än på vintern.

Man måste vidta åtgärder, kolla temperatur, om och om igen. Testa sig fram. Vid ny bil, BÖRJA OM! Man kan inte tro det blir lika i nästa bil som i den förra, det fungerar inte så.

Jag vet åtskilliga gånger när det t ex varit för varmt för att jag ska kunna handla i vissa butiker, då de inte har skugga att parkera bilen i en varm dag. Som tur är har jag genom åren lärt mig vilka affärer jag kan besöka dessa dagar, så vi i alla fall kan handla för det mesta, men visst har det hänt att jag fått avstå inköp.

Sedan måste jag ta upp dessa enormt ANSVARSLÖSA djurorganisationerna som går ut med information som är vilseledande, och uppmanar folk att anmäla till höger och vänster, förfölja människor, rent viglar upp dem till att slå sönder bilar o s v. De stressar hundar, gör så hundar MÅR DÅLIGT! Dessa människor borde BURAS IN! Det är i alla fall så jag ser det.

Ta t ex en som är i verklig nöd, den kanske inte kan få hjälp när en polisbil får rycka ut akut, till trevliga, glada och väl ventilerade hundar i bilar, fullständigt i onödan, för att någon hysterisk människa "tagit till sig" informationen från någon självutnämnd djurskyddsorganisation att alla bilar, oavsett vilka modeller och hur det är ordnat för hundar blir så heta så alla hundar dör om de vistas i en bil, ibland t o m endast i lätt värme...

En hund som flåsar så den håller på att tappa tungar, då kan det vara akut. Som ägare bör man OMEDELBART ta ut hunden, kyl ner den, om möjligt, häll kallt vatten på den eller doppa den i kallt vatten! Ge den lagomt kallt vatten att dricka, men inte för fort eller för mycket! Heller helst inte för kallt vatten, iskallt vatten kan få tarmen att vrida sig, och samma om den dricker för mycket, för fort. Då kan hunden alltså dö akut om den får för mycket för fort!!! Små klunkar, många gånger, ofta, det är vad som gäller.

Om en hund ligger apatisk, är den så gott som död oftast... Samma behandling som ovan. Vill den inte dricka droppar man droppar av kallt vatten (här kan vattnet vara iskallt då det bara är droppar åt gången) på tungar, om och om igen, om hunden inte är medvetslös, då är det endast yttre kylning som gäller.

Har man bara varmt vatten är det bättre också, än inget vatten alls.

Jag fick behandla en hund på detta vis (doppade hela hunden i kallt vatten och gav den små klunkar kallt vatten ofta, upprepat) som var döende p g a att den satt i en bur på en hundutställning, mitt ute i det fria, utan skugga och utan tillgång till vatten (OBS! inte min eller mina vänners hund). Den repade sig, tack och lov, på någon minut och var sedan som vanligt igen. Det var en otroligt otäck syn. Inget som jag någonsin mer vill uppleva, och inte har gjort heller, trots tusentals mil årligen med hundar i bilar, företradesvis på sommaren.

Kom sedan ihåg att en hund kan bli PRECIS lika upphestad av att STRESSAS av IDIOTER! Folk som trycker in näsan mot glaset i en främmande hunds bil t ex. Dessutom när matte eller husse inte är närvarande. Hundar vaktar då i regel sitt revir! Folk som gör så här har så lite vett att de borde SKÄMMAS! Man behandlar inte andra människors bilar och framför allt inte hundar som sin egen egendom för att man sett dem på stan och ger sig den på att hunden ska dö p g a missledande propaganda från uppviglande organisationer.

För att få tag i ägaren till en bil, om ägaren är frånvarande, så kan man SMS´a bilnumret till 72503, då får man ett namn till bilägaren, och kan då spåra ägaren via nummerupplysning, om ägaren har registrerat nr som inte är hemligt.

 

Vid skugga och temperatur på + 18 grader utomhus blir det ca + 38 grader i bilen, vid solsken och + 23 grader ute blir det ca + 62 grader i bilen (påstås det, jag har aldrig lyckats uppmäta dessa temperaturer i en bil). Båda är naturligtvis helt oacceptabelt för hundar. Detta alltså i en totalt STÄNGD bil utan minsta åtgärd för hundar.

Bästa sättet att veta ifall det är för varmt eller kallt i en bil är en termometer och/eller att själv sitta där med hunden/arna!

 

 

Hundar SKA förvaras väl förankrade i bilar

Numera SKA hunden sitta i bur eller fastbunden under korrekta former under bilfärd så hunden inte slinger runt i bilen som en vante vid olycka, lös hund kan förorsaka skada på sig själv, på övriga passagerare, och på bilen, en lös hund löper större risk att dö vid en eventuell olycka.

Därför ska också buren vara väl förankrad så den inte kan slinga runt i bilen. En lös bur är inte mindre farlig än en lös hund för människorna i bilen och kan också hjälpa till att skada hunden.

Har man en gallerbur är det bra ifall den har ett skynke över sig, filt eller liknande. Detta för att solen inte ska gassa direkt på hunden, också för att hålla kylan borta när det är kallt. Så hjälper det också till att skydda hunden från drag ifall man har fönster öppna under färd.

I buren kan man ha lite tidningar i botten, sedan kan man ha en kraftig fäll på tidningarna. Ovanpå det kan man ha en lättare filt.

Tidningarna isolerar bra och hjälper till att hålla värmen, sedan samlar det upp fukt ifall det blir blött i buren av en eller annan anledning.

Tjocka fällen är till för att den ska vara torr närmast hunden ifall det blir blött, och den är också till för att vara mjuk att ligga på. Själv har jag dubbla tjocka fällar i våra bilburar.

Filten kan hunden burra ner sig i när det är kallt.

 

 

Burstorlek

För stora burar i bilen till hunden kan skada hunden. Hunden ska inte ha dansbana i bilen.

Hunden ska SKYDDAS i bilen.

Hunden ska också förvaras så den inte skadar någon annan i bilen.

Om buren är för stor så kommer hunden slinga runt inne i buren så den riskerar att bryta sig själv sönder och samman. Ju kortare fartbana hunden har vid t ex en kraftig acceleration eller motsatsen, avacceleration, ju mindre skada kan hunden åsamka sig själv.

Sedan har vi lagar och bestämmelser som vi ska rätta oss efter, som allt för ofta går stick i stäv med att skydda hundar.

Då regler ändras oavbrutet idag så ska man med jämna mellanrum kolla gällande burstorlek som gäller för närvarande. Man kan t ex ha som rutin att kolla inför vårens anpassning av bilen för kommande sommar varje år.

 

 

Vatten

Man kan ha vattenskål till hunden i bilen. Det finns skålar som inte välter så lätt och som har "spillkant", de fungerar hyfsat bra. Ett problem är att om hunden får i en tass blir vattnet smutsigt. Ett annat är att de flesta sorter kan välta under vissa förhållanden, eller spillkanten kan lossna, underlaget hunden ligger på kan bli dyngsurt mycket fort. Ytterligare ett problem är att skålen tar utrymme från liggytan, dessa skålar är ofta ganska stora till extremt stora.

 

 

De skålar som är mer "idiot"säkra från att välta och spilla har jag enbart hittat i extremt stora storlekar.

 

 

I buren kan man med fördel ha vattenflaska så hunden alltid har tillgång till vatten under färd. Vattnet välter inte. Det spiller inte. Det är alltid fräscht och hunden kan inte förorena det med tassar som de gått med i smutsig jord, gator och torg.

 

 

 

Ventilationsgaller

Så finns det fina ventilations galler som man kan fästa på de flesta bilmodeller i fönstren. Gallret kan man också ha i under färd, men det ger då lite drag.

Det finns en större storlek (bilden nedan) och en mindre storlek som är bra till minde bilfönster där de stora inte får plats.

 

 

 

Fönsterfläcktar

Så finns det fläktar man kan fästa i bilens fönster så de snurrar via solcell, ju varmare det är, ju mer snurrar de.

Det som också är trevligt med denna är att den kan sitta i bilen hela tiden, även under färd, också när bilen står still.

Varma sommardagar slipper man sätta sig i en överhet och kvav bil, den känns redan svalare, redan när man ska sätta sig i bilen, vilket är skönt för båda folk och fä.

Den fungerar då som så, ju varmare, ju mer snurrar fläkten, går solen i moln, slutar fläkten snurra. Denna fläkt ger inget drag, vilket också är en stor fördel.

 

 

 

Friskluftkrok på baklucka

Sedan finns det krokar man kan köpa som man sätter vid bakluckan om man har en combi bil, på så sätt kommer det in rejält med luft från alla håll, så det riktigt drar i bilen.

Med dessa krokar går det utmärkt att låsa baklyckan i öppet läge.

Vissa sorter kan till viss del regleras i längd.

Det finns kortare och längre fasta krokar också.

Dessa bör man endast använda när bilen är avstängd. Annars finns det bl a risk för att det kommer in avgaser i bilen, vilket kan vara dödligt farligt för båda djur och människor.

Olika krokar passar till olika bilar.

 

 

 

Burfläktar

Så finns det burfläktar man kan sätta i buren/burarna så det blir svalare direkt mot hunden.

Det finns extra kylaggregat man kan fästa i fläktarna också för extra kyla.

Kylarggregaten fungerar ett tag, sedan måste de till frysen och djupfrysas igen, sedan går de att använda igen.

Problemet med dessa fläcktar är att de går på batteri och man måste stänga av och sätta igång dem manuellt, tar batteriet slut, ingen fläkt... Blir det mulet slutar den inte gå heller, och hunden kan plötsligt bli att frysa! Dessutom måste då stanna bilen och slå på och av dessa. Också som sagt, kan batterierna ta slut...

 

 

Taklucka och takventil

Taklucka är en stor fördel för hundar också.

Det finns också takventiler att fästa på taket, som också leder ut den varmaste luften från bilen, mycket effektivt!

 

 

Solfilm

Så finns det fina solfilter av massor olika slag som man kan fästa på rutorna på bilen i bakre avdelningarna. De finns i olika styrkor. För mig är det naturligt att ge hundarna största möjliga skydd, alltså använder jag det "mörkaste" som tar bort mest sol.

Även om man inte är expert, så kan man köpa sådan mörk film lite överallt numera, till mycket humana priser, och sätta upp dem på bilrutorna. Även om det blir något streck och ev. någon bubbla i filmen, så gör den samma goa nytta för hunden. Det är det viktigaste.

 

Egenhändigt ditsatt solfilm av mörkaste modellen. Bilen hade ljusaste skyddet innan, så detta är ditsatt över det andra.
Trots mina reumatiska händer och amatörmässiga handlag så duger det bra åt mig, viktigaste är att mina hundar har ett gott skydd.

 

 

Använd flera lösningar samtidigt

Trots alla dessa åtgärder, tillsammans, räcker inte det om det är nog varmt och man ställer bilen i solen! Bilen kan lik fullt bli som en "masugn" vid tryckande hetta.

Lämna inte hund i bilen vid för varmt eller för kallt väder om du inte är 100 % säker på temperaturen invändigt i bilen kommer vara bra hela tiden som du är borta. Tänk på att solen ändrar läge under dagen.

En hund ska ALDRIG lämnas ensam, vare sig hemma eller på andra ställen, långa stunder!

 

 

Varma bilar

Jag har nyss skaffat mig en ny bil (juli 2014). P g a detta börjar jag mäta temperaturer i bilen, som jag alltid gör, för att ha koll på läget, då jag åker mycket med hundar i bilen. Till min förvåning så fanns det en inbyggd termometer i bilen! Så nu behöver jag bara en extra att kolla av mot för att se att temperaturen inte är för hög där alla hundarna är.

Jag har svårt att förstå varifrån dessa fantasi-grader kommer ifrån som folk anger. Tabeller som är helt osannorlika. De stämmer bara inte.

Oavsett det är det absolut helt oacceptabelt att riskera livet på hundar (eller andra djur och barn, fruktansvärt) i för varma, stängda bilar.

Det är INTE olagligt att åka runt med hundar i bil, så sluta att behandla folk som de är krimminella djurplågare för att de har hundarna med sig på tur med bilen, även när det är varmt. Var inte hysteriska bara för att ni ser hund i bil, man måste se hur de har det, inte bara utgå från det värsta.

Angående min nya bil så är den ovanligt varm. När den är helt stängd utan minsta springa öppen eller andra åtgärder och i gassande sol under varmaste tiden under dagen med utetemperaturer på över + 25 grader (vårsol, vilket alla borde veta är den varmaste) kommer den upp i + 42 grader inne i bilen! Hemskt!!!

Så sätter jag in en åtgärd efter en andra, får ner någon eller några grader med var åtgärd. När jag har i nästan (återstår toning på rutorna nu som tillkommer inom kort) alla mina värmereducerande åtgärder är bilen (utan hundar och människor i) uppe i 26 grader mitt på dagen i gassande sol. Bilen är då alltså stillastående och avstängd på våran egen gårdsplan, utan tillstymmelse till skugga i timmar i sträck innan avläsningen av termometrarna.

Efter insättningen av mörkaste solfilmen på bakfönstrena och bakluckan har bilen invändigt blivit som hetast 24 grader i full sol stillastående utan hundar eller människor i den. Då har det inte ännu varit någon riktigt het sommardag ännu, utan yttertemperaturen har varit som mest + 24 nu, så det återstår att se hur det blir med filmen på när det blir riktigt varmt ute.

Jag är INTE dum i huvudet, det skulle ALDRIG falla mig in att ställa min bil stängd med hundar i och gå ifrån, i gassande sol en het dag, utan då får bilen naturligtvis stå i skugga, ofta med mig i, bättre kontroll kan jag inte ha än när jag sitter där själv och har ögonen på termometrar och öronen på hundarna (jag hör DIREKT om en enda hund startar flåsa). Jag har dessutom vatten till alla hundarna. Jag kollar av temperaturen hela tiden (eftersom min inbyggda "termometer" inte fungerar som den ska numera p g a min sjukdom).

Det är vanligast att min bil håller ett par grader under yttertemperaturen när jag kollar termometern! Mina hundar har det alltså behagligare i min stillastående bil än de hundar som är utanför! Mina har dessutom tillgång till vatten hela tiden.

Jag vill inte plåga mina hundar, vilket jag heller inte gör. Det bästa bevis för det är att ALLA mina hundar under alla mina år med hund och bil ÄLSKAR att åka bil! Det skulle de inte göra om de plågades i vår bil.

 

 

ATT HA HUND I BIL PÅ VINTERN

Vid sol kan fortfarande bilen bli oroväckande varm, vid kallt väder blir bilen fort som en kylskåp! Man kan ha tidningar i botten på en bilbur som sedan läggs över med en filt eller två. I botten över tidningen har man en varm, skön fäll som släpper igenom väta vid behov som sugs upp av tidningen. I kombination med extra filtar. Se till att buren inte är för stor (fast den får naturligtvis inte vara för trång heller), har man då flera hundar där hjälper de varandra att hålla värmen.

Kondensen som kan uppstå i bilen är väldigt farlig för hund, hundar kan rent på lunginflammation, se upp för fukt! Ha väl ventilerat i bilen även när det är kallt.

 

 

Hysteriska hundexperter

Tråkigt nog finns det alltid okunniga människor som tror de är hundexperter. De har läst tabeller, alltså "vet" de att alla hundar som får åka bil plågas. Ofta kör de upp ansiktet i rutan till hundar i bil för att se hur de stackars hundarna "plågas". Klart de gör! En hund som får främlingars ansikten uppkörda mot reviret och när människan i fråga dessutom är upprörd, ni kan ge er på att det är rena djurplågeriet de utsätter hundar för!!!

Några förslag. Sätt lappar på bilen.

 

Denna med stora bokstäver så de syns på långt håll. Denna med mindre bokstäver.

 

 

FLYGA MED HUND

Flyger man med små hundar i kabin, så bör man ha en liten plastbur eller tygväska till hunden. Denna väska eller bur ska vara i storlek så man kan skjuta in den under sätet framför sig vid start och landning eller om det blir turbulens, alltså när skylten om säkerhetsbälte är tänd. Övrig tid kan man ha hunden i väskan och väskan i knäet med öppen lucka, eller vid fötterna med öppen lucka, om flygbolaget godkänner det. Hunden kan då vara fastsätt i det korta, färdiga kopplet som vanligen finns i dessa väskor.

 

 

Flyger man med större hund måste hunden dock vara i bagaget, då måste hunden ha en bur som är godkänd för sådan transport, vanligen en plastbur. Säljaren av buren ska kunna upplysa ifall buren är tillåten för flyg.

För transport till vissa länder krävs specialbur.

Vissa flygbolag godkänner endast en hund per person, vissa har också gränsen på max 2 hundar per flygplan, max en hund per bur, dessa regler är de vanligaste i Europa.

I USA däremot har de enklare regler, två hundar per person, ingen gräns om antal hundar per bur eller flyg o s v. USA är ett resvänligare land för hundar och hundägare.

Ska man resa t ex inom USA och fortsätta resan till och inom Europa så är det inte alltid som flyget i USA upplyser som de ska om hundar på resan till Europas flygplatser. Där kan det alltså bli problem. Planerar man en sådan resa så är det bra ifall man försöker påminna om de skilda reglerna och att man riskerar att bli fast för vidare resa inom Europa om man fortsätter resan enligt USA regler. Detta har jag själv blivit utsatt för. Det blev väldigt kostsamt i slutänden att få hem hundarna och resan tog ½ dygn extra p g a detta.

Flygbolaget du ska flyga med kan tala om exakt vad som gäller hos dom.

 

 

MEDAN VI ÄR INNE PÅ TRANSPORT AV HUND

Ibland hämtar man hem små valpar med flyg. En liten valp kan släppa en olycka i ens knä, vilket är mindre angenämt i ett flyg när resurserna är begränsade vad gäller tvätt och klädbyte. Ett enkelt sätt är att ta en helt vanlig blöja för barn med resår kring midjan och klisterremsor att dra ihop blöjan med, klipp sedan bara hål för svansen och trä på blöjan. Sker en olycka så kommer det i blöjan och det är bara att gå till toa och vaska av valpen i handfatet och sätta på en ny blöja.

 

 

 

SÄNDA HUND SJÄLV

Ibland väljer man att sända hundar med transport själv. Då är det bra att ta vattenkopparna fulla i vatten och frysa ner, då har hunden tillgång till vatten under hela eller större delar av transporten och skvalpar inte ur skålen lika lätt.

Vattenflaskor är naturligtvis det mest överlägsna även här, men det förutsätter att man sett att hunden kan dricka ur den före transporten. De skvalpar inte över. De blöter inte ner hunden. De kan fyllas på utan att öppna dörren till hunden. Valpar och "vildhundar" (typ hundgårds hundar) kan dessutom gnaga sönder plastskålarna, vilket de inte kan med vatten nipplar då de är av plåt. Läs mer om vattennipplar.

 

Häromis gamla modell

 

 

BURARS KVALITET

Ifall man ska sända hundar så är det viktigt att det är riktigt bra burar. Burar av dålig kvalitet går lätt sönder. Vissa går sönder på ett allvarligare sätt, vissa på en mindre allvarligt sätt.

Hade däremot plastbiten fallit ur en cm lägre och att de som satt ihop buren hade satt grinden vänstervänd istället för högervänd (vilket var möjligt) hade låset gått upp. Man kan bara tänka vilken vårdslöshet denna bur utsatts för, eller vilket hemskt fabrikationsfel buren haft, eller både ock.

Buren ifråga gick sönder totalt senare vid en enkel nermontering och flyttning. Den bara föll i bitar! Däremellan hade den bara stått uppfälld i mitt sovrum utan grind, som en koja, för hundarna att gå in och sova i, ifall de ville.

 

 

 

VATTEN PÅFYLLNAD

Man kan här också starta med att ta vattenkopparna fulla i vatten och frysa ner, då har hunden tillgång till vatten under hela eller större delar av transporten och skvalpar inte ur skålen lika lätt.

Denna lösning på att fylla på vatten är inte dum. Det kan skvalpa men det är ändå bättre än inget vatten alls. Då den är enkelt påfyllbar utifrån så behöver bara hunden möta en hundvän på resan så bör de alltså finnas chans för påfyllnad under resan.

 

 

 

Mina hundar i bil år 2018

Det är som sagt vanligt att jag åker med mina hundar i bilen. Mer regel än undantag.

När jag skaffar ny bil:

Jag lägger i termometrar (minst två för att mäta både fram och bak, då jag har hundar lite överallt) i bilen. Jag börjar med att mäta temperaturer i nya bilen efter konstens alla regler under alla olika förhållanden som kan uppstå med vårt varierande klimat.

Jag skruvar också bort baksätet för att göra mer plats för burar.

Jag har ett gäng burar, oftast av nätmodell. De är ihopfästa med bilen och varandra med hänglås. Omöjliga att flytta vid försök till stöld eller vid en eventuell krock.

Jag har solcellsdrivna fläktar i fönsteröppningarna (en på var sida) mot framsätena vid behov. Se bild längre upp på denna sida.

Jag har ventilationsgaller av stora sorten (en på var sida) i fönsteröppningarna mot baksätet vid behov. Se bild längre upp på denna sida.

Jag har krok i bakluckan när bilen står stilla vid behov. Se bild längre upp på denna sida.

Jag har det mörkaste solskyddsfilmen som går att hitta för alla fönster som det är tillåtna att ha sådana. D v s alla fönster bakom framsätena. Se bild längre upp på denna sida.

Jag har vatten till alla hundar när det inte är minusgrader ute i kombination med att vi endast ska åka en kort bit. Se bild längre upp på denna sida.

Normalt bäddar jag burarna som följer: Minst en tidning i botten. Ovanför det minst 2 fällar av modell vetpad. Ovanför det minst 1 filt att bädda i. Det är grundmodellen för hur vi har burarna bäddade i bilen.

Jag har vid behov (beroende på årstid) kylfiltar till vissa hundar som är värmekänsliga, så de får extra svalt (för närvarande en hund). Jag har extra filtar till hundar som är extra värmeälskare (för närvarande ingen hund).

Jag har mitt telefonnummer i form av visitkort i fönstret på bilen, där är mitt mobilnummer som folk kan ringa om de vill mig något.

För närvarande (juni 2018) har jag 12 burar + plats för de två stora hundarna som sitter kopplad i bilen i fast halsband. Jag får in flera burar, om vi skulle behöva.

Systemet har vuxit fram genom åratals åkande med hundar (sedan jag fick körkort, tror det var 1981) och erfarenhet. Jag har kastat mig över det mesta och provat på de flesta lösningar som går att få. Jag har utan tvekan hittat ett vinnande konsept som fungerar bra för oss.

Om det är väldigt soligt åker vi inte, om vi kan skjuta upp det till en annan dag.

Om det är soligt handlar vi enbart i affärer som erbjuder skugga och möjlighet till snabb handling. Ofta i kombination av följeslagare så en sitter i bilen när den andra är inne och handlar.

Detta i kombination med sunt förnuft, så har hundarna det mysigt i bilen.

Mina hundar ÄLSKAR att åka bil!

 

 

Mina hundar i bil år 2020

Jag har för vana att vid behov slänga över bilen ett extra solskydd numera, förutom alla andra åtgärder. Fungerar toppen!

Jag använder också ett sådant solskydd, fast större, på tomten.

Solskydd med mycket bra egenskap: produkter.

 

 

Slutord: Jag har åkt med hundar i bil sedan senare delen av 1970-talet. Jag har åkt med flertal hundar i bil sedan tidigt 1980-tal. Jag har haft med mig mina hundar genom alla år. Än så länge har ingen hund mått dåligt i bil hos mig.

 

 

Mer om åksjuka.

Mer om värme & skugga.

Mer om temperatur.

 

Uppdaterad 2022-04-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström