Pia´s Contente

 

8 years old         Photo: AH 5 ½ years old         Photo: Madeleine Wall 25 month old             Photo: Lisa Hagström

 

SE UCH Astra Bravissimo Benjamins 2 cacib, 1 BOB, 1 BOS, BIG-3 LVJ CH LV CH LT UCH EST CH BALT CH Adelchi Sirio 37,8 cm INT UCH IT CH LUX CH SWei CH EU W-00 PL CH AUST CH Ital Club CH Benito
Brasia
LV CH LT UCH EST CH BLV CH BAL CH PL CH Marta Magija 36,5 cm LT CH LV CH EST CH BAL CH INT UCH KL CH LV W-00-01 LTU W-99 EST W-00 Club W-99-00-01-02 Pizzigotto vom Pellerschloss 35,2 cm
Iris de Olvi 37 cm
SE UCH Laws Of Attraction Do Castelo
De Alfaia
BIG-5
Canta Libre Starbuck Canta Libre Here Comes The Sun
Canta Libre Kissing Cousin
Fredericka In Blue Do Castelo De Alfaia Canta Libre Starbuck
Tequila Bum Bum Do Castelo De Alfaia

 

5 ½ years old / 5 ½ år gammal              Photo: Madeleine Wall

 

Contentes mamma kommer från Portugal varför jag har döpt henne med portugisiskt namn, contente betyder glad på portugisiska.

Contente kommer från en mycket duktig mamma med normal dräktighet och normal valpning.

Contente är en vänlig, lugn och väluppfostrad dam, full av elegans. Extremt lydig, älskar att lata sin lika mycket som att springa ut i skog och mark, gärna i timmar. Hon gillar att ligga nerbäddad i varma kojor och filtar, men mest gillar hon att ligga upp och ner som en baby på min arm och bli kliad på bröstet!

Hon är frisk och glad, hon har aldrig varit sjuk, inte ens en dag i sitt liv. Hon är så skojigt när hon skrattar, det är inte alla hundar som gör det.

Hon är färdig och godkänd för resor med blodprov och allt, så småningom ska vi bringa henne utomlands för utställning är det tänkt.

När hon var 4 ½ år fick hon en kull med vår eminenta hanhund Talata Qualitdade De Primeira. Hon fick tre valpar, en pojke och två flickor. Hon är en exemplarisk mamma på alla sätt och vis. Finns inte ett enda problem med denna hund. Vi sparade den underbara Pia´s Eleganza Menina från denna kull.

Året efter fick hon en kull med den otroligt eleganta Talata Valentino, denna gång var det en hanhund och en tik i färgen isabell. Vi är mer än nöjda med denna kull och planerar att gör om den!

I slutet av 2012 har hon fått sin sista kull för denna gång. Denna gång blev det 1 hanhund isabellfärgad och 2 blå tikvalpar. Den ena tiken kommer troligen att stanna i kenneln.

13 februari 2013 flyttade hon till ett nytt hem då hon gick i pension.

20 februari 2013 kom hon tillbaka då hon ville hem igen. Hon stannar tills vidare, så får vi se vad framtiden ger.

Den 21 februari 2013 har jag bestämt mig. Hon stannar här och så kommer jag att prova att para henne om något år igen, och då kanske behålla en tikvalp. Då kommer jag att sälja båda tikvalparna jag har för närvarande och hoppas på något i framtiden istället.

Så hittade vi ett perfekt hem åt henne, hon flyttade 1 juni 2013 och denna gång gick det hur bra som helst.

P g a problem med grannar så kunde hon inte vara kvar, utan kom tillbaka igen 20 augusti 2013. Nu stannar hon till livets slut.

Jag förstår mycket väl hur grannar kunde klaga, hon skäller något enormt! Något hon aldrig gjort i hela sitt liv tidigare. Skällande som startar i denna höga åldern beror ofta på två saker, dels inlärning, dels osäkerhet. Hundar som inte känner sig trygga blir osäkra. Sedan undrar man hur pass med mat hon fått, hon såg vid hemkomsten ut som de Italienare som var på utställning när jag startade med rasen. Det var förskräckligt. Numera så är det bättre på utställning, tack och lov! När jag såg de skelletranglen som prioriterades på hundutställningar när jag startade med rasen så lovade jag mig själv, trots domarnas påtryckningar, att INTE svältföda mina hundar! Att få hem min älskling i det skicket var förfärligt! P g a denna underutfodring i kombination med stress hade hon sämre päls än vad hon någonsin tidigare haft, då inräknat när hon har haft valpar! Lite fakta, vid hemkomsten 900 gram lättare än när hon flyttade, det är enormt mycket mindre på en hund som väger så pass lite. Hela munnen är dessutom fylld med plack. En av klorna växte nästan runt! Jag fick ta till katt klotång för att kunna komma in och klippa den klon, jag tror knappt klorna kan vara klippta en enda gång medan hon varit borta.

Vid hemkomsten började vår samvaro med veterinärbesök p g a misstanke om smitta av noskvalster, som andra hade upplyst mig om.

Jag kan bara konstatera, vissa skulle inte ha hund...

Blir det några valpar på henne i framtiden så blir det tidigast till nästa år, då hon är i för dåligt skick och behöver återhämta sig. Skällandet har dock redan efter 3 dagar nästan försvunnit och efter 5 dagar totalt försvunnit, hon känner sig alltså redan trygg igen.

Att flytta henne härifrån igen kommer aldrig bli aktuellt. Vinthundar är särskilt känsliga för att förlora förtroendet för människan. Denna härliga hund som aldrig har misstrott människor i hela sitt liv ska inte få förlora förtroendet för mänskligheten. Hon har helt enkelt varit placerad en gång för mycket och inte haft det bra där hon varit. Hon hör hemma här där hon aldrig någonsin varit nervös, skällig, stressad eller på annat vis jobbig eller otrevlig utan bara glad och pigg mot allt och alla utan resevationer, aldrig någonsin för en enda minut skällig. Här är hon helt enkelt trygg och ska få fortsätta vara det till livets slut.

Angående utställningar så blir det antagligen inga utställningar i framtiden för henne då hennes vaccinationsintyg och hennes pass är stulet av ovan nämnda person. Mycket sogligt då hon ÄLSKAR utställningar och hennes favorithandler dessutom hade sett fram emot att få ta med henne och visa henne på utställningar framöver.

Resa att hämta hem Contente hundvakt + resa = 950:-. Kostnad poliklinikavgift, pass, vacciner 1,750:-. Kostnad behandling för misstänkt noskvalster poliklinikavgift, spruta 870:- * 3 = 2,610:-.

Total kostnad för att jag var snäll och gav dem en så fin hund som de fördärvat fysiskt och psykiskt 5,310:-, psykiskt har hon återhämtat sig totalt, fysiskt får hon aldrig tillbaka de tänder som tappades på grund av 2 ½ månads vanskötsel i tänderna, troligen kombinerad med felaktig matning. Hennes hull som alltid varit bra, utan minsta problem, har efter detta alltid varit något jag idag får jobba med, för att hon inte ska bli mager.

 

Efter att hon återhämtat sig även fysiskt (- tänder) så tog vi så en kull på henne. Jag kunde inte se någon avvikelse p g a Contentes höga ålder under hela denna kull, från parning till försäljning. Snarare tvärs om! Hon vad duktigare än någonsin. Hon hade rejält med mjölk. Höll valparna aldrig så rena. Forstrade på dem duktigare än någonsin. Hundar som henne är ovärderliga.

 

På sin 9 års dag kan jag bara konstatera att hon är en PÄRLA! En hund som varit med om mycket under sina senare år. Flyttat och blivit vanskött i 2 månader, sedan tillbaka och så småningom blivit mamma en sista gång. Allt i en blinkning. Hon är det ljuvaste och värdefullaste man kan tänka sig. Hundar som henne finns det inte många av.

 

Utställning

Hon ÄLSKAR utställningar.

Hennes utställningskariär avbröts abrupt när hon placerades ut och kom tillbaka efter 2 månader, vanskött i munnen och utan pass och vaccinationsintyg tillbaka. Man kan bara se hennes sorg och besvikelse vid varje gång som vi ska åka på utställningar... Då hon tidigare alltid följt med så får hon tragiskt nog stanna hemma nu...

Extra sorgligt är det då hon bara saknade ett cert för att bli norsk och svensk champion. En hund av hennes kvalitet borde vara champion! Personligen ser jag inte många hundar av hennes ras som håller hennes höga kvalitet. De få jag ser som kan mäta sig med hennes kvaliteter i utseende och temperament har ofta en blodslinje jag inte skulle vilja ha för allt smör i Småland...

För mig är hon en CHAMPION!

 

Färg

Hennes färg är blå. Grå är färgen på t ex vissa Vargar och på Gråhundar, en slags naturlig viltfärg. Blå är en förädlad färg som vissa tamhundar har, bl a Italiensk vinthund. Hon har några strån vitt på en tå.

Vissa hundar blir senare gråa om nosen, somliga tidigare, Contente blev tidigt grå om nosen. Då detta inte på något vis är kopplat till sjukdom eller dåligt temperament stör det inte mig, sedan kan det kanske också bero på att jag är så förtjust i gamla hundar! Hennes mamma (SE UCH Law Of Attraction Do Castelo De Alfaia) och moster (SE UCH Love Actually Do Castelo De Alfaia) har samma egenskap.

 

 

 

 

ENGLISH

Bite Sissors bite
Breeder Pia´s kennel, Annika Hagström, Bjuråker, Sweden
Callname Bianca
Colour Blue, solid
DOB 2006-09-12
Father Owner to father Team M kennel
Heart OK at 8 ½ years old (april. 28, 2015)
Inbreed 0 %
Patella o k
Photos Photoalbum
Reg. nr S63825/2006
Relatives Father, brother
Show 1 certificate (Sverige, SvVK), 1 small certifikate in Norway, 1 big certificate in Norway, 1 cacib in Norway, 1 BOS, 1 BOB
Size 37 cm
Teeth 6 + 6
Weight 4,3 kg

 

                                 

SVENSKA

Bett Saxbett
Bilder Fotoalbum
Färg Blå, solid
Född 2006-09-12
Hjärta UA 8 ½ år gammal (150429)
Inavel 0 %
Pappa Ägare till pappan är Team M kennel
Patella ua
Reg. nr S63825/2006
Släkt Pappan och brodern
Storlek 37 cm
Tilltalsnamn Bianca (från musen i Bernard och Bianca, döpt av min älskade dotter)
Tänder 6 + 6
Uppfödare Pia´s kennel, Annika Hagström, Bjuråker
Utställning 1 certificate (Sverige, SvVK), 1 small certifikate in Norway, 1 big certificate in Norway, 1 cacib in Norway, 1 BOS, 1 BOB
Vikt 4,3 kg

 

 

DAT

ORT

ARR

DOMARE

NAT
INT

JUNKL

JUNKK

CK

UKL

UKK

CK

ÖKL

ÖKK

CK CH
KL
CK BH
BT

R-
CERT

CERT

R-
CACIB

CACIB

BIM
BIR

120415 Nordichallen, Sundsvall SvVK ? Nat - - - - - - VG 1 - - - - - - - - -
120414 Nordichallen, Sundsvall SKK Lotta Brun, Spanien Nat - - - - - - VG 2 - - - 4 - - - - -
120304 Letohallen, Norge Norsk Rottweilerklubb ? Nat - - - - - - Ex 1 - - - - - - - - -
120303 Letohallen, Norge Norsk Rottweilerklubb Antonio Di Lorenzo, Norge Nat - - - - - - Ex 1 CK - - 2 R-cert - - - -
111127 Lilleström, Norge NKK Stephen Weeler Int - - - - - - Ex 2 - - - - - - - - -
11 Tromsö, Norge NKK ? Int - - - - - - Ex 1 CK - - 1 - Cert - CACIB BIR
11 Tromsö, Norge NKK ? Nat - - - - - - Ex 1 CK - - 1 - Cert - - BIM
111009 Sundsvall SvVK Marie Gadolin Nat - - - - - - VG - - - - - - - - - -
111008 Sundsvall SKK Henrik Härling Int - - - - - - Ex 1 - - - - - - - - -
101009 Sundsvall SKK George Kistipoulos Int - - - - - - 2 - - - - - - - - - -
100522 Sundsvall SKK Cristian Vantu Nat - - - - - - 1 1 - - - - - - - - -
100515 Piteå SKK Rudi Brandt Nat - - - - - - 1 2 - - - - - - - - -
091003 Sundsvall SKK Jurate Butkiene Int - - - - - - 1 1 CK - - 5 - - - - -
090711 Alfta SKK B Blid Von Schedvin Nat - - - - - - 1 1 CK - - 4 - - - - -
090502 Skellefteå SvVK Cinzia Aymaretti Nat - - - - - - 1 1 CK - - 2 - Cert - - -
081011 Sundsvall SKK Petter Fodstad Int - - - - - - 1 1 - - - - - - - - -
081004 Boden SvVK Karin Hedberg Nat - - - - - - 1 3 - - - - - - - - -
080713 Alfta SKK Åke Sjöström Nat - - - 2, 36 cm - - - - - - - - - - - - -
080713 Stockholm SKK Gilberto Grandi Int WW - - - Ex - - - - - - - - - - - - -
080615 Vännäs SKK Nina Karlsdotter Int - - - 1, 35,5 cm 2 CK - - - - - 2 r-cert - - - -
080531 Piteå SKK Annmarie Thomassen Int - - - 1 1 CK - - - - - 2 - - r-cacib - -
080525 Sundsvall SKK George Kostopoulos Nat - - - 2, 35,5 cm - - - - - - - - - - - - -
080902 Högbo SKK Pinto Teixeira Luis Int 1, 37 cm 1 CK - - - - - - - - 3 - - - - -
070804 Svenstavik SVvK Ray Lindholm Nat 1, 35,5 cm 1 HP - - - - - - - - - - - - - -

 

Update 2016-11-14