Dålig utrustning

 

201212

Ibland köper man grejer som visar sig inte hålla måttet. Jag köpte en hundfilt på Dollarstore.
Den var dåligt sydd, vilket visade sig när jag kom hem.
Det vita kantbandet ska alltså vara sydd i kanten, här är det alltså slarvigt sytt.

 

190729

180814 hämtade jag ut dessa hundsängar som jag beställt månaden innan över nätet. Jag inte var nöjd med dem då, läs nedan under 180814.

Jag har numera ännu större anledning att vara missnöjd med dessa. Ta varning!

Då dessa sängar är vidriga att hålla rena, så har jag inte använt dem mycket. Om jag tar i så jag nästan spricker har jag använt sängen till hundar som väger max 4,2 kg i sammanlagt max 6 månader. Nästan uteslutande mycket lättare hundar och troligen mycket kortare tid. Då är sängarna dessutom använda i kombination med en filt över dem.

Så har det på senare tid visat sig vid den obligatoriska veckoskrubbningen att nätet börjar lossna ur tyget på kortsidorna.

Jag tror jag ska klippa bort tyg och nät helt och sy ett annat överdrag till ställningen när nätet släppt/är helt trasigt, trots att benen till hundsängen är för korta, enligt vad jag vill ha till mina hundar.

Mer om hundsängar.

Ena kortsidan. Andra kortsidan.

 

190323

Jag har provat lite olika "ångmaskiner", med olika resultat. Den ena sorten har jag provat två stycken av. När jag ska sätta igång den får jag vänta enormt länge innan den blir varm, 3-4 minuter beroende på om den är helt kall eller inte. De var båda extremt klena och vattnet tog slut otroligt fort, använder man den nästan hela tiden räcker vattnet i max 3 minuter. Den andra fungerade på detta klena vis 2 gånger, sedan gick den sönder! Varje gång jag får slut i den måste jag vänta enormt länge (ca 9 minuter) innan den går att öppna och fylla på, på nytt. Detta trots att jag följer alla anvisningarna, som bl a innebär att all ånga ska släppas ut efter man dragit ur sladden, tills det inte kommer något mer ånga. Sedan under gång så ska man hålla in knappen HELA TIDEN! Jag som reumatiker får ENORMT ont i händerna av detta. Det finns en låsmekanism, men den är till för att låsa så knappen inte går att använda alls! Så har jag provat samma sak av Biltemas variant. Den var betydligt kraftfullare, trots att jag köpte den begagnad, till skillnad från de två andra maskinerna. Så har jag naturligtvis använt den stora och omfattande H2O moppen som handenhet. Den är naturligtvis överlägsen p g a sin styrka och sina många funktioner. Men som enbart handenhet kan biltemas nära nog mäta sig med denna i tryck, och är dessutom lättare och smidigare, och har rum för nästan lika mycket vatten som den stora maskinen. Jämför biltemas med den "vita" maskinen. Biltemas: Uppvärmning när den är kall: 4 minuter. Användning: 11 minuter. Innan man kan fylla igen: 20 sekunder. Omuppvärmning: 1 ½ minuter.

 

190121

En anka som redan första gången
tappade en fot, en vinge och det blev 2
hål i sömmen efter ryggen. Detta på ca ½
timme. De var inte hårdhänta med den.

 

181115

Jag har till min förfäran sett rena massakerkammen
till hundpälsar (och katt) i djuraffärer på sista tiden.
Först går kammen knappt ner i en tät päls. Sedan
skär den sönder pälsen på måfå på höger och vänster
sida om kamtänderna med roterande knivblad när 
man trycker på den röda knappen. Pälsen följer med
runt i kammen och slits och skärs på måfå här och
där, lite slumpmässigt. Förutom att förstöra pälsen
så gör den illa hunden.
Allt vad ni gör, ANVÄND ALDRIG DENNA!!!

 

181011

Jag var väldigt glad att till sist få tag på distanspinne till cykel i Sverige. Så till min besvikelse så visade det sig att det inte var en sådan glädje. Jag skruvade fast denna på cykeln, redan dagen efter hade den börjat rosta! Så ska det bara inte vara med cykeltillbehör!

Det är ju inte meningen att man ska ta hjälp av starka grannar för att skruva fast denna på cykeln, den måste ju sitta fast ordentligt, och det är inte så lätt med reumatiska händer. Sedan ska jag då ta hjälp av grannar före och efter varje cykeltur för att skruva fast och av pinnen före och efter varje användning, det är ju idiotiskt.

Att ha den på cykeln full i rost är faktiskt inte någon bra idé, då rost faktiskt "smittar". Det gör att jag skulle riskera att få min cykel att rosta fortare om jag lät det sitta rostiga tillbehör på cykeln.

Reklamen. Oanvänd. Efter att ha varit ute en natt då det inte regnade.

 

180814

Jag beställde varor från Zooplus 29:e juli, Jag blev lovad varorna 1:a augusti. Jag skrev e-post och efterlyste paketet för nån vecka sedan, jag fick svar 9:e augusti att de hade tappat bort paketet. Igår (180813) fick jag ringa och efterlysa paketet igen då inget hände. Då fick jag besked att det paket som skulle levereras till mitt hem för flera veckor sedan och skulle ha meddelats via SMS, nu ligger i Västansjö, 16 km söder om mig, utan minsta meddelande till mig.

Jag fick idag (180814) åka 3,2 mil för att få hem mina varor som jag redan betalat och skulle fått till dörren för länge sedan. Det visade sig då att paketet anlände till Västansjö redan 9:e augusti.

Äras den som äras bör: Schenker är den som de anlitat för leveransen. Det är tyvärr inte första gången de gör så här. Enligt hon som lämnade ut paketet så händer det med Schenker hela tiden, många är förargade på Schenker i och kring Västansjö.

 

Så testade jag hundsängarna jag köpt, som bl a anlände i detta paket. Inte blev jag gladare då.

Första gången jag använde sådan typ av säng till mina hundar var jag extremt glad åt dem.

Nu har de kommit med billigare varianter av denna hundsäng. När jag köpte den billigare varianten kunde jag inte bli mer besviken. Jag kommer inte köpa dem igen.

Först höll jag aldrig på att få dem. Sedan när jag väl fick hämta dem själv så kunde jag inte få ihop dem själv utan fick begära hjälp för att få ihop dem.

När jag sedan hade fått hjälp att få ihop dem så skulle jag börja använda dem.

Då visade det sig redan de första minuterna att tyget i kanterna drog åt sig minsta lilla fläck, bara en hund satte upp sin tass på den. Något jag aldrig sett tidigare med något tyg, genom alla år, med hundar jag haft. Jag skyndade mig att lägga på en kudde, vilket inte var meningen att det skulle vara så. Kudden täcker dock inte hela sängytan, men större delen.

Efter en veckas användning fick jag ägna en timme med ånga för att få den ren. Det var rena helvetet att få bort fläckarna. Jag har aldrig varit med om dess like.

Den stora sängen täckte jag på en gång med en bia-bedd som var lika stor som sängen, som tur är, så den har klarat sig bättre.

Men ska man köpa en sådan säng och sedan en bia-bädd så går delar av funktion förlorad, dessutom blir sängen sammantaget dyrare än originalsängen.

Tassarna är dåliga, då de halkar kring på golvet. Det första jag fick göra var att sätta dit nya gummitassar, som tur hade jag tasskydd hemma och kunde sätta dit dem omedelbart.

Efter endast några timmar började någon valp bita på tyget i kanten, så där jag fick fostra, om och om igen, i flera dagar, då jag har flera valpar som snabbt tog efter varandra, till sist hade jag lärt upp dem, till nästa gång jag får valpar i huset.

Då började valparna gå lös på sömmen mellan tyget och nätet, så blev det samma visa där, mer fostran, till nästa gång...

Nästa gång kommer utan att tveka en sekund betala mer än det dubbla för att få originalsängen igen och få effekten av sängen, som jag ville ha från början, när jag köpte den.

Vitsen är en upphöjd säng är att den dels blir varmare när det är kallt då den kommer upp från golvet. Det är inget jag har problem med, så det var inte därför jag skaffade dem.

Dels blir det mycket svalare när det är varmt, p g a att det är luftcirkulation under bädden som är på ben och då det är nät i sängen.

Den svalkande effekten är helt borta med dessa två hundsängar då den ena har en tjock, stor kudde på sig, den andra en tjock bia-bädd med kanter.

Dessa våra nya hundsängar är vidriga att hålla rena. Nu har jag fått prova ett tiotal gånger att skura dessa hundsängar, så jag får dem så rena det går, utan att tillbrina timmtals flera gånger i veckan med att skura denna enda hundsäng. Bara att ha behövt skura dem så många gånger sedan de kom nya är helt sjukt!

Nu får jag dem rena med ca 10 minuters arbete med många mellanrum.

Först dränker jag dem i vatten blandad med såpa. Sedan får det stå och verka en kvart.

Sedan sköljer jag det hela med vatten och hjälper till och skurar på de ställen som är hårdast smutsade.

Sedan ångskurar jag det hela.

Sedan dränker jag sängen i ren bikarbonat. Låter det verka i en kvart.

Sedan skrubbar jag, sköljer och sedan ångar.

Sedan är sängarna så gott som rena, så rena de går att få.

Jag ska som nästa steg försöka sy någon form av överdrag, som blir lättare att byta och kasta i tvättmaskin.

Då kan jag också välja ett tyg som inte SUGER åt sig smuts, som det vore en smutsmagnet.

Tyget på dessa sängar är rent ut sagt VIDRIGT! Totalt olämpligt för hundar.

Stora hundsängen utan bia-bädden uppepå.

Lilla hundsängen efter en veckas användning med kudde. Lilla sängen efter en veckas användning med kudden avtagen för storstädning av sängen.

 

180823

Idag dissar jag en hundleksak. Trots att jag köpte dem för dyra pengar på Arken, inköpt 8/8, trots att jag satt och kollade den hela tiden när några få hundar lekte med den, och ingen hund tog i hårt, ingen gnagde, så for stoppningen och flera små bitar av tyget bort på bara några minuter i bakhuvudet på leksaken. Mycket dåligt sytt och av mycket dåligt tyg.

 

180506

Borsten har släppt från plattan, inte bra. Men det var bara att limma den på plats igen, så det var enkelt avhjälpt.
Själva borsten är en fröjd om man ska dra ur större mängder underull ur en semilånghårs- eller långhårs- hund.

 

180505

Detta skällhalsband är använt ca 5-10 dagar och så blev det så här. Inte bra.
Det gäller att ha koll på utrustningen. I detta fall var det ju inte så illa, jag
hade ögonen med mig och har nål + tråd. Själva skälldosan är dock superbra.

 

170730

Har man en stark hund så måste man ha utrustning för den. Man kan inte lita på turen.
För den som inte förstod meningen, kroken är "rak"dragen av en hund som gjorde den så.

 

161004

Jag köpte en liten, billig hundbur, så när jag kom hem var den trasig. Luckan går
inte att stänga så den är säker. Alltså bara att kassera. Buren kostar lika mycket som bensinen
kostar för mig att åka tillbaka till affären, så det är inte lönt att byta/retunera. Dessutom tar
det tid att åka, så att åka tillbaka blir till ett stort besvär. Undrar hur mycket försäljare tjänar 
på sådant här framför allt hos oss på landet som har långt till affärer?

 

150202

En dålig fön. Klarade inte av mer än 10 minuter, då la den av. Den gick sönder efter bara ca
5 användningar, det var då den smälte riktigt ordentligt på en gång. Man ser lätt hur plasten
har smält, det ska inte en fön göra, då blir den farlig.

 

Helt värdelös på samtliga pälsar jag har provat.
Mer om borstar, kammar m m.

 

Flygtransport som inte klarade en frakt från Portugal till Sverige med två valpar i. Läs mer om buren.

 

Denna kunde jag inte ens
testa, då den levererades trasig.

 

Så har kan det bli när tillverkaren använder dåliga material i sin tillverkning.
Det var 3:e gången selen användes när den gick sönder.
Av alla de jag haft som gått sönder har INGEN varit från Alac.
Hos Alac finns bara högsta kvalitet.

 

Så har kan det bli när tillverkaren använder dåliga material i sin tillverkning.
Produkten hade används ca 1 månad när den gick sönder.
Av alla de jag haft som gått sönder har INGEN varit från Alac. Hos Alac finns bara högsta kvalitet.

 

Munkorgar är det ju viktigt att de är säkra, att de håller. Dessa nya
modeller i tyg är inte alltid säkra. Dessa är två olika av olika märken.

 

Dessa är ytterligare två andra modeller.

 

Detta halsband är använt i 7 dagar, redan efter några timmars användning var färgen på pinglan bortskavt till större delen, efter 6 dagars
användning ramlade pinglan av. 9 "pärlor", av 15, har ramlat bort. Alltså större delen av dem. Pärlorna kan bli farliga för en hund om den sväljer dem.

 

Likadant som ovan, också efter 7 dagars användning. Av 15 "pärlor" återstår 9. På pinglan började färgen skavas av redan första dagen.

 

Uppdaterad 2020-12-14

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström