Djurplågare

 

Om du vet bättre och inte hjälper andra att förstå vad de ska göra, så är du utan tvekan en dålig person i mina ögon. Om du sedan dömer dessa så är du värsta sortens djurplågare i mina ögon.

 

 

I första hand tar man hand om sitt eget. Om det blir tid över hjälper man andra. Det finns inga ursäkter för att inte ta hand om sitt eget. Djurägare är ansvarig för sitt djur, alltid, utan undantag.

 

 

Det finns olika slags människor här i världen och olika slags samhällen. Vi måste förstå och respektera att det finns många sätt att få hundar att må bra och inte döma ut människor för att de inte gör exakt som vi skulle göra. Djurplågeri är inte allt som är annorlunda.

 

 

Djurplågare p g a okunskap

De flesta blir djurplågare av okunskap. De TROR de gör sitt bästa för hunden, så fördärvar de hunden! Rent plågar dem!

T ex folk bär på sina hundar, och/eller de som parfymerar på en kring sina hundar etc.

Exempel: En jag minns från mitt första år när jag hade öppnat det egna hundtrimmet var en Newfoundland som hade blivit remitterad till mig från veterinär för äkta tjärbad, då jag är licencierad för det. Hunden var då 7 år och hade väldiga hudproblem. Den hade aldrig fått bada.

Det man ska veta är att uppfödaren till hunden, som sålde den till denna fina familj (mycket trevliga oanande människor som bara gjorde som "experten" talat om för dem att göra), hade talat om för dem att denna ras skulle bo utomhus och aldrig borstas eller badas för att må bäst.

Nåja, hunden kom till mig, fick en rejäl urborstning och sitt tjärbad och sedan regelbundna vanliga bad vartefter under resten av hennes liv, och hon var aldrig mer sjuk i skinn och/eller hud under sitt av hennes liv.

För övrigt en högt älskad, välskött och extremt trevlig hund.

 

 

Offentliga uttalanden om djurplågeri

Gång på gång numera när det pratas om djur som plågas så tar man upp att det inte är bra för förtroendet.

Om och om igen säger myndigheter och andra på nyheterna i TV etc att det är fel och tråkigt för att folk mister förtroendet.

Det är inte någon som vid sådana tillfället nämnet att det är fel eftersom djur lider!

Vad andra människor tänker ska inte vara det avgörande när det kommer till att se till att djur inte lider. Det viktiga ska vara att varje djur mår bra, att inga djur plågas!

Man man verkligen undra var världen är på väg när det viktiga inte är det viktiga längre.

 

 

Tvångsomhändertagande p g a vanvård

Att ta djur av sådana här hundägare (läs stycket ovan), som gör ett enstaka misstag p g a okunskap och oinformation kan INTE motivera att djur. Aldrig NÅGONSIN! Ägarna måste lära sig det korrekta sättet att ha och sköta hunden, och inget mer med det.

Att flytta på en hund är ett så stort trauma för ett djur så det är ingen som ska ske, när hunden kan ha det hur bra som helst, bara ägaren lär sig hur hunden ska skötas i alla hänseenden.

Hundar kan få livslånga mentala störningar av att flytta, även om de kommer till en hur bra familj, bra hem som helst.

För övrigt har jag haft ett antal hundar som har tagits omhand i min vård från nya ägaren. Vid varje enskilt tillfälle har dessa nya hundägare inte varit ett dugg bättre än genomsnittet hundägare, faktiskt TVÄRS OM! De flesta har fixerat sig så mycket på att hunden inte haft det bra tidigare, så de inte förstår att se till att hunden mår bra. Hundens tillkortakommanden skylls på tidigare ägare och hundens tidigare förhållanden. Därmed låter sig många nöjas och hunden lever med livslånga lidanden, TROTS tvångsomhändertaganden och "vänliga" människor som "förbarmar" sig över dessa "stackars" hundar.

Exempel: Jag har personligen sett flera hundar före och efter omhändertagande av myndigheter. Det vanligaste är att jag ser hundar som är glada och lyckliga innan de tas, och efter omhändertagande lever med mentala störningar.

Mentala störningarna kommer i regel från två olika saker, ofta i kombination med varandra.

1) Trauma från tvångsomhändertagandet.
2) Nya ägaren som "tycker synd om" hunden och därmed fördärvar deras psyke.

 

 

Riktiga djurplågare

Det är samtidigt bedrövligt hur vissa hundägare har sina hundar. Många missköter sina hundar utan att man kan komma åt dem med dagens lagstiftning, men det finns också idag många djurplågare som inte ens rör sig inom lagens råmärken. Man tycker att det borde sättas stopp för dessa i alla fall, men vissa av dem är hållna bakom ryggen på "deras egna" inspektörer, sina vapenbröder.

Det är också förfärligt att vissa inspektörer ser mellan fingrarna med vad som helst hos somliga och vissa inspektörer jobbar hårt på att fälla vissa andra hundägare, allt efter eget tycke och smak, oavsett hur hundarna eller djuren har det.

Vi ska fortfarande komma ihåg att de flesta hundägare är väldigt bra hundägare.

Några händelser sätter djupare spår i ens huvud och hjärta än andra. Här kommer några exempel efter vad jag sett och hört genom åren.

I samtliga dessa fall verkar familjerna/personerna hur trevliga som helst, väldigt svårt att veta att hundar inte skulle ha det bra hos dem. Man kan som hunduppfödare/säljare bli väldigt "lurad".

 

 

Något som man bara MÅSTE förstå: Många av dessa hundägare tycker de är förträffliga, helt fantasiska hundägare.

Djurplågare kan alltså vara väl kamouflerade bakom en "fin" fasad.

Bara för att folk har hög status i samhället och en vacker fasad, innebär det inte med automatik att de är bra hundägare. Ta varning!

 

 

Djurplågande länder

Sydafrika har sällat sig till de som börjar vakna upp vad gäller djurplågeri. Så underbart!

Regeringen har beslutat att uppfödning av lejon stoppas maj 2021.

De säger att de inte vill ha uppfödning, ingen jakt på av människan uppfödda lejon, ingen uppfödning för att folk ska få klappa lejonungar eller något annat bruk av uppfödda lejon.

Att jaga vilda lejon ska däremot fortsätta.

Idag finns det ca 3,500 vilda lejon i Sydafrika. På sydafrikas ca 350 lejonfarmer finns däremot 8,000-12,000 lejon, gissar man.

 Fler nyheter.

 

 

230115 Farmen

Jag har sett Farmen vid minst tre gånger. Varje gång har jag fått avbryta, då jag inte orkar se djurplågeriet. Stackars, stackars djur. Rena vanvården. Jag fattar inte att de får fortsätta, år efter år. Hela programmet är uppbyggt på att folk ska ta hand om djur som de inte kan sköta. Jag förstår mycket väl att det ser annorlunda ut bakom kulisserna, men det som visas i bild räcker för nära nog ständigt hemskt mentalt djurplågeri, och ibland fysisk djurplågeri.

 

Uppdaterad 2023-01-15

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström