Bestämmelser och regler

 

En människa som sköter alla hundar EXAKT likadant är ingen bra hundägare. Varje hund behöver det som den mår bäst av. Det finns inte två hundar som är exakt lika.

Det finns många sätt att sköta en hund bra. Att det finns det är igen ett fantastiskt bevis för att våra underbara hundar är extremt anpassningsbara.

Vi är också många som anpassar oss till ett visst mått till vad som är bäst för våran hund/våra hundar.

Då alla hundar är olika och har olika behov och intressen så är en sak som är bra för en hund, eller t o m hundras ibland inte vad som är bäst för en annan hund eller ras.

Det är höjden av arrogans och okunskap att hela tiden bara tala om för alla vad de ska göra, hur de ska ha det. Att inte låta människor gå sin egen väg och göra det som är bäst i deras liv och för deras familjer (som naturligtivs inberäkas ALLA individer i familjen, även hundar t ex).

 

 

Närvaro

Som jag ser det är det viktigaste att vara närvarande och intresserad av sina hundar för att kunna och hinna sköta dem på bästa sätt.

Jag kan inte se att det finns minsta fördel med att lämna hundar ensamma. På den punkten är jag mycket bestämd.

Troligen är det därför som många uppfödare och människor med många hundar som har det kravet på sig i stora delar av världen. Hundarna får inte vara själva, det ska finnas människor närvarande, annars kan deras tillstånd att få bedriva uppfödning o d bli indragen.

Jag tror att anledningen till att denna bestämmelse inte kommer här i Sverige är för att det är allt för många på beslutande poster som har hundar och lämnar dem ensamma regelbundet, och inte ovanligt, långa tider dessutom.

Sätter de in en bestämmelse för närvaro av människor kring hundar så "skjuter de sig själv i foten". De måste arrangera om sitt djurinnehav.

En annan sak som är bra med denna bestämmelse är att den är högst enkel att kontrollera, till skillnad från en massa andra bestämmelser som Sverige har idag.

 

Uppdaterad 2020-02-23

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström