Pia´s Chica Caramba

 

5 month old.

21 month old.

 

Pia´s Chica Caramba LC/LH Patella 0+0 SE UCH Lilldivan's Make My Day LC/LH Patella 0+0 NO UCH SE UCH Mini Monumentets Konrad LC/LH CERT Mini Monumentets Hamilton LC/LH Ohlala King Size SC/ KH
Mini Monumentets Isadora LC/LH Patella 0+0
CK Chabby Chick Alva SC/KH Happy Hickory Dickory Of Rossanty SC/ KH
Sweet Senoritas Molly SC/ KH
Lilldivan's Number One LC/LH Patella 0+0 Lång-O-Liten Joe Hill LC/LH SE UCH Lång-O-Liten Millimeter Milagro LC/LH
Lång-O-Liten Josefine LC/LH
FI UCH SE UCH BOB-WINNER BOS-WINNER CACIB BOB-VETERAN-WINNER Ginkgo's Heart Of Gold SC/KH Patella 0+0 Pepino De Arlejo SC/ KH
Kvillkärrs Busy Lizzie In White LC/LH
Pia´s Chicka Rosita SC/KH Patella 0+0 Polar Bear Nordens Paris SC/KH Patella 0+0 MULTI CH INT CH POLAND CH HUNGARY CH SERBIA CH Yatsek Marek Patella 0+0 INT UCH RUS JCH RUS CH RKF CH LATVIA CH FI UCH BOSNIA CH POLAND CH BELARUS CH UKRAINE CH GRAND UKRAINE CH LITHUANIA CH ESTONIA CH MACEDONIA CH ROMANIA CH GRAND BULGARIA CH BULGARIA CH BALTIC CH BALKAN CH BIS-1 BIS-2 BIS-3 BIG-1 BIG-2 BIG-3 9 cacib Figaro Fon Oskar
Sanflai Izaura
Merlin Little Miss Sunshine Patella 0+0 Shang Hai Tian Fan Teo
Little Ninja´s Jammie
Pia´s Chicka Pepita LC/LH Patella 0+0 Norton´s Leonardo SC/KH Patella 0+0 Hi-C Minnie Moo Called Boo SC/KH
Hi-C Little Bit Of Trubble SC/KH
Kläpphällans Lovis LC/LH Patella 0+0 Morshiba´s Slickepott Athozz LC/LH Patella 0+0
Sweet Senoritas Clementina LC/LH Patella 0+0

 

18 month old.

 

Caramba föddes av en mycket duktig mamma med normal dräktighet och normal valpning i flera generationer.

Föddes som nr 3 i kullen.

Caramba är mexikanska och betyder i princip "jävlar anamma". Det var en kommentar av lycka då hon föddes som tredje tik på raken i kullen.

Hon har lila halsband som liten (fram till ca 1 års ålder), så man snabbt ska kunna skilja henne från hennes syskon.

Caramba är inte till salu. Hon är tingad.

Redan från starten går hon upp i vikt, vilket visar på friska och sunda valpar med en fantasiskt duktig mamma.

På 11:e dygnet har hon öppnat vänster öga.

18:e (12:e dygnet) har hon båda ögonen öppna.

Inget form av brock någonstans.

9 veckor gammal. Öronen är helt resta. Tänderna 6+6 saxbett. Näsan är svart med väl öppna näsborrar. Inget brock av något slag (fortfarande). Ingen knick på svansen.

5 månader gammal: tänder 6+6, saxbett. Helt igenom ua. Men tyvärr har hon tacklat av i tillväxt. Det är stor risk att hon framöver kommer att få ett nytt hem, om hon inte sätter fast att växa igen snart. Se vikttabell nästan längst ner på denna sidan. Därför blev det ingen flytt för hennes del, utan hon stannar tills vidare så får vi se hur hon ev. växer till sig.

6 månader: Vi har tre busiga systrar Pia´s Chica Cataleya, Pia´s Chica Caramba och Pia´s Chica Lupe som bor kvar hos oss. De är dessutom husets yngsta. Caramba oroar jag mig att hon blir för liten, men än så länge ska jag avvakta och se vad det blir av det hela. I övrigt är alla tre helt underbara så här långt, fysiskt och psykiskt. Cataleya är mittimellan hunden, busig, lugn, glad, vänlig. Caramba en liten spjuver med glimten i ögat som är busig men också väldigt kelig, vill gärna sova i famnen. Lupe är cool, en mycket värdig ung dam som är lugn och självsäker. Caramba: Saxbett 6+6 och alla valptänder är tappade.

Strax före 7 månaders ålder sluter hon fontanellen.

7 ½ månad: Sista valptanden har lossnat. Bettet är nu saxbett (fortfarande) och tänderna är 6+6. Fontanellen är sluten sedan nära en månad tillbaka.

25/7, 7 ½ månad gammal löper hon för första gången i sitt liv.

11 månader gamla. Caramba utvecklas mycket lovande, fortfarande fast i knäna och framför allt på denna lilla tös, hon har till sist vuxit på sig så jag är nöjd med storleken! Hon ser ut att kunna bli en blivande avelshund så här långt. Hon skulle också kunna bli utställningshund, om jag fortfarande var aktiv på utställningar med mina hundar.

180131 Ettårsvaccin och patella 0+0.

18 månader. Caramba är fortfarande som en clown, valpigt busig som en 6 månaders valp. Så här långt kan jag inte vara annat än nöjd med denna lilla solstråle i mitt liv. Glädjande är att hon är över den magiska vikten 2 kg, som jag har som nedre gräns för att våga para en hund, oavsett ras. Alltså är det stor chans att jag i framtiden kommer prova att ha valpar på henne, när hon mognat på sig mentalt.

181212 Idag har jag bestämt att vid absolut rätt intressent, kan jag tänka mig att släppa denna solstråle.

191015 Jag kommer inte att sälja henne tills vidare.

Dec -19. Jo, jag ska släppa henne...

200111 Idag har hon flyttat. Vi önskar dem många lyckliga år tillsammans.

210221 Igår flyttade hon till ett nytt hem. Vi önskar dem lycka till med mycket kärlek och skratt.

 

6 month old.

 

Temperament

Hon är kelig, glad, lekfull, pigg.

Hon älskar barn.

Hon är bestämd och vaktar ben o s v.

Hon är matglad, duktig att äta.

Hon vaktar ben o d, de andra hundarna är det ingen idé att de försöker ta av henne.

Hon är go och busig. Älskar att springa.

Caramba är en liten spjuver med glimten i ögat som är busig men också väldigt kelig, vill gärna sova i famnen.

Vid - 20 grader slänger hon sig ut i kylan utan minsta tvekan.

Fortfarande vid 18 månaders ålder är hon clownig och valpigt busig som en 6 månaders valp. Det är alltid full fart på denna lilla dam.

Vid 20 månaders ålder är hon inne i en period när hon ska ligga nära mig hela tiden under hela nätterna igenom, helst ligger hon på mig. Efter att ha varit utlånad ett tag så kan hon inte vara nog nära mig nu när hon är tillbaka hemma.

Hon älskar att åka bil.

Hon älskar våra promenader.

Hon tycker om att leka med lekfulla katter, men katter som inte bryr sig om henne, bryr hon sig inte om heller.

Hon är extremt snabb i allt hon gör.

Hon har ett enormt udda sätt, hon är en hund som föredrar riktigt kallt vatten framför ljummet vatten. Det har jag aldrig någonsin sett hos en annan hund. Undrar om hon känner sig varm? Hon bara ÄLSKAR ju kyla och snö också.

 

Utseende

Man kan omedelbart se att hon har den korta nos Chihuahuor ska ha. Likaså har hon på en gång en ordentlig välvning på stopet. Redan 1 dygn gammal ser man hur nospigmentet börjar framträda.

Redan vid 4 ½ veckas ålder har hon nära fullständigt rest öronen. Tänder 6+6 och bett tångbett. Hon har vackra proportioner. Härliga vinklar. Superfin svans. En mycket vacker päls. Bra front och bröstkorg.

Vid 9 veckor har hon fått ett perfekt saxbett. Näsan är svart med väl öppna näsborrar. Öronen är fortfarande resta och styva. Hon har en bra pälskvalitet. Hon har runda, fina ögon som inte är utstående på minsta vis.

Vid 5 månader har hon fortfarande ett utsökt stop med kort näsa. Bra proportioner. Tänderna är igen efter tandömsning 6+6 i ett perfekt saxbett. Tyvärr ser hon ut att bli väl liten i mitt tycke...

Vid 6 månader har hon släppt nästan alla valptänder (utom I3 höger+C1 vänster) och har ett perfekt saxbett 6+6. Fontanellöppningen har krympt till ca 1 mm.

 

4 weeks old.

 

Päls och färg

Hon ser ut att vara vit och svart eller vit och mörk i någon annan färg när hon föds. Hon kan t ex vara brindle då hennes mamma är brindle.

Då både mamman och pappan är vitfläck, så blir alla valparna i denna kombination vitfläck av något slag. Det vitas utbredning på Caramba gör att hon klassas som en Piebald.

Mamman är korthårig men bär på genen för långhår, då hennes mamma är långhårig. Pappan är långhårig. Det innebär att valpen kan bli antingen lång eller korthårig. Hårlag är det bara att avvakta och låta tiden utvisa vad för hårlängd hon får.

Vid 2 ½ veckas ålder börjar jag luta åt att hon är vit och röd eller vit och brindle. Jag tycker mig redan se ränder i färgfläckarna så jag börjar bli ganska säker på att hon är en brindle, en normalfärgad brindle (till skillnad från sin mamma som är rödbrindle), d v s svartbrindle. Om mask finns eller inte kan man inte gissa då nosen är vit, så finns mask ligger den under den vita färgen och blir därför aldrig synlig, om hon har en. Jag tror hon blir långhårig.

Vid 3 ½ veckas ålder är jag övertygad att hon är långhårig. Idag lutar jag åt att hon är vit och brindle med ett litet frågetecken bakom. Jag jämför Carambas kroppsfläckar med Pia´s Nino Ramos kroppsfläckar. De ser exakt lika ut i färgen! Därför börjar jag tro Caramba är brindle. Dessa två hundar, Caramba och Ramos, är dessutom 75 % syskon, så det är inte konstigt ifall de får samma färg. Speciellt inte när båda hundarnas mammor (som är mor och dotter) är brindle.

Vid 5 ½ veckas ålder: Jag gissar hennes färg till brindle. Så är hon vit, som synes på bilderna. Jag känner mig övertygad om att hon är brindle, men inte 100 %.

Mer om färger.

 

Registrering

Denna kull kommer det ta ett tag innan jag kan registrera, då jag har svårt att se vad för färger några av de 4 valparna har. Innan jag vet det så kan jag inte sända in registreringen.

Vid 5 ½ veckas ålder: Jag gissar hennes färg till brindle. Så är hon vit, som synes på bilderna. Jag kommer ansöka på registreringsfärg vit och brindle. Vi ska hoppas jag får tillbaka stamtavla med korrekt färg av SKK.

Nu går registreringsansökan först till hanhundsägaren och sedan därifrån till SKK.

Denna hund blev korrekt registrerad.

 

ENGLISH

Bite Sissors bite
Breeder Annika Hagström, Pia´s kennel, Bjuråker, Sweden
Chip nr 941000021376460
Coat Longcoated LC
Color White & Brindle
DOB December 6, 2016
Fontanell Closed 6 ½ months old
Inbreed 0,4 %
Patella 0+0 January 31, 2018
Photos Photoalbum
Reg.nr. SE13149/2017 L
Sex Female
Sister Pia´s Chica Cataleya
Sister Pia´s Chica Nanita
Sister Pia´s Chica Caramba
Sister Pia´s Chica Lupe
Size 2,289 gram (< 5 lbs) as 23 month old (see table below)
Teeth 6+6

 

                                      

SVENSKA

Bett Saxbett
Bilder Fotoalbum
Chip nr 941000021376460
Fontanell Stängd 6 ½ månader
Färg Vit och brindle
Född 161206
Hårlag Långhårig LH
Inavel 0,4 %
Kön Tik
Patella 0+0 180131
Reg.nr. SE13149/2017 L
Syster Pia´s Chica Cataleya
Syster Pia´s Chica Nanita
Syster Pia´s Chica Caramba
Syster Pia´s Chica Lupe
Tänder 6+6
Uppfödare Annika Hagström, Pia´s kennel, Bjuråker
Vikt 2,289 gram 23 månader (se tabell nedan)

 

 

 

½ lbs = 0,226796185 kg
1 lbs = 0,45359237 kg
2 lbs = 0,90718474 kg
2 ½ lbs = 1,133980925 kg
3 lbs = 1,36077711 kg
4 lbs = 1,81436948 kg
4 ½ lbs = 2,041165665 kg
5 lbs = 2,26796185 kg
5 ½ lbs = 2,494758035 kg
6 lbs = 2,72155422 kg
7 lbs = 3,17514659 kg

 

Date / Datum Age / ålder Weight / Vikt
181206 2 years old/2 år 2,253 gram (normal)
181106 23 m. 2,289 gram (normal)
181006 22 m. 2,288 gram (normal)
180906 21 m. 2,098 gram (normal)
180806 20 m. 2,220 gram (normal)
180706 19 m. 2,143 gram (normal)
180606 18 m. 2,086 gram (normal)
180506 17 m. 2,055 gram (normal)
180406 16 m. 2,038 gram (normal)
180306 15 m. 2,004 gram (normal)
180206 14 m. 2,003 gram (normal)
180106 13 m. 2,015 gram (normal)
171206 12 m. 2,122 gram (normal)
171106 11 m. 2,146 gram (normal)
171006 10 m. 1,998 gram
170906 9 m. 1,984 gram
170806 8 m. 1,905 gram
170706 7 m.

1,778 gram

170606 6 m.

1,762 gram

170506 5 m.

1,463 gram

170406 4 months old / 4 månader gammal

1,249 gram

170306 3 months old / 3 månader gammal

1,002 gram

170228 12 weeks old / 12 veckor gammal

970 gram

170221 11 weeks old / 11 veckor gammal

867 gram

170214 10 weeks old / 10 veckor gammal

808 gram

170207 9 weeks old / 9 veckor gammal

700 gram

170131 8 weeks old / 8 veckor gammal

641 gram

170124 7 weeks old / 7 veckor gammal

579 gram

170117 6 weeks old / 6 veckor gammal

511 gram

170110 5 weeks old / 5 veckor gammal

446 gram

170103 4 weeks old / 4 veckor gammal

421 gram

161227 3 weeks old / 3 veckor gammal

356 gram

161220 2 weeks old / 2 veckor gammal

257 gram

161213 1 week old / 1 vecka gammal

181 gram

161206 Newborn / nyfödd

137 gram

 

 

Uppdaterad 2022-03-14

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström