CD-böcker / Ljudböcker / Hörböcker / Talande böcker

Jan Guillou

 

Jan Guillou böckerna är överlag egentligen bra, av de som jag läst (se nedan). Finge jag ta bort allt politiskt dravel så hade var enda en av böckerna varit av allra högsta kvaliten. Det är i mitt tycke samma fel och samma förtjänster i alla böckerna, genomgående. P g a att helheten dras ner av politik dravlet som genomsyrar allt, hela tiden, vill jag bara ge dem medelvärde i betyg och knappt det. I detta läge har jag hört: I nationens intresse. - Fiendens fiende. - Den hedervärde mördaren. - Ingen mans land. - Madame Terror.

Jan Guillou skulle ha blivit en duktig ryss eller kines, med tanke på så mycket reklam han gör för sin politiska vinkling.

Jag är inte intresserad av att lägga tid och pengar på en enda till bok skriven av Jan Guillou.

 

 

Jan Guillou - I nationens intresse. En berättelse om Carl Hamilton. Bra.

Jan Guillou - Fiendens fiende. En berättelse om Carl Hamilton. Den tycker jag är bra.

Jan Guillou - Den hedervärde mördaren. En berättelse om Carl Hamilton. Bra.

Jan Guillou - Ingen mans land. En berättelse om Carl Hamilton. Bra.

Jan Guillou - Madame Terror. En berättelse om Carl Hamilton. Bra.

 

Photo: AH

 

Jan Guillou - Vägen till Jerusalem. 2002. Denna bok är MYCKET BÄTTRE än de andra jag hört av Jan Guillou. Denna bok är otroligt bra! De andra jag lyssnat på vill jag inte höra igen. Men denna kan jag höra igen om ett antal år. Den var mycket bra! Jag är förvånad. Jag trodde inte att han kunde skriva utan bitterhet i botten.

Jan Guillou - Fienden inom oss. 2007. Så gick han tillbaka till att sticka in politik i allt igen. Så tråkigt att han har kört in på ett område som han inte kan skriva, när Vägen till Jerusalem så klart visar att han faktiskt kan skriva! Jag tycker denna är SKIT!

Jan Guillou - Men inte om det gäller din dotter. 2008. Det tog halva boken att redogöra för all förinformation med inslag av många politiska vinklingar, vilket är OTROLIGT jobbigt och tråkigt att lyssna på. Under all kritik. Efter halva boken började det hända lite i alla fall. Fast igen uppblandat med politik. Jag är så less på detta. Hade jag fått klippa bort all politisk propaganda ifrån senare halva delen av boken - "Men inte om det gäller min dotter", hade det kunnat vara en SUPERBRA bok. Det är bara för sorgligt. En bok behöver inte vara extra lång bara för att... Att ta bort det ointressanta och behålla det intressanta kan lätt göra en sådan här bok till en fantastisk bok, men så är inte fallet med denna bok, det innehåller till övervägande delen sådant man lätt kunde vara utan.

 

Photo: AH

 

Uppdaterad 2021-10-07

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström