Konstgjord miljö

 

Idag använder vi våra hundar för djurförsök i vårt dagliga liv, speciellt om vi följer djurskyddslagen.

Vi har hundar som om de vore något annat än vad de är. Något vi vill tro en hund är, inte vad en hund är.

Dagens djurskyddslagar gör att hundar inte får uppträda fullt ut som hund och att de ska läras att inte bete sig som hund. Allt för att de ska passa in på bilden av vad våra beslutsfattare tror en hund är.

 

 

 

Träffa andra hundar en timme om dagen

Exempel: Alla hundar ska enligt svensk lag idag träffa andra hundar minst en timme om dagen. De aldra flesta hundar som inte lever i grupp/delvis eller på heltid tillsammans med en eller flera hundar, ska tvingas till att träffa andra hundar, vare sig de vill eller inte.

Det finns hundar som är elaka på andra hundar. Det finns hundar som är livrädda för andra hundar. Det finns hundar som är fullständigt ointresserade av andra hundar. Dessa hundar ska omvändas över en natt för att passa svenska lagar och bestämmelser, vare sig de mår bra av det eller inte. Alla. Inga undantag.

Det finns raser som inte fungerar i grupp p g a hur vi människor har avlat dem. Dessa ska också tvingas till dagligt umgänge.

I detta snurriga Sverige vi idag lever i kommer många oskyldiga hundar att skadas p g a myndigheters gigantiska djurförsök med våra älskade hundar.

Vissa tycks tro att vi på detta vis gör livet bättre för hundar.

Individuella hänsynstaganden får inte ske, utan alla ska vara stöpta i exakt samma form, annars ska de inte finnas.

Det är utan tvekan en sjuk värld vi lever i idag.

Jag klagar inte å eget syfte i direkt medning, alla mina hundar är sociala och umgås dagligen med andra hundar, våra andra hundar!

Jag har inga problem med enstöringar till hundar.

Däremot har jag ibland tagit hand om hundar som blivit illa behandlade innan de kom till mig som jag varsamt fått lära att lita på andra hundar igen.

Jag har också tagit hand om hundar som blivit så mobbade som små så de själva blivit mobbare, som jag också tränat att vara snäll och lita på mig och mina hundar.

Med detta sagt måste man förstå att det kräver tålamod, tid, kunskap, ibland kunskap utöver det normala. Det är INTE gjort i en handvändning.

Men så väljer jag att leva med hundar som är naturligt sociala, inte raser som är av naturen enstöringar vad gäller umgänge med andra artfränder.

Det jag däremot tänker på är alla hundar i Sverige som kommer få svåra liv p g a detta.

Jag belyser och beklagar också den okunskap som nuvarande beslutsfattare inom djurlagar besitter och VARNAR för vilken framtid vi skapar åt våra stackars hundar som är inte ont anande vad som väntar dem och deras lidande helt i onödan.

Då har vi inte ens tagit upp problemen med smittrisker...

Mer om att träna hundar att umgås med andra hundar. Flockbeteende.

 

 

 

Bryta ben

Idag använder vi våra hundar för djurförsök i vårt dagliga liv, speciellt om vi följer djurskyddslagen.

Våra hundar ska ha höga bord numera enligt djurskyddslagen. Jag undrar om det är detta som lett till att så många fler hundar bryter benen idag än förr i tiden?

Förr när man hörde om ett benbrott som var det i regel en hundras som var känslig för benbrott eller att de blev överkörda av en bil t ex.

Idag bryter alla möjliga hundar benen när de faller från bord, stolar, hoppar från bilar, från agilityhinder. Vad har hänt?

Jag får många rapporter från olika håll om bl a benbrott.

Före regeln om bord var det otroligt få hundar som bröt benen.

Jag har också pratar med äldre veterinärer och hunduppfödare som också tycker att det inte alls var så allmänt förekommande hos hundar förr i tiden, och framför allt inte så vanligt med benbrott över huvud taget förr som nu.

Vänjer man hundar redan när de är unga vid höga höjder så blir de att inte ha respekt för höjder. Risken ökar då katastrofalt att hunden hoppar, trots att det är för högt för hunden att hoppa.

Även om det går bra för det mesta, så är risken kraftigt förhöjd för risker att hunden skadas.

 

 

Gräva

Idag är det många avarter i djurskyddslagen som riskerar att skada djur. En är grävandet.

Hundar vill ibland gräva. Ibland oftare, ibland mer sällan. Vissa hundar vill inte alls gräva. Vissa hundar gräver av hjärtans lust, ofta och mycket. Vissa raser SKA gräva. Vissa raser är helt enkelt framavlade till att gräva upp byten. De ska ha grävandet "i blodet".

Idag ska ALLA hundar ha tyger e d att gräva i!!! Är det naturligt för hundar?

Nästan alla väljer flecefiltar för att visa att hundar kan gräva i det materialet. Resultat: Det virvlar runt flecepartiklar kring nosen på hundar hela tiden, partiklar som är bevislingen farliga för hundar.

Ger man hundarna en vetbad filt med halkfri undersida anses det inte tillräckligt gräv-vänligt av vissa inspektörer. Ger man hunden en bit bommulls-lakan, anser vissa inspektörer att det inte är tillräckligt lätt och luftigt. Hunden ska ha något lätt och luftigt att gräva in, enligt inspektörerna.

Vilket SKITSNACK!

Hunden ska ha JORD att gräva i, det är det naturliga för hundar!!!

Det betyder det samma som att hundar ska vara ute mycket, ofta, gärna och helst för att leva naturligt. Och ha frihet att vara hund, allra hälst när de är ute.

 

Uppdaterad 2020-06-20

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström