Hundböcker

 

Mina egna hundböcker. I alla fall några av dem. Denna sida har just startat, så detta är endast ett utdrag som ska fyllas på i framtiden.

 

Djurböcker. Hundböcker m m. Hundbok.
Photo: AH

 

När mitt sista flyttlass kommer så blir det en enorm massa fler böcker av alla de slag.

 

Hundböcker m m. Hundbok. Hundböcker.
Photo: AH

 

Mitt "hundbibliotek" är jag extremt glad åt. Det innehåller dessutom några riktigt värdefulla godingar.

 

Blomböcker. Hundböcker och hundtidsskrifter. Hundbok.
Photo: AH

 

Jag har läst alla hundböcker, om och om igen. Böckerna är inskaffade på 1970-talet och framåt. Men jag har också köpt böcker på antikvariat och fått tag på många gamla godingar.

 

Hundböcker m m.
Photo: AH

 

Den absolut bästa, intressantaste, äldsta (slutet av 1800-talet) och värdefullaste boken i mitt hundbibliotek var jag en komplett IDIOT och lånade ut på den tiden när jag var mer naiv. Jag fick naturligtvis aldrig igen den. Jag har saknat den i flera årtionden nu.

 

 

llllllllllllllllllll

 

Andra böcker

 

Bara mitt sista flyttlass kommer så kommer alla mina böcker att komma hit också. Jag har läst i stort sett alla av de böcker som kommer hit. Det är några ytterst få undantag.

 

Böcker om mat etc.
Photo: AH

 

Jag har läst enorma mängder böcker genom åren. De är allt från faktaböcker till "5- och 10-öres romaner". De böcker jag dras till är ofta deckare.

 

Böcker Leif GW Persson. Böcker om mat etc.
Photo: AH

 

Familjetragedier, eller familjedraman som de också kallas, är något som inte intresserar mig att läsa om.

 

Böcker om handarbete och barnböcker och liknande. Böcker om mat etc.
Photo: AH

 

Blomböcker är något som jag, förutom hundböcker och djurböcker, har inhandlat och läst om och om igen. Jag har haft en mycket stort intresse för krukväxter en gång i tiden.

 

Böcker om trädgård och diverse annat. Böcker om mat etc.
Photo: AH

 

Det är bl a ett mycket stort antal Det Bästa (ca 4 böcker i kompimerad form per "perm"). Jag är i stort sett inte alls intresserad av t ex gardiners färg och soffors mönster, så jag är MYCKET TACKSAM för Det Bästa som skalar av detta, så bara handlingen är kvar. Det förhöjer min läslust något enormt!

 

Blandade böcker.
Photo: AH

 

Jag tycker dessutom att Det Bästa är MYCKET DUKTIGA på att välja bra böcker. Det är extremt få som jag tyckt varit dåliga av deras utvalda böcker.

 

 

llllllllllllllllllll

 

CD-böcker / Ljudböcker / Hörböcker

 

Jag startade med CD böcker då mina ögon började krångla så jag fick huvudvärk när jag läste en längre stund.

Bara mitt sista flyttlass kommer så kommer alla mina CD böcker att komma hit också. De flesta som jag redan lyssnat på men också ett antal som jag inte hört ännu.

 

CD böcker Jan Guillou m f.
Photo: AH

 

Böckerna var dyra när jag startade med dem, men numera har de nått begagnade marknaden. Där var de också ganska kostsamma i början, men nu får man oftast tag på den för mellan 25-50:-. Det gör att jag köper flera efter att endast skumma baksidan/texten/handlingen. Jag har på det viset fått tag i ett gäng otroligt dåliga böcker. Eller ska vi säga, böcker jag inte förstår mig på. Någon måste ju göra det, annars skulle de inte finnas.

 

Blandade CD-böcker.
Photo: AH

 

En bok som har fått ett mycket betydelsefullt pris tyckte jag var rena dyngan. Jag orkade bara igenom halva, sedan orkade jag inget mer. Det är oerhört sällsynt att jag inte plågar mig igenom, hur dålig boken än är, i hopp om att slutet ska bli bättre. Ibland händer det faktiskt. Men inte den boken...

 

190916 CD bok. Blandade CD böcker.
Photo: AH

 

Jag brukar allra mest lyssna på CD böcker när jag kör bil numera.

Vissa röster/uppläsare kan fördärva en bok. Det är oftast kvinnors röster. Däremot mäns röster tycks oftare vara behagliga.

Jag tycker att de etablerade skådespelarna som läser oftast är MYCKET BRA. Det ger en helt annan läsupplevelse/hörupplevelse när uppläsaren gör bra röster. Somliga är helt fenomenala på det.

 

llllllllllllllllllll

 

Uppdaterad 2019-09-16

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström