Utställningsresultat för SE UCH DK UCH NORD V-16 DK V-16 NO UCH NORD UCH NO V-16 Estrela Radiante Do Vale De Fermedo

 

Hösten 2016 flyttade hon till ett aktivt utställningshem strax före sin första utställning i nya hemmet. Så här kan då "mina" hundar vinna efter en flytt till en proffsutställare. Det är ett klart bevis för att jag har bra hundar, men också, vilket jag anser viktigare, att mina hundar är välskötta i kropp och själ.

 

DATUM

ORT

ARR

DOMARE

INOFF
NAT
INT

UKL

UKK

CK

ÖKL

CK CH
KL
CK BH
BT

CERT

CACIB

BIM
BIR

Titlar

BIG

BIS

1611 Norway NKK S Int - - - Ex 1 1 - 1 1 1 BIM/BOS NO CH NORD CH NO V-16 ? ?
1611 Denmark NKK S Int - - - Ex 1 1 - 1 - 1 BIM/BOS DK V-16 ? ?
1611 Danmark NKK S Int - - - Ex 1 1 - 1 1 1 BIM/BOS DK UCH NORD V-16 ? ?
141012 Sundsvall, Sweden SKK S Int - - - Ex 1 - - 1 1 1 BIM/BOS SE UCH Did not Did not
140907 Högbo, Sweden SKK Svend Lövenkjaer Int - - - Ex 1 - - 1 1 1 BIR/BOB - Did not Did not
140802 Svenstavik, Sweden SvVK Saija Juutilainen, Finland Nat - - - Ex - - - - - - - - - -
131013 Sundsvall, Sweden SKK Rocas Juao Vasco, Spanien Int 1 1 ck - - - - 1 1 1 BIR/BOB - Did not Did not

 

 

X

 

 

Estrelas fjärde utställning

Sundsvall SKK internationella hundutställning 12 oktober 2014 arrangerad av Svenska kennelklubben.

Idag var hon tramsig igen. Skulle bara hoppa och krångla. Matte fick ner henne på jorden tillräckligt för att ta hem segern. Hon blev däremot slagen av en värdig vinnare, sin egen bror.

Go hjälp hade vi, det var oerhört trevligt och underlättade i massor. Tack Therese!

 

Forth dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 12 october 2014

Kritik kommer snart

 

Forth dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 12 october 2014

 

Forth dogshow:

Sundsvall SKK internationell dogshow

Sundsvall SKK internationell hundutställning

12 october 2014

 

 

X

 

 

Estrelas tredje utställning i hennes liv

Utställningen var i Högbo, Sandviken i arrangemang av Svenska Kennelklubben. En internationell utställning.

Ringen var liten. Hans frambensrörelser blev knasiga. Fast ska erkännas, p g a hans framfötter så är hans frambensrörelser inte de bästa normalt heller, även om ringen är större. Fast bättre än denna gång kan de i alla fall vara under bättre förutsättningar. En mer engagerad handler och större ring.

Det var många som beundade honom och hans syster + hans tre döttrar, som också var med. Vi fick många förfrågningar om rasen, som vanligt.

Vi valde att åka hem snabbt, då min hundvakt önskade mig hem så fort som möjligt, och eftersom jag inte är frisk.

Go hjälp hade vi också denna dag, som var oerhört trevligt. Tack Therese!

 

Therd dogshow: Högbo SKK internationell dogshow / utställning 9 september 2014

 

Therd dogshow: Högbo SKK internationell dogshow / utställning 9 september 2014

 

Therd dogshow: Högbo SKK internationell dogshow / utställning 9 september 2014

 

 

X

 

 

Estrela Radiantes andra utställning i hennes liv

Utställningen var i Svenstavik i arrangemang av Svenska Vinthundsklubben. En officiell utställning ska väl tilläggas.

På morgonen deltog hennes brorsdotter Filippa på SKK´s utställningsplats. Sedan hade vi hela dagen emellan att slå ihjäl. Det blev utfyllnad med kloklippning och utställningsträning på de 6 hundarna som var med. Förutom Estrela Radiante var hennes bror Maximus med på utställningen + hennes brorsdöttrar Ebba, Filippa och Diana, till sist en liten hund också. Alla hundarna blev beundrade av många, Alla hundarna tyckte detta var en toppenkul dag. De roade sig kungligt. Hundarna hade behagligt väder, varmt men inte för varmt och behagliga fläktar med jämna mellanrum.

Så var det så dags att gå in i ringen i slutet av dagen, jag var så slut i änden av dagen så jag orkade inte anstränga mig ett enda dugg.

Estrela klev av mig skon två gånger när vi sprang så jag fick sakta upp och dra på mig skon igen mitt under rörelse, hennes rörelser blev otroligt ryckiga och hafsiga, hit och dit. När hon skulle stå så var det mer på två ben än på 4 ben. Hela överlinjen krummade hon av pur upphetsning, hennes vinklar blev därefter. Hon är i början av sitt löp och strulig som bara den. Dessutom var de sist i sin ring och även sist av utställningsdagen, det var inte bara utställningsdagen som var på sluttampen utan även jag!

Hade jag fått henne att uppföra sig, vilket jag utan minsta tvekan hade fått om jag varit frisk, så tror jag att hon också plockat hem rubbet. Jag hade kunnat få henne lugn nu också, men det hade då för snabba resultat blivit att jag släckt hennes glädje för utställning. Det var hennes andra gång på utställning och jag vill absolut inte kuva min hund enbart för ett enstaka bättre resultat, på bekostnad av hennes glädje. Det är viktigare för mig att hon fortsätter att gilla utställningar. Det är ju trots allt inte hon som bett om utställningar, utan det är något vi gör för oss, inte för hundens lycka, då är det vårat ansvar att se till att hunden älskar dessa utställningar, om en av mina hundar inte gillar utställningar så slutar att ställa ut den hunden, jag vill inte plåga mina älskade 4-fota barn.

Jag är mycket nöjd med excellent och en otroligt fin kritik.

P g a att jag var för trött och slut så bar det sedan iväg hem igen direkt efter hon var färdigbedömd.

 

Estrela Radiantes andra utställning i hennes liv

 

 

X

 

 

Estrela Radiantes första utställning

Då hon aldrig satt sin tass på en utställning så var jag spänd på att se hur hon klarade utställningar. En oro jag hade kunnat lämna hemma. Hon trivdes som fisken i vatten, riktigt överexalterad. Öppen, glad, pigg och älskade att bli klappad och beundrad.

Vi skulle in direkt på morgonen i ringen, äntligen skulle jag få ställa hunden för en portugisisk domare, vilket jag såg fram emot. Men när vi kom till ringen visade det sig att domaren inte var autoriserad för Podengo P. Grande, utan enbart domare för de små och mellanstora av båda hårlagen! Det blev att skena bort till en annan ring där en spansk domare Rocas Juao Vasco med auktoration för rasen höll till för dagen. En besvikelse att inte få ställa för en portugisisk domare, men samtidigt en glädje, då det var en "kompis" till Mr Podengo P. i världen, d v s den högt ärade domare Mr. Vitor Viera! Han om något måste ju kunna rasen då han fått lektioner av "Mr Podengo P. him self"!

Estrela Radiante hade sin bror Maximus med sig. Domaren var mycket imponerad över kvaliten och temperamentet på mina hundar! Han föredrog dock Estrela före Maximus, p g a hennes fina framfötter, som inte är fullt så bra på Maximus, men han poängterade att det var få i rasen som hade så raka framtassar som Estrela, de flesta på rasen såg normalt ut som Maximus eller värre.

P g a att jag inte är frisk + att jag hade skjuts av en som heller inte är helt frisk, så åkte vi hem direkt efter utställningen utan att delta i stora ringen. Vi var på utställningen max 1 timme, sedan bar det hem igen.

 

First dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 13 oktober 2013

 

First dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 13 oktober 2013

 

Updated 2016-11-21