Hundinnehavare

bra eller mindre bra

 

Ge hunden ett bra liv

Vem tar bäst hand om en hund, den som är rik eller den som är fattig? Den som bor i villa eller den som bor i lägenhet? Den som bor på landet eller den som bor i stan? Den som är född i Sverige eller den som är född i annat land?

Som jag ser det har det ingen som helst betydelse, utan det som har betydelse är vem människan är.

En människa som älskar sin hund tar reda på vad som är bäst för den och ger den det!

Hur tar man reda på vad som är bäst för hunden? Det är faktiskt inte så svårt.

Man ger dem bra mat i korrekta mängder, friskt vatten, korrekt förebyggande hälsovård som t ex avmaskingar och vaccin, man ger fina liggplatser som hunden vill ha, regelbundna rastningar, bra aktivering som passar för hunden, man håller hunden och hundens omgivning ren. Man umgås helt enkelt med sin hund och lär känna den.

Får man störda beteenden eller störda fysiska problem hos hunden tar man snarast adekvat hjälp för att komma tillrätta med problemet.

 

 

Hålla djur i industriskala

Vi har varningstecken kring oss hela tiden.

Att leva i industriskala med djur är inte ok.

Djur som hönsfåglar kan leva i flockar på mycket stora ytor i vilt tillstånd. Får våra höns och andra djur leva som de är skapta för?

Förstår vi då inte att varje fall är en varning.

Småskaligt jordbruk med en ko, en get, ett par får, några höns, en gris mer eller mindre tillsammans på en rymlig yta är OLAGLIGT i Sverige!

Det säger väl allt, eller?

 

 

Vanskötsel till döds

En man hade låtit massor av grisar svälta ihjäl och ligga kvar i ett hus och ruttna. Förklaringen som djurägren gav var att hen var psykiskt sjuk då när detta hända och det var därför det hade blivit som det blivit. Jag kan aldrig någonsin minnas att något sådant hände förr i tiden. Däremot hände det att folk av en eller annan orsak inte kunde sköta sina djur, antingen att djurantalet behövde minskas eller att de behövde hjälp under en kortare tid. Jag har själv varit med och hjälpt till vid sådana tillfällen genom året flera gånger. Fast det var förr i tiden. Jag pratar med mina gamla vänner som var med på den tiden, och vi är alla rörande överrens. Förr kunde man t o m få hjälp av djurinspektörer i sådana situationer. Jag själv blev tillfrågad av kommunens inspektörer om jag kunde hjälpa till att ta hand om nån eller några hundar vid ett tillfälle. Den gånger tog jag hand om en tik, en hane och en valp. Då hann aldrig djur bli i så dåligt skick att de led! Idag VÅGAR folk inte be om hjälp. Idag blir man anmäld. Vad är det för samhälle vi lever i? Ska vi göra allt vi kan för att djur ska ha det bra eller hota folk och sätta oss på höga hästar samtidigt som djur dör plågsam död?

 

 

Man antar lätt att personer som ingår i djurrättsorganisationer är djurägare

11 personer från så kallade djurrättsorganisationer som har bedrivit olaga intrång på minkfarm, vid vissa fall har de varit maskerade, de har dömts till enbart lite dagsböter. Personligen anser jag att de ska dömas för djurplågeri (vilket de inte gjorde). Att stressa djur genom att tränga sig in på djurens revir och göra djurägare upprörda är djurplågeri. Får de bara lite dagsböter kommer de utan tvekan att göra om sådana här olagliga aktioner gång efter gång och plåga fler djur, vi behöver bara titta bakåt i tiden, så ser vi hur framtiden blir. Är det så att oskyldiga djur ska drabbas för att vissa människor inte gillar svenska lagar och bestämmelser, som tillåter sådan djurhållning. Snacka om att djurrättsorganisationer siktar fel.

 

 

DJURÄGARE HAR ABSOLUT ANSVAR!

 

Uppdaterad 2022-04-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström