Hundrädsla

 

Är man hundrädd så beror det på att man inte förstår hur hundar fungerar. Lär man sig hundar och lär sig förstå dem så försvinner rädslan, då man vet hur hunden fungerar.

Däremot SKA man visa hundar respekt, det förtjänar de. Att inte visa hundar respekt är okänsligt och egoistiskt.

Människan föds inte med hundrädsla. Vanligaste kommer den från föräldrar och andra nära vuxnas attityd. Ibland kommer den av negativa upplevelser.

En hundrädsla som finns är att vissa är rädd för vissa hundstorlekar, hundraser, individer. Lär man sig att förstå vad en hund är så försvinner den rädslan.

Vissa är rädda för hundar utom någon enstaka individ som de lärt sig att lita på. Lär man dem sedan att förstå den hunden och därmed hundars sätt så kan man få rädslan för andra hundar att försvinna med tiden.

En sak är säker, för att bli av med hundrädsla måste man träffa hundar och lära sig förstå dem.

Jag har tränat bort mångas hundrädsla. Det som ger mig extra tillfredsställelse är att lära barn om hundar. Ju yngre, ju roligare. Innan människor har hunnit fördärva barns naturliga och instinktiva hållning mot hundar.

 

I förhållande till min hälsa, som delvis beror på väder och vind, bokstavligt talat, så ställer jag upp för hundrädda. Efter överrenskommelse är ni välkomna att lära er hund och träffa och umgås med snälla hundar.

 

Barnen nedan har inte varit hundrädda.

 

 

Uppdaterad 2019-06-08

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström