ANNIKA

min filisofi, mina tankar och funderingar, mina värderingar

 

Präster, läkare m m har tystnadsplikt. Jag själv känner mig lite lika ibland. Folk vänder sig till mig om sina bekymmer med hundar. Om man inte vill behöver man inte berätta något om hundras, ägare, eventuell kennel m m. Jag namnger ingen, ingen person, ingen ras, däremot kan jag berätta att jag har hört si eller så. Men jag talar inte om för någon om varifrån jag fått uppgifterna, de gånger jag vet. Ibland tar jag upp olika bekymmer, i utbildningssyfte.

När barn oavbrutet för höra och känna att de inte har något värde, så blir det barnets sanning. När barn oavbrutet för höra att de är fula, så blir det barns sanning. Jag är en som utsatts för en sådan barndom. Än idag känner jag att jag är ful och har en lågt värde. Undantag är när det gäller mina hund och djur kunskaper. Jag får bekräftelse i stort sätt dagligen, sedan ca 40 år, att djur är något jag kan, och blir bättre på för vart år. Djuren är alltså min identitet och mitt största intresse, som är orsaken till att jag velat fortsätta att lära mig mer, år ut och år in. Ju mer jag lär, ju mer förstår jag hur det fungerar med djur. Jag har också förstått att mina psykiska kunskaper när det gäller människor är omfattande. En kunskap jag fått när jag lärt mig att förstå vad som gick snett under min barndom. P g a detta har jag varit oerhört noga att lära mitt barn och mina barnbarn, och i det fall jag får möjlighet, även andra, om hur det mänskliga psyket fungerar och varför. PS! Än idag kan INGET ELLER INGET få mig att tro att jag är vacker eller att jag har ett framstående värde, inte ens när det gäller min "expertis". Fördelen med detta, för något gott finns i allt, är att jag behöver inte bry mig om att försöka se fin ut och jag behöver inte bry mig om vad andra tycker om mig, då jag redan vet att jag inte har något värde. Nackdelen är jag låter folk köra över mig, bara jag vet att jag gjort bra ifrån mig.

 

När det var stort uppsving av efterfrågan på framför allt dvärghundar vid 2000 och framåt, så slog jag på halt och hade få kullar. Nu när coronan slog till så slog jag på halt igen. Anledningen vid båda tillfällena var de samma. Jag avskyr att se de hundar jag fött upp komma till skada av folk som "bara vill ha" en hund utan att förstå, dessutom blir många omplacerade vid och efter sådana perioder, det är också ett sätt att göra illa hundar. Vid båda tillfällena blev det stor prisökning på valpar. Vid båda tillfällena ökade antalet uppfödda hundar av mindre seriösa uppfödare, som t ex de som hålls med smuggelhundar, oregistrerade hundar m m.

 

Om jag vill bli bra på något så vänder jag mig inte till de som har stora problem. Det ser ut som om Sverige vill fortsätter att se upp till USA. Där är det mycket stora problem lite över allt. Jag skulle inte vilja att Sverige blir som USA.

 

Det är konstigt med naturfilmer nu för tiden. Jag kan ALDRIG minnas att det var så förr. Exempel 1: Plötsligt visar de en bildsekvens från början av filmen igen och påstår då att den är från slutet av filmen. Exempel 2: Djur är fulla i lera och sedan återförrenas mor och barn, då är båda plötsligt torra och rena. Dessutom är det inte samma djur... Exempel 3: Det är svårt torka, finns inget bete, bara torkad lera, då börjar det brinna, bl a i en massa gräs som bara plötsligt visas! Exempel 4: Olika filmer visar samma sekvens/händelse från en naturfilm. Man kan undra hur mycket ljug och dikt det är i vardagen numera. Är det så det ska vara? Är jag petig?

 

Det är bra om man kan förstå vad som är viktigt, och vad som inte är viktigt. Det som inte är viktigt är det ingen idé att lägga energi på. Har man tid till att lägga energi på obetydliga saker gissar jag starkt förenklat att det kan bero på två saker. Antingen har man för lite att göra. Eller så vill man dölja sina egna tillkortakommanden. Eller varför inte båda?

 

Avsaknad av pengar och stor ära brukar göra alla mer jämnlika. Exempel: Inom hund så råder mer stridigheter, hundar kostar en större summa pengar och konkurens. De som har oregistrerade "bond"katter brukar inte alls ha många stridigheter mellan sig, om några. I dessa katter ligger inga stora pengar. Exempel två: På en "normal" arbetsplats ligger det konkurent och pengar i botten, där brukar råda en strikt hirarki. I t ex rörelser utan pengavinst, t ex välgörenhetsverksamheter, brukar alla behandla varandra mer kamratligt, mer jämnlikt. Jag vill gärna tro att jag i regel behandlar folk efter förtjänst, oavsett annat. Kan det bero på mitt ointresse av pengar och mitt oförstående över tävlingsinstinkt? Jag har än idag, så gammal jag börjar bli, inte förstått vad som driver en människa till tävling, i dagens moderna värld.

 

Arbetsmarknaden generellt idag tycks utifrån min vy bestå av två problem, som egentligen går i varandra. Ett: För mycket stress på jobbet. Troligen p g a för lite personal. Två: För mycket stress på fritiden från arbetet. Att inte ens få vara ifred från arbetsstressen på fritiden är förödande. Då har man ju INTE haft fri tid och kunnat ladda batterierna. Anledningen till att arbetare inte får vara ifred tycks vara två, för lite personal och för lite kompetent personal.

 

För mig som inte gillar sprutor har detta eviga sprutande i TV numera väckt upp min gamla sprutskräck igen. Måste man hela tiden visa hur de hackar in en nål i skinnet på människor?

 

Man kan inte gå bakåt, bara framåt. Men man kan välja att använda gammal klokhet i framtiden.

 

Att skydda djur med förbud att döda, så kallad fridlysning, är det något nytt? Nej! Det har funnits i alla tider. Vissa djur har ansetts som heliga och varit förbjudna att göra illa eller döda.

 

Jag har lärt mig att leva mitt eget liv, utan att påverkas allt för mycket av andra. Anledningen är att jag tidigt lärde mig att vad jag än gjorde så blev jag betraktad som någon jag inte var, och därmed drog jag slutsatsen att jag kan leva som jag vill inom lagens råmärken och med den höga moral som jag har. Om andra tror mig eller inte är totalt egalt för mig. Jag vet vem jag är.

 

Enligt sverigedemokraterna så ska folk som inte vill fira midsommar flytta från Sverige. Undrar vart de anser att jag ska flytta då?

 

Uppdaterad 2022-04-10

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström