No e-mail/no internet. Phone number + 46 762 79 41 25.

Ingen e-post/inget internet. Ring dagtid 10-18 Tel: 0762 79 41 25.

 

Som sagt, denna sida är nerlagt. Vill man se nyheter så följer man datumen på sidan som heter: Mer om...

Tidigare nyhetssidor återfinns bland gamla nyheter.

 

221231 lördag

Moln och blåsigt, 7º C.

Nyårslöften: Jag har haft samma nyårslöfte varteviga år i säkert 10 eller kanske 20 år. Än så länge går det bra. Alltså fortsätter jag i samma tanke. Att anstränga mig att alltid göra mitt bästa. Att jobba för att bli bättre.

 

JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT OCH HARMONISKT KOMMANDE NYTT ÅR!

 

221230 fredag

Grått, 5º C.

Bilder på Chihuahuor, Pia´s Diana M A SvenssonPia´s Senorita Rozalita Feliz och Pia´s Chicka Rosita.

Sanninen kommer alltid fram. Förr eller senare. Trump har frångått en 40-årig praxis. Han vägrade visa sin deklaration. Nu blev han tvingad efter att han försökt hindra detta i massor av år nu. Vad visade det sig då? Jo, det som sagts hela tiden och som Trump inte velat kännas vid, han har nästan inte betalat skatt f o m 2016 t o m 2020 för ett företag i hans omfattning. Fin president. Jag hoppas bara att ytterligare Trump beundrare inser sanninen om Trump nu, så folk kan skilja lögnare ifrån de som håller sig till sanningen. Jag undrar hur lång tid det går innan framför allt SD väljare i Sverige kommer se sanningen, om någonsin? Hur mycket har de lovat för ett par månader sedan som inte blev sanning? Fast det samma kan ju sägas om SD´s kompisar i regeringen som numera misshandlar Sverige och vår jord. Mer om politik.

Sociala medier ger omedelbar respons. De människor som växer upp med det undrar man om det finns förutsättningar för dem att lära sig tålamod, så som man naturligt fick lära sig förr i tiden? Utan tålamod försvinner långtidsinsikten. T ex en som startar en kennel har förhoppningsvis en bild i sitt huvud utifrån rasstandarden på den ras som de vill hålla på med. Ett ideal som de strävar efter. Om det idealet förändras under resans gång genom att en annan sorts typ prioriteras hos andra, och man själv anammar minsta nyck, så blir ens kennel totalt mixad av allt och ingenting. Exempel: Jag har sedan jag startade med mina raser ett ideal som jag försöker uppnå. Det idealet är det samma nu som när jag startade med rasen. I botten på alla mina hundar SKA det ligga fysisk och psykisk sundhet. Om det inte gör det så ska hunden INTE användas i avel, oavsett ras, från den största till den minsta. Sedan har jag mina rasideal, som finns förklarade på respektive ras sida. Chihuahua. Japanese chin. Mer om avel och uppfödning.

 

221229 torsdag

Grått, 4º C.

Ca 32,000 odlade torskar i en fiskeodling i Norge har dött. Dödsorsak trolig svavelväteförgiftning. Detta är en anläggning i mindre skala. Att tränga ihop många djur på liten yta är alltid vanskligt. Det kräver en hel del och risker kvarstår. Man måste vara extremt försiktig. Det bästa vore att fisken levde vilt och de som bor sjö- eller havs-nära kunde ta upp mat från sjön till husbehov. Inte i industriskala. Vi kan inte fortsätta att behandla havet som dess resurser vore oändliga. Människan behöver havet, t ex för att ANDAS frisk luft! Vad rädd om vår jord. Innebär detta att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden eller att de inte existerar? Mer om miljökatastrofer.

10 kor och 25 får dog i brand inne i sin ladugård igår kväll. Ca 80 djur gick att rädda. Man vet inte varför branden uppstog. Fler nyheter.

Är det svårt att förstå det förakt vissa känner mot politiker? Jag har förståelse för förakt. Trelleborgs kommunalråd Ann-Kajson Carlqvist (M) skulle höja sitt arvode med 75 %. Efter kritik "nöjer" hon sig med 25 % nästa år. Det blev före jul bestämt att hennes arvode 2024 skulle vara uppe i 125,000:-. Detta samtidigt som många med mig inte har pengar till att enbart betala el, hyra och kostnader i samband med sjukdom som mediciner m m. Alltså inte ens pengar till mat... Mer om politik.

Myggor i Asien bär på resistenta sjukdomar. Detta är ett problem som oroar. Fler nyheter. Mer om att bevara mänskligheten. Mer om resistens.

 

221228 onsdag

Sol, - 3º C.

Det är farligt att vara under ögonen på Putin. Ytterligare mystiska dödsfall hos hans underlydande. En Pavel Antov, som har uttryckts sig vara emot kriget som Putin för, har fallit ner från ett fönster. En Vladimir Bidenhov ska ha dött av en hjärtattack. Putins "vänner" dör ofta i fallolyckor och förgiftningar. Förgiftningar som t ex kan misstas för hjärtattacker. Mer om krig.

Vid nyår kommer jag sluta med nyhetssidan. Vill man se det senaste uppdateringarna jag gör går man in på Mer Om-sidan. Där följer man datum när sidan uppdaterades i de ämnen man är intresserad av.

Om ledarna inte sköter sig så gör inte de underlydande det heller. Föredömmet i en familj, företag, organisation, politiskt parti m m ska vara ledaren. De ska vara korrekta, hålla sig till fakta, vara hederliga, hålla sig till sanningen. Kort och gott, hålla sig på mattan. När t ex ett politiskt parti tar mutor så är det ok att vara ohederlig. När polisleningen är oetisk är det ok för de underlydande att också vara oetiska. När det tas till lögner bland ledarna i vissa jbv delar, så gör underlydnaderna så också. O s v. Mer om politik.

Filippinerna har nu hittills minst 25 omkomna p g a extra kraftiga säsongsregn/monsunregn med följande översvämningar. 400,000 personer har drabbats på ett eller annat sätt. Drygt 80,000 personer har ännu inte kunnat återvända till sina hem. Fler nyheter. Mer om att bevara mänskligheten.

 

221227 tisdag

Grått, 2º C.

Idag (eller i morgon) fyller våra endaste Japanese chin systrar Pia´s Yuki Emiko-Fujin och Pia´s Yuki Hisako-Ume 5 år. Kullen föddes tre före midnatt, en efter midnatt. Alltså är de tre tikarna födda 27/12 och hanhunden är födda 28/12 2017.

När handloven är extremt stor på en växande hund, speciellt av stor ras, så är det ett tydligt tecken på att hunden är undernärd. Att leden är stor på växande individer är normalt. Men är de extramt stora är tillförseln av framför allt mineraler allt för litet. När mineralerna som behövs för att bilda benstomme och de vitaminer och proteiner som behövs för att hunden ska kunna tillgöra sig mineralerna är för knappt så kommer det lilla uppbyggnadsänmena att gå till bl a handloven, för om den blir för vek kan hunden inte stå. Resten av bl a frambenet får inte tillräckligt med uppbyggnadsmaterial för att de benen också ska grovna och växa. I värsta fall kan t o m tillförseln av material i resten av benet upphöra, då blir benen krokiga. Då kallas det rakitis. Mer om hundens skelett.

 

221226 måndag. Vecka 52

Grått, 4º C.

Snö, tre gånger så mycket som normalt, i nordöstra Japan. Hittills 17 dödsoffer och ca 100 människor skadade (unrar hur mycket djur och natur som är mördad av extremvädret). Vinterstormen i USA har hittills dödat ett 30-tal människor i den kallaste december på decennier. 46,000 evakuerade i Filippinerna och hittills 11 omkomna och 19 saknas p g a extra kraftiga säsongsregn med följande översvämningar. I Sydafrika var det oftast en stor brand per år. Numera är det 5-6 stora bränder per år. Innebär detta att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden eller att de inte existerar? Mer om kris.

700,000 människor dör varje år i världen endast av AIDS. De flesta som dör i AIDS bor i Afrika. Idag finns medicin mot AIDS, väldigt dyr medicin. I fattiga länder har oftast folk inte råd med dessa mediciner. Följden blir höga dödstal. När vi håller djur så är det en lyx utöver vardagen. Att ha djur kräver att man har råd med djuren, även när de blir sjuka. Smittspridning är det större risk för när djur (inklusive människan) bor tätt men också när djur umgås med andra djurgrupper, främmande djur. Smittspridningen ökar när vi träffar främmande djur och trångboddhet. Mer om att bevara mänskligheten.

 

221225 söndag

Grått, - 3º C.

Idag blir husets yngsta hela 11 veckor. Pia´s Senor Eduardo och Pia´s Senorita Rozalita Feliz.

Vi älskar och ser upp till USA och vill bli som dem. Jo, jag tackar... En tredjedel av alla dödsfall i USA just nu (år 2022) är överdoser av narkotika. Mer om politik.

 

221224 lördag

Sol, - 6º C.

Jag önskar er alla glada och harmoniska helger.

Isbjörnarna i norra Canada har minskat kraftigt på senare år. Speciellt är det honor och ungar som minskar. Allt beror på jordens feber. Fler nyheter. Mer om att bevara mänskligheten.

 

221223 fredag

Sol, - 4º C klockan 8,30.

Idag har vi rovfågel här igen på besök under ca 20-30 minuter. Den satt och spanade minut för minut och det var spännande att den lät mig fota, t o m byta kamera, och fortsätta att fota. Jag vet att vissa uppfödare oroas av rovfåglar, speciellt när de har valpar. Men i detta fall finns det ingen orsak att oroa sig, dessa små rovfåglar som har visat sig här, utgör inget hot mot hundvalpar. Det är större rovfåglar som är faran för hundvalpar. Däremot ligger småfåglarna illa till, men de är inte ett problem. Det är så småfåglarna lever. De är hela tiden vaksamma och är långt borta varje gång rovfågel dyker upp här. Dummare än så är de inte. Och om de är det, så är naturen så fint ordnad att det är de som inte har rätta instinkterna och fysiken, som stryker med. Naturen är fantastisk! Sedan fick vi ett besök av en Hackspett också. Mer om "våra" vilda fåglar.

Fler och fler får cancer (enl. nyheterna 221221). Färre dör i cancer. Klart att fler får cancer. Med alla farliga ämnen i vår värld överallt av hur många sorter som helst. Det är ju t o m farligt att andas och dricka vatten. Att färre dör kan vi tacka alla medicinska framgångar för. Dessa framgångar börjar i regel genom djurförsök på djur, men när de väl blir godkända så kommer de oftast sist till djuren. Alltså djuren får inte ens dra nytta av sin medverkan av att hjälpa till att ta fram nya behandlingar. Med andra ord bör framgångarna i att besegra cancer knappast spilla ut över djuren, ännu. Alltså all vår förgiftning av jorden ger mer sjukdomar hos djur som vi inte alltid har verktyg att arbeta mot, så som vi gör på människor. Mer gift, mer sjukvård. Denna förgiftning av jorden kostar enormt för alla. Vissa kostar det livet. Fler nyheter. Mer om att bevara mänskligheten. Mer om cancer.

Växthusgaser ökar igen. Mer om att bevara mänskligheten.

Det är antibiotikabrist i världen av sorterna som innehåller amoxicillin. Sådana sorter är förekommande även på hundar. Var försiktiga och ta inga onödiga risker med era djur för ni kan vara säker på att det är hundarnas/djurens antibiotika som först kommer ta slut och inte fyllas på! Mer om mediciner.

För 5 år sedan var det 30 % av svenskarna som fortsätta använda kärnkraft och vid behov bytta nya reaktorer. För 1 år sedan var den siffran 45 %. Nu är det nästan 60 %. Endast 10 % svenskar vill idag avveckla kärnkraften. Så där ser man hur lättledda folket är. Det är bara att politiker eller andra med stor exponering i media tjatar om vad fantasiskt bra det hela är utan att en enda gång nämna varför kärnkraften är så bra nu. Det enda de anger är att folket vill använda en massa ström och vill använda mer ström. Att det påstås bli billigare med kärnkraft, vilket är bullshit. Allt tvivelaktigt om kärnkraft kvarstår, inget har blivit bättre, säkrare, mer utvecklat. Mer om mina åsikter om kärnkraft.

 

221222 torsdag

Grått, 6º C.

Då jag älskar hundar och andra djur och natur, så är det naturligt för mig att bekymra mig om vår värld. Ju mer jag lär om djur och natur så inser jag att mina barnbarns barn och vidare generationer kommer få svårt att överleva. Värre för var generation. Redan idag mördar vi enorma mängder folk, djur och natur varje dag i vår värld. De flesta långt ifrån Sverige, tråkigt nog. Det gör det svårt för oss att ta till oss, och åtgärda problemen omedelbart. Vi blundar. Vi som tillhör de rika länderna och som bidrar med detta. Till skillnad från de fattiga länderna som drabbas värst. Detta kan man nog också förstå att jag oroar mig för.

 

221221 onsdag

Grått, 5º C.

Så har vi uppdaterat idag. 505 objekt är idag uppdaterade eller nya.

Våra äldre "valpar" Pia´s Senorita Samba De Inca, Pia´s Senorita Hipp Hopp och Pia´s Senorita Tango fyller 13 månader idag. De har bl a fått sina vikter uppdaterade.

Svår och långvarig torka i och kring norra och östra Kenya dödar 100-tals sällsynta djur då både vatten och bete är slut. Elefanter, giraffer, grevyzebror. En hel generation kan ha slagits ut. WWF kör ut vatten och hö till vilda djur, ändå dör det i massor. Miljöpåverkan som i första hand länder som vårat drivit fram. Alltså rika länder mördar vilda djur. Fler nyheter. Mer om att skydda jorden.

Fjällräven var tidiare nära utrotning. Efter omfattande räddningsarbeten blev det i år 164 nya kullar. Man räknar med att det finns ca 550 Fjällrävar i norra Norge, norra Sverige och norra Finland nu. Fler nyheter. Mer om att skydda jorden.

Idag är det årets mörkaste dag i Sverige. Från i morgon går vi mot ljusare tider i största delen av Sverige.

 

221220 tisdag

Grått, 5º C.

Så har vi lite bilder på hundar: Pia´s Senor Eduardo, Pia´s Senorita Rozalita Feliz och fler bilder på Pia´s Senorita Rozalita Feliz, hundarPia´s Senorita Hipp Hopp, Pia´s Yuki Emiko-Fujin och Chihuahuor.

Hjälp till självhjälp är min första hjälp. Potatismjöl eller majsenamjöl fungerar till mycket. Vilken av sorterna man använder går på ett ut. De är blodstoppande både vid sår och öppen blödning, t ex när man klipper för långt in i en klo. Det hjälper mot att torka ut svamp, t ex i öron. Det sägs också ha en viss steriliserande verkar, men jag har aldrig sett några bevis för det. Det kan också vara gamla myter, vad vet jag? Jag har själv använt mjöl av båda sorterna med gott resultat. Olja är också användbart till mycket. Speciellt när det kommer till att lösa fet smuts. T ex fet smuts kring tuttarna på tikar. Mer om andra enklare metoder för hjälp till självhjälp.

Max 200 meter till postlåda ska det bli. Man tackar! Idag har jag och mina grannar 1 km till våra postlådor. Sedan får vi se vilka undantag som gör att detta inte kommer följas i framtiden. Mer om politik.

Så plockar politiker i en kommun i södra Sverige ut 50,000:- MER I MÅNADEN! De borde OMEDELBART avsättas. Snacka om oansvariga. De SKADAR sin kommun på flera sett. Inte minst genom att se till att folk ser ner på politiker och att folk inte vågar tro på det demokratiska systemet. Är de kompisar med Putin eller? Mer om politik.

Naturavtal "på gång". Eller blir utfört långt fram i framtiden. Bra så. Men förr hade varit bättre. Vadann dessa fördröjningar? Vid FN´s artskyddsmöte i Kanada COP15, förbinder sig länderna till att skydda 30 % av planeten senast 2030. Idag är det 17 % skyddat. När det gäller vatten så är endast 10 % av världens marina områden skyddade idag. Det är riktigt illa. Jag bara undrar, varför dessa fördröjningar? Vad väntar ni på? Vissa länder är duktigare än andra, vissa har redan över 50 % skyddad yta. Rädda mänsklighehten!

Jag vill också ta upp detta med att bestämma dag och tid för att titta på valpar och sedan inte komma utan att ens lämna återbud, som hände här igår för oss, gör att man direkt hamnar på "svarta listan" hos mig. Mer om försäljning av valpar.

 

221219 måndag. Vecka 51

S, 2º C klockan 7,30.

Idag tar jag upp tre ämnen som går hand i hand.

Djur rymmer. Det finns alltid den risken därför att djur inte är robotar, utan levande väsen med en egen vilja. Har man djur som kan bli farliga, t ex hundar, bör man ha extra säkerhetsmarginal. Har man mycket farliga djur så MÅSTE man ha rigorösa säkerhetsregler som INGEN får göra undantag ifrån. Att slarva med detta är väldigt dåligt och farligt, alltså man riskerar att utsätta människor och djur för farligheter, vilket är straffbart. Att låta djur ligga i dygn med sjuka eller döda familjemedlemmar är att utsätta djur för "onödigt" lidande. Psykiskt lidande OCH risker för smittor och sjukdom som kan uppstå från lik. Att låta ett djur ligga skadat i flera dygn är att utsätta ett sjukt djur för "onödigt" lidande. Att utsätta djur för "onödigt" lidande är straffbart. Vid karantänsregler är man noga med att djuren issoleras med TVÅ skydd/stopp mellan djuren och allmänheten. Vid farliga djur bör man nog vara minst lika noga. Mer om ansvar för djurägare.

Djur på zoo. Först vill jag förklara något som av någon anledning sopas under mattan år efter år. Hundar härstammar bevisligen INTE ifrån Vargen. Tamhundar är en egen linje. De är sedan dessutom avlade att intreagera tillsammans med människor och sin flock. Alla djur bör leva så likt naturligt som möjligt (enligt djurskyddslagen). När det gäller zoo-djur så är det extremt sällsynt att djur lever naturligt. Visst finns det bättre och sämre alternativ och varianter, men vissa sorters djur är det ju nära nog omöjligt att ge en naturlig miljö. Exempel: Vissa djur har det naturligt att röra sig på flera kvadratmils yta. Fixa det, den som kan! Hur ska då zoobesökare kunna få se djuren? Varför inte ha zoo till djur som man KAN hålla naturligt och behöver farvara i zoo för djurens bästa och sätta upp kameror? Filmerna kan sedan folk få se. Stör inte djuren! Med denna variant kan man ha alla djur där de fungerar bäst. Inget djur behöver vara på ett ställe. De som trivs i berg, man filmas i berg. De som vill leva i Sahara, kan leva i Sahara. Att hjälpa djur i den miljö de bor i, på ort och ställe, är alltid att föredra. Vi har sett gång på gång att lägger man manken till så lönar det sig. Flera djurslag där man VERKLIGEN har satsat så har det gett resultat. Fortsätta så! Flytta inte runt på alla djur överallt. Låt dem få skydd där de är. Hjälp djuren DÄR DE FINNS! Man kan ha ett stort rum/stora rum med info om djuren och kameraskärmar i rummet, så folk kan se djuren. På så viset kan man få in pengar till zoo´et. Något jag har tänkt på många gånger är fiskar och vattenlevande djur och miljö. Varför inte ha en båt med glasbotten som kan både filmas eller man kan åka med, och se djuren i naturen. En bra nich för gamla fiskare kanske? Men denna stora rovdrift av storbolag som tränger ut de små fiskarna, så kan de fortsätta gå på sjön och värna djuren och naturen i vatten, och slipper tappa sitt arbete. De "små" aktörerna har ju dessutom oftast mer känsla för miljön än de som jobbar på enorma båtar och som kan jobba på en båt i månader under industriliknande förhållanden utan ett ens behöva se sjö/hav! Mer om zoo.

Hundar är det INTE naturligt för att möta främmande hundar. Att vilja tvinga samtliga hundar att träffa främmande hundar dagligen, som svenska lagar och bestämmelser fodrar idag, är INTE naturligt för hundar. Hundar har i MINST 30,000 år (trots att många fortfarande påstår ca 15,000 år) levt med sin familj, sin grupp. De har sett främmande hundar och människor som utbölingar, inga som man ska ta till sig. Tvärs om! Man ska jaga bort dem eller hugga ihjäl dem! Visst är det romantiskt och gulligt att vilja tro att hundar är som människobarn och alltid så ska vara, sociala mot främmande. Men det är bara i huvudet på okunniga människor. Tycker man inte om hundar så som hundar är så bör man inte leva med hundar! Därmed inte sagt att man kan träna de flesta hundar om man börjar när de är unga, hundar är otroligt läraktiga. Men det är INTE det naturliga för hundar. Vissa raser och vissa individet skulle det innebära en FARA att låta träffa främmande hundar dagligen. Mer om djurskyddslagar.

Datorn blir allt sämre. Vissa tangenter får jag trycka på 10-20 gånger innan datorn svarar på trycket. Jag försöker stå ut tills jag mister internet sista januari 2023, då är det ju slut i alla fall på hemsidan. Jag har aldrig fått internet att fungera på mobilen sedan jag var tvingad att köpa en ny (jag tror att det var någon gång i somras), så jag kan inte använda mig av andra internet lösningar heller.

 

221218 söndag

Grått efter en regnig och blåsig natt, 3º C klockan 8,30.

Våra yngsta barn Pia´s Senorita Rozalita Feliz och Pia´s Senor Eduardo blir idag hela 10 veckor gamla. Idag betraktar jag hanen som tillräckligt gammal för att få flytta, när han får ett nytt hem.

Ibland kanske man vill göra en tårta i form av en hund? Om man gör hundtårta t ex så kan man göra dem som hundar. Recept och "bygganvisning".

Snusare löper 28 % högre risk att dö jämfört med de som inte brukar tobak. Även f d snusare har förhöjd risk, om än mindre än en aktiv snusare. Detta går i alla samhällsklasser. Det jag inte fattar är att 72 % inte dör. Jag visste inte att människan kan leva för evigt. Oavsett livslängd anser jag att Sverige enbart är ute efter att få väljare, istället för att göra det bästa. D v s förbjuda snus, utan svenska politiker ser istället till att få snus som undantag i EU. Ska vi sträva efter att svenska folket lever kortare och är mer sjukliga? Dessa kostar dessutom skattebetalare massor av pengar via sjukvården. Den enda "fördelen" är hur många väljare som ett parti får med sig genom att se till att svenskar är sjukligare p g a snusning än andra länder som inte har snusning. Detta spiller faktiskt ut i närområdet också. Även t ex norrmän och finnar åker till Sverige och köper snus. Sedan när Sverige riskerade att få höja priset kraftigt på snus blev det rena rabaldern. Sverige kan då inte satsa på rätt grejer. Lägga krutet på att hålla folk sjuka tycker jag inte är rätt sätt. Mer om politik. Mer om att bevara människosläktet.

 

221217 lördag

Grått, inga grader alls.

Igår hade Putin stort möte med militärer. Är det någon som vågar slå vad om hur lång tid det tar innan de bombar ett kärnkraftverk eller liknande?

Man märker vad "fantastiskt" det är med kärnkraft. Frankrike har hur mycket kärnkraft som helst, ändå fortsätter de med mera. Klart de måste! Dessa kärnkraftverk står ju stilla stup i kvarten, om man ens får igång dem! Reaktor Flamanville 3 har blivit försenad nästan ett decenium, och beräknas nu att skjutas upp starten igen, denna gång med ytterligare 6 månader. Allt enl. statliga energijätten EDF. Mer om mina åsikter om kärnkraft. Fler nyheter.

Alla stora problem i världen borde försvinna om vi inte överanvände jordens inre och inte trängde ihop massor av människor på små ytor. Allt verkar komma tillbaka till en av dessa två problem, och ibland till båda. Kunde man trycka på en knapp och åtgärda detta skulle det inte finnas stora problem kvar på vår jord, tror jag. T ex flyktingar ofta p g a "väder och vind". Bråk om land p g a trångboddhet och klimat. Folk som är desperata p g a problem att få ihop till mat och hyra, sjukvård och uppvärmning/avkylning tenderar att göra "dumma" saker. T ex röstra fram gapiga idioter som aldrig någonsin borde ha röstats fram. Vill vi bevara mänskligheten måste vi nog använda hela länderna och lära oss leva MED naturen, istället för EMOT den. Kom ihåg! Naturen kommer vinna! Den är båda äldre och klokare än vi. Mer om att bevara människosläktet.

 

221216 fredag

Sol, - 7º C.

Förlåta är gudomligt.

Det är bevisat att odling utan konstgödsel ger lika stora skördar som med konstgödsel. Varför fortsätter man att säga att konstgödel MÅSTE till och fortsätter att säga att konstgödsel ger större skördar. Vid experiment har det visat att skillnaden inte finns. Däremot blir det ett eller ett par år med mindre avkastning under övergången. Lika som det blir vid dåliga år, oavsett om man använder konstgödsel eller inte. Jag har svårt att förstå människans arrogans att vi hela tiden tror oss vara bättre än naturen som utformats under hur lång tid som helst. Mycket längre en vad människosläktet och dess nära släktingar ens funnits på vår jord. Mer om att bevara människosläktet.

Nu släpps det ut 35 miljarder ton koldioxid per år i världen. En ökning från nästan 0 till dessa summor på ca 100 år. Energiförbrukningen följer samma kurva. Befolkningsmängden följer också samma kurva. Idag är 80 % av vår energiförbrukningen fossil. All fossil måste bort till 2050. All icke fossil ska upp till 100 % till 2050. I så fall tillsammans med alla andra åtgärdet kan vi klara detta. Men tyvärr så ser vi inte ut att vara på väg dit. Ambitionerna  är också lågt satta, följs avtalen kommer vi heller inte uppnå detta. Siffrorna är från Uppsala universitet. Min uppmaning, var snäll att försöka rädda mänskligheten, försök inte utrota era egna avkommor. Fler nyheter.

 

221215 torsdag

Grått, - 8º C.

Så har en kvinna i Örebro blivit dömd för att annonsera ut hundar med vargmix. Vargmix är olagligt i Sverige. Så fick hon böter 10,000:- som straff. Det är uppenbart lönsamt att sälja vargmix i Sverige. Fler nyheter.

Så säger jag grattis till Nya Zeeland! De har bestämt sig för att skydda sina människor ifrån beroende OCH sjukdom. De underlättar dessutom för sjukvården för framtiden vilket dessutom spar dem från stora lidanden och stora kostnader. Pengarna kan de lägga på sådant som landet och världen mår bra av istället. De gör verkligen en insats för mänskligheten! Fler nyheter. Mer om att skydda mänskligheten.

 

221214 onsdag

Grått, - 5º C.

Ibland får man sig ett gott skratt när man är "halvblind". Jag läste att Dementa får fortsätta att bryta kalk. Jojo, jag skulle vilja se hur det skulle gå!

Det ska införas en klimat-tull gällande koldioxidutsläpp, inom EU länderna. De länder som inte har lika hårda klimatregler får man betala strafftullar för produkter så som stål, cement, gödningsmedel och aluminium. Är det ett nytt sätt att flytta siffror och verka duktig, eller något som gör skillnad? Om det verkligen kan göra någon som helst nytta så borde det träda ikraft tidigare än som bestämt, oktober 2023. Nyheter. Rädda mänskligheten.

Jag har letat byggvaru second hand sedan jag flyttade ner till Bergslagen igen. Nu har Örebro öppnat "Sveriges första" bygg-loppis, påstår man på lokalnyheterna igår. Äntligen kan jag handla sådant igen! Jag har längtat! Jag fick tag i byggmaterial i second hand i både Hälsingland och i Piteå. Så när det sägs att Örebro är först så stämmer det inte alls. Spara vår planet!

 

221213 tisdag

Grått, - 5º C.

Svenska politiker ÄR SKIT! De HATAR djur! Vi borde INTE få vara med i EU och Ukraina borde istället få vara med. Varför? Jo, ukrainare har redan visat att hela familjen får följa när familjen ska skyddas vid bomblarm. Även t ex katter, hundar, fåglar i bur. Men vi i Sverige INTE får ta med oss husdjur, de ska ÖVERGES om man måste söka skydd! Fast jag tror det är ett bra sätt för myndigheter att inte behöva ha så många skyddsrum. De som älskar sina djur kommer inte söka skydd, de kommer inte överge sin familj. Alltså de som överlever är de själviska skitstövlarna. Det låter lovande för landets framtid, eller? Mer om politik.

Putin är en riktig fegis. Han vågar inte låta sig utfrågas. Han ställer in den årliga nyårs-presskonferensen, utan en enda förklaring. Mer om krig.

Om man har fabriksmässig rovdrift på skogen som är det vanliga i Sverige idag. Och bestämmer sig för att gå över till senaste forskningens bästa skogsbruk, alltså det gamla skogsbruket som fanns innan människan påbörjade rovdriften. Då blir det glapp under övergången. Det blir tillfälligt mindre möjlighet att nyttja skogen under en period. Sedan blir det samma möjlighet till uttag som vid rovdrift. Den stora vinsten är att man behöver/ska inte plantera, bearbeta o s v. Detta ger mindre arbete och mindre kostnader. Dessutom är det mindre risk för sjukdom och ohyra på träd med modärna metoder. Det är också en förtjänst. Dagens skogsbrukar av stor omfattning kan tydligen inte tänka sig att jobba för en bättre framtid OCH en bättre ekonomi för deras företag, de jobbar som dårar med att få med sig de bestämmande på att fortsätta slakta djur och natur i Sverige. De är så giriga så de kan inte tänka sig att gå ner några få år i intäckt för framtidens bästa + bättre ekonomi i framtiden. Rädda mänskligheten.

 

221212 måndag. Vecka 50

Grått, - 4º C.

Regeringen vill stoppa omprövning av miljötillstånd för vattenkraft och alla andra prövningar som inte ens påbörjats, allt p g a elkrisen. De vill skjuta det hela 1 år i framtiden. Regeringen verkar vara fast besluten att utplåna mänskligheten från vår jord. Fast det är klart, de kommer inte hända medan de lever, så det kan de väl helt enkelt skita i. Fler nyheter. Mer om att bevara mänskligheten.

När man behandlar hundar, t ex klipper klor, så är det många som lägger dem ner. Det är gott och väl om hunden fungerar på det viset. Alltså inga problem. Vissa hundar däremot protesterar. De vill inte vara med. Ofta kommer ägaren fram till att ägaren är omöjlig att klippa klor på. Många av dessa människor kanske tar hunden till en "expert". Dessvärre finns det många s k experter som också tror att man MÅSTE lägga ikull en hund vid kloklippning. Jag pratar alltså här om stolta hundar som vill få behålla sin värdighet. Att lägga sig ner är på hundspråk att underkasta sig. Vissa anser att de måste trycka ner hunden och visa sig dominanta för att kunna klippa klor på dem, eller vårda dem på annat vis. Själv har jag tagit över ett antal sådana hundar genom åren. Från veterinärer eller andra hundtrimmare. Eller hundägare som vänt sig direkt till mig på inrådan av deras veterinär eller vid förfrågan hos andra hundägare eller kanske hundtrimmare. Jag har ALDRIG misslyckats med dessa hundar. Dessa hundar har antingen redan första gången eller senast vid tredje besöket blivit exemplariska hundar, som vilken superhund som helst. Detta är på inget vis en överdrift, snarare kanske tvärs om! Jag antar att de blir tacksamma när de blir behandlad med respekt och värdighet istället för trycka ner och dominera. Mer om att vårda s k "svåra" hundar.

 

221211 söndag

Grått, - 5º C klockan 8,30.

Idag fyller våra små juveler Pia´s Senorita Rozalita Feliz och Pia´s Senor Eduardo 9 veckor gamla.

Nyheter från europeiska miljörådet. Undersökning gjord av Eurostat visar att EU har förlorat 145 miljarder euro på klimatrelaterade extremväder mellan 2010-2020. Om det betyder f o m 2010 eller t o m 2020 eller om det betyder f o m 2011 t o m 2019 förtäljer inte historien, då journalister idag inte verkar kunna uttrycka sig klart på ren svenska. Klimatförändringarna som redovisas är värmeböljor, översvämningar och stormar. Om redovisningen endast är EU´s kostnader inom EU länderna eller också redovisar allt stöd utanför EU framgår inte. Det får man gissa sig till. Länder med högst kostnader kopplade till klimatet anges som Grekland, Frankrike och Irland. Alltså misstänker jag att här endast avses EU-länder. I år fram till någon gång under hösten har ca 15,000 personer dött till följd av höga temperaturer i Europa enligt WHO, fram till när framgår inte p g a dålig journalestik. De som vill och kan, kan säkert finna mer exakta data via internet. Vi som inte har den möjligheten får stå med dålig data. Fler nyheter. Mer om att rädda mänskligheten. Mer om journalistik.

Om 99 människor tror på solen och 1 på månen. Ska då solanhängarna ha lika mycket spaltmeter material i journalistiken som månanhängarna? Ska proportionerna delas 50/50 eller 99/1. Går man efter SD och journalistiken inför valet så ska inte proportionerna delas på något vis alls. Mer om journalistik.

De barn som haft possitiva föräldrar blir ofta bättre. Går längre. Blir någon att räkna med i samhället, ibland i världen. De som haft föräldrar som inte tror på barnen och matar dem med negativism under hela uppväxten, föräldrar som inte har något hopp, så går barnen ut i världen och tror att det de gör inte gör någon skillnad. Vissa kan t o m tycka att de kan roffa åt sig och bete sig som svin, då det inte spelar någon roll. Föräldrar utan framtidstro är oftast de utan ekonomi att tala om, ofta utan arbete, kanske i värsta fall utan bostad. Är det konstigt att jag tycker att ALLA människor borde ha mat, vatten, tak över huvudet och sjukvård. Dessutom för de arbetsföra, givande arbete till alla. På det viset har nästa generation en större chans att växa upp till bra individer, vilket gynnar hela samhället. Många barn med svår barndom har blivit räddade av husdjur. Jag är en av dem. Mer om min syn på den mänskliga familjen.

 

221210 lördag

Grått, - 3º C.

Portugal funderar på eventuell dödshjälp igen. Jag hejar på Portugal! Fler nyheter.

Motion, rastning, variation är viktigt för alla hundar. Att man måste gå många promenader om dagen när man bor utan möjlighet för hunden till daglig utomhusvistelse på gården. Har däremot hunden t ex en större tomt att röra sig på många gånger om dagen så är en promenad tillräckligt. MEN! Oavsett vilken variant, så bör hunden få vara ute MINST 1 timme om dagen, sammanlagt. Promenaden bör också vara kreativ. Mina hundar går i taket av glädje, så som hundar gör, när de ser att det är dags för promenaden. De älskar promenaderna. Jag börjar när valpar är kring 6-12 veckor med promenaderna, beroende på valparna + väder och vind. Så fortgår det hela genom livet, med samma glädje varje dag. Hundar ÄLSKAR promenader. När mina gamla hundar inte vill/orkar gå med på promenader längre så blir jag extra uppmärksam. Om det inte är något tillfälligt fel på dem så ser jag det som ett tecken på att de inte vill vara med längre. Då ser jag som att hunden inte orkar ta tillvara det roliga i livet längre, och övergått i ett stadie av överlevnad. Vi människor har då förmånen att hjälpa våra husdjur, det är ingen att ta lätt på, men vi ska använda oss av det, när det är det bästa för djuret. Mer om promenader.

Jag vet att jag ingenting vet. Det är ofta slutsatsen när man hållit på nog länge med ett ämne.

 

221209 fredag

Grått, - 2º C.

Sri Lanka har fått dålig luft p g a förorenad luft som förts med vindar och kraftiga skyfall som fört smutsen från Indien till Sri Lanka. De har så ohälsosam luft nu att de stänger skolorna, befolkningen uppmanas att vistas inomhus 2 veckor framåt, samt bära munskydd om de måste gå ut. Minst två har mist livet i storbyar. Mer om att rädda mänskligheten. Fler nyheter.

Att arter dör, växter och djur, hela naturen påverkar varandra. Dessutom styr naturen vädret. Att ensidigt bara prata om global uppvärmning är ok. Det är som en termometer över naturen/jorden. Jorden har feber! Då pratar vi om symtom. Men ska man komma tillrätta med problemet måste man ta itu med det som orsakar problemet. Om det blir för lite björk så minskar djur och växter som lever av björk. Om det blir för mycket av gräs- och busk-ätare som får inte träden någon chans, utan utrotas. Allt påverkar varandra. Naturen fungerar som EN enhet. Naturens helhet påverkar i slutänden uppvärmningen av jorden. Mer om att rädda mänskligheten.

När vi människor i rikare länder fortsätter att överanvända jordens resurser så får vi fler klimatflyktingar som kommer till oss. Vill vi ha mindre flyktingar som kommer hit, så måste vi se till att ta vårt ansvar för det vi ställt till med så de kan och vill bo kvar hemma, som säkert den största majoriteten vill. De fattiga länderna har ju faktiskt inte drivit fram detta klimat, denna uppvärmning av jorden. Det är vi som drivit fram det, det är vi som måste justera våra liv till att fungera på jorden. Mer om att rädda mänskligheten. Mitt perspektiv på politik.

Kärnkraft är idiotiskt! Först tar vi upp ämnen ur jorden, som ska vara i jorden. Detta under vidriga förhållanden! Sedan är det omfattande hanteringar, med risk i varje moment. Glöm inte att alla fantastiska experter som garanterar att inga olyckor inträffar redan är på skam flera gånger om. Vad är det som säger att det inte händer igen? Allra helst nu tål det att tänka på när vi blir hotade med kärnkraftkrig OCH bomber smäller i och omkring flera kärnkraftverk, speciellt Europas största kärnkraftverk och vi vet ju vilken som bombar där månad efter månad... Sedan ska avfallet tas omhand, under riskabla former. Ta t ex Tjernobyl, har mycket har det inte kostat, och kostar, att hålla den tillsluten så gott det går. Tänk bara att flytta massor av människor och stänga av och låta ett jättesamhälle förfalla. Det är pengar, det med. Ta Frankrike som satsar på kärnkraften till 70 %. Just nu är 19 av Frankrikes 56 kärnkraftverk avstängda. De varsar om att stänga strömmen för franska folket i perioder i vinter. Varje kärnkraftverk har kostat ENORMT mycket mer än kalkylerat för, varje gång! Vi pratar inte om några få % över kalkylerat pris. Vid varje stopp i kärnkraftverk så anges hur länge det ska vara stopp, men det är väldigt vanligt att det drar ut på tiden, ibland väldigt mycket. Dessa glädjekalkyler om och om igen som bara ljuger. Sverige har 6 kärnkraftverk. 2 av dem är stängda just nu. Just nu är det risk för dåligt med el p g a att flera kärnkraftverk i Sverige är stängda för tillfället. Då tvingas vi ta till gas och olja, det är det redan förberätt för. Släng istället upp sol- och vindkraftverk. De som inte vill ha dem kan ni stänga strömmen ifrån! Mer om mina åsikter om kärnkraft. Mitt perspektiv på politik.

 

221208 torsdag

Sol, - 5º C.

Ingen hund som är rädd, arg eller handikappad på annat sätt ska kunna vinna på hundutställningar, i alla fall inte om domarna gör rätt. En skönhetsutställning för hund ska följa rasens rasstandard. I samtliga rasstandards är det underförstått att handikappade hundar INTE tillhör skönhetsidealet för rasen. Ofta är det utskrivet svart på vitt på ett eller annat sätt, ofta på flera sätt. Dessutom ingår de i de flesta domarutbildningar runt om i världen att handikappade hundar INTE ska premeras. Varje gång det är sjuka och mentalt dåliga hundar som vinner, så blir de som bryr sig om hundar att se nackdelarna med skönhetsutställningar. Med all rätt! Jag själv har sett hundar som försökt bita domare i utställningsringen och domaren i fråga ger hunden Bäst i Rasen! Ändå har domaren i fråga inte ens kunnat ta i hunden! Jag har sett hundar som attackerat och BITIT andra hundar i ringen under pågående bedömning och direkt efter det blivit premerade till BIS! Sådant kan få VEM SOM HELST att tycka utställningar är humbug. Snälla hundägare, håll sjuka hundar utanför utställningar! Domare, visa att ni är proffs! Använd valörer som hunden SKA ha. Premera inte de hundar som är sjuka! Varken sjuka i kroppen eller knoppen. Ägare som tar med sådana hundar till utställning bör prickas, domare som primerar sådana hundar bör avstängas. Hunden bör också få anmärkning som följer den, allt för att dokumentera sjuka hundar så de som vill ha friska hundar kan undvika sjuka hundar. En VACKER HUND är först och främst GLAD OCH FRISK. Detaljerna kommer alltid efter det. Mer om utställning.

Nog för att England har målat in sig i ett hörn när de gick ur EU (Putin vann), men att vara så trängd så man planerar att öppnar en kolgruva för första gången på 30 år är helt idiotiskt! Snacka om att göra dåligt värre! Vill England arbeta hårt för att utrota sitt eget folk? Det är som om man inte kan tro att det är sant. Fler nyheter. Mer politik. Mer om att rädda mänskligheten.

Costa Rica återskapar regnskog. De har jobbat med det i 40-50 år. Med stor framgång! Därmed har de räddat mängder av djur och växter, mark och luft. Därmed ger man människor en chans till ett friskare, giftfriare liv. Varför finns det så få länder som prioriterar att rädda människor istället för att slösa resurser på hot och bestraffning med tvivelsaktiga resultat. Heja Costa Rica! Mer om att rädda mänskligheten.

 

221207 onsdag

Sol, 1º C.

Pia´s Akane Isabella Amate-Rasu är död, 13 ½ år gammal. Det är en tragedi att hundar inte blir äldre. Hur gamla de än är så vill man att de skulle ha blivit äldre. Isabella har varit högt älskad och har nu lämnat ett stort tomrum.

Då jag ständigt funderar ut situationer att göra det bästa för hundarna så händer något nästan jämt här. Jag har just nu gjort en tegelstenstrappa. Jag har också en ramp som jag använder till lite allt möjligt. Just nu använder jag den till våra minsta valpar, så de ska kunna gå ut och in på ett lätt sätt. Så när vi ska ut och åka så använder jag rampen vid bilen. Fler tips och idéer.

Att vi handlar mindre inför jul är något väldigt possitivt för miljön. Julbudget 2020 6,800:-. Julbudget 2021 6,500:-. Julbudget 2022 ser ut att landa på 6,060:-. Det går alltså åt rätt håll! Men jösses vad folk strör pengar omkring sig! Min budget av julhandel sedan 2004 ligger på ca 0-100:-. Att konsumera för att det är ett visst datum på året är ju helt förvrängt. Men jag förstår att handlare är nöjda. Det är bättre för miljön att man återanvänder och tillverkar av befintliga material, om man vill göra lite extra festligt. I vilket fall ser det ut som om svenska folket blivit ca 740:- mer förnuftiga inför jul. Det tackar och bockar vi för! Mer om att spara vår jord från onödigt handlande.

 

221206 tisdag

Sol, 1º C.

De senaste 5 åren har granbarkborren kostat oss 14 miljarder, det är 32 miljoner kubikmeter gran. Detta är enbart i Sverige. Värst drabbade är Örebro och Södermanlands län. Granbarkborren har brett ut sig p g a människans påverkan på vädret. Alltså är det vi som kostat oss själva 14 miljoner. Tänk på det! Innebär detta att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden eller att de inte existerar? Mer om miljökris. Fler nyheter. Mer om att rädda mänskligheten.

 

221205 måndag. Vecka 49

Grått och kraftig dimma på förmiddagen, - 2º C.

Alla har vi våra idéer och seder. Beroende på vilken uppväxt man har så är det svårtare att förstå vissa andra sätt att vara. Själv tycker jag det är svårt att förstå att vissa kvinnor ska riskera att bli dödad för att de inte klär sig så deras obehärskade karlar klarar av utan att attackera dem. Att få höra en efter en annan hög politiker säga att män inte klarar att se något hårstrå på en kvinna för att männen då riskerar att mista självbehärskningen och attackera kvinnan, och att det då är kvinnans fel! Det visar mig hur svårt världen har att få kvinnor att värderas lika som männen. Dessa män borde förstå att människan dog ut om det endast fanns män i världen. Inga kvinnor = inga barn. De kanske ska behandla sina kvinnor mänskligt så deras kvinnor vill ha barn med dem. Det är inte bara svenska politiker som är totalt världsfrånvända. Men till sist så ställer sig de förtryckta upp och då med besked. Jag vill bara ge en stor eloge till alla MÄN som stått på sina kvinnors sida! Och en eloge till de politiker som till sist öppnat ögonen och gör det som är bäst för dem själva. Mitt perspektiv på politik.

 

221204 söndag

Grått, 1º C.

Våra småttingar Pia´s Senorita Rozalita Feliz & Pia´s Senor Eduardo blir hela 8 veckor gamla idag. Pia´s Senor Eduardo får bli en sällskapshund, då han har överbett. Eduardo är alltså till salu.

Sista veckan har det miskat på småfåglar här. Plötsligt bara. Jag tror jag fått svar på varför. Idag kom det en rovfågel igen. Jag gissar fortfarande på någon falksort. Många falkar äter småfåglar. Idag kom alltså rovfågeln igen. Inte denna gång heller hann jag fram med kameran i tid. Men det jag la märke till var att det finns inte en enda småfågel i någon av våra tre fågelmatarstationer just nu och en bra stund efteråt. Så kom den tillbaka, fick nu bilder på den, fast bilderna är inte så bra, jag har en mycket gammal kamera. Jag börjar tro att det är en Tornfalk. Bilder hemifrån med omgivning.

Torka i Anderna i Peru, den värsta på 50 år. 60 dagars nödläge är utlyst i mer än 100 distrikt i Peru. Massdöd bland djur har startat, de som lever är i regel underviktiga och det finns inget bete. Potatisskörden försenas. Matbrist befaras. La Nina får skulden tillsammans med klimatförändringarna som fått glaciererna i Anderna att minska. Innebär detta att miljökatastrofer är här eller att de eventuellt kommer komma någon gång i framtiden eller att de inte existerar? Mer om miljökris.

Av misstag kan ibland saker och ting bli bättre. Jag blandade hundmaten. Så gjorde jag annat i köket samtidigt. Jag råkade tappa ner en rå äggula i hundmaten. Nåja, det gjorde ju inget, då rå äggula inte är något problem för hundar. Plötsligt tände hundarna till som förr när de fick ett tillskott i maten som inte finns att köpa längre (sedan ca 20 år). Jag är så nöjd och glad. Igår hände det igen. Jag råkade tappa i en nypa kakao i cappucchinon. Vips så fick jag äntligen exakt samma underbara smak som ett choklad-cappucchino som jag drack för många år sedan men som importören=säljaren slutade att sälja då det innehåll palmolja som var tveksamt skördad. Detta var för ca 15 år sedan. När det gäller hundar får vi se förbi vad vi tror passar ihop. Vi bör testa oss fram när det gäller tillfällig uppmatning av hund, så länge som vi använder ingridienser som hundar tål. Permanent hundmat bör vara ett fullfoder som ger hunden allt den behöver, och då INGA tillskott, då tillskotten rubbar fullfodrets effekt. Mer om matning av hundar.

Det är tre olika virus som florerar just nu i stor skala i Sverige (enl. TV4 nyheterna 221203). Anledningen är enkel, människan bor osunt trångt. Låt HELA SVERIGE få leva, så löser det många sådana här problem som enbart ger folk sjukdom/ohälsa och ger barn en sämre uppväxt än om de fått vara friskare, och frånvaron av överdriven sjukdom skulle göra att sjuksystemet fick tid och plats med sjukdom som inte beror på trångboddhet. Lev sund, låt hela Sverige leva! Mer om att rädda mänskligheten.

Om jämställdhets utvecklingen mellan män och kvinnor fortsätter i den takt vi har nu så blir könen jämnställda om 130 år. Män vs Kvinnor.

 

221203 lördag

Grått. I går kväll var det ca 50 % snö på backen. Denna morgon var det 100 % snö. Men det är bara någon cm. 4º C.

Idag såg vi vår första rovfågel här, jag tror det var någon sorts falk. Den satt på vår ena fågelmatarstation. Tyvärr han den flyga iväg innan jag fick fram en kamera. Det hade varit kul att ha en bild på den så jag kunde ha listat ut vilken sorts fågel det var. Men den kanske kommer tillbaka.

Kvinnor har mer sjukfrånvaro än män. Kvinnor är dessutom överrepresenterade när det gäller stressjukdomar. Vem är förvånad? Inte jag. Lägg ihop nackdelarna med att vara kvinna istället för man, så får man svaret, STRESSADE KVINNOR! Det är enkel matematik. Män vs Kvinnor.

Här kommer siffror. Jag gillar siffror då jag tycker siffror inte ljuger. Men man kan använda siffror för att förvanska sanningen. Mycket tragiskt. I vilket fall, här kommer det: November 2022 blev det 25,458 nyregistrerade personbilar i Sverige. En ökning med 22 % jämfört med november 2021. Laddbara bilar var 64,8 % av samtliga nyregistrerade nov -22. Av dem var 42,6 % elbilar och 22,2 % laddhybrider. Totalt under 220101-221101 har 135,095 laddbara bilar nyregistrerats i Sverige, det är 54,1 & av alla nyregistrerade bilar. November 2022: 42,6 % elbilar, 22,2 % laddhybrider, 35,2 % övriga nyregistrerade personbilar. Det går åt rätt håll. Mer än hälften är av en bättre sort än vilka personbilar som oftast rör sig på våra vägar idag. GRATTIS! Rädda världen.

Vi ska satsa på barnen. Naturligtvis har folk blivit noggrannare med att vara hemma vid tecken på förkylning numera. Alltså blir det mycket mer sjukskrivningar. Framför allt i den osunda miljön som våra barn lever i. De har under MASSOR av år varit en visa, att när barnen börjar skolan efter loven så blir hela familjer sjuka, framför allt förkylda. Allt eftersom de lever i en osund miljö. För många individer på för trång yta. Detta finns det ingen som satsar på att rätta till så våra barn får en frisk uppväxt och en sund arbetsmiljö. I Uppsala kommuns förskolor saknas just nu ca 100 vikarier. Vissa förskolor i Uppsala har haft uppemot 40 % personalfrånvaro. Vårdnadshavare uppmanas just nu att ha barnen hemma i möjligaste mån om läget förvärras! Vi måste förstå att man måste satsa på en sund miljö för familjen.

Psykisk ohälsa är en indikator om att samhället inte fungerar. Polisen har under detta års första 10 månader gjort 21,000 utryckningar p g a självmordslarm. Det är en ökning med 7 % om man jämför 10 månaders siffror mot HELA 2021. Utryckning i Sverige p g a psykisk ohälsa har ökat med 53 % de senaste 5 åren. Självmord är det slutgiltiga steget i psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa torde också vara en stor bidragande orsak till brottslighet, något som borde vara självklart för alla och envar att förstå. Att polisen ens ska behöva ta i ett enda självmordslarm är sjukt! Samhället är sjukt! Vi måste bli bättre på att få samhället friskt. Är det så svårt att fatta att vi måste vara vänliga mot varandra (det gäller i högsta grad myndighetsutövare av alla sorter i samhället) och få slut på denna sjuka orättvisa som de styrande politikerna bidrar med hela tiden. Är det konstigt att förstå att när någon i nöd vänder sig till myndigheter och blir behandlad som skit, samma människa pratar sedan med kriminella, som är snabba att vara vänlig och hjälpsamma mot samma person (till att börja med) så är det betraktat ur offrets ögon som en bra lösning att vända sig till de som är hjälpsamma och vänliga. Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra närmaste, men kom ihåg, somliga har inga närmaste. Där behövs vänner, grannar och ett skyddsnät som fungerar. Mer om politik. Mer om psykisk ohälsa. Mer om familjer. Fler nyheter.

 

221202 fredag

Grått, 5º C.

Idag är det internationella funktionsnedsättningsdagen. Jag själv har en ovanlig reumatisk sjukdom som heter Morbus Dercum.

Vi människor har värmt upp jorden så Rödräven har trängt in på Fjällrävens marker. Fjällräven har inte en chans mot Rödräven som är större, starkare och mer aggressiv. Alltså vi människor igen som ligger bakom problemet. Nu är det människan som gallrar bland Rödrävarna som går upp i Fjällrävens revir och människan som tilläggsmatar Fjällräven. Det har nu gett resultat i större skala, mot senaste 20-30 årens resultat. Fjällräven är på kommande. Den var borta i norra Norden och så inleddes ett räddningsarbete. I år har det på riktigt börjat ge större resultat. Rekord i både Norge, Sverige och Finland. Sverige fick 88 nya Fjällrävsbäbisar som föddes i år. Finland fick sin första kull sedan starten av arbetet. Det är hoppfulla nyheter som ger extra mycket glädje till alla de engagerade personerna som jobbat hårt i många år för att förbättra för rasen, för att helt enkelt få den att överleva. Fler nyheter. Mer om att rädda vår jord och allt i den och därmed rädda mänskligheten undan utrotning.

Man ska satsa på kärnkraftverk, säger nya regeringen. Det har varit stopp på Ringhals4 en stor del av detta år och skulle enbart vara ett stopp för normalt underhåll. Om och om igen talar de om när Ringhals4 ska starta igen. Förra gången meddelades det att de skulle starta 230131. Det är bara ett datum i mängden av uppskjutningar. Nu är datumet framflyttat till 230223, för denna gång. Oskarshamn3 har dessutom aviserat ett stopp ifrån 9 december och i 9 dagar framåt (om det nu fungerar som utlovat). Man kan alltså säga att satsa på kärnkraft ger oss dåligt med ström och detta bidrar till att strömmen blir extra dyr också. Vad är det som är så bra med kärnkraft? Mer om mina åsikter om politik.

Dagens regering lovade ekonomiska lättnader för elabonenter. Och vad blev det av det? I februari ska det BÖRJAS betala ut pengar till privatpersoner. Samtidigt så höjs elskatten med 9 % vid nyår. Staten plockar in 49 öre för varje kwh som förbrukas från nyår. Alltså är det en höjning för inkomsten till staten. Då finns det minsann ingen fördröjning! Mer om mina åsikter om politik.

 

221201 torsdag

Grått, 6º C.

Det är brandvarnardagen idag. Jag kunde ha brunnit inne om det inte hade varit för Otto. Tack Otto! Jag hade brandvarnare. Den reagerade flera minuter efter att hunden väckt mig. Vi hade tur. Det blev ingen som helst skada. Min förra brandvarnare gick sönder. Så skaffade jag en ny. Jag var utan brandvarnare några veckor. Men nu är vi skyddade. Människor ska inte vakna av lukter. Däremot av ljud. Men när ljud av eld kommer så människan vaknar är i regel elden fullständigt övertänd. Däremot verkar det som om hundar vaknar av lukter. Jag har testat. Jag tror att hundar fungerar som brandvarnare. Jag har också flera kompisar som också blivit väckta av en begynnande eld som kunde ha dödat i stor skala om hunden inte varit, lika som det var för mig. Jag sålde en gång en hund till USA, den hunden räddare ägaren från att brinna inne. Ägaren hade tänt ett ljus och glömt av det och somnad. All skada som blev var plasten ljuset stod på blev knöcklig och stank plast. Även hundar kan förlora luktsinnet. Man ska ALLTID ha brandvarnare, även om man har hund/hundar. Vi ska ju skydda våra hundar så mycket vi kan, och oss själva och andra familjemedlemmar, vem ska annars sköta vår hund/våra djur? Hundar till glädje och nytta.

 

 

Uppdaterad 2023-01-24

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström