Flytvästar

 

Så här hänger hunden tryggt och säkert i flytvästen,
när den är i rätt storlek och rätt spänd i remmarna.

 

Flytvästar till hund kan användas på exakt samma sätt som till människor.

De ska alltid vara i rätt storlek, rätt spänd, och alltid på när man är vid eller i vatten med sin hund, när man inte frisimmar tillsammans med sin hund.

Flytvästar till hund kan också användas till simning i liten pool, eller t ex i ett badkar. Man håller i handtaget i ryggen på flytvästen medan hunden simmar. Det handtaget är annars till för att man tryggt ska kunna lyfta upp hunden ur vattnet utan att hunden kan klösa sönder människan, flytmadrass eller kanske båten.

Mer om simning.

 

 

Väldigt små hundar måste ha rätt storlek på sina flytvästar, precis som alla andra. Men riktigt små flytvästar till hundar är jättesvårt att få tag i, i Sverige. Jag har därför importerat sådana. Se nedan.

Har man för stor flytväst till sin hund så ramlar de ur flytvästen. För stor flytväst kan alltså vara som man inte har någon flytväst alls, om man har otur.

Den orangea flytvästen är av storlek small. Det är den minsta storleken jag har hittat i Sverige. De flesta av mina små hundar ramlar ur den när den är som mest inspänd.

Den röda är av storlek XX small, den blåa är av storlek X small, de har jag själv importerat för att få tag i rätta storkelarna mina hundar behöver.

 

Här ser man storleksskillnaderna mellan modellerna. De två mindre har hela bröstkorgen klädd i ett nät, medan den orangea har endast två remmar.

 

 

Numera (skrivet 2018) finns det många miniflytvästar att få tag i, även i Sverige. Numera tycker återförsäljare att även små hundar har rätt att leva säkert, tack och lov!

 

Uppdaterad 2018-10-19