Motgångar

 

y

 

Jag har alltså fel på datorn (skriver sensommaren 2021).

Min äldre dator som jag köpte 2013 är den jag har hemsidesprogrammet på. Denna dator är på väg att säga upp bekantskapen med mig.

Min "nyare" dator kan jag gå ut på internet med, när jag packar upp den. Den packar jag upp när jag uppdaterar denna sida.

Jag sätter de filer jag ska uppdatera på ett USB minne och på det viset tar dem till nya datorn för att uppdatera.

När jag försökt sätta in hemsidesprogramet på den "nyare" datorn, så går inte det.

Jag har då letat andra program att använda för att göra hemsidor. De enda jag har hittat är antingen extremt dyra och kräver internet regelbundet, eller så måste man ligga online när man jobbar med hemsidan. Inget av dessa alternativ passar mig.

Därför lever hemsidan på lånad tid.

 

y

 

Mina hundar har genom åren trott alla människor om gott. Så har det varit sedan 1976 när första hunden kom in i vårt hus.

Under senare år, sedan JBV tog över inspektionerna för kennlar o d så har mina hundar regelbundet sett hur elaka människor kan vara mot andra människor, mot deras flockledare, mot deras fyrfota vänner och mot dem själva.

Och till råga på allt att jag som deras flockledare står handfallen från att skydda dem mot onskan.

De hundar som växt upp i denna onda värld har lärt sig att bedömma folk innan de accepterar dem.

Folk med onska i har de inte gått fram till, eller fjäskat för bara för att få dem att vara snälla. Hundar som varit med sedan tiden före onskan kom in i vårt hem har blivit djupt förvirrade över vad som händer.

Den godtrogna anda som funnits i mina hundars sinne i alla tider finns inte längre. Jag är rädd för att det kanske inte någonsin kommer tillbaka.

Det är ju så att hundar lär av varandra.

De nya kommer lära sig av resten av flocken och sedan går allt i cirklar och återkommer gång på gång.

Nu har jag inte haft en kull sedan januari 2018. Det kommer dröja innan det blir en kull här också. Vi får se hur jag gör i vinter.

Men de valparna som kommer framöver här bör i så fall säljas innan de är gamla nog att förstå vad som pågår i form av misstänksamhet mot vissa främlingar, för att bibehålla det fina temperament som mina hundar alltid haft i alla tider, innan myndighetspersoner klampade in och förstörde hundarna.

 

y

 

Idag 1 september -19 har jag en egen segerdag.

Min stressnivå har under flera år nu varit extremt, p g a myndigheter. Allt har till sist tvingat mig till flytt.

Flytten har kostat mig en hel del, på personliga fronten, genom enorma kostnader i kropp och själ, för att inte tala om ekonomiskt...

Flytten har kostat mig sådan extrem stress så först idag är stressnivån nere i den höga stress jag led av innan flytten.

Alltså ett stort framsteg på det personliga planet. Jag kan se en ljusning där min kropp och själ kanske kan kommer ner på en nivå som är mänsklig att leva med.

 

y

 

Livet kan bli ett helvete ibland.

Jag själv har drabbats särskilt hårt under senare år.

Alla motgångar tillsammans har gjort mig stressad, depprimerad, konstant trött. Det har gett mig nära ingen tid alls till att ta hand om mig. Det har dessutom nära ruinerat mig. Hundarna har fått allt de ska ha, sedan har det inte funnits pengar, ork eller tid till mera.

P g a ständigt arbete med diverse motgångar har kraften, tiden och orken inte räckt till till mera än att se till att mina fyrfota älsklingar inte behövt sakna något, något som skänkt mig en oerhörd glädje att jag mitt i allt kaos ändå har kunnat ha mina små älsklingar och se deras sundhet och glädje.

Ett stort problem är att jag fått se mina hundar lida, då de blivit trackaserade och misshandlade, utan att jag har kunnat försvara mina hundar mot dessa djurplågare. Det är olagligt för mig att försvara mina hundar mot somliga djurplågare här i världen. En sjuk värld vi lever i.

Detta har gett mig en stress och en knäck som jag sällan kommer hämta mig ifrån.

 

y

 

Telefon och Internet

En av orsakerna är telefon och internet problem. Utan dessa är det svårt att vara hunduppfödare idag...

Internet har varit lite si och så men ändå ok för mig. Kunde inte titta på "tunga" sidor. Kunde inte ta emot eller sända "stora" bilder. Kunde sällan gå ut på nätet på eftermiddagar till midnatt, om jag kom ut så bröt det ofta efter en kort stund.

Sedan kom verkliga kaoset. 2 maj 2013 klippte Telia telefonledningarna till byn så vi inte hade telefon längre. Efter mycket bråk, tjat och hot, så kom de och satt upp en antenn (som grannarna redan hade fått) så jag skulle få telefon igen. Den fungerade inte bra alls. Telefonen fungerade ca 1 gång på 4 att ringa ut från. Det fanns inte ett samtal som jag kunde prata färdigt innan det bröt. Detta gjorde det t ex omöjligt att ringa myndigheter, sjukhus o s v. Dessutom verkade den slå ut kontakten med Internet på något vis. Samma internet jag haft hela tiden blev så illa så jag kunde inte ens betala en räkning på tidig morgon utan att det bröt. Livet blev ett helvete.

10 april 2014 fick vi en mast med mottagning för Comviq i vårt hus. Masten syns från vårat hus, så vi har inte haft minsta lilla problem med comviq telefonen igen.

Tyvärr tog det ca 1 år innan jag lyckades monterna ner Telia antennen till fullo (en antenn som tillhör Telia och de inte hämtat ännu, än mindre har monterat ner), så ända tills den tiden hade jag ett extremt dåligt Internet. Sedan blev det lite bättre. Då gick det inte lång tid så hade jag ingen internet alls! Helt plötsligt hade Internetleverantören ändrat från 3G till 4G, därmed fungerade inte min router något längre (jag hoppas jag fick alla konstiga ord på rätt ställe...). Då blev jag fullständigt utan Internet i mer än en 1 månad. Sedan, efter tredje påstötningen, så fick jag en ny router och kunde börja använda mitt Internet, som jag betalat för hela tiden, igen. Då hade jag varit utan internet mer än 1 ½ månad sammanlagt.

Under denna tid blev jag lurad att köpa en egen router och skulle montera upp, inte fungerade det, inte alls, gick inte ens att installera, jag fick åka till affären och lämna tillbaka den... Hela den historien kostade mig en femhundring i bensin förrutom en stor frustration och extra arbete. På kuppen blev jag hånad och förlöjligad.

Att vara utan telefon och Internet från och till har bl a försvårat all kontakt med sjukvård, veterinärer, myndigheter, banker och andra viktiga ärenden. Det har gjort det extremt svårt för mig att annonsera, att ta emot samtal eller mejl som svar på anonnser när jag väl fått ut dem. Det har gjort det svårt att sälja och köpa hundar o s v. Att drabbas under så lång tid som i detta fall, nära 3 år, det slår oerhört hårt.

Detta är endast en liten del av problemen vi drabbats av under senare år.

 

Comviq mast kom upp den 10:e april 2014 (före det, ingen mobilmottagning hemma), den är så nära så man ser den från vårt hus. Inga speciella problem med Comviq mottagningen alltså.

 

Telia har ingen mottagning där jag bor, så Telia telefonen fungerade bara när jag var borta, om det fanns Telia mottagning dit jag åkte. Därför har jag slutat använda den telefonen sedan hösten 2015. Jag tar inte ens med den ut längre. Min önskan är att den ska löpa ut och försvinna, så jag slipper två telefoner. För mig räcker det mer än väl att hålla ordning på en telefon. Jag har försökt prata med Telia men de vill inte stänga den, så jag tvingas dras med den mot min vilja. Något som skapat mig åtskilliga problem genom åren, en del väldigt stora problem bl a med sjukvård, bilmekaniker m m.

 

Internet fungerar lite si och så här hos oss, så som det kan vara på vissa ställen på landet. Är det t ex blåsigt och regnigt eller snöigt, så är det sällan jag kommer ut på nätet. Även andra dagar kan det vara bättre och sämre dagar. På kvällarna är det alltid svårt att komma ut på nätet. Tidigt på morgonen är det alltid lättast att lyckas med att komma ut på nätet, på tidig morgon har jag sällan tid att sitta vid datorn.

 

 

               

 

Linephone/homephone closed may 2, 2013 in all our willage.

Fasta telefonen i hemmet stängdes 2 maj 2013, då Telia klippte ledningen till hela byn. Efter det och fram till vi fick en mast för Comviq (10 april 2014) så var det ett ständigt kaos här vad gällde telefonkontakt av alla slag.

 

OBS!

Vi finns INTE på Facebook eller andra "sociala" medier. Vi lever i den fysiska världen istället.

Att kalla ett medium för social som består av en massa ensamma människor som skvallrar med varandra om mer eller mindre sanna saker är ju bakvänt. Höjden av osocialt beteende får man leta efter, i mitt tycke. Att vara social innebär att prata med, titta på, känna lukten av varandra och ta i varandra. Detta gör att människan känner sig bekräftad och behövd. En blick och en mening och en kram behövs det antagligen minst 100 inlägg på Facebook för att tro sig ha uppnått samma sociala bekräftelse. Samtidigt uppnår man inte samma sociala bekräftelse, utan det blir alltid ofullständigt.

Facebook och liknande är dessutom stora tidstjuvar och ger lite tid över till riktiga träffar med riktiga människor, det är därför otroligt stressande både fysiskt och psykiskt.

VÅGA VÄGRA FACEBOOK!

NO FACEBOOK etc.

INGEN E-POST FRÅN NOVEMBER 2018

Internetuppkopplingen är dålig, ser sällan mejlen. Ring istället. Jag har jättedålig internet uppkoppling, och när jag kommer ut på nätet måste jag uppdatera hemsidan, gå på internet banken o s v. När jag har tid att sitta lite är när det är dåligt väder, då fungerar inte internetet över huvud taget. Jag har därför inte mycket tid till att läsa och skriva mejl. De mejl som dimper ner när jag inte kommer ut på internet kan ofta hamna i skräpposten och bli raderade innan jag ens hunnit se dem. Jag förlorar på det sätter många mejl som jag aldrig får chansen att se och än mindre att läsa.

RING! Mitt internet är inte pålitligt.

NO E-MAIL.

 

y

 

Skitsnack

Ett drev mot mig startade 1999. Det pågår fortfarande år 2018.

Från 1999 har jag blivit förföljd av onda människor som gör allt för att skada mig OCH mina hundar år ut och år in. De vet inga gränser och drar sig INTE från att göra illa hundar eller t o m prova att döda dem. När detta pågår år ut och år in så är det oerhört slitsamt fysiskt och psykiskt. En del av detta kallar jag sabotage.

Förutom sabotage är det bl a ständiga anmälningar mot mig från olika håll. Förr komunnen, numera Jordbruksverket, från och till SKK och t o m anmälningar mot mig på Försäkringskassan och skatteverket! Dessa människor hugger vilt åt alla håll, utan kunskap eller vetskap. Väldigt mycket är rena lögner, vissa punkter de anmäler för mig är missförstånd, oftast p g a anmälarens okunskap. Det är rena terrorn mellan varven att försvara sig åt alla håll, trots att jag inte gjort ett enda fel till att starta med. Trots att det är olagligt att anmäla människor för något som de inte gjort, det går under förtal och är straffbart, så vägrar myndigheter att lämna ut uppgifter så det går att anmäla de som förtalar mig. Myndigheter håller på så vis brottslingar bakom ryggen.

 

 

Mars 2017 är det dags för nästa kris. (Det följande skrivet 170330)

För att få slut på vilda spekulationer så kommer jag här redogöra för mina tillfälliga hälsoproblem som är överståndna nu.

Först fick jag tydligen gallsten. Detta gav inflammation/infektion i gallan som sedan spred sig till gallgången och vidare till bukspottkörteln.

Sedan lossade gallsten och täppte till utflödet från lever, galla och och bukspottkörtel ut mot tarmen. Till följd av allt detta fick jag även gulsot.

I och med att stenen lossnade så blev det hela akut. Jag kunde inte ens behålla vatten som jag drack. Det blev ambulans. Jag kan bara vara tacksam för älskade Lisa som kunde och ville ställa upp i nödens stund!

Men som sagt, nu är gallan och stenar bortopererade, jag har ätit hästkurer av flera peniciliner och allt är frid och fröjd.

P g a stenarna har jag haft mycket extra smärta i flera år, som har släppt nu! Jag mår bättre än på massor av år!!!

Därav min benämning: tillfällig sjukdom.

Jag hoppas på detta sätt få tyst på en del av de läskunnigas spekulationer om än det ena och en det andra gällande mig.

Jag ska bara tillägga, det är OTROLIGT vad folk spekulerar, istället för att fråga mig. Fantasin hos folk har gått på högvarv. Det är t o m vissa som hävdar att jag är döende i hemska sjukdomar!

Nu återgår jag till mina älskade hundar, som jag naturligtvis inte har minsta avsikt att sluta med och säger ett djupt och innerligt TACK igen till alla som hjälpt oss under dessa kaotiska dagar.

När krisen är framme ser man snabbt vilka som är ens verkliga vänner. Denna gång fick jag än en gång bekräftelse att jag har en trogen skara nära och kära vänner som betyder oändligt mycket för mig.

 

 

Utsatthet från ljugande myndighetsutövare, start 1999 och fortsätter...

Flera års klappjakt på mig som aldrig tycks ta slut. Jag skriver om det på egen sida, så jag hänvisar endast dit.

Längst ner på den sidan finns det fler länkar till mer av historien.

Numera lever jag med tinnituss p g a all stress jag utsatts för av myndigheter. Jag har också tvingats att flytta för att skydda mig själv och mina djur. Att flytta är varken lätt eller billigt...

Utan tvekan förlorar hundarna flera av sina förmåner under en tid. Hundluckor. Stor inhägnad. Sådant är också stressande för mig, då jag vet vilka förmånader hundar har som har STORA hägn och hundluckor. Förmåner som är både fysiska och psykiska. De lever ett SÅÅÅÅÅÅÅ mycket friskare och sundare liv med dessa tillgångar 24 timmar/dygn. Den friheten är obetalbar för hundar.

 

 

När livet är svårt måste man jobba hårt, så hårt man bara kan för att se till att allt blir bra så fort som möjligt igen. När man drabbas av en rad katastrofer som löper i varandra måste man prioritera. Jag själv har hela tiden prioriterat hundarna. De är levande varelser och får inte komma i kläm. De måste skyddas, då de inte kan skydda sig själva. Telefoner, internet, pappersjobb o s v har fått stå tillbaka när det varit som värst till förmån för de levande, kännande hundarna.

Hundarna skänker mig glädjen att vilja leva. Deras lyckliga och friska liv ger mitt liv glädje, innehåll och mening. De hjälper mig att vilja leva! De är mina livlinor.

 

y

 

Vissa saker startar tidigt. När jag var liten så började jag skriva tidigt. Ordet och det skrivna ordet verkar ha intresserat mig tidigt.

När jag kom till skolan i första klass fick jag en uråldrig lärarinna, som ansåg, som gamla skolan gjorde, att man hade något fel i huvudet om man skrev med vänster hand. Jag fick sitta på vänster hand så jag inte kunde skriva med den. Jag fick lära om från grunden igen...

Jag förlorade ett år i min utveckling, helt i onödan.

När en sådan lärarinna är oförmögen att ta in den nya kunskapen och forskningen borde hon kanske ha pensionerats?

Idag är jag dubbelhänt i vissa moment, men högerhänt i skrivande.

 

y

 

Uppdaterad 2022-04-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström