Ricco Vigal Poseidon In Blue

 

 

Ricco Vigal Poseidon In Blue SC/KH R-CACIB 3*JCAC 3*JBOB 2*BOB BIG-1 BIS-3 Vladistar Ikeberg LC/LH RUS CH Duppy Xtra Surprise SC/KH Misty Meadow´s Dirty Dancing SC/KH
C.I.B. FI CH SE CH EE CH RU JCH EE JCH EEJW-09 EEW-10 Duppy Isabel Duncan LC/LH
RUS JCH BLR JCH RUS CH RKF CH Vladistar Kasta Prima Chi Arriva SC/KH Gentle Kiss X-File For Vladistars SC/KH
Belissimo Bravo Ai Am Queen Vladista SC/KH
Santa Sofia Edviga Sweetty Night SC/KH BUL GRANDCH BALKAN CH RUSS JCH UKRAINE CH RUSSIA CH BELARUS CH MOLDOVA CH MONTENEGRO CH CYPRUS CH GEORGIA CH BULGARIA CH SERBIA CH YUCHK BELARUS GRANDCH Vladistar Lover Topper SC/KH RFSS CH Shah Arpilin Blue Ribbon Stock SC/KH
Gentle Kiss H´aster Vladistar SC/KH
RUS JCH RUS CH Apirina Meksikano Takira Tamirlan SC/KH Zoloto Turkestana Mustafa
Apirina Meksikano Diana Rose SC/KH

 

 

Jag startade leta korthårig choklad hane 2010. Sedan dess har jag letat. Någon gång har jag funnit en som varit god nog åt mig och så har det visat sig att den var släkt med mina Chihuahuor. Ett par gånger har jag hittat någon bra som gått mig ur händerna då jag inte bor på internet utan har ett liv också, som främst består i av göra saker tillsammans med mina hundar.

Jag fann denna kennel vintern 2016-17 som såg ut att ha extremt hög klass på sina hundar. Denna vinter var min hälsa vacklande så jag vågade inte dra på mig någon ny hund. Jag hade som tur är däremot sinnesnärvaro nog att spara kennelns sida som favorit i datorn då jag blev väldigt imponerad av kvaliten på denna kennel. Jag återkom efter tillfrisknandet till denna kennel april -17 då jag blivit opererad och kunde se ljust på framtiden igen.

Efter viss funderande fram och tillbaka om några valpar så fanns det till sist två korthåriga hanhundar ur olika kullar till salu för mig att välja från som båda var av högsta klass och hade allt de skulle ha. En var blå (Ricco Vigal Poseidon In Blue) och en var choklad/tan (Ricco Vigal Leonsio Choco).

Poseidon blir idag 11 månader. Allt ser bra ut så här långt. Vi hoppas att allt fortsätter som hittills, i så fall kommer han klara patellatestet om en månad och därmed bli godkänd för avel. Ett år är så viktigt på dessa hundar, om de ska hålla sig friska i knäna eller inte så att det är möjligt att framöver få valpar efter detta lilla blåbär.

180725 fick har ettårs vaccinet och patellaintyg (intyg långt ner på denna sida). Nu är han även officiellt frisk i knäna.

190309 Denna dag som är idag blir vårat lilla blåbär Poseidon hela 22 månader gammal. Han är så go som få! Trycker sig intill min haka och vill inte gå därifrån. Så varm och mjuk.

200727 Jag kommer så småningom troligen söka fodervärdshem till mina två ryssar Ricco Vigal Poseidon In Blue och Rikko Vigal Leonsio Choco. De ska helst inte bo tillsammans. De ska finnas inom några få mils radie från oss. De ska INTE vara lämnade ensamma regelbundet. Jag kommer välja med största försiktighet. De får hellre bo kvar här hoss oss hela livet än att hamna i fel hem.

 

Temperament

Poseidon är väldigt busig.

Han är en väldigt självständig valp.

Han går i band som han inte gjort annat sedan han föddes. En naturbegåvning.

Han skäller ibland när han busar eller är frustrerad och när han vill något.

Han älskar alla leksaker, särskilt de som prasslar och piper.

Han tar sig tid att njuta av mat, äter långsamt. Speciellt om det är något extra gott. Han vill gärna ta torra kulor och släppa i mitt knä och sedan knapra i sig dem i mitt knä.

Han var så kul när han lärde sig dricka ur vattennippel, han gjorde som vissa hundar gör, han kunde inte få nog! Han återkom om och om igen första dagarna, han drack flera gånger i timmen när han var i farten, bara för skoj (och pinkade hela tiden). På 4:e dagen så lugnade han ner sig och drack normalt igen.

29 september -17 (snart 5 månader gammal) lyfte han på benet för första gången. Bara några milimeter. Sedan några milimeter högre för var dag.

Han är väldigt härdig. När det är - 20° C kan han vara ute i 20 minuter i sträck och leka! Han har hundlucka så han kan gå in när han vill, vilket han är högst medveten om. De flesta andra av våra hundar går ut, gör sina behov, går in fort vid sådana temperaturer, men han är kvar ute och har skoj i kylan.

Vid 13 ½ månad kickade könsmognaden in. Det är extremt sent för en liten dvärghund, men inte onormalt. Han har nu slutat att ha min kropp som matbord.

Vid 22 månader: Han är så go som få! Trycker sig intill min haka och vill inte gå därifrån. Så varm och mjuk. Tidigare har han inte varit så mycket för kroppskontakt utan enbart sovit och ätit på min kropp, oftast min mage eller ben. Nu vill han ha mer nära kontakt kring ansiktet, så då får han det.

Han är otroligt förtjust i att jag tar mina naglar (som inte är allt för långa) och drar dem mothårs på hans baklår. Som en slags massage. Jag tror det släpper spänningar i hans mycket kraftfulla muskler på låren och att det är därför han gillar detta så mycket.

 

Härstamning

Poseidon har en något äldre härstamning än hans kompis Leonsio. Trots det så har han en otroligt fin spridning och bredd i härstamningen. Ett mycket bra avelsarbete.

Mycket inriktning på självvalpande hundar och annan allmän sundhet.

Allt detta ger ett upplägg för hög sundhet. Vi hoppas att det kommer bära frukt i framtiden, att han utvecklas som vi tror och hoppas.

Hans kompis Leonsios härstamning och Poseidons härstamning har en gemensam nämnare. Det är allt.

Poseidons mamma Santa Sofia Edviga Sweetty Night finns i 2:a generation på Poseidons härstamning, på kommande ev. valpar efter Poseidon blir det då 3:e generation.

Samma tik, Santa Sofia Edviga Sweetty Night, finns i Leonsions stamtavla i 4:e generation och på hans ev. framtida blivande valpar blir hon i 5:e generation.

Detta gör att inavelsgraden om man skulle para en avkomma till Leonsio med Poseidon eller vise versa skulle inte alls bli hög, utan fullt möjlig.

 

Utseende

Poseidon är en mycket lovande valp.

Extremt vackert huvud som är extremt typat. Bra storlek på öronen, korrekt ansatta och av korrekt form. Öronen är näst intill resta när han kom till oss. Söt, kort nos. Vackra runda ögon.

Öronen är ovanligt stora, vilket de ska vara på denna ras, men det är snart ett minne blott, som så mycket annat på denna ras som går förlorat över åren.

Mycket lång hals.

En korrekt svans.

Raka ben med tassar som pekar framåt. Perfekta frambensvinklar.

Något kort och brant kors.

Mycket vacker och tät päls med stuns, vilket är extra viktigt på blå hundar p g a sundheten. Har man klen/tunn päls på sina chihuahuor så syns det oftast extra tydligt när valpen är blå, då syns ofta huden igenom pälsen. Men inte på denna gosse, han har superbra päls! Här finns inga klena pälsanlag. Tunn päls på chihuahua är ofta förknippat med vissa hudsjukdomar, som vi inte vill ha.

 

Färgen och pälsen

Färgen på Poseidon är solid blå. Han har ytterst lite vita tecken. Han har en vackert mörkblå färg, med mycket pigment i. Somliga hundar har en ljusare blå ton, mycket vacker, som silverskimrande. Poseidon har en mer blå färg som är mörkare. Den ljust silvriga tror man kommer av dubbel avblekningsgen, alltså två gener för avblekning som på så vis ger en väldigt urvattnad nyans. Den mörkare blå tror man ha en avblekningsgen. Det som är bra med det är att han behöver inte få så många ljusgula avkommor, som är extremt blaskinga i färgen av t ex ev. röda avkommor.

Då både hans pappa Vladistar Ikeberg och mamma Santa Sofia Edviga Sweetty Night är solida så kan han vara homozygot för solid färg. Jag kan alltid hoppas.

I 3:e generation finns den första vitfläcken i hans härstamning, RUS JCH RUS CH Apirina Meksikano Takira Tamirlan. Alla andra i de tre första generationerna är alltså solida.

Framtiden får utvisa om han är homozygot för solitt eller inte.

Han har minst en recessiv blå gen (d). Det vet man därför att han har blå pigment och inte svarta pigment. Hans blå färg kommer från en svart färg som är avblekt till blått. Som sagt, troligen med en avblekningsgen.

Poseidons egna blå färg har troligen följt med från 4:e generation, då det finns den första blå där i hans härstamning, det är hans mammas farfar som är blå/tan RFSS CH Shah Arpilin Blue Ribbon Stock.

Hans pappa Vladistar Ikeberg är röd (augoti) och mamman Santa Sofia Edviga Sweetty Night är svart (med vita tecken). En röd och en svart kan bära på andra anlag då både rött och svart är dominanta färger. En av dem bär på blått (troligen mamman Santa Sofia Edviga Sweetty Night alltså), då Poseidon är blå. Så Poseidon kan bära på alla möjliga färger.

Poseidon är bärare för långhår, då hans pappa Vladistar Ikeberg är långhårig.

Detta innebär att Poseidons ev. framtida valpar kan bli:

Ha chans att bli solida, oavsett vad han parar, men om han bär på vitfläckgenen kan han få vitfläckiga valpar beroende på vad han parar. Får han vitfläckvalpar i framtiden då vet man att han bär på anlaget för vitfläck. Parar han enbart tikar som inte bär på anlag för vitfläck så ger det inget utslag på huruvida han bär på vitfläck eller inte.

Han kan få långhåriga valpar, beroende på hans "frus" gener och vad hon lämnar till avkomman. Är tiken långhårig blir ca 50 % (läs om hur slumpen fungerar i verkligheten) av valparna långhåriga. Om mamman är korthårig men bär på anlaget för långhår blir ca 25 % av valparna långhåriga (läs om slumpen).

Det finns risk att han lämna utspädda röda valpar (ljusröda, silver o s v), utspädda svarta valpar (svart/bruna valpar), utspädda chokladvalpar (ljus choklad-färg) beroende vilka anlag som Poseidons partner bär på.

Han kan få svarta valpar.

Han kan naturligtvis få blå valpar.

 

Mer om pälsar och färger.

 

Import

Jag vill inte ens prata om denna import. Efter detta känns det som det var sista gången. Jag orkar inte gå igenom någon i närheten av det helvete jag fick genomgå denna gång för att få hit mina pojkar. Inget jag vill minnas. En riktig mardröm. Fast uppfödaren och grabbarna är helt underbara. Liksom min älskade brorsdotter Lisa som räddade dem. Men detta var nog sista gången jag importerar.

 

 

ENGLISH

Bite Sissors bite
Breeder Galina Panfilova, Ricco Vigal kennel, Russia
Chip nr 643094800022491
Coat Shortcoated SC
Colour Blue
DOB May 9, 2017
Fontanell About 1 mm open in a age of 5 month old
High in witters 19 cm
Inbreed ? %
More generations Pedigree
Patella 0+0 July 25, 2018.
Reg nr RKF 4848992 (Russia) & SE56387/2018 K (Sweden)
Relatives Photos
Photos Photoalbum
Sex Male
Size 2,471 gram (> 5 ½ lbs) in a age of 22 month old (see table below)
Tatoo RIV 199 (under the left leg)
Teeth 6+6

 

          

SVENSKA

Bett Saxbett
Bilder Fotoalbum
Chip nr 643094800022491
Fler generationer Stamtavla
Fontanell Ca 1 mm öppen vid 5 månaders ålder
Färg Blå
Född 170509
Hårlag Korthårig KH
Inavel ? %
Kön Hanhund
Mankhöjd 19 cm
Patella = knän 0+0 180725
Reg nr RKF 4848992 (Ryssland) & SE56387/2018 K (Sverige)
Släktingar Bilder
Tatuering RIV 199 (i vänster ljumske)
Tänder 6+6
Uppfödare Galina Panfilova, Ricco Vigal kennel, Ryssland
Vikt 2,471 gram 22 månader (se tabell nedan)

 

 

½ lbs = 0,226796185 kg
1 lbs = 0,45359237 kg
2 lbs = 0,90718474 kg
3 lbs = 1,36077711 kg
4 lbs = 1,81436948 kg
4 ½ lbs = 2,041165665 kg
5 lbs = 2,26796185 kg
5 ½ lbs = 2,494758035 kg
6 lbs = 2,72155422 kg
7 lbs = 3,17514659 kg

 

Date / Datum Age / ålder Weight / Vikt
191021 2 year & 5 month old / 2 år & 5 månader

2,529 gram (normal)

190723 2 year & 2 month old / 2 år & 2 månader

2,211 gram (något tunn)

190509 24 m.

2,465 gram (normal)

190409 23 m.

2,417 gram (normal)

190309 22 m.

2,471 gram (normal)

190209 21 m.

2,441 gram (normal)

190109 20 m.

2,336 gram (normal)

181109 18 m.

2,440 gram (normal)

181009 17 m.

2,404 gram (normal)

180909 16 m.

2,309 gram (normal)

180809 15 m.

2,348 gram (normal)

180709 14 m.

2,121 gram (något tunn)

180609 13 m.

2,140 gram (något tunn)

180509 12 m.

2,159 gram (normal)

180409 11 m.

2,134 gram (normal)

180309 10 m.

2,098 gram (normal)

180209 9 m.

2,048 gram

180109 8 m.

1,940 gram

171209 7 m.

1,963 gram

171109 6 m.

1,859 gram

171009 5 month old / 5 månader gammal

1,702 gram

170909 4 month old / 4 månader gammal

1,439 gram

170809 3 month old / 3 månader gammal

1,166 gram

 

 

 

Updated 2020-10-21

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström