CD-böcker / Ljudböcker / Hörböcker / Talande böcker

Selma Lagerlöf

 

Selma Lagerlöf är en klassiker som förtjänar att vara en klassiker. Det bevisar hon i En herrgårdssägen och i Löwensköldska ringen och igen i Herr Arnes penningar. Böcker som dessutom håller genom åren, som går att läsa när som helst i framtiden också, det är en skicklig författare som förtjänar all kredit som går att få. Hon fick som första kvinna Nobelpriset i litteratur 1909.

 

Selma Lagerlöf - Den heliga natten. En söt liten saga.

Selma Lagerlöf - Kejsaren av Portugalien. Selma Lagerlöf född 1858 och död 1940. Boken inspelad 1986 av Sveriges Radio. Förr kunde man förstå sitt sjätte sinne lite bättre. Det var inte så världsfrånvänt som idag. Jag gillar denna bok.

Selma Lagerlöf - Gudsfreden. 1894.

Selma Lagerlöf - Herr Arnes penningar. 1904. Jag är bara stormförtjust! Och dessutom en som inte är överdrivet lång. Men allt i hela boken är intressant för boken. Alltså inte en massa utfyllnad för att få en "tjock" bok bara för att... Jag bara ÄLSKAR denna bok!

Selma Lagerlöf - Löwensköldska ringen. 1925. Jag är så glad i dessa gamla spökhistorier. Så väl skrivna. Så målande. Man ser det hela framför sig. Jag skulle vilja kalla dessa böcker för: "Less is more". Boken är UNDERBAR!

 

  221026  
Photo: Annika Hagström

 

Selma Lagerlöf - En herrgårdssägen. 1913 eller 1930. Den står i en klass för sig, så som Selma Lagerlöfs böcker gör. Den är så bra. Jag har råkat köpa dubbelt av denna cd bok, men båda dessa vill jag behålla ändå. Ifall någon CD går sönder.

 

 
Photo: Annika Hagström

 

Uppdaterad 2022-12-06

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström