MERITER

 

Jag är dåligt på egenskryt, någon som jag tycker "luktar illa". Men jag gör ett försök. Genom att hålla mig till fakta hoppas jag att jag kan presentera detta utan att må allt för illa över att försöka framhäva mig själv. Usch!

 

Min första hund i min ägo var en brukshund 1976. Jag började med uppfödning 1980 och har sedan dess haft många olika raser.

Mitt hundintresse har aldrig begränsats av raser.

 

Delar av min bakgrund

Hos mig har alltid varje hunds välfärd gått först. Så är det nu. Så var det förr. Alltså från första hunden 1976 och framåt. Då jag alltid haft flera hundar från 1978 och framåt, tidvis mina släktingars hundar också, så har det blivit många hundar av skiftande slag genom åren. Alla har varit högt älskade och ge hundarna ett friskt och gott liv har varit min glädje. Att varje hund är viktig, det var något jag dessutom lärde in av min mentor Cecilia Holmstedt. Jag lärde mig också att man tränar hundar, för att hundar SKA MÅ BRA! Jag lärde mig också att TRÄNING SKA VARA SKOJ för både hund och ägare! Cecilia var före sin tid. Det skulle vara kul att ta fram hennes gamla TV träning, som extremt många "experter" på den tiden tyckte var fjantig och oduglig för att få hundar att lyda. I bästa fall sa de så kallade experterna att det dög åt småhundar, men inte "riktiga" hundar. Som riktiga hundar på den tiden räknades schäfer och INGET ANNAT än schäfer. Jag själv beganade mig av Cicilia Holmstedts metoder och träningskurser och utbildningskurser jag fick för henne, för att träna min första schäfer, och det vet ALLA som någon gång träffade henne att hon var EXTREMT dresserad. Lydde minsta vink med en viskning. Jag utbildade mig till ringsekreterare och till instruktör för nybörjare/grundläggande appel av Cecilia dessutom. Det enda sorgliga med henne var att när hon började bli senil eller vad det kallas nu för tiden, så anlitade klubbar henne som domare då med, varannan gång blev det bra, varannan gång blev det en förskräckelse. Hon började gå under öknamet Cenilika, vilket INTE var hennes fel, utan alla dessa som fortsatte att anlita henne. Hon var i grunden synnerligt noga med sundhet och temperament i och utanför utställningsringarna. Hon var en MYCKET duktig domare på den tiden. Jag vet, då jag skrev för henne (ringsekreterare) upprepade gånger. Dessutom kunde jag på  nära håll se att hon hade hundar som hon INTE använde i avel, då de inte var tillräckligt bra. En mycket sund inställning, tycker jag, då jag dessutom själv använt mig av den modellen under mina år.

 

 

Mina främsta läromästare som lär mig om hund är hundar.

Man säger att man ska ha minst 10,000 timmar för att bli riktigt duktig i ett ämne.

Jag har levt med hundar ca 367,920 timmar av mitt liv (skrivet 2018). En överväldigande del av den tiden med en större gäng hundar.

Det vore väldigt konstigt om jag inte hade hunnit lära mig ett och annat genom alla dessa år.

 

 

Alla raser har sitt, och ju fler raser man lär känna, ju mer lär man sig om hundar. Här kommer några exempel på olika raser som jag levt med:

 

 

Jag har även genomgått många utbildningar, tränat och tävlat med hundar i alla möjliga grenar, haft uppvisningar, och jag har därför massor av praktisk erfarenhet.

 

Det som jag jobbat mest med genom åren är hundtrimning. 3 års utbildning i botten. Sedan ca 20 år på heltid som hundtrimmare/kynolog.

Min främst expertis har varit trimning.

Specialinriktningen har varit att sköta hundar som andra inte klarar av mentalt. De har jag gillar väldigt mycket, då dessa hundar i regel varit bland de lättaste att sköta, ibland från första besöket, ibland efter de blivit avlärda tidigare fellärda lärdomar. Det är en fröjd att se en hund som haft problem slippa ha problem! En otrolig glädje, som skänker mig mycket lycka.

Jag har också speciallicens för badning med Brünings linement, så kallat riktigt "tjärbad".

 

Ett enormt plus är att jag intresserar mig för alla djur och är väldigt vetgirig. Jag suger åt mig allt som har med djur att göra, och då allra främst sådant som har med hundar att göra.

Jag läser enormt mycket periodvis. Försöker hålla mig med om det senaste om allt möjligt som rör djur.

 

Så har jag kontakt med många erfarna och kunniga uppfödare runt om i världen som jag utbyter erfarenhet med, vilket betyder en hel del för mig. Vi har tillsammans ett ENORMT stort intresse, erfarenhet och kunskap om hundar.

 

Exempel på några utbildningar och andra aktiviteter som jag ägnat mig åt genom åren:

 

Jag har också hållit i en och annan utbildning och även ett gäng föreläsningar genom åren. Allt från allmän hundkunskap, dressyr/lydnads utbildningar och till hundskötsel.

Jag har arrangerat inofficiella hundutställningar, och även agerat som domare (inte samtidigt) på inofficiella hundutställningar också.

Det har blivit en hel del hundträffar genom åren också. Dels har vi haft blandningar av vänner och bekanta och valpköpare där vi umgåts med hundar, tränat dem eller "bara" gått hundpromenader tillsammans.

Sedan har jag lett uppfödarträffar i flera år på kvällar. Där har vi inriktat oss på uppfödning och allt det som tillkommer kring uppfödning. Allt från att hålla hundar i grupp, valpuppfödning, försäljning och allt annat som vi uppfödare behöver vara bra på för att vara bra uppfödare. Dessa träffar har vi ambulerat mellan oss olika uppfödare utan att ta med egna hundar, för att störa så lite som möjligt i den grupp vi kommer in i. Så har vi lärt oss mycket om hur man kan hålla hundar på olika sätt och så har vi samtidigt lärt oss om de olika uppfödarnas flockar och deras ras/raser. Ju mer man lär om andra raser och hundhållning, ju mer lär man sig om sina egna raser och sin egen hundhållning. Vi fick massor av tips och idéer på bra, tekniska lösningar att hålla hundar också i de olika hemmen/hos de olika uppfödarna.

 

Jag har hjälpt åtskilliga med specialträning av hundar med mentala problem. Ibland även specialträning av katter, fåglar etc med mentala problem. Att hjälpa mentalt missanpassade djur är ett av mina stora passioner när det kommer till djurskötsel. Ofta slinger det in lite fysiska problem också som jag har fått ynnesten att hjälpa till med.

 

Uppfödning med allt var det medför är också en av mina hjärteämnen med hund och även andra djur, och då både genetik men också att ge valpar/djur den bästa start i livet de kan få, inte bara fysiskt, utan även psykiskt!

 

 

Uppfödningsverksamheten, men allt var jag lärt av erfarenhet där, har varit omfattande. Våra olika kullar av varierad uppfödning genom åren visar på omfattningen inom det området.

 

 

 

Jag, djurplågare?

Varför placerar jag detta under meriter? Jo, det är enkelt.

Någon måste stå upp för att försvara oskyldiga djur som far illa p g a myndigheters agerande.

Jag är mycket för fakta. Här är mina överklaganden i sin helhet, så som de är skrivna till myndigheterna.

Här kan ni alltså se i sin prydo hur man kan bli behandlad av myndigheter idag. Därmed ser ni vad vi måste försvara våra oskyldiga hundar emot.

Det är inte många som orkar med att gå den långa vägen, men jag kämpar på, för hundarnas skull.

Jag har tydligen fått anmärkning på mig fast de inte talat om det för mig under flera besök. Men jag har aldrig fått veta det, därför har jag inte haft möjlighet att överklaga.

Först efter besök 2017 fick jag besöksprotokoll. Det har jag naturligtvis överklagat (Dnr 2042-2017), då det byggde på lögner.

Sedan fick jag besöksprotokoll efter deras besök 2018. Det har jag naturligtvis också överklagat (Dnr 398-2018), då det igen bara byggde på lögner.

Sedan påstår de 2018 att jag fått tillstånd indraget. Så jag tvingas ansöka om nytt tillstånd, fast jag bor kvar på samma ställe och har hundarna på samma ytor som under alla år jag bott där jag bor... Jag fick sända in om nytt kenneltillstånd. Det fick jag avslag på, varför jag överklagade (Dnr 1833-2018), jag hade 4 vardagar på mig tills de skulle ha detta på sitt bord. Dessutom var deras egen svarsverksamhet trasig så det inte gick att sända genom den! Jag fick avslag igen, vilket jag överklagade (Dnr 1833-2018 nr 2).

Sedan kommer de på besök, och ska in till varje pris, trots att varken jag eller någon hund är hemma denna dag.

Numera är det alltså tre överklaganden som ligger i Falun, inget är kvar i Gävle. Nu återstår om de i Falun kan se objektivt på det hela och om de bryr sig det minsta om djur och djurägare.

Juli 2018: Så har rätten i Falun till sist startat att arbeta med mitt första överklagande Dnr 2042-2017. Jag ska nu lämna yttranden på detta. Jag har på mig till den 28:e juli med yttrandet. Mer än tre veckor från det sändes ut, till skillnad från jordbruksverket som gav mig 4 vardagar tills de skulle ha pappren på sitt bord!

Fortsättning följer. Jag kommer fortsätta uppdatera här för alla som vill läsa.

2 december 2018 har vi flyttat från Hälsingland, i förhoppning att slippa alla trackaserier.

 

BESKRIVNING AV BESÖK ÖVERKLAGAN BESÖKSRAPPORT ANSÖKAN KENNELTILLSTÅND ÖVERKLAGAN FÖRVALTNINGSRÄTTEN YTTRANDE LÄNSRÄTTEN
180124 Svar på tal Dnr 282-947-2014 Ansökan kenneltillstånd Överklagan Mål nr 1965-18 och 2716-18 180718 509-18 +1965-18 + 2716-18
180529 Överklagan  Dnr 2042-2017 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018    
180912 Överklagan Dnr 398-2018 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018 nr 2    
190725 JBV Överklagan Dnr 6420-2018     Konsekvenser
190815 SKK Överklagan nr 2 (förtydligande) Dnr 6420-2018      

 

Uppdaterad 2022-04-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström