No e-mail. Phone number + 46 762 79 41 25.

Ingen e-post. Ring dagtid 10-18 Tel: 0762 79 41 25.

 

181121 onsdag

Sol, 2º C.

Bilder: Pia´s Yu-Chi Aika, hundar, Pia´s Niño Sancho, Pia´s Toyomi Saku-Ra, Ricco Vigal Poseidon In Blue.

 

181120 tisdag

Sol, 2º C.

Morötter till hund. Hunden struntar i formen. Idag importeras enorma mängder torkade morötter (små fyrkantiga bitar) till Sverige för hundar. Bl a säljs de i små påsar för astronomiska summor i speciella djuraffärer. Morötter till hund är OTROLIGT bra, bäst om det är färskt. Är sedan morötterna ojämna så är det extra fördel. Morötter motverkar övervikt hos hunden (ett enormt stort medicinskt problem bland hundar idag) och gör hunden mätt (vilket är en gigantisk fördel för hundar som står under bantning eller har en naturligt glupande aptit). Morötter ger fint pigment på hundar, säljs idag som morotspulver (importerad) att strö på eller i maten, JÄTTEDYRT pulver i djuraffärer. Morötter ger finfin motion till tandkött och tänder (ytterligare ett stort medicinskt problem bland hundar idag), är sedan morötterna ojämna, med fler vinklar och vrår, så är det ett extra säljargument till hundar då det ger bättre massage i munnen överallt på hunden! Sälj ojämna morötter i säckar till kennlar och storförbrukare och i småpåsar till hundägare med få och små hundar. Personligen köper jag färska morötter och ger mina hundar varje vecka. Bara min kennel gör av med i snitt 1 kg i veckan året runt av denna vara och har gjort i över 30 år hittintills och fortsätter. Hundägarantalet i Sverige är GIGANTISKT! Förr i tiden sålde lantmännen (dagens granngård) 25 kg´s säckar i nät med "ojämna" morötter till höns, hästar, getter, får, grisar o s v förutom hundar. Jag själv köpte dem på den tiden. Sedan för många år sedan slutade de sälja säckarna. Numera säljer de istället små påsar med torkade morötter till hundar för enorma priser och i aningens större bitar och påsar med torkade morötter till hästar för astronomiska summor. Kolla kg-priserna på alternativa morotsalternativ till djur idag! Det kan bli en stor industri i Sverige, istället för som idag importera långt ifrån med dyra transporter m m. Mer om morötter m m till hund.

 

181119 måndag

Grått, 2º C klockan 7,30.

Det blir vanligare och vanligare att veterinärer vägrar att ta sig ann hundar/djur som är beodrade till veterinärer av länsstyrelsen. De vågar inte ha med dessa hundar att göra. Eller snarare vågar de inte riskera att eventuellt gå emot länsstyrelsen. Detta säger en hel del om länsstyrelsens envåldshärskande som de utnyttjar så långt det bara går. Bara nu, under november 2018, var det ett katteri som hade blivit beordrad till veterinären med tre friska djur, två katter och en hund, de ringde runt till 7 veterinärer, ALLA nekade att ta emot dem! De bor relativt nära mig (1 ½ timme med bil) och hade läst på min hemsida om mina erfarenheter, så de ringde till mig och ville veta om jag kände till en veterinär som kunde hjälpa dem, då de hade svårt att fullfölja länsstyrelsens order. Efter besök hos veterinären, som jag tipsat dem om, så fick de alla tre djuren friskförklarade! Under 2017 hände en liknande historia, en hund ringde de till 4 veterinärer om, alla nekade att ta emot den, sedan kontaktade de mig, och gick till veterinären jag rekomenderade, och hunden blev friskförklarad. Och då är detta endast två exempel av åtskilliga jag hört om. Mer om länsstyrelsen. Mer om veterinärer.

Bilder: Pia´s Niño Filiberto. Vi tackar för sköna bilder på en härlig hund från en underbar familj!

 

181118 söndag

Sol, 2º C klockan 8,30.

Igår flyttat den förtjusande lilla Pia´s Niño Alonzo till sin nya familj. Vi önskar dem allt gott, vi hoppas de får många härliga glada dagar, veckor, månader och år tillsammans.

Om man tror att hundar inte tål att vara ute när det är hög luftfuktighet så är man dömd att få sjuka hundar! Hundar kan och SKA vara ute i alla väder, under ansvar!

 

181117 lördag

Grått och disigt på morgonen, soligt på dagen, 7º C.

Pia´s Chica Rosalita blir hela 2 år idag, men är som en hel valp fortfarande. Jag har valpar som är mindre än halva hennes ålder, och är mer mogna än hon! Hon är som en clown. Alltid rolig och full i bus. Detta trots att hon uppnått åldern "vuxen" idag.

 

181116 fredag

Grå morgon, solig dag, 9º C.

Människor består av 5 olika personlighetstyper. Personlighetstyp NR1 28 % av befolkningen är självsäker - NR2 15 % av befolkningen är reserverad - NR3 40 % av befolkningen är välanpassad - NR4 7 % av befolkningen är hämmad - NR5 10 % av befolkningen är utagerande. Personlighetstypen grundläggs redan i tidig barndom, förskoleåldern, och kvarstår livet ut. Att även hundar har personlighetstyper är utan all tvekan. Hundars psykologi.

Så har denna skål även kommit till Dollar Stores sortiment. Fler skålar.

 

181115 torsdag

Grått och disigt, 5º C klockan 9 .

På i stort sett alla raser slutar tikarna att växa i mankhöjd när de löper första gången. Men sedan grovnar de upp till 4 års ålder, därmed ökar i regel vikten på hundar. Ett av undantagen är vissa individer av Japanese chin. Hundars utveckling.

Den som inte älskar djur, den älskar inte människor.

Idag är Alonzo veterinärbesiktad för försäljning.

 

181114 onsdag

Sol, 3º C.

Det finns många olika sorters hundschampon (med flera pälspreparat) och fler och fler märken dyker upp varje år numera. Behövs det så många olika sorter? Är alla dessa sorter så överlägset bra så de verkligen behövs? Min erfarenhet är att många av de nya är HEMSKT dåliga. Riktigt värdelösa, i bästa fall, skadliga i sämsta fall. Mer om hundpälsars bad.

Idag är det världsdiabetesdagen. Jag kan bara tacka Gudarna för att jag blev av med min diabetes efter min stora operation 2009. Min diabetes var rena helvetet.

När man börjar bli riktigt duktig i ett ämne så tar det längre tid mellan varven som man träffar på någon person, och i mitt fall även hund, som lär mig något nytt. Ju duktigare man blir så får man arbeta mer med att lära sig nytt. Några få ger upp då, men vissa fortsätter att utvecklas med sitt ämne, intresse eller var det gäller. Personligen blir jag bara mer och mer engagerad i att lära mig nya ämnen kring hund och djur. Mer om lärandets fröjder.

 

181113 tisdag

Sol, 2º C klockan 9.

Syskonen Pia´s Nino Ramon och Pia´s Chica Alejandra blir hela 10 månader gamla idag.

Alonzo är tingad.

 

181112 måndag

Grått, 9º C.

Det finns en uppsjö av olika sorters hundmat. Ja, jösses vad många hundmatssorter det finns! Hur ska någon kunna välja det rätta? En tiondel vore MER ÄN nog. Det finns dels MASSOR av tillverkare. Dels finns det vissa tillverkare som har en ENORM mängd med olika sorter. Ett bra basurval vore ett normalfoder, ett högenergifoder, ett valpfoder, ett gammelhundsfoder. Sedan kan veterinärer sälja olika foder som är till för sjukdomar, tycker jag. Att det sedan finns något foder som bygger på fågel, något som bygger på lamm/ris, ett som är bakat o s v. Idag finns det hundratals av varje variant. Varför? Alla vill tjäna pengar, få gör det för att ett foder saknas på marknaden för våra hundar. Hur kan något saknas, när vi redan har MYCKET mer än vad som behövs? Mer om hundfoder.

 

181111 söndag

Grått, 7º C klockan 7,30 .

Idag finns flera olika försäkringsbolag. Sedan finns det enormt många olika sorters försäkringar inom försäkringsbolagen. Vissa bolag har mer än andra. Då undrar jag, behövs så många olika försäkringsbolag? Mer om hundförsäkringar.

Hemsidan uppdaterad med 146 filer idag.

Idag är det annons utsatt på Carlos och Alonzo på blocket.

 

181110 lördag

Grått med hög luftfuktighet, 8º C.

Prisutveckling senaste 40 åren: Vissa udda varor i samhällen, t ex hundgrindar/barngrindar m m kostade förr nära 1,000:-, idag, tack vare alla dessa lågprisbutiker, går de att få tag på i prisklassen kring 2-300:-, trots att de är av mycket hög kvalitet. En valphage oftast kring 1,000:- och numera 2-300:-, fast förr var de tyngre och kraftigare, man kunde renovera dem hur många gånger som helst, idag är de så tunna så trådarna oftast släpper och de bara är att slänga. Ett utställningstält kring 2,500:-, idag mindre än 1,000:-. Sedan har vi prisstegring på vissa varor som är svåra att förstå: Ett koppel av bra läderkvalitet förr ca 40:- Idag ca 250:-. Ett stryphalsband av bra kvalitet kring 20:- och idag kring 100:-. Saker som är nya idag och inte fanns långt tillbaka, t ex hundbad, kostar en mindre förmögenhet idag. Förr tillverkade man dem själv, kostnaden låg då, och ligger nu, på ca 20-100:-. Vanligaste varianten förr var en trätrall på ett badkar. Alltså några brädlappar och några skruvar i kostnad. Hundens nutidshistoria.

 

181109 fredag

Grått och disigt, 7º C.

Vårat lilla blåbär Ricco Vigal Poseidon In Blue blir hela 18 månader gammal idag.

 

181108 torsdag

Grått och dimma, 8º C.

Idag fyller vår lilla spjuver Pia´s Niño Alonzo 12 månader, hela 1 år. En stor bemärkelsedag. Samtidigt bittert när det är en så betydelsefull dag och han för bara ett par veckor sedan visade sig ha knäledsfel. P g a detta söker vi hem åt Alonzo. Vi hade trott vi skulle leva med honom tills hans liv dagar var slut, men så blev det inte...

Att lära sig hund. Att utbilda sig i hundkunskap är viktigt om man ska göra det rätta för hunden. Ämnet går att fördjupa sig i all oändlighet, men var och en bör lära sig tillräckligt för att bli bra hundägare, det är viktigt. Om man tänker sig kunskap som en triangel. Basen ska vara bred och avsmalna mot toppen. Om man gör tvärs om, har en svag bas och bred topp så kommer hela triangeln att rasa vid minsta störning i basen. Alltså om man kan grunden/basen av allt så står man stadigt, resten är grädde på moset. Har man inte grundkunskap kommer allting bara falla omkull, man har inte en chans utan baskunskapen. Vad man än ska lära sig, eller göra, så gäller det att först ha grunden klart för sig. Man måste se till att få en ordentlig, grundlig grund, först därefter ska man röra sig in på detaljerna. Att lära sig om hund.

 

181107 onsdag

Grått, 9º C.

Vår lilla chokladpralin Rikko Vigao Leonsio Choco blir 20 månader gammal idag.

Nyheter: Antibiotikaresistenta bakterier ökar. 33,000 människor dör årligen i Europa antibiotikaresistens, enl. The Lancet hösten 2018. The Lancet är en ansedd medicinsk tidskrift med det senaste inom medicin. Sjukdomsbördan för resistens är lika stor som influensa, tuberkolos och hiv/aids utgör tillsammans. Flera nyheter. Mer om resistens.

Jag har under en lång tid nu haft problem att komma ut på mejlen. Många mejl, som har kommit till "skräp"posten, har nog raderats. Jag kommer aldrig kunna läsa dem. Så har ni skrivit mejl till mig, RING ISTÄLLET!!!

 

181106 tisdag

Grått, 8º C.

Systrarna Pia´s Chica Cataleya och Pia´s Chica Caramba blir 23 månader gamla idag. Det är nästan ofattbart att de om en månad fyller "vuxna". De är som mina små bäbisar fortfarande. Underbara båda två, Cataleya lugn, trygg, vänlig, Caramba är skojig, livlig, busig och aldrig tråkig för en enda sekund! Två väldigt olika systrar, men även så, båda är av högsta klass!

Så fick jag tips om teflon, men tänkte att varför ska jag ta upp det? Så mycket steker vi inte mat till våra hundar. Efter en smärre undersökning så såg jag att gräver man lite djupare så är ämnet större än stekpannor. Teflon o s v.

 

181105 måndag

Sol, 4º C klockan 8.

Hunduppfödningens kostnader. Det är MYCKET kostsamt att ha valpar på en hund. Att inte ta en kull sparar enormt mycket pengar. Jag använder mig själv väldigt generöst som exempel här på min hemsida, och ska göra det igen. Jag har haft tre kullar i vintras (2017-18) och sedan ingenting. Å JÖSSES vad jag har sparat pengar! Jag har verkligen fått en helt annan ekonomi, fast sorgligt nog har den ätits upp av en otroligt massa resande kors och tvärs. Något jag ALDRIG hade haft råd med om jag hade haft kullar. Att bara ha hundar är så himla billigt. Att para och ta en kull så kommer det till så många kostnader både här och där, så de flesta, inklusive uppfödarna själva, glömmer av hälften av alla kostnader och kanske t o m tror att det finns förtjänst. Men att inte ha en kull är fruktansvärt långtråkigt. I mitt liv är det bland det näst roligaste jag kan göra, det slås endast av att rehabilitera missanpassade hundar och djur, och få se hur de bit för bit blir friska i kroppen och knoppen. Summan av kardemumman är: ska man para en hund gäller det att ha en stor och tjock plånbok. Mer om hunduppfödarens ansvar.

Bilder på: Pia´s Chica Rosalita, Rikko Vigao Leonsio Choco.

58 filer uppdaterade idag på denna hemsida.

 

181104 söndag

Sol, 9º C klockan 8.

Varför skäller vissa hundar och halft river huset när de ska ha ägarens/människans uppmärksamhet? Och varför visar vissa hundar nästan ingenting när de vill få ägarens uppmärksamhet? Dels finns det grundläggande skillnader i varje individs energinivå, vissa raser är också kända för att ha högre energinivå, om de inte får arbeta blir de att ha en hög energinivå mer eller mindre hela tiden. De blir stressade av detta och det kan leta till båda fysiska som psykiska sjukdomar och ofta till förkortat liv. Men sedan har vi resterade. Hundar som till synes mår bra i det hela men som utvecklar olika nivåer av intensitet. Det beror på inlärt beteende. Hundar som har människor som inte lyssnar på små signaler, eller väljer att inte lyssna på små signaler, får högljudda (i ljud eller beteende) hundar. De som väljer att lyssna på sina hundar och hjälpa dem, innan orden/handlingarna hinner bli stora får mer ödmjuka och respektfulla hundar. Problem hund.

 

 

Contaktinformation - kontaktuppgifter

 

Uppdaterad 2018-11-21