INSPEKTIONER

 

Att se sina djur bli misshandlade fysiskt och psykiskt framför ögonen och inte kunna sätta stopp för det år ut och år in. Det sätter sina spår. Kommer man någonsin över något sådant? Det är sådant som mina hundar har fått gå igenom under inspektioner ifrån Gävleborgs läns jbv.

 

 

Jämförelse av jbv inspektörer i Gävleborgs län och i Örebro län. I Örebro län ljuger de inte. Örebro läns inspektörer kommer inte på natten och är jag upptagen när de kommer väntar de tills jag avslutat vad jag höll på med. I Örebro län skadar de inte hundar eller andra djur, utan de är t o m trevliga mot djuren. I Örebro län har de en noggrann kontroll av varje individ OCH ser varje individ, istället för att konsentrera sig på någon enstaka och trackasera den kraken. I Örebro län hittar de inte på saker som inte är sant, helt utifrån egna fantasier. I Örebro län frågar de om det är något de undrar över, och det på en gång. Örebro läns länstryrelse / djurinspektörer går heller inte och kollar mina trosor i lådor etc. Kommer de i Örebro län på något de vill fråga om i efterhand så ringer de bara nån dag efter besöket. Pappren från besöket kommer mycket snabbt, 1-2 veckor efter besök, som längst. Istället för 3-4 månader efter besök, om Gävleborgs län sänder ut något över huvud taget. Detta är utifrån mitt ringa perspektiv.

 

 

Ett hem ska vara var mans borg.

Vissa människor har inte den lyxen. Vissa människor blir trängda, hotade, utsatta för sabotage m m i sina egna hem. Är det då konstigt om dessa människor känner sig otrygga?

När man tränger sig in i någon människas hem bör man ta seden dit man kommer OCH visa hänsyn.

Detta är en kunskap som jag tycker vissa inspektörer av hundar bör tänka på.

Jag är i alla fall glad att vi (=jag och mina djur) kommit bort från helvetet på jorden, om man är rädd om sina hundar. Nu har vi det bra.

 

 

Människor falskanmäler djurägare om och om igen, år ut och år in. Det är inget nytt fenomen.

Sedan har vi ett nytt fenomen numera sedan jbv tog över från kommunerna med inspektioner av djur, numera har vi myndighetspersoner som ljuger om de faktiska förhållandena hos djurägare när det passar deras agenda.

I normala fall blir de som far med falsk vittnesbörd fällda för mened. Mened är allvarligt brott och kan ge fängelse.

Dessa lögnare hålls om ryggen av myndigheter och deras överornande.

Det är de faktiska förhållandena vi lever under idag.

Knappast något som gynnar svensk djurhållning, även om det finns vissa som tycks tro det.

Sveriges djurhållning och djurägare blir enormt skadad av detta.

 

 

Människor falskanmäler djurägare om och om igen, år ut och år in. Det är inget nytt fenomen.

Sedan har vi ett nytt fenomen numera sedan jbv tog över från kommunerna med inspektioner av djur, numera har vi myndighetspersoner som ljuger om de faktiska förhållandena hos djurägare när det passar deras agenda.

I normala fall blir de som far med falsk vittnesbörd fällda för mened. Mened är allvarligt brott och kan ge fängelse.

Dessa lögnare hålls om ryggen av myndigheter och deras överornande.

Det är de faktiska förhållandena vi lever under idag.

Knappast något som gynnar svensk djurhållning, även om det finns vissa som tycks tro det.

Sveriges djurhållning och djurägare blir enormt skadad av detta.

 

 

Granskning

Om en organisation får ögonen på sig offentligt och blir granskade så blir organisationen med automatik till sist tvungna att städa upp i sin organisation. I alla fall om granskningen uppföljs och inte glöms bort.

Se t ex politiker, polis o s v idag. Det är oftare och oftare som journalister tar upp politiker som inte har rent mjöl i påsen och massa "polis"program som har ögonen på polisen offentligt i en massa TV program etc. De har tvingats att öppet redovisa och rensa i sina led.

Jag tror länstyrelsen, jbv (= jordbruksverket) och deras underavdelningar skulle må bra av det samma.

Utifrån min egen erfarenhet (men också vänners erfarenheter) finns det avdelningar som inte håller sig till sanningen och dessutom medvetet skadar djur.

Jag anser att det är väldigt akut att få de organisationerna hårdgranskad.

Kan man granska polisärenden, som är känslig hantering, så kan man även granska jbv och deras ibland känsliga ärenden.

Det finns så många avdelningar under jbv som det är illa ställt i. Då pratar jag inte bara om djuravdelningarna.

 

 

En stor anledningen till det intensiva hackandet på storuppfödare är enkelt, mycket enkelt.

Dagens inspektörer kommer ifrån djurrättsorganisationer som vill utrota alla tamdjur. Allt från minsta akvariefisk till fläsk- och nöt-produktion.

Alla zoo ska bort, djurparker, alla hundar och katter ska kastreras och aldrig reproducera sig så de dör ut.

Läs de amerkanska grundreglerna för de stora djurrättsorganisationerna, där står det att läsa för alla och envar.

När de startar med att ge sig på de som föder upp många valpar så kapar de ner uppfödningen snabbt.

Akta er alla småuppfödare, när de stora är borta ger de sig på er!

När vi stillatigande låter detta ske, ska vi utrota MASSOR av djur som lever i symbios med oss.

De har inte rätt till detta. Är det så vår framtid ska se ut? Är det så djurens framtid ska se ut, alltså att de utrotas!? Vi MÅSTE protestera, om våra älskade hundar ska få fortsätta att finnas.

När de har fått stopp på reproduktionen kommer de ge sig på alla djurägare som inte är uppfödare!

 

 

När jag började med hundar på 70-talet hade ingen någonsin kunnat inbilla mig att jag 40 år senare skulle slåss med näbbar och klor för att skydda mina hundar från djurplågeri av myndigheter!

Men här är jag idag och kan fortfarande inte till fullo fatta vad det är som hänt med hela världsaltet som ställts på ända så till den grad att myndigheter som är tillsatta att SKYDDA djur, PLÅGAR djur!!!

Det är en hård värld vi lever i och värre blir det för vart år.

Länstyrelsen/jordbruksverket/djurenheten i Gävleborgs län och deras inspektioner och beteende lämnar mycket övrigt att önska.

 

Vissa beteenden som vissa myndighetspersoner uppvisar idag skulle i vissa fall vara kriminella och så grovt kriminella så de kunde få fängelse om de utförts av personer som inte gömmer sig bakom sin organisation/sin arbetsgivare. Så är fallet gång på gång när det gäller djurinspektörer i Sverige idag.

 

 

När jag var barn var jag rädd för människor. Jag lärde mig också tidigt i livet att HATA LÖGNER!

Jag har med åren lärt mig att intressera mig för människor, tycka människor är intressanta, till sist även vara nyfiken på människor.

Senaste åren har jordbruksverkets personal lärt mig att vara rädd för människor igen. Jag är dessutom ånyo och med ännu större kraft HATARE AV LÖGNER!!!

Barn föds inte med rädslor, inte heller djur. Barn och djur är oskyldiga. Men om livet behandlar djur och barn illa, så lär de sig att misstro sin omgivning. Barn och djur kan få väldigt kraftfulla beteendestörningar utifrån sitt trängda läge. De stackars barnen och djuren är helt i händerna på de vuxna. De kan inte komma ifrån det.

När man som vuxen drabbas, så kan man inte göra annat än att lära av sin erfarenhet. Men när det gäller jordbruksverket kan man INTE slippa dem, om man har större grupp djur och/eller större uppfödning.

Man kan bara göra så gott man kan. Jag kämpar för sanningen så gott jag kan, men det är inte lätt som ensam privatperson att bli attackerad av en myndighet med massor av resurser och som är fulla i lögner, och emot ett gäng som håller ihop, för att göra det bekvämt för sig. Ett gäng pappersvändare som fullständigt SKITER I djurens välmående.

Jag kämpar vidare, för djuren och min egen skull.

Man lär så länge man lever...

 

Jag rekomenderar INGEN i Sverige att ge sig in i hunduppfödning på mer en mycket liten hobbynivå. Alla experter med stor, samlad kunskap kommer gå förlorad och ersättas av pappersvändare, som TROR att de vet allt... Framtiden ser inte ljus ut för hunduppfödning. Anledning: Myndigheters agerande.

Det sorgligaste av allt, tidigare hade de flesta hundar det bra, idag med alla nya regler och bestämmelser är det fler och fler hunduppfödare som tvingas ge sina hundar en DÅLIG miljö för att följa gällande lagar och bestämelser.

 

 

Terrorister

USA´s underrättelsetjänst varnar idag för de farligaster och dödligaste terrorhoten i USA och de kommer ifrån inhemsk terror.

Bland de 3 organisationer som räknas som högst på denna lista ingår djurrättsorganisationer.

Jag hörde redan för 15 år sedan att djurrättsorganisationerna var farliga i USA, och har hört om detta om och om igen genom åren. Farliga för vanliga, hederliga hunduppfödare. Hundar som förgiftas, släpps ut, stjäls o s v. Hunduppfödare som förtalas, t o m deras barn blir mobbade. Bilar och annan egendom som saboteras. Jag varnade på den tiden för detta bl a här på min hemsida.

Jag förstår inte att Sverige ser upp till USA så mycket och vill bli som dem. För vart år som går följer vi deras utveckling som små ankungar. Allt skit som är normalt i USA blir mer och mer vanligt här. Skjutningar, vapen överallt, aggressiva aktivister i olika områden som ger sig på oskyldiga. Folk som skriker högt men inte har tid och ork att ta hand om sina egna. Uteliggare. Tiggare. Olagliga invandrare som lever helt laglöst. Folk som inte får vård, fast de inte behöver. Åldringar som behöver komma in på hem, men inte får. Folk som ställs i moment 22. Barn och djur som slits från sina hem och inte alls ovanligt hamnar i missär. Från askan i elden.

Förstår vi då inte att aggressivitet och våld aldrig kan leda till fred och välstånd. Jag har massor av exempel på detta, exempel från mig själv, mina närmaste, från grannar, från mina hunduppfödarekollegor, andra djurinnehavare. Åtskilliga exempel!

Min uppmaning, var snäll vid varandra, hjälps åt, prata inte skit. Håll er till sanningen.

Finns det någon som tycker det låter normalt med djurrättsaktivister = terrorhot? Ändå är det dagens sanning i USA, klassat av deras egna underrättelsetjänst.

 

 

Falsk marknadsföring

Om man ser ett djur på bild i några sekunder, kan man då dra slutsatsen att dessa djur upplever ständig smärta, ständig rädsla och ständig förnedring?

Kan man dra slutsatsen att djur tappas på galla HELA TIDEN när de står bakom galler utan någon tappning av galla?

Somlig reklam på TV gör i alla fall detta gällande.

Tänk efter vad de säger, tänk efter vad ni ser.

Allt ni hör och ser är inte sant.

Djurskyddsorganisationer är inte alltid så fina som det ser ut.

 

 

Inspektionsrutiner

Vissa inspektörer bara svammlar runt, gör olika hela tiden. Inga rutiner alls. Olika sätt hos olika uppfödare, olika sätt vid återbesök på samma ställe. Dessa har ofta väldigt lite koll.

Jag har själv sett den modellen under allt för många år...

Vissa inspektörer har starka rutiner och följer samma rutiner vem de än åker till och när de gör återbesök. De har ordning och går igenom alla hundar/djur noga och ser efter att allt är bra med var och en av djuren.

Jag har varit med om den modellen också.

 

 

Inspektionsregler

Det är tydligt att folk inte känner till att de ALLTID ska komma OANMÄLDA. Så har det varit i "alla tider".

Jag har alltid haft oanmälda besök av SKK´s kennelkonsulenter, kommuners inspektörer och jordbrukverkets/länsstyrelsens inspektörer.

Besöken har kommit alla dagar i veckan, oavsett helg eller vardag.

Besöken har startat mellan före 6 på morgonen till strax före 19 på kvällen.

Alltså man kan aldrig få vara i fred och ostört få mata hundar etc.

Jag har haft mer eller mindre regelbundna inspektioner sedan 1980-talet på min kennel fördelade i två olika län.

Har man inget att dölja och ärliga och kunniga inspektörer så är det inga problem alls med dessa besök.

 

 

Reklam

Om man filmar sin hund när den gör en speciell rörelse, t ex snurrar runt eller tar sig en slick vatten. Sedan bearbetar man den filmsnutten så rörelsen upprepar en gäng gånger i ett jämnt flöde i en filmsnutt. Är det bevis för djurplågeri?

Titta på vissa reklamfilmer på TV, reklam för vissa djurorganisationer som antyder att filmerna visar djurplågeri. De har gjort ihopklistringen av filmsnutten så dåligt så man ser att den är repiterad. Är det då bevis för djurplågeri?

Man kan filma eller fota hundar som står bakom galler. Jaha, då är de flesta djur plågade i Sverige då? Nästan alla är bakom någon form av galler nån gång. T ex i bilen. Vid ett gallerstaket på promenaden. I en hundgård o s v. Om sedan ett galler har rost på sig, är det då djurplågeri?

Det finns nog tillräckligt med djurplågeri så det räcker till att hålla sig till sanningen. Man behöver inte hitta på eller lotsas man visar något som nödvändigtvis inte är sant.

Se till att jobba mot riktigt djurplågeri, istället för att väcka känslor för att dra in pengar som används till bl a ny mycket dyr TV reklam för att dra in mer pengar o s v... 

 

 

Lagförslag 190207, att träda ikraft 190401

Igen gör jordbruksverket allt de kan för att göra livet komplicerat, och inte alls till det bättre för djuren i stora stycken, med nya lagförslag.

Nya lagförslag är inte småsaker. Det är mycket stort och ska till samtliga remissinstanser och alla ska få tid att lägga goda beslut, alltså inget som ska hastas fram som om det vore en småsak.

Exempel: De lägger en remiss 7 februari 2019. Detta med lagförslag som ska till absoluta största delen träda ikraft 1 april 2019!

Bara det är helt sanslöst.

Sedan bestär lagförslagen av 20 sidor.

Ämnena täcker massor av olika områden i djurskötsel.

Bara denna brådska och stora mängd och bredd är helt sanslöst.

Läser man sedan remissen så får t o m jag, som är van att läsa lagtexter, läsa vissa meningar flera gånger innan man förstår dem. Det påstås i lagförslaget att dessa förslag ska göra det hela LÄTTARE!

 

Det som utan tvekan kommer vara lättare när detta trädit ikraft är att ta djur från icke ont anande riktiga djurvänner som har superfina hundar!

I vissa delar är det lätt att förstå texten och t o m tycka att den är bra, det är då de endast stulit text av SKK, bestämmelser som SKK haft sedan många år tillbaka.

Det innebär att vissa av SKK´s regel, om detta går igenom, kommer att gälla även blandrasuppfödare.

Vissa texter som nu är på förslag är SAMMA som redan gäller!

Som t ex att djurägare har absolut ansvar. Den lagen har ju funnits i alla tider.

T ex med den text de valt om värme/temperatur för djur kunde de ha skrivit enkelt att alla djur ska ha den temperatur som det djuren mår bäst av.

Istället ger deras skrivelse en möjlighet för en inspektör, eller flera, att anmärka på SAMTLIGA temperaturer på SAMTIGA djur.

Alla hundar har olika behov. De flesta hundar och raser MÅR BÄST AV något under rumsremperatur. Ska då jbv hacka på hundar som vistas i rumsteperatur? Ska inte hundar få leva med sin familj längre? Eller ska mäniskorna behövar gå runt och frysa?

På detta vis ger deras skrivelse en möjlighet för en inspektör, eller flera, att anmärka på SAMTLIGA temperaturer på SAMTIGA djur.

Denna regel finns redan, men är då bättre skriven.

Man MÅSTE ta hänsyn till det bästa för ALLA raser när man sätter upp sådana här regler, i detta fall är det uppenbart att inspektörer ska leka små Gudar med djurs välfärd. Varje hundägare känner i regel sin ras bäst. För att inte tala om sin individ bäst. Det finns t ex orastypiska individer av alla raser. Då blir helt plötsligt en hund att inte stämma med vad som är bäst för rasen! Vissa saker MÅSTE man lämna till djurägaren. Ska man plocka hundar från vissa hundägare så kan man ändå se att vissa hundar har haft fel temperatur, så de blivit lidande. Det behövs inte en regel som skadar många hundar för att se till att hundar har det bra.

När det gäller katter är detta betydligt enklare, det finns inte så mycket variation på katter som det finns på hundar. För katter är det något lättare att sätta upp sådana generella regler. Men för hundar är det i praktiken omöjligt, om alla hundar ska få må bra.

I övrigt har de hittat på ett gäng regler som bara är hipp som happ, utan tvekan för att göra det mer eller mindre avskräckande att ha flera djur.

Man kan t ex undra varför de utökar med 1 kvm på små hundar och liknande små extra mått? Ska hundar få det så mycket bättre då? Eller ska det sätta käppar i hjulen till alla som får bygga om som har hundhus, hundboxar o s v?

De har i alla fall föreslagit en viss övergångstid för de som "nyligen gjort om", men det är ju bara en tidsfråga innan den tas bort eller ändras, för att inte tala om tolkningen av "nyligen". Hade de velat göra tabellerna enklare att läsa (så som de skriver i texten), så hade de kunnat gjort det, utan att ändra på storleken för alla hundar.

Utan tvekan är detta en ändring som inte gör annat än att försvåra för djurägare, och i slutänden inte förbättrar ett enda dugg för hundarna. Att lägga tid, pengar och resurser på att bygga om helt i onödan, när detta istället kunde ha ägnats åt djurens välfärd.

Om 10 små hundar (under 5 kg) har 10 kvadratmeter som minimiyta, så kommer inte dessa hundar blir lyckligare eller må bättre av att ha 11 kvadratmeter. Det förstår t o m människor som inte är djurkunniga. Fast inte de som bestämmer om djurskyddslagar och bestämmelser, verkar det som.

Utomhusutrymmen ska alltså också justeras uppåt, det hela är helt knäppt, inte ens barn på dagis och liknande behöver ha en enda kvadrat vardera att vara på!

Klart hundar ska vara ute, men att vara med familjen ute är extramt mycket mer kvalitetsrastning än att vara i en stor inhägnad.

Ska man sedan anmärka på skrivarnas dåliga utbildning, så är det kaos i alla mått, måtten för hundgårdar, måtten för hundboxar, måtten för valpboxar, då de skrivit att hundar större än 25 cm ska ha ett visst mått, och hundar större ska ha större mått. Motsvarande är det hundar 65 cm och mindre ska ha ett visst mått, medan mindre hundar ska ha mindre mått! Allt detta p g a att de konsikvent skriver tecknet "mindre än" med tecknet < (= "större än") och vise versa. OBS! Alla mått är MINIMIMÅTT!

Man kan tycka att de som har tid, råd och energi att kuta runt och hota folk och ta djur från folk till höger och vänster borde ha tid att se till att de skriver LAGFÖRSLAG korrekt.

Att folk som inte kan skriva ska skriva lagförslag, det är som att låta barn ansvara för försvarsbudgeten...

T o m människor som inte är djurkunniga fattar att detta dravel inte är till för att gagna hundar. Fast de som bestämmer om djurskyddslagar och bestämmelser, tycks inte förstå det, verkar det som.

Eltråd till hundar ska bli godkänt enligt detta lagförslag. Man kan bara grattulera jordbruksverket till att ha insett att eltråd inte är sämre till hundar än t ex grisar, gäss, får, kor, hästar o s v. Men det ska inte bli godkänt förrän år 2022. Men i praktiken är det inte godkänt i alla fall, då det är praktiskt omöjligt att använda enligt deras anvisningar som är krav för användningen av eltråd. Hunden ska nämligen nå tråden stående på marken! Alltså vilken hund som helst, som är frisk, kan enkelt "flyga" över tråden och därmed ta sig över. Alltså hundar SKA springa vind för våg enligt jordbruksverket. Sedan den löjliga regeln att hagen/hägnet ska vara minst 20 gånger större än minimimått för att användas, snacka om överdrift som inte alls gagnar hundar!

Hundar ska inte få vistas i utrymmet utan fönster, enligt det nya. Alltså hundar mår tydligen dåligt av att inte ha fönster! När hundarna mer eller mindre knappt behöver vara ute så är det självklart att jbv försöker kompencera detta med fönster. Snacka om konstgjort levene! Hundar trivs t ex i grottor och hålor i jorden. Undrar om de också ska ha fönster? Att ha bra belysning, som finns i ENORM kvalitet idag, kan t o m vara bättre än ett t ex fönster som vetter åt norr eller mörkt område, t ex en tät skog. Detta är ju bara nonsens. Se till att hundar får vara ute tillräckligt mycket dagligen istället! Låt sedan hunden vila i trygghet, vilket inte alls motsägs av rum utan fönster! Vad gör vi med hundar som har ett helt hus och väljer att vistas i ett rum utan fönster? Ska vi stänga det utrymmet för hundar, fast de själva vill vara där? Konstigt att jbv inte har mer kunskap om hundar. Observera att t ex barn får vistas i och bo i sådana utrymmen, men inte hundar!

Brandutgångar ska finnas enligt nya förslaget. Detta gör något som jbv har hackat på länge, övervåningar, de kommer riskera att bli mer eller mindre förbjudna att ha hundar på. Källare (med fönster) likaså. Anledning, källare och övervåningar har sällan mer än en utgång. Att det finns fönster att evakuera hundar genom räknas inte, enligt jbv tidigare utsago hos många som de har inspekterat hos sedan jbv tog över inspektionerna och klagomålen startade gällande detta. Även om brandstege finns, så godkänns inte detta, har inspetörer tidigare sagt till hundägare/kennlar, p g a att hundar inte kan klättra nerför vertikala steger (tror de, jag har haft hundar som har klarat det). Finns det NÅGOT på denna jord som tror att hundar får det bättre genom att stänga av dem från stora delar av utrymmerna som familjen vistas i?

Många av reglerna som nu kommer gör att hundar inte kommer att få leva med sin älskade familj. Stora utrymmet där familjen vistas får de inte ha med hundar. Att ständigt vara bortstängd från sin älskade familj gör hundar olyckliga. Dessa regler SKADAR hundar.

Och vissa förslag göra det utan tvekan sämre för djuren.

T ex: Vatten hela tiden vid +grader är helt sjukt. Då ska man i princip hela hösten och våren + delar av vintern ställa ut vatten när hunden rastas, och vattnet måste tas in när hunden går in större delar av året, så det inte fryser och därmed blir odrickbart, för att inte tala om risken för förorening.

I Sverige innebär det att man ska kuta runt med vatten i ena handen och hunden i den andra större delen av året när man är utomhus. För vad?

Detta är enbart en regel till för att kunna anmärka på djurägare som inte passar inspektörer oavsett varför. Det gagnar ju inte hundarna en enda sekund, tvärs om!

En hund mår mycket bättre av att ha sin ägares uppmärksamhet, istället för att ägaren ska ha koll på vattenskålar så de inte skvimpar när man bär runt på dem, utöver allt annat.

Regeln finns dessutom redan, hundar ska INTE behöva vara törstig. Alltså ser man som hundägare vid lätt värme om hunden skulle vara i behov av vatten, så ger man hunden vatten.

Att en sådan regel är fullkomligt värdelös gentemot vissa raser, tycks ingen bry sig om. Allmänna regler, som denna, SKA passa ALLA raser, inte bara ett fåtal.

Snart ska väl varje hund ha en egen betjänt som springer med hundsängar, filtar, mat och vatten efter hundarna var de går.

Hundar får inte vara hundar längre, det är rena hysterin om att tro och göra hundar till människobarn. Något som SKADAR hundar! Hundar är INTE människor.

Och ska vi bry oss om vad hundar har med sig i generna, så SKA de leva i flock! De ska MINST ha en hundkompis i familjen av liknande typ och storlek.

Att lite tandlöst skriva, som jbv nu skriver i sitt senaste lagförslag feb. -19, att hundar ska träffa och umgås med andra hundar dagligen, om det är möjligt är rena nonsens.

Dessutom är det INTE ok för vissa raser, raser som är framavlade av människan för att inte vara kompartibel med andra hundar på vänskaplig fot, utan tvärs om, slåss!

Ska vi ha hundar som trackaserar och tycker ner andra hundar dagligen för att uppfylla regler?

Men att helt och hållet tro att träffa annan eller andra hundar nån timme dagligen, om möjlighet finns, ersätter en hundfamilj för ett så utpräglat flockdjur som hund är att tro på sagor.

Ingen som har levt med hund som ibland träffar andra hundar och dessutom levt med hundar som levt tillsammans dagligen hela tiden kan tycka att hundarnas förhållande är liknande i båda fallen. Tycker man det, så förstår man inte att se med sina egna ögon vad man har framför sig.

Ska dessutom hundar har det naturligt, får man förstå att möte mellan främmande hundar INTE är naturligt för hundar.

Att hålla ihop i SIN EGEN FLOCK är naturligt. Att vara avvaktande mot utomstående är naturligt.

Man skapar alltså en ONATURLIG miljö för hundar.

Man MÅSTE förstå hundar och hur de är funtade, sedan måste man förstå att alla hundar är olika. Man måste göra det bästa för varje enskild individ, det som är bäst för dem. Ingen hund, liksom ingen människa, är den samma som en annan. Vi kan inte behandla levande varelser som om de vore saker. Det levande livet fungerar inte så.

Med undantag för några ytterst få hundraser som inte passat till detta p g a att människan avlat dem så.

Viktigt är också att komma ihåg, vissa hundraser, som t ex urhundar, missgynnas och stressas extra mycket av dessa regler. De är så ursprungliga så detta ständiga ihopförandet med främmande hundar kan ge dem stressjukdomar på köpet.

Enligt nya lagförslaget feb. -19 ska människan övervaka ihopsättande av hundar. SJÄLVKLART!

Ett stort problem är dock att människan oftast är allt för snabb att blanda sig i, vare sig det behövs eller inte. Detta gör att hundar kan få svårt med dessa möten med olika hundar så gott som dagligen. Det kan bli oerhört stressande för en hund.

Att däremot få vara med en hund hela tiden brukar med tiden de flesta hundar tycka är toppen, då får hundarna chans att bilda relationer på sitt språk, utan att människan försöker behandla hundarna som om de vore barn eftersom människan förr eller senare måste lugna ner sig och lämna hundarna till att föra sin egen diskussion på sitt eget sätt.

Så har vi hundgårdar, inhägnader oftast i städer, där ägarna kan gå och släppa sin hund tillsammans med andra hundar kring dem.

En katastrof i Sverige idag med tanke på dessa "nya" smittor som härjar fritt i Sverige, utan minsta kontroll.

Det är nog illa som det redan är, hundar som lever med kroniska magsmärtor livet igenom p g a dessa nya smittor, och som riskerar att få många olika följdsjukdomar härav.

Och som sagt, om vi tror att ett flockdjur kompenceras av en timme om dagen, d v s 1/24-del av dygnets timmar, vet inte mycket om flockdjur och deras behov.

Att nästan inte alls lägga kunskap i hygien och hundskötsel som krav för att bedriva verksamhet med hund, är ett stort förbiseende. Grundläggande friskvård, alltså vardaglig skötsel, är grunden till ett sunt liv. När grunden i skötseln inte finns, är resten som ett korthus som man drar bort botten ifrån... Ett GIGANTISKT misstag.

Och hygien, i dagens läge med alla nya sjukdomar som far fram som ett farsot och orsakar massdöd hos framför allt små valpar, och inte ha någon större kunskap i hygien, det är ett förbiseende som är ENORMT!

Med nya texten så blir i princip fast munkorg förbjuden, men läser man dagens text, så är det i princip så redan. När de blir omöjliga att använda så kommer det då bli olagligt för säljare att sälja dem också? Sådana här riktade förbud ska inte stå i lagtext. Det ska stå under bestämmelser, inte lagar.

Om vi bortser från de texter som är kopierade av SKK så är det inte många förslag som gör livet bättre för hundar, men däremot gör livet jättelätt för inspektörer att hitta på vad som helst för att stoppa någon de inte gillar.

Igen är vissa förslag utformade så att hundar kommer få ett sämre liv, ingen nyhet i den organisationen. Detta torde troligen bero på okunskap om hundar eller ett stort djupt rotat hat mot hundar. Jag tippar på det förstnämnda.

Finns det verkligen någon människa på denna jord som tror att sådant här leder till bättre djurhållning?

Är det något som hundar skulle gynnas av så är det att vara ute mer på naturlig mark.

Vill man förbättra livsvillkoren för hundar så ska man se till att de får leva mer i sin naturliga miljö.

Alltså mindre soffhörn, fleece och annat skadligt i större omfattning och mer utomhus och naturliga underlag.

Det finuliga är att det gäller ALLA RASER! Från den största till den minsta, utan undantag!

Man vet också att hundar som är utomhus för lite har lättare att få allergier, ett gissel då det orsakar mycket lidande för hunden och dessutom ofta är svårbehandlat. Oftast när hunden en gång utvecklat en allergi så är problemen livslånga.

Man vet också att hundar som växer upp i kuperad terräng för friskare leder. Den orsakar också mycket lidande för ägaren och ägarens plånbok, vilket inte heller gagnar hundar.

Många av dessa lagförslag kan inte ens bevisas, så de är i princip poänglösa, men idag när jbv har vänt på rättssystemet, och fortsätter att få göra det, så fungerar det hela.

Idag har nämlingen ALLT som jbv säger RÄTT, oavsett om det är rätt eller inte, sedan har djurägaren bördan av att visa att det inte är sant. Lättare sagt än gjort, när det gäller saker som är omöjliga att bevisa! Upplägget ligger rakt i munnen på jbv och deras agenda, alltså att ta djur godtyckligt av djurägare.

 

Detta var bara några få exempel på hur odjurvänligt myndigheten utvecklar sig. Eller ska vi säga invecklar sig. Detta är bara några få exempel i det nya. Läs själva, lagförslaget finns på jordbruksverkets hemsida.

 

 

Matkoppars placering

Enligt remiss 7 februari 2019, så ska hundar som är i en större grupp och har mat framme ständigt ha maten utplacerad på flera ställen. Undrar om dessa människor som bestämmer sådant här tror hundägare är dumma i huvudet?

Jag har från och till sedan jag startade med hund 1976 haft en eller några få matsorter stå framme hela tiden. Har jag haft flera hundar i gruppen har jag ALLTID haft flera skålar som är placerade på olika ställen.

Det är som om dessa som hittar på sådant här tror vi hundägare är ute efter att plåga våra djur.

 

 

Bord till hundar

Om någon vettig människa skulle sagt till mig att jag ska ha 60 cm höga bord i hundgårdar till mina små hundar (under 5 kg och maxhöjd 28 cm i manken), bord som är 60 cm höga, skulle jag tro att de vore totalt okunniga eller vidriga djurplågare.

Men dess värre finns det bestämmelse av myndigheter att hundar SKA ha det så.

Att utsätta hunden för risken att trilla ner från ett så högt bord är att utsätta hundar för fara! En hund kan bli skadad för livet, eller t o m dö av ett så högt fall.

Jämför med en människa som ska hoppa upp på bord som är 3 ½ meter höga och knalla omkring där.

Det är INTE naturligt för hundar med sådana höga höjder hux flux på det viset.

Naturligt är det för hundar med kuperad terräng! Något som hundar behöver av många olika orsaker, inte minst för sina muskler.

För att nämna ett exempel: Hundar som är växande och enbart går på släta ytor som t ex golv och asfalt (eller bord för den delen) har mycket större risk att utveckla ledsjukdomar.

Att man lär hundar hoppa runt på bord är INTE speciellt smart heller. Hundar ska inte vara på bord bland mat och dryck för människor. Detta är inget som ska läras upp och uppmuntras bland hundarna.

Och sådana lagar och bestämmelser har vi i svensk djurskyddslag och MÅSTE rätta oss efter!

Och ni som har en enda hund, eller två, tro inte att ni kommer undan! Ni ska också utsätta era hundar för detta enligt gällande bestämmelser.

Summa sumarum, det hundar behöver är mer fri utevistelse där de kan gräva i backen, springa upp på kullar etc.

Och ska vi bry oss om vad hundar har med sig i generna, så SKA de leva i flock! De ska MINST ha en hundkopis i familjen av liknande typ och storlek, om man bryr sig om hunden. Med undantag för några ytterst få hundraser som inte passat till detta p g a att människan avlat dem så.

 

 

Gräva

Att hundar ska gräva tycks ha blivit någon hysteri hos jordbruksverket, detta uppdateras och förstärks igen i det nya lagförslaget feb. -19.

Till att börja med har hundar I ALLA TIDER grävt. Ibland på släta golv, även om de haft tillgång till mjuka saker att gräva i.

Att stoppa hundar från att gräva kräver rena hjärntvätten av en hund, om det ens då är möjligt.

Att alltså ha ett liggmaterial som medger grävande för hunden, är i princip ett GOLV! Hundar kan krafsa på slätt golv, det finns det ÅTSKILLIGA bevis på genom årtioenden, alltså är ett golv tillräckligt för att medge krafsande och grävande! Vissa hundar får endast begränsat utrymme om de ska ha mjuka sängar som tar upp utrymme, vissa hundar VILL INTE och vissa MÅR INTE BRA av mjuka sängar med extra filtar. Vissa hundar har inbyggd "stoppning" (= extremt tät och varm underull med en kraftig och stark överpäls), t ex många spetshundsraser, och deras "stoppning" är så varm så de klarar inte att ligga för varmt. Om de gör det så tar deras päls stryk, de tappar den p g a den onaturliga värmen och hunden tappar pälsen, och hunden blir därmed utan sitt naturliga skydd och sjukdomar kommer som följd av det i päls och framför allt i hud, ofta med stor plåga som följd, oftast blir dessa lidande tillstånd livslånga när hundens naturliga skydd en gång är förstört, ibland återföljt av avlivning för att skydda hunden mot livslånga lidanden. Att sätta upp regler som gör att alla individer ska behandlas steriotypiskt lika, då har man ingen kunskap om vad en hund är.

Men idag så tror vi visst att allt som hunden har kring sig måste vara av fleece och andra skadliga material, bl a för att hundar ska kunna gräva.

Fattar dessa ingenting som hittar på sådan dumhet?

Självklart ska hundar i första hand ALLTID få det så NATURLIGT som möjligt. Däri ingår inte farliga plastmaterial med högst skadliga ämnen för djuret, för människan, för naturen, utan JORD!!! Det ligger i hundens naturliga att gräva i JORD!!! Är det så svårt att fatta?

Hundar som inte får gå ut får inte bete sig naturligt.

Hundar som enbart vistas på asfalt, betong o s v får inte bete sig naturligt. Hundar som ska ersättas med att gräva i skadliga ämnen tillverkade av människan är INTE vad hunden har behov av, inte naturen heller!

Summa sumarum, det hundar behöver är mer fri utevistelse där de kan gräva i backen, springa upp på kullar etc.

Och ska vi bry oss om vad hundar har med sig i generna, så SKA de leva i flock! De ska MINST ha en hundkopis i familjen av liknande typ och storlek.

Med undantag för några ytterst få hundraser som inte passat till detta p g a att människan avlat dem så.

Sedan har vi t ex starka raser. Vi har grävande raser, som enligt generna ska gräva. Dessa grävande hundraser har en mycket stark muskulatur kring frambenen och mycket starka klor och tassar som medger mycket kraftfullt grävande. Redan idag är det trixigt att ge dessa hundar en bra liggplats som HÅLLER för dessa hundar.

Med de nya bestämmelserna MÅSTE vareviga sådan hund tränas att INTE gräva, och ha ständig övervakning så de inte gräver, om de ska ha den utrustning som nu ska till, enligt jbv.

Mycket starka hundar kan ta ett krafs, så blir en fleezefilt till trasor.

Ska dessa ägare mata sina hundar flera gånger om dagen med filtar de inte har nytta av, för att bestämmelserna säger så? De måste ju också städa oupphörligen så hunden inte frestas att böra tugga i sig remsorna som blir, de kan vara mycket farliga för hundar.

Dels är det farliga ämnen som hamnar i magen på hundar, för att inte tala om i näsan och lungorna, och dela kan det vara långa remsor som sätter stopp i både strupe och mage/tarm. De kan få akut förstoppning och dö!

I praktiken så blir det omöjligt att hålla vissa raser lagligt, eller endast hålla vissa individer av dessa raser, individer som inte gräver! Av vissa raser så försvinner därmed deras rastyp, då vissa raser SKA HA den starka viljan och starka krafterna att gräva. Detta är något som dessa hundar får utlopp av UTOMHUS! På bar backe!!! Så har det varit sedan jag startade med hundar på 1970-talet, och hade då varit så sedan urminnes tider, och är en idag. Allt detta ska alltså ändras, och vi ska riskera att utrota vissa rashundar som de idag är och t o m riskera livet på våra hundar p g a jbv regler? Är det djurskydd?

 

 

Hjälpa eller stjälpa?

Medmänsklighet och att nå resultat. Vill vi få bättre djurhållning i Sverige eller inte?

Om man tittar på proffs, så kan man se att många startar ut lite hårdare i början av sin karriär. Sedan blir de mindre dömande och mjukare och mer empatiska för vart år, allt för att nå resultat.

Exempel på en världserkänd expert: Dr. Phil. Han jobbar oerhört icke-dömande, utan enbart utbildande, för att hjälpa år efter år, och uppnår enorma resultat, direkt och indirekt, han lägger in allt han har för att hjälpa och utbilda. Försöker hjälpa varenda en.

Ett exempel till på en världserkänd expert: Hundprataren. Han jobbar oerhört icke-dömande, utan enbart utbildande, för att hjälpa år efter år, och uppnår enorma resultat, direkt och indirekt. Han lägger ner allt sitt kunnande och all sin erfarenhet för att hjälpa varenda hund, utan att ge upp om en enda.

Vad handlar denna proffsighet om? Jo, att ha största möjlighet att hjälpa.

För att utbilda korrekt använder dessa människor fakta.

När det gäller våra djurinspektörer idag så vägrar de tala om nya regler, de vägrar upplysa.

De har MASSOR av bestämmelser och regler på en hemsida, som i det närmaste är omöjlig att hitta igen nya regler i, eller leta upp enstaka gamla regler i.

Varför? Vad är det de vill dölja?

Hjälper de djur på detta vis? Knappast.

Det är omöjligt att hjälpa och samtidigt undanhålla fakta.

Om man sedan attackerar individer, så som ofta inspektörer gör idag, så stänger djurägare oftast från lyssnande, vilket omöjliggör hjälpande ännu mera.

Lär av proffs. Hjälp istället för att riva söder familjer och slita bort djur på många gånger falska grunder.

Många djur lider något oerhört helt i onödan genom att slitas upp från sin familj, allt för att ett gäng oftast unga flickor med lite livserfarenhet är satta till att se efter lagar och bestämmelser, som de inte ens kan själva utan måste läsa på i månader innan de kan utvärdera en djurägare...

 

 

Skydd från smitta

När man springer ut och in i kennlar i Sverige idag bör man ha särskilda skor som man inte använder hemma, allra helst t o m skoskydd. Och sedan hålla noga handhygien, tvätta händerna med "kirurg"metoden innan man tar i nästa hund från en annan flock, t ex sin egen.

Dessa inspektörer springer från djurägare till djurägare och för med sig mycket skit på skor, händer o s v från en grupp till en annan.

NÅGOT SOM INTE EN ENDA INSPEKTÖR GÖR IDAG!!!

Vi djurägare måste nog börja tvinga dem, då de inte tar sitt ansvar.

 

 

Min egna avsaknad på förtroende för myndigheten idag är bildat på erfarenhet

Bara jag ser skymten av en inspektör av något slag så blir jag arg numera (skrivet 2014). De har tappat allt förtroende hos mig. När de ljuger mig rätt upp i ansiktet och dessutom lämnar skriftligt på sina egna lögner, och sedan nekar till dem! Man kan inte annat än inse att de bara är ute efter att skada mig och mina hundar. Jävla djurplågare! Läs mer om dessa inspektörer.

En uppdatering: Gäller fortfarande 2018.

 

 

Alla olika inspektörer tar sig olika namn för att det ska låta "fiiiiiin".

 

Vi som har kennel via Svenska kennelklubben (= SKK) får regelbundet ta emot oanmälda kennelinspektörer som ska inspektera vår kennel, de kallar sig konsulenter. De tar sig rätten att kika i papper, kliva in även om man är sjuk, eller om ens hundar är sjuk. Om man har gäster, kanske en fin middag eller fest en fredagskväll, inget hindrar dessa inspektörer. Smittsamma sjukdomar som kan föras med inspektörerna från eller till andra kennlar. En tik som valpar. Det finns inget som stoppar dessa inspektörer, stoppar du dem från att komma in riskerar du uteslutning ur kennelklubben.

Vi som har 10 hundar eller mer eller föder upp mer än 2 kullar per år ska ha tillstånd från jordbruksverket (= jbv), detta innebär att vi får ta emot oanmälda besök regelbundet av jordbruksverkets inspektörer. Igen, ingen hänsyn över huvud taget. De bara klampar in.

 

Från och till dyker det upp andra organisationer som ska "leka duktiga djurpoliser". De kan ta till enorma övergrepp, regelvidriga, olagliga övergrepp. Enskilda personer vet inte skillnad på inspektör och inspektör, och kan på detta vis t o m bli av med sina djur, via dessa "duktiga" människor som helt enkelt stjäl dem.

Vissa av dessa organisationer tycker att hälften av alla hundägare inte borde få äga hund. De förespråkar att hundar ska tas från ägarna t o m lättare än nu. Vissa av dessa människor anser att vissa människor aldrig kan bli lämplig att ha hund, oavsett om de ändrar sig.

Det vore kanske bättre om dessa organisationer ägnade sig till att lära ut sin fantastiska hund / djur - kunskap, om de har några, till mindre kunniga djurägare istället för att försöka ta djur från sina hem på regelbunden rutin basis.

 

 

En sak som förundrar mig är alla dessa oskötta hundar som tas från sina ägare till höger och vänster numera. Hur kommer det sig att vi hundägare numera har blivit så dåliga på att sköta våra djur?

Jag själv får höra och se inkompetenta hundägare, veterinärer, djuraffärsinnehavare m m i en enormt stor proportion numera. Det var verkligen inte så förr.

Visst har kraven på våra djurägare/skötare höjts i takt med mera kunskap, vilket är förståeligt, och naturligtvis högst önskvärt. Räknat med detta så är ökningen av vanskötsel gigantisk! Om verkligen alla dessa tvångsomhändertaganden hade haft effekt så borde det bli mer sällsynt med vanskötsel, men det är rent praktiskt tvärs om numera. Vad händer?

En sak är i alla fall säker, metoderna som används numera fungerar inte till djurens bästa.

 

 

Hur familjer splittras upp skiter de i. Djuren kan efter en eller oftast flera flyttar, först till ett inackorderingsställe sedan till ytterligare ett eller flera hem, ofta under traumatiska former, bli mentalt och t o m fysiskt förstörda för livet. De kan mycket lätt förlora förtroendet för människor. Stressen kan göra hundarna fysiskt sjuka.

En stor risk är också att de som vill ha sådana här hundar och andra djur är för att 1) de är billiga. 2) man måste tycka synd om dem.

Det senare är ett mycket större problem än de flesta inser. Folk som vill ha djur för att tycka synd om dem, går och ömkar dem hela tiden, speciellt vid "farliga" situationer, dessa djur blir ofelbart nervvrak! Hundar som tidigare kanske varit lyckliga hundar blir mentalt störda för resten av sitt liv. Jag har personligen sett det hända mer än en gång. De stackars hundarna framlever sin tid i mental misär p g a missriktad vänlighet, helt enkelt en björntjänst!

Det var tidigare "på modet" att ta barn från sina föräldrar, barnen växte upp och kunde säga sin mening om det hela, djuren kommer aldrig växa på sig så mycket så de kan tala om vad de tycker, de är helt i händerna på klåpare och ivrare med mer makt än förstånd.

Dessa hundägare kommer skaffa sig nya djur om och om igen, de har inte lärt sig något. Därför att de inte förstår!

Om samhället tar djur de bedömer ska flytta, är snart djurägaren med nya djur igen. Det leder enbart till tragedier.

Att ta hundar och djur från sina familjer är som att begå våldtäckt på både djur och hela familjen. Barn som tvingas vittna sådana övergrepp kan bli förstörda för livet. Ägare har hamnat på psyket, upprepade gånger. Hundar har blivit nervklena för resten av deras liv...

Att utbilda djurägare ger bättre liv åt djuren och människorna, och även till framtida djur. En total vinn - vinn situation istället för total förstörelse och ödeläggelse. Det är så tråkigt att djuren inte kan säga sin åsikt, djur tas över hela Sverige på rutin.

Utbildning (av inspektörer och hundägare / djurägare) är den enda vägen till att få en bättre djurmiljö i framtiden.

 

Vi ska här inte vara snälla mot alla djurinspektörer, även om jag är en av de första att anse att de gör en hel del nytta och verkligen behövs, de som är duktiga! Jag accepterar inte djurplågeri.

Samtidigt hatar jag översittare som enbart är ute för att trycka ner folk och inte jobbar för att djuren ska ha det bra. Det tycks finnas ett överflöd av den människotypen bland inspektörer, extra speciellt när det gäller SKK och andra inspektörer som inte står under lagen (tror de). Kvinnfolk är överrepresenterade av inspektörer med mer iver än kunskap och ibland kombinerat med förmågan att inte ens kunna hålla sig till sanningen. Det är väl antagligen lite för lätt att bli den typen av inspektör. Vi som varit med ett tag vet också att flera inspektörer faktiskt vansköter sina hundar och / eller andra djur!

Liksom i alla andra sammanhang i livet, finns det bättre och sämre människor på olika platser, så också bland kennlar, men också bland inspektörerna av olika slag.

Det man inte får glömma är att folk väljer att bli inspektörer. Varför vill någon springa hemma hos andra och inspektera och därmed kanske inte kunna ägna sig så mycket åt djur själva, vad har de då själva för praktisk erfarenhet? Varför vill någon gå och anmärka hos folk? Vilket driver dem? Jag tror det är ett fåtal som drivs av att göra det bästa för djuren (från egen erfarenhet)!

Jag tror också att de som är mest lämpade att se om djur verkligen mår bra är fullt upptagna med att sköta sitt eget!

Vi är alla människor, alla människor har fördomar, mer eller mindre. De lägger in egna värderingar i sin syn på hur det ska vara, istället för att hålla sig till att enbart inspektera djuren och se till djurens välfärd. Något som är vanligt i de sammanhangen är att folk har svårt att klara av några få hundar, och därför utgår ifrån att alla som har fler hundar än de skulle klara inte klarar sina hundar, även om hundarna ser aldrig så fina och glada ut.

 

Djurskydds reglerna uppdateras ofta, extremt ofta på senare tid. Samma gäller SKK´s regler. Regelverkets utformning uppdateras dock inte hos hunduppfödarna, inte ens hos sådana uppfödare som fått tillstånd av SKK eller av jbv djurinspektörerna att bedriva omfattande verksamhet! Man får helt enkelt ta reda på själv och lusläsa allt man kommer över.

 

Här kommer ett antal exempel ur verkliga livet. Ibland har detta hänt hos mig, ibland hos mina uppfödare kollegor, ingen av dessa är djurplågare på något vis, de flesta av dessa hundägare har långt mer erfarenhet och kunskap än den genomsnittlige inspektören, faktum är att jag har ännu inte träffat på en inspektör som har i närheten av min egen erfarenhet och kunskap, heller inte min kunskap om djurskyddslagen, vilket säkert är det mest märkliga, de andra sakerna är ju mer logiska.

 

 

Jag gillar inte att kritisera mitt egna kön, men när det kommer kvinnor som inspektörer är risken mycket större för lögner och att de svänger allt i den riktningen de vill påstå att de faktiska förhållandena är, trots andra fakta som visar motsatsen. Det verkar som karlar oftast har lättare att hålla sig till de rätta bestämmelserna och se vad de ser utan att lägga in egna värderingar, medan kvinnor hittar på fel som inte finns och sprider felaktig information! Vissa kvinnor tycks höra vad de vill, ser vad de vill, sanningen tycks inte spela någon roll i sambandet. De plockat enskilda ord och får det till en egen sanning. Stackars människor som aldrig kan greppa verkligheten, inte ens när den lyser dem i ögonen.

En del är desperata för att leta fel för att tro de då är duktiga.

Man tycker ju som ett minimum att inspektörer ska veta vilka regler som gäller i deras egna yrke, men som sagt, dubbelkolla alltid vad inspektörer säger, då det visar sig regelbundet att dessa inspektörer inte kan sina egna bestämmelser, eller om de ljuger med flit till vissa hundägare, det kan man bara spekulera över. I vilket fall ligger det i djurägarens intresse att få fram sanningen.

Det finns inspektörer som ifrågsätter om man har många raser, eller många hundar. Detta är inte olagligt! Det finns många sådana här områden som de använder för att trycka ner kennelinnehavare, trots att de far med osanning om de faktiska förhållanderna, att hur många hundar eller raser man har spelar ingen roll bara alla får det de ska ha och mår bra.

 

 

Jag ifrågasätter starkt alla dessa olika instanser som ska inspektera, det vore nog lämpligare att ha "superinspektörer" som fick så grundlig och riklig utbildning från flera instanser att de är kapabla att göra rätt bedömning och inte låta personliga saker stå i vägen.

Jag ifrågasätter starkt denna vidriga rätt som staten tar sig när de tar djur från deras ägare, trots att det inte var rätt att ta dem, så har de lagar som omöjliggör rättvisa.

Om staten inte uppträder korrekt, hur ska det då finnas respekt och tillit till systemet?

Väldigt många människor blir så djupt deprimerade efter att bli fråntagen sin familj så de inte orkar göra någonting förrän det är för sent. Jag känner till åtskilliga sådana fall och detta faktum är något som inspektörer utnyttjar.

De flesta vågar inte protestera heller, då de tror sig om att ha gjort så många fel, som egentligen är påhittade. Många blir totalt knäckta, vilket är förståeligt då de flesta ändå älskar sina hundar och vill deras bästa.

Somliga djurägare tar sitt liv för att de inte kan leva utan sina djur...

 

Inspektörer kan kort och gott bete sig hur de vill och kommer undan med det också i de flesta fall.

 

Blotta närvaron av inspektörer som beter sig aggressivt och anklagande kan räcka för att göra en hel flock hundar oroliga. Om ägaren blir riktigt omskakat kan skadorna de åstadkommer på kort sikt bli permanenta! Läs mer om att besöka kennlar o d.

 

Inspektörer och också bara vanliga elaka människor som anmäler folk till höger och vänster, hoppar gärna på oss hundinnehavare för både det ena och det tredje. Finns ingen hejd på vad de kan hitta på. Så hur man blir huggen i ryggen är egentligen endast frågan om anmälarens fantasi. Här kommer några exempel på anmälningar på kennlar som är helt befängda:

O s v. Inget av detta påverkar ju negativt hur hundar mår, så länge hundarna är skötta i övrigt.

 

Förr sa man att en bra inspektörer såg efter alla djurinnehavare i sitt distrikt och såg till att alla djur hade allt de behövde och sköttes bra, i annat fall var man en dålig inspektör. Inspektion handlade då ofta om upplysning, att utbilda folk om vilka regler som fanns som man var tvungen att hålla sig till för att göra livet så bra som möjligt för djuren.

Ska man gå efter den gamla värderingen har vi endast dåliga inspektörer idag.

Idag (våren 2011) säger t o m högsta instanser i dessa myndigheter att de gör lyckade jobb när omhändertagande av djur ökar. Detta är ju en enormt farlig och gungig inställning, så skapar vi nästa generations djur med grava störningar, med hundar som till sist kan t o m bli farlig för människan genom att de får flytta runt och ryckas upp, aldrig får känna sig trygga, hundarna blir av egen erfarenhet att inte lita på människor. Människorna som fråntas djur slutar heller oftast inte att ha djur, vilket är ett välkänt faktum även hos myndigheter.

 

 

Framtida djuraktivister, se USA

Idag är det på väg mot USA modellen, som om den vore så mycket att sträva efter...

I USA finns det MASSOR av olika självpåtagna djuraktivister, förutom de legala djurinspektörerna som gör inspektioner regelbundet.

I USA finns det en idag ENORMA mängdet oönskade hundar på t ex olika hundstall. Många kommer från gatan. Vissa kommer också från uppfödare som de tagit djur ifrån. Hundstall får sedan avvisa hundar p g a att de är fulla, och hundar tvingas avlivas, trots dessa självpåtagna djuraktivister som både ibland stjäl hundar (=olagligt) där de tycker att de ska göra så, torterar människor (= olagligt) som de anser inte sköter sina djur OCH bedriver ibland hundstall.

Massor av hundar som avlivas årligen p g a temperamentsproblem. Hundar som är mentalt vanskötta. Djurägare som är så vidriga så man bara gråter när man hör hur de stackars hundarna har det. Kom ihåg, de flesta djur som avlivas i Sverige idag görs så p g a temperamentet! Folk skaffar sig djur, valpar, utan att tänka efter och kan eller orkar inte ge dem ett bra liv, vissa avdessa djurägaren är djuraktivister som helt enkelt har fel syn på hur ett djur ska ha det för att ha ett bra liv! De lever inte i verkligheten. Men likt fullt är de experter på att kritisera andra.

Jag känner uppfödare i USA som knappt vågar para sina hundar då de inte vågar sätta ut annons på valpar, för då kommer djuraktivisterna! Detta trots att det är extremt seriösa uppfödare. Det är ganska ofta som de tvingas behålla hela kullar om de inte får vänner och bekanta att ta någon enstaka hundvalp i kullarna. Seriösa uppfödare lever i SKRÄCK för folk som kallar sig djuraktivister och i själva verket är kriminella. Hundar hittas i skogar och på gatan. Folk vill bara bli av med dem.

När veterinärer hotar och skrämmer djurägare, som vissa börjat med nu och tycks bli vanligare för vart år i Sverige, och som inte skedde förr, så kommer fler och fler att bli rädda för att gå till veterinären med sitt djur. Jag känner till åtskilliga som har blivit skrämda av veterinären på senare år, fler och fler byter veterinärer etc.

Om sedan vi ser samma utveckling som i USA, som redan börjat här, så har veterinären sin egen djuraktivist som de kontaktar och som sedan förföljer djurägaren för all framtid så länge de har djur kvar och kanske lite till.

Allt leder till att fler och fler djur kommer släppas på gatan, eller i skogen, när folk inte vet vad de ska göra med sitt djur och inte vågar gå till veterinären.

Kanske djuret är sjuk och bör avlivas, men djurägaren är rädda att gå till veterinären. Kanske djuret är sjukt och behöver veterinärvård men djurägaren vågar inte gå till veterinären.

Djurägare kanske får en kull bäbisar på sitt djur, och sedan blir de inte av med dem. De släpper dem på gatan för att bli av med dem till sist, i förtvivlan.

Ta t ex en kull kattungar på 8 ungar som kattägaren inte blir av med. Till sist vimlar det av katter överallt, de får bära hem oanade mängder med kattmat, kattsand och hela huset blir upp och ner vänt och består bara av att ta hand om kattungarna till sist. Möbler blir sönderrivna. djurägaren får börja ha kattlådor överallt för att det alltid ska finnas en ren för katterna att gå i, så de inte börjar göra behoven på andra stället, även om kattägaren råkar vara hemifrån några timmar och inte kan rengöra oavbrutet. Det stinker kattskit och piss i hela huset/lägenheten då kattägaren knappt hinner göra rent en kattlåda innan nästa katt går dit och gör sina behov och grannar börjar klaga av stanken.

Eller ta till en kull valpar, kanske igen 8 valpar, de pissar och skiter överallt, måste rumsrenhetstränas, vilket inte är så lätt när det är så många som är i samma ålder. De börjar bita i möbler, mattor o s v. De kräver uppmärksamhet. Kanske alla 8 valparna börjar skälla uppfodrande för att få uppmärksamhet och sysselsättning. Grannar börjar klaga på oljudet. Hela hundägarens liv blir att enbart bestå i att ta hand om hundvalpar eller få huset slitet i bitar.

Allt för att om de sätter ut en annons kommer djuraktivister att ringa, besöka och förfölja djurägaren. Till sist kanske djurägaren släpper ut djuret/djuren för att hoppas någon annan tar hand om problemet. Detta är en fullt möjlig utveckling, då vi vet att detta redan sker i bl a USA.

Djuraktivister har till sist drivit det hela så långt så det är djuraktivisterna som ställt till HELVETET på jorden för djuren. Men var klar över att de kommer anklaga djurägarna!

Vi har redan idag en amerikansk djuraktivistgrupp som t o m annonserar på TV för att få pengar till sin verksamhet. Jag har sett duktiga, helt underbara djurägaren som tyckt detta låter bra och ger bidrag till dessa! Det är bara början.

Men läser man det finstilta på denna organisations hemsida så kan man se att de är ute efter att utrota ALLA djur som lever med eller under människan. Zoodjur, försöksdjur, sällskapsdjur, bondgårdsdjur. Från minsta fisk i ett akvarium till enorma viltinhägn. ALLA!

De är också ute efter att alla ska bli veganer.

Deras framtidsdröm ska ske genom att alla djur som kan släppas i det vilda ska göra det, resten ska kastreras och steriliceras så alla dessa djur dör ut.

Därav klappjakten på uppfödare!

Se upp med vad du önskar dig och aktiverar dig i!

 

 

Angiveri

Djurskyddsmyndighetens förfarande idag för djurskydd bygger på angiveri och enbart angiveri.

Inom djur är det så att ju dyrare djur, ju mer "angiveri". Det är nästan undantagslöst sådana som har MYCKET LITE eller INGEN erfarenhet av större djurhållning.

Angivarna som har lite kunskap har nästan undantagslöst, i alla tider, varit folk som har svårt att sköta sina egna hundar och därför inte tror att någon annan klarar det, när inte de klarar det. De har varit av det slag som människor ska SKÄMMAS för hur de talar om folk.

Det har helt enkelt inte handlat om djurskydd utan om att göra livet svårt för vissa MÄNNISKOR. Alltså djurägarna. Det dessa människor inte tänker på är att de gör livet svårt för djuren också "på köpet".

Men så borde vi, liksom förr, ha inspektörer som använder sina ögon och ser om det stämmer, det som angivarna har påstått.

Jag har ännu aldrig fått en anmälan på mig som det legat ett enda sant ord i. Lika gäller en stor del av mina vänner. Någon enstaka gång har någon träffat i närheten av sanning men det har undantagslöst varit när anmärkningen har varit av det slag som inte är negativt för djur.

Problemet är att idag anses man dålig om man får anmälan på sig, vare sig man har gjort något fel eller inte. Då hittar vissa inspektörerna på fel som inte finns för att kunna springa sina egna ärenden och bli av med en djurägare de inte gillar och/eller anser besvärlig.

Inte ovanligt tycker inspektörer (som idag oftast är väldigt unga och därför har de med automatik mindre erfarenhet) att alla djurägare med lång erfarenhet och stor kunskap är obekväma att ha med att göra.

Det är sorgligt att dessa istället för att ta till sig mer kunskap försöker förgöra alla som "är bättre än dem". De vill bli av med dem för att slippa ha med dem att göra. De vill lotsar vara den som är duktigast...

Jag kan nämna ett exempel, på den tiden när det var kommunen som hade hand om inspektionen, d v s då de betedde sig som folk, så fick jag veta att jag hade fått ett anmälan på mig från djupa södra Sverige, och med tanke på den kraftiga brytningen hade inspektören frågat om de varit hemma hos mig, men det fick hen medge att hen hade aldrig varit hemma hos mig. Då frågade inspektören om hen någonsin sett eller pratat med mig, men så var ju heller inte fallet, men hen hade minsann läst på internet så hen visste minsann att sådana som jag skulle bort! Redan innan besöket hade den kloka inspektören avskrivit det hela. Så lätt var det på den tiden.

Inspektörerna gallrade i tokpratarna och gick inte på vilken skit som helst sprungna ur ingenting.

Så kan vi nämna ett exempel från nutid, där har inspektörerna påstått (under besöken) att jag fått sex anmälningar på mig sammanlagt innan och under de senaste fem besöken de gjort hos mig, de faller på tidsrymden 2014-18. De sa dessutom att min äldsta överklagan är nerlagd vid ett av besöken (januari 2018).

Jag fick nyligen (juni 2018) reda på att äldsta överklagan INTE är nedlagt. Jag fick också skriftligt på att de sex anmälningarna har dessutom varit en anmälan! De har alltså ljugit för mig (om bl a detta och MYCKET MYCKET mer).

 

 

Oskyldig tills motsatsen bevisats

I Sverige är man enligt lag oskyldig tills dess motsatsen är bevisat.

När det gäller djurinspektörer är man SKYDIGT till dess MAN SJÄLV kan bevisa oskuld.

Som BEVIS på följande påstående kan t ex nämnas att jag blev anklagad för att ha ett gäng hundar som var magra, och en var så mager så den skulle dö när som helst för att den höll på att svälta ihjäl, enligt inspektörer! Någon timme efter de hade åkt härifrån var jag hos veterinär som kunde intyga att hunden var i PERFEKT hull! Jag fick bära den konstnaden, förutom all stress...

Samma inspektör kom sen och påstod att några av mina hundar skulle ha veterinärvärd då de inte kunde andas! Jag fick kosta på resan och veterinärundersökning på tre friska hundar för att bevisa att mina hundar var friska! Jag fick igen stå för alla kostnader och stress, inte ens en ursäkt en enda gång...

Detta tyder på lagbrott, dessutom tyder det på att djurinspektörer inte har tillräcklig KUNSKAP! Dåligt outbildade inspektörer i maktsituation bryter mot lagen, och vi djurägare ska ställa upp med våra djur, våra pengar, våran och våra djurs mentala hälsa för dessa inspektörer som inte ens har tillräcklig utbildning!

 

 

Veterinärer vägrar besiktningar p g a rädsla för jbv

Det blir vanligare och vanligare att veterinärer vägrar att ta sig ann hundar/djur som är beodrade till veterinärer av länsstyrelsen. De vågar inte ha med dessa hundar att göra. Eller snarare vågar de inte riskera att eventuellt gå emot länsstyrelsen.

Detta säger en hel del om länsstyrelsens envåldshärskande som de utnyttjar så långt det bara går.

Bara nu, under november 2018, var det ett katteri som hade blivit beordrad till veterinären med tre friska djur, två katter och en hund, de ringde runt till 7 veterinärer, ALLA nekade att ta emot dem! De bor relativt nära mig (1 ½ timme med bil) och hade läst på min hemsida om mina erfarenheter, så de ringde till mig och ville veta om jag kände till en veterinär som kunde hjälpa dem, då de hade svårt att fullfölja länsstyrelsens order. Efter besök hos veterinären, som jag tipsat dem om, så fick de alla tre djuren friskförklarade!

Under 2017 hände en liknande historia, en hund ringde de till 4 veterinärer om, alla nekade att ta emot den, sedan kontaktade de mig, och gick till veterinären jag rekomenderade, och hunden blev friskförklarad.

Och då är detta endast två exempel av åtskilliga jag hört om.

Mer om veterinärer.

 

 

Olika knäppa regler

Det finns en och annan knäpp bestämmelse kring hur hundar ska ha det. Så har det funnits i alla tider, antar jag. När jag började med hund på 70-talet så skulle man ha eget kök till hundar ifall man hade mer än 2 avelstikar! Man kunde alltså endast äga tre avelstikar så skulle de ha eget kök! Förr så MÅSTE hundar som hade inhägnad gå på grus! Det kan t o m vara skadligt för hundar! Snacka om knäppt. Ett tag fick man ha högst 10 hundar i en grupp, men numera vet man bättre, hundar kan ha det hur bra som hälst i större flockar, beroende på ägaren. Man har kanske t o m förstått att en större grupp hundar med rätt ägare kan ha det bättre än hundar som lever i små flockar där någon eller några hundar är mentalt skadade och inte får hjälp för sina problem, i en sådan flock kan alla hundar bli lidande i gruppen p g a en eller ett fåtal hundar som inte är rätt hållna för att bli i psykisk balans.

Numera är det andra knäppa idéer. För att ta några exempel. Hundar ska ha en bädd vardera. Om det t ex går 20 hundar i en grupp ska de ha minst 20 sängar. Om hundarna t ex är 20 cm i mankhöjd och väger 2 kg och har sängar om storleken 195*60 cm (d v s en soffa) och neråt så ska en så liten hund ha rätt till den SJÄLV! I sängar mindre än 40*40 cm så brukar min 28 kilos hund ligga i, av egen fri vilja, trots tillgång till större sängar. Det är bara konstatera att sunt förnuft fattas tillsammans med kunskaper om hund...

Sedan jag fick reda på regeln om att liggplats så alla får plats att ligga bekvämt till att de ska ha en liggplats var, oavsett storlek på sängarna, vilket var 2015, så har jag alltid fler sängar än hundar i varje grupp med hundar. Det är nästan löjligt! Det är alltid fler tomma sängar än upptagna sängar, även när varenda en hund ligger och sover.

 

 

Hundar ska idag har bord med 60 cms höjd. Oavsett storlek på hunden. Hundarna måste komma upp på bordet. Detta är naturligtvis LIVSFARLIGT! Valpar och hundar av små storlekar bryter benen, för hjärnskakningar o s v, om de överlever fallen.

Det finns massor av inspektörer som gnäller och klagar på saker som egentligen inte är något fel, de vrider på orden så det ska låta illa, som om hundägaren har det dåligt åt hundarna. Gemensamt, som vanligt, är att de ger sig på kennlar med många hundar, speciellt om de har många sociala hundar som umgås dagligen.

Exempel är: Gnäll på att det finns för många grindar i huset, som att man inte ska kunna stänga av hundarna ibland från hela huset, t ex när de äter och sover. Klagomål på att det finns nyinköpta hundgårdsgrindar som ännu inte är tagna i bruk, då hette det i rapporten att det låg massa grindar vid infarten huller om buller (stod uppställda på en pall noga fixerade med band från transporten).

En kennel klagar de på för att hundarna är för glada. En kennel klagar de på för att hundarna är för slöa och ifrågasätter om hundarna är drogade. En annan kennel klagar de på för att hundarna är för blasé. Det som är gemensamt vid befängda klagomål är att de bor i Sverige och har många hundar. Speciellt om de har en stor flock hundar som lever tillsammans.

 

 

Bord i hundgård

Bord på minst 50-60 cm i hundgårdar är ytterligare en idiotisk regel (2015) som införts av människor som inte har hundkunskap. Likfullt måste vi följa även idiot regler eftersom det finns idiot inspektörer som bryr sig som sådana här farligare regler.

Vem som helst som har en mindre hund vet ju att om den hoppar ner från 50-60 cms höjd så kan den bryta benen, få hjärnskakning, i sällsynta fall även dö.

Men vi som har hundar måste även följa idiotbestämmelser, hur tokiga de än är.

Åtgärden är enkel. Sätt in ett trädgårdsbord och ett par stolar i var hundgård. Stolarna kan vara indragna när man inte sitter där, så hunden inte kan använda dem som steppstone och ta sig upp på bordet. En metod som vi hundmänniskor som har dvärghundar är väl förtrogen med.

Fördelen med detta, förutom att inspektörer inte kan gnälla, är att i dessa okunniga hundinspektörers ögon så ser det "trevligt" ut, och ger därför ett pluspoäng, hur sjukt det än låter. Sätter man på en duk och blomma så blir många inspektörer och hundokunniga personer saliga över hur trevligt hundarna har det på det stället.

Glöm bara inte, sätt in stolarna under bordet!

 

 

Hur blev det så här?

Varför blir det så här?

Tar man sig en funderare så förstår man att de som totat ihop sådana här ovidkommande saker till ingen nytta inte har tillräcklig kunskap. Om de haft det, så skulle de inte komma upp med sådana här olika idéer som inte gagnar hundar ett enda dugg. I vissa fall kan dessa regler däremot skada bra hundhållning.

Likaså har inspektörerna inte tillräcklig kunskap så de vet hur man ska använda lagarna för att skydda hundar från lidande. Massor av hundar är lidande, och det görs ingenting. T ex är det vanligt idag i små flockar, speciellt hos hundar som lever väldigt avskärmat, t ex en och en långt från mänsklig kontakt.

Man måste förstå att det finns massor av olika sätt att hålla hund som är LIKA BRA! Det finns inte ett enda sätt som är det enda rätta. Hundar kan bo i lägenhet, på landet, i villor, i stan. Detta är INTE avgörande för hur hundar har det. Inte heller om det finns ett enormt överflöd av hundsängar eller inte.

Säg t ex att man har en bädd var till hundarna på minimiutrymme åt hundarna. Eftersom normala sociala hundar ofta väljer att ligga tätt tillsammans så föredrar de några enstaka sängar. Resten tar endast bort utrymme från golvytan.

Har man en soffa till ett gäng små hundar så räknas soffan som en säng till en liten hund?!

Har man t ex en möbel som täcker golvet räknar det bort golvyta från hundarna. Men om man har upphöjda sängar som hundarna lätt kan springa under och kanske t o m ligga ovanpå, så räknas inte det som dubbel eller tredubbel yta...

Har man en matta mitt på golvet, den kanske är 1 gånger 1 ½ meter, då räknas det som en hundsäng. Tänk då om man har Chihuahua, ska man då ha en sådan matta till varje hund? Jag undrar när människorna tappade bort sitt sunda tänkande.

I Norge har man en "sunt-förnuft" medarbetare som kan det praktiska och som har lång praktisk erfarenhet. Kanske det vore något för alla ungdomar till inspektörer o d som springer runt och tror de är hundexperter nu för tiden.

 

 

Föda upp utanför SKK

Dessa inspektioner hör jag att vissa människor är rädda för. Många uppfödare tror att de inte är tillräckligt "duktiga" för att ha en registrerad kennel och att de är rädda att inte klara en inspektion eftersom de bara har någon hund och inte vill gå igenom granskning då de inte är "proffs".

Låt mig säga så här, de som har bara några få hundar får göra hur mycket överträdelser som helst, t o m uppenbara brott mot svensk lag, utan att en enda inspektör höjer på ögonbrynen. Jag har hört och sett åtskilliga exempel på detta i många herrans år. Det gäller inte bara SKK kontroller, utan också jbv kontrollanter. Inställningen är ju allmänt att om du har många hundar, ja, då MÅSTE det ju vara något FEL enligt de flesta inspektörer, då letar de fel, t o m där inget finns. Har man många hundar så är det kanske ändå lättare att föda upp hundar utanför SKK p g a deras behandling av oss uppfödare med många hundar.

Det känna sorgligt att skriva detta, men jag kan bara gå utifrån egen erfarenhet, och min erfarenhet är tyvärr skrämmande för folk som har många hundar, hur duktiga och bra kennelinnehavaren än är.

För mig som månar om djuren, är det lika skrämmande vad många hundar som ska behöva må dåligt för att inspektörer inte bryr sig när folk har få hundar. Alla dessa lidanden...

I mitt tycke skulle det räcka att titta om hundar är glada och friska, hela och rena, så är allt bra. Är många hundar i en grupp "knepiga", rädda, sjuka, har "problem", så är det något fel. Fast det kräver ju kunniga människor för att se om en hund är glad och orädd, eller förtryckt och mobbad. Hundantalet ska inte vara avgörande för hundens enskilda livskvalitet. Det är lika viktigt att en hund mår bra, som att varje individ i en grupp mår bra, oavsett hur liten eller stor gruppen är.

 

 

Djuraktivister

Det är inte bara i Sverige vi har "problem" men knepiga lotsas-poliser. Djuraktivister (animal rights activist) gör just nu (skrivet 2012) livet surt för bl a hundägare i USA. De jobbar bl a tillsammans med regeringen för att få allt djurägande förbjudet...

Man undrar om de vill mörda alla tamdjur eller ska vi slänga ut dem i skogen så de dör fort eller av gräsliga plågor.

Djuraktivister hatar djurägare, det är alltså inte bara kennlar, utan även de som har en hund t ex. Somliga i USA just nu döljer att de har djur för att inte riskera att få djuraktivister på sig.

Djuraktivister kollar annonser på folk som t ex säljer valpar, de är även starkt emot "handel" med djur. De gör livet surt för alla som försöker hitta bra hem till t ex en kull valpar. Många uppfödare vågar inte para sina tikar längre utan håller på att ge upp kenneln, låter den dö ut. Många är livrädda att sätta ut annons, så parar de så behåller de ofta hela kullen, om ingen i bekantskapskretsen vill köpa en av valparna så de slipper annonsera. Också blir det vanligare för varje år att man tar halva köpesymman i handpenning innan man PARAR en tik, för att vara säker på att ha hem åt de små när det är dags för dem att lämna barndomshemmet.

Dessa typer av organisationer som är anti mot djurhållning annonserar bl a i Sverige för att få djurvänner här att ge bidrag till deras verksamhet som alltså går ut på att förbjuda alla tamdjur, inklusive din hund i förlängningen!

 

 

Självutmänada "djurpoliser"

Senast på tapeten är dessa självutnämnda "djurpoliser" som leker "bror duktig". Jag, i vanlig ordning, har med mig mina hundar för att handla hundmat, då passar jag, som vanligt, på att handla lite annat också, jag kom ut från en affär, då står tre ungdomar utanför och stirrar på min bil. Jag går vänligt fram och hinner inte fråga om de vill hälsa på hundarna (som är otroligt vanligt), men nej då, de var ute för att kritisera. De frågade om jag visste att jag hade 17 hundar i bilen? De talade om för mig att jag varit borta OTROLIGT länge från hundarna. De frågade om jag visste hur otroligt varmt det kan bli i en bil? Då var tjejen tyst på pass länge att jag han svara att termometern ligger i fönstret fram för alla och envar att se klart synlig från utsidan. De frågade vad jag skulle med 17 hundar till? Det svarade jag på att det angick inte henne. Hon svarade då med att hennes mamma jobbade åt en lokal djurskyggsförening, så jag skulle stanna där tills de skulle dyka upp. Jag förklarade att jag skulle iväg och handla hundmat och hade ingen orsak att stanna där. Då drog tjejen upp ribban lite och sa att polisen var på väg, så jag sa att då hoppas jag ni skrivit upp mitt bilnr så de kunde ge dem. Då började hon med att jag hade punktering, så jag fick slå ett öga på höger framdäck, inte punktering... Så jag frågade om hon var bilmekaniker också?

Samtidigt när detta fortgår pratar en annan tjej i telefonen, och säger att det sitter 17 hundar i en helt instängd bil, alltså hon ljög, eller så var hon blind.

Efter detta ska jag klargöra hur mina hundar har det i min bil, och hur de hade det även denna gång. Två fönster var nedvevade ca 20 cm. Krok vid baklyckan gör att det även är öppet där, så det blir ordentligt genomdrag. Vattenflaskorna var fyllda som vanligt. Två solcellsdrivna fläktar satt på de två bakre, stora burarna. Hundantalet var INTE 17. Och det viktigaste av allt, termometern, som jag alltid, som rutin, slår ett öga på när jag återvänder till bilen, var på stadiga 22 grader inne i bilen, ute var det 20 grader, enligt samma termometer. För övrigt kan tilläggas att mina hundar ÄLSKAR att åka bil och följa med på våra resor. Bl a tack vara alla dessa trevliga människor som stannar oss för att klappa på mina hundar och prata hund.

Angående tiden de satt ensamma i bilen kan jag säga att jag handlat på en affär närmare Sundsvall (nära Nordic hallen), kvittot är där stämplat klockan 16,50. Därifrån ska jag sedan ut på E4:an för att åka norrut, och sedan in i fredag eftermiddagens rusningstrafik till nästa affär (i gamla IKEA huset). Därifrån är kvittot stämplat 17,34. När jag då kommer ut från den affären så är dessa rasande unga flickor på hugget...

Min slutsats, p g a att de antagligen hade långtråkigt och ville ha lite spänning i livet, kanske i kombination med avundsjuka... Troligen äger de någon egen hund som de knappt klarar av och därför inte förstår hur en annan klarar att sköta "17" hundar.

Det tragiska i kråksången var att jag på senare tid har tagit hand om många olika hundar från olika håll med olika bakgrund under en kortare tid och därav några som tidigare inte haft så skoj liv, två av dessa hundar blev otroligt stressade över detta beteende, och mådde därför inte bra, vilket naturligtvis ger mer eller mindre oro till övriga hundar i gruppen. Allt p g a flickor som ville "vara duktiga".

 

 

Djur i stress

Djur som, ofta i välmening, utsätts för stress, oftast utan att de som utsätter djuren för stress har en aning om vad de gör och vilka konsekvenser det får. Detta är idag ett spår som man slagit in på, som sagt, i all välmening. Detta måste ändras om vi inte ska ha aggressiva och folkilskna hundar i framtiden (mer än som redan finns).

Man har konstaterat posttraumatisk stress hos elefanter. Elefanter som har råkat i kläm p g a oss människor, slutsatsen är enkel, vi måste lära oss att ta hänsyn till djurs psykologiska hälsa, inte bara kroppens hälsa.

Djur är jämförbara med människor i många aspekter. Människan utsätter djur för oanad psykisk misshandel, ibland i en felriktad välmening, hade folk haft mer kunskap om djuren skulle de inte utsatt dem för stress och grava trauman. Ser djuren sina familjer splittras, förändrar djur mentalt i grunden.

Djur som hela tiden trycker ner varandra, dominerar och domineras, dessa hundar lever under en otrolig stress. Stressnivån kan många gånger avgöras endast efter ljudnivån.

Passivisering är också en stor stress för hundar.

Sjukdom är otroligt stressande för hundar.

 

 

En bra hundägare kan inte respektera dagens inspektioner/regler/inspektörer

När man, som i Sverige numera, fattar lagar och bestämmelser som motsätter bra och säker djurhållning och djurvård förlorar djurägare respekt för lagen.

Dessa lagar och bestämmelser går tvärt i motsättning till den viktigaste lagen; Att skydda djur från lidande. Detta är den viktigaste djurlagen vi har i Sverige.

När sedan inspektörer, som ska låtsas vara djurkunniga, envist ser till att dessa farliga lagar och bestämmelser upphålls tvärs emot god djurhållning så blir djurägare som bryr sig om sina djurs säkerhet att tvivla på lagen.

Att det även inrättas lagar idag i Sverige som inte går att upprätthålla för att de inte kan bevisas, fungerar också illa. Djurägare förlorar respekt för hela systemet.

När detta händer så blir det en djungel av hemsnickrade varianter för att skydda sina djur eller större antal skador p g a upprätthållande av dessa regler och bestämmelser.

Jag efterlyser SUNT FÖRNUFT och allmänkunskap om variationen hos våra djur, hos lagstiftare på djurskyddslagar i Sverige, lika som de har i Norge.

Det är helt klart SUNT FÖRNUFT i kombination med tillräcklig allmänkunskap om variationen hos t ex olika hundar, som saknas hos svenska lagstiftare.

När en lag inte går att kontrollera så blir den tandlös, de som inte vill sköta sina djur efter dessa regler och bestämmelser som inte går att kontrollera, de ljuger.

Jag känner till lagar och bestämmelser som nära nog ingen upprätthåller. Detta skapar respektlöshet, som lättare leder till fler brott mot lagar och bestämmelser.

Det finns sidor på internet som lär ut hur djurägare kan bryta mot bestämmelser så inspektörer inte kan se att de inte följer dessa bestämmelser.

De som vill maska, de har alltså lätt möjlighet till att lära sig systematiskt hur det går till.

 

Vi som är extra insatta i hunderiet har alla hört om hundägare som har förfalskat papper o s v. Flera av dessa har försvarat sig med att: "Alla gör det". Denna allmänna inställning hos de som gärna "böjer" lagar och bestämmelser förstärks alltså p g a respektlöshet mot systemet, de riskerar att påverka de hederliga till sist också.

Denna lagbrytande inställning är det närmare till om bestämmelser inte är bra och inte gör nytta, då kan även hederligt folk lättare ta till avvikelser, för att skydda sina djur. Vi gör laglydiga medborgare till lagbrytare.

Är bestämmelser alltså farliga för hundar och andra djurslag kan även ärliga människor lättare hänfalla till respektlöshet mot lagar och bestämmelser till sist.

 

 

Hot mot inspektörer

När inspektörer om och om igen kommer till djurägare och skadar djurägarens älskade djur så kan jag inte låta bli att tänka att dessa inspektörer kanske får vad de förtjänar när de blir hotade om och om igen. Det är väl karma, gissar jag.

En människa har INTE rätt att ta lagen i egna händer, eller tro den kan utöva karma, det tillkommer inte människan, det är universums rätt att ställa allt till rätta.

Vi människor har det svårt nog ändå, vårt jobb är att hjälpa och stötta varandra!

Även om jag själv inte är våldsamt lagd utan försöker ha sympati med dessa stackars förvirrade människor som kan ha mage till att skada djur, och djurägare, om och om igen, så har jag förståelse.

Även inspektörer är i största grad offer för systemet, situationen och sitt eget tillkortakommande i utbildning av sig själv och mänsklig grundläggande psykologi. Och inte att förglömma, deras okunnskap OCH oerfarenhet om djur!

Men fakta är att de är tillsatta att se efter att lagar och bestämmelser följs, och när dessa inte är bra blir resultatet därefter.

Dessa som tror de att de har rätt att skada djur är djupt förvirrade, okunniga och förtjänar utbildning så de blir bättre människor som behandlar djur bättre.

Det är synd om människor som är så förvirrade och förlorade i sin egen betydelse att de inte ser skogen för bara träd. Det gäller lika bra för inspektörer som djurägare. De behöver hjälp!

 

DET ÄR ALDRIG NÅGONSIN RÄTT ATT SKADA ELLER HOTA MÄNNISKOR ELLER DJUR!!!

 

 

Anmälningar eller inte?

Att man förr hade rätt att få reda på vem som anmälde och för vad var självklart. Då fick djurägaren en ärlig chans att försvara sig. Jag själv t ex har flera gånger blivit anmäld av folk som inte varit nära mig eller mina djur och ändå hittat på än det ena och en det andra om mig, för att jag nekat dem att köpa hund av mig. Detta har hänt mig om och om igen.

Sedan fick man inte reda på vem som anmälde, utan bara för vad. Så då fick man bevisa att dessa punkter inte var sanna. Oftast, nära nog alltid, är det helt uppenbara och behäver inte försvaras och förklaras, utan är synliga för alla som har ögon i huvudet.

Det senaste är att man får inte reda på vad man är anmäld för. Djurägare har inte ens möjligheten att försvara sig idag...

Dessutom använder djurinspektörer och andra detta faktum emot oss djurägare, om vi är ofta och mycket anmälda så MÅSTE de hitta fel, för då är det nog något fel...

Sker anmälningarna idag eller är det något som myndigheterna hittar på? Allt för att misskreditera oss djurägare och få orsak att springa här om och om igen och leta fel, fel som inte finns...

 

 

Det är ett otroligt slöseri med skattebetalarnas pengar

Numera är en inspektör rädd för mig, därför släpar hon hit dels en kollega, de slösar alltså 2 inspektörer på mina djur som mår så bra och har det bättre än de flesta hundar i Sverige idag.

Sedan efter det har hon tydligen blivit ännu mer rädd för mig, så numera har hon två poliser som sällskap också!

Alltså 4 tjänstemän för att en inspektör är rädd för mig!

En rädsla som HELT OCH HÅLLET kommer inifrån henne själv, då jag ALDRIG för en enda SEKUND har hotat henne eller på annat vis gjort någon åverkan på henne, vilket tyvärr inte kan sägas om henne. Jag nämner några exempel:

Något jag slipper när hon tar med poliserskott, så det är väl bra för mig.

Trots detta fortsätter övergreppen mot mig och mina hundar. Som exempel:

P g a allt detta känner hon sig rädd att komma hit!

Det är fullt logiskt när man tänker på det, men det innebär också att hon är rädd för sig själv, inte mig.

Hon behöver poliserskott så hon inte utsätter mig och mina djur för fler grova övergrepp än de som i alla fall fortgår.

Detta är vad jag och mina hundar ska behöva utstå p g a att hon är en inspektör och därmed har hela jordbruksverket bakom sig.

Hade hon varit privatperson så hade hon kunnat ligga mycket illa till.

Hade dessa inspektörer fått gå tillsammans med erfaren personal under sin utbildning så hade de nog fått en annan syn på hur man kan hantera situationer, t o m hur man kan hantera situationer som ibland dessutom kan bli svåra. De hade fått chansen att bli trygga i det jobb de utövar genom erfarna personer som kan sin sak.

Hade de dessutom haft en vettig djurskyddslag att luta sig mot, en som skyddar djur från lidande, så hade det naturligtvis varit ännu bättre.

Man kan alltså säga att skattebetalarna betalar för 4 myndighetspersoner ska springa här där inga fel föreligger (när inte inskektörer är här och orsakar dem) för att inspektörerna:

 

En tankeställare: En inspektör behöver erscot av 2 poliser för sina egna hjärnspöken. Sedan skäller vi på poliser för att de inte hinner utföra sitt jobb. Hur dum är människan egentligen?

 

Hur har vi våra prioriteringar?

Jag vill bara här nämna en bestämmelse som borde finnas på människor, men som inte finns, men som däremot finns på djur.

Ett visst antal hundar av en viss storlek har minimimått som de ska ha, inomhus och utomhus.

Barn, t ex lekskolor o d har ingen motsvarande regel. Jag känner t ex till dagis med mindre än 10 kvm lekplats utomhus för 17 barn! Detta införskaffades efter att en förälder protesterade, då det inte fanns någon utomhusplats för dessa barn!

Mindre än 10 kvm är inte ens godkänt som utegård till en enda liten dvärghund på 25-35 cm i mankhöjd. Alltså storlek som en liten dvärgpudel.

Dessa knappa 10 kvm blev sedan godkänd som tillräcklig för 17 barn! Dessutom lutade staketet, som bestod av tunga byggsektionsavspärrningar, så det kunde bli farligt på den platsen, det hade kunnat ramla. Hade en sådan grind ramlat i huvudet på ett av barnen hade det kunnat spräcka skallen på barnet.

Hur i hela friden prioriterar vi människor egentligen??????

 

 

Hur borde en bra inspektör vara?

En bra inspektör bör ha den grundsynen att alla hundar ska ha det så bra som möjligt, och naturligtvis alltid under lagens råmärken, då det är de reglerna som inspektörer är tillsatta att inspektera att de åtföljs.

En bra inspektör bör ta till sig olika lösningar och varianter som tycks fungera bra och gärna ta det med sig och dela med sig till andra av det. När de är i ett hem där de ser att vissa detaljer skulle höja nivån avsevärt för hundar så kan de komma med ideer, detta skulle ge dem stort + från alla djurvänner, istället för stort - för idiotiska kommentarer som är allt för vanligt idag vid inspektioner.

Att inte acceptera att hundar har det dåligt är något som jag är den första att respektera.

Att kommentera övertramp mot lagen och visa på vad som är fel är endast något man måste respektera.

 

Det som inte går att respektera är lögner och påhitt. Som exempel kan nämnas:

Att säga att hundar är dåliga i hull så ägaren måste ta hunden till veterinär för att bevisa motsatsen (för att inte få hunden omhändertagen).

Att påstå att ytor är för små när de inte är det.

 

Som t ex halvlögner och påhitt, som exempel att vrida och vända allt som vi djurägare säger och göra om det till en helt annan sanning än den som är rådande!

 

Det som är fullständigt förkastligt och helt oacceptabelt och är att betrakta som hemfridsbrott är attacker, skrik o s v. Liksom att stressa hundar, förfölja dem, göra illa dem.

 

Att kommentera ovidkommande saker är något som är fullständigt förödande, det slår många gånger tillbaka på dem själva. Som exempel:

En inspektör tyckte våra tre Borzoier var så rena! De var de enda i kenneln som inte var nybadade vid tillfället, inte ens nyborstade...

En inspektör tyckte min 7-åriga tik var en valp...

 

Att kommentera privata saker, som t ex sina egna förhållanden med sina hundar, är bra ifall det visar på något som kan vara särskilt bra exempel på något gott eller som ett varnande exempel. Dåliga privata saker att kommentera är t ex:

Min Labrador rymde hela tiden.

Alla mina djur är ensamma hemma minst 10 - 12 timmar om dagen 5 dagar i veckan.

 

Varför är sådana kommentarer olämpliga? Enkelt;

Första exemplet är givet, en som inte kan hålla en Labrador till sig är helt klart inte kunnig om hundar.

Andra exemplet visar på att de inte ens sköter sina egna djur så hur ska vi då kunna respektera att de ska tala om hur vi ska sköta våra!

 

Problemet är att deras jakt på olika detaljer blir väldigt onyanserad. När de lägger in nya detaljer att lägga märke till behövs en grundlig utbildning om vad och varför. Inspektörer måste få grepp om vad de ska inspektera.

Ta t ex klo-jakten som pågick i en drive tidigare. Det blev praksis att anmärka på alla klor som inte var ultrakorta. T ex vissa raser ska ha kraftiga och långa klor! De raserna blev i praktiken ansedda som dåligt skötta! En FÖR LÅNG klo är en klo som skadar hunden.Vissa hundar har längre klo och lång pulpa. Detta är en variant som vi inte kan lagstadga emot för att det ska se snyggt ut i ögat på människor / inspektörer.

T ex jakten på stressade hundar. Att bara stirra sig blind på ett beteende, som t ex hundar som rider på varandra, är helt förkastligt. Man måste då förstå att hundar KAN rida mycket på varandra utan att det för den skull är tecken på varken dominans eller stress. Det kan t ex vara tecken på sexlust! Alla våra hundar kan ju inte vara kastrerade innan könsmognad för att passa i mallen som bra skötta hundar av dessa inspektörer. Att bara stirra sig blind på skällande är heller inte rättvisande, mycket skällande kan bero på annat än sjuklig stress. Situationen är ofta inte optimal numera vid inspektioner, då inspektörer mer och mer uppträder minst sagt "konstigt" numera. Stereotypiska beteendemönster som kickar in är heller inte ensamt visande på dålig skötsel av hundar. Men för att bara ta dessa exempel, ser man alla dessa varianter i ett och samma hem hela tiden, så kan man nog dra slutsatsen att något verkar mindre bra på det stället. Stirra man för mycket på en enskild punkt eller en enskild sak missar man ofta helheten.

 

 

Några goda råd till inspektörer:

Om nu verkligen vill se hur hundarna beter sig naturligt, hur de beter sig när de inte är inspekterade, så ska ni iaktta hundarna i ögonvrån. Prata VÄNLIGT med ägaren. Stirrar ni på hundarna komminuserar ni med hundarna och får svar därefter. Pratar ni otrevligt med ägaren så blir hundarna oroliga. Detta är alltså ingen svår konst-art alls, bara lära sig att "tjuvtitta" som t ex vilken bra förälder som helst, de får minsann utveckla den konstarten, om de är goda föräldrar och vill veta vad barnen håller på med utan att störa och avbryta.

Vill man titta närmare på en hund så ber man ÄGAREN att ta fram hunden till sig, eller frågar ÄGAREN om hur man ska få titta närmare på den hunden, det är en helt naturlig handling i ett normalt hem som bygger på det normala beteendet i det hemmet. Alltså något som hundar ska kunna tåla utan att rubbas ur sina naturliga beteenden i den familjen, det hemmet.

En sak som borde vara självklar, men inte är det längre för mig efter erfarenhet, är att MAN TAR SNÄLLT I HUNDAR!!! Man får ALDRIG göra hundar illa!!!

Attackerar ni får ni motattack, ni får även hundarna ur balans. Är ni vänliga får ni oftast ett sådant bemötande (aggressiva människor finns alltid risk att stöta på, inte bara hos inspektörer utan även bland djurägare). Allt, även negativ kritik, går lika bra att framföra på ett snällt sätt, så att djurägaren måste förstå att något måste göras. Exempel:

Man förklarar alltså bestämmelserna och visar på uppenbara avvikelse i djurbesättningen. Sedan förklarar man att man är satt att inte se mellan fingrarna på sådant. Fel måste åtgärdas.

Är djur så allvarligt vanskötta att ett omedelbart omhändertagande är tvunget, så ska det finnas GOD DOKUMENTATION på felen. Absolut inte påhittade problem sin inte funnits. Sanningen ska vara så uppenbar att alla extra lögner ska vara överflödiga!

Far inte med osanning! Ingen som avslöjar era lögner (och ha klart för er, sanningen kommer alltid fram, förr eller senare) kan respektera er eller lita på er någonsin mer! Det rör trots allt det käraste vi har, vår närmaste familj, våra helt försvarslösa fyrfota vänner och närmaste! Vi MÅSTE försvara dem, om vi blir attackerade med bl a lögner.

Alla kan göra fel, lär er BE OM URSÄKT! Försök sedan vara nogrannare nästa gång så vi djurägare ser resultat och kan lära oss lita på er igen. Vi som verkligen älskar djur vill inget hellre än att djur ska slippa lida och vill därför att ni gör ett BRA jobb!

Döm alla lika! Gör inte undantag, utan se till att de som bryter mot t ex helt uppenbara och klara lagar och direktiv rättar till sina fel, och om det inte görs, se till att få stopp på eleändet! Vi är många som känner att dessa inspektioner är ett "spel för galleriet" när vissa uppenbara djurplågare får hålla på år efter år utan att något görs, trots återkommande inspektioner från olika instanser. Vanligt för de kennlarna är dessvärre ofta att de har hundar som inkomst och har "fina" miljöer (kring sig själva) och sällan hundar kring sig. Inte för att alla missköter sina hundar för att de har det fint eller för att de har hundar som inkomst eller inte har hundar inomhus, det måste absolut framhållas!

Vrid och vänd inte allt som ni hör, ingen vill berätta något för er, och därmed förlorar ni er förmåga att ha förankring i verkligheten.

 

Allt kan sammanfattas enkelt, behandla djur och människor med respekt, tala sanning! Bete er lika överallt, oavsett omständigheter. Ta till er och lär er allt ni kan om de djur ni är tillsatta att inspektera!

RESPEKT är ömsesidig!!!

 

 

Allt är inte guld som glimmar

Är man inspektör för hundkennlar så bör man vara som en slags detektiv. Man måste ifrågasätta allt man ser, både bra och dåligt. Först då finns det en chans att man uppfattar sanningen. Jag har många gånger sett "fina" kennlar (och privatpersoner med t ex endast en eller några få hundar) där hundarna lever i total missär helt öppet. Det är uppenbart att i sådana kennlar pågår inspektioner år ut och år in utan att något görs. Med åren är det oundvikligt att det blir flera olika inspektörer så det är uppenbart att något är konstigt i sådana fall. Inspektörerna ser troligen inte förbi den vackra ytan eller om det är en annan agenda som ligger bakom, kanske personlig?

 

 

Död

Vill ni veta hur man förstör en hund? Man gör den osäker på människan!

Bl a: Alla hundar som tvingas flytta ibland dagligen, ibland varje vecka, ibland varje månad, varje år, startar med att misstro människan! Det är så man skapar grogrund för djupt psykiskt störda hundar.

Hundar är HELT I HÄNDERNA på människan, och människan är den enda de ska kunna lita på, kan de inte lita på människan, så blir hundar nervvrak!

Många djur varje år går till en för tidig död p g a dålig mental skötsel, många fler än de som dör av fysiska orsaker.

Ett ständigt uppslitande från hem till hem är en vanlig orsak till en mycket djup och ibland livslång mental stress som kan leda till att hunden till sist blir till synes ohanterlig för det stora flertalet av människorna, inklusive många hundexperter.

Vissa hundar klarar av många flyttar, vissa klarar inte av en enda flytt. Hur de klarar flytt beror i huvudsak på två saker, hur flytten går till och vilken kunskap och kompitens den får i nya hemmet. Sedan finns det olika benägenhet till känslighet för flytt på olika raser och olika individer.

Många hundar får återkommande fysiska problem p g a psykisk press, som kan komma av t ex många flytter eller kanske enbart dålig mental skötsel.

 

 

SKK och jag

Det finns gånger när jag vill gå ut SKK (f o m 2014) och endast ha med jordbruksveret att göra, det är nog illa med jbv men det är inte möjligt att komma ifrån i Sverige om man har många hundar, vilket jag vill ha. Att ha båda inspektionssorterna kan ibland bara bli för mycket när de gaddar ihop sig och slår till på bred front, när de gett sig fan på att jävlas p g a orsaker som inte är med sanningen överrensstämmande. De förstår inte hur de ibland försämrar för djur och ibland t o m skadar djur i sin egen okunskap och iver att få spela syster duktig. Allt är så sorgligt, när det trots allt oftast är så att alla instanserna ska försöka göra det bättre för hundar, det är ju i alla fall det som i grunden är vad dessa inspektioner ska handla om (trots att det finns inspektörer som inte erkänner det).

 

Jag fick anmärkning för att mina hundar hade för litet utrymme av SKK´s konsulenter januari 2014. Det visade sig att konsulenterna i fråga hade räknat fel, jag hade alltså inte gjort något fel. Trots flera klargöranden i denna fråga så vägrade de att rätta till felet. Efter över ett halvt år hade gått så sände jag igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte, till den ansvariga på SKK för konsulenterna, denna gång sände jag en kopia på mejlen till juridiska. Denna gång fick jag i alla fall svar, av juridiska. De andra har fortfarande inte svarat. Juridiska hävde till sist spärren för valphänvisning som jag haft p g a SKK´s felräkning. Nu kommer det finns i mina papper på SKK för evigt att jag haft hänvisningsstopp ett halvt år, men inte anledningen därtill... Organisationen gör sig skyldig till förtal, så som jag ser det. Är det så vi anser att SKK ska fungera?

Kort sammanfattat så gör SKK´s kennelkonsulenter tjänstefel när de räknar fel.

De gör ytterligare tjänstefel när de inte rättar till sitt misstag.

Sedan skriver de en rapport, åker härifrån och anmäler mig till jbv med en hel bund anklagelser som inte fanns med i rapporten de lämnat här!

Hur många misstag ska vi behöva utstå från SKK?

Det finns dessutom gränser för hur mycket en god hundägare vill utsätta sina hundar för denna stress som dåliga inspektioner utgör.

 

 

Att ljuga är en konstart som de flesta människor inte behärskar. Om man bara lyssnar på dem som ljuger så kommer sanningen fram förr eller senare, ur deras egna munnar. Folk är i allmänhet inte så smarta som de tror, och deras medmänniskor är i regel inte så dumma som den tror som ljuger. Allt det handlar om är att lyssna så kommer sanningen fram förr eller senare. Det krävs ingen som helst ansträngning.

Om man upprepat går in och tar djur från en person utan att ha stöd för det och klargöra det hela logiskt med laga grund för den man tar djuren ifrån, så kommer de inte förstå, utan skaffa nya djur om och om igen, och ofelbart göra om samma fel igen, om de nu gjort något fel i förstonde. Man måste utbilda folk tills de är redo att lyssna och förstå. Först då kan de ta emot kunnande, och därmed kunna sköta sina djur bra.

Är djur inte i omedelbar fara ska inte omhändertaganden göra, enligt myndigheters egna regler och bestämmelser.

Det sägs att en alkoholist inte kan ta emot hjälp förrän den själv vill. Det gäller allt. Som t ex att komma tillrätta med ljugande som blivit sjukligt.

Detta gäller alla, även personer i myndighetspossition eller liknande.

När länsstyrelsens personal gick in här i februari 2014 så ville de säga mig att alla mina då 7 stora hundar var magra, varav en var akut mager. Jag "förstod inte" enligt inspektören hur illa det var, hunden i fråga skulle svälta ihjäl snart, så det var akut, enligt inspektören. Samma dag tog jag hunden som jbv påstod var magrast till veterinär och fick intyg på att han var i normalt hull.

Jag erbjöd mig att kosta på en vet.besiktning på samtliga mina 7 stora, men det behövdes inte, det räckte med den som var "akut mager", värst av alla stora.

När jag inte ville "inse hur mager" mina stora var så skulle det ligga som grund till ett omedelbart omhändertagande, enligt regelverket.

Om jag inte hade tagit den "magraste" normalhullliga hunden till veterinär den dagen hade jag med största säkerhet inte haft mina stora hundar idag. Säkert hade de tagit de små också...

När en inspektör gör fel och fortsätter vägra inse sitt misstag så är det stor fara att den kommer göra om samma missbedöming om och om igen. I frågan om hullet på Maximus vägrar inspektören ifråga att inse och erkänna sitt fel.

Den magra hunden i fråga, SE UCH Maximus Do Vale De Fermedo, har inlett sin utställningskarriär strax före besöket och tagit sin titel i oktober i år, han har inte en enda gång fått kommentar om sitt hull. Det har varit olika domare varje gång. Och varför skulle han få hullet kommenterat? Han har aldrig varit mager. Veterinärintyget finns långt ner på hans egna sida, liksom hans utställningskarriär som återfinns via länk långt ner på hans sida, strax ovanför veterinärintyget. M a o, han är med råge bevisat inte mager.

Dessa fakta har inte ens inspektören ifråga nämnt, trots att inspektören blev överbevisad.

 

Kennelklubbens inspektör, som kallar sig konsult, räknar fel på yta och hundantal här i början av 2014, och sedan kommer de åter i december 2014 och fortsätter hävda att hundarna hade för trångt, trots att det är bevisat att så inte är fallet.

När en inspektör gör fel och fortsätter vägra inse sitt misstag så är det stor fara att den kommer göra om samma fel om och om igen. I frågan om utrymmet på mina hundar vägrar inspektören ifråga att inse sitt fel. De borde, med andra ord, inte ha det uppdraget då de inte är tillräckligt kunniga och inte kan inse sina misstag.

 

Jag undrar om det inte är dags för anmälan om förtal mot alla de som okynnesanmäler folk. När man inte gjort något fel så ska dessa inspektörer springa i tid och otid och man för höra det det ena mer fantasifulla än det andra, man blir paff.

Ta bara mitt exempel i det fallet, jag anmäldes för att ha en papegoja som inte hade det bra, detta var förra året. Min dotters sista papegojan flyttade ut ur detta hus över 7 år före anmälan! Jag har åtskilliga sådana exempel, men nämner här endast en så man får en bild av vad som pågår.

När det gäller anmälan för än det ena och en det andra, så är det ju extra anmärkningsvärt när folk påstår saker som inte är sant och dessutom besitter officiella poster som ger dem makt över hundinnehavaren. Det är en extrem form av förtal eftersom det också är kombinerat med maktmissbruk.

 

Enligt mitt senaste svar från SKK angående att SKK´s inspektörer anmärkt på yta trots att ytan inte var fel, och att de med detta som motivation kan springa här många gånger varje år, och hitta på nya anmärkningar och låta den felaktiga anmärkningen härska. Detta är enligt SKK helt korrekt beteende från SKK´s inspektörer!!! Ta er i akt uppfödare! Vi är alltså laglösa eftersom vi väljer att avla hundar genom SKK.

Jag har så svårt att klara av lögner, varför jag närmar mig den dagen jag går ur denna klubb när de försvarar och ärar lögner.

 

Fakta: Mitt hus är igen mätt (mars 2015) så var och en kan räkna själva och se att jag hade, och har, mer än tillräckliga ytor till mina hundar, något som SKK fortfarande påstår att jag inte hade 2014. Faktum är att för varje mätning de senaste åren har mitt hus krymt lite för varje mätning, hur det nu har gått till.

Ytorna som en Podengo hade vid deras besök för ett år sedan (januari 2014) var vida överstigen, då Estrela löpte och var i kammaren vid besöket. Där finns alltså ingen som helst disskusion. Sedan var det 4 valpar (6 ½ månader gamla), Diana, Ebba, Filippa och Ingemar. Dessa var i kök och hall (med tillgång till toa som ligger vid hallen, där de nästan aldrig går in) på dagen (ofta var en av dessa unga tikar med Estrela så hon skulle slippa ligga själv), de 4 valparna fodrar tillsammans 8,5 kvm enligt jbv bestämmelser (hundar då 46-55 cm). När jag var inne vid de små var nästan alltid en av de stora valparna med tillsammans i vardagsrummet med de små, för socialisering av både stora och små. Där var även två vuxna, Aurora och Maximus (56-65 cm) på dagarna, då får man lägga på ytterligare 6 kvm, då hamnar vi på 14,5 kvm. Aurora gick ofta in och la sig i fåtöljen i vardagsrummet också. Sedan har vi Buzz, som var med mig överallt i hela huset hela tiden på dagtid fram till den dagen, han fick bo i kök och hall på natten, tillsammans med några av tikarna. Morgonen efter inspektionen flyttade han upp och hans träning i att bli rehabiliterad avbröts därmed mer eller mindre.

När jag åkte någonstans så var Aurora hemma sista året, medan de andra var med mig ute och åkte. Efter detta besök var Buzz på övervåningen, Aurora nere, när vi var ute, Aurora av fri vilja. De 6 yngre Podengona var alltså aldrig ensam hemma.

Ska man räkna noggrannt ska man egentligen inte räkna ytan som permament "boende" för 6 stora hundar hela tiden, då det i stort sätt aldrig var så många på den ytan, men trots att jag räknar så är ytan mer än nog enligt bestämmelserna. Den som vill är välkommen att komma hit och kontrollmäta. Ju fler som ser jag pratar sanning, ju större chans för mig att få SKK´s personal att inse är det inte går att hitta på egna storlekar här hos mig.

Mitt hus.

 

 

Den 21 februari 2014 bedöms en hund vara för mager av jbv inspektör, hunden är besiktad u a rakt igenom samma dag. Fortsättningen på denna storry som började 21 februari 2014 så kommer samma inspektör tillbaka 17 november 2015. Inspektionen mellan dessa var inte denna kvinna med. I vilket fall så är hennes uttalande angående hull på mina hundar att alla har bra hull den 17 november 2015! Maximus vägde då 1,4 kg mer än han gjorde som unghund vid kvinnans tidigare besök. En hund som är under två år (som Maximus var feb. -14), speciellt av denna storlek, går upp i vikt när de blir mer vuxna. Så också denna hund. M a o, han vägde i förhållande till sin ålder mindre vid det senare besöket (nov. -15) än den tidigare. Inspektören i fråga vägrar fortfarande medge att hon hade fel, trots veterinärintyg som henne är mindre värt än hennes åsikt, och trots vikter som angivet.

Vi som har kunnande och möts av okunskap av inspektörer blir helt överkörda av inkompetens. Problemet är att de har makten att förinta en bra hundägare som inte gjort fel och därmed skada många hundar på samma gång.

 

 

Höga bord och krafsande

Nu är det andra gången jag fått rapporterat till mig att inspektörer från jordbruksverket (jbv) har fodrat att småhundar ska ha ett bord som är 60 cm högt i rastgården!!! Första gången var 2014, andra gången 2015. Ska vi bryta benen av våra hundar? Det är olika inspektörer från olika delar av Sverige. Om detta är sant så är det lika befängt som jbv´s påstående att hunden har behov av att krafsa.

 

 

Absolut ansvar

För att ta ett exempel på det egna ansvaret: Jag har haft inspektörer här (som naturligtvis kommer regelbundet då jag har kennel) som givit mig felaktig information. De har tyckt jag ska sköta hundarna på så sätt som står stick i stäv med svensk djurskyddslag. Om jag följer inspektörernas anvisningar gör jag något olagligt och kan bli dömd för det, trots att jag blivit vilseledd av inspektörer. Det är alltså alltid hundägarens ansvar och ingen annans. Därför gäller det att kolla och kolla upp om och om igen för att vara på säkra sidan. Ta inget för givet!

 

 

Jordbruksverkets inspektörer har inte rätt grundutbildning

Som alltid MÅSTE teori och praktik varvas, speciellt när man lär som om levande väsen.

Då jordbruksverket tog över inspektionerna så anställde de ett gäng nyutexaminerade som inte hade erfarenhet på området.

De nya kunde inte gå jämte gamla inspektörer.

De nya har i stort sätt varit mycket unga människor dessutom. Så deras erfarenhet från privatliv är fortfarande inte tillräckligt brett för att de skulle kunna förstå och fatta bra beslut utifrån egen kunskap heller.

Vi var alla barn i början, det kan ingen straffas för, MEN de som är äldre och bossar över dessa ungdomar SKULLE ha tagit ett större ansvar att se till att rätt kompetens kom dessa ungdomar till godo och se till att de inte fattat felaktiga beslut.

Allt blev alltså teoretiskt för dessa nyutexaminerade, utan egentlig praktisk erfarenhet av den enorma variation som ryms inom bra och sund djurhantering och djurinnehav. De kunde inte förstå helheten.

Inspektörerna kastades ut på djupt vatten och hade INGEN erfaren på området som hade praktisk erfarenhet att luta sig mot.

De som de nya inspektörerna kunde luta sig mot var de som tidigare hade haft hand om att fälla djurägare och svartmåla djurägare för att rättfärdiga omhändertagande.

Inte konstigt att allt blev så katastrofalt.

Vi kan bara hoppas att framtiden med tiden blir bättre.

 

 

Utveckling bra eller dålig?

En sak som förundrar mig är alla dessa oskötta hundar som tas från sina ägare till höger och vänster numera. Hur kommer det sig att vi hundägare numera har blivit så dåliga på att sköta våra djur?

Jag själv får höra och se inkompetenta hundägare, veterinärer, djuraffärsinnehavare m m i en enormt stor proportion numera. Det var verkligen inte så förr. För att inte tala om inkompetenta inspektörer!!!

Visst har kraven på våra djurägare/skötare höjts i takt med mera kunskap, vilket är förståeligt. Räknat med detta så är ökningen av vanskötsel gigantisk! Om verkligen alla dessa tvångsomhändertaganden hade haft effekt så borde det bli mer sällsynt med vanskötsel, men det är rent praktiskt tvärs om numera. Vad händer?

Jag känner till t ex kennlar och djuraffärer som tidigare haft bättre skötsel men där det är under all kritik numera, inte i närheten av godkänt enligt regler och paragrafer, trots det så får de fortsätta att ha det lika år efter år. Så var det inte förr i tiden.

En sak är i alla fall säker, metoderna som används numera fungerar inte till djurens bästa.

Skrivet januari 2017: När jordbruksverket fick ta över arbetet och ansvaret för hundar som de omhändertog som minskade omhändertagandena till ett minimum! Plånboken pratar...

 

 

Farliga regler, onödiga regler

Vissa regler är farliga för hundar.

Vissa regler är ibland helt bortkastade, gör ingen nytta för hundar.

Anledningen till sådana regler och bestämmelser är ibland okunskap om hundar.

Ibland är anledningen t ex att reglerna är anpassade till hundar som kanske är stora och fungerar bra där men inte på små hundar.

Det finns flera sådana exempel i dessa texter.

Bord är ett exempel på något som är farligt för små hundar. Tejpade öron är ett annat exempel, denna gång på en regel som är onödig och dessutom kan leda till fara för hundar. Burförbud kan fördröja både fysisk och psykisk tillfriskning, som är skadligt för hundar. Allt finns utvecklade på olika ställen på denna sida, och andra sidor.

 

 

Skillnader mellan hundälskare och företagare

Om du har hundar för att du älskar hundar så är det lättare för inspektörer att ta dina hundar.

Har du däremot dina hundar för att ha ett arbete, en inkomst, måste inspektörer ta hänsyn till att du förlorar din utkomst av verksamheten om de tar hundarna.

Vi som älskar hundar är alltså mer oskyddade och måste vara ännu noggrannare med att inte komma i händerna på dåliga inspektörer utan protestera så fort felaktigheter begås och vara beredd att skydda våra hundar med våra liv som insats, om så behövs.

 

 

Mina hundars sjukvård

Som exempel kan nämnas att de sista åren har jag tvingats till flera veterinärbesök p g a myndigheters påhittade "sjukdomar" på mina hundar (som veterinärer inte kunnat hitta och därför underkänt inspektörers påståenden) än vad jag behövs åka med hundar som är sjuka på riktigt. Detta trots antalet hundar, som är stort.

Det ser ut som om detta är en nagel i ögat på somliga inspektörer som är besatta av att hitta fel här, fel som inte finns.

Ingen är perfekt, inte jag heller. Men myndigheternas gissningar till höger och vänster stämmer inte alls. De är helt ute och cyklar, år efter år.

Sedan är jag extremt noga att följa lagen, t o m när jag anser den har fel.

Vi har idag flera lagar som är skadliga för hundar, men jag följer dem i alla fall och försöker göra det på ett sådant sätt, med en sådan variation, att mina hundar inte skadas.

Jag vill inte sjunka till den nivån att ljuga och bedra.

Detta är ett sätt som jag haft med mig sedan jag var mycket ung. Trots att jag på senare år förlorat förtroendet på svenska lag och ännu mer för de som ska upprätthålla den, så följer jag den slaviskt i alla fall, i de fall jag vet att regler och bestämmelser existerar.

Där har vi ett stort problem idag som jag tar upp gång på gång. Regler och bestämmelser ändras regelbundet för djurskötsel numera. Men det ges ingen information om de nya reglerna.

T o m inspektörer kan inte regler utan måste kolla alla regler mot sina papper för att på så vis kunna bedöma en djurhållning, ofta tar den processen flera månader för inspektörerna.

 

 

Mitt sätt att skydda mina hundar från inspektörer

En viktig del av mitt arbete med att skydda mina hundar från lidande numera består av att försöka förutse myndigheters försök att skada mina hundar och hur jag ska kunna skydda mina hundar mot detta djurplågeri. Detta var något som jag ALDRIG kunde ha trott när jag började med hundar på 1970-talet.

Några exempel på åtgärdet jag MÅSTE ha för att inte få mina hundar förstörda av myndigheter:

Lås mellan löptikar och hanhundar och andra hundar som absolut inte får komma samman.

Ständig övervakning vid besök, det går inte att vända bort blicken en enda sekund.

Massiv dokumentation och vittnen efter myndigheter besök för att bevisa hur de ljuger.

Mental rehabilitering av hundar efter varje besök av myndigheter under senare år.

Allt detta har pågått sedan länsstyrelsen tog över inspektionerna från kommunerna. Deras metoder ändras aningens år efter år, de blir mer och mer slipade. De lär sig väl hur de ska göra för att komma undan med dessa övergrepp, så det blir svårt att bevisa hur illa ställt det är med sanningen i den yrkesgruppen.

Dessutom känner jag till MASSOR av människor som har några hundar som har MASSOR av övertramp mot djurskyddslagen, utan att myndigheter bryr sig ett enda dugg.

Djurskydd är inte prioriterat hos denna yrkesgrupp av inspektörer idag. Som sagt var: Tvärs om! De drar sig inte för att plåga hundar.

 

 

Två hinder mellan hane och löptik

Ni som känner mig har hört mig tjata genom åren att alltid ha två spärrar mellan löptikar och hanhundar.

Nu har jag igen (december 2017) fått höra om en tjuvparning p g a en som "glömde sig" och öppnat grinden emellan och "det gick så fort"...

Sådant behöver inte hända när man har dubbla spärrar mellan löptik och hanhund.

Som exempel kan jag berätta att när jag nyss hade jordbruksverkets inspektörer här och då hade jag en tik som var här för parning, hon var i köket tillsammans med några andra tikar.

Jag klargjorde att där var LÖPTIKAR vi gick in till i köket! Vi inspekterar där först.

Vi går alla in i köket. Inspektörerna tittar och tar sina bilder. Sedan ser de dörren till matrummet.

Då kutar en av dem dit och ska slita upp dörren fortare än jag hann säga STOPP!

På andra sidan dörren gick en hel kennel med avelshanar... Som tur är har jag alltid dubbla spärrar. I detta fall dörren stängt + låst!!! Tji fick de.

De hade nog gärna viljat ställa till elände för mig, men det misslyckades de med denna gång tack vare mina dubbla spärrar mellan löptikar och hanhundar.

Dessa dubbla spärrar är alltså inte för att det ska låta bra. De har räddat mig gång på gång genom åren så katastrofen inte varit framme.

Tänk om jag hade behövt lämna tillbaka nyparade tiken (och hennes "syster") dagen efter till sina ägare och meddelat att löptiken även hade blivit tjuvparad, med kanske en släkting eller kanske en hund av annan ras!!!

För att inte tala om att avelshanarna hade kunnat skada varandra i en sådan situation.

Det låter säkert som ett skämt för somliga, de flesta, att djurinspektörer beter sig så här, men tyvärr var det inte första gången hos mig, och jag har flera vänner som liksom jag har många hundar som också blir utsatta för likande attentat mot våra hundar och mot våra kennlar.

Däremot blir våra vänner och deras vänner med få hundar ofta mycket väl behandlade, så det är väl bra i alla fall, tror jag.

Det är bara väldigt tråkigt att man ska bli diskrimenerad p g a att man har många hundar i Sverige av myndighetsutövare som inte drar sig från att skada djur.

Inspektioner nu mera påminner mig varje gång om "High-Chapparall", rena rodeon.

 

 

Anmälningar ökar

En nyhet på TV idag är att fler anmäler vanvård. Det är ju gamla nyheter. Det har ju ökat stadigt sedan länsstyrelsen/jordbruksverket tog över från kommunerna. Man menar nu att det beror på att folk är mer empatiska idag.

Vilket skitsnack! Ökningen är självklar. Jordbruksverket har satt all personal som jobbar med djur att anmäla eventuell vanvård. Om de inte gör det kan de bli straffade av jordbruksverket.

Jordbruksverket har dessutom själva sagt att deras system bygger på anmälningar, det är så de kommer åt vanvård. Detta ger alla dessa människor som i alla tider har okynnesanmält för att de varit avundsjuka, elaka eller av annan onödig orsak, att gå i spinn och anmäla i massor. Tidigare så avslöjades okynnesanmälarna efter 2-3 gånger och sedan hade de inget mer för att okynnesanmäla. Idag blir lögnare lyssnade på av jordbruksverket! Sådant här sprider sig och gör att anmälarna får reda på att det lönar sig att anmäla, så då kan de hålla på i all oändlighet, med jordbruksverkets goda minne och uppmuntran.

Det intressanta vore att veta hur många av anmälningarna som är relevanta. Samtidigt säger inte det hela sanningen heller, då det dels ljugs i rapporter av jordbruksverkets inspektörers besöksrapporter och det dessutom finns flera lagar som är motsatt till varandra i djurskyddslagen, vilket gör att djurägare hamnar i moment 22. Om de gör det ena så är det fel, gör de tvärs om är det också fel! Allt enligt de lagar och bestämmelser som jordbruksverket helt på eget bevåg tagit fram i all hast och i skymundan.

Något som är vanligt idag är att en som blir anmäld får en anmälan på sig av vissa orsaker, och sedan, om det finns anmärkningar efter jbv besök så´är anmärkningarna på andra saker än vad anmälan gäller, gång på gång. Ibland gång på gång mot samma djurägare! Läser man sedan på om anmärkningarna så är det oftast av sådan art att djurägaren har mycket svårt att bevisa motsatsen! Det luktar skumt i min näsa. Något är fel. Väldigt fel.

Att det ökar mest med anmälningar mot sällkapsdjur talar sitt fulla språk, det är där det oftare är hjärta som styr, istället för hjärna och kunskap.

Att fler har kunskap idag och därför oftare anmäler sägs det idag, det är rena rama skitsnacket. Tvärs om!

Idag sätts nya lagar och bestämmelser in i skymundan hela tiden, på löpande band, utan att det på minsta vis informeras om det. Förr t ex så sattes ALLA nya lagar och bestämmelser ihop under flera års tid med rådfråging och stor kunskap. T ex kennelklubbar, brukshundsklubbar o s v var instanser som yttrade sig om ev. kommande bestämmelser, och kunde därmed bidra med sin kunskap. Idag sker inte så. När det förr kom ut nya bestämmelser var det över nyheterna! Alla visste. Sedan fick dessutom ALLA tillståndspliktigade verksamheter nya lagen i sin hand i sin helhet så de visste vad de skulle rätta sig efter. Dessutom fick ALLA som fick besök av insektörer en sådan lunta också, varje gång nya bestämmelser fanns som den djurägaren inte hade fått. Om djurägaren hade tappat bort sin lunta fick de ALLTID en ny av inspektörerna! Alla visste vilka regler som gällde.

Idag är det en djungel på internet som består av tusentals sidor och undersidor, som är omöjliga att hitta i. Ingen information som helst går ut till allmänheten eller till djurägare/djurvårdare. Idag får dessutom inte djurägare information om vilka regler och bestämmelser som gäller.

Fakta enligt länsstyrelsen/jordbruksverket=ca 13,600 anmälningar 2017 och drygt 14,500 anmälningar 2018. Enligt uppskattning tror man att 2019 kommer att ha fler anmälningar innan året är slut.

 

 

Egen erfarenhet, skillnader hos inspektörer

Arbetare styrs av sina chefer. När chefen är dålig, är arbetarna dåliga. Är de INTE dåliga så blir de snart, eller slutar jobba för en dålig chef. Så är det på arbetsplatser.

P g a flytt har jag själv haft nya inspektörer som besökt oss på nya adressen nyligen (sommaren -19). Tidigare gick jag under inspektörer från Gävleborg. Nu från Örebro.

Jag måste säga att skillnaden var ENORM!

På förra stället så ljög sig inspektörerna fulla mitt i ögonen på mig. Dessa höll sig till sanningen.

Exempel: Förra inspektörerna påstod att veterinärintyg på att hundar var ok sket de i, därför att deras ord gällde över veterinärens.

Jag har själv läst på bl a om denna lag. Veterinärens ord gäller över inspektörernas. När jag sa det så nekade gamla inspektörerna till det. De hävdade att de som inspektörer var högre instans. När jag sände in veterinärintyg (vilket jag fick göra upprepade gånger) efter deras besök så lotsades de om att de aldrig fått dem!

De inspektörer som var här talade om å det bestämdaste att veterinärens ord gäller över deras eget ord, de här inspektörerna höll sig alltså till sanningen (detta är endast ett exempel, MÅNGA fler finns).

På förra stället så var de aggressiva och elaka mot både mig och mina djur. Här fanns det inget som helst sådant. Snarare fullständig vänlighet och hänsyn.

För att bara nämna mitt sista besök som skedde på gamla adressen, då klättrade jordbruksverket med anhang in, totalt 5 personer, och stängde inte efter sig, och spridde ut sig över 156 kvm hus och nästan 2,000 kvm mark. Jag fick inte stänga in hundar, då skulle jag bli anmäld och fråntagen mina hundar hade de upplyst mig om åtskilliga gånger.

Jag som ensam fysisk person vid tillfället kunde omöjligt hålla koll på alla 5 personer.

Det skedde vid varje besök konstigheter. Så också denna gång. Hundar trängdes upp i ett hörn och fick inte flytta sig därifrån i över 15 minuter av 3 personer.

En person provocerade en av mina hundar oavbrutet under hela besöket, ett besök som varade i flera timmar (vilket var det normala där).

Tidigare inspektörer kunde inte räkna. Inte ytor. Inte hundar. Inte valpar. Inte kön. Kort sagt, de kunde inte räkna alls!

Nya inspektörerna hade ENORM BRA rutiner och KORREKTA! Mer behöver inte sägas om det.

Tidigare inspktörer förvrängde allt jag sa, tog några ord av det jag sa och hittade på sin egen sanning, när jag upprepade hela sanningen så stängde de öronen. Sedan kom skrivna rapporter som angav deras sanningar som inte var sanna eftersom de bara tagit med en bit av vad jag sagt och dessutom oftast ha förvrängt vad jag sagt.

Här hörde de hela meningen och förstod vad jag sa.

Exempel: Jag talade om för båda att jag har mat står framme hela tiden, vilket alla besökare kan se med egna ögon. Sedan ger jag extra mat efter behov, alltså individuell utfodring.

Första delen hörde båda inspektörerna. Mina gamla inspektörer hörde inget mer. De nya hörde hela meningen och visade att de förstod vad jag sagt då de återkom till denna utfodring under resterande pågående inspektion.

I rapporten efteråt så stod det att mina hundar endast fick mat som stod framme hela tiden. (Detta är endast ett exempel, det finns MASSOR av sådana här exempel endast utifrån min egen erfarenhet).

På gamla adressen drog sig inte inspektörerna för att skrika och hota oss. På gamla adressen klampade inspektörer och deras anhang in med oskyddade skor m m. De riskerade att sprida smitta till mina hundar efter att de varit och klampat överallt innan de kom till oss!

Dessa för mig nya inspektörer tog automatiskt på sig skoskydd innan de gick in! Tala om att inte vilja skada hundar! De nya inspektörerna var verkligen upplysta, kunniga och hänsynstagande.

På gamla adressen drog sig inte inspektörerna för att kuta runt överallt där inte ens en enda hund fanns, de kunde fota 50-tal bilder på tomma rum. Öppna lådor med mina trosor i m m. Rycka upp dörrar och grindar utan hänsyn till djuren. Förnedra oss.

Här förekom inga som helst sådana övergrepp.

 

 

Att avvika från norm i Sverige är "farligt"

I mitt tycke är ett barn ungefär samma jobb att sköta bra som 100 hundar. Detta är något som MASSOR av människor har hört mig säga i snart 30 år. Detta trots att jag har haft ett av de snällaste och enklaste barnen att fostra som gick att få. Hon var min ängel. Hon startade sitt liv genom att äta, skita, smila, sova. Hon var aldrig sjuk. Höll mig aldrig vaken om nätterna. Ett tryggt, rent och snällt barn. Trots det är arbetsinsatsen 1 på 100 i mitt tycke.

Om det beror på att jag är ovanligt synkad med mina hundar eller vad, vet jag inte, men jag har vänner som numera har barn som förstår PRECIS vad jag menar och håller med.

Jag själv tycker det är ett underverk med de som klarar av många barn. Jag skulle behövt haft en otroligt fantastisk pappa till mina barn om jag skulle klarat av en hel "kull" med små människobarn (misstänker jag). Det innebär INTE att jag tror att alla som har många barn missköter sina barn. Själv tror jag att de flesta som har många barn viger sitt liv till den livsstilen och därmed har alla chanser att bli duktigare föräldrar!

Dessutom är det så att så fort man avviker från norm i Sverige så anses man suspekt, och har ögonen på sig, så man kan ge sig den på att gör man något som i andras ögon anses "konstigt" så ska det anmälas! Alltså det är ett enormt fokus på de som har många hundar eller många barn.

Det när det finns MASSOR av vanskötta hundar som lever som ensam hund i familjen eller i en mindre grupp hundar.

Det finns de som har få hundar och missköter dem och gör ständiga överträdelser mot regler och bestämmelser år efter år som får hållas mer eller mindre öppet i årtioenden utan att något görs, trots att inspektörer känner till det hela. Det är uteslutande de som har få eller en hund som får hållas helt öppet.

 

 

Exempel på hur jag blivit behandlad

En och samma inspektör var ca en sekund ifrån att släppa ihop två 25 kgs hanar som ville döda varandra, och inspektören var VÄL MEDVETEN om det, utan MINSTA tvekan.

Vid ett senare besök av samma inspektör igen var det enbart min låsta dörr som gjorde att inte alla avelshanar släpptes ihop med en höglöpande tik, inspektören var noga informerad om att vi var inne hos löptikar några minuter före hennes försök.

Vid ett senare besök av samma inspektör så stängde hon inte grinden (alltså samma inspektör igen) utan lämnaden helt öppen till min kennel, mina hundar hade kunnat bli överkörda! Hade jag haft löptikar vid tillfället hade de blivit ihopsläppta!

Jag är en extremt snäll människa, så jag har sagt att hon är dum. Men med facit i hand efter all "klumpighet" måste t o m jag inse att det är medvetna försök att skada mina hundar och därmed mig också.

Ska vi sedan lägga till alla felaktiga redogörelser och beslut som samma inspektör skriver och fattat, så blir det hela än mer alarmerande.

En gång ålades jag att ta hund till veterinären för han var så mager så han höll på att svälta ihjäl! Ett par timmar senare åkte vi hem från veterinären med intyg att hullet var perfekt på en hund av den rasen, åldern och könet. Läs ovan mer om detta.

Jag åläggs att ha fler liggplatser till hundar trots att alla hundar har FLER bäddar än vad som är bestämmelser för.

Jag åläggs att åka till veterinären med tre friska hundar för intyg på att de är friska, vilket de naturligtvis är.

Det redogörs i rapporter att det saknas vattenkoppar, fast det finns. De har t o m BILDBEVIS på det, som de själva tagit!

De påstår att en hund kliar sig, som inte kliat sig varken före eller efter, och så vitt jag såg inte en enda gång när de sa att den gjorde det heller.

De har sagt att en hund hade tovor, som inte hade tovor.

De påstår att en hund var mobbad, som inte var det.

De påstår att jag inte har förvaringsplats till foder, trots att jag har det.

Behöver jag fortsätta? Man får väl bilden rätt klar för sig...

Hur mycket inkomptent kan en människa besitta? Det är ju uppenbart att denna inspektör jobbar hårt för att försöka skada mina hundar och även skada mig och därmed igen mina hundar!

Vissa människor borde utan tvekan ha djurförbud. Jag vet en jag skulle ge djurförbud med omedelbar verkan om jag var inspektör.

 

 

Egna erfarenheter

180124 utsattes min kennel (=jag och mina djur) för en inspektion. Starten gick till som följer:

Vad gör man när man blir utsatt för övergrepp av myndigheter?

Den 24 januari 2018 fick jag oväntat besök.

Först kommer 4 myndighetspersoner och klättrar över grinden vid vägen som är låst.

Ringklocka sitter på sidan av grinden. Telefonnummer finns skrivet på grinden. På grinden finns också skyltar om hundar.

De klättrar över.

Sedan går de fram till våran grind till inre hägnet.

Denna grind är knyten med ett kraftigt rep i dubbelknut, på insidan. Spjälorna är 4 cm breda.

Från utsidan tar de in fingrarna och lyckas knyta upp dubbelknuten på det 1,5 cm tjocka repet kring denna grind, också denna grind med varningsskyltar om hundar.

Sedan lämnar de denna grind öppen (och släpper därmed ut hundarna).

De går sedan till ytterdörren och tränger sig på, så dörren står på vid gavel med 4 fullvuxna människor mitt i dörren, sparkandes in fullt med lössnö.

Jag blir tvungen att säga till två gånger innan de flyttar sig så jag kommer fram och kan börja hiva ut snö, så ytterdörren gick att stänga, så 3 kullar valpar inte skulle frysa ihjäl!

Vid det laget har 10-veckors valparna sprungit runt som galna av lycka över alla uppståndelse, nyvakna. De har också under hela denna procedur till sist hunnit kissa och bajsa på golvet (som alla hundkunniga vet med valpar ska de ut när de är nyvakna för då gör de sina behov).

Därmed blev jag tvungen att skynda mig att ta upp allt, d v s 4 små bajsar efter 4 stycken 10 veckors valpar, och 4 små pölar efter 4 stycken 10 veckors valpar.

Valpar som jag jobbar med som en tok för att få rumsrena. Två timmar innan var de rastade. 2 timmar före det var de rastade. 3 timmar före det var de rastade. Man ser ganska fort att jag gör mitt bästa för att få 4 valpar rumsrena. Sedan kommer dessa människor och förstör hela träningen. Och sedan anklagar de mig för att mina hundar inte är rumsrena!

När sedan tre av dessa människor stod i hallen och en fjärde stängde grinden till övervåningen och gick sedan in i vardagsrummet. Jag såg hur hon sträckte fram handen och stängde grinden MED FLIT när hon passerade! När jag såg detta så öppnade jag grinden igen så fort jag hann, några sekunder senare. Sedan kom den sista inspektören tillbaka till hallen och sa att hundarna inte kunde gå upp på övervåningen! Tji fick hon, jag hade redan öppnat igen efter henne! När hon såg det så fick hon lägga ner den lögnen.

Samtidigt när allt detta sker börjar de med att anklaga mig för att ljuga, detta när det är de som ljuger! När jag vill ha fram papper på det hela så "kan de inte hitta dem". Jag fick låna dem min telefon för att reda ut detta, trots det så kunde de inte reda ut det hela.

Jag ska alltså försvara mig mot lögner, samtidigt som jag ska få 4 personer att flytta sig, få bort snö från ytterdörren, få igen ytterdörren och sedan städa efter valpar.

Vad gör man?

Idag dör de flesta människor i Sverige av hjärt- och kärl-sjukdomar, hjärt- och kärl-sjukdomar är kraftigt kopplade till stress. Själv utsätts jag av stress av dessa inspektörer varje gång de tar kontakt, p g a deras lögner som jag ska behöva försvara mig mot. P g a deras stress så blir öven mina djur stressade. P g a deras hot mot mig och mina hundar ökar stressen. Denna stress aktiverar min reumatism så den blir värre dessutom, något som knappast gör saken bättre.

Jag känner till flera som tagit sitt liv p g a olika jbv inspektörer på olika ställen i Sverige. Alla LEVDE för sina djur och levde ensam med sina djur. Alla djur hade det bra som jag känner till.

Vi ska skydda våra djur från lidande, men vi kan inte avvisa det som ensam står för största lidandet i vårt hem, inspektioner utförda av folk som ska vara djurkunniga och upprätthålla lag och ordning i djurhanteringen.

Sista två besöken hos oss har inspektörerna haft med sig poliser, två styckna vid varje tillfälle.

Denna gång erkände ena inspektören att hon är rädd för mig!!!???

Jösses, vad är jag att vara rädd för?

Hon bör, och är nog innerst inne, istället rädd för sig själv och alla lögner och övergrepp som hon har utövat här och att hon ska få stå till svars för dem, det är vad jag tror.

Själv har jag inget otalt med någon som behandlar mig väl, oavsett om det är inspektörer eller poliser eller vad som helst.

Jag dömer inte folk men behandlar varje människa efter förtjänst.

Kanske är det en tidig lärdom från att växa upp med många "höjdare" som lärde mig att i de kretsarna finns många "skitstövlar" också. Att vara rik, ha mäktiga possitioner, långt mer mäktiga än en sketen inspektör eller polis, är ingen garanti för att man är hederlig och behandlar människor och djur väl. Det har jag lärt mig genom åren.

 

Förr i tiden fick man reda på vem som anmält och för vad.

Sedan slutade de att tala om vem som anmält.

Numera säger de inte ens vad man är anmäld för.

Hur ska man då kunna motbevisa och försvara sig mot allt förtal?

 

Detta väcker frågor. Är man ens anmäld eller hittar de på? Varför får man inte försvara sig?

 

 

Egen erfarenhet: Myndighetspersoner ljuger och sedan skyddar de varandra

Djurskyddsmyndighetens förfarande idag för djurskydd bygger på angiveri och enbart angiveri. Inom djur är det så att ju dyrare djur, ju mer "angiveri". Det är nästan undantagslöst sådana som har MYCKET LITE eller INGEN erfarenhet av större djurhållning. Angivarna som har lite kunskap har nästan undantagslöst, i alla tider, varit av det slag som människor ska SKÄMMAS för hur de talar om folk. Det har helt enkelt inte handlat om djurskydd utan om att göra livet svårt för vissa MÄNNISKOR. Alltså djurägarna. Det dessa människor inte tänker på är att de gör livet svårt för djuren också "på köpet".

Men så borde vi, liksom förr, ha inspektörer som använder sina ögon och ser om det stämmer, det som angivarna har påstått.

Jag har ännu aldrig fått en anmälan på mig som det legat ett enda sant ord i. Lika gäller en stor del av mina vänner. Någon enstaka gång har någon träffat i närheten av sanning men det har undantagslöst varit när anmärkningen har varit av det slag som inte är negativt för djur.

Problemet är att idag anses man dålig om man får anmälan på sig, vare sig man har gjort något fel eller inte. Då hittar vissa inspektörerna på fel som inte finns för att kunna springa sina egna ärenden och bli av med en djurägare de inte gillar och/eller anser besvärlig.

Inte ovanligt tycker inspektörer (som idag oftast är väldigt unga och därför har de med automatik mindre erfarenhet) att alla djurägare med lång erfarenhet och stor kunskap är obekväma att ha med att göra. Det är sorgligt att dessa istället för att ta till sig mer kunskap försöker förgöra alla som "är bättre än dem". De vill bli av med dem för att slippa ha med dem att göra. De vill lotsar vara den som är duktigast...

Jag kan nämna ett exempel, på den tiden när det var kommunen som hade hand om inspektionen, d v s då de betedde sig som folk, så fick jag veta att jag hade fått ett anmälan på mig från djupa södra Sverige, och med tanke på den kraftiga brytningen hade inspektören frågat om de varit hemma hos mig, men det fick hen medge att hen hade aldrig varit hemma hos mig. Då frågade inspektören om hen någonsin sett eller pratat med mig, men så var ju heller inte fallet, men hen hade minsann läst på internet så hen visste minsann att sådana som jag skulle bort! Redan innan besöket hade den kloka inspektören avskrivit det hela. Så lätt var det på den tiden. Inspektörerna gallrade i tokpratarna och gick inte på vilken skit som helst sprungna ur ingenting.

Så kan vi nämna ett exempel från nutid, där har inspektörerna påstått (under besöken) att jag fått sex anmälningar på mig sammanlagt innan och under de senaste fem besöken de gjort hos mig, de faller på tidsrymden 2014-18. De sa dessutom att min äldsta överklagan är nerlagd vid ett av besöken (januari 2018). Jag fick nyligen (juni 2018) reda på att äldsta överklagan är INTE nedlagt. Jag fick också skriftligt på att de sex anmälningarna har dessutom varit en anmälan! De har alltså ljugit för mig (om bl a detta och MYCKET MYCKET mer).

 

 

Myndighetspersoner skyddar varandra

Erkänna problem är svårt för myndigheter (och andra chefer i omfattande företag). Dels för att det är chefen som ska ragera och gå vidare, om de gör det så missgör de sig själva. De kan t o m förlora jobbet. Dessutom kan det kosta företaget/staten en väldig massa pengar, och om det så gör, så är risken ännu större att några högre tjänsteman för gå. De förlorar sin inkomst och kanske sina arbetskamrater. De blir dessutom kanske utmålade som dåliga och får svårt att få nytt jobb.

Man lotsas att myndighetspersoner som backas upp av sina specialist advokater inte har något att förlora och alltid står för sanningen, medan deras motpart kan man inte tro ett ord på, för om de försvarar sig är de paranoida, bara försöker skylla ifrån sig, vägrar se sanningen o s v. Men myndighetsperson är hederligast på denna jord, varje ord de säger är sant.

Jag är snart att tro att det fanns fler hederliga tjänstemän förr, i alla fall utifrån mina egna erfarenheter. I mitt fall är det ganska ofta som myndighetspersonerna talar emot sina egna "bevis". Egentligen ska jag inte behövar försvara mig, om allt granskas av en person som har ögon i huvudet. Personen behöver inte ens kunna ett dyft om hundar för att se alla fel i det så kallade faktamaterialet.

När staten tog från mig för ett värde av ca 1 miljon så fick jag bära den kostnaden själv, trots att rätten kom fram till att staten hade gjort fel som tog hundarna. Anledningen till det var att jag hade en hobby och inte ett arbete med det fråntagna. Kostnaderna för att försvara mig fick jag endast tillbaka "några kronor" på i jämförelse med vad försvaret hade kostat (och kostar än idag).

 

 

Antal hundsängar

Jag blir antastad av jordbruksverket om antal hundsängar till hundarna.

Sedan flera år tillbaka kontrollräknar jag sängarna så fort det är någon hund som byter utrymme.

Nu (oktober 2018) släppte jag ut två hundar som löpt i stora gruppen och då kontrollräknade jag sängarna igen, som är flera än antalet hundar i grupperna sedan flera av år tillbaka.

Idag (oktober 2018) har jag: 16 hundsängar i vardagsrummet, matrum 10 stycken. Hall 1. Kök 9 sängar. Hallen uppe på övervåningen 4 stycken. Sovrum 5 hundsängar. Totalt 45 sängar i utrymmena där hundarna vistas.

De flesta hundsängarna och platserna sängarna är placerade på är inget nytt, utan så har det varit i stora sett i MASSOR av år.

Hur kan myndigetsutövare få det till att mina hundar inte har tillräckligt med sängplatser?

 

 

Egna erfarenheter sommaren -19

Att bli behandlad som en människa med respekt eller som en lögnare och idiot? Vilket föredrar du? Jag vet vilket jag föredrar.

Att bli ljugen på, om och om igen, eller bli behandlad utifrån sanningen, vilket föredrar du?

Att få besök som gör hundar uppskrämda och illa behandlade, rent hotade, eller få besök av folk som älskar hundar, vilket föredrar du?

Jag utsattes för HEMSKA inspektörer av SKK, sedan fick jag bra SKK inspektörer två gånger på slutet innan jag flyttade.

Jag fick jbv inspektörer som betedde sig kriminellt mot mig OCH mina hundar och blev värre år för år. Detta tills jag flyttade.

Jag har nu på nya adressen haft en inspektion av vardera sort, och både jag och hundarna har haft mycket trevliga besökare, som inte ljuger, som är vänliga, som håller sig till sanningen och förstår sig på och älskar hundar.

Man skulle lätt ha kunnat tro att de tidigare inspektörerna var totalt okunniga, men med åren kom jag fram till att de visste precis hur mycket de skadade mig och min familj, d v s mina hundar.

Även om det tar tid att göra allt så perfekt som jag hade för hundarna förrut på gamla adressen nu på ett nytt ställe, så hade vi inget annat val än att flytta, eftersom vi blev för misshandlade.

Jag måste skydda min familj.

Det är sjukt att en instans som är tillsatt för att skydda djur tvingar människor ut ur hus och hem, för att skydda sina djur från djurplågande inspektörer m m.

Dessutom är det något som tydligen ska anses lagligt, eftersom överklagan inte hjälper, trots att de själva har lämnat bevis för sina lögner och övertramp, om och om igen.

 

 

Överdrifter och myndigheters snedvridning

Det går att missbruka allt här i världen. Så fort något går till överdrift kan det bli farligt. Därför gäller det att inte missbruka tillbehör, metoder eller vad man än pratar om. Det innebär inte att metoden/tillbehöret är farligt i sig.

Ta t ex en tandboste, den ska inte förbjudas, den behövs. Överdrivet borstande med hård borst och hård hand skadar tänder och tandkött! Samma gäller t ex vatten. För mycket vatten gör dig sjuk, det innebär inte att man ska förbjuda vatten.

Vart vill jag komma med detta?

Detta ligger som grund till nästan alla nya förbud och bestämmelser på jordbruksverket/djurskyddslagen. D v s allt ska anmärkas på, trots att djuren har det som prinsar och prinsessor. På så vis kan de göra det bästa till det sämsta, om de vill.

Att skydda sig och sina djur mot djurinspektörer som ska följa dessa regler och bestämmelser är lättare sagt än gjort. Alla skrifter som de producerar gör att allt kan vara "bevis" för vanskötsel.

Exempel:

Detta är bara några exempel, så man fårstår hur lagar och bestämmelser fungerar numera. Djurägare är rättslösa i dagens system, om inspektörer väljer att vinkla det så.

 

 

Olika skötsel av olika sorts hundar

Vi kan inte ha samma skötsel av alla hundar oavsett storlek och modell i allt. I vissa fall skiljer det sig.

En självklar skillnad är bl a pälsvård. Pälsvården måste vara i förhållande till hundens päls. En annan: Hundar är ämnade för olika saker och behöver stimulans efter sina sina mentala behov.

Men det finns sådant som inte tycks vara lika självklart.

T ex förr skulle man ha grus i botten på hundgårdar. Att sätta en liten ettkilos hund på grus gör att de lättare stukar sig, bryter klor, kanske t o m bryter benen. Jag hade en gång en hund med bruten tå, det tog månader innan hon kunde gå normalt igen utan smärta efter det trots veternärens hjälp. Till mycket små hundar är det alltså inte lämpligt med grus.

Ett annat exempel: Mycket små och unga dvärghundsvalpar går upp långsammare i vikt än de något större valparna och valpar av stora raser. När de väldigt små dvärghundsvalparna börjar komma upp i ett kg så går det fortare.

Valpar av stora dvärghundsraser och större är det i allmänhet inga problem med att lämna ifrån sig när de är 8 veckor. Om man däremot lämnar ut 8-veckors valpar som väger mycket under ett kg, så riskerar man deras liv! Risken att de allra minst blir sjuka är enormt stor. Om de blir sjuka och man lyckas få dem att överleva är det inte ovanligt att de får följdsjukdomar, dåligt immunförsvar och förkortat liv.

Ytterligare ett exempel, bord. Att låta små hundar gå runt på bord är FARLIGT! Man får aldrig t ex lämna en hund på ett trimbord, inte ens om hunden sitter fast i "galje". Man ska ALLTID ha minst en hand på hunden. Allt för att inte riskera livet på hunden. Sedan finns det lagar numera som säger att vi ska ha höga bord till hundar! Det är helt sjukt!

Nytt exempel: En S:t Bernhard eller Irländsk varghund kan behöva gamla hundars skötsel redan vid 6-7 års ålder, ibland t o m tidigare, medan en liten hundras kanske behöver extra omvårdnad för gamla hundar vid 10-12 års ålder, ibland kanske redan lite tidigare, speciellt för något större småhundar. Mellanstora hundar är i allmänhet däremellan.

Att betrakta en utställningshund av extremt stora och tunga raser som veteran först vid 8 års ålder, är inte rätt, tycker jag. Att betrakta en avelstik som avelsmässig upp till 7 år en extremt stora och tunga raser är i det närmaste djurplågeri. Att ta 5 kullar på en tik av extremt stor och tung ras är att mer eller mindre avla ihjäl en tik, Att para en tik av extremt stora och tunga raser vid 1 ½ års ålder är att förstöra en tik. Risken är extremt stor att hunden aldrig kommer utvecklas normalt efter en sådan tidig avelsdebut.

De flesta regler och bestämmelser vi har idag är anpassade till mellanstora hundar (alltså inte alla regler utan de flesta). De är i regel inte anpassade till större dvärghundar, inte något mindre stora hundar, utan mellanstora hundar kring 50 cm i mankhöjd.

 

 

MASSMORD PÅ BEGÄRAN AV MYNDIGHETER

Staten förordar och tvingar igenom massmord på MASSOR av djur varje dag runt om i Sverige (skrivet 2018).

Ett enda exempel: enligt dem finns det vissa djurslag som man inte får ha en och en, utan det måste finnas MINST två av dem tillsammans.

Detta för att de djurslag de utpekat är utpräglade flockdjur.

Detta gäller INTE hundar, trots att hundar i allra högsta grad är UTPRÄGLADE flockdjur.

När man kanske p g a hög ålder, sjukdom eller annan orsak tvingas ta bort den ena så mördas ofta den andra också, för annars MÅSTE de skaffa en till!!! Annars blir de anmälda!

Jordbruksverket har fått veterinärerna att bli angivare åt sig idag.

Djur som anses av länsstyrelsen/jordbruksverket inte kunna leva en och en är bl a: häst, får, get, kanin, finkar, undulater etc.

Det sker ett stort avlivande av friska djur som inte får leva sina liv eftersom länsstyrelsen/jordbruksverket hittat på dessa idiotiska regler.

Det finns många enskilda individer av så kallade flockdjur som inte ens vill veta av artfränder. Det finns många gamla djur som gärna hade lufsat på sin tid ut. Nu ska de mördas!

Förr var det ju så att om en blev ensam och olyckigt löste man den situationen. Men om allt gick bra så fick det vara så.

Idag är vi människor under kraftigt reglerat förmyndarskap av folk som ibland skadar djur eller t o m ser till att de mördas i förtid.

Är det djurvänner?

Länsstyrelsen/jordbruksverket använder veterinärerna som sin förlängda arm för att genomdriva dessa massmord.

Veterinärer hotar allt som oftast att anmäla djurägaren av diverse orsaker, bl a om den avlivar ett djur och det blir en annan kvar ensam av dessa djurslag som länsstyrelsen/jordbruksverket utsätter för dessa massmord.

Hur mycket ska vi som VERKLIGEN värnar djur behöva utstå? För att inte tala om djuren!

FRISKA DJUR MÖRDAS!

 

 

Anmärkningar vid inspektioner är vanligare än man tror

Det har kommit fram att 70 personer som är förtroendevalda i LRF (=Lantbrukarnas riksförbund) har brutit mot djurskyddslagen (skrivet 210119). Av dem har 17 personer dessutom djurförbud.

Jag undrar vad man kommer fram till om man granskar till exempel SKK´s personal.

Fler nyheter.

 

 

Omhändertagande

Jbv inspektörer har rätt att förorda ett omedelbart omhändertagande om de anser att akut fara förligger för djuren.

Läs mer om omhändertagande.

 

 

Smuggling

Jag säger igen, är det konstigt att smuggelhundar ökar? Knappast. Då har folk inte fattat ett smack. Det finns en enorm mängd med uppfödare som slutat eller dragit ner på hunduppfödningen. Den vanligaste orsaken till att uppfödare drar ner på verksamheten eller avslutar den helt av alla de jag pratat med de senaste 10 åren tycks vara jordbruksverket. Deras oavbrutna ändrande av regel som inte ens de själva kan på stående fot och som djurägare är SKYLDIGA att kunna och rätta sig efter, även när de nya reglerna införs i skymundan och inte kommer till allmänhetens kännedom, om man inte lusläser var eviga regel och bestämmelse på daglig basis, vilket är mer än en heltidssyselsättning och inte ger utrymme för att sköta djur samtidigt är ett stort problem. Anledningen är två: Dels kan INGEN sköta allt perfekt. Dels använder deras inspektörer detta för att göra sig av med sådana de inte gillar, oavsett varför. En annan avgörande sak är att de blir trackaserade av inspektörerna. Dessa företeelser är det i slutänden alltså standsanställda som ligger bakom. Sen försöker de se till att det inte kommer hundar insmugglade. Det är bara önska dem lycka till. Men deras regler har vi ju redan fått hit så många nya sjukdomar som plågar våra svenska hundar numera, så det kan väl komma lite mer, eller?

 

 

VARNING!

Ni som har många djur eller kanske en eller två och får klagomål på dem, akta er! Lämna för all del ALDRIG djuren själv, inte ens för att bara åka och handla 30 minuter, när du kommer hem kan djuren vara borta!

På senare år (2005 - 2014) har jag hört om åtminstone 20 fall där djuren brutalt slitits bort från sina hem när ägaren varit borta en stund, ibland under våldsamma former, bl a hundar som släpats i rep med strypöglor till bilen som transporterat bort djuren.

De drar sig inte heller för att stjäla din egen utrustning för att underlätta tagandet av djuren. Kort sagt, de drar sig inte för någonting, och favoriten tycks vara att bedriva denna ljusskygga verksamhet när ägaren är borta, antagligen efter att man kartlagt ägarens vanor först i lönndom!

Är man rädd om sina djur ska man alltså ALDRIG, inte ens för 5 minuter, lämna dem själv, de kan vara brutalt tagna, med våld t o m, från er och sina hem när ni återvänder, t o m utan att ni har gjort ett enda fel!

 

Inspektörer från jordbruksverket/länsstyrelsen och inspektörer från Svenska kennelklubben (= SKK) SKA komma oanmälda. Det är hela vitsen med besöken. Igår (211202) fick vi ett sådant oanmält besök av SKK´s inspektörer. Två mycket trevliga damer.

 

221106 Jag vet i regel mer eller mycket mer än inspektörer om skötsel av hundar, hur man ser till att de mår bra och hur de ser ut när de inte mår bra. Detta straffar sig. Speciellt när man har med unga inspektörer att göra, då ungdomar är mer eller mindre medvetna om sina tillkortakommanden vilket sätter den i en osäker position. Detta straffar sig för mig. Alltså har jag fått lära mig att hålla käft. Tidigare, när det var kommuner som stog för inspektioner så gav jag ofta kunskap och tips och idéer till inspektörer. Det hände att jag t o m fick tack av inspektörer som hade haft nytta av min utbildning. Jag har på alla år mött en enda inspektör som var på min kunskapsnivå. Det var en labradoruppfödare från Uppsalatrakten som var någon slags överinspektör över kennelklubbens kennelkonsulenter. Det stora flertalet förr i tiden, nästan alla, var trevliga människor som förstod när man förklarade, de få gånger de undrande något, folk som brydde sig om att hundar hade det bra. Numera finns det ett gäng lagar och bestämmelser inom djurskydd som står i direkt kontrast till att skydda hundar från lidande. Bestämmelser som alltså är direkt FARLIGA för hundar. Jag har nämnt några av de "nya" farliga bestämmelserna lite nu och då genom åren, så jag tänker inte tjata om det.

 

221118  Så fick vi ett oanmält besök av två trevliga inspektörer idag. De tyckte allt var bra.

Det är en fröjd med inspektörer som inte misshandlar mina hundar och inte ljuger.

Sjukvården stinker i Örebro men var bra i Gävleborg, inspektörerna är mänskliga OCH bryr sig om djur i Örebro men var värsta möjliga i Gävleborg.

Jag blir varm om hjärtat att det fortfarande finns riktiga djurvänner kvar inom officiella organisationer, och inte bara sådana som hittar på egna värderingar, som kanske går på tvärs mot god djurhållning, eller hittar på saker och saboterar och ljuger, för att de inte gillar en människa, en hundras eller vad det är frågan om.

HURRA ÖREBROS INSPEKTÖRER!

 

Updated 2022-11-22

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström