CD-böcker / Ljudböcker / Hörböcker / Talande böcker / Ljud pocket

 

Kärt "barn" har många namn. Så även böcker som är inlästa på CD skivor. Om man bara läser på kartongen som dessa böcker i kan man få fram olika namn på det hela. Jag har hittar många benämningar på CD böcker (med och utan mellanrum, med och utan bindestreck), ljudböcker, hörböcker, talande böcker, och till sist även ljud pocket. Själv gör jag det enkelt för mig, jag kallar dem CD-böcker.

Jag lyssnade på den första varianten av detta när jag låg blind på sjukhus när jag var 11 år gammal. Först bibeln. Det var det enda de hade. Det var på sådant där band som var på stora rullar och på en apparat som var stor som en resväska. Sedan efter flera månader hittade de en ungdomsbok nånstans som var inläst på sådant band, då fick jag den att lyssna på också. Fast den fick jag bara ha en kort tid. Den var nog inlånad eller något sådant.

Jag startade sedan med CD böcker då mina ögon började krångla så jag fick huvudvärk när jag läste en längre stund, detta trots nya glasögon.

Jag skriver här nedan om var jag tycker om vissa av böckerna, för den som är intresserad av min smak.

 

Böckerna var dyra när jag startade med dem (200:- och uppåt), men numera har de nått begagnade marknaden. Där var de också ganska kostsamma i början (100-200:-), men nu får man oftast tag på dem för mellan 5-50:-. Det gör att jag köper flera efter att endast skumma baksidan/texten/handlingen. Jag har på det viset fått tag i ett gäng otroligt dåliga böcker. Eller ska vi säga, böcker jag inte förstår mig på. Någon måste ju göra det, annars skulle de inte finnas.

Det år som boken gavs ut först, är det år jag anger, om jag kan hitta det året. Men de gamla är ju i regel inläst långt senare.

Några av de jag inte vill ha kvar, och några som jag köpt dubbelt av, är till salu på min loppis sida.

 

Anna Jansson
Arne Dahl 221230
Barnböcker 221103
Björn Hellberg 221103

Buthler/Öhrlund & Dag Öhrlund 221006

Camilla Läckberg
Carl-Johan Vallgren 221230
Conn Iggulden
Dan Brown
David Baldacci 221103
Dennis Lehane 221103
Henning Mankell
Herman Lindqvist
Håkan Nesser 221026
Jan Guillou
Johan Theorin
John Grisham
J. K. Rowling
Jo Nesbö (Nesbø) 221007
Karin Fossum
Kepler 221230
Kjell Eriksson
Leif G W Persson 221103
Liza Marklund
Michael Connelly
Nora Roberts
P. D. James

Peter Robinson

Reginald Hill
Roslund & Hellström
Selma Lagerlöf 221026
Sjöwall & Wahlöö
Stieg Larsson
Viveca Sten

Åke Edwardson 221230

 

Jens Lapidus - Aldrig fucka upp. 2008. Jag är glad att jag lyssnade på denna bok. Jag är mycket glad i att den till sist tog slut. Jag vill aldrig mer lyssna på en liknande bok. Till salu.

Amanda Lind - Francys evangelium ska jag vara snäll att säga att det är ok, men det är med knapp marginal. Jag kommer inte ha något intresse av att höra den igen. Inte hjälper det boken heller att den som läser har en fruktansvärt tråkig röst.

Gretelise Holm - Ministermordet tycker jag är ok. Men den har inte lagt något bestående minne hos mig.

Kerstin Ekman - Hunden. 1986. En söt saga med förvånansvärt stor kunskap om hundars tänkande. Att lukt inte tar upp så mycket i boken som i hundens värld har jag full förståelse för, då det trots allt är en bok för människor. Det som är enormt vackert med denna bok är att det visar att hunden är vad vi gör den till, och det kan vi människor ta ansvar för och låta hunden bli lycklig, istället för att göra hunden till en marionett till gagn enbart för människan.

Sarah Wathers - Nattvakten. Det verkar vara någon kärlekstörstande författare som drömt ihop denna bok. Jag orkar inte mer. Lyssnar på de två första CD skivorna, och de var utan en enda instressant mening. Jag ger upp. Till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

Catharina Ingelman-Sundberg - Brännmärkt. Jag tycker mycket om historiska berättelser. Detta är en sådan. Jag tycker denna CD bok är bra!

Catharina Ingelman-Sundberg - Tempelbranden. 2010. Den duger. Fast jag vill inte höra den igen. Denna är därför till salu.

Clive Cussler - Den heliga stenen. 2004. Denna trodde jag skulle vara ett musterium. Boken var mer lik en krigsfilm. Denna bok och krigsfilmer är inget som tilltalar mig. Denna är därför till salu.

Arnaldur Indriðason - Änglarösten. En trevlig bok. Stillsam. Berättar mycket om människan.

Arnaldur Indriðason - Mannen i sjön. 2004. Sorgsamheten och det naturnära i den isländska mentaliteten går igen i denna bok också. Jag börjar bli mer och mer förtjust i denna författare. Dnne bok är jag mycket förtjust i.

 

Photo: Annika Hagström

 

Patricia Cornwell - Flyg fula fluga. 2003. Den är bra, men väldigt många namn...

Patricia Cornwell - Ett fall för Kay Scarpetta - Rovdjuret. 2005. Denna bok kunde jag varit förutan. Jag vill aldrig höra den igen. Till salu.

Stephen Booth - Dödens plats tycker jag är en mycket bra bok.

Eva Hornung - Hund pojken. 2009. Första halvan trist, andra halvan bra.

Martina Haag - underbar och älskad av alla är en bok som är en av de sämsta jag läst. Det är rena skiten. En människa som skapar sina egna fantasier i en fantasivärld och inte lever i verkligheten, är det något att sträva efter? Sådana människor borde snarast gå i terapi för att räta upp sina tankar. Detta är inget som ska glorifieras i en bok som om det är normalt beteende. Jag avskyr boken. Till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

Nuri Kino & Jenny Nordberg - Den motvillige journalisten välgörarna. 2008. Otroligt bra!

Klas Östergren - Gangsters. 2005. Skitbok. Därför är boken till salu.

Hjort Rosenfeldt - Lärjungen. 2011. Första 6 skivorna, av bokens 18 skivor, var bara skit. Ett under att jag stog ut och lyssnade så länge, utan att ge upp. Sedan var det ett gäng halvdana skivor, i bästa fall. De sista 5 skivorna var lite bättre. Pust. Skönt det är över. Aldrig mer!

Hjort Rosenfeldt - De underkända. 2015. Knappt ok. Vill inte höra den någon mer gång. Därför är boken till salu.

 

  221006  
Photo: Annika Hagström

 

Elsi Rydsjö - Karolinas Poltava. 2009. Den var så sorgligt omöjlig så den boken ger jag fan i. Uppläsaren har en så utpräglad dialekt så jag förstår inte vad hon läser. Till salu.

Jerker Virdborg - Svart krabba. 2002. En typisk pojkbok. Och inte av det bra slaget. Till salu.

Unni Lindell - Rödluvan. 2004. Denna bok kunde jag lätt ha varit utan. Den var inte mycket att ha. Till salu.

Varg Gyllander - Bara betydelsefulla dör. 2010. En bok som är bra hela vägen från början till slutet.

Varg Gyllander - Ingen jord den andra lik. 2012. Jag tycker hemskt mycket om denna bok.

 

Photo: Annika Hagström

 

William Golding - Flugornas herre. 1954. I mitt tycke för ungdommar. Orkade med den första av de 8 CD-skivorna, sedan fick det vara.

Lasse Wierup & Daniel Olsson - Helvetet inifrån. 2012. Detta är inte vad jag trodde. Jag hade inte väntat mig historielektioner. Orkade inte med mer än första halva skivan. Till salu.

Jörgen Pettersson & David Widlund - Gryningspyromanen. 2012. Uppräknade rapporter och intervjuer redovisade i kronologisk ordning. Ok. Ingen jag vill höra igen. Därför till salu.

Alexander McCall Smith - Det varsamma bruket av komplimanger. 2007. Slutar lyssna på Det varsamma bruket av komplimanger redan efter första CD´n (totalt 6 CD, alltså en 6:e-del av boken). En kärring som bara ser allt utifrån osäkerhet. Orkar inte med sådan negativitet. Till salu.

Alexander McCall Smith - Extra bekvämt på safari-klubben. 2010. Bara skit. Orkade inte ens igenom första CD´n. Så denna röst, usch.

 

Photo: Annika Hagström

 

Mari Jungstedt - Den du inte ser; får jag inte att fungera.

Mari Jungstedt - Det fjärde offret. 2011. Jag fattar inte hur jag kan vara så kortsynt! Det står på utsidan vem som är uppläsare. Läste jag det? NEJ! Så startar första CD´n med presentation, en underbar röst. Och sedan startar själva boken... FY FAN! Jag tål inte den rösten! Det spelar ingen roll hur bra boken är, när jag får panikkänslor och ont i öronen så överskuggar det bokens innehåll. SKIT! Jag måste läsa noggrannare på utsidan av fodralet, det är ju inte precis någon hemlighet vilken som ska läsa upp boken. Men sedan händer något häpnadsvärt. Människan börjar sjuna en kort strof. Denna vassa, vidriga, skärande röst blir vacker och mjuk! När pratet börjar igen så var det igen som att dra en såg genom hjärnan på mig! En människa med en så hemsk röst hade jag aldrig trott att den skulle kunna ha en vacker sångröst. Jag blev chockad! Jag är inte lätt att chocka. Nå, över till själva boken, det är en del hoppande hit och dit i tid, annars är den riktigt bra. Inte så bra att jag vill höra den igen, inte ens om någon annan läst den, men boken är ok ändå. Lite mycket personliga relationer, hade det tagits bort och bara själva romanen kvar, så hade den varit riktigt bra. Boken går under kriminalroman. Den handlar om relationer och kriminalitet. Borde det inte heta kriminalroman med relationsdrama? Då hade jag inte behövt köpa boken. Till salu.

Raymond Chandler - Den stora sömnen. 1939. En mycket bra bok! Rent utmärkt! Fler sådana så blir jag salig. Bara handling. Inte en massa prutt. Spännande. Engagerande.

Anna-Karin Palm - Herrgården. 2005. Senna bok är jag riktigt less på. Den hoppar hit och tid i både tid och rum. Det är så illa så jag knappt fattar vad boken går ut på. Jag vill aldrig mer höra denna bok. Till salu.

Marie Hermansson - Mannen under trappan. 2005. Knappt ok. Jag vill aldrig mer höra på den.

 

Photo: Annika Hagström

 

Val McDermid - Andreas plåga. 2004. En bra bok.

Alexandre Dumas - Mannen med järnmasken. 2004. Duger. Köpte den åt mitt äldsta barnbarn. Ska bli kul att höra vad han tycker om den.

J. M. Coetzee - Onåd. 1999. Slutar mitt i första CD´n. Bara en massa samlag. Orkar inte vänta på handlingen. Till salu.

Kjell Johansson - Huset vid Flon. 1997. Efter första CD´s orkade jag inget mer. Får se om jag får bok-torka, så kanske jag tar mig igenom denna längre fram. Så fick jag CD-torka. Gav mig på denna. Mycket skönt när den är slut. Det är väl inget fel på den, men inte den typ av bok som jag är intresserad av att lyssna på. Till salu.

Joseph Conrad - Mörkrets hjärta. 1983. Första och sista CD-skivorna var knappt ok. De två i mitten var inte bra alls. Till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

Ernst Brunner - Yngling på guld. Roman om ett brott. Detta är en förtäckt konsthistoria. Den hade kunnat vara bra om de hade hållt sig till det istället för att presentera den för något annat. Jag vill aldrig höra den igen. Till salu.

Nele Neuhaus - Snövit ska dö. 2010. En förstklassig bok. En sådan som jag gärna i framtiden hör om, ifall jag får torka på nya böcker.

Thomas Erikson - Bländverk är en väldigt bra bok, tycker jag. En som jag har haft mycket nöje av att lyssna till. Så är det en ovanligt bra avslutning, då den är svår att gissa sig till upplösningen.

Michael Mortimer - Jungfrustenen. 2013. Boken är kanonbra. Rösten är VIDRIG!!! Berättarrösten förstör hela boken.

Andreas Roman - Mörkrädd. 2008. En bok som bara handlar om ångest. Ingen jag vill höra igen. Till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

Stephen King - Revolvermannen tycker jag är dålig. Väldigt dålig. Tradig. Borderline sjuk. Till salu.

Stephen King - Doktor Sömn. 2013. Nu har jag lyssnat på de första 3 cd skivorna till doktor sömn. Nu får det vara nog! Jag orkar inte lyssna på dessa drogsvammlande berättelserna. Man kan undra vad den gubben (Stephen King) går på när han svamlar ihop till dessa böcker? Detta är andra boken och jag orkar inte med att ta den till slutet. ÅTERVUNNEN!

Philip Pullman - Rubinen i dimman. 1986. Detta är en bok i gammal tid, något som jag gillar. Denna tycker jag är ovanligt bra. Jag är mycket förtjust i denna bok.

Johanne Hildebrandts - Idun (2003) och Johanne Hildebrandts - Saga är två böcker (2004) i samma serie, jag har börjat på med de första CD skivorna i dessa böcker, ibland i Idun, ibland i Saga. Resultatet blir det samma. Jag orkar inte... En bok man inte orkar igenom måste ju ses som en riktigt dålig bok. Båda böckerna är därför till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

BlandCD. Ett gäng olika författare, ett gäng olika böcker. Himla bra! Jag gillade ett gäng kortberettälser skarpt.

Thomas Kanger - Uppgörelsens tid är inne. Drakens år. 2011. Förbaskat bra!

Karin Boye - Kallocain. 1940. Jag gillar inte alls denna bok. Jag förstår att den är skriven för väldigt länge sedan, men jag kan inte tycka om den ens med det med i beräkningen. Jag tror att de flesta böcker skrivna om en gissad framtid för länge sedan är svåra att ta. Jag vill aldrig läsa om denna. Till salu.

Dorothy Sayers - Oskuld och arsenik. 1930. En mycket bra bok på ett stillsammt sätt. Första 9-delen var lite tradig, men bortsett från det är det en bra bok, tycker jag. Mycket fin humor.

Camilla Grebe - Åsa Träff - Innan du dog. Boken kan jag säga är ok. Men jag vill aldrig läsa den igen.

 

Photo: Annika Hagström

 

Ed McBain - Vågspel. 2005. Kidnappningsdrama.

Lasse Wierup - Infiltratören. 2008. Boken är väl bra, men inte min modell.

Elisabet Nemert - Vindarnas ö. 2007. Jag blev tveksam när jag läste baksidan, då det verkade bli en till historisk berättelse om gamla kungar och deras våldsamheter. Men jag är så glad att jag lyssnade på denna bok. Den ser allt ur ett kvinnligt perspektiv. Mindre blod. Mindre krig och krigsförberedelser. Mindre hat. Mer om hur ett svart sinne kan bli ett ljust sinne med hjälp av insikt via "motgångar". Men också om att vissa har detta ljusa sinne med sig från start och sedan genom livet. Jag blev inte bara förvånad över författarens insikt. Jag blev glad! Man kan säga i denna bok vinner godheten över det onda.

Anne Holt - 1222 över havet tyckte jag var en mycket bra bok.

Anne Holt - Det som aldrig sker. 2004. Så bra!!!

 

Photo: Annika Hagström

 

Khaled Hosseini - Tusen strålande solar. 2007. Började lyssna på Tusen strålande solar. Det var snabbt avklarat. En gnällig och misströstande och besviken mamma och ett barn som blivit psykiskt misshandlad. Det är inget som jag är intresserad av att lyssna till. Avslutar innan jag riktigt börjar. Första CD´n räckte mer än väl! Visst kanske den skulle blivit bättre sen, även om jag tvivlar. Men jag orkar inte låna mitt öra till detta svammel.  Jag föredrar folk som gör något åt sitt elände, istället för att bara gnälla och vara bittra. ÅTERVUNNEN!

Michael White - Equinox. 2007. Jag är mycket glad i denna bok. Jag tycker den är bra.

Arto Paasilinna - Domedagen gryr tycker jag är en dålig bok. Jag vill aldrig läsa om denna. Till salu.

Aino Trosell - Järngreppet är bra. Jag gillar lokalkopplingen, den berör mig.

Aino Trosell - Hjärtblad tycker jag är knappt ok. Och då är jag onödigt snäll.

 

Photo: Annika Hagström

 

Anita Shreve - Vikten av vatten. 1997. En bok där det hoppas fram och tillbaka. Ointressant och fylld av gnäll. Inte en bok som tilltalar mig. Lyssnat klart på Vikten av vatten. Tack och lov! Jag förstår inte hur jag lyckades hålla ut ända till slutet. Boken handlar om labila kvinnor med massor av svarta tankar och gnäll. Hoppen mellan århundraden kom utan minsta varning, så man visste inte var man var från en mening till den andra. Sedan tycker jag det är vidrigt när en kvinna "kommer undan" med dubbelmord och en oskyldig man blir hängd istället för dubbelmordet. En annan kvinna räddar knappt en kvinna som ramlat överbord eftersom hon är svartsjuk. Sedan stöld av gamla dokument från ett bibliotek. Vem kan tycka att det är ok läsning? Nån gnällig psykopat eller? Till salu.

Slavomir Rawicz - Flykten från Starlins läger är en CD bok som jag påbörjat ett flertal gånger genom åren i fast beslutsamhet att tragla igenom. Men efter ett antal CD skivor måste jag sluta då en är så fruktansvärt tråkig och ointressant.

Leif Davidsen - Paparazzons heder tycker jag är väldigt bra. En bok man minns.

 

Photo: Annika Hagström

 

Ahnhem - Den nionde graven. 2015. En toppenbok. I mitt tycke borde denna bok delas upp i två. Den blir för lång och för mycket. Men trots det är boken TOPPEN! Den hade kunna blivit superduperbra, om den hade delats upp. Sen är jag inte över mig förtjust i slut utan slut.

Mons Kallentoft - Sommardöden. 2008. En mycket bra bok. Spännande.

Erlend Loe - Doppler är i mitt tycke något halvflummigt som lever i någon fantasi fast i alla fall mer baserat på verkligheten än Underbar och älskad i alla fall, i mitt tycke.

Scott Frost - Djävulsk risk. 2006. Knappt ok. Att kvinnan framställs som hysterisk med blockeringar och skrik, som på en gammal film från början och mitten av 1900-talet samtidigt som hon ska ha en hög tjänst inom polisyrket är fullkomligt omöjligt för mig att få ihop. Mannen som skrivit boken hade kanske goda avsikter när han gjorde en kvinna till huvudperson, men jag kan bara inte tåla det, då det inte är förenligt, inte är trovärdigt. Sedan uppepå det är uppläsarens röst så vidrig, jag tycker så illa om rösten. Den gör sitt bästa för att framhäva hysteri hos huvudpersonen. Storryn är dock så bra så med en författare som förstår sig på kvinnor eller att han skrivit om en man istället, eller haft en medförfattare som kunnat vägleda honom i det kvinnliga psyket, så hade detta kunnat vara en toppenbok. Mycket sorgligt. Råkade få dubbelt av detta. Till salu.

 

221002  
Photo: Annika Hagström

 

Karin Alvtegen - Skugga. 2007. Är väl ok. Inte direkt min sorts bok, sådan bok som jag gillar. Så mycket elände. Ska jag ha behållning av en sådan bok ska åtminstonde "de goda vinna". Rättvisa ska skipas. Visst kan man välja att tro att så blev i nästa kapitel, om det hade funnits något. Till salu.

Jeff Abbott - Panik. Härligt med en bok som startar på en gång. Den krokar upp ens sinne i samma stund man börjar lyssna. Något som jag uppskattar enormt mycket. Sedan håller den bra genom hela storryn och ett härligt slut.

Jeff Abbott - Adrenalin. Mycket bra. Drar igång på en gång och håller högt tempo. Väldigt maskulin. Mycket fart och fläkt. Matcho. Mycket slagsmål också, trots det tycker jag om boken.

Mo Yan - Det röda fältet. 1987. Denna bok har fått nobellpris. Jag förstår inte varför. Vill man höra om tortyr, djurplågeri, grymhet, incest, stympning, död, hembränning, bortgifte, sjukdom, spyor, piss och skit o s v. Allt detta med ett ständigt upprepande av "det röda fältet" (= ordet sorghymn som det röda fältet i rubruken på denna bok syftar på). Ja, men då så, lyssna på denna bok. Till salu.

Set Mattsson - Ondskans pris. En vacker historia som visar mycket av människans själ i nöd och visar vad svåra tider kan ta fram dåliga och bra saker i folk. Den visar mycket av hur Sverige var förr, i efterkrigstiden. Svenska värderingar. Jag känner starkt för boken.

 

Photo: Annika Hagström

 

Jonas Moström - Hjärtats mörker. 2008. Superduper jättebra bok, trots att man förstod "vem som var boven" från start. Jag hör gärna denna bok igen i framtiden.

Bo Balderson - Statsrådets fall. 1971 (det är det år som boken gavs ut först, men den är ju inläst långt senare). Men jösses vad jag har skrattat. Mer än på många år! Nu förstår jag varför denna Bo Balderson är så berömd. För en gångs skull är jag ense med "expertis" vad gäller författare. Jag bara MÅSTE lyssna på denna en gång till i framtiden, och även leta efter fler böcker av samma författare.

Peter James - Levande begravd. 2005. En MYCKET bra bok! Jag vill nog lyssna på den igen om några år, om jag lever och fortfarande kan höra...

Maria Eriksson - Mias hemligheter. 2005. Jag orkar inte med denna bok. Rösten som läser klarar jag inte heller. Efter ett antal försök så orkar jag inte längre. Jag gav upp. Till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

Christian Unge - Turkanarapporten tycker jag är bra. Den håller mycket spänning på ett lungt sätt, jag gillar det.

Åke Smedberg - Blod av mitt blod. 2005. Himla bra!

Helena Henschen - Hon älskade. 2008. Denna bok är bara om kvinnohistoria och självömkan. Jag blir så less. Varför skriver de inte detta så sådana som jag inte behöver köpa böcker p g a felaktig varudeklaration. Sedan begriper jag inte varför de lägger in musik, om och om igen. Vill jag lyssna på musik sätter jag igång en CD med musik, inte en CD med intalad bok. Till salu.

Tracy Chevalier - Oskuld och erfarenhet. 2007. Jag gillar denna bok skarpt, trots att det inte är någon spänning i boken, alltså inga mysterier att lösa. Jag tycker om då-tid, så det är nog det som håller mig fängslad, trots avsaknad av mysterie.

Maria Küchen - Harhjärta tycker jag är en dålig bok. Bara en massa dravel, i mitt tycke. Till salu.

 

Photo: Annika Hagström

 

Kajsa Ingemarsson - Små citroner gula. 2004. Inte alls min modell av bok, men trots det ändå välskriven. Denna är inte helt hysterisk, utan med allmänmänsklig. Till salu.

Anna Bovaller - Svinajakten. 2009. Denna gillade jag inte. Inte alls. Till salu.

Ingrid Hedström - Under jorden i Villette. 2010. Den var bra.

 

Photo: Annika Hagström

 

Jag bildar mig mina egna uppfattning, totalt oberoende av vad andra tycker och tänker. Det gäller även böcker, såväl som allt annat. Titlar, priser o s v är mig ointressant. Fast ibland blir jag förvånad när jag ser att vissa får utmärkelser som jag inte för mitt liv kan förstå. Å andra sidan har jag nog en speciell smak, då jag sällan är överrens med kritiker.

Jag avskyr att läsa om sådant som jag inte tycker hör berättelsen till. Maträtter, vad folk äter. Färger och former på tyg, gardiner, soffor etc. Sådant förstår jag mig inte på.

En bok som har fått ett mycket betydelsefullt pris tyckte jag var rena dyngan. Jag orkade bara igenom halva, sedan orkade jag inget mer. Det är oerhört sällsynt att jag inte plågar mig igenom, hur dålig boken än är, i hopp om att slutet ska bli bättre. Ibland händer det faktiskt. Men inte den boken...

Jag brukar ofta lyssna på CD böcker när jag kör bil numera.

Vissa röster/uppläsare kan fördärva en bok. Det är oftast kvinnors röster. Däremot mäns röster tycks oftare vara behagliga eller i alla fall helt ok.

Jag tycker att de etablerade skådespelarna som läser oftast är MYCKET BRA. Det ger en helt annan läsupplevelse/hörupplevelse när uppläsaren gör bra röster. Somliga är helt fenomenala på det.

Jag fick nu (aug. -20) tag i CD böcker för 25:-/styck på en loppis och fler andra på en annan loppis för 5:-/styck. De är naturligtvis begagnade. Dessa böcker har verkligen kommit ner i pris. När jag började köpa dem låg begagnade priset mellan 100-200:-/styck.

Fick tag i flera fynd år 2021 från en loppis. Sprillans nya inplastade CD böcker för 25:-/styck. Och ytterligare nya och fortfarande inplastade CD böcker för 5:-/st på en annan loppis. Fått tag i som varit inplastade är:

Björn Hellberg - Paria. 2003.
Björn Hellberg - Skarprättaren. 2012.
Camilla Läckberg - Snöstorm och mandeldoft.
Dan Brown - Begynnelse.
Henning Mankell - Kinesen. 2008.
Herman Lindqvist - Kungar och drottningar. 2005.

Håkan Nesser - De vänsterhäntas förening.
Håkan Nesser - Eugen Kallmans ögon.
Håkan Nesser - Fallet G.
Jo Nesbö - Kniv.
Kepler - Kaninjägaren.
Kepler - Lasarus.
Leif G W Persson - Professor Willie Vingmutter mästerdetektiven.
Nele Neuhaus - Snövit ka dö.
Reginald Hill - Hämden. 2010.
Thomas Kanger - Uppgörelsens tid är inne. Drakens år.
Unni Lindell - Rödluvan. 2004.
Åke Edwardson - vänaste land. 2006.

Alltså inga dåliga böcker!

 

Uppdaterad 2023-01-12

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström