Djurskyddslagar

 

221219 Att sätta in lagar som inte går att kontrollera är förkastligt.

 

Jag har många åsikter om djurskydd och djurskyddslagar och bestämmelser, med speciell inriktning på hundar.

Först vad som finns i djurskyddslagen nu som är fördärvligt för djur, t o m farligt för djur.

Att djurskyddslagar är utformade på det viset anser jag visar att staten är djurplågare. Ska vi stämma staten? Vad värre är är att djurägare MÅSTE utsätta sina djur för, för att inte få anmärkning på sin djurhållning av djurinspektörer.

Dessa lagar används vanligen på fall där djurinspektörer vill ha bort en viss djurägare. Där det pågår rena övergreppen. Man kan rent säga att förekommer vissa anmärkningar ofta i en rapport är det en stark indikation på att det är något skumt på gång, skumt i form av att dessa anmärkningar tas till när inget annat går att anmärka på.

Exempel: Att ha 60 cm höga bord till hundar. Varför? Vad ska det fylla för syfte? Hur ska det göra livet bättre för hundar? En liten hund på t ex 18 cm i mankhöjd kan slå ihjäl sig om de trillar ner från 60 cm´s höjd.

Exempel: Finkfåglar som används i avel behöver kalk, då godkänner inspektörer kalk för papegojfåglar. En kalk som finkfåglar inte kan hacka och få lös, då deras näbbar inte är starka nog. Alltså behövs inte kalk som finkfåglar kan tillgodogöra sig enligt praxis från inspektörer. Kalkbrist hos finkar i avel kan bli dödande för både fåglar, framför allt honfåglar, och för deras ungar.

 

 

221219 Träffa främmande hundar dagligen

Det är INTE naturligt för hundar att möta främmande hundar.

Att vilja tvinga samtliga hundar att träffa främmande hundar dagligen, som svenska lagar och bestämmelser fodrar idag, är INTE naturligt för hundar.

Hundar har i MINST 30,000 år (trots att många fortfarande påstår ca 15,000 år) levt med sin familj, sin grupp. De har sett främmande hundar och människor som utbölingar, inga som man ska ta till sig. Tvärs om! Man ska jaga bort dem eller hugga ihjäl dem!

Visst är det romantiskt och gulligt att vilja tro att hundar är som människobarn och alltid så ska vara, sociala mot främmande. Men det är bara i huvudet på okunniga människor.

Tycker man inte om hundar så som hundar är så bör man inte leva med hundar!

Därmed inte sagt att man kan träna de flesta hundar om man börjar när de är unga, hundar är otroligt läraktiga. Men det är INTE det naturliga för hundar.

Vissa raser och vissa individet skulle det innebära en FARA att låta träffa främmande hundar dagligen.

 

 

Vem granskar inspektörerna?

Det förekommer rapporten lite hela tiden om djurägare som får anmärkningar på sin djurhållning av djurinspektörer, som är rena lögner. Jag har själv varit utsatt för detta upprepade gånger. Vanligast är att de säger att hundar är magra, att det är skitigt/fullt i piss och skit inne, att djur är stressade, att djur inte får komma ut etc. Jag ska ta ett exempel: Jag hade 2 hundluckor, och fick anmärkning på att hundarna inte fick komma ut! Ett till exempel: Mina hundar fick inte vatten, men det fanns bilder som de själva tog vid samma besök där det syns massor av vatten serverat i olika varianter! Fler exempel finns bara vad det gäller mig som exempel. Dessa två räcker då de får illustrera problemet. Som svar på mina protester mot ett gäng olika motsägelsefulla anmärkningar har jag fått svar att inspektörerna är unga och oerfarna, att man får ha överseende och det kommer bli bättre med tiden när inspektörerna får mer rutin och erfarenhet. Alltså säger de att inspektörerna ska bli duktigare att ljuga i framtiden!

Samtidigt finns det kryphål som gör att djursmugglare och djurplågare kan fortsätta år efter år. Att det helt enkelt inte finns lagar som sätter stopp för olagligheter.

 

 

230105 Många djur på liten yta dödsfälla

165,000 djur avlivas p g a risk för salmonella (beslut fattat 23105).

Detta är bara ett enda typexempel på att om man har överdrivet mycket djur av samma slag på en yta mindre än vad som är naturligt för djurslaget ökar risken på smitta. Och när smittan väl kommer är katastrofen stor.

Liknande massmord på djur inträffar om och om igen, många gånger varje år, bara i Sverige.

Om 165,000 människor dog, skulle det vara en katastrof. Men 165,000 djur tycks vara godtagbart.

Ett stort problem är ju att det är få mindre flockar höns. Fanns det många små flockar höns kring områden där det bor människor, så blir situationer en helt annan sak.

Dessa stora anläggningar för stora konsekvenser. Smittor (i detta fall smittade ägg) spridda över hela Sverige via en försäljnings kedja, och som sagt, 165,000 djur som får sätta livet till.

En liten enhet med djur får inte sådan spridning och så stora konsekvenser.

Att stora anläggningar är godkända borde vara straffbart!

 

 

221103 Sirkku Sarenbo är expert på djurskydd och forskare vid Linnéuniversitetet och konstaterar att tillsynslagen för hund och katt blev tandlös när ansvaret flyttades från polisen till länstryrelserna år 2018.

Fler nyheter.

 

 

230112 Tidig bilåkning

Att små valpar inte får åka bil och heller inte dräktiga är ju helt idiotiskt! Utan tvekan kan det skada hundar.

Först och främst kanske man måste åka till veterinären med en tik under förlossningen, kanske t o m för att rädda livet på både mamma och barn.

Dessutom kanske tiken är van att få följa och blir hysterisk om hon måste stanna hemma, p g a att myndigheter har hittat på det.

Sedan har vi valpar. Valpar som inte får åka bil när de är riktigt små får kraftigt förhöjd risk att bli åksjuka. En del riktigt illa. Något de kan lida av i hela deras liv.

Stackars krakar, bara för att myndigheter har hittat på en idiotisk regel som är helt meningslös, om man inte är ute efter att skada hundar.

Då myndigheter ändrar sina regler "stup i kvarten" numera så får man helt enkelt kolla upp allt innan man ens åker någonstans...

Mer om åksjuka.

 

Uppdaterad 2023-01-12

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström