Corona tider och mina funderingar kring detta

 

210316

Rapport om biverkningar på corona-vaccin är stenhård. Det uppmanas oavbrutet att alla biverkningar rapporteras.

Biverkningar på DHP vaccin och andra vacciner på hund är det en enorm skillnad på.

Jag har genom åren anmält ett 20-30-tal olika biverkningsproblem på olika hundar. Inte en enda har vidarebefodrats, utan veterinären har i bästa fall lyssnat och utifrån det sopat det hela under mattan. Detta hos ett gäng olika veterinärer. Detta hände så sent som 2017 som jag anmälde biverkning till en veterinär i Sundsvall, utan att de ens skrev upp det i de två hundarnas journaler. Jag har även anmält biverkningar till distriktsveterinärer (som jobbar under jordbruksverket), även de gör ingenting åt det hela. Alltså inte ens noterar det i hundens journal.

Samtliga gånger jag haft biverkningar har det varit med Nobivacc DHP eller DHPPi, och det tycks vara ett vaccin som de flesta veterinärer håller väldigt högt, så de anser inte att det behöver rapporteras. Kanske har bl a Nobivacc ett så bra resultat när det gäller DHP och DHPPi då aldrig en biverkning framförs, eller?

Jag har pratat med uppfödare från andra länder och importerat hundar från massor av olika länder, jag har näst intill aldrig sett nobivacc P, eller DHP eller DHPPi. När jag pratar med vänner i bl a USA så säger de att de inte använder nobivacc mot dessa sjukdomar då det har så många biverkningar!

Sverige är ÖVERSÅLLDAD med dessa vaccin!

Obs! Det gäller INTE Nobivacc Rabies, det är en helt annan sak.

Detta är allvarliga ämnen. Ämnen som kan välta hela hundhobbyn på ända, att fortsätta att finnas till. Vi ska inte prata om kostnaderna för detta. Det finns alltså risk för att vi utrotar oss själva, vi hunduppfödare. Inte minst viktigt, utan snarast viktigast av allt, vi riskerar att plåga ihjäl våra hundar och i slutänden närapå utrota hundarna och därmed försvinner allt kring hundhobby, sällskapshundar, uppfödning, utställning, hunden som nyttodjur o s v.

Mer om vaccin.

 

 

210306

Folk gnäller och klagar mycket över covid. Jag själv drar vissa fördelar, så här långt. Jag vet inte hur många gånger de senaste 20 åren som jag fått gå ut ur affärer utan att ha kunnat handla p g a att det snörvlats, nysits, hostats och allmänt spritt snusk kring en massa folk som handlat. Det har inte hänt mig en enda gång att jag måste avbryta handling p g a detta längre sedan snart ett år tillbaka. Jag får bara önska att jag inte får covid själv, det vore ju mycket besvärande när immunförsvaret inte är så stark sedan tidigare.

 

 

210118

Vi seriösa hunduppfödare som bryr oss om våra hundar är väldigt noga att valpar ska bli hanterade och pratade med när de är mycket små, allt för att de ska bli tidigt präglade och därmed tama. Sedan ska de få träffa trevliga främmande så de blir glada i människor.

På människorbarn är det dessutom extra viktigt att ha mindre än 2 dm avstånd till de små barnen, för att de ska notera ansiktet på människan, något som man inte ska göra nu, p g a corona.

Hur kommer barn som föds under corona att skadas i psyket?

 

 

210111

Ibland tänker jag som så, istället för att ge företag bidrag så att de kan behålla firmor och företag av allehanda slag, erbjud dem istället arbete för de pengarna, alltså för samma pengar.

Om de ändå inte kan jobba, kan de jobba med annat tills de kan fortsätta med sin verksamet. T ex behöver landet städas upp. Att få uppstädat kommer alla tillgodo, människor, djur, natur, ja, t o m politiker har nytta av detta och framför allt har alla våra avkommor stor behållning.

Arbetsföra människor mår inte bra av att bara gå hemma och dra benen efter sig.

Några från ett företag kan städa en strand, några andra en annan strand. Några kan måla om en vägg som är full i klotter, några andra en annan vägg.

 

210110

Undrar hur mycket kindpussandet i Italien har bidragit till det kraftiga corona utbrotten där?

T ex så måste man ha internet i stora delar av Sverige för att få testa om man har covid-19.

 

 

201231

Om alla verkligen på riktigt tar sitt ansvar kommer vi att få ett GOTT NYTT ÅR!

 

 

201225

Ibland undrar jag om vissa endast bär munskydd för att få en chans att spöka ut sig.

 

 

201219

Var rädd om er! Var rädd om varandra! Var inte vårdslös. Förstå allvaret. Detta är ingen lek.

 

 

201217

Snabbt framtaget vaccin, bra eller?

Det jag tror många glömmer i detta sammanhang är en aspekt av dem ovanliga situationen vi lever i just nu.

De som tar fram vaccinen behöver knappast leta folk att testa på.

Normalt finns det inte lite överallt över hela jordet, det man ska bekämpa.

De som tar fram vaccin har i förhållande till det "rena julafton".

P g a detta kan de också tillsammans med alla andra åtgärdet (extra pengar, utökat samarbete m m) nå snabbare framsteg än vad som annars skulle varit möjligt.

Vi ser redan t ex att ett vaccin är svårare för allergiker, ett annat inte. Det är ju därför helt underbart att de fått fram så många olika sorter så här redan i starten.

De ska ha en hel hoper med stjärnor i himmelen för sina idoga jobb.

 

 

201214

Munskydd? Jag fick lektion av sjukvården för väldigt många år sedan om hur jag skulle använda munskydd. Sedan har jag kompletterat med en extra kunskap jag fått nu, då jag följt de tester som gjorts under senaste tiden, alltså i år p g a coronaepedimin. Det jag inte förstår är varför detta inte läggs ut på officiella sidor så folk själva kan bedöma om de har hjälp av munskydd och hur man då ska hantera det hela, om man väljer att använda dem.

  1. MINST tre lager, alla undersökningar på senare tid visat att det ska vara MINST 3 lager innan det börjar göra en relevant nytta.
  2. Se till att munskyddet sluter tätt, framför allt kring näsan och kinderna. Vid behov snurra öronsnörena vid behov så munskyddet inte hänger löst.
  3. Ta enbart i öronsnörena vid påsättning och avtagning av munskydd.
  4. Rör inte munskyddet annat än när det sätts på och tas av.
  5. Engångsmunskydd slängs när man en gång tagit av dem och sydda munskydd tvättas efter varje användning. Alltså ALLTID ett nytt och rent munskydd VARJE gång.

Tänk på att dina händer har varit överallt och kan vara fulla i smitta, sedan kladdar du på munskyddet, så det som ska skydda blir ett pyttelitet skydd direkt mellan smitta och öppna slemhinnor som t ex ögon, näsöppningar, munöppning.

Om man nu tittar på t ex en vanlig nyhetssändning på TV så ser man att detta inte följs. Något som allmänt verkar vara väldigt vanligt är att folk tar av munskyddet när de står lite längre från andra människor, viker ihop skyddet i händer som kanske är fulla i smitta efter att ha tagit i varor, stängt kranar, öppnat dörrar o s v. En del lägger det i fickan, som mycket väl kan vara full i corona, då händerna säkert har varit där många gånger emellan. Sedan tar de upp samma munskydd som vid det laget kan vara rundsmittat av corona och sätter på det igen, ofta genom att klämma lite över näsan o s v för att se till att skyddet sluter tätt, och därmed ser till att gno in corona ordentligt i ansiktet.

Om ALLA använde munskydd KORREKT så tror jag det kunde göra nytta.

Att få alla att följa enkla instruktioner än som ett skämt. Jag bedömer det som omöjligt.

 

 

201121 Det är väldigt konstigt som det är nu. En vårdcentral jag är inne i går alla sköterskorna i klungor, om de ens syns. Ingen har säkerhetsutrustning. Inte ens de som behandlar mig, en okänd patient. Däremot verkar denna personal ibland bära med sig säkerhetsutrustning.

Sedan kommer jag till en annan vårdcentral bara nån vecka senare i samma län. Där arbetar all personal, går och gör ärenden hela tiden, en och en. Med säkerhetsutrustning. Sedan kommer man in för behandling, där har personalen säkerhetsutrustning.

Vilken vårdcentral känner man sig trygg hos?

 

 

201119 Just nu GISSAR man i Danmark att det muterade coronan hos minkar är utrotad. De gårdar där de hittat muterad corona har alla minkar avlivat i. Danmark fortgår som en säkerhetsåtgärd med att avliva alla minkar i Danmark i alla fall, då deras förmodan om att virusen är borta inte är 100 % säker.

 

 

201111 Dessa coronatider tycker jag är lite intressant att följa vad myndigheter prioriterar.

T ex krogar jämför sig med affärer för mat.

T ex flygbolag kräver ekonomisk hjälp när folk inte kan åka på nöjestripper så längre längre.

Jag tycker nog att det är viktigt att våra skattepengar går till nödvändiga saker, som t ex sjukvård.

De företag som inte kan bära sig får byta branch.

Varför ska skattebetalare betala för uteblivna nöjesinkomster från solresor och krogbesök?

Har vi riktig tur så kanske folk börjar prioritera bättre och satsa på sig själva, sina närmaste, sin närmiljö och avstå onödigt krafs i framtiden.

Om så händer, tänker staten fortsätta ge ut våra skattepengar till onödiga företag då med?

Borde inte skattebetalare se verkligheten och protestera om vart pengarna går?

 

 

201108 Det genomgripande idag verkar vara att ingen är intresserad av att göra ett bra jobb. De påstår sig ha gjort bra jobb, eller påstår att man inte ens haft kontakt. Då man har stora företag med stora resurser bakom sig är det ingen som tror på offret. Offret använder man genom att skylla på dem istället. Detta är satt i system på så många ställen. Sjukvård. Långvård. Apotek. Arbetsförmedlingar. Elbolag. Kommuner. Skolor och förskolor. Försäkringsbolag.

Att inte göra de jobb man har betalt för och att sedan lägga all skuld på offret räcker långt för att nästa generation inte ser att de har någon orsak att följa regler och bestämmelser.

Dessa människor ska sedan ta hand om er när ni blir gamla.

Lycka till med det!

 

 

201103 Den hårda miljö vi valt i vår värld idag är svår. Vi måste skydda oss mot alla oärliga människor som bara letar fel och skyller ifrån sig. Det gör vi lättast genom att uppträda väl och se till att välja våra vänner väl.

 

 

201025 Vi undrar varför folk blir mer och mer aggressiva i samhället. Är det konstigt om så sker? Med alla hjälpmedel vi har idag skulle vi ha kunnat nå så mycket längre. Det är egentligen inte svårt. Först, om alla gör det de bör. Så är det nästan aldrig idag. Andra, om vi lyssnar på varandra, pratar med varandra, hjälper varandra, är allmänt vänliga och medmäskliga. Det är egentligen inte svårt, men det är stort och tungt. Barn som växer upp i en sådan miljö lär sig vänlighet, hjälpsamhet, och framför allt känner tillit.

Vi har långt att gå om vi ska få ordning på den felväg vi valt åt mänskligheten.

 

 

201023 Som jag ser det är det inte konstigt att behovet av psykologer och liknande ökat så mycket. Det är ju naturligt. Läget idag är ju så att alla bara ska ta hand om sig själva, och vi ska inte lyssna, och inte prata, med varandra. Vi har blivit omänskliga. Därav behovet av att betala någon som kan lyssna.

Bra att de finns. Sorgligt att de behöver finnas...

 

Uppdaterad 2021-03-18

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström