Utställningsresultat för Pia´s Diana M A Svensson

 

Hon var med på sin första utställning i Svenstavik en hel lång dag den 2/8-14, då hennes pappa, syster och faster ställdes ut. Där fick hon springa och stå som en utställningshund (utanför ringen), vi fick hjälp av ett par ungar som lekte domare och tittade henne i munnen o s v. Allt gick galant, hon uppförde sig helt strålande, trots att hon löpte. Hon ville hela tiden titta på mig i ansiktet när hon sprang, i enhet med hur hennes temperament är.

Den 7 september 2014 var hon med som sällskapsdam i Högbo, Sandviken, tillsammans med sina två systrar, och de som ställdes ut denna dag, hennes pappa och hans syster. Hon var sitt vanliga glada jag, fast ingen speciell extra träning denna dag. Sprang lite, men det var allt.

Denna gång fick vi hjälp hela dagen och då fick hon hanteras av ytterligare en person på utställningen, utöver mig.

Den 12 oktober 2014 var det tredje utställningen hon beträdde. Denna gång i Sundsvall. Glad och pigg tillsammans med det vanliga gänget + att vi hade två olika människor till hjälp denna dag som hon följde villigt och glatt. Det är egentligen förunderligt hur hundar kan vara så anpassningabara, som lever så långt ifrån främmande människor och hundar bara finner sig på utställning utan att man kan tro att de inte alls lever så till vardags, utan hellre tro att de tränats hela sitt liv för att bli utställningshundar.

Jag är glad och stolt över mina vackra fyrfota barn, de uppför sig som de bott i ett gytter av folk och människor i hela sitt liv, vilket är långt ifrån sanningen.

 

 

DATUM

ORT

ARR

DOMARE

INOFF
NAT
INT

UKL

UKK

CK

ÖKL

ÖKK

CK CH
KL
CK BH
BT

R-
CERT

CERT

R-
CACIB

CACIB

BIM
BIR

AVEL
KL

UPPF
KL

BIG

BIS

181007 Sundsvall, Sweden SKK Henrik Söeborg, Danmark Int - - - Ex 1 - - - - - - - - - - - - -
180526 Piteå, Sweden SKK Denmark Nat - - - Ex 1 - - - - - - - - - - - - -
1507 Alfta, Sweden SKK Finland Nat - - - Ex - - - - - - - - - - - - - -
150404 Stockholm, Sweden SKK Portugal Int VG - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

X

 

Dianas fjärde utställning

Sundsvall 2018.

Hon var glad och framåt hela tiden, så som mina hundar brukar vara. Domaren tyckte att Diana var bra, men ville se mer framåtanda, han uttryckte det som så att hon skulle utställningstränas.

Hon visades av en av våra grannar som inte kan utställningar, och inte kan springa. Hon kom knappt upp i trav i rörelse. I stående stod hon som en "sågbock" snällt bredvid min granne.

Domaren drog slutsatsen att hon behövde utställningstränas.

 

Dianas tredje utställning

Piteå 2018.

Hon var glad och framåt hela tiden, så som mina hundar brukar vara. Domaren tyckte att Diana var bra, men ville se mer framåtanda, han uttryckte det som så att hon hade det "för bra" hos mig då hon alltid fick vara med mig.

 

Dianas andra utställning

Alfta SKK nationell hundutställning juli 2015.

Hon uppförde sig ljuvligt. Domaren tyckte att Diana var bra, men ville se henne stabiliseras lite mer i fronten, både i siluett och i rörelse. Jag instämmer att hon inte är färdig där, då hon bara är två år. Det kommer sen...

Vi hade trevligt sällskap och go hjälp av Kåre denna dag, TACK!

 

Dianas andra utställning

 

Dianas andra utställning

 

X

 

Dianas första utställning

Stockholm SKK internationell Svensk vinnar utställning 4 april 2015.

Han var nere med Therese och Kåre, hon uppförde sig väl, men domaren gnällde på henne om allt. Hon såg varken var felen fanns hos hunden, lika lite som hennes förtjänster.

Denna domaren var dessutom oförskämd och elak.

Vad en sådan domare tycker skiter jag fullständigt i, jag känner ingen respekt alls för domare som uppenbart inte har kunskap, och heller inte har lust att uppföra sig som folk.

Även hennes pappa Maximus och Buzz tävlade denna dag, domaren var lite bedrövlig i sina omdömen om dem.

Dessa tre deltagande hundar denna dag är av olika typ, de fel som de har är olika, men alla var dåliga enligt dagens domare... De grövsta felen på Buzz och Diana missade hon, men hittade på andra fel. Jösses, vad lite ett sådant resultat betyder... 

Jag hoppas Therese som är nybörjare på utställningar (3:e gången i sitt liv som hon visade hund) inte tar åt sig av detta och att Kåre inte kroknar, då det var hans första gång på hundutställning. Mycket tragiskt vad dessa otrevliga domare kan ställa till med.

 

Dianas första utställning

 

Dianas första utställning

 

Updated 2018-10-08