Japanese chin beskrivs som livlig på KöpaHund.se. Det kan stämma på valpar, MEN som vuxen är de flesta Japaneser väldigt lugn och kan t o m vara lat och loj, anser jag, speciellt tikarna. De anser också, av någon orsak, att Japanese chin inte passar till barnfamiljer med små barn, jag kan inte förstå varför? Mina hundar är extremt förtjust i barn av alla åldrar och är inte speciellt sköra utan tvärs om robusta i sin kropp, trots att Japaneser från mig har rasens så typiska lätta benstomme.

 

Barn och hundar

 

Enligt Köpahund.se ska Podengo Portugùes vara en jakthund som är rymningsbenägen. Då ska man nog läsa på lite mer om HUR rasen jagar, den är framavlad så att den inte är mer rymningsbenägen än t ex en annan jakthund, Labrador. För att enbart nämna ett exempel, både Labrador och Podengo P. ska på jaktprov avsluta jakten med att apportera bytet till ägaren/föraren. Är de då rymningsbenägna?

 

Podengo P. Grande på fria vidderna vid havet i Tromsö, norra Norge.

 

Som aktiv uppfödare annonserar vi numera på SKK´s egen sida. Mina valpar som är till salu går därför att hitta igen på köpahund.se så fort de blir registrerade.

På detta vis behöver ni inte gallra bland alla oseriösa annonser med bl a oregistrerade hundar, hundar som kanske är smugglade, stulna hundar, återförsäljare av hundar, hundar uppfödda hos personer som har djurförbud m m. Vi vet att dessa kategorier hunduppfödare finns inte med på köpahund.se, där finns enbart valpar som är registrerade i SKK som utesluter ovan kategorier.

Valpar som är registrerade måste följa alla SKK´s regler, annars kan de bli prickade av SKK eller t o m uteslutna om det är allvarliga övertramp de gjort. Detta faktum är en garanti i sig, som inte övriga kategorier hundar har.

Vi som är anslutna till SKK har flera krav på oss än vad övriga hunduppfödare har som enbart har att rätta sig efter svensk lag, som inte är säkert att de gör eftersom de inte har samma kontroll som SKK´s uppfödare.

Nu kan man alltså lugnt välja vilken kull som passar bäst utan att bli lurad. Av de anledningarna letar jag själv hundvalpar där, ifall jag är på jakt efter någonting nytt som jag kan hitta i Sverige.

De hundar jag har till salu finns naturligtvis även här som vanligt och med länkar till massor av bilder på valparna och föräldrar, som ett komplement till SKK´s sida. Vi har även fakta om föräldrar som t ex storlek, personlighet på var och en m m. Uppgifter som, av naturliga orsaker, inte SKK kan bistå med vanligtvis.

 

You are welcome with requests! / Välkommen med förfrågningar!

Se alla hundar som söker hem under Till salu.

 

Vi har även ibland andra hundar till salu:

Valp före 9 månaders ålder.

Ungdomar mellan 9 - 24 månaders ålder.

Vuxna hundar är över 24 månader.

Pensionärer och omplaceringar av hundar som inte ska användas till avel (eller endast begränsad avel) eller utställning (eller endast begränsad utställning), ofta över 7 år för tik, ofta något senare för hanhund, fast ibland även yngre hundar som är vuxna, med vissa motkrav.

 

Under vardera ras kan man också se vilka valpar jag har tillgängliga till salu för rätt köpare av vardera ras,  Chihuahua, Japanese chin, Podengo P. Grande (som jag hoppas på att få valpar efter någon gång i framtiden).

 

A dog is for life, not just for Christmas!

 

Pia´s kennel
Annika Hagström

Mobil 0762 79 41 25
E-mail: piaskennel@hotmail.com

 

Update 2018-07-12