Buzz show

 

NORD V-2011

 

NORD V-2011

 

NO V-2011

 

NO V-2011

 

SE V-2011

 

DAT

ORT

ARR

DOMARE

INOFF
NAT
INT

VALP
4 - 6

VALP
6 - 9

JUNKL

JUNKK

CK

UKL

UKK

CK

ÖKL

ÖKK

CK CH
KL
CK BH
BT

R-
CERT

CERT

R-
CACIB

CACIB

BIM
BIR

AVEL
KL

UPPF
KL

BIG

BIS

111210 Stockholm SKK Älvsjö Mässan, Stockholm Int - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - - - 1 BIR NORD V-11 - - -
111127 Lilleström, Norge NKK Liz-Beth C Liljeqvist Int - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - - - 1 BIR NO V-11 - - -
111009 Sundsvall SvVK Liliane De Ridder-Inghena, Belgien Nat - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - 1 - - BIR SE UCH NO UCH - - -
111008 Sundsvall SKK Per Lundström Int - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - 1 - 1 BIR - - - -
110828 Tromsö, Norge NKK Mona K. Selbach Int - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - 1 - 1 BIR - - - -
110827 Tromsö, Norge NKK Marie Petersen, Norge Nat - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - 1 - - BIR - - - -
110806 Norrköping SKK Tino Pehar Int - - - - - - - - Ex 1 1 - - 1 - 1 - 1 BIR SE V-11 - - -

 

 

 

Buzz utställning 151011

Vinthundsklubben har en förmåga att välja värdelösa lokaler. Denna dag var det stenar som hundar och ägare skulle kullra runt på. De två hundar jag visade fick rörelser därefter. Man kunde lätt se att ingen av dem var särskilt glädjefull i sin utstrålning, men tacka för det. Tiken var rent förnärmad över underlaget, min älskade Filippa som förväntar sig det bästa. Men hade de skickat in ens en pytteliten mus, så hade hundarna struntat i underlaget, så är de jakthundar med massor av jaktdrive också. Men att se vacker ut på grovt grus, ja, det var en förolämpning mot mina älsklingar. Det var andra gången i mitt liv jag såg ett sådant totalt olämpligt underlag på en hundutställning. Så var det några tusenlappar bortslängt igen. Ingen respekt för hundar och deras ägare.

Normalt rör sig Buzz som en dröm. Totalt outstanding. Denna gång mediokert för första gången på en utställning. Trots det kan han inte motstå frestelsen på att göra sitt allra bästa, men kom till korta, jämfört med hans normala rörelser. Mycket sorgligt på en så fantastiskt gott konstruerad hund och därför med helt underbara rörelser, både ock inte alls vanligt förekommande på denna utrotningshotade ras, tvärs om. Synd att han inte fick visa vilken KUNG han är i ringarna, men han gjorde så gott han kunde.

Normalt rör sig Filippa bra, som sin mamma, vilket hon redan har bevisat, om och om igen på utställningar. Men liksom sin mamma är hon inte driven och hysterisk i utställningsringen, dessutom klagar hon om hon inte trivs. På detta underlag talade hon tydligt om vad hon tyckte om underlaget. Enligt henne var detta underlag djurplågeri... Hon visade detta främst genom att halta på vänster fram så fort vi kom ut på de grövsta stenarna, och på den enda raksträckan där det var mindre stenar med enbart några stora stenar i rörde hon sig helt ok tills hon igen trampade på dessa stora stenar. Hon var alltså till synes halt på tre sidor av ringen.

Ringarna var ovanligt stora. Domaren tyckte hon behövde minimum 3 varv per hund för att kunna bedöma hundarnas rörelser. 2 varv blev beordrad innan jag startat hundarna. Sedan fram och tillbaka. Sedan ytterligare ett varv. Med den halta tiken blev det ytterligare ett varv. För varje varv drog Filippa ner tempot mer och mer, ju mer stenar, ju saktare gick hon. Hon höll emot så gott hon kunde utan att vara respektlös mot mig. Trots detta var domaren inte förmögen att notera periodvis hälta på henne. Filippa ville inte ens hålla upp öronen ordentligt, hon trivdes inte alls med detta.

Vid iaktagelser i denna ring och de andra ringarna som alla hade samma underlag såg jag flera hundar som sprang med problem. Mina var alltså inte ensamma om att inte kunna få visa upp sig på rätt sätt på dagens underlag.

Sen kan jag inte förstå varför domaren ska sticka in vassa naglar hårt i hundars tandkött?

Jag kan bara säga att denna utställningsplats kommer jag aldrig mer kasta bort pengar på. Dagens domare gäller det samma. Det var dessutom inte första gången jag inte alls tyckt om hennes bedömning. Men detta var första gången hon varit hårdhänt och elak mot mina hundar, något som jag inte tollererar, vissa bevisar dessutom snabbt sin kunskap, eller avsaknad på kunskap, det var dessvärre inte första gången jag sett avsaknad av kunskap hos denna domare.

Jag själv mår ordentligt dåligt över att ha fått springa som en tok på detta underlag. Det är en riktigt omänsklig smärta i framför allt svankrygg och höfter och neråt. Jag kan bara konstatera, jag borde nog ha avbrutit och åkt hem på en gång, när jag såg hur det var.

Dagens erfarenhet har lärt mig två saker, aldrig anmäla till utställning till denna högst olämpliga lokal igen, och inte anmäla till domaren som vi idag blev flyttade till och aldrig till att börja med hade anmält för.

 

 

Updated 2015-10-11