Gabi Annahkeri

 

2 years old
Photo: Madeleine Wall

 

Gaby Annahkeri Xtra Xtra Yorex Durrer´s Caucht You Lookn CA CH Durrer´s Hearty Applause
CA CH Durrer´s Watch Me Sizzle
PL CH ML CH Jazzy Jade Yorex PL CH ML CH INT UCH 2 x ZW. WYST. 2 x NwR, Zw. P1-H, Zw Kl Tiffany´s Major Theart
Charlotte Yorex
Molly Annahkeri PL CH EST CH H CH INT CH Zw.Pl`01 Zw. H`02 Zw. Kl. Durrer´s I Remember You CKC JW649037 US CH Durrer´s Copyright At Barker
Durrer´s Cimarron
Duma Di Caprio Jantarowa Fuga
Simona Krecik

 

2 years old
Photo: Madeleine Wall

2 years old
Photo: Madeleine Wall
15 month old
Photo: Madeleine Wall

 

Gabi är min första York på 2000-talet. Jag beställde en York hos en uppfödare för många år sedan, för att vara säker på att jag fick det utsökta, trevliga temperament som bara en York med perfekt lynne kan få. Väntan blev lång, men så snubblade jag över denna godbit under tiden, tack vare min goda vän Margareta, och naturligtvis kunde jag inte motstå Gabi (som då bara var 4 månader gammal), och tur var det! Hon är allt jag hoppats på, och mycket mer!

Efter lång väntan med alla vacciner och blodprov och allt annat som ska till vid import, så fick jag till sist hem henne, 11 månader gammal, med god hjälp från båda uppfödaren med släkt och vänner som också hjälpte till med skjuts, översättning m m, god hjälp från Margareta och min gode granne Mona, som är mig behjälplig om och om igen, vilka vänner man har!

Och vilken fröjd med denna lilla juvel! Pigg och alert och bara glad hela dagarna, mysig och go på alla sätt och vis, hon är helt rumsren, duktig att äta, bara bra i magen och går perfekt i band, hon är helt orädd när hon följer i stan likaså när hon följer till vänner och hälsar på andra hundar. Hon älskar att leka med barn, ju livligare, ju skojigare! Hon har också helt perfekt skött päls, vilket jobb uppfödaren har lagt ner! Det var ett verkligt lyckat beslut när jag bestämde mig för att ta henne.

När jag rullade henne första gången brydde hon sig inte alls om det, det var som helt naturligt för henne. Lika så när jag satt henne i overall första gången. Inte en enda protest.

Hon har dessutom avsaknad av all ullig struktur i pälsen, liksom hennes föräldrar, så som jag tycker är extremt viktigt att bevara på rasen, men dessvärre inte alltid prioriteras numera varken bland uppfödare eller domare.

Gabis öron är otrimmade, i väntan på att pälsen på öronen ska bli nog lång så det kanske går att trimma upp dem igen. Det kan se ut som hon har för stora öron p g a allt lurv på dem, men vänta, det blir bättre med tiden! Efter att hållit på och trimmat öronen i 1 ½ år är det bara att inse, till utställnng för jag "fuska" med saxen i öronkanten, annars trimmar jag öronen.

Hon är en liten busfröken, hon brukar stjäla papper från mitt soffbord och tugga sönder! Hon älskar att åka bil och älskar våra promenader, hon är extremt lydig och lyhörd. När tofsen hamnar på sned kommer hon till mig och vill att jag ska fixa håret på henne, hon leker varsamt med de små valparna, och är tuff och framåt med de större hundarna, vilken hund hon är! Hon har dock en liten trist egenhet, det är att hon envisas med att bära sten, vilken ofrånkomligen kommer förstöra hennes tänder på sikt, men vi tränar på för att försöka få henne att sluta med detta.

Efter att ha bott hos oss i 9 månader ser det ut som om hon inte bär sten längre, och har inte gjort under sista månaden, vi får se till våren när flera stenar dyker upp ifall vi lyckats. Efter ett års träning ser det ut som vi lyckats få henne att sluta bära sten, antagligen hjälpte ett ½ års vinter så det då blev ett tillräckligt långt avbrott i sten bärandet så att hon glömde av det beteendet till sist.

Hon älskar alla pipleksaker, bollar, allt man kan leka med. Hon är otroligt lekfull.

Nä hon ska lägga sig hos hundar som redan sover, så backar hon försikig mot dem och sätter sig på den andra hunden eller bredvid den försikigt och till sist lägger sig på den eller bredvid den. Hennes backande ser rikigt skojig ut.

Det är helt otroligt vad mycket man kan älska en liten hund, kärleken till henne gör mig helt varm.

Den 18 maj 2011 blev hennes pappa 11 år, och är fortfarande i full vigör, ett värdefullt arvsanlag som vi ska vara glada åt.

April 2013 flyttade hon till Kläpphällans kennel där hon förhoppningsvis ska bli mamma och kanske t o m ställas ut så småningom.

 

Thank you Ireneusz with family for thise wounderful girl and all extra help to get Gabi home!

 

 

Bite Bett Sissors bite / saxbett
Breeder Uppfödare Ireneusz Kolodziejski, Annahkeri kennel, Polen
Brother Bror CH Gaspar Annahkeri
DOB Född 18 april 2009
Inbreed Inavelsgrad 0 %
More generations Fler generationer Pedigree / flera generationers stamtavla
News Nyheter Artiklar
Photos Foton Before Sweden / före Sverige
Photos Foton More photos / flera bilder
Relatives Släkt Photos
Show Utställning 1 certificate, 1 cacib
Size Storlek 2,7 kg - 3 ½ year old
Tatoo Tatuering A*779
Teeth Tänder 6 + 6

 

DAT

ORT

ARR

DOMARE

INOFF
NAT
INT

VALP
4 - 6

VALP
6 - 9

JUNKL

JUNKK

CK

UKL

UKK

CK

ÖKL

ÖKK

CK CH
KL
CK BH
BT

R-
CERT

CERT

R-
CACIB

CACIB

BIM
BIR

AVEL
KL

UPPF
KL

BIG

BIS

111109 Sundsvall SKK Jurek Malgorzata Int - - - - - VG - - - - - - - - - - - - - - - - -
110828 Tromsö, Norge NKK Andreas Schemel Int - - - - - - - - Ex 2 - - - - - - - - - - - - -
110716 Piteå SKK Sume Anne Int - - - - - - - - VG - - - - - - - - - - - - - -
1010 Sundsvall SKK Allan David Int - - - - - Ex 1 ck - - - - - BT-2 - cert - cacib - - - - -

 

 

Updated 2015-10-15