Namn

 

Att välja namn till sin hund bör göras med omsorg.

Ett vanligt namn förr i tiden på jakthundar var Klang. I förhoppning att hunden skulle ha ett bra skall i skogen vid jakt. Fint tänkt.

Vissa kallar hunden Gullet. Gulligt, men för den skull, gör inte hunden otjänsten att ömka hunden, då blir den gulliga hunden snabbt en ledsen hund.

Kallar man hunden Rally så kanske man uppmuntrar dennes snabba sida och får en snabb hund, akta bara så ni inte formar en nervös hund.

Kallar man hunden för Satan, så är man troligen en oerhört osäker människa som inte ser till sin hunds bästa.

Vi människor tenderar att behandla djuren med namnet som spegel.

Vi ska därför akta oss för vilket namn vi väljer till vår hund och dessutom vara noga att se varje enskild individ för vad den är, oavsett vad den heter.

Detta gäller naturligtvis i allra högsta grad för människor och deras namn också.

 

Ibland vet man inte vad man ska kalla en hund eller vad de ska registreras i för namn, idéer är aldrig dumt att ha tillgång till.

När jag nu ändå haft listor med namnförslag för egen del sedan 1980-talet så kan jag lika bra dela med mig av dem.

 

Har fyllt på med ett antal nya namn 230122.

 

 

ANGÅENDE JAPANSKA NAMN

 

Namn är lustiga och väldigt personliga. T ex är ju Ängla ett vanligt namn. När jag tänker på Ängla, tänker jag på änglar. Inte konstigt och inte heller långsökt. Jag är nog inte ensam om det. Däremot tror jag att jag är mer ensam om att tänka på döda när jag föreställer mig en ängel. En ängel är ju inte levande av kött och blod, som t ex människor. Jag skulle aldrig våga att döpa någon till Ängla, det skulle för mig kännas som om jag vill att den dör.

 

Uppdaterad 2023-01-22

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström