Pia´s Chica Cataleya

 

 

Pia´s Chica Cataleya SC/KH Patella 0+0 SE UCH Lilldivan's Make My Day LC/LH NO UCH SE UCH Mini Monumentets Konrad LC/LH Photo CERT Mini Monumentets Hamilton LC/LH Ohlala King Size SC/ KH Photo
Mini Monumentets Isadora LC/LH
CK Chabby Chick Alva SC/KH Happy Hickory Dickory Of Rossanty SC/ KH Photo
Sweet Senoritas Molly SC/ KH
Lilldivan's Number One LC/LH Photo Lång-O-Liten Joe Hill LC/LH Photo SE UCH Lång-O-Liten Millimeter Milagro LC/LH Photo
Lång-O-Liten Josefine LC/LH Photo
FI UCH SE UCH BOB-WINNER BOS-WINNER CACIB BOB-VETERAN-WINNER Ginkgo's Heart Of Gold SC/KH Pepino De Arlejo SC/ KH
Kvillkärrs Busy Lizzie In White LC/LH
Pia´s Chicka Rosita SC/KH Polar Bear Nordens Paris SC/KH MULTI CH INT CH POLAND CH HUNGARY CH SERBIA CH Yatsek Marek INT UCH RUS JCH RUS CH RKF CH LATVIA CH FI UCH BOSNIA CH POLAND CH BELARUS CH UKRAINE CH GRAND UKRAINE CH LITHUANIA CH ESTONIA CH MACEDONIA CH ROMANIA CH GRAND BULGARIA CH BULGARIA CH BALTIC CH BALKAN CH BIS-1 BIS-2 BIS-3 BIG-1 BIG-2 BIG-3 9 cacib Figaro Fon Oskar
Sanflai Izaura
Merlin Little Miss Sunshine Shang Hai Tian Fan Teo
Little Ninja´s Jammie
Pia´s Chicka Pepita LC/LH Norton´s Leonardo SC/KH Hi-C Minnie Moo Called Boo SC/KH
Hi-C Little Bit Of Trubble SC/KH
Kläpphällans Lovis LC/LH Morshiba´s Slickepott Athozz LC/LH
Sweet Senoritas Clementina LC/LH

 

 

Cataleya föddes av en mycket duktig mamma med normal dräktighet och normal valpning i flera generationer.

Föddes som nr 1 i kullen.

Cataleya är en mexikanskt flicknamn.

Hon har rött halsband som liten, så man snabbt ska kunna skilja henne från hennes syskon.

Cataleya är inte till salu.

Redan från starten går hon upp i vikt, vilket visar på friska och sunda valpar med en fantasiskt duktig mamma.

18:e har hon tvärt öppnat båda ögonen.

Inget form av brock någonstans.

6 månader: Vi har tre busiga systrar Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Chica Caramba och Pia´s Chica Lupe som bor kvar hos oss. De är dessutom husets yngsta. Caramba oroar jag mig att hon blir för liten, men än så länge ska jag avvakta och se vad det blir av det hela. I övrigt är alla tre helt underbara så här långt, fysiskt och psykiskt. Cataleya är mittimellan hunden, busig, lugn, glad, vänlig. Caramba en liten spjuver med glimten i ögat som är busig men också väldigt kelig, vill gärna sova i famnen. Lupe är cool, en mycket värdig ung dam som är lugn och självsäker.

11 månader gamla. Cataleya utvecklas lovande och ser ut att kunna bli blivande avelshund så här långt. Hon är fortfarande fast i knäna. Hon har utveklats som allt jag hoppades på. Hon skulle mycket väl också kunna bli en lovande utställningshund, om jag fortfarande var aktiv på utställningar med mina hundar.

13 månader gammal löper hon för första gången i sitt liv.

31 januari patella 0+0 och ettårs vaccin.

18 månader. Cataleya lugn och trygg, värdig. Så här långt kan jag inte vara annat än nöjd med denna lilla solstråle i mitt liv.

 

Temperament

Mycket duktig att äta. Har hela tiden haft ett perfekt hull.

Hon är glad, pigg och framåt. Lekfull, snäll, följsam. Mycket älsklig.

Hon älskar barn.

Hon är busig, lugn, glad, vänlig.

Hon är mycket lekfull med valpar, busar och lär dem ett och annat. Hon är ALDRIG hård med dem. Hon kan leka med småbarn i timmar! Hon älskar det.

18 månader: Cataleya är lugn, trygg, värdig. Hon har utvecklats till en mycket mogen dam som jag tror en dag kan bli en helt underbar mamma.

Hon älskar att åka bil.

Hon älskar våra promenader.

Kattar bryr hon sig inte om, ifall de inte bryr sig om henne. Om katter vill leka, så leker gärna Cataleya med dem också.

Hon älskar att ligga nära i sängen på nätterna. Hon vill gärna ligga så nära mig det vara går, gärna uppepå mig.

Hon har pippi på att hoppa mig i knävecken mellan varven. En dag kommer nog denna lilla kanonkula att fälla mig.

 

Utseende

Man kan omedelbart se att hon har den korta nos Chihuahuor ska ha. Vackert stop. Saxbett 5+6 med ett rejält mellanrum för plats för den sista tanden i överkäken som inte kommit upp ännu. Härliga pigment. Underbara proportioner. Lovande storlek. Underbar päls.

Hon har den där lite sneda svansen som dippar ner nån cm för mycket i min smak. Den är idag helt godkänd, men var inte den mest önskvärda förr. Då skulle svansen vara i en båge över ryggen och svansspetsen skulle peka mot ryggraden men inte nudda ryggraden. Detta krävde en rak svans för att få det att fungera. Det gav denna vackra siluett som en vacker chihuahua har och p g a det så påverkar det i mina ögon även helhetsintrycket. Men samtidigt måste man ha i åminnelse att nära alla rasdetaljer är borttagna på denna ras, så också den exakta beskrivningen av svansen. Idag får svansen vara sned, den får vara rund, den får sluta nedanför ryggraden, den får vara svagt ringlad. Min personliga bedömning av hennes svans är denna, det har inget med sundhet att göra, så det kan vi leva med utan att sörja.

Hon har stark rygg. Den rätta längden på näsryggen. Normala vinklar. Bra förbröst och bröstkorg.

Vid 10 veckors ålder: Bra proportioner. Vackert huvud med bra stop och kraftig men kort nos med massor av plats för sunda och rejäla tänder. En svart tryffel med väl öppna näsborrar. Runda, svarta ögon som inte på något vis är utstående. Öronen i rätta formen och fortfarande helt resta. Fontanellen är för dagen ca 8 mm öppen. Tänderna är 6+6, så den sista tanden har nu kommit upp på plats. Bettet är för dagen ändrat till ett tångbett. Fin kropp. Svansen kunde jag önska rakare men längden är bra och det finns ingen antydan till knick. Hon har fortfarade ingen form av brock. Bra vinklar fram och bak. Synnerligen raka ben framifrån och bakifrån. En härlig päls av rätta kvaliteten, rätta tätheten och mängden över hela tiken.

Vid tandömsningen har hon fått ett saxbett igen.

 

Päls och färg

Hon ser ut att vara vit och gul eller vit och blå när hon föds.

Då både mamman och pappan är vitfläck, så blir alla valparna i denna kombination vitfläck av något slag. Det vitas utbredning på Cataleya gör att hon klassas som en Piebald.

Skulle jag tvingas namnge hennes färg vid 2 dygns ålder skulle jag säga blåfawn med blå mask, och vitfläck naturligtvis. Det är ju uppenbart.

Mamman är korthårig men bär på genen för långhår, då hennes mamma är långhårig. Pappan är långhårig. Det innebär att valpen kan bli antingen lång eller korthårig. Hårlag är det bara att avvakta och låta tiden utvisa vad för hårlängd hon får.

Vid 2 ½ veckas ålder börjar jag på allvar luta åt vit och blåfawn med blå mask och korthårig.

Vid tre veckors ålder fortsätter jag att tro att hon är korthårig.

Vid 3 ½ veckas ålder är jag övertygad att hon är korthårig. Jag börjar även bli övertygad om att hon är vit och blåfawn med blå mask.

Vid 5 ½ veckas ålder: Färgen bör nog betäcknas som röd med blå mask då topparna är mörkare, men inte blå, som det ser ut i dagsläget. Så får det bli när jag nu postar reg.

Dagen efter: Man ska inte kolla färger i lampans sken. På dagen står det tydligt, topparna i de pigmenterade områdena är blå utan tvekan. D v s hon är blåfawn, inte röd. Det blir att kleta i reg.ansökan igen.

Mer om färger.

 

Registrering

Denna kull kommer det ta ett tag innan jag kan registrera, då jag har svårt att se vad för färger några av de 4 valparna har. Innan jag vet det så kan jag inte sända in registreringen.

Vid 5 ½ veckas ålder: Jag har gissat hennes färg till blåfawn och så har hon blå mask. Så är hon vit, som synes på bilderna. För att minska risken för felregistrering kommer jag ansöka på registreringsfärg vit och blåfawn. Jag utelämnar blå mask för att göra det lättare för SKK, så hoppas vi att de får detta korrekt på hennes stamtavla.

Nu går registreringsansökan till hanhundsägaren och sedan därifrån till SKK.

Så klarade inte SKK av att skriva av två ord sambundna med ett och. Det var tydligen för komplicerat för dem. De har nu ändrat färgen på denna hund så numera har hon en färg som inte är genetisk möjlig. Enligt SKK är hon vit och en blå hund som är fawn... Som sagt, genetiskt omöjligt.

En blå hund kan inte bli fawn, det är genetiskt omöjligt. En fawn hund är en röd hund med viltmönster (toppar i mörkare färg, rand i mörkare färg efter ryggraden, ljusare kinder m m). D v s en genetisk agouti röd hund.

En fawn hund som är blå i topparna (+ mask o s v om så finns, se viltmönster ovan) är en blåfawn. En fawn hund är röd-gul i någon nyans med svart i topparna o s v, då är det en hund som är fawn.

Tur jag inte komplicerade det hela med att ange maskfärg, då hade de nog fått till ytterligare någon knäpp variant, som är ännu mer osannolik.

 

 

ENGLISH

Bite Sissors bite
Breeder Annika Hagström, Pia´s kennel, Bjuråker, Sweden
Chip nr 941000021162095
Coat Shortcoated SC
Color White & Bluefawn With Blue Mask
DOB December 6, 2016
Fontanell Closed at 1 years old
Inbreed 0,4 %
Patella 0+0 january 31, 2018
Photos Photoalbum
Reg.nr. SE13147/2017 K
Sex Female
Show Yes
Sister Pia´s Chica Cataleya
Sister Pia´s Chica Nanita
Sister Pia´s Chica Caramba
Sister Pia´s Chica Lupe
Size 2,497 gram (< 5 ½ lbs) as 21 month old (see table below)
Teeth 6+6

 

                                      

SVENSKA

Bett Saxbett
Bilder Fotoalbum
Chip nr 941000021162095
Fontanell Stängd vid 1 års ålder
Färg Vit och blåfawn m. blå mask
Född 161206
Hårlag Korthår KH
Inavel 0,4 %
Kön Tik
Patella 0+0 180131
Reg.nr. SE13147/2017 K
Syster Pia´s Chica Cataleya
Syster Pia´s Chica Nanita
Syster Pia´s Chica Caramba
Syster Pia´s Chica Lupe
Tänder 6+6
Uppfödare Annika Hagström, Pia´s kennel, Bjuråker
Utställning Meriterad
Vikt 2,497 gram 21 månader (se tabell nedan)

 

 

 

½ lbs = 0,226796185 kg
1 lbs = 0,45359237 kg
2 lbs = 0,90718474 kg
2 ½ lbs = 1,133980925 kg
3 lbs = 1,36077711 kg
4 lbs = 1,81436948 kg
4 ½ lbs = 2,041165665 kg
5 lbs = 2,26796185 kg
5 ½ lbs = 2,494758035 kg
6 lbs = 2,72155422 kg
7 lbs = 3,17514659 kg

 

Date / Datum Age / ålder Weight / Vikt
201206 4 years old / 4 år 2,707 gram (normal)
191206 3 years old / 3 år 2,603 gram (normal)
181206 2 years old / 2 år 2,303 gram (normal)
181106 23 m. 2,389 gram (normal)
181006 22 m. 2,413 gram (normal)
180906 21 m. 2,497 gram (normal)
180806 20 m. 2,327 gram (normal)
180706 19 m. 2,298 gram (normal)
180606 18 m. 2,312 gram (normal)
180506 17 m. 2,345 gram (normal)
180406 16 m. 2,199 gram (normal)
180306 15 m. 2,260 gram (normal)
180206 14 m. 2,123 gram (normal)
180106 13 m. 2,090 gram (normal)
171206 12 m. 2,181 gram (normal)
171106 11 m. 2,491 gram (little round/aningens mullig)
171006 10 m. 2,348 gram (normal)
170906 9 m. 2,239 gram (normal)
170806 8 m. 2,205 gram
170706 7 m.

2,099 gram

170606 6 m.

1,948 gram

170506 5 m.

1,816 gram

170406 4 months old / 4 månader gammal

1,549 gram

170306 3 months old / 3 månader gammal

1,233 gram

170228 12 weeks old / 12 veckor gammal

1,194 gram

170221 11 weeks old / 11 veckor gammal

1,070 gram

170214 10 weeks old / 10 veckor gammal

1,003 gram

170207 9 weeks old / 9 veckor gammal

841 gram

170131 8 weeks old / 8 veckor gammal

797 gram

170124 7 weeks old / 7 veckor gammal

737 gram

170117 6 weeks old / 6 veckor gammal

625 gram

170110 5 weeks old / 5 veckor gammal

532 gram

170103 4 weeks old / 4 veckor gammal

469 gram

161227 3 weeks old / 3 veckor gammal

389 gram

161220 2 weeks old / 2 veckor gammal

284 gram

161213 1 week old / 1 vecka gammal

200 gram

161206 Newborn / nyfödd

144 gram

 

 

Uppdaterad 2022-03-17

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström