Hej på er!

Här kommer min alldeles egna sida.

 

Jag heter Annika. Jag skrev detta när jag var 35 år, d v s 10 år sedan. Jag vill här berätta om vem jag är, det vill säga hur jag tänker och känner. Hur jag därmed försöker vara som person. Genom att börja min text som jag gjort har ni redan placerat mig i ett fack beroende på era egna erfarenheter och fördomar. Försök undvika det!

Fördomar begränsar din förmåga att se klart. Det drabbar alltså dig i slutänden.

Jag hoppas att mina funderingar över livet kan ge någon annan något bra. Det är min högsta önskan med denna sida.

Jag tror på yin och yang. Motpolerna behöver varandra och balansen mellan motpolerna ger bästa harmoni. All form av extrema ytterligheter tror jag är av ondo.

 

LIVET

 

DU SJÄLV

Acceptera dig själv som du är.

Ha inte krav på dig själv som du inte kan uppfylla. Ta reda på vad som är det viktigast i ditt liv och ägna dig åt det. Gör ditt bästa i alla lägen och var självkritisk.

 

 

Försök att ta något som är av största vikt i ditt liv att förbättra hos dig själv och arbeta med det. Ha inte högre fodringar än du kan leva upp till. När detta sitter i ryggmärgen så fortsätt med det näst viktigaste. På detta vis kan du höja ditt egets livs kvalitet väsentligt med tiden.

Ha inte bråttom. Var tålmodig. Var målmedveten.

Vad andra gör får de stå för. Ta aldrig på dig skuld från andra. Var och en får bära bördan från sitt eget liv och leverne. Gör aldrig andras misstag till dina, du kan aldrig ta ansvar för andras liv. Lägg energin på att förbättra ditt eget liv istället. Endast så kan du sen föregå med gott exempel och förbättra även för dina vänner.

 

Gör inte om samma misstag två gånger, såvida det inte lönar sig.
Mae West

 

Försök att varje dag av ditt liv göra ditt bästa i varje situation, men bränn inte ut dig. Balansera dina gracer och ditt liv. Försök att ha god reda på din egen styrka och svaghet. På det viset så behöver du inte misslyckas så ofta. När man ändå misslyckas, titta inte tillbaka annat än för att inte göra om misstaget. Gräm dig inte. Skäms inte. Inse att du är en människa utan fullkomlighet. Fel och brister har vi alla.

 

En optimist ser en möjlighet i alla svårigheter,
en pessimist ser en svårighet i alla möjligheter.

 

Har du gått igenom svårigheter i ditt liv? Det har alla! Mer eller mindre. Svårigheterna i det enskilda livet är inte beroende på hur hemsk upplevelser individen gått igenom, utan hur den enskilda individen har upplevt det hela och vad man gör åt det. Hur man upplever något beror på många olika komponenter.

 

Det finns två sätt att få lugn:
det ena är att aldrig göra något du ångrar,
det andra att aldrig ångra något du gör.

 

En vuxen måste alltid ta fullt ansvar för sitt eget liv oavsett bakgrund. Du kommer aldrig undan ditt eget ansvar i varje situation i ditt liv. Då menar jag att vad du gör av varje situation är det som betyder något.

Försök att vända varje situation till något positivt. Det kan ta tid men det går om man anstränger sig. Se inte på livet som ett misslyckande utan som medgång och lärdomar.

 

En hund skäller för någonting, övriga skäller på honom.

 

Ha noga reda på vem DU är så du vet inom vilka ramar du kan vara en tillgång. Ge dig inte in på något som är dömt att misslyckas. Försök att nå ditt mål från annat håll om inte det fungerar på det första sättet. Slå inte huvudet blodigt i onödan.

 

Kom ihåg att det inte finns några perfekta människor, bara perfekta avsikter.

Beblanda dig regelbundet endast med dem som har något att ge dig och som du har något att ge. Du färgas oundvikligen av dina medmänniskor. Försök att omge dig med människor som inte bryter ner dig utan stärker dig.

 

 

Försök att påverka dina medmänniskor genom att alltid göra ditt bästa, var vänlig och uppträd så som du vill att dina medmänniskor skall uppträda mot dig.

Oftast hör man folk säga att efter att någon har varit nära döden förändras deras tänkande och de bryr sig inte så mycket om oväsentligheter något mer. De koncentrerar sitt liv kring det viktiga i livet. Oftast får de ett mycket behagligare och ljusare liv efter detta. Måste vi nästan dö allihopa för att inse vad som är viktigt i våra liv? Det vore ju förskräckligt om vi inte kan inse det ändå.

 

 

Ge inte upp när det är motgångar, men kämpa inte för något som inte ger något.

Ha skoj! Hitta det roliga där du kan hitta det, livet är inte alltid så kul, man måste suga åt sig de bra stunderna så gott man kan för att orka vidare.

 

Du kan bara bli stor om du vågar vara liten.

 

Lyssna på ditt hjärta. Var tålmodig och tolerant.

 

 

VÄNLIGHET

Det kostar inget att vara vänlig. Försök se det positiva i varje individ. Försök framhäva det goda hos folk.

Att alltid säga ja till allt även då man inte vill eller borde är inte vänlighet. Det är dumhet eller missriktad vänlighet. Det skadar dig själv och andra.

 

Great minds discuss ideas.
Average minds discuss events.
Small minds discuss people.
- Eleanor Roosevelt

 

Har du svårt att vara vänlig mot en individ, undvik att ha med denna att göra för ofta. Det finns ingen anledning att omge sig med folk som bryter ner dig själv och leder till misstämning.

 

Är du vän med alla, alla älskar dig, då är det något allvarligt fel, med dig!
Alva Svanström

 

De människor som du inte vill ha med att göra, tala om det. Tala om att DU inte kan acceptera den människan till den individen. Var ärlig men var inte otrevlig. Ta på dig själv skulden för att du är så bristande i din karaktär att du inte mår bra av den individen. Det kan aldrig vara en annans ansvar för hur DU reagerar på dina medmänniskor, även om du uppfattar dem som otrevliga.

 

Skaffar du dig en vän, får du 10-tals, eller ibland 100-tals nya vänner på köpet.
Skaffar du dig en fiende, får du 10-tals, eller ibland 100-tals nya fiender på köpet.
Annika Hagström

 

Tvinga dig inte att umgås med alla, men försök på lång sikt lära dig att inte irritera dig på dina medmänniskor. Hitta styrkan i dig själv. Gör det genom att hitta en god plattform i din vardag och bryt inte ner dig själv genom att ständigt utsätta dig för människor och situationer som gör dig på dåligt humör.

 

Godhet är vedervärdig för ondskan,
liksom ondskan är vedervärdig för godheten.
Både det onda och det goda kan främja självbelåtenhet.

 

När ni lever i en situation att ni inte kan välja sällskap. Lev ditt eget liv och håll distans. Var vänlig och klargör var du står men framför allt, VAR VÄNLIG. Det är aldrig andras fel hur du mår. Ta på dig ditt eget liv och humör.

 

Folk sätter etikett på varandra för att göra livet enklare, men det är du själv som avgör vem du är.

 

 

SAKER

Samla inte på er en massa saker. Försök att hålla er till livets nödtorft.

 

Den som spar, han har. Den som ger, får mer.

 

Att samla på onödiga saker är att bära på en massa extra kvarnstenar. All onödig materia är av ondo. Saker binder dig och fodrar saker av dig. Akta er för att samla på onödiga ting som inte behövs i era liv. Även döda ting fodrar skötsel och uppmärksamhet och det helt i onödan. Det leder er uppmärksamhet från livets väsentligheter.

Har du saker du inte använt på ett år kanske det borde ges bort? Har du trasiga saker du tänker laga sedan, laga dem (och använd) eller kasta dem! Död vikt tar utrymme.

 

 

ATT FÖRVÄNTA SIG AV ANDRA

Var inte kritisk mot andra. Visa tolerans mot dina medmänniskor.

 

Brottslighet är för många inte brottsligt utan ett sätt att leva.
Lagar som står i vägen struntar man i, de gäller aldrig en själv.

 

Jag tror att världen skulle vara bättre om folk inte lovade så mycket och inte fordrade så mycket av sina medmänniskor. Detta skulle ge en mycket behagligare tillvaro för alla parter. Lova alltså inte mer än du kan hålla och förvänta dig inte att andra ska hålla löften till dig som är orimliga. Begär inget av andra! Var tacksam för det du får.

 

Att inte kunna lita på en vän är oändligt beklämmande.

 

Acceptera dina medmänniskor som de är. Försök ALDRIG ändra på någon.

 

De onda ser ner på de goda och de ohederliga föraktar de hederliga.
- Ordförande Mao

 

Du kan aldrig veta vad som ligger bakom andras sätt och leverne till fullo hur mycket du än tror att du känner dem. Ha det i åminnelse. Det blir då genast lättare att inte kritisera.

Även syskon har har olika erfarenheter utifrån varje syskons perspektiv.

 

Att ha många vänner är inte att ha några vänner.

 

Är du vän med alla är det något fel på dig.

 

Om du skall hjälpa någon så var tydlig och klar med vad du kan hjälpa till med. Lova aldrig mer än du klarar av.

Bedöm gärna dina medmänniskor men döm dem aldrig!!! Endast GUD kan döma. Låt det tillkomma honom.

 

 

 

BARN

Det är väldigt viktigt att värna om barnen (liksom hundar och djur).

Barnen är helt oskyddade, barnen är totalt i våra händer, det vi gör eller inte gör med dem påverkar hela deras vardag, de behöver oss, hela tiden, inte bara ibland.

Var vänlig och bestämd mot barn. Ge den en fast punkt i tillvaron.

Var ärlig! Det finns inget som skadar barn så mycket som lögner. Att visa en vänlighet när du inte känner så är oärlighet. Att låta barns självklara och enkla sätt få råda oftare även i vuxnas liv skulle förenkla hela livet för många vuxna (och barn). Glöm aldrig att barn genomskådar er. De ser oärlighet och falskhet, så du kan endast skada den genom att försöka med missriktad vänlighet. Vänlighet är att vara ärlig.

 

Lär dig livets sanna gåta, älska, glömma och förlåta.

 

Vi har alla ett ansvar för nästa generation. Vi måste alla hjälpa till att vara en förebild som vuxen för barnen. Gör alltid ditt bästa och var naturligtvis vänlig mot barn.

Skydda barn! De kan inte göra det själv. Låt dem få göra sina egna misstag men skydda den från att skada sig och bli skadade. Överbeskydda däremot aldrig ett barn.

Glöm inte att släppa barn den dag de går från barnet och in i det vuxna livet. Den vuxna kan du inte skydda från att skada sig så som du kan med ett barn. Detta är den stora skillnaden mellan barn och vuxna. Du ska heller inte skydda dem längre när de är vuxna, annars får de ingen chans att växa upp.

Du kan bara finnas där för de vuxna och så skall det vara. Den vuxna måste alltid ta fullt ansvar för sitt eget liv oavsett bakgrund. Hjälp den vuxna med detta!

 

 

ATT LEVA TILLSAMMANS

Lev gärna tillsammans men låt var och en få utrymme att ha sina egna framgångar och misstag. Dela gärna med er till varandra i nöd och lust, hjälps åt och ge och ta, men försök inte göra om varandra. Låt andra nära och kära göra sina egna misstag även om det kan vara svårt att stå bredvid och se på. Ta inte på dig ansvaret för dina nära och kära och "hjälp" inte till om de inte vill ha din hjälp.

 

Varje människa står i sin egen utvecklingsfas och måste få lära sig saker på det sätt som är rätt för denna individ. Tro inte att du är bättre än en annan person för att du kan mer i ett avseende. Livet är lite mer komplicerat än så. Alla människor står i olika utvecklingsfaser i olika saker. En person kan ha kommit längre i vissa avseenden och lite mindre långt i andra.

 

En kram gör en omöjlig dag möjlig, och en bra dag ännu bättre.

GE FÖRHÅLLANDET OMVÅRDNAD OCH TID. Försök alltid sträva efter att vara så ärlig och rättfram som möjligt. Ta er tid att lyssna på varandra och pyssla om varandra. Försök alltid förmedla positiva och negativa känslor gentemot förhållandet, men var alltid självkritisk. Ta på dig skulden själv för ett missförhållande i första hand och försök att i möjligaste mån ge din partner förtjänsten av det goda i ert förhållande. Var ödmjuk.

Blanda aldrig in andra i era egna tvister, men igen, sök hällre professionell hjälp än att köra fast. Det visar bara att ni är rädda om varann och att ni visar ödmjukhet inför er egen partiskhet.

VISA VARANN RESPEKT. Kom ihåg vad som från början gjorde att ni påbörjade förhållandet.

 

Lev i dag, i morgon kan det vara for sent.

TA INTE VARANN FÖR GIVET. Tänk på att inte slösa bort andras liv. Varje förhållande är ett ständigt givande och tagande. Det kan finnas ett slut på förhållandet om det missköts vilket vi ser alldeles för ofta i vårt samhälle numera.

Fysisk kontakt är viktigare än vi tror, där kommer också vårt eviga smekande av hundarna in, vi behöver få och ge fysisk kontakt för att bli i mental och fysisk balans. Det är faktiskt viktigare att ge än att ta!

VAR RÄDD OM VARANN.

 

 

 

ARBETE

Gör ett hederligt arbete, gör ett arbete du kan vara stolt över. När du går hem för dagen, ska du vara nöjd och glad över ett väl utfört arbete. Du ska göra skäl för lönen.

Trivs du inte på arbetet? Gör ett väl utfört jobb medan du letar efter ett nytt som passar dig bättre. Att slarva ger bara oharmoni i dig själv och dåliga betyg till framtida arbeten som du kanske vill ha.

Gilla läget!

Ha hög arbetsmoral!

 

Prata med var och en på det språk de förstår.

 

 

SJUKDOM

Jag tror sjukdom för det mesta är en tillstånd av obalans i kroppen. Obalans kanske i vitamin, mineral balans och dylikt. Kanske obalans i kroppsbelastning eller psyket. Många gånger ger det ena det andra och det blir en räcka av symtom. En kägla slår i kull nästa. Ohälsan är ett faktum. Jag tror att det är av största vikt att ta tag i problem av alla de slag innan de uppstår, helst, men i alla händelser så tidigt som möjligt. Försök att lyssna på din kropp innan den börjar skrika.

 

Lycka är en god hälsa och ett dåligt minne
Ingrid Bergman

 

Om väl ohälsan har slagit rot så ge inte upp. Tänk på käglan. Försök att ta itu med det ena symtomet efter det andra även om sjukdomen breder ut sig. Till sist så kan du segra, men ge inte upp. Var inte rädd för att be om hjälp där det behövs. Och lycka till!

 

Ännu har det aldrig kommit en vår då knoppar glömt att brista.

 

 

DÖDEN

Döden är väldigt laddad för de flesta. Döden är en av de få saker här i livet ingen av oss kommer undan. Döden är av den orsaken inte onaturlig som så många tycker. Den är en naturlig del av livet. Bland de naturligaste eftersom ingen kommer undan döden.

 

Att vara nöjd betyder döden.

 

 

SORG

Sorgen är också naturlig. Alla sörjer på olika vis. Om vi inte tillåter oss att sörja så har vi heller aldrig haft någon relation till den döda eller har stängt in sorgen. Om sorgen stängs in kommer den förr eller senare komma ut i form av andra symtom. Det kan bli i så väl fysiska som psykiska symptom eller både och. SÖRJ! Det är ett steg till ett bra välbefinnande.

Skäms ALDRIG för din sorg, då skäms du för att du älskat! Det är hemskt, tycker jag, att se hur folk skäms för att ha tyckt mycket om någon.

Vissa människor har svårare att visa sorg öppet, respektera det med!

 

 

BEGRAVNING

Begravning och gravar är endast något för de överlevande. Begravning och gravar väcker oftast sorg och nedstämdhet hos människor. Begravningar och gravstenar/kors är ingen måttstock på sorg. Sorgen bor i hjärtat. Igen skall man känna sig själv.

Har man behov av en plats och en ceremoni för sin sorg så skall det finnas där, men handen på hjärtat, hur mycket är inlärt och hur mycket är äkta. Begravning och dylikt är ju en tradition i vårt samhälle. Rannsaka dig själv. Är graven viktig, låt den finnas där. I annat fall lös det hela på annat sätt.

Själv önskar jag mig ingen grav och ingen begravning. Jag vill att mina vänner skall tänka på det jag kanske gett dem eller det som de har kunnat ge mig. Det vill säga det förhållande vi haft. Jag vill inte symboliseras av en fysisk materia. Jag vill leva vidare i mina vänners sinnen. Levande i evighet.

Äkta sorg och kärlek bor för mig i hjärtat. Det har ingenting med död materia, såsom gravstenar, blommor och ceremonier, att göra.

En dag, när mitt liv är slut, hoppas jag detta respekteras fullt ut. Det är viktigt för mig att veta att jag inte belastar mina nära och kära mer än vad det är nödvändigt den dag när mitt liv är till ända.

 

 

1999 - 2009

10 år senare har jag insett lite nya saker som betytt förändringar i mitt liv. Det ena är att jag tycker det är väldigt trist att folk som anses starka, alltså folk som fortfarande inte stör allmänheten för mycket trots att de drabbats av oerhörda förluster, får fortsätta att ta skit, allt på grund av att de inte är hysteriska så folk kan "tycka synd" om dem. En stark människa känner inte mindre, de är bara BÄTTRE ATT DÖLJA PROBLEMET inför andra och därmed antagligen bekvämare för sin omgivning.

Att hacka på en som kanske redan ligger gör endast de svagaste individer, de som verkligen är ute efter att söndra och härska (söka makt).

Om någon behandlar er med respekt, så förtjänar de att behandlas med respekt tillbaka. De som blir behandlade illa behöver inte beblanda sig med de som behandlar dem illa.

Det är helt onödigt att stånga sitt huvud blodigt för att få in vett i skallen på de som inte vill lyssna. Helt och hållet bortkastad energi, i mitt tycke.

Vad andra tror och tycker om en som person är inte så intressant så länge man själv vet att man är en person som gör sitt bästa.

 

För alla er "äktenskapsmäklare" där ute, läs HÄR!

 

Ibland hamnar man i återvändsgränd med någon, man når inte fram. Allt går bara i en loop, runt, runt. Försök bryta detta skeende, det leder enbart till krig!

 

Om du själv eller den du diskuterar med: Förkastar - Förnekar - Försvarar.

Är du i en loop av: Tvång - krig - konfrontation.

 

Om du själv eller den du diskuterar med: Förklarar.

Försök då att: Förstå.

Då kan du skapa en: Diskussion.

 

Om du själv eller den då diskuterar med: Bygger på en grund - förädlar - förändrar.

Det kräver mod och skapar en dialog. Från detta skeende kommer utveckling, framåtskridande.

 

 

Detta står ovan, det är bara beskrivet med nya ord och längre förklaringar

Att låta sig påverkas av vad andra ska tro är att styra sig själv med rädsla.

Mitt liv innehåller väldigt lite rädsla, det har jag helt enkelt tränat bort och så har jag lite av det från start, delvis p g a fostran, eller brist på fostran, delvis på "förebilder" från barndomen.

Tidvis under mitt liv har jag haft det för jävligt, så trots massor av motgångar har jag det som paradiset i jämförelse. Man får perspektiv.

Jag har medvetet försökt lära mitt enda barn att inte låta sig styras av andra och framför allt inte låta sig styras av vad andra tycker och tänker. Tvärs om, jag har försökt lära henne att medvetet skita i vad andra tycker, så länge hon har gjort sitt bästa, då har hon gjort allt som står i hennes makt!

Egenskapen att inte bry sig om vad andra säger och tänker om dig är en oerhörd styrka och ett stort handikapp. Det retar gallfeber på folk!

Folk kan t ex inte styra dig genom att prata skit om dig. Anledningen till att man inte behöver bry sig är att man vet att man gjort sitt bästa och det som är rätt utifrån eget perspektiv.

Man kan visst lyssna på folk för att höra vad de säger, man kan ta det som en lärdom, rannsaka dig själv om du kan göra bättre än vad du gör, använd informationen också till att lära känna din "fiende", använd dig av detta för att bli en bättre människa. På det viset gör du fienden till din vän som hjälper dig!

De flesta människor har ett stort behov av att kontrollera andra, de lever dessvärre i en fantasi, en utopi. Det är nämligen inte möjligt att styra andra, det är dock möjligt att tro att man styr andra, alltså leva i fantasins värld, inte hålla sig till verkligheten.

Däremot påverkar vi alla varandra, vi som umgås.

Umgås man med dåligt folk blir man sämre. Umgås man med bra folk blir man bättre.

Ibland är livet så komplicerat att det är svårt för en utomstående att veta allt som ligger bakom en annan människas handlande, det är därför vi inte ska döma andra människor, utan försöka förstå dem istället. Dessutom måste vi acceptera andra som de är. Vi kan i alla fall inte ändra på andra människor, det är det bara de själva som kan!

 

 

Buddism

Min tro ligger nära buddismen, vilket alla kan konstatera med ovansgtående text. Varför jag undviker att nämna det är för att inte placera era tankar i ett fack.

Buddismen tror på att:

 

 

Vi människor har ett behov att att sätta vissa människor på peidistal, de människor vi vill tro på och beundra, de vi vill lyssna på, sätter vi över allt annat, MEN vi är alla människor på vår jord, du, jag och alla andra. Vi är alla människor med alla dess fel och brister, men också med förtjänster och andra possitiva krafter som kärlek. Människan är INTE Gud.

 

 

Färgblindhet

Idag konstaterade jag, igen, att jag tydligen är färgblind för mörkhyade människor. Meghan är visst mörk! Jag antar det med tanke på interviun med Operah. Jag har tidigare bara noterat att hon är en mycket vacker kvinna. Typiskt mig.Idag konstaterade jag, igen, att jag tydligen är färgblind för mörkhyade människor. Meghan är visst mörk! Jag antar det med tanke på interviun med Operah. Jag har tidigare bara noterat att hon är en mycket vacker kvinna. Typiskt mig.

Jag önskar fler kunde vara färgblinda.

 

 

RESPEKTERA OCH ACCEPTERA VARANDRA!

VAR RÄDD OM VARANDRA!

 

Uppdaterad 2021-04-28

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström