Hantverk

 

Hantverk och dekorationer för hundar till nytta och nöje.

 

Efter ca 30-35 år har äntligen jag gjort färdig trimbordet. Ett provisorium som många av mina vänner har sett och använt genom åren. Jag specialgjorde den efter mina Cavalierer. Till att börja med har jag nu klistrat på en avtorkbar yta på sidorna. Sedan har locket få sig en uppsnyggning med avtorkbar yta. Sedan blev det målning invändigt.

 

Trimburken som är i köket för tillfället.

 

Lite extra dekoration som anspelar på Yorkarna har jag gjort och satt i gardinerna i köket.

 

Köksgardindekorationer som tenderar till att utökas vartefter.

 

Så blev det en liten reumatikerkudde till gamlingar. Kudden gjorde jag av ihopsydda hundfällar fyllda med frigolitkulor för att göra det hela varmt och mjukt till gamlingar att må bra i. Söta Esperanza provligger den när den är färdig.

 

 

Stickningsbeskrivning
Plocka upp maskor Sticka
Plocka av maskor

 

Stickning och virkning med blandade garner, sy med blandade tyger, det finns inga regler. Det enda man behöver ha koll på är tvättråd, så det går att tvätta det man gjort. Hur man än blandar tycks hundar inte bry sig, utan endast bli glad åt den extra omsorgen.

 

Stickning av egen design

 

En gång fick jag en stor "isbjörn" fylld med frigolitkulor av en mycket god vän. Till sist blev den gummerade undersidan torkad och sprucken. Trots det var den ett kärt minne som jag inte ville släppa. Då blev en av björnens ramar en nåldyna!

 

Nåldyna

 

Garn och tyger kan man köpa när man hittar fynd, sedan har man att ta av när andan faller på.

 

200303 Väska med garn Garn

 

Uppdaterad 2020-03-03

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström